Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 20:14   #2941
iwonap79
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

to sie mamy z tymi tarczycami
ja wolę się nie wypowiadać na tema =t samowolnego podwyższani dawki bo dopiero raczkuję tej dziedzinie, ale ja osobiscie wolałabym się skonsultować ze specjalistą
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 20:16   #2942
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Chodzę prywatnie i za wizytę teraz płacę 80 zł, z USG dowcipnym płaciłam 100 zł.
Kurcze to ja za wizytę + badanie + cytologia + usg dopochwowe płaciłam 70 zł. A od stycznia będę chodziła do tej samej pani doktor na NFZ Do tego to prywatna przychodnia więc przychodze na okresloną godzinę bez czekania w kolejce

Tz dzisiaj nocuje u swojej mamusi bo u nas jakas grypa żołądkowa panuje i strasznie źle sie dzisiaj czuje i stwierdziliśmy że lepiej niech tam zostanie żeby na mnie nie przelazło.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 20:49   #2943
kasiahexe
Zadomowienie

Glizdko bardzo Ci wspólczuje trzymaj sie kochana

A chciałam sobie kupic dzisiaj jakies getry ciażowe i jak na zlosc to nie ma zadnych :/ normalne mnie juz gniotoł w brzuszku a w nogach sa oki:/

A i w NEXCIe widziałm takie sliczne body przecenione az chciałam kupic ale musze sie powstrzymac przynajmniej do nastepnego USg

83monia wy to w tym slough to macie mała Polske hehhe tam to wogóle angielskiego nie trzeba znac hihi mam wielu znajomych mieszkajacych w Slough

Ogólnie to znowu mnie boli brzuch i sama nie wiem od czego zastanawiam sie czy nie od tych cisnących getrów :/
Zapomniałam dodac ze własnie popijam koktail truskawkowy z lodami mniammmmm
I musze sie w koncu ogarnac w klubie bo jeszcze za bardzo tego nie kumam hihi

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2010-12-29 o 20:51
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:16   #2944
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
tsh wyszło mi 4,31 przy normie [0.27-4.2], a ft4 - 1,28 [0.93-1.7]. Kobitki, które mają problemy z tarczycą, błagam powiedzcie mi, jak u Was wyglądały wyniki w ciąży, bo ja zaczynam się kurcze denerwować
ja odebrałam wyniki mam TSH- 5,520, do gina ide w poniedzialek, zobaczymy co powie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:22   #2945
Stapelka
Rozeznanie

uu wysokie
dużo nas tu z problemami z tarczycą, dobrze, że standardowo zlecają teraz z ciąży tsh i często Ft4.

mnie jakoś słabo dziś, przespałam pół popołudnia, teraz próbuję się pakować bo jutro spadamy na 4 dni do Zakopanego pobyczyć się trochę. Moja gin znowu kręciła nosem na podróż - nic już z tego nie rozumiem przecież to z Krakowa 100km. Kazała się zatrzymywać i robić przerwy.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:28   #2946
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja odebrałam wyniki mam TSH- 5,520, do gina ide w poniedzialek, zobaczymy co powie.

Oooo, to jeszcze wyższe niż u mnie. Ja mam wizytę u gina 10 stycznia, więc to czekanie mnie trochę martwi, ale najwyżej spróbuję do endokrynologa się dostać wcześniej (jak się uda).

Carmela, czekam zatem na wieści od Ciebie, po wizycie u Twojego gina. Zapytaj proszę o wszystko i daj znać co lekarz Ci powie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:31   #2947
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

jutro zrobie sobie jeszcze ft4.

i co to wogole jest ft3 i ft4 bo ja do tej pory nic o tym nie slyszalam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:47   #2948
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Glizda bardzo mi przykro! Trzymaj sie kochana!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
ojjj obawiam się, że jednak mogę Cię przebić w każdym bądź razie wychodzi na to, że jesteśmy ten sam rocznik, bardzo dobry rocznik
Tak naprawdę to wcale nie odczuwam tego wieku i raczej większość osób myśli, że młodsza jestem
a TŻ młodszy 31
78? ja z lutego, wiec w zasadzie juz za niedlugo 33...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny opryszczkę dostałam masakra jakaś, przed ciążą często miałam więc mnie to nie dziwi no ale teraz to nie moge nic zastosować na nią
Spokojnie, ja stosuje te same specyfiki co poza ciaza, wlasnie w tym tygodniu mnie dopadlo - przyklejalam plasterki compeed, fajne sa, bo dodatkowo jakby maskuja to dziadostwo.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A mnie nadal na liście brak chyba się już nie doproszę.....
Wysli dane na pw do Zanki, w ten sposob nie przeoczy Twoich danych, sama widzisz jak tu idzie produkcja postow...

ide do spania, jeszcze jutro sie pomeczyc w pracy i znowu 3 dni wolnego

Dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:50   #2949
Zmalowana
Zakorzenienie

Przeszłam dzisiaj sprawdzian tak jak i część Was, a mianowicie powiedziałam koleżance o Dzidzi, która niedawno poroniła. Bardzo się ucieszyła i powiedziała, że oni też niedługo zaczynają starania Przynajmniej ta była wyrozumiała

nerolka jak tak piszesz o tych swoich chłopakach to ja już widze mój Pęcherzyk ja mam 12 lat i nie daje sobie z nim rady
Sądzicie, że trudniejsi w wychowaniu chłopcy czy dziewczynki ?
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:56   #2950
Stapelka
Rozeznanie

ft3 (trójjodotyronina) i ft4 (tyroksyna) to hormony produkowane przez tarczycę
tsh to hormon tropowy wydzielany przez przysadkę. działają na zasadzie sprzężenia zwrotnego, regulując się nawzajem. Ponieważ tsh najłatwiej oznaczyć lekarze głownie zalecają to badanie. Niestety, bo ważny jest komplet i wspólna zależność między nimi. Bywa, że tsh jest piękne a reszta poniżej normy, chory cierpi, ląduje najczęściej u psychiatry bo ma objawy nerwicy, depresji i jeszcze go wyzywają od hipochondryków
W Polsce normy tsh są od 0,4 - 4 (około) a w krajach zachodnich do 2 i każdego przekraczającego ten wynik się leczy. A u nas - masakra - jest 4 to o co Pani chodzi - zdrowa Pani jest, a że gruba? proszę nie jeść i się ruszać, a że ospała - a kto nie jest ospały, ze lecą włosy? jesień jest to wszystkim lecą - i takie tam))
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 22:11   #2951
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
tsh to hormon tropowy wydzielany przez przysadkę. działają na zasadzie sprzężenia zwrotnego, regulując się nawzajem. Ponieważ tsh najłatwiej oznaczyć lekarze głownie zalecają to badanie. Niestety, bo ważny jest komplet i wspólna zależność między nimi. Bywa, że tsh jest piękne a reszta poniżej normy, chory cierpi, ląduje najczęściej u psychiatry bo ma objawy nerwicy, depresji i jeszcze go wyzywają od hipochondryków
W Polsce normy tsh są od 0,4 - 4 (około) a w krajach zachodnich do 2 i każdego przekraczającego ten wynik się leczy. A u nas - masakra - jest 4 to o co Pani chodzi - zdrowa Pani jest, a że gruba? proszę nie jeść i się ruszać, a że ospała - a kto nie jest ospały, ze lecą włosy? jesień jest to wszystkim lecą - i takie tam))
dokładnie to samo mówiłą moja Endo! max 2,0. jesli powyżej do leczenia. a w ciąży to juz obowiązkowo
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 23:07   #2952
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Smile Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość

83monia wy to w tym slough to macie mała Polske hehhe tam to wogóle angielskiego nie trzeba znac hihi mam wielu znajomych mieszkajacych w Slough hihi
Kasia chyba pomylilas nas z monia z tego co widac z opisu to ona z Koszalina jest. Jesli chodzi o Slough to prawda. To jest polskie miasto. Duzo jest roznych organizacji polskich. Ja wlasnie jestem na etapie rozgladania sie za lekarzami i w ogole jak to tu jest. I nie robie tego ze wzgledu na jezyk bo moj angielski nie jest taki najgorszy ale licze na to ze pod polska opieka lepiej bedzie. Wiecej badan i czesciej moze robia. Sama wiesz jaka jest angielska sluzba zdrowia :/ dwa usg i do widzenia.
A mozesz napisac gdzie mieszkasz, w jakim miescie ????

A i przy okazji dziewczyny nie mialyscie wczesniej problemu z wejsciem na wizaz?? Bo ja nie moglam.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 23:43   #2953
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Kasia chyba pomylilas nas z monia z tego co widac z opisu to ona z Koszalina jest. Jesli chodzi o Slough to prawda. To jest polskie miasto. Duzo jest roznych organizacji polskich. Ja wlasnie jestem na etapie rozgladania sie za lekarzami i w ogole jak to tu jest. I nie robie tego ze wzgledu na jezyk bo moj angielski nie jest taki najgorszy ale licze na to ze pod polska opieka lepiej bedzie. Wiecej badan i czesciej moze robia. Sama wiesz jaka jest angielska sluzba zdrowia :/ dwa usg i do widzenia.
A mozesz napisac gdzie mieszkasz, w jakim miescie ????

A i przy okazji dziewczyny nie mialyscie wczesniej problemu z wejsciem na wizaz?? Bo ja nie moglam.
o kurcze faktycznie chyba zle mi sie nick wkleił hehhe przepraszam
ja mieszkam koło OXfordu dokladnie w Banbury a jeszcze dokłądniej w w takiej malutkiej wiosce kolo Banburkowa hihi
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:07   #2954
Shira_83
Zadomowienie

cześć dziewuchy

wpadam, żeby się z Wami przywitać dziś Shira serwuje naleśniki z dżemem truskawkowym lub powidłami co kto woli ale do 14 muszę kiblować w tej głupiej pracy bleeeeee
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:22   #2955
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Spokojnie, ja stosuje te same specyfiki co poza ciaza, wlasnie w tym tygodniu mnie dopadlo - przyklejalam plasterki compeed, fajne sa, bo dodatkowo jakby maskuja to dziadostwo.
nie wydaje mi się ze można cokolwiek stosować na opryszczkę, konsultowałaś to może z ginem? nie wiem na jakiej zasadzie działają te plasterki ale maści i kremów nie można na 100%

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:25   #2956
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Shira ja tez dziele Twoj los - tez w pracy, z tym, ze do 15:15, a wiec jeszcze sporo przede mna.
Ja dzis nic nie serwuje, w ogole zaczynam sie dolowac, bo zaczynam tyc, a wcale nie jem wiecej czy inaczej niz kilka tygodni wczesniej. A ja nie chce byc slonica... Zawsze marzylam, zeby byl tylko brzuszek, a jak do tej pory, to w obu ciazach przybieralam i w pupie, udach, no w ogole robilam sie duza... i czuje, ze teraz tez tak bedzie.

Sloneczko teraz nie, ale w pierwszej ciazy tak. Przeciez te masci dzialaj powierzchniowo, a poza tym juz nie raz tu o tym bylo - wybieramy mniejsze zlo - chyba lepiej to przeleczyc niz przeniesc w inne miejsca? Bo o ile opryszczka wargowa ma sie nijak dla dziecka, to juz opryszczka narzadow plciowych jest niebezpieczna. No ale jak nie masz przekonania, to ja nie namawiam, skonsultuj sama z lekarzem.

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2010-12-30 o 07:30
Stary 2010-12-30, 07:32   #2957
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shira ja tez dziele Twoj los - tez w pracy, z tym, ze do 15:15, a wiec jeszcze sporo przede mna.
Ja dzis nic nie serwuje, w ogole zaczynam sie dolowac, bo zaczynam tyc, a wcale nie jem wiecej czy inaczej niz kilka tygodni wczesniej. A ja nie chce byc slonica... Zawsze marzylam, zeby byl tylko brzuszek, a jak do tej pory, to w obu ciazach przybieralam i w pupie, udach, no w ogole robilam sie duza... i czuje, ze teraz tez tak bedzie.
no już mi lepiej, że mam towarzyszkę niedoli ojj nie martw się nie jesteś gruba jesteś w ciąży po co się dołować jak też sobie rosnę jak tak kluska na parzę i nie tylko na brzuszku mówi się trudno i zrzucimy po porodzie moja Kochana żadne deprechy i trzeba jeść dobrze i zdrowo no no a słonice są uroczę
Stary 2010-12-30, 07:36   #2958
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Shira
Stary 2010-12-30, 07:41   #2959
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shira
no ba ciotka Shira zawsze ma dobre słowo do ciężaróweka jak tż mówi moja ty klulko to ja mu zaraz to Twoja wina brutalu masz co chciałeś poczekaj jeszcze troszkę to będziesz mnie musiał wyklulkowywać z łóżka
Stary 2010-12-30, 08:04   #2960
Osioleknat
Raczkowanie

Tak napomsknęłyście o pracy że nie możecie wysiedzieć a ja lubie bardzo swoją pracę, jutro szef nam dał wolne-od siebie i mamy luz czytam o tych Waszych tarczycach i przy następnej wizycie zapytam moje gina bo mu nawet nie wspomniałam że mam tarczycę kontrolować co rok, ostatnie dwa badania w normie więc myślę że nic się złego nie dzieje..
Ja dziś też chyba nie gotuję ide do babci po zupkę i makaronik własnoręcznie robiony przez babcię mniaammm no ale to dopiero po południu..

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no już mi lepiej, że mam towarzyszkę niedoli ojj nie martw się nie jesteś gruba jesteś w ciąży po co się dołować jak też sobie rosnę jak tak kluska na parzę i nie tylko na brzuszku mówi się trudno i zrzucimy po porodzie moja Kochana żadne deprechy i trzeba jeść dobrze i zdrowo no no a słonice są uroczę
A.. to co do tycia to też się obawiam i czasem też mnie łapie dół.. to nasze pierwsze dzieciątko i trochę się boję jak będę wyglądać już po..
Osioleknat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:15   #2961
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
o kurcze faktycznie chyba zle mi sie nick wkleił hehhe przepraszam
ja mieszkam koło OXfordu dokladnie w Banbury a jeszcze dokłądniej w w takiej malutkiej wiosce kolo Banburkowa hihi
Nic sie nie stalo a nawet wiem gdzie te Banbury jest. Codziennie jezdze pociagiem do pracy i pociag ten leci docelowo do Oxfordu i po drodze zachacza wlasnie o Banbury

A przy okazji to dzien dobry mamusie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:38   #2962
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry Paniom

Cytat:
Napisane przez Osioleknat Pokaż wiadomość
A.. to co do tycia to też się obawiam i czasem też mnie łapie dół.. to nasze pierwsze dzieciątko i trochę się boję jak będę wyglądać już po..
Tak samo mam... generalnie mam przemianę materii tak spowolnioną (do czego pcos tez się przyczynia) że chyba tyję od fruwających w powietrzu kalorii... a jem mało ogólnie.
Przy ostatniej wizycie co prawda pielęgniarka stwierdziła że schudłam, zobaczymy jak teraz będzie. Sama się w domu nie ważę żeby się nie stresować
Na szczęście jak zaczynam marudzić że tyję to TŻ mnie pociesza że tak ma teraz być i to dobrze

Zmykam na zakupy...wyprzedaże się zaczęły, trzeba się rozejrzeć

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:47   #2963
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Osioleknat Pokaż wiadomość
Tak napomsknęłyście o pracy że nie możecie wysiedzieć a ja lubie bardzo swoją pracę, jutro szef nam dał wolne-od siebie i mamy luz czytam o tych Waszych tarczycach i przy następnej wizycie zapytam moje gina bo mu nawet nie wspomniałam że mam tarczycę kontrolować co rok, ostatnie dwa badania w normie więc myślę że nic się złego nie dzieje..
Ja dziś też chyba nie gotuję ide do babci po zupkę i makaronik własnoręcznie robiony przez babcię mniaammm no ale to dopiero po południu..

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

no ja swoją też lubię, ale wstawania o 4 15 już niemy jutro pracujęmy no chyba, że nas skośnooki szefunio powie wypad ale ja i tak zmykam o 11 30 muszę jeszcze szaszłyki przygotować a droga z ostravy do domku długa

ja też się martwie czy nie będę wyglądać jak tłusty flaczek już po porodzie ale wiem, że dzidzia będzie tak wymagajaca, że szybko wrócimy wszytkie do formy może nawet lepszej niż przed trzeba być chociaż troszkę optymistą tak tak będzie dobrze Kochane
Stronczek27 witam witam
aania_20 pochwal się co udało Ci się złowić jak wrócisz i miłego polowania życzę
Stary 2010-12-30, 08:56   #2964
nerola
BAN stały

Zmalowana-nie ma reguły.
Każde dziecko jest inne,indywidualne.
Ponoć trudniejsze w wychowaniu (dorastanie) są dziewczynki ale ja tego nie wiem bo i skąd
Natomiast mój 12-latek jest bardzo trudnym dizeckiem.Od małego.
Jest agresywny,złośliwy,pyskat y a poza tym ma zaburzenia czucia przez co bije kogos by ktoś mu oddał i poczuł,że to jego ciało.Trudne to to do wytłumaczenia a bardzo uciażliwe w życiu.
Nie cierpi ciszy-zawsze ktoś musi krzyczeć,płakać ale tylko wtedy gdy on ma na to ochotę bo jeśli rodzeństwo płacze jakon jest zajęty,to im się sięga.
Z Szymem i Krystkiem nie mam problemów.
Byli jeszcze grzeczniejszy,gdyby Maks ich nie zepsuł.
Taka jego uroda.Byliśmy u psychologów ale nie idzie do niego dotrzeć.
Ma np. coś takiego,ze czuje sie kochany wtedy,gdy dostanie nowy telewizor,play station,ekstra drogi samochód.
Ale to na 2-3 dni.
Jak debilka spełniałam jego marzenia-jeździ na dosłownie wszystkie wycieczki-po czym wraca niezadowolony,pisze smsy,że wycieczka jest "żałosna",kupuję sprzęty(video,DVD,...) a on psuje po ok. tygodniu.
Teraz sie zawzięłam i nie będę mu tego kupować,póki nie uszanuje rodziny.
Kupiliśmy mu motorynkę-stoi zardzewiała.
Rower od lata leży na podwórku-już nawet kierownica spood śniegu nie wystaje(a chowaliśmy za każdym razem)-mówi,że rower do d**y a nowy był.
Rolki zepsute,hulajnogi połamane,łyżwy w kącie,deskorolki bez kółek,sanki bez płóz...
Sie wygadałam.

I mam doła dziś bo nie czuję ruchów dzidzi jeszcze
Brzuch mam jak balon,nie mam w co się ubrać na Sylwestra,nie wiem co na obiad,mąż zapomniał wysłać przesyłek dla dziewczyn z wymian.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:57   #2965
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry!

Zabieram się za nadrabianie wczorajszych kilku stron
Stary 2010-12-30, 08:57   #2966
margaret82
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie

Ja byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i pobierała taką malutką igiełką ze prawie nie czułam nic i pierwszy raz chyba nie zrobiłam się blada jak ściana ale może dlatego ze nie patrzyłam a zawsze mnie cos kusilo i spojrzałam

Co do wagi to ja się ważę w domu i startowałam z 53 a teraz mam 55

Miłego dnia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:12   #2967
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne za namiar. A jakiś nr tel. do przychodni? Czy znajdę necie?

Mam nadzieę że znalazłaś w necie , wieczorami ntorycznie wywala mnie z wizażu a otem nie moge się zalogować

Moje tsh od razu podskoczyło z 2,5 do 3,7 , pani dr przyjęła mnie na szczęśce na nfz, dodatkowo przepisała jod bo podobno taka jest procedura w takich jak mój przypadkach. Za 12 01 mam wizytę kntrolną na którą mam przynieść wynki tsh i ft 4 no i będziemy modyfikować dawkę

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:

Masz 10o% racji z tymi konowalami 4 lata szuałam endokrynologa który podjął leczenie mojej niedoczynności bo jak jest tsh 6 to się tego nie leczy ,a wogóle to jest pani bardzo szczupła
no i skończyło sę atakami teżyczki

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

Masz 10o% racji z tymi konowalami 4 lata szuałam endokrynologa który podjął leczenie mojej niedoczynności bo jak jest tsh 6 to się tego nie leczy ,a wogóle to jest pani bardzo szczupła
no i skończyło sę atakami teżyczki
Moja pani endo wychodzi z zalożenia że kobitki w naszym wieku pownny mieć tsh na poziomie 1,5 , norma 4 jet dla 80 letnich babć

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2010-12-30 o 09:13
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:38   #2968
Shira_83
Zadomowienie

Nerolku
z opowieści to jakbym słyszała sąsiadke ma 10 letenigo Piotrusia, ale jemu zdjagnozowali pewien rodzaj autyzmu a co wasz psycholog powiedział? moja sąsiadka też jeżdziła z małym gdzie się dało itd ale on poprostu taki jest i nic się nie da zorbić wiem, że dostaje jakieś ziołowe tabletki czy syropek na uspokojenie, ale szczegółów nie znam Ty to jesteś typowy przykład matki polki naprwdę tyle już przezłaś a dajesz radę i się nie poddajesz skąd bierzesz na to wszytko siłeale jak to kiedyś powiedziła moja Pani ortopeda potrzeba matką siły wewnętrznej może mała sobie śpi słodko i nie ma ochoty na skakanie od ściany do ściany daj się dziewuszce wyspać a na obiad to może też zaserwuj naleśniki albo fasolówke? szybko i tanio nie mów ani ja to chyba sobie wciągne worek parciany na ziemniaki taki jasno kremowy mam podobno modny kolor w tym sezonie i tak wyskoczę może sobie jeszcze zrobie korale z sznurka na pranie ehhhh do niczego ładnego się nie wcinsne
Stary 2010-12-30, 09:47   #2969
nerola
BAN stały

Mówili,ze to zaburzenie czucia.
Taki jest i już.
Potrafi być fajny ale jak w pobliżu nie ma średniego syna.
W szkole sie poprawił i to bardzo znacznie a w domu wysysa z nas wszystkie resztki nerwów.
Już nawet dziadków denerwuje,ciotki-wszystkich.
Przestają go lubieć za katowanie Szymona-on musi widzieć krew,siniaki,zadrapania.
Teraz spokojnie siedzi i ogląda...bajkę a powiedz mu,zeby poszedł się ubrać czy zaścielić łóżko to jak huknie,to już sie gotuję.
Wszystko na nie.
A mała to niech sie obudzi-po co denerwuje i ona?

Sukienki-owszem włożę ale te,co mają wiązanie pod biustem,ładny dekolt,to cycki za wielkie.
Mój odwieczny problem.Rozmiar wszędzie ok,poza cyckami.
A w spódnicę sie nie ubiorę bo mam b.nisko zawsze brzuszek i będzie sterczeć jak na kiju.
Dżinsu ciażowe?I ładna bluzka?
A ja chcę czerwone rajstopki Ot tak sobie dziś wymyśliłam,ze chcę czerwone.
Naszyjniki mam.W sumie to ja luźno sie ubieram-zawsze dżinsy i heja ale czasem mnie bierze.
Zwłaszcza chyba w ciaży by poczuć się atrakcyjnie.
Mówisz worek?-a może ponczo
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:54   #2970
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Zmalowana ja też miałam wczoraj spaghetti makaron mogłabym jeść codziennie, uwielbiam. Zjadłam wczoraj kopiasty talerz a potem ruszać się nie mogłam
agulaaabar napisz do zanki na priv, na pewno nie ominie. Bo tutaj jak się ca chwilę nie zagląda to łatwo przegapić coś...
Glizda ciężko cokolwiek napisać

Co do lekarzy i kosztów. Mój bierze 100 zł za każdą wizytę, niezależnie od tego co robi. Za pierwszym razem miałam badanie, usg dowcipne i cytologię. Dla mnie nie jest to mego dużo, bo chodziłam wcześniej do kobiety, która brała za samo badanie i cytologię 120 zł, za usg dowcipne chyba 50 zł. No i była mniej "ludzka" niż ten aktualny gin.

Jak ja bym chciała już jakieś ubranka kupić, ale się boję trochę :/ za to wczoraj kupiłam spodnie... nie wiem czy dobrze, ale moje jeansy już mnie cisną w brzuch, a że kasa była od gwiazdora, nic innego mi w oczy nie wpadło to kupiłam fajne jeansy w h&m. Cena niekoniecznie ale więcej nie będę kupować, bo więcej mi nie potrzeba...

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2010-12-30 o 10:15
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości