Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 22:13   #1471
dianulaa
Zadomowienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V

jeju! ile w ciągu tygodnia przybyło nam tu kosmetyków aż się naczytać nie mogę
a ja pod choinkę dostałam tylko kasę( a wolałabym jakąś niespodziankę
Stary 2010-12-28, 22:16   #1472
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
nie do mnie, ale ja mam też często przekrwione oczy, do tego przesuszone- komputer (za dużo komputera), dużo książek, klimatyzacja i używam:
- sztuczne łzy- na przesuszone, zmęczone oczka, kiedy tracę ostrość widzenia
- zwykłe krople do oczu- kiedy jestem totalnie niewyspana i wyglądam jak zombiak.

mi baardzo pomaga, a sztuczne łzy sa dla mnie odkryciem na miare koła

Aaaah, własnie zorientowałam się, że byłam w sklepie Lush i nie wiedziałam o tym Mieszkam przy granicy i chciałam sprawdzić gdzie jest ich sklep- oczywiście tylko w Pradze. No i kiedy zobaczyłam zdjęcia zorientowałam się, że byłam w tym sklepie tylko jeszcze nie wiedziałam, że to Lush. Rany, ale teraz żałuję...
a możesz mi polecić jakieś sztuczne łzy?
ja używałam różnych kropli visine i jakoś mi to nic nie dawało, a w pewnym momencie mi się wydawało, że mam bardziej przesuszone oko.
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:19   #1473
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
(...)masz na myśli te kryształki semi di lino? Czy coś innego?
O a które w końcu legginsy zamówiłaś?

Buahhot powiedz mi jeszcze coś o tej pomadce Gosha? Jaki to kolor na ustach i gdzie i za ile dorwałaś
Tak, semi de lino- te niebieskie
a legginsy takie (bez znaczkow, gladkie, czarne) http://allegro.pl/legginsy-kieszenie...381185958.html
fajniutkie są
a gosh to taki typowy nude usta sa fajnie nawilzone a sklep znalazlam na ich stronie http://www.gosh.pl/klubgosh.php , bo gdzie nie weszlam to nie maja ich szafy, a jak juz cos jest to tylko jakies pojedyncze produkty. Kupiłam ją za 29.90, na all kosztuja tyle samo+przesylka. Ale fajniutka, usta sa po niej takie mieciutkie i nawilzone sumie nie sprawdzalam jej w dzien na ustach bo juz sie robilo ciemno, zaufalam tylko swojej dloni http://brightshimmer8.blogspot.com/2...rling-134.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31742918_1.jpg (7,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg GOSH Velvet Touch Lipstick - Darling 134.jpg (55,6 KB, 14 załadowań)

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:29   #1474
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Tak, semi de lino- te niebieskie
a legginsy takie (bez znaczkow, gladkie, czarne) http://allegro.pl/legginsy-kieszenie...381185958.html
fajniutkie są
a gosh to taki typowy nude usta sa fajnie nawilzone a sklep znalazlam na ich stronie http://www.gosh.pl/klubgosh.php , bo gdzie nie weszlam to nie maja ich szafy, a jak juz cos jest to tylko jakies pojedyncze produkty. Kupiłam ją za 29.90, na all kosztuja tyle samo+przesylka. Ale fajniutka, usta sa po niej takie mieciutkie i nawilzone sumie nie sprawdzalam jej w dzien na ustach bo juz sie robilo ciemno, zaufalam tylko swojej dloni http://brightshimmer8.blogspot.com/2...rling-134.html
Dziękuję za wszystkie linki A więc tak pomadka wydaję się być cudna Zdaj jutro relację jak prezentuje się w świetle dziennym I co te sklepy które wyskakują to są w pełni zaopatrzone? Znalazłam najbliżej mnie z Sezamie, w takim razie jutro pójdę i zobaczę co i jak

A te legginsy to jak rozmiarowo? Bo widzę rozm S/M i tak kurka myślę bo ja noszę xxs 32 czy w24 jak kto woli i czy nie będą za duże

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:29   #1475
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
Tallulah mam pytanko a propos Twojego zawodu mam pewien problem - ciągle mam przekrwione oczy, wystarczy mi do tego np. sztuczne światło. nawet jak wstaje rano, to nie mam białych gałek w galeriach mam okropne, czerwone oczy, strasznie mi to przeszkadza. da się coś z tym zrobić?

zrobiłam sobie aplikatory do BP, jutro zrobię zdjęcie zębów i zacznę wybielanie
Da sie z tym cos zrobic Ale podejrzewam ze wizyta u okulisty nieunikniona, niestety to trzeba obejrzec bo takie przekrwienie ma rozne postacie. Czy oprocz przekrwienia masz jeszcze takie objawy jak swedzenie, pieczenie, uczucie jakby piasku pod powiekami? Czy jest jakas wydzielina z oka? Czy tylko to przekrwienie? Bo to tak zwane przez nas "czerwone oko" i przyczyn moze byc kilka, zapalenie rogowki, teczowki, ciala rzeskowego ale najczesciej jest to po prostu zapalenie spojowek.

Jest nawet cos takiego jak niezakazne proste zapalenie spojowek gdzie czynnikiem wywolujacym jest swiatlo (plus wiele oczywiscie innych ale wystarczy jedna przyczyna). Podejrzewam ze wlasnie to masz, tam objawem jest glownie mierne przekrwienie, zwykle brak jakiejs wydzieliny. Jak dlugo to trwa? Jezeli juz jakis czas to wybierz sie do lekarza, no ja niestety zdalnie nic wiecej nie powiem bo oczko trzeba po prostu obejrzec

Kurcze cos mi sie stalo z czcionka, nie moge powiekszyc

Dziewczyny, ja jeszcze tylko naloze glorie na wlosy i spadam spac bo jutro dluuuga podroz przede mna, ponad 400 km wiec pewnie zajrze do Was dopiero pojutrze

Dobranoc
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:30   #1476
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się że nie jestem sama Ja to jak byłam w takim wieku to nie chodziłam po wyprzedażach bo nie miałam na to pieniędzy A teraz dzieciaki mają lepsze telefony ode mnie, same iphony, ipady i kolorowe laptoy sony..masakra jakaś
strasznie mnie śmieszą te laptopy, bo płaci się 2tys więcej za to, że jest kolorowy i firmy sony za niego można mieć 2 o takich parametrach lub nawet lepsze. ale cóż, szpan to szpan
Stary 2010-12-28, 22:34   #1477
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Dziękuję za wszystkie linki A więc tak pomadka wydaję się być cudna Zdaj jutro relację jak prezentuje się w świetle dziennym I co te sklepy które wyskakują to są w pełni zaopatrzone? Znalazłam najbliżej mnie z Sezamie, w takim razie jutro pójdę i zobaczę co i jak

A te legginsy to jak rozmiarowo? Bo widzę rozm S/M i tak kurka myślę bo ja noszę xxs 32 czy w24 jak kto woli i czy nie będą za duże
hmm najlepiej patrzec po wymiarach, bo wg rozmiarow to jest roznie ja nosze rozmiar 38 i czasem mam s a czasem nawet l
w tej drogerii w ktorej bylam mieli cala szafe

Stary 2010-12-28, 22:35   #1478
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Da sie z tym cos zrobic Ale podejrzewam ze wizyta u okulisty nieunikniona, niestety to trzeba obejrzec bo takie przekrwienie ma rozne postacie. Czy oprocz przekrwienia masz jeszcze takie objawy jak swedzenie, pieczenie, uczucie jakby piasku pod powiekami? Czy jest jakas wydzielina z oka? Czy tylko to przekrwienie? Bo to tak zwane przez nas "czerwone oko" i przyczyn moze byc kilka, zapalenie rogowki, teczowki, ciala rzeskowego ale najczesciej jest to po prostu zapalenie spojowek.

Jest nawet cos takiego jak niezakazne proste zapalenie spojowek gdzie czynnikiem wywolujacym jest swiatlo (plus wiele oczywiscie innych ale wystarczy jedna przyczyna). Podejrzewam ze wlasnie to masz, tam objawem jest glownie mierne przekrwienie, zwykle brak jakiejs wydzieliny. Jak dlugo to trwa? Jezeli juz jakis czas to wybierz sie do lekarza, no ja niestety zdalnie nic wiecej nie powiem bo oczko trzeba po prostu obejrzec

Kurcze cos mi sie stalo z czcionka, nie moge powiekszyc

Dziewczyny, ja jeszcze tylko naloze glorie na wlosy i spadam spac bo jutro dluuuga podroz przede mna, ponad 400 km wiec pewnie zajrze do Was dopiero pojutrze

Dobranoc
zapalenia spojówek i rogówki już miałam i wiem, że teraz to nie to. mam przekrwione i czasami bolą, żadnych wydzielin nie ma.
niestety jak byłam u okulistki, to zbyła mnie tekstem, że taka moja uroda mam tak od lat

i ze światłem mam tak, że jak przebywam dużo na dworze, to mam ładne oczka, tylko sztuczne światło tak na mnie działa.

Edytowane przez samaraNW
Czas edycji: 2010-12-28 o 22:39
Stary 2010-12-28, 22:44   #1479
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie mnie śmieszą te laptopy, bo płaci się 2tys więcej za to, że jest kolorowy i firmy sony za niego można mieć 2 o takich parametrach lub nawet lepsze. ale cóż, szpan to szpan
no dokładnie moja szefowa też ma ten laptop sony biały i do tego białego iphona No ale szefostwo to ci innego niż nastolatki

Cytat:
hmm najlepiej patrzec po wymiarach, bo wg rozmiarow to jest roznie ja nosze rozmiar 38 i czasem mam s a czasem nawet l
w tej drogerii w ktorej bylam mieli cala szafe
ok dzięki pomyślę Wczoraj byłam pewna, że będą takie przecenione w stradivariusie bo są tam identyczne ale jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam metkę: przecena na 89zł ze 119zł przy czym pierwotna cena jeszcze tydzień temu to było 89złStrasznie mnie wkurza to ich oszukiwanie na wyprzedażach Gdyby był mniejszy tłok to poszłabym do sprzedawczyni to wyjaśnić ale TŻ i tak był już na mnie wściekły, że co chwila potrącały go szalone nastki

Dbam o siebie

Stary 2010-12-28, 22:49   #1480
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
zapalenia spojówek i rogówki już miałam i wiem, że teraz to nie to. mam przekrwione i czasami bolą, żadnych wydzielin nie ma.
niestety jak byłam u okulistki, to zbyła mnie tekstem, że taka moja uroda mam tak od lat

i ze światłem mam tak, że jak przebywam dużo na dworze, to mam ładne oczka, tylko sztuczne światło tak na mnie działa.
Az sie wrocilam jeszcze
Drugie najbardziej prawdopodobne rozpoznanie to zespol suchego oka. A czy mialas robiony test Schirmera? Taki najbardziej podstawowy ktory sprawdza ze tak powiem nawilzenie galki ocznej - wklada sie za dolna powieke taki specjalny papierek.
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:54   #1481
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

snowhitee mam podobne do Ciebie odnośnie dzisiejszych nastolatków

Przyszłam się pochwalić
- poćwiczyłam
- zrobiłam peeling kawowy
- wykonałam masaż syrenką
- wybalsamowałam się
- w uda wtarłam antycellulitowy krem a w biust serum
- strefe T nasmarowałam Brevoxylem a policzki kremem dotleniającym
- stopy posmarowałam kremem delikatnie rozgrzewającym
- umyłam włosy i nałożyłam balsam
Teraz czekam na ostudzenie herbaty zielonej z pigwą

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:55   #1482
_Alessandra
Zakorzenienie

Dobry Wieczór
I znów dziś mnie zastała awaria, tym razem internetu, no przekleństwo jakieś ostatnio z tymi awariami Ale już jest i zabieram się za chwilkę za nadrabianie
A i doszłam do wniosku, że jednak nie idę do fryzjera w Sylwka - dzisiaj tak rozmawiałam z Tż'em i nawet on sam mówił, że to bez sensu tylko wydawać pieniądze, a będzie 10 osób razem z nami tylko, i że to zwykła domówka, tyle że z tańcami itp. i wymyśliłam, że po prostu tak idealnie wyprostuję włosy i Tż mnie poparł, bo śmiał się, że już nie pamięta jak wyglądam w takich idealnie prościutkich Ale powiedział mi dziś-co jest u niego nieprawdopodobne, żeby zauważył-że nawet lepiej jak nie prostuję tak bo i tak ślicznie wyglądam a nie mam jakichś loków czy niewiadomo co i że mam mniej zniszczone niż wcześniej i jest ich tak więcej wizualnie i takie zdrowsze są i mięciutkie w dotyku
I aktualnie siedzę sobie z oliwką z Ross Babydream fur Mama na włosach w duużej ilości + czapka i nawet zaryzykowałam po opisach i wysmarowałam nim twarz na noc, bo jest tak okropna, że naprawdę, jak to mi nie zejdzie do Sylwka choć trochę, żeby przykryć to tak ładnie to będę mieć okropny humor Już nie chodzi nawet o pryszcze, ale o 2 cudownie duże grudki po obu stronach na policzkach i liczne ranki i suche skórki które uwielbiają się odnawiać nawet po systematycznych peelingach wrrr!! Też tak macie, że jak zależy Wam na ślicznym wyglądzie to zawsze coś się dzieje albo z twarzą, albo z włosami ? Bo ja to tak zawsze przed każdym "wielkim wyjściem" mam

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:57   #1483
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Snow to faktycznie zachowuja sie nie fair, az tak oszukuja swoich klientów bez przesady...

Stary 2010-12-28, 22:58   #1484
snowhitee
Zakorzenienie

Alessandra widzę, że też ten olejek babydream masz Ja dziś kupiłam i już się nie mogę doczekać aż go przetestuję na włoskach A Ty używasz już go któryś raz? Widzisz jakąś poprawę? Czy dopiero zaczynasz przygodę z nim?

Buahhot no bardzo nieładnie.. Zresztą to nie tylko tam tak się dzieję, w bershce i reserved też kiedyś miałam taką sytuację, na wyprzedaży letniej

Dbam o siebie

Edytowane przez snowhitee
Czas edycji: 2010-12-28 o 23:00
Stary 2010-12-28, 23:21   #1485
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Poczytałam jak się robi owsiankę, teraz lecę suszyć włosy, a potem idę spać. Jeszcze raz dobrej nocy

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 23:30   #1486
caate
Zakorzenienie

GG do caate

jeju, ja sie nie zmieszcze w ta torbe
i tez wspolczuje wszystkim tych grudek, ja mam juz 2gule, przy ustach i na brodzie i tak mocno bola
zrobilam juz wszystko co mozna, a ona od tyg nie schodzi..
i jak TZ obudzi sie kolo mnei rano, to zapewne juz bede miala normalnego pryszcza z tym bialym to sie chlopak przestraszy

lece spac, wstaje jutro o 6 i szybko kapiel,zmywanie amly i wyprostuje wloski pierwszy raz od 2,5miesiaca
zrobilam wszystko co mozna ze spa, przepraszam ale nie mam sil pisac juz co dokladnie
dobranoc
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 00:22   #1487
agusiownik
Zakorzenienie

padam na twarz, byłam w pracy 13 godzin i jutro to samo..

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 00:36   #1488
Donka94
BAN stały

Czeeeść
Widzę, że przwinął się temat fotografowania , czegos co lubie!

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
super prezenty
aparat to cos co kocham
sama zaluje, ze lustrzanki nie kupilam, moglam dolozyc 400zl i bym miala ale jestem tego zdania, ze sama lustrzanka to zwykly aparat, potrzebny dobry obiektyw

mam nadzieje, ze hypnose mnie zahipnotyzuje
ja jestem w posiadaniu nikona d5000 i niestety na razie tylko i wyłącznie 2obiektywów bardzo żałuję, że nie kupiłam tańszego nikona d3000 (mialabym na jeszcze jeden obiektyw)

Cytat:
Wiem, miałam ją, ale chcę jeszcze wypróbować inne, a na razie nie mam nic z Kobo. Tego ciemniejszego cielistego koloru z mapki essence w ogóle nie zużyłam.

W ogóle mam zabawny system dobierania kosmetyków Jeśli postanowię zacząć czegoś używać, zaczynam od najtańszych kosmetyków danego gatunku, jeśli mi nie odpowiadają- sięgam po droższe. Dzięki temu mnóstwo oszczędzam, no i tym sposobem zakochałam się w Essence

edit: widziałyście ten krem w którejś drogerii?
http://aptekajakmarzenie.pl/lbiotica...s-p-12200.html
u mnie w aptekach jest i rzucil mi się w oczy w superpharmie

Cytat:
A ja dziewczynki wczoraj byłam w ZT bo zaczęły się długo oczekiwane przeze mnie wyprzedaże w inditexie Ale dużo nie kupiłam bo tłum straszny, same nastolatki bo wolne mają przecież Rzuciły się jak na mięso Niestety z 14latkami nie wygram za stara na to jestem Wrócę tam w sylwestra rano mam nadzieję, że tłumy będą mniejsze bo wszyscy będą się na imprezy szykować
Ale kupiłam sobie bardzo śliczne rureczki i szalik do kompletu od mikołaja A dziś jeszcze poszłam na zakupy kosmetyczne i kupiłam odżywkę z olejkami do włosów gliss kura, olejek babydream który też będę używać do włosów, płyn miceralny Bourjois, mydło biały jeleń do buźki, pędzel do różu i temperówkę do kredek do oczu.
Dzisiaj byłam w galerii i powiem Wam masakra, ludzie się przepychaja, wyrywają sobie ubrania, stoją jakby mięso gratis dawali. Jak zobaczylam w h&m i w reservedzie kolejki, to odechialo mi się zakupow i koniec koncow kupilam tylko bluzkę

No i oczywiście moj nałóg, kupiłam kosmetykow pare

W załączniku zdjęcia kosmetycznych zakupow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kosmetyki.jpg (154,2 KB, 57 załadowań)
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 01:19   #1489
_Alessandra
Zakorzenienie

zielone_oko - no to dostałaś oryginalny prezent

bita smietana - dla mojej mamy nadal jest ciężkim szokiem, że już mam tak dużo kosmetyków a ona zaczęła się malować dopiero jakieś 5 lat temu..? A kremów to ją dalej uczę używać regularnie i co po czym itd. Nie, żeby była jakaś zacofana Ale nie odczuwa takiej potrzeby, balsamem też by się nie smarowała, gdyby nie twarda woda w kranach i co najlepsze, że nigdy nie stosowała filtrów na twarz i chodziła na solarium od czasu do czasu i nie ma jakoś zniszczonej twarzy albo bardzo dużo zmarszczek ani nic

xhankax - a jakiż to prezent? Bo mi w ogóle klub dalej nie działa, nie wiem co się dzieje..

MisQa - witaj I gratuluję postawy - mimo tego, że się nie udało nie załamujesz się, tylko chcesz robić coś dla siebie, idziesz do przodu, super! Córuni też gratuluję, śliczna, głos oddany I podoba mi się bardzo ten tok myślenia "szczęśliwa mama/rodzice=szczęśliwe dziecko"

Donka94 - witaj I jestem pod wrażeniem profilu licealnego - praktycznie same ścisłe oprócz ang. a to robi wrażenie na osobie która jest zdecydowanie umysłem humanistycznym I powodzenia w osiągnięciu celu zawodowego! I fajne zakupy kosmetyczne, ja również jestem maniaczką kupowania kosmetyków

Soph
- a jak działa ten Dermoklar? I z filtrem mam ten sam problem - już tyle próbek miałam i dwa całe opakowania i wszystko jest do bani...a takie drogie, że uh...

Kalpana - no to nieciekawie, ale najważniejsze, że jest Ci dobrze i jesteś szczęśliwa A co do rodziców i tego wszystkiego, to dosłownie z ust caate mi wyjęła wypowiedź I cieszę się, że rodzina Tż'a jest dla Ciebie tak miła i mimo takiego okresu jakim są święta robili wszystko, żebyś czuła się jak w domu...

caate - o, ciekawe to oczyszczanie, muszę wypróbować, ale to już po sylwestrze bo ciężko z brakiem alkoholu będzie i niezdrowych rzeczy, bo to wiadomo jak na sylwestrze.. I zazdroszczę wyjazdu nad morze I nie martw się - mój Tż dostał tylko ode mnie prezent, od rodziców nic ... Normalka. I jutro, a raczej dziś jak się obudzę oglądnę wszystkie Twoje filmiki

snowhitee - nie, właśnie w żadnej sieciówce nie mogłam znaleźć, kupiłam na targu

poziomeczka89
- widzę, że dążysz do takiej wagi jak ja, tyle, że Ty już na półmetku a ja jeszcze na święta przytyłam..Stosowałaś jakąś dietę, ćwiczenia itd.? I jeśli tak to jaką/jakie? I jak działa amla gold, bo też ta mnie interesuje?

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
Stary 2010-12-29, 01:20   #1490
_Alessandra
Zakorzenienie

Montii - co do bazy pod cienie, to ja już zakochałam się w tej z Artdeco http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...7&next=1:love: Jest przecudowna! Tylko kosztuje ok.40 zł, więc dość drogo..(ja akurat pod choinkę dostałam). A do twarzy (również prezent) będę testować bazę Gosh http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=20652&next=1 w sylwestra, zobaczymy czy jest warta tych 60zł -sama bym za tę cenę nie kupiła, zdecydowanie za drogo dla mnie. Ale widziałam, że polecana jest ta baza pod makijaż i jest tania: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=33926&next=1
A co do Sylwestra - ja idę z Tż'em do jego kumpla na mini domówkę-będzie tylko 10osób łącznie z nami Ale pokój do tańczenia osobny będzie.

agusiownik
- hmm jeśli chodzi o postanowienia noworoczne to na pewno: chcę znaleźć sobie jakąś dorywczą pracę na weekendy , uczyć się pilnie hiszpańskiego i do wakacji opanować coś mniej więcej i nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę - zwłaszcza chodzi o naukę. I zrobić niezapomnianą 18 I nadal trwać w związku z moim Tż'em i mniej się kłócić i czasami przymykać oko na drobiazgi, które nic nie znaczą a przyczyniają się do dużych awantur
A jeśli chodzi o sprawy urodowe to na pewno chcę schudnąć, ćwiczyć regularnie, nie obżerać się słodyczami, bardzo dbać o siebie oczywiście i w końcu zmniejszyć albo pozbyć się całkowicie choć raczej to niemożliwe moich problemów z cerą Aaaa i zapuścić włosy !

buahhot
- tak, jak na razie bardzo jestem z tego eyelinera zadowolona, mam nadzieję, że szybko nie zaschnie Tylko ja jak na razie używałam go razem z bazą pod cienie i naczytałam się w KWC, że on się odbija, rozmazuje, ciężko zmywa i nie wiem czy to zasługa bazy czy jak ale u mnie rozprowadza się bardzo dobrze, nic się nie odbija, demakijaż robię raz dwa, tylko jedyny mankament i nie wiem czy tak wszystkie w żelu mają - bardzo szybko zasycha na powiece i na pędzelku niestety też, od razu sztywny się robi.. Wykosztowała się, wykosztowała, a mówiłam, że tylko 1 chcę, bo nie chciałam, żeby dużo wydawała....

poziomeczka89, sylvi_86 , caate, angelwithoutsoul, samaraNW, Kitka, Montii, Donka94, E.J, xhankax, bita smietana, Talullah, snowhitee,angelinmyheart, tillavanilla - I ja jestem baardzo szczęśliwa z takiej ilości kosmetyków i spamowanie od razu jakieś takie porządniejsze

E.J - owszem, myśli i wiem, że mogę na nią liczyć w pewnych sytuacjach itd. ale już tu opisywałam, a raczej w klubie, że żywot z nią jest bardzo ciężki taki na co dzień i marzę, aby się stąd wyprowadzić jak najszybciej bo mnie wykończy psychicznie....

Airish88, Mania_x333, atilav - witajcie

marthaa
- mi też by się przydało rzucić palenie i jesteśmy w tym samym wieku... To co rzucamy od stycznia Kochana? Ale będzie ciężko....Bo ja tak to nie mam czegoś takiego, że muszę w tygodniu, czy wypalam paczkę czy pół paczki dziennie albo coś, ale czasami jak mi się w tygodniu zachce to normalnie szok a weekendu bez palenia to już w ogóle sobie nie wyobrażam! Zwłaszcza, że Tż pali, całe towarzystwo w którym się obracam pali, mój brat do którego często chodzimy i jego dziewczyna również palą i tak nie wyobrażam sobie siedzieć z nimi w kuchni i nie palić a zwłaszcza jak jakaś impreza to już w ogóle...
A co do włosów - ja używam suszarki, ale od jakiegoś czasu raczej co drugi dzień, bo tak teraz myję włosy zazwyczaj a prostownicy się oduczyłam używać i wcale wielkiej tragedii nie ma, zwłaszcza jak wysuszę na wygładzającej, płaskiej szczotce

marta 85 - no właśnie jest już tragicznie, aż przytoczę dzisiejszą sytuację - zakładałam bieliznę i chciałam założyć takie koronkowe, wycięte "bokserki" które bardzo lubię i doszłam do wniosku, że w życiu, tak mi się wpiły i od razu takie boczki było widać a bleee! Właśnie najgorzej brzuch ucierpiał.. I niezła sytuacja

snowhitee - to jesteśmy dwie "rozciągnięte" I co do tego olejku to dziś dopiero pierwszy raz i nałożyłam dość solidnie i to na calutkie włosy, zobaczymy jaki będzie efekt jutro i po dłuższym stosowaniu

Ufff, skończyłam !... Ale godzina mnie przeraża, taka śpiąca jestem już..Jeszcze tylko krem pod oczka i krem na stópki i lulu, bo nie wstanę
Dobranoc!

P.S: I co do religijności w święta bo widziałam, że był tu ten temat poruszany - , to ja niestety zostałam zmuszona do pójścia do Kościoła - znaczy no nie musiałam, ale nie chciałam awantury i gadaniny w święta i psuć tej całej atmosfery to poszłam i...przespałam obie msze Tylko mnie siostra szturchała, jak trzeba było wstać albo klęknąć I oczywiście Kościół pełen ludzi, nagle wszyscy wierzący, ehh..Ja wierząca jestem, wierzę w Boga, modlę się, ale nie chodzę do Kościoła bo nie wierzę już w księży, którzy są nimi z powołania, teraz to ten cały kościół to tylko pieniądze i polityka nic więcej..Mam wujka księdza, lat ok.35 i kiedyś na weselu jak przyszedł to ja do niego, że super tańczy i gdzie się tego nauczył a on do mnie "przecież koloratki 24h na dobę nie muszę nosić" i oczko mi puścił i wszystko wiadomo I ogólnie opowiadał mi co teraz się dzieje od strony wewnętrznej, że tak powiem i wszystko się zgadza z moim myśleniem, a ja fałszywa nie jestem i obłudna i nie mam zamiaru chodzić bo chodzić i pokazywać jak to jestem oddana religii itd. to wszystko na pokaz jest...

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
Stary 2010-12-29, 01:40   #1491
Donka94
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość

P.S: I co do religijności w święta bo widziałam, że był tu ten temat poruszany - , to ja niestety zostałam zmuszona do pójścia do Kościoła - znaczy no nie musiałam, ale nie chciałam awantury i gadaniny w święta i psuć tej całej atmosfery to poszłam i...przespałam obie msze Tylko mnie siostra szturchała, jak trzeba było wstać albo klęknąć I oczywiście Kościół pełen ludzi, nagle wszyscy wierzący, ehh..Ja wierząca jestem, wierzę w Boga, modlę się, ale nie chodzę do Kościoła bo nie wierzę już w księży, którzy są nimi z powołania, teraz to ten cały kościół to tylko pieniądze i polityka nic więcej..Mam wujka księdza, lat ok.35 i kiedyś na weselu jak przyszedł to ja do niego, że super tańczy i gdzie się tego nauczył a on do mnie "przecież koloratki 24h na dobę nie muszę nosić" i oczko mi puścił i wszystko wiadomo I ogólnie opowiadał mi co teraz się dzieje od strony wewnętrznej, że tak powiem i wszystko się zgadza z moim myśleniem, a ja fałszywa nie jestem i obłudna i nie mam zamiaru chodzić bo chodzić i pokazywać jak to jestem oddana religii itd. to wszystko na pokaz jest...

Ohoho! zgadzam się w 100%, jestem wierząca, wierzę w Boga, ale do kościola nie chodzę, dla mnie kościoł to po prostu budynek. Nie zgadzam się również z wieloma naukami kościoła, jak np. 'zakaz' mieszkania z TŻem przed ślubem (no proszę,ale jak ludzie maja się poznać?!), a za paranoję uważam szerzenie antykoncepcji jako wynalazku szatana . Ksiądz nam powtarza cały czas na religii, że tylko metody naturalne można stosowac jak np. stosunek przerywany () No i nie dziwmy się, że potem 15latki rodzą dzieci

Ja właśnie czekam na bazę Artdeco z wymianki i już pragnę jej wypróbować skoro tak zachwalasz

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

a i dobranoc
Stary 2010-12-29, 01:47   #1492
bita smietana
Zakorzenienie

A ja właśnie wymyśliłam perfekcyjne postanowienie noworoczne I konecznie musze sie nim pochwalić.

Mam zamiar zrezygnować ze słodyczy, przekąsek na mieście itd- tylko zdrowe jedzenie, przygotowywane przeze mnie (wole mieć pewność co jem), a zaoszczędzone pieniądze chcę odkładać i raz w miesiącu kupić jakiś naprawdę fajny kosmetyk, o którym marzę i jest polecany.

Denerwuje mnie ta ogromna kolekcja dość tanich kosmetyków, gdzie z żadnego nie jestem naprawdę zadowolona, niestety.

Aaaa, i zamierzam iść na całości i jako motywację dla samej siebie umieszczać moje postępy na YT, w końcu jak zacznę to upubliczniać, będę musiała się dostosować

Aaaah, nie mogę się już doczekać.
Stary 2010-12-29, 01:49   #1493
Donka94
BAN stały

Cytat:
A ja właśnie wymyśliłam perfekcyjne postanowienie noworoczne I konecznie musze sie nim pochwalić.

Mam zamiar zrezygnować ze słodyczy, przekąsek na mieście itd- tylko zdrowe jedzenie, przygotowywane przeze mnie (wole mieć pewność co jem), a zaoszczędzone pieniądze chcę odkładać i raz w miesiącu kupić jakiś naprawdę fajny kosmetyk, o którym marzę i jest polecany.

Denerwuje mnie ta ogromna kolekcja dość tanich kosmetyków, gdzie z żadnego nie jestem naprawdę zadowolona, niestety.

Aaaa, i zamierzam iść na całości i jako motywację dla samej siebie umieszczać moje postępy na YT, w końcu jak zacznę to upubliczniać, będę musiała się dostosować

Dołączam sie z tym, że bez umieszczania postepow na yt
Stary 2010-12-29, 01:53   #1494
agusiownik
Zakorzenienie

Alessandra za palenie papierosów

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 01:57   #1495
marthaaa
Raczkowanie

Cytat:

marthaa
- mi też by się przydało rzucić palenie i jesteśmy w tym samym wieku... To co rzucamy od stycznia Kochana? Ale będzie ciężko....Bo ja tak to nie mam czegoś takiego, że muszę w tygodniu, czy wypalam paczkę czy pół paczki dziennie albo coś, ale czasami jak mi się w tygodniu zachce to normalnie szok a weekendu bez palenia to już w ogóle sobie nie wyobrażam! Zwłaszcza, że Tż pali, całe towarzystwo w którym się obracam pali, mój brat do którego często chodzimy i jego dziewczyna również palą i tak nie wyobrażam sobie siedzieć z nimi w kuchni i nie palić a zwłaszcza jak jakaś impreza to już w ogóle...
A co do włosów - ja używam suszarki, ale od jakiegoś czasu raczej co drugi dzień, bo tak teraz myję włosy zazwyczaj a prostownicy się oduczyłam używać i wcale wielkiej tragedii nie ma, zwłaszcza jak wysuszę na wygładzającej, płaskiej szczotce
Ja chyba nie dam rady z tym paleniem, naprawdę dziś już spaliłam praktycznie całą paczkę, a nie paliłam tydzień Tak wyszło, spotkanie przy piwie, blablabla, wszyscy palą...W dodatku boję się, że jeszcze przytyję, a na razie muszę schudnąć 4kg

Cytat:
Napisane przez marlienkaa2 Pokaż wiadomość
Witam znowu. Nie wiem dlaczego, ale jest mi strasznie smutno. Czuję się samotna i tak, jakby wiele rzeczy w życiu mnie omijało.
Ja mam tak ostatnio baaaaaaardzo czesto

Cytat:
niestety znam ten ból

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

marthaaa ten filtr SVR, który pokazywałaś - czy on jest bardzo jasny? są może inne odcienie?
są bodajże dwa inne odcienie...a ten jest jasny, ale się stapia z kolorem, jutro będę miała czas to dodam zdjęcia jakieś

Moja miłość : Juan Martin Del Potro
marthaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 08:24   #1496
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Dziewczyny ja sie zegnam, za 11h powinnam byc juz nad morzem
wszystkim Wam zycze szczesliwego Nowego Roku, spedzonego wsrod najblizszych!
bede za Wami tesknic
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 08:45   #1497
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cytat:
Dzień paszteta Ty paskudna? Jesteś moją blond faworytką tu, i to w dodatku naturalną
Heh dzięki Ale moje włosy ostatnio mocno sciemniały i to mnie wkurza

Cytat:
aaa dziewczyny, kupilam dzis zachwalana pomadke z gosha oczywiscie kolor Darling https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ck.html&next=1
Wstawisz zdjęcie tej pomadki na ustach

Cytat:
Dobry Wieczór
I znów dziś mnie zastała awaria, tym razem internetu, no przekleństwo jakieś ostatnio z tymi awariami Ale już jest i zabieram się za chwilkę za nadrabianie
A i doszłam do wniosku, że jednak nie idę do fryzjera w Sylwka - dzisiaj tak rozmawiałam z Tż'em i nawet on sam mówił, że to bez sensu tylko wydawać pieniądze, a będzie 10 osób razem z nami tylko, i że to zwykła domówka, tyle że z tańcami itp. i wymyśliłam, że po prostu tak idealnie wyprostuję włosy i Tż mnie poparł, bo śmiał się, że już nie pamięta jak wyglądam w takich idealnie prościutkich Ale powiedział mi dziś-co jest u niego nieprawdopodobne, żeby zauważył-że nawet lepiej jak nie prostuję tak bo i tak ślicznie wyglądam a nie mam jakichś loków czy niewiadomo co i że mam mniej zniszczone niż wcześniej i jest ich tak więcej wizualnie i takie zdrowsze są i mięciutkie w dotyku
I aktualnie siedzę sobie z oliwką z Ross Babydream fur Mama na włosach w duużej ilości + czapka i nawet zaryzykowałam po opisach i wysmarowałam nim twarz na noc, bo jest tak okropna, że naprawdę, jak to mi nie zejdzie do Sylwka choć trochę, żeby przykryć to tak ładnie to będę mieć okropny humor Już nie chodzi nawet o pryszcze, ale o 2 cudownie duże grudki po obu stronach na policzkach i liczne ranki i suche skórki które uwielbiają się odnawiać nawet po systematycznych peelingach wrrr!! Też tak macie, że jak zależy Wam na ślicznym wyglądzie to zawsze coś się dzieje albo z twarzą, albo z włosami ? Bo ja to tak zawsze przed każdym "wielkim wyjściem" mam
Witaj w klubie Już od paru dni się żale, że mi gule wyskakują i to jeszcze przed sylwkiem Pewnie i tak mi nie zejdą i zostaną wieeelkie ślady, ale mam cichą nadzieje, że tak się zmniejszą, że bd mogła je zakryć tapetą

catee I Ty się trzymaj cieplutko Szczęśliwego Nowego Roku. Zabaluj tam, ale z umiarem

hanka Wysłałam zaproszenie

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:06   #1498
Airish88
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
jeju! ile w ciągu tygodnia przybyło nam tu kosmetyków aż się naczytać nie mogę
a ja pod choinkę dostałam tylko kasę( a wolałabym jakąś niespodziankę
W akim razie marsz na wyprzedaże!

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
snowhitee mam podobne do Ciebie odnośnie dzisiejszych nastolatków

Przyszłam się pochwalić
- poćwiczyłam
- zrobiłam peeling kawowy
- wykonałam masaż syrenką
- wybalsamowałam się
- w uda wtarłam antycellulitowy krem a w biust serum
- strefe T nasmarowałam Brevoxylem a policzki kremem dotleniającym
- stopy posmarowałam kremem delikatnie rozgrzewającym
- umyłam włosy i nałożyłam balsam
Teraz czekam na ostudzenie herbaty zielonej z pigwą
Pięknie, pięknie Sporo tego i na pewno samopoczucie od razu o wiele lepsze

Cytat:
Dobry Wieczór
Masz racje z tym, że nie idziesz do fryzjera. Całkiem możliwe, że wcale byś zadowolona nie była, a tylko pieniądze niepotrzebnie wydane.
Jak ta oliwka Babydream na Ciebie działą? Nie wypadają Ci włoski od niej? Ja mam z tej serii krem nagietkowy i jest to chyba najlepszy krem jaki miałam

Cytat:

Świetne postanowienie. Muszę też się postarać coś takiego wprowadzić. Nie ma to jak bardzo dobre kosmetyki

Cytat:
bede za Wami tesknic
Baw się dobrze i wróć wypoczęta

Tobie również szczęśliwego NOwego Roku

Ja sobie pospałam do 8:30 dzisiaj Już prawie pokrzywka wypita. W planach dzisiaj mam jak zwykle zrobienie coś dla siebie, naukę i czytanie No i realizować moje postanowienie - czyli nie marudzić

A Wy jakie macie plany na dzisiaj?
Stary 2010-12-29, 09:13   #1499
imy
Zadomowienie

Co to za krem dotleniający o którym wspominacie?
Zupa krem z dyni
Kurczak curry z ananasem i kukurydzą

imy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:08   #1500
samaraNW
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Az sie wrocilam jeszcze
Drugie najbardziej prawdopodobne rozpoznanie to zespol suchego oka. A czy mialas robiony test Schirmera? Taki najbardziej podstawowy ktory sprawdza ze tak powiem nawilzenie galki ocznej - wklada sie za dolna powieke taki specjalny papierek.
tak, miałam wkładany, ale to przy okazji zapalenia rogówki, nawet nie wiedziałam, po co to wkłada chyba trafiłam na niezbyt dobrą lekarkę, bo nie była chętna, by odpowiadać na moje pytania w sumie przyjęłam do wiadomości na dwa lata, że "taka moja uroda", ale to jest uciążliwe i jak jest jakaś nadzieja, że da się to zniwelować, to będę bardzo szczęśliwa.
ten syndrom suchego oka da się wyleczyć, czy trzeba ciągle kropli używać? w sumie dużo czytam, siedzę też codziennie przy kompie i wtedy rzadko mrugam. ogólnie jak się na czymś skupiam, to rzadko mrugam.

Cytat:
bede za Wami tesknic
udanego sylwestra

Edytowane przez samaraNW
Czas edycji: 2010-12-29 o 10:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości