Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 989 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 16:35   #29641
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

[/QUOTE]
tylko szampon i olejek rycynowy?
to dla lokow zdecydowanie za malo. zainwestuj w dobra odzywke czy maske.
w joannie mak i bawelna mimo ze jest napisane ze zawiera proteiny, w skladzie inci ich nie ma. jest tylko ekstrakt z bawelny (ktory oczywiscie moze proteiny zawierac, ale nie wiemy ile)

z takich marketowych to mozesz sprobowac Artiste (dostepna tylko w drogeriach Natura) - sa 2 wersje: wzmacniajaca i regenerujaca, chyba wlasnie regenerujaca ma proteiny (powinna byc w kwc).
mozesz jeszcze sprobowac Dulgona z proteinami pszenicy. sklad ma fajny, sa proteiny, odzywka jest bardziej emolientowa, wiec dobra na zime, ja jestem z niej bardzo zadowolona. (marke dulgon widzialam tylko w auchanie)
ostatecznie mozesz kupić różową Isanę z proteinami (rossman). pisze ostatecznie, bo jako jedyna odzywka w calej twojej pielegnacji to bedzie za malo.

a najlepiej to oczywiscie kupic keratyne hydrolizowana w czystej postaci (mazidla, bu, zsk) i dodawac do odzywki, a nawet szamponu.[/QUOTE]

Mnie w zupelnosci wystarczy olejek i szampon, moje wlosy nie sa bardzo suche.Nie musza byc tez mocno skrecone. Tylko ta miekkosc i ciagliwosc jest moja zmora brr, wlosy jak u dziecka..Kiedys stosowalam maski, olejki,wcierki. Nadal bylo zle. Dopiero taki minimalizm przyniosl efekt in plus.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 16:48   #29642
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Kirima
Też mam zatoki.... Takze we 3 w tym siedzimy :P Przerypane mam najbardziej, gdy wyjde na zimno. Nad ranem mam koszmar ;/
I ciągle uczucia zatkanego nosa...Nie do wytrzymania...
Zmiany dopiero zobaczysz później...A oczyszczasz skalp raz w tygodniu ?
Wiesz, ja już nie mam siły na nic... przez praktycznie cały czas ładowali we mnie antybiotyki, co zaowocowało m.in. tym potwornym wypadaniem, zwijaniem się z bólu brzucha od wielu wielu rzeczy, muszę bardzo uważać na to co jem, a dodatkowo jeszcze przez dłuższy okres brałam ketonal dzień w dzień, żeby jakoś funkcjonować, bo bólu nie dało się znieść. Teraz już jest lepiej, po tonie szczepionek uodparniających, ale mimo to zdrowa nie jestem... W rtg wyszło mi tylko niewykształcenie zatok czołowych, zobaczymy co pokaże rezonans, a jak nic... to chyba wyląduję u psychiatry.

Skalp oczyszczam czasem nawet częściej niż raz w tygodniu, to zależy. Mam bardzo mało odżywek wymagających SLES i rzadko ich używam, notabene tylko Glorię nakładam na skalp, więc nie mam potrzeby używania szamponu z SLES np. raz w tygodniu, raz na miesiąc mi starcza A BD używam stosunkowo często, zastanawiam się czasem czy to nie w nim tkwi problem, może jakbym odstawiła go na dłuższy czas, załóżmy miesiąc, pozbyłabym się tego? Aczkolwiek przedwczoraj umyłam Mrs. Pottersem z gingo, i swędzenie jest jakby intensywniejsze? Zobaczymy, po świętach zamówię zapewne Sanosan na DOZie.

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
nie bardzo rozumiem analogie do szamponu.
kazda z tej serii jest odrobine inna.
ja najbardziej lubie len i rumianek, miod i cytryne, mak i bawelne (w takiej wlasnie kolejnosci)
miodu i cytryny nie miałam, nie mogę dostać, natomiast przetestowałam już wszystkie pozostałe, i chyba faktycznie najlepszy jest len i rumianek mak i bawełnę odstawiłam ze względu na glicerynę, a aktualnie używam tej z pokrzywą i zieloną herbatą (?), mam wrażenie, że jest znacznie cięższa od lnu, co doprowadza mnie do szału, bo tamtej mogłam nakładać nieograniczone ilości, ale pięknie pachnie, to trzeba przyznać

Cytat:
jakis czas temu byl ten temat poruszany. jest to chyba gdzies w faq i chyba kalendarz adwentowy o tym wspominał.
kosmetolog1 wypowiedziala sie ze gliceryna nawet w odzywce ds powinna sie wypłuka przy splukiwaniu odzywki.
w takim razie (to juz moje zdanie ) odzywce do mycia tym bardziej.
ale za puch odpowiedzialna jest nie tylko gliceryna.
czytalas to i to?
o, to przegapiłam chyba już zabieram się za czytanie, dziękuję

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Ja nie mam takich objawów po babydream - włosy są dobrze oczyszczone po tym szamponie.

Może użyłaś wcześniej sporo kosmetyków i nie dał rady za pierwszym razem wszystkiego zmyć? Warto wtedy użyć szamponu dwa razy.
Ja muszę przyznać, że u mnie BD oczyszcza włosy znacznie lepiej od szamponów z SLES lub nawet SLS, przy czym oczywiście nie chodzi mi o silikony etc., ale na przykład oleje, naftę - przy Fitomedzie, Farmonie etc. miałam niedomyte włosy, a po BD, zero obciążenia, bomba

Siostra Zakonu Curlitanek

Edytowane przez Kirima
Czas edycji: 2010-12-22 o 16:50
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:00   #29643
Alciaaa
Rozeznanie

Kiedyś (o ile dobrze pamiętam) ktoś mówił o odżywce Garnier Aloe Vera. Widziałam go, kusił mnie, ale nie byłam pewna czy jest zgodny z cg (nie znam się na składach).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 460_01_4127.jpg (10,9 KB, 5 załadowań)

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:16   #29644
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

i nie jest nawet tak zle z tymi twoimi kosmetykami.
co prawda ten glisskur jest napakowany silikonami i przy omo moze sie nadbudowac na dlugosci wlosow.
syossa z innej serii wykanczalam kiedys do mycia odzywka, bo zostal mi ze starej pielegnacji i okazal sie niezly. silikonow nie mial, ale bylo pq (dalo sie to odczuc po 4-5 myciach z rzedu)
szampon niezly, widzialam kilka negatywnych opinii na temat delikatnosci

z takich marketowych to mozesz sprobowac Artiste (dostepna tylko w drogeriach Natura) - sa 2 wersje: wzmacniajaca i regenerujaca, chyba wlasnie regenerujaca ma proteiny (powinna byc w kwc).
mozesz jeszcze sprobowac Dulgona z proteinami pszenicy. sklad ma fajny, sa proteiny, odzywka jest bardziej emolientowa, wiec dobra na zime, ja jestem z niej bardzo zadowolona. (marke dulgon widzialam tylko w auchanie)
ostatecznie mozesz kupić różową Isanę z proteinami (rossman). pisze ostatecznie, bo jako jedyna odzywka w calej twojej pielegnacji to bedzie za malo.

a najlepiej to oczywiscie kupic keratyne hydrolizowana w czystej postaci (mazidla, bu, zsk) i dodawac do odzywki, a nawet szamponu.
Z proteinami jest jeszcze Balsam Joanny z Apteczki Babuni, ale on jest bez spłukiwania.

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Kiedyś (o ile dobrze pamiętam) ktoś mówił o odżywce Garnier Aloe Vera. Widziałam go, kusił mnie, ale nie byłam pewna czy jest zgodny z cg (nie znam się na składach).
Odżywka jest niezgodna z cg.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:23   #29645
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
ja myje szamponem zwyklym i mam swiezutkie czyste wlosy sa lekkie poniewaz mi nie sluzy mycie odzywka dlatego zz po odzywce mam straki
czesanie na sucho nawet fal czeszesz jak masz odzywke maske na wlosach ja swoje wlosy czesze tylko 2razy w tyg czyli wtedy kiedy myje wlosy a tak to przeczessuje palsami wlosy opuszczajac glowe w dol ..niepotrzebny mi grzebien na codzien

a tak wogole to czesc lokaski jestem troche zabiegana zakupy swieta rozumiecie
Rozumiem, że nie stosujesz metody OMO? Ja zawsze miałam problem z przetłuszczającymi się włosami, dlatego byłam trochę sceptyczna wobec tej metody mycia. Musze jeszcze spróbować bez użycia pianki Nivea, bo z drugiej strony, strąki mogą być jej winą.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:29   #29646
Alciaaa
Rozeznanie

*Basia* dziękuję Usłyszałam ostatnio, że mam jakoś mniejszą szopę na włosach niż kiedyś No, ale jednak jakieś włosięta odstają.

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:31   #29647
Shameer
Raczkowanie

GG do Shameer

Alciaaa miałam tego Garniera, ale jak dla mnie nie było to żadne cudo. Taka przeciętna odżywka.
Teraz mam odżywkę z aloesem, ale z lidla z tej limitowanej serii i wg mnie ta drga naprawdę nawilża włoski
Shameer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:06   #29648
bernadka20
Wtajemniczenie

Kirima
PRzebeznadziejnie ;/ Kochana
Dasz radę...
No o tym psychiatrze to nie gadaj nawet juz Będzie dobrze. Trzymam kciuki !

A widzisz...Moze ten Potters Cię uczula i ten silikon zmywalny wodą ? ;>
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 19:02   #29649
Śnieżka
Zakorzenienie

dziewczyny
mam włosy falowane i tak sobie tutaj podczytywałam i wprowadziłam pewne rzeczy do pielęgnacji i jest ok,wiadomo jak to z takimi włosami raz lepiej raz gorzej ;p moze nie jest jakiś mega blask i w ogóle ale siana tez nie :d jestem szatynka i tak naprawde mysle o farbowaniu,zawsze lubiałam swój kolor włosów itd.aleee marze żeby zafarbowac sie na rudo i własnie tak sobie myśle ze farbowanie zniszczy napewno włosy beda jeszcze bardziej suche więc bede musiała dwoić sie i troić zeby jakoś wyglądały.Dlatego chciałam prosic was o jakies wskazówki,może jest jakas kręconowłosa wizażanka która farbuje włosy? jakos nie potrafie sobier wybic tego rudego z głowy ogólnie zawsze byłam ostrozna z włosami nieraz taki pomysł sie przewinał ale tak naprawde tylko przewinął ;p;p w ogóle mam zielone oczy,cere dość blada(ale nie bardzo,raczej średnią)no i jestem szatynka,myślicie ze bedzie pasował?zreszta sama sie przekonam jeszcze upewnie fryzjerki ;d;d tylko napiszcie mi prosze jak pielęgnujecie swoje farbowane włosy,bo napewno któras z was takie ma
pozdr
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 19:37   #29650
bernadka20
Wtajemniczenie

Śnieżka
Moja droga ja farbuje szamponetkami. Teraz wprowadzili bardzo ładny odcień rudego "Płomienny Rudy" Joanna. Właśnie sobie dziś strzeliłam przed świętami.
Świetny kolorek.
A właśnie. Teraz sobie kupiłam Masło shea 100% Z Mypa. Olejek kokosowy podstawą jest dla włosów farbowanych, gdyż jak wiadomo wysuszają się nasze włosy. Kupiłam sobie tez Garnier z Żurawiną dla ochrony koloru. Jednak i tak na zmianę uzywam odżywek
Jeśli mogę to prosiłabym o Twoje zdjęcie. Tu chodzi o karnację, bo nie każdej szatynce może pasować rudy Niebiesko okie, zielonookie i bursztynowe oczy (ja mam takie) i moj naturalny to ciemny rudy wpadajacy w kasztan To mnie pasują rudości. I świetnie się z rudym czuję
Też ładnym odcieniem rudego jest Bursztyn z Casting. Kilka razy nim farbowałam swoje włosy
Stary 2010-12-22, 19:41   #29651
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
dziewczyny
mam włosy falowane i tak sobie tutaj podczytywałam i wprowadziłam pewne rzeczy do pielęgnacji i jest ok,wiadomo jak to z takimi włosami raz lepiej raz gorzej ;p moze nie jest jakiś mega blask i w ogóle ale siana tez nie :d jestem szatynka i tak naprawde mysle o farbowaniu,zawsze lubiałam swój kolor włosów itd.aleee marze żeby zafarbowac sie na rudo i własnie tak sobie myśle ze farbowanie zniszczy napewno włosy beda jeszcze bardziej suche więc bede musiała dwoić sie i troić zeby jakoś wyglądały.Dlatego chciałam prosic was o jakies wskazówki,może jest jakas kręconowłosa wizażanka która farbuje włosy? jakos nie potrafie sobier wybic tego rudego z głowy ogólnie zawsze byłam ostrozna z włosami nieraz taki pomysł sie przewinał ale tak naprawde tylko przewinął ;p;p w ogóle mam zielone oczy,cere dość blada(ale nie bardzo,raczej średnią)no i jestem szatynka,myślicie ze bedzie pasował?zreszta sama sie przekonam jeszcze upewnie fryzjerki ;d;d tylko napiszcie mi prosze jak pielęgnujecie swoje farbowane włosy,bo napewno któras z was takie ma
pozdr

ja tez mam fale i farbuje co jakis czas bo lubie zmiany
myje wlosy szamponem babydream a potem nakaldam odzywke ziaji albo joanny

efekt taki,wczoraj umyte i ukladane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lokenloken.jpg (54,1 KB, 36 załadowań)
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:18   #29652
Gagz
Raczkowanie

1. Z 2008 końcówki. Z naturalnymi lekko przyciemnione jakąś tam szamponetką ale naturalne
2.2010 Wakacje nieszczęsne Palette Czarny zmywalny....
3.Dzisiaj "proste" rozczochrane po dniu w szkole, w tym nowym kolorze, z prawej strony możecie ujrzeć taki jaskrawy czerwony skrawek włosów to po przygodach z rozjaśniaczem na początku września, jak chciałem mieć białe pasmo i nie wyszło, szczegóły w wątku włosy spalone zniszczone itp.?.
Po wywijały się trochę gdyż odzyskały trochę kondycji.
4. Dzisiaj kręcone, po umyciu i nałożeniu tej odżywki z joanny<3, tylko mnie wkurza taki puch i pojedyncze nieskręcone włoski, nie wiem co z tym robić.
5.CD. dzisiaj.
6.Tu możecie zobaczyć jaki mi się ładny koreczek robi, ale nie zawsze, całe bym takie chciał.
7.Druga strona za to dla odmiany, słabo się kręcąca taka mało zadowalająca.

Chętnie posłucham wskazówek dotyczących tego takiego puszka?, opinij, i różnych innych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6300448.jpg (136,0 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP7979.jpg (28,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0004.jpg (96,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0005.jpg (101,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0006.jpg (84,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0007.jpg (78,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0008.jpg (107,9 KB, 51 załadowań)

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!

Edytowane przez Gagz
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:29
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:30   #29653
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
A czy jeśli umyję włosy raz na jakiś czas szamponem - tradycyjnie - to nie będą obciążone? Na zdrowy rozum, wtedy wszystkie "oblepiacze" powinny się zmyć...

Zapomniałam jeszcze dodać, że zdarza mi się nałożyć maseczkę z oleju rycynowego, żółtka i cytryny, ale ostatnio rzadziej.

Możecie mnie oświecić w jednej kwestii? Bo jakoś nie mam do tego przekonania. Chodzi o czesanie włosów na sucho. Czytałam, że jest to zabronione pod karą śmierci. Ale w moim przypadku, kiedy loki to w rzeczywistości fale, jeśli nie rozczeszę włosów na sucho, to zbijają się w strąki i nie wygląda to ładnie... Myślicie, że delikatne czesanie grzebieniem z szerokimi zębami max. raz dziennie bardzo im zaszkodzi?
wydaje mi sie ze szampon raz na jakis czas powinien ladnie oczyscic dlugosc wlosow.
mysle ze tak jak napisalas pozniej - moze sie tak robic przez piankę.
jesli masz luzną fale to jesli dla wlasnego samopoczucia potrzebujesz przejechac wlosy grzebieniem to nie zaszkodzi. byle delikatnie i byle nie wygladac potem gorzej

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
miodu i cytryny nie miałam, nie mogę dostać, natomiast przetestowałam już wszystkie pozostałe, i chyba faktycznie najlepszy jest len i rumianek mak i bawełnę odstawiłam ze względu na glicerynę, a aktualnie używam tej z pokrzywą i zieloną herbatą (?), mam wrażenie, że jest znacznie cięższa od lnu, co doprowadza mnie do szału, bo tamtej mogłam nakładać nieograniczone ilości, ale pięknie pachnie, to trzeba przyznać
to ja mialam zupelnie odwrotnie. dla mnie pokrzywa byla zbyt wodnista, w ogole nie czulam jej na wlosach, nie pomagala w zbijaniu sie wlosow w grubsze pasma.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:31   #29654
bernadka20
Wtajemniczenie

Gagz
Dobra są zdjęcia
Hm...A dnia drugiego jakimi kosmetykamik reanimujesz swoje włosy ?

anka.d
Kochana mam pytanko. Kupiłam masełko shea z Mypy. I kiedy je mogę nakładać ? Przed myciem właśnie dziś nałożyłam z kokosem. A po umyciu tez mogę go nałożyć ?

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:36
Stary 2010-12-22, 20:44   #29655
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
Gagz
Dobra są zdjęcia
Hm...A dnia drugiego jakimi kosmetykamik reanimujesz swoje włosy ?
A tu śmieszna niespodzianka.)
Nauczyłem się spać na twarzy i zawsze rano mam takie jak wieczorem co jest dziwne, Ale jak jest jakoś źle to wystarczy trochę pantene.

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:45   #29656
anka.d
Wtajemniczenie

bernadko, chyba mnie z kims pomylilas :P
nic nigdy o tym maselku nie pisalam, nigdy go nie mialam, nawet nie wiedzialam ze takie 100% jest, myslalam ze to tylko maska z dodatkiem.

mialam za to shea z mazidel, dodawalam do mieszanek olejowych na noc przed porannym myciem
Stary 2010-12-22, 20:48   #29657
bernadka20
Wtajemniczenie

Gagz
No popatrz się...Ja mam trochę większy puch coś ostatnio ;/
Nie wiem zupełnie co mam robic, a nie chce silikonów

anka.d
Ja wiem, ze Ty nie masz z tej mypy tylko mazideł
Źle moze się wyraziłam. Chodziło mi po prostu o to czy mogę tez nakladac po myciu :P
A takowe masełko jest w drogerii Natura 14 zł
Z mypy tez jest odżywka jak i maska...Szampon z masłem shea tez widziałam

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:50
Stary 2010-12-22, 21:06   #29658
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Indios
Próbować zawsze warto !

No to widzę, ze i Ty miałaś nieprzyjemności z degażówkami :P
Nawet mi nie mów- wydegażowała mi tak, że włosy nie chciały mi się chyba przez co najmniej miesiąc kręcić
Szkoda słów

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:08   #29659
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
anka.d
Ja wiem, ze Ty nie masz z tej mypy tylko mazideł
Źle moze się wyraziłam. Chodziło mi po prostu o to czy mogę tez nakladac po myciu :P
A takowe masełko jest w drogerii Natura 14 zł
Z mypy tez jest odżywka jak i maska...Szampon z masłem shea tez widziałam
aaa o to chodzi
a kokos po myciu ci pasuje? uwazam ze shea jest ciezsze od kokosa, ja bym sie nie odwazyla.
Stary 2010-12-22, 21:31   #29660
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Gagz masz cudne loczki!

A ja wstawiam moje zdjęcia z rana - tuż po myciu. I rzeczywiście, wywalę piankę. Nie dość, że posklejała, to jeszcze przetłuściła mi włosiny.

1. strona "gorsza"
2. strona "ładniejsza"
3. tył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ccc.jpg (25,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1382.jpg (24,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1385cccc.jpg (14,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2010-12-22, 21:35   #29661
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Hmm..
Przypuszczam, ze go za duzo ostatnio nałożyłam i dlatego nie byłam zadowolona z efektu.
Dzisiaj tak delikatnie postaram się,...Bylam zdenerwowana cos ostatnio i nie zauwazylam pewnie, ze za duzo go nakładam.
Musze sie przylozyc

Indios
No to normalny efekt po degazowkach....;/ Efekt uboczny i nie tylko taki jest po nich...Daj spokoj i jak taki fryzjer ma prawo nazywac sie fryzjerem ?;/
Stary 2010-12-22, 21:48   #29662
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Gagz masz cudne loczki!

A ja wstawiam moje zdjęcia z rana - tuż po myciu. I rzeczywiście, wywalę piankę. Nie dość, że posklejała, to jeszcze przetłuściła mi włosiny.

1. strona "gorsza"
2. strona "ładniejsza"
3. tył
a mi sie wydaje, ze z twoich wlosow da sie wyciagnac wiele wiekszy skret

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

gagz, przepraszam, przeoczylam twojego posta.

duza zmiana na plus jak dla mnie. co prawda ja nie przepadam za dlugimi wlosami u facetow, ale jak sa zadbane i pasuja do twarzy to czemu nie. (bede sie rozgladac na ulicach wroclawia za jakims pokreconym chlopakiem btw podobne loki ma moj brat
tak pisales o tym farbowaniu, ja sie spodziewalam czerwieni jak u wisniewskiego, albo rudosci jak w avatarze bernadki, a tu ledwo cos widac
za spanie na twarzy podziwiam. ja jak bylam mloda i plaska to lubilam spac na brzuchu, ale glowe ukladalam wtedy na boku
Stary 2010-12-22, 22:00   #29663
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
a mi sie wydaje, ze z twoich wlosow da sie wyciagnac wiele wiekszy skret
Wiem, też mam taką nadzieję, dlatego się wzięłam za nie.
Stary 2010-12-22, 22:19   #29664
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Śnieżka
Moja droga ja farbuje szamponetkami. Teraz wprowadzili bardzo ładny odcień rudego "Płomienny Rudy" Joanna. Właśnie sobie dziś strzeliłam przed świętami.
Świetny kolorek.
A właśnie. Teraz sobie kupiłam Masło shea 100% Z Mypa. Olejek kokosowy podstawą jest dla włosów farbowanych, gdyż jak wiadomo wysuszają się nasze włosy. Kupiłam sobie tez Garnier z Żurawiną dla ochrony koloru. Jednak i tak na zmianę uzywam odżywek
Jeśli mogę to prosiłabym o Twoje zdjęcie. Tu chodzi o karnację, bo nie każdej szatynce może pasować rudy Niebiesko okie, zielonookie i bursztynowe oczy (ja mam takie) i moj naturalny to ciemny rudy wpadajacy w kasztan To mnie pasują rudości. I świetnie się z rudym czuję
Też ładnym odcieniem rudego jest Bursztyn z Casting. Kilka razy nim farbowałam swoje włosy

Aha dzięki no rozumiem,a ta Mypa shea 100%jest bardzo zachwalana przez dziewczyny,napewno kupie jak bede w Naturze.Aha a szamponetka ogólnie mniej niszczy wlosy niz farba no nie?a efekt podobny?nie wygląda potem brzydko jak schodzi? a i w ogóle dziewczyny szampon fitomed dla suchych włosów jest zgodny z cg?uzywam farmony niby łagodny,bez silikonów ale jednak to sls na drugim miejscu no i łupiez mam....a tak go polubiłam,no ale nic moze przerzuce sie na fitomed on ma sls na 5tym miejscu
Stary 2010-12-22, 22:21   #29665
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
anka.d
Kochana mam pytanko. Kupiłam masełko shea z Mypy. I kiedy je mogę nakładać ? Przed myciem właśnie dziś nałożyłam z kokosem. A po umyciu tez mogę go nałożyć ?
Ja nakładam po myciu na mokre włosy. Raz nałożyłam duużo i się bałam że będzie smalec (włosy były tępe-gumowe w dotyku). Ale jak wyschło to bajka, że tak powiem jak po silikonach

Gagz - trzymam się zdania że fiolet dałby bardziej szokujący efekt ;P
Nie prostuj się, dobre sprężyny masz Że nierówno - w naturze nie ma symetrii ;P Na dłuższych się pewnie wyrówna.
Chopie przypominasz mi mojego byłego! Przestań!

Stanikowo: duża miseczka u małej dziewczyny to piękna sprawa Ku mej radości się okazało że mam 70C, pewnie i 65D by się znalazło ale niestety im "dokładniejsza" rozmiarówka tym drożej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 22:50   #29666
bernadka20
Wtajemniczenie

Ajrisz Marta
Na mokre ? Sprobuje przed wigilią będę myć te swoje kudły to zobaczymy jaki efekt wyjdzie :P

Śnieżka
Normalnie się u mnie szamponetka wypłukuje. Ta z Joanny się wypłukuje jak należy. Z Castingiem z różnymi opiniami się spotkałam. U mnie się prawidłowo wypłukuje też jak należy
Nie...Nie niszczy włosy ta szamponetka z Joanny, a z Castingiem tu też różnie :P
Fitomed jest dobry u mnie, ale jak uzywam na zmiane z Babydreamem. Za często nie mogę go stosować
Stary 2010-12-23, 09:40   #29667
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Ajrisz Marta
Na mokre ? Sprobuje przed wigilią będę myć te swoje kudły to zobaczymy jaki efekt wyjdzie :P

Śnieżka
Normalnie się u mnie szamponetka wypłukuje. Ta z Joanny się wypłukuje jak należy. Z Castingiem z różnymi opiniami się spotkałam. U mnie się prawidłowo wypłukuje też jak należy
Nie...Nie niszczy włosy ta szamponetka z Joanny, a z Castingiem tu też różnie :P
Fitomed jest dobry u mnie, ale jak uzywam na zmiane z Babydreamem. Za często nie mogę go stosować
Ja czesto nie koloryzowalam wlosow..ale jak chcialam dodac sobie takiej glebi to farbowalam Castingiem Loreal w tym kolorze jakim mam wlosy naturalne i bylam bardzo zadowolona. Casting jest delikatny, jak szamponetka. Wlosy nadal byly miekkie.
Ale coz naczytalam sie na wizazu ze super jest Wellaton no i sie skusilam.Szok !!!! farba okropna. Wlosy twarde,sztywne jakies. Farba jak splywala to az w wannie taki wegiel z osadem pozostawal. Jestem rozczarowane, czasem lepiej nie eksperymentowac
Stary 2010-12-23, 10:00   #29668
bernadka20
Wtajemniczenie

ammmm
Wellaton nie miałam, ale miałam Wella Safira (splukal mi się po 2 myciach ), Wella Decore to samo ...
Brilliance jest dla mnie beznadziejna strasznie suche włosy po niej miałam...Ale kolor też szybko zszedł
Stary 2010-12-23, 10:20   #29669
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja mogę się wypowiedzieć na temat Castinga - męczę się z nim od czerwca, za nic się nie chce wypłukać i mam tylko beznadziejne odrosty. Nie polecam go.
Stary 2010-12-23, 11:17   #29670
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz Marta

Śnieżka
dlaczego nie możesz za czesto?w ogole tyle problemów z tymi szamponami,jak nie silikony to znowu sls kazdy po jakims czasie mi jakies problemy robi nawet farmona no ale nic moze poratuje sie nizoralem bo ten łupiez w sumie to taki maly i po myciu tylko
niektórzy myja jakimis elsevami pantene i maja wlosy ok ale nic,nie trzeba sie załamywac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości