Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 988 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 19:55   #29611
lucy007
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
lucy007 moje zdjecia sa pare dni temu dodalam nowe jestem chyba 3czy 4 od konca a pierwszych nie ma poniewaz byla awaria wizazu dlatego aktualizowalam i dodalam niedawno https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=116
o tu jest moj wpis ostatni
Właśnie do tych zdjęć dotarłam, włoski masz bombowe. A awarią wizażu niebotycznie mnie zdziwiłaś, nie było mnie ponad pół roku, wiecie porody i te sprawy, i dopiero Wy mi zwróciłyście uwagę na awarię
Cytat:
to sa pasemka a odrost zawsze robie z pasemek nie ruszajac reszty wlosow ale coz przy jednym czy drugim odrosty sa i tak
Czyli pasemka masz zrobione na swoim kolorze włosów? Bo ja niestety pokusiłam się jakieś 4 miesiące temu o rozjaśnienie całości włosów na ciepły beż i na to pasemka Teraz bardzo żałuję, choć wyglądają nieźle, bo bardzo szybko widać odrost. Jak robiłam pasemka na swoim kolorze, to spokojnie mogłam kolejne pasemka zrobić za 3 miesiące.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
lucy007 - "lekkie zdegustowanie"... Może nie sprawdzaj reakcji na mycie odżywką itd - ogół nie przewiduje innego zastosowania kosmetyków (a nie daj boziu coś z kuchni!) niż to co napisał producent.
Cóż ja ciągle sprawdzam wytrzymałość koleżanek chwaląc się nowymi odkryciami i dziewczyny są bliskie ucieczki z krzykiem Taka jest różnica że ja trafiłam tu szukając czegoś co mogę używać z b. wrażliwym skalpem i alergią Więc nie używam Isany czy Joanny tylko kilku różnych olejów i ziół Glinką się chyba nawet nie chwaliłam :p
Ja wierzę w "takie historie" czyli te sprzedawane przez Was, bo podobną drogę przeszłam ze stanikami (właściwe uświadomienie) i też chcę nadal więcej i więcej. To działa analogicznie. Najpierw niedowierzanie, później próba, następnie okazuje się: "Eureka! One mają rację!", później się człowiek uzależnia, co same na przykładzie włosów możecie zaobserwować , a później pragnie się już "tylko" ideału
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ugniatanie dozwolone jest kazde, ktore pomaga twoim wlosom
jedne wola ugniatac mniej, inne wiecej.
generalnie zasada jest taka, ze nie dotykamy (czyli tez nie ugniatamy) wlosow podczas schniecia, bo to pwoduje puch. ja u siebie wyznaczylam poczatek 'schniecia' po nalozeniu zelu

co do czestotliwosci mycia. niektore z nas obserwowaly u siebie wydluzenie czasu kiedy wlosy wygladaja swiezo, wiec moze tak byc rowniez u siebie. o ile przetluszczanie bylo spowodowane uzywaniem zbyt ostrych szamponow - jesli porblem jest wiekszy, lub lezy gdzie indziej, to niekoniecznie...

zdjecia padly przy awarii wizazu. niektore dziewczyny uzupelnily stare wpisy, niektore jeszcze nie, ale tez nie wszystkie przechowywuja stare zdjecia na dysku i moglo sporo przepaść...

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

dziewczyny - mam taka szybka konsultacje do farbujacych, a zwlaszcza rozjasniajacych. wczoraj widzialam sie z kolezanka, naturalna brunetka, ktorej zachcialo sie blondu. byla u fryzjera we wrzesniu, zrobil jej dosc duzo pasemek blond. ale przetrzymal rozjasniacz i poparzyl skore glowy tak mocno, ze na czubku glowy (w miejscu, gdzie duz z nas ma wicherek, czy gniazdko) ma gigantycznego strupa, ktory nie chce sie zagoić. przy kazdym myciu glowy strup sie narusza i kolo sie zamyka. nie byla jeszcze u dermatologa, ale ma isc. poki co - co moze zastosowac? myslalam o emolium, ale strupka trzeba raczej zasuszyc, zeby sie wygoil i odpadl, a nawilzanie czy natluszczanie tu raczej nie zda egzaminu.
Dziękuję za wyjaśnienie, bardzo mi pomogłaś Pewnie włosy będę myć codziennie
Rozjaśniam włosy, ale nigdy podobna sytuacja mi się nie zdarzyła, nie wiem, czym można pomóc strupowi...
Cytat:
ostatnio marza mi sie prosta tafla wlosow pieknie odbijajaca swiatlo
Bądź co bądź, na prostych włosach pasemka wyglądają świetnie, szczególnie z tym światłem, ale ja do złego nie namawiam, tym bardziej, że sama przed balem karnawałowym w styczniu będę walczyć sama z sobą, żeby włosów tym razem nie prostować.
Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
ja wieczorkiem mylam wlosy,nalozylam odzywke a potem pianke z tafta do kreconych-dzis mam fajnie pokrecone choc ta pianka takie wrazenie mokrych wlosow daje,hm musze znalezc cos co daje taki sam efekt trwalosci ale nie skleja wlosow i nie daje efektu mokrych
dzis jestem zadowolona z fryzurki
Kiedyś byłam zachwycona pianką Sunsilk, którą wycofali (ale to było przed uświadomieniem).
Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Dlatego ja się nie wyrywam z opowieściami o swojej pielęgnacji włosowej
Chciałam tylko podać kosmetyki, skoro mnie o to pytano, a nie opowiadać historię mojego życia

Cytat:
a co do zacofania producentow i stopnia uswiadomienia klientek.
te uswiadomione sa jednak w mniejszosci, producenci szybko by sie dostosowali, gdyby wiekszosc przestala kupowac produkty z silikonami. na wizazu moze wydawac sie ze jest nas duzo, ale w skali wszystkich kobiet w polsce, jestesmy kropelka w morzu.?
Przepraszam, że wspomnę jeszcze raz o stanikach i ich właściwym dobraniu, ale sytuacja jest identyczna, dlatego nie mogłam się powstrzymać.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiunia81 Pokaż wiadomość
Co do tej pielęgnacji CG boję się włosy.
Czy na początku, tzn. po pierwszych dniach pielęgnacji jak bardzo ich wygląd może ulec zmianie? chodzi mi tu o, np. że będą takie bez połysku bo np. będą oczysczone czy jak?
Nie jestem doświadczona w tym wątku, ale pozwolę sobie odpowiedzieć, że pewnie wszystko zależy od włosów. Moje już po kilku razach pielęgnacji metodą OMO (użyłam kosmetyków bez silikonów poza stylizatorem, który je zawierał ) zaczęły się świetnie układać i teraz tylko czekam aż dopadnie je kryzys, bo przecież nie może być za dobrze
lucy007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 20:09   #29612
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy na początku, tzn. po pierwszych dniach pielęgnacji jak bardzo ich wygląd może ulec zmianie? chodzi mi tu o, np. że będą takie bez połysku bo np. będą oczysczone czy jak?
Czy gdybym np. stosowała szampon oczyszczający i odżywki z silikonami to będzie mocno źle? chodzi mi tu zlikwidowanie puszenia przede wszystkim?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
wyglad moze ulec zmianie, ale raczej na plus. po oczyszczaniu fundujemy wlosom mocne odzywianie.
z reszta to oczyszczanie, to nie w koncu jakies tarcie wlosow pumeksem nie poleca sie go zbyt czesto, ale na pewno jest korzystniejsze niz codzienne szorowanie wlosow drogeryjnym szamponem

szampon oczyszczajacy+ odzywki z silikonami to bledne kolo, bo to co szampon wysuszyl powinno zostac w miare mozliwosci odbudowane, a silikony nie odbudują, a jedynie przykryją ubytki, a wlosy beda nadal sie niszczyc.
to nie jest tak, ze silikony sa zle, niektore z nas je stosuja, ale trzeba poznac swoje wlosy zeby ocenic czy sa nam tak na prawde potrzebne. polecam miesiac bez silikonow, zeby sprawdzic czy ich potrzebujesz, a potem powoli je wprowadzac, zeby widziec co i w jaki sposob dziala na wlosy (z tym ze moje osobiste zdanie jest takie, zeby zaczac wprowadzac silikony od produktów do stylizacji, ewentualnie w odzywkach ds, nie w myjadłach!)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 20:31   #29613
Gagz
Raczkowanie

Heloł) W końcu wolne)

No własnie siedzę z marionem na głowie i już widzę że wyjdą fajnie czerwoniaste Łichi Mam nadzieje że mnie matka z domu nie wywali chociaż ona już nie zwraca uwagi na to wszystko co robię, przyzwyczajona po prostowanych czarno różnych włosach

PS. Ważna wiadomość do Wrocławianek!
Feniks zrobił w końcu zapasy i są wszystkie 4 odżywki Joanna naturia W końcu wyrwałem sobie tą miód i cytryna bez spłukiwania. Ogólnie jakoś dużo rzeczy tam się wydaje być

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 20:37   #29614
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Mnie chodziło tylko i wyłącznie o boki z szachownicą
Wystarczy grzebień szpikulec... Mogą też być zrobione z boku francuzy i warkocze

anka.d
Zeby zapleść warkocz to trzeba włosy dobrze rozczesać. Dlatego napisałam o tym rozczesywaniu :P
A np. Takie włosy jakie posiada h4li to na pewno bym nie rozczesywała tylko myslala o upieciu jak wspomniałaś.
Wszystko zalezy do tego czym wykonuje fryzjer daną prace...ja się wkurzam, kiedy ide do fryzjerki i widze, ze nie ma szerokiego grzebienia...Normalnie mnie to tak denerwuje ;/
I jestescie zdolne dziewczyny i dacie rade. Jak będziecie grzeczne moje drogie to sama na waszych włosach to wszystko wykonam.
Teraz poki co wierzcie we mnie i moja wiedze, by zdac egzamin !
A co do szamponu...No nie wiem ja tak mam kurcze zraże się czyms z jednej firmy i nie będę tego potem uzywac choćby nie wiem co. Stawiam nad tym krzyżyk i mówie, ze ide szukać dalej.
Ale oczywiscie zastanawiałam się niedawno nad tymi odzywkami b/s z joanny
Ja Tobie dam przylizaną To jest tylko przykład.
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 20:53   #29615
anka.d
Wtajemniczenie

nie zrazaj sie do joanny, bo odzywki sa na prawde bardzo dobre. w ten sposob bardzo ograniczasz sobie wybor, niedlugo niczego nie bedziesz mogla uzywac ;P
szamponu nigdy nie mialam, ale niedlugo bede musiala kupic, bo swoja schaume (niby bez silikonow) oddalam mamie i chce sobie kupic cos prostego do oczyszczania i zastanawiam sie wlasnie nad joanna miedzy innymi
Stary 2010-12-21, 21:02   #29616
bernadka20
Wtajemniczenie

Szampon z Joanny do farbowanych mam do oczyszczania skalpu i włosów.
No taka mam Naturę xD
Moze kupię tą do farbowanych z makiem i bawełną :P
Stary 2010-12-21, 21:29   #29617
mpx
Raczkowanie

GG do mpx

Hey dziewczyny co jakiś czas przeglądam ten wątek w poszukiwaniu inspiracji dla moich włosów ostatnio przechodziły kryzys czysta tragedia.. do tego jescez czapka nawet luźna po ktorej nei najelpiej

co robicie żeby włoski ładnie sie kręciły cały dzien? zawsze po umyciu mam fajne kreciolki, ktore niestety niedlugo potem opadaja i sie robia nieciekawe. od nasady włosy kreca mi sie po dyfuzorze boje sie jednak ze je przesuszę..a gdy umyje wieczorem to sa ładne ale rano juz musze poprawiac co zajmuje duzo czasu a i tak nigdy nie sa idealne.. stylizuje je na żel lniany ale czasme im pasuje czasem nie..potrafia sie powydzielac mi od niego takie posklejane bardzo cienkie pasemka co przy wiekszych lokach/falach nieladnie wyglada.. Staram sie ich nie suszyc ale wieczorem czasme nie mam czasu ich umyc bo schna same ze 3h a z mokrymi sie nie poloze bo wygladaja okropnie.
mam jescze pytanko jak spicie ? bo mi kazdy sposob deformuje wlosy.. luzny kucyk mi opada zsuwa sie i be sensu.. a mocnego sie boje wizac zeby nie sciagnac ich z amocno i zeby sie nie rozprostowaly.. w jedwabnej apaszce zwiazanej na spob plunking tez nie moge spac bo albo sie zsunie, a jak nie to loki sie robia brzydkie kazdy inny ksztal i na amse przyklapniete wlosy zalamuje mnie to nic nie moge z nimi robic..jak sie poloze zeby obejrzec film czy cos to od razu mi sie ta strona odgniata puszy i deformuje..uzywam zelu lnianego ale moze przestawie sie na jakis z typu cg.. co mam robic ?
mpx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 21:53   #29618
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Kusi mnie ta mypa z masłem shea xD I chyba ją zakupię sobie jutro
Więc kuszę jeszcze, z czystą premedytacją Mam to 100% masło i używam do wszystkiego, i na twarz, i na usta, i na łydki
Eh, kusicielki!! Joanna z miodem, joanna z makiem... Ja mam dylemat między Emolium i Białym Jeleniem ;]

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2010-12-21 o 21:54
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 22:53   #29619
Edith3F
Zadomowienie

[QUOTE=anka.d;23910099]
za to oleje przed myciem uwielbiam, nie obciazaja mnie wcale (nawey kiedys dodawalam do maski czy odzywki ds po myciu i tez nie obciazaly) te moje wlosy to upierdliwe sa jednak :P
[u mnie dodawane do masek nie obciążają.Natomiast ostatnie próby olejowania na noc to porazka
Cytat:
zrobilam tez sobie zdjecia i niestety trzeba bedzie chyba ciachnac z 5 cm z konca widac rzadzizne, i cieniowanie ktore teraz mam, ktore sluzylo mi przy krotszych wlosach chyba jest juz zbyt mocne, bo ostatnia, najdluzsza warstwa to 5 lokow na krzyz troche sie boje ze z mojego zapuszczania nici, bo moje wlosy do dlugich sa po prostu za cienkie i nie beda dobrze wygladac
Ja tez mam cienkie włosy i nie wyglądają tak żle gdy są długie Patrząc na Twoje zdjęcia ,też nie sądzę żeby było ich tak malutko Podetnij tak ,żeby fryzura miała kształt który Ci się podoba i zapuszczaj dalej.Szybko odrosną
Cytat:
Napisane przez H4LI Pokaż wiadomość
juz patrze na fryzurki, mam nadzieje, ze uda mi sie je znalezc.
Znalazłam je Są na stronie 110 tego wątku w poście nr 3292
Cytat:
napewno sie zdecyduje albo sama je podetne, po egzaminach bedzie czas na zmiany

Cytat:
tu teraz fajnie widac jak kazdemu sluzy co innego i trzeba probowac, probowac...az sie znajdzie cos odpowiedniego
Dokładnie tak jest ,niestety

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 23:00   #29620
bernadka20
Wtajemniczenie

ja wam dam samym podcinać końcówki
Szkoda, ze nie mogę wam podcinać końcówek..Umiem tylko technikę palcowania i tą liniową też juz umiem :P, metode slizgiem tez znam i wiem jak wykonać xD
Stary 2010-12-21, 23:24   #29621
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam dość...Tak się dziś i wczoraj ochodziłam...a jutro sprzatanie i też gonitwa po mieście

Cytat:
Joanna mi nie pasuje jako b/s. Zraziłam się szamponem z zawartością miodu ;/
Popieram zdanie anki.d Nie zrażaj się Bernardko tym szamponem i kupuj odzywki b/s z Naturii bo są świetne!
Mam tę z lnem i tę z rumiankiem - obie są bardzo dobre
Cytat:
Do h4li to półupięcia nie bardzo będą pasować, gdyż ma maluteńki skręt i ciężko by było je rozczesać.
Do Ciebie jak najbardziej Kochana
A to do półupięcia trzeba je rozczesywać?
Cytat:
Włosy półdługie i długie kręcone. Najlepiej dla fal i dla dziewczyn z nie wielkim skrętem (zeby nie było problemu z rozczesywaniem)
Z prawego boku (bądź lewego) upleść ładną szachownicę z włosów, by nam się szachownica nie zniszczyła to z tych pasm, gdzie były wykorzystane do szachownicy zapleść warkocza, bądź francuza.
Brzmi interesująco szkoda że nie znalazałasz zdjęcia Bo te linki mi się nie otwierają
Cytat:
czemu ci fryzjerzy tak sie uparli na czesanie? :P
ja tam nie widze problemu w zrobieniu polupiecia bez czesania.
No ja właśnie też nie

Cytat:
Czy gdybym np. stosowała szampon oczyszczający i odżywki z silikonami to będzie mocno źle? chodzi mi tu zlikwidowanie puszenia przede wszystkim?
Witaj
nie ma się czego bac.Wystarczy na początek zmienic szampon, kupic jedną dobrą odżywkę b/s (polecam Joannę Naturię) i jedną dobrą maskę (np. Biowax do cuchych) . Zapewniam się że to Twoim włoskom nie zaszkodzi

Stary 2010-12-21, 23:43   #29622
bernadka20
Wtajemniczenie

Źle mnie zrozumiałyście obie albo ja się źle wyraziłam.
Bo Edith (kochana siostro) wspomniałaś naszej kolezance h4li o tych upięciach, które Tobie proponowałam. Tam były warkocze, zeby wyszedł taki warkocz jak na zdjęciu to trzeba rozczesać. Warkocz, albo kłos się nada jeszcze do h4li, bo francuza ciężko jest zapleść luźnego i poza tym francuz nie uczesany i luźny bardzo niedbale wygląda. Takze może byc kłos albo warkocz...

Pomyślę o tej Joannie :P Kusicie mnie strasznie :P
źle się zrozumiałyśmy wszystkie hihi
Stary 2010-12-22, 00:03   #29623
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wam dam samym podcinać końcówki
Szkoda, ze nie mogę wam podcinać końcówek..Umiem tylko technikę palcowania i tą liniową też juz umiem :P, metode slizgiem tez znam i wiem jak wykonać xD
ja nie mam porzadnych nożyczek, to sama nie podetne (chyba, że maszynką do strzyzenia, kupilam wlasnie remingtona i jutro bede testowac na tzcie ) . poza tym chodzi mi o kilka kosmyków z tylu, a nie mam w domu takiego zestawu luster zeby to zobaczyc dobrze.

w liniowej technice juz mniej wiecej wiem o co chodzi,
o palcowaniu nie mam pojecia, a slizg - mój wróg :P

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość

Mam tę z lnem i tę z rumiankiem - obie są bardzo dobre
ale jest jedna z lnem 'i' rumiankiem

dziewczyny chyba zaraz walne glowa w sciane.
przez godzine uzupelnialam watek o posiadanych kosmetykach, chcialam skopiowac link do kwc i zamiast w pole z adresem strony kliknelam troche nizej, na pasek z ulubionymi, weszlam na jakas strone i wszystkie zmiany szlag trafił :/
Stary 2010-12-22, 01:00   #29624
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Bo Edith (kochana siostro) wspomniałaś naszej kolezance h4li o tych upięciach, które Tobie proponowałam. Tam były warkocze, zeby wyszedł taki warkocz jak na zdjęciu to trzeba rozczesać. Warkocz, albo kłos się nada jeszcze do h4li, bo francuza ciężko jest zapleść luźnego i poza tym francuz nie uczesany i luźny bardzo niedbale wygląda. Takze może byc kłos albo warkocz...
Mam wrażenie, że już rozumiem
Czuli jednak trzeba rozczesywac.Szkoda że nie da się delikatniej obchodzic z włosami przy tego typu fryzurach
Cytat:
Pomyślę o tej Joannie :P Kusicie mnie strasznie :P
Bo warto kochana siostrzyczko
Cytat:
ale jest jedna z lnem 'i' rumiankiem
sprostowanie:
mam z "lnem i rumiankiem" oraz z "miodem i cytryną"
Cytat:
dziewczyny chyba zaraz walne glowa w sciane
szkoda żeby się loki zniszczyły
mogę jedynie pogłaskać
Za późna pora po prostu na takie istotne prace

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-12-22 o 01:01
Stary 2010-12-22, 04:30   #29625
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
Kurka_Paulina
Jak będę zarabiać na siebie to mile zagosci u mnie ta odzywka:P
Niestety bezrobotna jestem i na utrzymaniu rodziców...eh.
Ale składowo faktycznie świetnie... I mówisz, ze wydajna jest ?
Hmm..Potters mi się kończy a kupiłam go chyba w połowie października.
Niesamowicie wydajna Myślę, że wcale nie jest droga dzięki tej wydajności. Używałam jej już 13 razy jako b/s i raz jako maski na noc na suche włosy, a tak wagowo sądząc może 20% zużyłam? Nie mam porównania z innymi odżywkami b/s, bo to moja pierwsza. Ale tak na oko używam jej objętościowo 10x mniej niż odżywki d/s.

Lucy007, ze stanikami się tak samo jak z kosmetykami nie wyrywam Mówię po prostu, że mam 70C. Na początku próbowałam nawracać, ale moje zapewnienia, że mój biust ma rozmiar 60H spotykały się z niedowierzaniem i śmiechem

Dzisiaj pierwszy raz myłam włosy odżywką! Skusiłam się w końcu wpatrując się we włosy Anki na balsam mrs. Potters, chociaż bałam się silikonu Jest super! Włoski domyte, nieobciążone, lśniące i jak się zwijają

Edytowane przez Kurka_Paulina
Czas edycji: 2010-12-22 o 04:32
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 09:32   #29626
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Witam!

Podczytuję Was od niedawna i postanowiłam przyłączyć się do wątku.

Kilka lat temu miałam piękne loki, o które nawet jakoś specjalnie nie dbałam. Teraz moje włosy lekko się falują, a ja chciałabym wrócić do poprzedniej sytuacji.

Od kilku myć stosuję metodę OMO, co prawda może nie najlepszymi produktami, ale chcę najpierw wymyć to, co mam, a potem przerzucić się na lepsze odżywki i szampon.
Po myciu na końcówki nakładam serum regenerujące, a w całe włosy wgniatam piankę do loków... Póki co, widzę delikatną poprawę, ale niestety... tylko po myciu. Pod czapką włosy strasznie się uklepują, a na drugi dzień to już tragedia...

Także przyłączam się do Was, bo po lekturze pigułki, FAQ i reszty wątków, doszłam do wniosku, że trzeba się w końcu zmobilizować i nie płakać nad zaginionymi lokami, tylko brać się do roboty!
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 10:05   #29627
bernadka20
Wtajemniczenie

invissible
Prawidłowa jest ta Twoja mobilizacja...
Mam nawet piosenke odpowiednią...
"Hej ho...Hej ho do pracy by się szło"...

Witamy Cię w naszych skromnych progach
Jakich produktów uzywasz ? O dokładniejsze nazwy proszę

anka.d
Jak będziesz Kochana myslala o zakupie nozyczek. To profesjonalne najlepsze są z Jaguara. Ja mam aktualnie zwykle nozyczki za 45zł (uczniowskie, bo po co mi profesjonalne jak nie daj Bóg spadną mi kiedy to trzeba byłoby kupić nowe...a kasy nie zarabiam eh..)

Palcowanie: Stosujemy wtedy, gdy chcemy by nasze włosy były równej długości...W naszym przypadku powodowałoby to fryzurę a'la Kopernik
Cieniowanie, metoda ślizgowa jest dobra dla naszych włosów. Przynajmniej u mnie się sprawdza. Wiadomo, ze nie we wszystkich partiach. Ja miałam 2 warstwy w częście potylicznej.

:glaszcze: Mnie też zdenerwował fakt...Jak dodawałam swoj post do dziennika regeneracji. No właśnie. Chciałam dodać więcej zdjęć. Bo miałam przerózne kolory włosów. W ogole to eksperymentowac z farbami się nie bałam...Odważna byłam

Edith
Zgadza się. Luźny francuz wygląda bardzo nie ładnie i nie estetycznie...Luźny warkocz i kłos jak najbardziej

Kurka_Paulina
Rozumiem...U mnie Potters sie konczy. Mam kołtuny nie raz takie, ze ciezko rozczesac i tak psikam tym Pottersem ze szok
Stary 2010-12-22, 10:23   #29628
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Tak, jak mówiłam, na razie wykańczam to, czego używałam:
szampon - Johnson&Johnson, zielony
odżywka bez silikonów (ponoć) - Syoss Volume Lift
odżywka "treściwsza" - Gliss Kur Total Repair - zupełnie nietrafiony zakup, bardzo mi nie pasuje
serum na końcówki - Joanna, z Apteczki Babuni, Serum wygładzająco - regenerujące
pianka - Nivea, do loków i fal - stara wersja, nienawidzę jej całym sercem

W dalszej perspektywie, już z myślą o regeneracji loków, kupiłam szampon Joanna, Z Apteczki Babuni wzmacniający i balsam nawilżająco-regenerujący z tej serii.
Stary 2010-12-22, 10:35   #29629
NinaSimone
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny! Rowniez jestem posiadaczka lokow. Od 2 mies zmienilam pielegnacje. Uzywam prostych szamponow np Joanna naturia i tylko olejku rycynowego. Bardzo zmienily sie moje wlosy ma plus. Niestety, zauwazylam, ze sa bardzo miekkie i sie ciagna. Potrzebuje taniej odzywki z proteinami. Moecie cos polecic? Najlepiej produkt z.. marketu. Myslalam o odzywkach Joanny np mak i bawelna ale to chyba nie usztywni moich wlosow.

PS.Sylikony b obciazaja moje wlosy dlatego uzywam szamponow pozbawionych tych dodatkow.

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2010-12-22 o 10:37
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 10:46   #29630
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

zrobilam tez sobie zdjecia i niestety trzeba bedzie chyba ciachnac z 5 cm z konca widac rzadzizne, i cieniowanie ktore teraz mam, ktore sluzylo mi przy krotszych wlosach chyba jest juz zbyt mocne, bo ostatnia, najdluzsza warstwa to 5 lokow na krzyz troche sie boje ze z mojego zapuszczania nici, bo moje wlosy do dlugich sa po prostu za cienkie i nie beda dobrze wygladac
To masz tak, jak ja...
Ja też stwierdziłam, ze przy tej długości mocne cieniowanie to nie dla mnie

Cytat:
Indios
Nie boję się próbować i powiem Ci, ze zadowolona jestem z Garniera Avokado :P
No to moze kiedyś sie przełamię

Cytat:
Pamiętajcie, ze degazowki u nas to zło !
Zraził mnie widok włosów mojej koleżanki, ktora uwielbia strzyc degazowkami...A na swoich włosach miała takie dziury, ze w głowie się to nie miesci !!
Mi akurat nie musisz o tym mówić

Cytat:
Hej wszystkim
Przeczytałam masę wątków o pielęgnacji kręciołków. I Cg i omo itp. Mam z natury dosyć gęste włosy, które oczywiście się puszą. Trochę się skręcają, aleraczej nazwałabym to falowaniem:P I po przeczytaniu tych wszystkich wątków mam kilka pytań:
Niewiem po prostu. mam na punkcie moich włosów hopla i co idzie do podcięcia końcówek czy czegokolwiek związanego z wlosami, wpadam w panikę bo jak ja będe wyglądać, bo mi ich szkoda i wgl. Co do tej pielęgnacji CG boję się włosy.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Jeśli będziesz robić wszystko stopniowo to kryzys moze Cię ominąć

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Witam!

Podczytuję Was od niedawna i postanowiłam przyłączyć się do wątku.

Kilka lat temu miałam piękne loki, o które nawet jakoś specjalnie nie dbałam. Teraz moje włosy lekko się falują, a ja chciałabym wrócić do poprzedniej sytuacji.

Od kilku myć stosuję metodę OMO, co prawda może nie najlepszymi produktami, ale chcę najpierw wymyć to, co mam, a potem przerzucić się na lepsze odżywki i szampon.
Po myciu na końcówki nakładam serum regenerujące, a w całe włosy wgniatam piankę do loków... Póki co, widzę delikatną poprawę, ale niestety... tylko po myciu. Pod czapką włosy strasznie się uklepują, a na drugi dzień to już tragedia...

Także przyłączam się do Was, bo po lekturze pigułki, FAQ i reszty wątków, doszłam do wniosku, że trzeba się w końcu zmobilizować i nie płakać nad zaginionymi lokami, tylko brać się do roboty!
Witamy

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 10:52   #29631
Gagz
Raczkowanie

Witam drogie panie

Dodam dzisiaj zdjęcia tego koloru?

Wystraszyłem się wczoraj jak robiłem i spłukałem za szybko ale coś tam widać)

Wyprostowane, ale jednak pielęgnacja dała swoje bo same się lekko odgięły na boki
Fociaki wieczorem w prostych kręconych, i trochę oldowskich...

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:23   #29632
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Niesamowicie wydajna Myślę, że wcale nie jest droga dzięki tej wydajności. Używałam jej już 13 razy jako b/s i raz jako maski na noc na suche włosy, a tak wagowo sądząc może 20% zużyłam? Nie mam porównania z innymi odżywkami b/s, bo to moja pierwsza. Ale tak na oko używam jej objętościowo 10x mniej niż odżywki d/s.

Lucy007, ze stanikami się tak samo jak z kosmetykami nie wyrywam Mówię po prostu, że mam 70C. Na początku próbowałam nawracać, ale moje zapewnienia, że mój biust ma rozmiar 60H spotykały się z niedowierzaniem i śmiechem

Dzisiaj pierwszy raz myłam włosy odżywką! Skusiłam się w końcu wpatrując się we włosy Anki na balsam mrs. Potters, chociaż bałam się silikonu Jest super! Włoski domyte, nieobciążone, lśniące i jak się zwijają
kurka - te zachwyty nad odzywka bs, to chodzi o ten ogorkowy tbs? jak zuzyje 5 odzywek z mojej kolekcji to kupie sobie cos fajnego, wiec moze padnie na to

co do stanikow to akurat moja propaganda spotkala sie raczej z milym przyjeciem, ale tylko u tych wiekszobiusciastych. mam taka bardzo dobra kolezanke, jest niska i drobniutka, i nosi oczywiscie 75 B. zawsze jak jest okazja naciagam jej ten stanik i mowie ze przeciez stanelybysmy obie i sie w niego zapiely razem, ze ma isc ze mna do sklepu i cos wybierzemy (zwlaszcza, ze aga z onlyher otworzyla sie stacjonarnie we wroclawiu), ale ona jakos nie chce. troche to rozumiem, bo pewnie moglaby i bez stanika chodzic, i tak jak jest jest jej dobrze, a ze nigdy nie widziala na sobie dobrze dobranego to nie wie jaka moze byc roznica.

kurka - bardzo mi milo, ze to przeze mnie i ciesze sie ze jestes zadowolona

Cytat:
anka.d
Jak będziesz Kochana myslala o zakupie nozyczek. To profesjonalne najlepsze są z Jaguara. Ja mam aktualnie zwykle nozyczki za 45zł (uczniowskie, bo po co mi profesjonalne jak nie daj Bóg spadną mi kiedy to trzeba byłoby kupić nowe...a kasy nie zarabiam eh..)

Palcowanie: Stosujemy wtedy, gdy chcemy by nasze włosy były równej długości...W naszym przypadku powodowałoby to fryzurę a'la Kopernik
Cieniowanie, metoda ślizgowa jest dobra dla naszych włosów. Przynajmniej u mnie się sprawdza. Wiadomo, ze nie we wszystkich partiach. Ja miałam 2 warstwy w częście potylicznej.
(...)
Edith
Zgadza się. Luźny francuz wygląda bardzo nie ładnie i nie estetycznie...Luźny warkocz i kłos jak najbardziej
dziekuje za informacje, ale raczej sie nie skusze. stwierdzilam, ze po co mi takie drogie nozyczki jak ich bede uzywac raz na pol roku
wolalabym wydac na fryzjera, gdybym miala zaufanego
jak sie wkurze to poprosze kogos. ciachniecie kilku pasm na rowno to nie powinien byc problem, jak sie okaze ze takie rowniejsze sie zle ukladaja to pojde do fryzjera (mam upatrzona fryzjerke do wyprobowania polecana na watku o dobrych fryzjerach we wroclawiu, wyprobowana nawet przez jedna nasza kreconowlosa, wiec pewnie sie skusze.

Cytat:
Tak, jak mówiłam, na razie wykańczam to, czego używałam:
szampon - Johnson&Johnson, zielony
odżywka bez silikonów (ponoć) - Syoss Volume Lift
odżywka "treściwsza" - Gliss Kur Total Repair - zupełnie nietrafiony zakup, bardzo mi nie pasuje
serum na końcówki - Joanna, z Apteczki Babuni, Serum wygładzająco - regenerujące
pianka - Nivea, do loków i fal - stara wersja, nienawidzę jej całym sercem

W dalszej perspektywie, już z myślą o regeneracji loków, kupiłam szampon Joanna, Z Apteczki Babuni wzmacniający i balsam nawilżająco-regenerujący z tej serii.
witamy

i nie jest nawet tak zle z tymi twoimi kosmetykami.
co prawda ten glisskur jest napakowany silikonami i przy omo moze sie nadbudowac na dlugosci wlosow.
syossa z innej serii wykanczalam kiedys do mycia odzywka, bo zostal mi ze starej pielegnacji i okazal sie niezly. silikonow nie mial, ale bylo pq (dalo sie to odczuc po 4-5 myciach z rzedu)
szampon niezly, widzialam kilka negatywnych opinii na temat delikatnosci johnsonow dla dzieci, ale jesli nie masz problemow ze skalpem, to czemu nie?
pianki nivea do lokow nie znosze tez i mam ja juz z rok a uzylam 5 razy moze. ale ja ogolnie pianek nie lubie, raz w zyciu bylam zadowolona z tego jak pianka zachowywala sie na moich wlosach (to fryzjerze).

co do tego co kupilas - szamponu nie mialam, ale powinien byc ok, natomiast tej odzywki ogolnie nie lubie. kupilam ja rok temu na poczatku pielegnacji, zuzylam do polowy i nie moge sie za nia znowu zabrac latwo z nia przesadzic, a ja lubie sporo odzywki bs, zeby dotrzec wszedzie, a ona w nadmiarze daje efekt gumowatych w dotyku wlosow.

widac, ze sporo poczytalas i takich zakreconych wlasnie chcemy!! witamy na pokladzie i czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Rowniez jestem posiadaczka lokow. Od 2 mies zmienilam pielegnacje. Uzywam prostych szamponow np Joanna naturia i tylko olejku rycynowego. Bardzo zmienily sie moje wlosy ma plus. Niestety, zauwazylam, ze sa bardzo miekkie i sie ciagna. Potrzebuje taniej odzywki z proteinami. Moecie cos polecic? Najlepiej produkt z.. marketu. Myslalam o odzywkach Joanny np mak i bawelna ale to chyba nie usztywni moich wlosow.

PS.Sylikony b obciazaja moje wlosy dlatego uzywam szamponow pozbawionych tych dodatkow.
tylko szampon i olejek rycynowy?
to dla lokow zdecydowanie za malo. zainwestuj w dobra odzywke czy maske.
w joannie mak i bawelna mimo ze jest napisane ze zawiera proteiny, w skladzie inci ich nie ma. jest tylko ekstrakt z bawelny (ktory oczywiscie moze proteiny zawierac, ale nie wiemy ile)

z takich marketowych to mozesz sprobowac Artiste (dostepna tylko w drogeriach Natura) - sa 2 wersje: wzmacniajaca i regenerujaca, chyba wlasnie regenerujaca ma proteiny (powinna byc w kwc).
mozesz jeszcze sprobowac Dulgona z proteinami pszenicy. sklad ma fajny, sa proteiny, odzywka jest bardziej emolientowa, wiec dobra na zime, ja jestem z niej bardzo zadowolona. (marke dulgon widzialam tylko w auchanie)
ostatecznie mozesz kupić różową Isanę z proteinami (rossman). pisze ostatecznie, bo jako jedyna odzywka w calej twojej pielegnacji to bedzie za malo.

a najlepiej to oczywiscie kupic keratyne hydrolizowana w czystej postaci (mazidla, bu, zsk) i dodawac do odzywki, a nawet szamponu.

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-12-22 o 11:24
Stary 2010-12-22, 12:13   #29633
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
kurka - te zachwyty nad odzywka bs, to chodzi o ten ogorkowy tbs? jak zuzyje 5 odzywek z mojej kolekcji to kupie sobie cos fajnego, wiec moze padnie na to

co do stanikow to akurat moja propaganda spotkala sie raczej z milym przyjeciem, ale tylko u tych wiekszobiusciastych. mam taka bardzo dobra kolezanke, jest niska i drobniutka, i nosi oczywiscie 75 B. zawsze jak jest okazja naciagam jej ten stanik i mowie ze przeciez stanelybysmy obie i sie w niego zapiely razem, ze ma isc ze mna do sklepu i cos wybierzemy (zwlaszcza, ze aga z onlyher otworzyla sie stacjonarnie we wroclawiu), ale ona jakos nie chce. troche to rozumiem, bo pewnie moglaby i bez stanika chodzic, i tak jak jest jest jej dobrze, a ze nigdy nie widziala na sobie dobrze dobranego to nie wie jaka moze byc roznica.

kurka - bardzo mi milo, ze to przeze mnie i ciesze sie ze jestes zadowolona
Ogórkowa b/s Yes to Cucumbers
Widocznie masz koleżanki o szerszych horyzontach U mnie podziałało na mamę i siostrę tylko - a babcię męczymy we trzy i nic
Dzięki tobie Tylko śmierdzi ten balsam żelem pod prysznic dla mężczyzn Ale czego się nie robi dla urody...
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:44   #29634
anka.d
Wtajemniczenie

a ktorym mylas?
mi najbardziej podoba sie zapach i konsystencja arnikowego
Stary 2010-12-22, 14:19   #29635
mysiunia81
Raczkowanie

dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi
Chyba tak zrobię, że miesiąc kuracji bez silikonów i dalej się zobaczy
A właśnie mam pytanie:
Umyłam któregoś razu szamponem rossman babydream i na drugi dzień miałam u nasady takie dziwne włosy....hmm....takie jakby oklapnięte i wgl. czy to tak mabyć ?
mysiunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 14:39   #29636
bernadka20
Wtajemniczenie

Indios
Próbować zawsze warto !

No to widzę, ze i Ty miałaś nieprzyjemności z degażówkami :P

anka.d
Skoncze szkołę to będziecie miały zaufaną fryzjerkę OBY !!

No wiesz moje wydatki to jeszcze odpowiednie sprzęciory itp...Głowka treningowa i nie wiem skąd na to kase brac i wydaje na kosmetyki do włosów
No właśnie kupiłam dziś masełko Shea i od razu po przyjsciu kupilam i dałam tez olejek kokosowy i siedze z tym na głowie :P
Masełko roztarło się bez zadnego problemu w rękach
Stary 2010-12-22, 15:04   #29637
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Umyłam któregoś razu szamponem rossman babydream i na drugi dzień miałam u nasady takie dziwne włosy....hmm....takie jakby oklapnięte i wgl. czy to tak mabyć ?
Ja nie mam takich objawów po babydream - włosy są dobrze oczyszczone po tym szamponie.

Może użyłaś wcześniej sporo kosmetyków i nie dał rady za pierwszym razem wszystkiego zmyć? Warto wtedy użyć szamponu dwa razy.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 15:14   #29638
convallaria
Raczkowanie

Dziewczyny, spieszę poinformować, że będąc wczoraj w carefourze widziałam nivea flexible curls za 8 zł. z groszami!!
Biąrąc pod uwagę że standard to 14 zł. w rossie, to naprawdę się opłaca.

Już miałam się z przyzwyczajenia skusić, bo zuzyłam przez ponad rok 3 butelki, ale ja ostatnio zrezygnowałam z niego (a raczej zawartej w nim gliceryny) na rzecz żelu delii za 3,5 zł, więc w przebłysku zdrowego rozsądku sobie darowałam

Ale jeżeli któaś z Was stale używa, to polecam, bo cena atrakcyjna

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 15:45   #29639
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
witamy

i nie jest nawet tak zle z tymi twoimi kosmetykami.
co prawda ten glisskur jest napakowany silikonami i przy omo moze sie nadbudowac na dlugosci wlosow.
syossa z innej serii wykanczalam kiedys do mycia odzywka, bo zostal mi ze starej pielegnacji i okazal sie niezly. silikonow nie mial, ale bylo pq (dalo sie to odczuc po 4-5 myciach z rzedu)
szampon niezly, widzialam kilka negatywnych opinii na temat delikatnosci johnsonow dla dzieci, ale jesli nie masz problemow ze skalpem, to czemu nie?
pianki nivea do lokow nie znosze tez i mam ja juz z rok a uzylam 5 razy moze. ale ja ogolnie pianek nie lubie, raz w zyciu bylam zadowolona z tego jak pianka zachowywala sie na moich wlosach (to fryzjerze).

co do tego co kupilas - szamponu nie mialam, ale powinien byc ok, natomiast tej odzywki ogolnie nie lubie. kupilam ja rok temu na poczatku pielegnacji, zuzylam do polowy i nie moge sie za nia znowu zabrac latwo z nia przesadzic, a ja lubie sporo odzywki bs, zeby dotrzec wszedzie, a ona w nadmiarze daje efekt gumowatych w dotyku wlosow.

widac, ze sporo poczytalas i takich zakreconych wlasnie chcemy!! witamy na pokladzie i czekamy na fotki

A czy jeśli umyję włosy raz na jakiś czas szamponem - tradycyjnie - to nie będą obciążone? Na zdrowy rozum, wtedy wszystkie "oblepiacze" powinny się zmyć...

Zapomniałam jeszcze dodać, że zdarza mi się nałożyć maseczkę z oleju rycynowego, żółtka i cytryny, ale ostatnio rzadziej.

Możecie mnie oświecić w jednej kwestii? Bo jakoś nie mam do tego przekonania. Chodzi o czesanie włosów na sucho. Czytałam, że jest to zabronione pod karą śmierci. Ale w moim przypadku, kiedy loki to w rzeczywistości fale, jeśli nie rozczeszę włosów na sucho, to zbijają się w strąki i nie wygląda to ładnie... Myślicie, że delikatne czesanie grzebieniem z szerokimi zębami max. raz dziennie bardzo im zaszkodzi?
Stary 2010-12-22, 16:00   #29640
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
A czy jeśli umyję włosy raz na jakiś czas szamponem - tradycyjnie - to nie będą obciążone? Na zdrowy rozum, wtedy wszystkie "oblepiacze" powinny się zmyć...

Zapomniałam jeszcze dodać, że zdarza mi się nałożyć maseczkę z oleju rycynowego, żółtka i cytryny, ale ostatnio rzadziej.

Możecie mnie oświecić w jednej kwestii? Bo jakoś nie mam do tego przekonania. Chodzi o czesanie włosów na sucho. Czytałam, że jest to zabronione pod karą śmierci. Ale w moim przypadku, kiedy loki to w rzeczywistości fale, jeśli nie rozczeszę włosów na sucho, to zbijają się w strąki i nie wygląda to ładnie... Myślicie, że delikatne czesanie grzebieniem z szerokimi zębami max. raz dziennie bardzo im zaszkodzi?
ja myje szamponem zwyklym i mam swiezutkie czyste wlosy sa lekkie poniewaz mi nie sluzy mycie odzywka dlatego zz po odzywce mam straki
czesanie na sucho nawet fal czeszesz jak masz odzywke maske na wlosach ja swoje wlosy czesze tylko 2razy w tyg czyli wtedy kiedy myje wlosy a tak to przeczessuje palsami wlosy opuszczajac glowe w dol ..niepotrzebny mi grzebien na codzien

a tak wogole to czesc lokaski jestem troche zabiegana zakupy swieta rozumiecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości