|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
[/QUOTE]
tylko szampon i olejek rycynowy? to dla lokow zdecydowanie za malo. zainwestuj w dobra odzywke czy maske. w joannie mak i bawelna mimo ze jest napisane ze zawiera proteiny, w skladzie inci ich nie ma. jest tylko ekstrakt z bawelny (ktory oczywiscie moze proteiny zawierac, ale nie wiemy ile) z takich marketowych to mozesz sprobowac Artiste (dostepna tylko w drogeriach Natura) - sa 2 wersje: wzmacniajaca i regenerujaca, chyba wlasnie regenerujaca ma proteiny (powinna byc w kwc). mozesz jeszcze sprobowac Dulgona z proteinami pszenicy. sklad ma fajny, sa proteiny, odzywka jest bardziej emolientowa, wiec dobra na zime, ja jestem z niej bardzo zadowolona. (marke dulgon widzialam tylko w auchanie) ostatecznie mozesz kupić różową Isanę z proteinami (rossman). pisze ostatecznie, bo jako jedyna odzywka w calej twojej pielegnacji to bedzie za malo. a najlepiej to oczywiscie kupic keratyne hydrolizowana w czystej postaci (mazidla, bu, zsk) i dodawac do odzywki, a nawet szamponu.[/QUOTE] Mnie w zupelnosci wystarczy olejek i szampon, moje wlosy nie sa bardzo suche.Nie musza byc tez mocno skrecone. Tylko ta miekkosc i ciagliwosc jest moja zmora brr, wlosy jak u dziecka..Kiedys stosowalam maski, olejki,wcierki. Nadal bylo zle. Dopiero taki minimalizm przyniosl efekt in plus. |
|
|
|
#29642 | ||||
|
Lifthrasir
|
Cytat:
Teraz już jest lepiej, po tonie szczepionek uodparniających, ale mimo to zdrowa nie jestem... W rtg wyszło mi tylko niewykształcenie zatok czołowych, zobaczymy co pokaże rezonans, a jak nic... to chyba wyląduję u psychiatry. Skalp oczyszczam czasem nawet częściej niż raz w tygodniu, to zależy. Mam bardzo mało odżywek wymagających SLES i rzadko ich używam, notabene tylko Glorię nakładam na skalp, więc nie mam potrzeby używania szamponu z SLES np. raz w tygodniu, raz na miesiąc mi starcza A BD używam stosunkowo często, zastanawiam się czasem czy to nie w nim tkwi problem, może jakbym odstawiła go na dłuższy czas, załóżmy miesiąc, pozbyłabym się tego? Aczkolwiek przedwczoraj umyłam Mrs. Pottersem z gingo, i swędzenie jest jakby intensywniejsze? Zobaczymy, po świętach zamówię zapewne Sanosan na DOZie. ![]() Cytat:
mak i bawełnę odstawiłam ze względu na glicerynę, a aktualnie używam tej z pokrzywą i zieloną herbatą (?), mam wrażenie, że jest znacznie cięższa od lnu, co doprowadza mnie do szału, bo tamtej mogłam nakładać nieograniczone ilości, ale pięknie pachnie, to trzeba przyznać ![]() Cytat:
już zabieram się za czytanie, dziękuję Cytat:
Edytowane przez Kirima Czas edycji: 2010-12-22 o 16:50 |
||||
|
|
|
#29643 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś (o ile dobrze pamiętam) ktoś mówił o odżywce Garnier Aloe Vera. Widziałam go, kusił mnie, ale nie byłam pewna czy jest zgodny z cg (nie znam się na składach).
|
#29644 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#29645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29646 |
|
Rozeznanie
|
*Basia* dziękuję
Usłyszałam ostatnio, że mam jakoś mniejszą szopę na włosach niż kiedyś No, ale jednak jakieś włosięta odstają.
|
#29647 |
|
Raczkowanie
|
Alciaaa miałam tego Garniera, ale jak dla mnie nie było to żadne cudo. Taka przeciętna odżywka.
Teraz mam odżywkę z aloesem, ale z lidla z tej limitowanej serii i wg mnie ta drga naprawdę nawilża włoski
|
|
|
|
#29648 |
|
Wtajemniczenie
|
Kirima
PRzebeznadziejnie ;/ Kochana Dasz radę... No o tym psychiatrze to nie gadaj nawet juz Będzie dobrze. Trzymam kciuki !![]() A widzisz...Moze ten Potters Cię uczula i ten silikon zmywalny wodą ? ;> |
|
|
|
#29649 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
![]() mam włosy falowane i tak sobie tutaj podczytywałam i wprowadziłam pewne rzeczy do pielęgnacji i jest ok,wiadomo jak to z takimi włosami raz lepiej raz gorzej ;p moze nie jest jakiś mega blask i w ogóle ale siana tez nie :d jestem szatynka i tak naprawde mysle o farbowaniu,zawsze lubiałam swój kolor włosów itd.aleee marze żeby zafarbowac sie na rudo i własnie tak sobie myśle ze farbowanie zniszczy napewno włosy beda jeszcze bardziej suche więc bede musiała dwoić sie i troić zeby jakoś wyglądały.Dlatego chciałam prosic was o jakies wskazówki,może jest jakas kręconowłosa wizażanka która farbuje włosy? ![]() jakos nie potrafie sobier wybic tego rudego z głowy ogólnie zawsze byłam ostrozna z włosami nieraz taki pomysł sie przewinał ale tak naprawde tylko przewinął ;p;p w ogóle mam zielone oczy,cere dość blada(ale nie bardzo,raczej średnią)no i jestem szatynka,myślicie ze bedzie pasował?zreszta sama sie przekonam jeszcze upewnie fryzjerki ;d;d tylko napiszcie mi prosze jak pielęgnujecie swoje farbowane włosy,bo napewno któras z was takie ma ![]() pozdr ![]()
|
#29650 |
|
Wtajemniczenie
|
Śnieżka
Moja droga ja farbuje szamponetkami. Teraz wprowadzili bardzo ładny odcień rudego "Płomienny Rudy" Joanna. Właśnie sobie dziś strzeliłam przed świętami. Świetny kolorek. A właśnie. Teraz sobie kupiłam Masło shea 100% Z Mypa. Olejek kokosowy podstawą jest dla włosów farbowanych, gdyż jak wiadomo wysuszają się nasze włosy. Kupiłam sobie tez Garnier z Żurawiną dla ochrony koloru. Jednak i tak na zmianę uzywam odżywek ![]() Jeśli mogę to prosiłabym o Twoje zdjęcie. Tu chodzi o karnację, bo nie każdej szatynce może pasować rudy Niebiesko okie, zielonookie i bursztynowe oczy (ja mam takie) i moj naturalny to ciemny rudy wpadajacy w kasztan To mnie pasują rudości. I świetnie się z rudym czuję ![]() Też ładnym odcieniem rudego jest Bursztyn z Casting. Kilka razy nim farbowałam swoje włosy
|
|
|
|
#29651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez mam fale i farbuje co jakis czas bo lubie zmiany myje wlosy szamponem babydream a potem nakaldam odzywke ziaji albo joanny efekt taki,wczoraj umyte i ukladane |
|
|
|
|
#29652 |
|
Raczkowanie
|
1. Z 2008 końcówki. Z naturalnymi lekko przyciemnione jakąś tam szamponetką ale naturalne
![]() 2.2010 Wakacje nieszczęsne Palette Czarny zmywalny.... ![]() 3.Dzisiaj "proste" rozczochrane po dniu w szkole, w tym nowym kolorze, z prawej strony możecie ujrzeć taki jaskrawy czerwony skrawek włosów to po przygodach z rozjaśniaczem na początku września, jak chciałem mieć białe pasmo i nie wyszło, szczegóły w wątku włosy spalone zniszczone itp.?. Po wywijały się trochę gdyż odzyskały trochę kondycji. 4. Dzisiaj kręcone, po umyciu i nałożeniu tej odżywki z joanny<3, tylko mnie wkurza taki puch i pojedyncze nieskręcone włoski, nie wiem co z tym robić. 5.CD. dzisiaj. 6.Tu możecie zobaczyć jaki mi się ładny koreczek robi, ale nie zawsze, całe bym takie chciał. 7.Druga strona za to dla odmiany, słabo się kręcąca taka mało zadowalająca. Chętnie posłucham wskazówek dotyczących tego takiego puszka?, opinij, i różnych innych.
Nasze Covery http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee Bez prostownicy od: 18.09.2010!! Edytowane przez Gagz Czas edycji: 2010-12-22 o 20:29 |
|
|
|
#29653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze tak jak napisalas pozniej - moze sie tak robic przez piankę. jesli masz luzną fale to jesli dla wlasnego samopoczucia potrzebujesz przejechac wlosy grzebieniem to nie zaszkodzi. byle delikatnie i byle nie wygladac potem gorzej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#29654 |
|
Wtajemniczenie
|
Gagz
Dobra są zdjęcia ![]() Hm...A dnia drugiego jakimi kosmetykamik reanimujesz swoje włosy ? ![]() anka.d Kochana mam pytanko. Kupiłam masełko shea z Mypy. I kiedy je mogę nakładać ? Przed myciem właśnie dziś nałożyłam z kokosem. A po umyciu tez mogę go nałożyć ?
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-22 o 20:36 |
|
|
|
#29655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Nauczyłem się spać na twarzy i zawsze rano mam takie jak wieczorem co jest dziwne , Ale jak jest jakoś źle to wystarczy trochę pantene.
|
|
#29656 |
|
Wtajemniczenie
|
bernadko, chyba mnie z kims pomylilas :P
nic nigdy o tym maselku nie pisalam, nigdy go nie mialam, nawet nie wiedzialam ze takie 100% jest, myslalam ze to tylko maska z dodatkiem. mialam za to shea z mazidel, dodawalam do mieszanek olejowych na noc przed porannym myciem
|
|
|
|
#29657 |
|
Wtajemniczenie
|
Gagz
No popatrz się...Ja mam trochę większy puch coś ostatnio ;/ Nie wiem zupełnie co mam robic, a nie chce silikonów ![]() anka.d Ja wiem, ze Ty nie masz z tej mypy tylko mazideł ![]() Źle moze się wyraziłam. Chodziło mi po prostu o to czy mogę tez nakladac po myciu :P A takowe masełko jest w drogerii Natura 14 zł ![]() Z mypy tez jest odżywka jak i maska...Szampon z masłem shea tez widziałam
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-22 o 20:50 |
|
|
|
#29658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda słów
|
|
#29659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o to chodzi ![]() a kokos po myciu ci pasuje? uwazam ze shea jest ciezsze od kokosa, ja bym sie nie odwazyla. |
|
|
|
|
#29660 |
|
Zakorzenienie
|
Gagz masz cudne loczki!
A ja wstawiam moje zdjęcia z rana - tuż po myciu. I rzeczywiście, wywalę piankę. Nie dość, że posklejała, to jeszcze przetłuściła mi włosiny. ![]() 1. strona "gorsza" 2. strona "ładniejsza" ![]() 3. tył |
|
|
|
#29661 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Hmm.. Przypuszczam, ze go za duzo ostatnio nałożyłam i dlatego nie byłam zadowolona z efektu. Dzisiaj tak delikatnie postaram się,...Bylam zdenerwowana cos ostatnio i nie zauwazylam pewnie, ze za duzo go nakładam. Musze sie przylozyc ![]() Indios No to normalny efekt po degazowkach....;/ Efekt uboczny i nie tylko taki jest po nich...Daj spokoj i jak taki fryzjer ma prawo nazywac sie fryzjerem ?;/ |
|
|
|
#29662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- gagz, przepraszam, przeoczylam twojego posta. duza zmiana na plus jak dla mnie. co prawda ja nie przepadam za dlugimi wlosami u facetow, ale jak sa zadbane i pasuja do twarzy to czemu nie. (bede sie rozgladac na ulicach wroclawia za jakims pokreconym chlopakiem btw podobne loki ma moj brat ![]() tak pisales o tym farbowaniu, ja sie spodziewalam czerwieni jak u wisniewskiego, albo rudosci jak w avatarze bernadki, a tu ledwo cos widac ![]() za spanie na twarzy podziwiam. ja jak bylam mloda i plaska to lubilam spac na brzuchu, ale glowe ukladalam wtedy na boku
|
|
|
|
|
#29663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#29664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha dzięki no rozumiem,a ta Mypa shea 100%jest bardzo zachwalana przez dziewczyny,napewno kupie jak bede w Naturze.Aha a szamponetka ogólnie mniej niszczy wlosy niz farba no nie?a efekt podobny?nie wygląda potem brzydko jak schodzi? a i w ogóle dziewczyny szampon fitomed dla suchych włosów jest zgodny z cg?uzywam farmony niby łagodny,bez silikonów ale jednak to sls na drugim miejscu no i łupiez mam....a tak go polubiłam,no ale nic moze przerzuce sie na fitomed on ma sls na 5tym miejscu
|
|
#29665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gagz - trzymam się zdania że fiolet dałby bardziej szokujący efekt ;P Nie prostuj się, dobre sprężyny masz Że nierówno - w naturze nie ma symetrii ;P Na dłuższych się pewnie wyrówna.Chopie przypominasz mi mojego byłego! Przestań! ![]() Stanikowo: duża miseczka u małej dziewczyny to piękna sprawa Ku mej radości się okazało że mam 70C, pewnie i 65D by się znalazło ale niestety im "dokładniejsza" rozmiarówka tym drożej ![]() |
|
|
|
|
#29666 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz Marta
Na mokre ? Sprobuje przed wigilią będę myć te swoje kudły to zobaczymy jaki efekt wyjdzie :P Śnieżka Normalnie się u mnie szamponetka wypłukuje. Ta z Joanny się wypłukuje jak należy. Z Castingiem z różnymi opiniami się spotkałam. U mnie się prawidłowo wypłukuje też jak należy ![]() Nie...Nie niszczy włosy ta szamponetka z Joanny, a z Castingiem tu też różnie :P Fitomed jest dobry u mnie, ale jak uzywam na zmiane z Babydreamem. Za często nie mogę go stosować
|
|
|
|
#29667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale coz naczytalam sie na wizazu ze super jest Wellaton no i sie skusilam.Szok !!!! farba okropna. Wlosy twarde,sztywne jakies. Farba jak splywala to az w wannie taki wegiel z osadem pozostawal. Jestem rozczarowane, czasem lepiej nie eksperymentowac
|
|
#29668 |
|
Wtajemniczenie
|
ammmm
Wellaton nie miałam, ale miałam Wella Safira (splukal mi się po 2 myciach ), Wella Decore to samo ...Brilliance jest dla mnie beznadziejna strasznie suche włosy po niej miałam...Ale kolor też szybko zszedł
|
|
|
|
#29669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę się wypowiedzieć na temat Castinga - męczę się z nim od czerwca, za nic się nie chce wypłukać i mam tylko beznadziejne odrosty.
Nie polecam go.
|
|
|
|
#29670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niektórzy myja jakimis elsevami pantene i maja wlosy ok
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Takze we 3 w tym siedzimy :P Przerypane mam najbardziej, gdy wyjde na zimno. Nad ranem mam koszmar ;/
Teraz już jest lepiej, po tonie szczepionek uodparniających, ale mimo to zdrowa nie jestem... W rtg wyszło mi tylko niewykształcenie zatok czołowych, zobaczymy co pokaże rezonans, a jak nic... to chyba wyląduję u psychiatry.
Mam bardzo mało odżywek wymagających SLES i rzadko ich używam, notabene tylko Glorię nakładam na skalp, więc nie mam potrzeby używania szamponu z SLES np. raz w tygodniu, raz na miesiąc mi starcza 

No, ale jednak jakieś włosięta odstają.

Będzie dobrze. Trzymam kciuki !
ogólnie zawsze byłam ostrozna z włosami nieraz taki pomysł sie przewinał ale tak naprawde tylko przewinął ;p;p w ogóle mam zielone oczy,cere dość blada(ale nie bardzo,raczej średnią)no i jestem szatynka,myślicie ze bedzie pasował?zreszta sama sie przekonam jeszcze upewnie fryzjerki ;d;d tylko napiszcie mi prosze jak pielęgnujecie swoje farbowane włosy,bo napewno któras z was takie ma 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)