|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
to sie mamy z tymi tarczycami
![]() ja wolę się nie wypowiadać na tema =t samowolnego podwyższani dawki bo dopiero raczkuję tej dziedzinie, ale ja osobiscie wolałabym się skonsultować ze specjalistą |
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego to prywatna przychodnia więc przychodze na okresloną godzinę bez czekania w kolejce Tz dzisiaj nocuje u swojej mamusi bo u nas jakas grypa żołądkowa panuje i strasznie źle sie dzisiaj czuje i stwierdziliśmy że lepiej niech tam zostanie żeby na mnie nie przelazło.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
Glizdko bardzo Ci wspólczuje trzymaj sie kochana
A chciałam sobie kupic dzisiaj jakies getry ciażowe i jak na zlosc to nie ma zadnych :/ normalne mnie juz gniotoł w brzuszku a w nogach sa oki:/ A i w NEXCIe widziałm takie sliczne body przecenione az chciałam kupic ale musze sie powstrzymac przynajmniej do nastepnego USg 83monia wy to w tym slough to macie mała Polske hehhe tam to wogóle angielskiego nie trzeba znac hihi mam wielu znajomych mieszkajacych w Slough ![]() Ogólnie to znowu mnie boli brzuch i sama nie wiem od czego zastanawiam sie czy nie od tych cisnących getrów :/ Zapomniałam dodac ze własnie popijam koktail truskawkowy z lodami mniammmmm I musze sie w koncu ogarnac w klubie bo jeszcze za bardzo tego nie kumam hihi Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2010-12-29 o 20:51 |
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
ja odebrałam wyniki mam TSH- 5,520, do gina ide w poniedzialek, zobaczymy co powie.
|
|
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
uu wysokie
![]() dużo nas tu z problemami z tarczycą, dobrze, że standardowo zlecają teraz z ciąży tsh i często Ft4. mnie jakoś słabo dziś, przespałam pół popołudnia, teraz próbuję się pakować bo jutro spadamy na 4 dni do Zakopanego pobyczyć się trochę. Moja gin znowu kręciła nosem na podróż - nic już z tego nie rozumiem przecież to z Krakowa 100km. Kazała się zatrzymywać i robić przerwy. |
|
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo, to jeszcze wyższe niż u mnie . Ja mam wizytę u gina 10 stycznia, więc to czekanie mnie trochę martwi, ale najwyżej spróbuję do endokrynologa się dostać wcześniej (jak się uda ).Carmela, czekam zatem na wieści od Ciebie, po wizycie u Twojego gina. Zapytaj proszę o wszystko i daj znać co lekarz Ci powie |
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
jutro zrobie sobie jeszcze ft4.
i co to wogole jest ft3 i ft4 bo ja do tej pory nic o tym nie slyszalam
|
|
|
|
#2948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Glizda bardzo mi przykro! Trzymaj sie kochana!
Cytat:
Cytat:
Wysli dane na pw do Zanki, w ten sposob nie przeoczy Twoich danych, sama widzisz jak tu idzie produkcja postow... ide do spania, jeszcze jutro sie pomeczyc w pracy i znowu 3 dni wolnego Dobranoc! |
||
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Przeszłam dzisiaj sprawdzian tak jak i część Was, a mianowicie powiedziałam koleżance o Dzidzi, która niedawno poroniła. Bardzo się ucieszyła i powiedziała, że oni też niedługo zaczynają starania
Przynajmniej ta była wyrozumiała ![]() nerolka jak tak piszesz o tych swoich chłopakach to ja już widze mój Pęcherzyk ja mam 12 lat i nie daje sobie z nim rady ![]() Sądzicie, że trudniejsi w wychowaniu chłopcy czy dziewczynki ? |
|
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
ft3 (trójjodotyronina) i ft4 (tyroksyna) to hormony produkowane przez tarczycę
tsh to hormon tropowy wydzielany przez przysadkę. działają na zasadzie sprzężenia zwrotnego, regulując się nawzajem. Ponieważ tsh najłatwiej oznaczyć lekarze głownie zalecają to badanie. Niestety, bo ważny jest komplet i wspólna zależność między nimi. Bywa, że tsh jest piękne a reszta poniżej normy, chory cierpi, ląduje najczęściej u psychiatry bo ma objawy nerwicy, depresji i jeszcze go wyzywają od hipochondryków W Polsce normy tsh są od 0,4 - 4 (około) a w krajach zachodnich do 2 i każdego przekraczającego ten wynik się leczy. A u nas - masakra - jest 4 to o co Pani chodzi - zdrowa Pani jest, a że gruba? proszę nie jeść i się ruszać, a że ospała - a kto nie jest ospały, ze lecą włosy? jesień jest to wszystkim lecą - i takie tam ))
|
|
|
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co widac z opisu to ona z Koszalina jest. Jesli chodzi o Slough to prawda. To jest polskie miasto. Duzo jest roznych organizacji polskich. Ja wlasnie jestem na etapie rozgladania sie za lekarzami i w ogole jak to tu jest. I nie robie tego ze wzgledu na jezyk bo moj angielski nie jest taki najgorszy ale licze na to ze pod polska opieka lepiej bedzie. Wiecej badan i czesciej moze robia. Sama wiesz jaka jest angielska sluzba zdrowia :/ dwa usg i do widzenia. A mozesz napisac gdzie mieszkasz, w jakim miescie ???? A i przy okazji dziewczyny nie mialyscie wczesniej problemu z wejsciem na wizaz?? Bo ja nie moglam. |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mieszkam koło OXfordu dokladnie w Banbury a jeszcze dokłądniej w w takiej malutkiej wiosce kolo Banburkowa hihi |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewuchy
wpadam, żeby się z Wami przywitać dziś Shira serwuje naleśniki z dżemem truskawkowym lub powidłami co kto woli |
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
nie wydaje mi się ze można cokolwiek stosować na opryszczkę, konsultowałaś to może z ginem? nie wiem na jakiej zasadzie działają te plasterki ale maści i kremów nie można na 100%
|
|
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira ja tez dziele Twoj los - tez w pracy, z tym, ze do 15:15, a wiec jeszcze sporo przede mna.
Ja dzis nic nie serwuje, w ogole zaczynam sie dolowac, bo zaczynam tyc, a wcale nie jem wiecej czy inaczej niz kilka tygodni wczesniej. A ja nie chce byc slonica... Zawsze marzylam, zeby byl tylko brzuszek, a jak do tej pory, to w obu ciazach przybieralam i w pupie, udach, no w ogole robilam sie duza... i czuje, ze teraz tez tak bedzie. Sloneczko teraz nie, ale w pierwszej ciazy tak. Przeciez te masci dzialaj powierzchniowo, a poza tym juz nie raz tu o tym bylo - wybieramy mniejsze zlo - chyba lepiej to przeleczyc niz przeniesc w inne miejsca? Bo o ile opryszczka wargowa ma sie nijak dla dziecka, to juz opryszczka narzadow plciowych jest niebezpieczna. No ale jak nie masz przekonania, to ja nie namawiam, skonsultuj sama z lekarzem. Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2010-12-30 o 07:30 |
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj nie martw się nie jesteś gruba jesteś w ciąży |
|
|
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira
|
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Raczkowanie
|
Tak napomsknęłyście o pracy że nie możecie wysiedzieć a ja lubie bardzo swoją pracę, jutro szef nam dał wolne-od siebie i mamy luz
czytam o tych Waszych tarczycach i przy następnej wizycie zapytam moje gina bo mu nawet nie wspomniałam że mam tarczycę kontrolować co rok, ostatnie dwa badania w normie więc myślę że nic się złego nie dzieje..Ja dziś też chyba nie gotuję ide do babci po zupkę i makaronik własnoręcznie robiony przez babcię mniaammm ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nawet wiem gdzie te Banbury jest. Codziennie jezdze pociagiem do pracy i pociag ten leci docelowo do Oxfordu i po drodze zachacza wlasnie o Banbury ![]() A przy okazji to dzien dobry mamusie
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Paniom
![]() Cytat:
Przy ostatniej wizycie co prawda pielęgniarka stwierdziła że schudłam, zobaczymy jak teraz będzie. Sama się w domu nie ważę żeby się nie stresować ![]() Na szczęście jak zaczynam marudzić że tyję to TŻ mnie pociesza że tak ma teraz być i to dobrze ![]() Zmykam na zakupy...wyprzedaże się zaczęły, trzeba się rozejrzeć
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my jutro pracujęmy no chyba, że nas skośnooki szefunio powie wypadja też się martwie czy nie będę wyglądać jak tłusty flaczek już po porodzie ale wiem, że dzidzia będzie tak wymagajaca, że szybko wrócimy wszytkie do formy może nawet lepszej niż przed trzeba być chociaż troszkę optymistą tak tak będzie dobrze Kochane Stronczek27 witam witam ![]() aania_20 pochwal się co udało Ci się złowić jak wrócisz i miłego polowania życzę
|
|
|
|
|
#2964 |
|
BAN stały
|
Zmalowana-nie ma reguły.
Każde dziecko jest inne,indywidualne. Ponoć trudniejsze w wychowaniu (dorastanie) są dziewczynki ale ja tego nie wiem bo i skąd Natomiast mój 12-latek jest bardzo trudnym dizeckiem.Od małego. Jest agresywny,złośliwy,pyskat y a poza tym ma zaburzenia czucia przez co bije kogos by ktoś mu oddał i poczuł,że to jego ciało.Trudne to to do wytłumaczenia a bardzo uciażliwe w życiu. Nie cierpi ciszy-zawsze ktoś musi krzyczeć,płakać ale tylko wtedy gdy on ma na to ochotę bo jeśli rodzeństwo płacze jakon jest zajęty,to im się sięga. Z Szymem i Krystkiem nie mam problemów. Byli jeszcze grzeczniejszy,gdyby Maks ich nie zepsuł. Taka jego uroda.Byliśmy u psychologów ale nie idzie do niego dotrzeć. Ma np. coś takiego,ze czuje sie kochany wtedy,gdy dostanie nowy telewizor,play station,ekstra drogi samochód. Ale to na 2-3 dni. Jak debilka spełniałam jego marzenia-jeździ na dosłownie wszystkie wycieczki-po czym wraca niezadowolony,pisze smsy,że wycieczka jest "żałosna",kupuję sprzęty(video,DVD,...) a on psuje po ok. tygodniu. Teraz sie zawzięłam i nie będę mu tego kupować,póki nie uszanuje rodziny. Kupiliśmy mu motorynkę-stoi zardzewiała. Rower od lata leży na podwórku-już nawet kierownica spood śniegu nie wystaje(a chowaliśmy za każdym razem)-mówi,że rower do d**y a nowy był. Rolki zepsute,hulajnogi połamane,łyżwy w kącie,deskorolki bez kółek,sanki bez płóz... Sie wygadałam. I mam doła dziś bo nie czuję ruchów dzidzi jeszcze Brzuch mam jak balon,nie mam w co się ubrać na Sylwestra,nie wiem co na obiad,mąż zapomniał wysłać przesyłek dla dziewczyn z wymian. |
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ja byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i pobierała taką malutką igiełką ze prawie nie czułam nic i pierwszy raz chyba nie zrobiłam się blada jak ściana ![]() Co do wagi to ja się ważę w domu i startowałam z 53 a teraz mam 55 Miłego dnia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieę że znalazłaś w necie , wieczorami ntorycznie wywala mnie z wizażu a otem nie moge się zalogować Moje tsh od razu podskoczyło z 2,5 do 3,7 , pani dr przyjęła mnie na szczęśce na nfz, dodatkowo przepisała jod bo podobno taka jest procedura w takich jak mój przypadkach. Za 12 01 mam wizytę kntrolną na którą mam przynieść wynki tsh i ft 4 no i będziemy modyfikować dawkę ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Masz 10o% racji z tymi konowalami 4 lata szuałam endokrynologa który podjął leczenie mojej niedoczynności bo jak jest tsh 6 to się tego nie leczy ,a wogóle to jest pani bardzo szczupła no i skończyło sę atakami teżyczki ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Masz 10o% racji z tymi konowalami 4 lata szuałam endokrynologa który podjął leczenie mojej niedoczynności bo jak jest tsh 6 to się tego nie leczy ,a wogóle to jest pani bardzo szczupła no i skończyło sę atakami teżyczki ![]() Moja pani endo wychodzi z zalożenia że kobitki w naszym wieku pownny mieć tsh na poziomie 1,5 , norma 4 jet dla 80 letnich babć Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-12-30 o 09:13 |
|||
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Nerolku
z opowieści to jakbym słyszała sąsiadke ma 10 letenigo Piotrusia, ale jemu zdjagnozowali pewien rodzaj autyzmu a co wasz psycholog powiedział? moja sąsiadka też jeżdziła z małym gdzie się dało itd ale on poprostu taki jest i nic się nie da zorbić wiem, że dostaje jakieś ziołowe tabletki czy syropek na uspokojenie, ale szczegółów nie znam ale jak to kiedyś powiedziła moja Pani ortopeda potrzeba matką siły wewnętrznej nie mów ani ja to chyba sobie wciągne worek parciany na ziemniaki taki jasno kremowy mam podobno modny kolor w tym sezonie i tak wyskoczę może sobie jeszcze zrobie korale z sznurka na pranie ehhhh do niczego ładnego się nie wcinsne
|
|
|
|
#2969 |
|
BAN stały
|
Mówili,ze to zaburzenie czucia.
Taki jest i już. Potrafi być fajny ale jak w pobliżu nie ma średniego syna. W szkole sie poprawił i to bardzo znacznie a w domu wysysa z nas wszystkie resztki nerwów. Już nawet dziadków denerwuje,ciotki-wszystkich. Przestają go lubieć za katowanie Szymona-on musi widzieć krew,siniaki,zadrapania. Teraz spokojnie siedzi i ogląda...bajkę a powiedz mu,zeby poszedł się ubrać czy zaścielić łóżko to jak huknie,to już sie gotuję. Wszystko na nie. A mała to niech sie obudzi-po co denerwuje i ona? Sukienki-owszem włożę ale te,co mają wiązanie pod biustem,ładny dekolt,to cycki za wielkie. Mój odwieczny problem.Rozmiar wszędzie ok,poza cyckami. A w spódnicę sie nie ubiorę bo mam b.nisko zawsze brzuszek i będzie sterczeć jak na kiju. Dżinsu ciażowe?I ładna bluzka? A ja chcę czerwone rajstopki Naszyjniki mam.W sumie to ja luźno sie ubieram-zawsze dżinsy i heja ale czasem mnie bierze. Zwłaszcza chyba w ciaży by poczuć się atrakcyjnie. Mówisz worek?-a może ponczo |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana ja też miałam wczoraj spaghetti
![]() agulaaabar napisz do zanki na priv, na pewno nie ominie. Bo tutaj jak się ca chwilę nie zagląda to łatwo przegapić coś... Glizda ciężko cokolwiek napisać Co do lekarzy i kosztów. Mój bierze 100 zł za każdą wizytę, niezależnie od tego co robi. Za pierwszym razem miałam badanie, usg dowcipne i cytologię. Dla mnie nie jest to mego dużo, bo chodziłam wcześniej do kobiety, która brała za samo badanie i cytologię 120 zł, za usg dowcipne chyba 50 zł. No i była mniej "ludzka" niż ten aktualny gin. Jak ja bym chciała już jakieś ubranka kupić, ale się boję trochę :/ za to wczoraj kupiłam spodnie... nie wiem czy dobrze, ale moje jeansy już mnie cisną w brzuch, a że kasa była od gwiazdora, nic innego mi w oczy nie wpadło to kupiłam fajne jeansy w h&m. Cena niekoniecznie ale więcej nie będę kupować, bo więcej mi nie potrzeba...
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-12-30 o 10:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Do tego to prywatna przychodnia więc przychodze na okresloną godzinę bez czekania w kolejce 

zębole
. Ja mam wizytę u gina 10 stycznia, więc to czekanie mnie trochę martwi, ale najwyżej spróbuję do endokrynologa się dostać wcześniej (jak się uda
).
bo ja do tej pory nic o tym nie slyszalam

w każdym bądź razie wychodzi na to, że jesteśmy ten sam rocznik, bardzo dobry rocznik 

ciężko cokolwiek napisać