|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2388415 6] małż... tia... zazdroszczę tym, które by swoich nie oddały. u nas się niestety już nie da tego powiedzieć. od kilku tygodni nie ma dnia bez kłótni, ja już nie wiem co z tym zrobić... ostatnio to już są takie jazdy że nie wiem, potem przeprosiny i kilka godzin spokoju... oczywiście ja wszystkiemu winna, bo mogłabym mu dać święty spokój... ta... najlepiej, żebyśmy robili tak jak jego rodzice... matka ględzi i gada sama do siebie, ojciec jak ta ściana siedzi i nic nie mówi, nie słyszy... a jak się już odezwie to tylko chamskie teksty w jej stronę, ale jego zdaniem bardzo zabawne... bosko... tyle, że ja się na coś takiego nie piszę, więc skoro nie mamy nic wspólnego to mówię małżowi żeby lepiej się rozstać, przynajmniej mała nie będzie musiała słuchać naszych wiecznych kłótni. to on wtedy twierdzi że właśnie oprzytomniał, nagle przeprasza i udaje wielce oddanego i kochanego. a potem od nowa... [/QUOTE] No wlasnie, te klotnie najgorsze ![]() ![]() Raz bylam tak wsciekla na tz, ze pojechalismy do moich rodzicow, zostawilismy malego a sami pojechalismy sie poklocic w aucie ![]() Godzine nas nie bylo ale ulge mi przynioslo, bo to w zasadzie ja krzycze na niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Właśnie upiekłam na szybko ciasto z jabłkami ucierane najprostsze i zjadłam już 2 kawały ![]() Zimowa deprecha czy jaka cholera? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Kobitki, czy Wasze dzieciska odejmują już sobie jedno mleko??
Daniel od wczoraj tak rozciąga pory jedzenia, że mu jedno mleko wypada. Wyszło nam 3 razy zamiast 4. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2388415 6] małż... tia... zazdroszczę tym, które by swoich nie oddały. u nas się niestety już nie da tego powiedzieć. od kilku tygodni nie ma dnia bez kłótni, ja już nie wiem co z tym zrobić... ostatnio to już są takie jazdy że nie wiem, potem przeprosiny i kilka godzin spokoju... oczywiście ja wszystkiemu winna, bo mogłabym mu dać święty spokój... ta... najlepiej, żebyśmy robili tak jak jego rodzice... matka ględzi i gada sama do siebie, ojciec jak ta ściana siedzi i nic nie mówi, nie słyszy... a jak się już odezwie to tylko chamskie teksty w jej stronę, ale jego zdaniem bardzo zabawne... bosko... tyle, że ja się na coś takiego nie piszę, więc skoro nie mamy nic wspólnego to mówię małżowi żeby lepiej się rozstać, przynajmniej mała nie będzie musiała słuchać naszych wiecznych kłótni. to on wtedy twierdzi że właśnie oprzytomniał, nagle przeprasza i udaje wielce oddanego i kochanego. a potem od nowa...[/QUOTE] ![]() Niestety, gdy mąż podobny do któregoś ze swoich rodziców (niestety) to jest walka na całe życie. Domowe wzorce są bardzo silne. Coś o tym wiem... ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- U nas wariactwo. Wczoraj odebraliśmy dziecko od babci... Mocno stęsknieni. ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy do domu po 19ej. Znowu próba nakarmienia i znowu bunt. Zjadł mleko z 18ej dopiero o 21. Po czym się rozbudził i zaczął brykać w łóżku. ![]() Noc jak z koszmaru. ![]() Rano we 3 chodziliśmy jak zombie. ![]() Na śniadanie też bunt, wstał 6:50 a jadł dopiero o 9ej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowia życzę Wam wszystkim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super wiadomość ![]() Cytat:
Obniżyliśmy materac w łóżeczku, bo Luiza już sobie prawie stanęła ![]() Teraz tak dziwnie wygląda, tak nisko.
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
Aaaa zapomniałam.
Żeby dzień już do końca był jak z horroru to po powrocie zastaliśmy ochrzczoną świeżo położoną podłogę... Mąż usiadł na jednym końcu pokoju i mówi do mnie: co tam jest na tej ścianie? I pokazuje palcem przeciwległą. No to zerknęłam i szoku doznałam. Krew. ![]() ![]() Cały pokój przejrzałam, od okna do drzwi i jeszcze sporo takich kropek znalazłam. Prowadziły do koszyka, w którym na kocu były spore plamy. Zaraz koty poszły w oględziny. Najpierw nie mogliśmy znaleźć źródła, ale potem mąż mi oba stwory przytrzymał i dokładnie obejrzałam wszystko. Źródło się znalazło. Kotka albo się gdzieś zahaczyła, albo sobie sama zębiskami wyrwała pazur... A dokładnie jego część. Został wąski pasek. Nie wiem co się stało, ale chodzi już normalnie, więc łapa się goi. Gorączki nie ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798]ja też nie...
![]() ![]() ![]() To ona stwierdziła, że skoro mają już swoją rodzinę, to będą sami wigilię robić (tak... ![]() A już zupełnie na marginesie muszę odnotować fakt, że bratowej najlepiej zupki z torebki wychodzą. ![]() Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() ehhh bardzo przykre jest takie coś ![]() brawo dla Tymka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zazdaszczam kochanego dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomysl ze zdjeciami super. Poprosze Szaji aby umiescila Malvi obok Stefcia na zdjeciu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mino iz wyjezdzamy do Polski to krzatam sie od wczoraj aby po powrocie bylo milo i jeszcze swiatecznie. Wczoraj kupilismy choinke. Maz sie uparl przy jednej, dostal instrukcje jak ja obrobic i sie zaczelo...okazalo sie, ze choinka po "rozmrozeniu" i rozpakowniu wyglada jak szczotka do butelek z grubym pniem a w instrukcji napisali aby do pojemnika z woda wlozyc z nieuszkodzoda kora to maz zaczal skracac choinke bo sie tam nie miescila i w rezultacie mamy niski, waski krzaczor ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798] Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() alez super zapitala ![]() ![]() Cytat:
![]() a dzidzius uroczy ![]() Cytat:
![]() Emerald, buziaki. Albo chlopem cos wstrzasnie i sie nawroci albo bedziecie walczyc co jest bez sensu.. ![]()
![]() |
#3518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze to chwilowe i wroci do 4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Zu sie ocyzwiscie wywinie z antybiola,Toska niestety dostala Klacid
mam nadzieje,ze chociaz pomoze co wcisnac,zeby pryzwrocic ustawienia klawiatury takie jak powinno byc_ Zu mi tu cos wcisnela i jest Meksyk!aaaaaa! ratunku! |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
zobacz na dole, na pasku, obok literek PL, taka klawiaturka tam jest. tam ma być wybrane "polski", jeśli to o to chodzi...
Ewcia odmówiła dziś obiadku i owocków, częściej domaga się za to cyca. na spacerze byłyśmy 2h, cały czas spała na plecach, niestety wciąz w gondoli ![]() godzinę temu oboje z małżem mielśmy po 38 stopni gorączki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
.... Moje dziecko właśnie skasowało wszystko co napisałam
![]() Więc krótko gratuluję ząbków, miesięcznic, umiejętności Lea Tymek wymiata ![]() Kornelia ma chyba od kilku dni lęk separacyjny- no z oczu jej zejść nie mogę bo się drze- dziś to nawet garów nie umyłam. Dobrze że porządki świąteczne prawie zrobione- zostało kilka drobnych rzeczy które w sumie zajmą max godzinę a przy niej pewnie cały dzień ![]() Jutro mam w planie udekorować pierniki. Muszę się pochwalić ze mała ma wysyp nowych umiejętności- do tej pory nie lubiła się turlać teraz non stop robi jak ja to mówię "turli turli", mówi baba tata i mama ![]() ![]() ![]() No a z mniej fajnych- gryzła wcześniej ale teraz to już masakra jak gryzie nieważne czy to nos, broda, ręka czy kolano- wczoraj mnie w powiekę ugryzła ![]() Ja wczoraj cały dzień w łóżku leżałam bo coś mnie zmogło ale dziś już jest ok- niestety spacer na wszelki wypadek odpuściłyśmy- tym bardziej że strasznie wiało- a nie mam zamiaru rozłożyć się na Święta. |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2388415 6] małż... tia... zazdroszczę tym, które by swoich nie oddały. u nas się niestety już nie da tego powiedzieć. od kilku tygodni nie ma dnia bez kłótni, ja już nie wiem co z tym zrobić... ostatnio to już są takie jazdy że nie wiem, potem przeprosiny i kilka godzin spokoju... oczywiście ja wszystkiemu winna, bo mogłabym mu dać święty spokój... ta... najlepiej, żebyśmy robili tak jak jego rodzice... matka ględzi i gada sama do siebie, ojciec jak ta ściana siedzi i nic nie mówi, nie słyszy... a jak się już odezwie to tylko chamskie teksty w jej stronę, ale jego zdaniem bardzo zabawne... bosko... tyle, że ja się na coś takiego nie piszę, więc skoro nie mamy nic wspólnego to mówię małżowi żeby lepiej się rozstać, przynajmniej mała nie będzie musiała słuchać naszych wiecznych kłótni. to on wtedy twierdzi że właśnie oprzytomniał, nagle przeprasza i udaje wielce oddanego i kochanego. a potem od nowa... w związku z powyższym moje libido, z którego się tak cieszyłam poszło sięgonić... właściwie to nie, nadal mam ochotę na seks, tylko niekoniecznie z moim ślubnym... ![]() dobrze przynajmniej, że dziecko mam udane ![]() aha... karuzelka u nas nadal na topie... mała kombinuje ze wstawaniem, bo chce dosięgnąć do zwierzątek ![]() No to jakbym o nas czytała z tym, że my od równego tygodnia nie rozmawiamy ze sobą ![]() ![]() Cytat:
Współczuję ![]() A może zęby? A jeśli tak dłużej będzie bądź mądrzejsza niż ja i rób posiew kału. Cytat:
![]() Wciśnij jednocześnie lewe ctrl + shift. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
Ło matko, to Was wzięło.
![]() _________ Daniel niedospany, od godziny buczy. Spał za krótko, choć fajnie mi poszło usypianie, bo sąsiad z góry coś dłubie znowu w sypialni i co chwilę coś mu spada. Tzn. nad moją sypialnią, on tam ma warsztat. ![]() _________ Ja się dołączam do grona chorowitków. Od rana liczę przyrost opryszczek. Zaczęło się od dwóch, teraz próbuje wyjść już cztery. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ząbki ładnie rosną, a o dziwo (odpukac) nie ma żadnych objawów ząbkowania.. piszecie o przygotowaniach do świąt... u nas burdel na kółkach.... nie wiem za co się zabrac z mężem... i tak to trwa ![]() Zdałam dziś egzamin na prawko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
![]() kropka, biedny kociak. Dobrze, że już dobrze ![]() Nasz pies jak miał ucho draśnięte ( przez innego psa w zabawie ), to chlapał krwią po ścianach. Musieliśmy mu opatrunek założyć i obwiązać łeb. Za wszystkich, których bierze choróbsko trzymam kciuki. Dzisiaj miałam marudę w domu. Buczała pół dnia ![]() A tak młoda dzisiaj sobie machała nóżkami ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-20 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |||
Rozeznanie
|
Tak, od dwoch tygodni jemy tylko 3 butle+ kaszka wieczorem, mniej wiecej o 5.00,15.00,22.00
wg schematu hippowskiego (jedzeniowego) 8-9 miesiac dziecko powinno pic 3 mleczka po 180ml Mam nadzieje, ze z Daniemm juz lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z choinka niezly numer ![]() o cholerka, pewnie jakies wirusisko, powrotu do zdrowia Cytat:
![]() ------------------------------------------------------ no i moj Malzonek dal dzis popis przedswiateczny - wiec jest znowu uwielbiana przeze mnie cisza ![]() dzis chcialam jechac po wieksze zakupy, bo On wczesniej robote w poniedzialki konczy i co uslyszalam od wejscia? On musi sie polozyc, bo jest zmeczony ![]() uffff, to sie wygadalam Stefanek cos glutkow sporo w nosie ma a jak sie wscieka gdy Mu czyszcze nocha ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- NO PIEKNIE ![]() ![]() Ale Ona superowo siedzi ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |||||
Raczkowanie
|
[QUOTE=olivka_7;23892251
Muszę się pochwalić ze mała ma wysyp nowych umiejętności- do tej pory nie lubiła się turlać teraz non stop robi jak ja to mówię "turli turli", mówi baba tata i mama ![]() ![]() ![]() No a z mniej fajnych- gryzła wcześniej ale teraz to już masakra jak gryzie nieważne czy to nos, broda, ręka czy kolano- wczoraj mnie w powiekę ugryzła ![]() Ja wczoraj cały dzień w łóżku leżałam bo coś mnie zmogło ale dziś już jest ok- niestety spacer na wszelki wypadek odpuściłyśmy- tym bardziej że strasznie wiało- a nie mam zamiaru rozłożyć się na Święta.[/QUOTE] wszystkich ostatnio rozkłada, mnie też chyba coś bierze, wracaj do zdrowia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech Danio dziś ładnie śpi! Przekaż mu ![]() a ta historia z krwią... ![]() Cytat:
![]() niech jak najszybciej te ząbki wychodzą! Cytat:
![]() ![]() Dziękuję! Wszystkim chorowitkom - szybkiego powrotu do zdrowia! A pomysł ze zdjęciami bardzo fajny. Byłam dziś w pracy 2 h! Mały był z moją mamą pierwszy raz tak długo w dzień. Powoli oswajam się z tym wszystkim, i ciągle powtarzam sobie, że krzywda mu się przecież nie stanie. Niunia GRATULACJE!! ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Bydgosiu, Luiza super siedzi!! słodko wygląda za tymi szczebelkami ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hej dziewczyny. Dzieciaczki przeslodkie, Mamy też. Szaja uklon za zdolnosci manualne piekny komplecik no i modelka tez ![]() U nas sajgon. Baska jest niemozliwa. Z oka spuscic jej nie mozna, wszedzie wlezie i ma faze na chwytanie sie wszystkiego i wstawanie. Tylko ze te nozki jeszcze takie niepewne i sie chwieje jak po cieście z przepisu Bydgoszczanki (a swoją drogą swietny przepis ![]() ![]() Aaa na Świeta tez jeszcze nic nie mam mawet prezentów nie kupilam, nie wiem kiedy ja to wszystko zrobie. A to będą Świeta wyjątkowe... pierwsze z naszym szkrabem... ![]() Dziewczyny mające klopoty ze swoimi drugimi polowkami... życzę Wam, żeby sie wszystko ułożyło i mam nadzieję, że świąteczna atmosfera poprawi Wasze relacje. Toż to magiczny czas.... A w linku krotki filmik z Basią w roli głównej. http://www.youtube.com/watch?v=Cu4fSKrQwAo Buźka.
![]() |
#3531 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, w pokoju Maksia jest wykładzina dywanowa... fajnie bo ciepło w tyłki, i się dziecko nie ślizga jak na panelach czy płytkach, ale minus taki, że czyszczenie trudne... ![]() ![]() Cytat:
![]() a czemu miałabyś mieć lepiej niż reszta... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i zdrówka dla wszystkich! Zanim Tymka jelitówka dopadła, to odjął sobie jedno mleko... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sprzedałam dziś Tymka mamie i do miasta na zakupy pojechałam, już wszystko na święta kupione. ![]() A popołudniu uderzyłam do fryzjera- mam czekoladowy brąz na włosach. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna kicia. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() AnnLee ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i metka o jest to. Lea zapomniałam- Tymek też super zasuwa. Dziewczyny i co z tymi puzzlami.Bedziecie używac?http://dzieci.pl/breedingAid,1295390...put icaid=6b744 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | ||
Konto usunięte
|
Gratulacje. Za którym podejściem?
![]() Cudnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Urocza Basieńka ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23895967] Sprzedałam dziś Tymka mamie i do miasta na zakupy pojechałam, już wszystko na święta kupione. ![]() A popołudniu uderzyłam do fryzjera- mam czekoladowy brąz na włosach. ![]() Ja też fryzjerowałam, ale ścięłam włosy. I kurka, następnym razem zaszaleję i machnę sobie na skroni jakieś wycięcie fantazyjne, teraz mam proste wycięcie ![]() Dziewczyny, ile wasze dzieci obiadku zjadają? Cały duży słoiczek? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Będę używała puzzli. Firm ich produkujących wiele, a na pewno nie o każdych mowa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
chorowitki - trzymajcie się!!
nie wiem, co to było, ale temperatura juz spadła. małż dalej rozłożony, co utrudnia przygotowania przedświąteczne. moje dziecko pobiło rekord niespania. tak się dotleniła na spacerze, że od 14.40 do 19.40 brykała bez przerwy i wcale nie było wielkiego maruda. moze mam w mleku jakieś dopalacze ![]() za to muszę ją pochwalić - nauczyła się pić wodę z niekapka, a jeszcze 2 dni temu nią pluła ![]() Basia świetnie popyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Luizka się obudziła z mocnym płaczem ![]() Idę spać, bo chyba ciężka noc będzie. Dobranoc.
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam 4 bąble. Swędzi w piątym miejscu. ![]() Cytat:
Ale super. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
AnnLee zapomniałam napisać, niech Twoje dzieciaczki do zdrowia wracają jak najszybciej! Margo jak to robiłaś, z tym niekapkiem?bo Szczepan nie pluje, on poprostu nie wie, że trzeba pociągnąć ![]()
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23896297]
Dziewczyny, ile wasze dzieci obiadku zjadają? Cały duży słoiczek? Będę używała puzzli. Firm ich produkujących wiele, a na pewno nie o każdych mowa.[/QUOTE] Cały mały lub pół dużego. Czasem mniej. Ja się właśnie zastanawiam, bo Danio je gryzie. Czytałam wczoraj dyskusje na różnych forach. Nigdzie nie ma mowy jaki producent jest be, a Belgia chyba wycofała wszystkie jakie są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.