Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 13:29   #2521
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Dziękuje za dopisanie mojej córeczki do listy. Pisałyście ostatnio żeby odzywały sie dziewczyny ktore podczytują forum, więc się skusiłam. Ale miałam rację myśląc że nikt nie zwróci na mnie uwagi. Ale nie obrażajcie się że tak piszę, ja już tak mam - nikt mnie nie lubi , więc jeśli nie chcecie żebym się odzywała to piszcie, bo nie chcę być natrętna czy coś.
daj spokój my tu same sympatyczne panny jesteśmy i każdą nową mamę chętnie przyjmujemy

Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to ja chciałabym być z dzidziusiem jak najdłużej, ale ostatnio dowiedziałam się (jakoś nikt mnie nie oświecił chyba nie wszyscy też o tym wiedzą) że urlop wychowawczy jest bezpłatny.
wychowawczy jest płatny ale tak jak anulinka pisze trzeba mieć "odpowiedni" dochód Niestety nie ma lekko Ja również jeśli wrócę do pracy to tylko z powodów finansowych. Oczywiście mówię o początkowych miesiącach dziecka, bo na stałe to nie wyobrażam sobie siedzenia w domu

Uff, mieszkanie z grubsza ogarnięte, zakupy zrobione, mięsko się marynuje więc można odpoczywać
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:49   #2522
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Witam

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

kasia, tak ja biorę witaminy nieregularnie, zazwyczaj co drugi dzień, chyba że nie mam w domu żadnych owoców ani warzyw to wtedy biorę częściej ale zazwyczaj właśnie co drugi dzień

no więc za to, że tacy bezczelni wszyscy byli, weszłam przed nią i zapytałam wszystkich " Ja teraz wejdę, dobrze?". Nikt nie powiedział "proszę, proszę", obrzucili mnie tylko podłym spojrzeniem, ktoś tam nawet coś chamskiego mruczał.
Kasia, mi gin zaleciła brać codziennie feminatal 400, staram się go tak brać ale nieraz zapominam niestety owoców nie jem za dużo mój synuś woli słodycze

Moria, w szoku jestem... Ale są ludzie chamscy i bezczelni! naprawdę! Kurcze no, widzą kobiete w ciązy to mogliby ją przepuścić,juz nie mówię o ustąpieniu miejsca... Ja zawsze w tramwaju czy autobusie, kobietom w ciązy ustępowałam miejsce, wolałam je ustąpić właśnie młodszej kobiecie z brzuszkiem niż np. "babci" która leci przez pól tramwaju aby dopaść wolne miejsce

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

A dobra wiadomosc to taka, że umówiłam się na usg 3d/4d na 10.01.2011 . Strasznie się cieszę, będzie pamiątka dla brzdąca . Zdziwiła mnie tylko informacja recepcjonistki (po zapytaniu się w którym tygodniu jestem), że takie badanie najlepiej wykonywac pomiedzy 28-32 tyg. - to prawda??
Oj, współczuje nocy Oby szyjka się nie skracała, trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było ok!
Moja gin powiedziałam,ze usg połówkowe najlepiej wykonać w 21 tc, a na wynikach tego usg też mam adnotację,że optymalny wiek do oceny serca dziecka to 20tc.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
dobra kochane obiecuje nie bede sie denerwowac, ale zbieram sie powoli bo po drodze jeszcze musimy cos zalatwic, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i te plamienia nic nie mialy do rzeczy. Trzymajcie kciuki.
Napisze po poludniu jak bede z powrotem
Tzymam kciuki!!! Wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Udało nam się przekonać moich rodziców co by przyjechali do nas popilnować Zosie więc na sylwka jednak idziemy (specjalnie kieckę kupiłam i dziś miałam frencha robić )
nie sądze abym wytrzymała do rana ale przynajmniej trochę pobdziemy ze znajomymi, bo ostatnio każdy taki zapracowany że ciężko nam się zgrać żeby gdzieś razem wyjść
Super! Miłej zabawy
Ja z Tżtem też idziemy do znajomych do domu na Sylwestra. Zawsze to raźniej niż w towarzystwie Tzta i jego rodziców

A ja spadam teraz odkurzyć i make up zrobić bo przyjeżdza dzisiaj do mnie moja przyjaciółka a wieczorkiem jedziemy z Tżtem do jego przyjaciela (faceci będą oblewać nasz ślub )

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:54   #2523
agniese79
Rozeznanie

u nas byloby na odwrot, kazdy by sie z synusia cieszyl a to twoje pierwsze dziecko? bo jesli tak to chyba nie wazne co bedzie...
widac ze synus bo grubasek z niego

no dzieciątko pierwsze i jedyne będzie niestety. Pewnie się wszyscy pogodzą i będą kochać (mam nadzieję). A dziewczynkę chcieli żeby ubierać w różowe sukienki i żeby była podobna do mnie, głupie to troche ale cóż
Stary 2010-12-30, 13:54   #2524
migotka03
Zadomowienie

Anulinka, widzę że orientujesz się w temacie, więc mam pytanie. Żeby wyliczyć dochód na osobę bierze się pod uwagę cały poprzedni rok tak? czy w tym wypadku, jak będe chciała iść na urlop wychowawczy (czyli nie będe dostawać zadnych pieniędzy) wezmą pod uwagę tylko zarobki mojego męża czy moje też ? Może to głupie pytanie ale ja jestem zielona w tych sprawach, a w naszym kraju bywa wszystko na opak.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:09   #2525
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Anulinka, widzę że orientujesz się w temacie, więc mam pytanie. Żeby wyliczyć dochód na osobę bierze się pod uwagę cały poprzedni rok tak? czy w tym wypadku, jak będe chciała iść na urlop wychowawczy (czyli nie będe dostawać zadnych pieniędzy) wezmą pod uwagę tylko zarobki mojego męża czy moje też ? Może to głupie pytanie ale ja jestem zielona w tych sprawach, a w naszym kraju bywa wszystko na opak.
biorą pod uwagę zarobki i Twoje i męża
Stary 2010-12-30, 14:11   #2526
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry!!!

anula_81

agus87 - ciężko mi wylapać wszystko co piszecie mnie dziś było średnio wygodnie, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia się do nowej poduszki...

generalni ena poduszce super się leży - rzeczywiście czuje się jak w kojcu (bo tak sie nazywa) ja lubię być opatulona ciasno kołderką z każdej strony więc mi to odpowiada, gorzej jednak ze spaniem, jak nie jestem do niej przyzwyczajona.... a poza tym ja w ogóle bardzo źle sypiam, nie moge zasnąć, budzą mnie bóle rąk i nóg i znowu nie mogę długo zasnąć.... masakra. może jakbym spała normalnie to lepiej bym wspominała noc z poduszką ale generalnie nie jest zła.
musze sie przyzwyczaić i znalesć swoje miejsce .

miłego dnia!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:18   #2527
migotka03
Zadomowienie

Aha, tak przypuszczałam, w głowie mi to sie nie mieści, ale cóż szkoda słow. Będziemy za przeproszeniem "skrobać dupe".

A tak wogóle dziękuje dziewczyny za mile słowa
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:01   #2528
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Ja na zasilek wychowawczy niestety sie nie zalapie,dochod znacznie przekracza 508 zl ,bo tzle teraz musi byz na jednego czlonka w rodzinie,pztalam naszej kadrowej.U mnie sa 2 zlobki a z miejscami kiepsko,na opiekunke nie bedzie mnie stac przy 3 dzieci,jak pomzsle o siedzeniu w domu to juz mnie cos trafia.A kasa bedzie potrzebna,Kacperek do szkoly od wrzesnia.Wzielo mnie na truskawki,mialam zamrozone i zrobie z jogurtem naturalnym,mmmm pycha.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2010-12-30 o 15:03
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:03   #2529
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
sandrunia glukoza bleeee....
Opowiadaj jak ślub
cudownie było ..
pomimo tego całego załatwiania i wgl było superrr !
jestem bardzo zadowolona ..
tylko teraz odsypiam i odsypiam .. :P
Stary 2010-12-30, 15:10   #2530
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
daj spokój my tu same sympatyczne panny jesteśmy i każdą nową mamę chętnie przyjmujemy

wychowawczy jest płatny ale tak jak anulinka pisze trzeba mieć "odpowiedni" dochód Niestety nie ma lekko Ja również jeśli wrócę do pracy to tylko z powodów finansowych. Oczywiście mówię o początkowych miesiącach dziecka, bo na stałe to nie wyobrażam sobie siedzenia w domu

Uff, mieszkanie z grubsza ogarnięte, zakupy zrobione, mięsko się marynuje więc można odpoczywać

ale jak to "odpowiedni dochód" zeby miec maciezyński płatny? Tez juz nic nie wiem :/
Trzeba te przepisy dziewczyny śledzic i domagac sie co nasze!

Catia88
dobrze robisz, jak babcia ma siłe zeby sie autobusem na targ po zakupy wozić to ma siłe zeby stać!

Ja to z płcią miałam tez mieszane uczucia. Tzn ucieszyłam sie że synuś i ucieszyła bym sie ze córcia. Jakos nie mam parcia na dana pleć. No i tak sobie myślę: u mnie w domu 3 kobitki zawsze były, siostra córkę urodziła, zawsze wszystko sfeminizowane a tu chłopak!...a z kąd ja mam wiedzieć jak sie siusiaka myje!? (żart to był, tylko mi nie piszcie ze woda się myje :P )
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:26   #2531
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
ale jak to "odpowiedni dochód" zeby miec maciezyński płatny? Tez juz nic nie wiem :/
odpowiedni, czyli tak jak już dziewczyny wspomniały 508 zł. na członka rodziny. Tak więc na płatny wychowawczy łapią się chyba tylko te osoby, które zarabiają najniższą krajową i do tego tylko jedna osoba pracuje

ps. polećcie mi jakąś dobrą sałatkę Na stanie mam: sałatę lodową, ogórka, pomidorka, kukurydzę. Co do tego dodać, jakiś dobry sos?

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2010-12-30 o 15:27
Stary 2010-12-30, 15:28   #2532
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Kobietki kochane ,czy Wy po macierzynskim wracacie do pracy,ja bardzo bzm chciala,ale jak nie bedzie miejsca w zlobku to nic z tego
Ja muszę wrócić do pracy od razu po macierzyńskim, bo wzięliśmy duży kredyt na mieszkanie i nie wyrobimy tylko z wypłaty męża. No i też liczymy na miejsce w żłobku. Jak nie będzie miejsc, to jeszcze liczymy na moją mamę, bo ona nie pracuje, ale niestety choruje na stwardnienie rozsiane i po prostu nie wiadomo, czy będzie w stanie nam pomóc. Teraz jest w dobrej formie, ale na wszelki wypadek szukamy żłobka.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:34   #2533
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Piszecie o karmieniu, ja nie wiem jak to jest ale bardzo chciałabym karmić piersią więc już się zaopatrzyłam w nakładki na suty i chcę mieć laktator a jeśli nie wyjdzie to trudno. Butelki też kupuję i tu mam pytanie, czy używacie sterylizatorów?
Do czego to w ogóle służy? Czy w nim się wytwarza wysoka temperatura czy coś innego? I po co się go używa?
ja tez bardzo bym chciala karmic piersia, a jakos na poczatku mnie przerazalo to i chcialam karmic butla,
a sterylizator to nie wiem raczej nei kupuje, ale ostatnio widzialm fajne butelki co mozna sterylizowac w mikrofalowce bo jest taki pojemniczek specjalny

Cytat:
Witajcie dziewczyny! Czytam was cały czas, na początku troche pisałam, ale zrezygnowałam bo myślałam że czyta to forum ktoś z moich znajomych. Zajrzałam dziś na pierwszą stronę forum i pomyślałam że fajnie będzie jeśli lista mam będzie kompletna, bo już większość majowych mam wie co nosi w brzuszkach. Ja też już wiem, a dowiedzialam się już w 15 tc że będzie córeczka, tak jak myślalam. Jeśli chodzi o imię to jak na razie jest Paulinka. Jestem teraz w 21 tc, jutro zaczynam 22, jak ten czas leci... aż się boję.
Paulinka super, my tez chcemy Paulinke

Cytat:
Dzień dobry brzucholki

u nas dziś ciężka noc była ,do 4 okropnie bolała mnie głowa,masakra jakaś.Nic nie pomagało,nawet zimne oklady.
Dziś jest ok ,za to mam zawroty głowy.Jak nie urok to s...
Do 7 stycznia jestem na l4 i nie zapowiada się abym wróciła do pracy,a w domu ledwo wysiedzieć można.

Dziewczyny jak to u was jest z wagą,u mnie tylko 3 kg na plusie no i nie mam apetytu za bardzo,w większości przeważają owoce i warzywa w moim jadłospisie.Na mięso nie mogę patrzeć i słodyczy także nie jadam,gdzie w pierwszej ciąży pochłaniałam je jak smok.
ja mam juz 6 na plusie,ale nie rozumie, bo w spodnie wchodze te co przed ciaza, wiec tylko brzuch rosnie bo nie moge sie dopiac..

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej spiochy, u nas znowu ciemno i szaro, moj TZ oczywiscie jeszcze spi, dzis wizyta u lekarza i USG, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Wieczorem mamy znajomych przejazdem na noc, jutro rano juz wyjezdzaja, a jutro juz sylwester. Wczoraj wieczorem dzidzia dokazywala w brzuszku, ale ni etak jak dzien wczesniej, jednak w nocy jej sie zebralo i OBUDZILA mnie swoimi ruchami o 3 w nocy! to nisamowite bo co bedzie pozniej
ja godzinke wczoraj lezalam wieczorem i pukalam z mala hehe cudnie, jak ona juz fajnie naciaga skore tuz pod pepkiem widac jak sie obraca i jak pod skora mi sie cos wierci hihihi a rano mnie budzi zawsze kopniakamia w nocy skacze po pecherzu wiec mam rzedbiegi nocnego wstawania
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
--

dziewczynki ciagle mysle o mojej kruszynce... glaskam sie po brzuszku i wyobrazam sobie jakie bedzie. Strasznie nie moge sie doczekac jak juz bede z nia/nim w domku...oj tak bardzo je kocham...
mam tak samo.. kocham ja nad życie
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:49   #2534
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
odpowiedni, czyli tak jak już dziewczyny wspomniały 508 zł. na członka rodziny. Tak więc na płatny wychowawczy łapią się chyba tylko te osoby, które zarabiają najniższą krajową i do tego tylko jedna osoba pracuje

ps. polećcie mi jakąś dobrą sałatkę Na stanie mam: sałatę lodową, ogórka, pomidorka, kukurydzę. Co do tego dodać, jakiś dobry sos?
jajo ugotowane na twardo + słonecznik uprażony na patelni bez tłuszczyku + jogurt albo z koperkiem albo z czosnkiem, albo i to i to + co tam jeszcze masz? może jakaś pierś z kurczaczka?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

violisia nie mogę sie doczekać kiedy i ja bede sie tak bawić
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:53   #2535
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
No to już wszystko wiem Teraz tylko pytanie, czy temperatura w zmywarce nie wystarczy by zabić zarazki w smoczkach i butelkach. W czasie mycia jest tam bardzo gorąco więc liczę na to, że wystarczy
Wiesz co, ja mam w mojej zmywarce taki specjalny program baby cycle i zestaw wkładek do zmywarki, na którym układa się te wszystkie smoczki i butelki. Także sterylizatora na 100% nie potrzebuje, przynajmniej tak wynika z instrukcji do zmywarki. Dobrze, że nie wyrzuciliśmy tych wkładek, bo jak kupowaliśmy zmywarke 2 lata temu, to powiedziałam do męża "a po co nam to, tylko miejsce nam będzie zajmować", a mąż powiedział, że takich rzeczy się nie wyrzuca i schował, no i teraz faktycznie się przyda.

Cytat:
biorą pod uwagę zarobki i Twoje i męża
Z tego, co ja się orientuje, to zarobki kobiety są traktowane jako dochód utracony i nie jest brany pod uwagę.

Stary 2010-12-30, 15:57   #2536
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
jajo ugotowane na twardo + słonecznik uprażony na patelni bez tłuszczyku + jogurt albo z koperkiem albo z czosnkiem, albo i to i to + co tam jeszcze masz? może jakaś pierś z kurczaczka?
ooo zapomniałam o słoneczniku którego uwielbiam, dzięki

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Z tego, co ja się orientuje, to zarobki kobiety są traktowane jako dochód utracony i nie jest brany pod uwagę.
jak to, serio? Z tego co się dowiedziałam to dochód liczony jest wspólnie. Zgłupiałam już
Stary 2010-12-30, 16:04   #2537
violisia
Zadomowienie

Cytat:

violisia nie mogę sie doczekać kiedy i ja bede sie tak bawić
ja tez tak miałam, a teraz nie ma dnia zebym zapomnial o zabawie albo odpukaniu na kopniaka, moze to wariactwo,ale wkncu dzidzia czuje jak sie stresujemy itp, wiec jak je kochamy czy sie z nim bawimy to tez czuje
Stary 2010-12-30, 16:09   #2538
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba te przepisy dziewczyny śledzic i domagac sie co nasze!

Catia88
dobrze robisz, jak babcia ma siłe zeby sie autobusem na targ po zakupy wozić to ma siłe zeby stać!

Ja to z płcią miałam tez mieszane uczucia. Tzn ucieszyłam sie że synuś i ucieszyła bym sie ze córcia. Jakos nie mam parcia na dana pleć. No i tak sobie myślę: u mnie w domu 3 kobitki zawsze były, siostra córkę urodziła, zawsze wszystko sfeminizowane a tu chłopak!...a z kąd ja mam wiedzieć jak sie siusiaka myje!? (żart to był, tylko mi nie piszcie ze woda się myje :P )
Tak samo myślałam że u nas zawsze dziewczynki, siostra młodsza, siostrzenica, chrześnica...wszystko kobietki i skąd ja bym miała wiedzieć jak się zająć chłopcem

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:15   #2539
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

jak to, serio? Z tego co się dowiedziałam to dochód liczony jest wspólnie. Zgłupiałam już
Proszę bardzo ... tu jest artykuł na ten temat i jest napisane, że dochody osoby korzystającej z wychowawczego są uważane za utracone.
http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...chowawczy.html
Dlatego biorąc z Urzędu Skarbowego zaświadczenie o dochodach, trzeba mieć wyszczególnione dochody męża i żony.

Znalazłam jeszcze fajny artykuł ogólnie o przywilejach rodzicielskich. Może was zainteresuje http://wyborcza.pl/1,76842,8191195,P...as=1&startsz=x

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2010-12-30 o 16:21
Stary 2010-12-30, 16:24   #2540
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry kobitki moje
Strasznie mi źle jak nie jestem z
Wami na bieżąco, jakoś tak dziwnie, no. Codziennie zaglądałam i bywałam, wiedziałam co u Was a teraz nic nie wiem, a nie mam zbytnio czasu na siedzenie na kompie, ale w poniedziałek będę już w domku, więc wracam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:37   #2541
amarcia
Wtajemniczenie

Taverney! O matko Polko gdzie ty się podziewasz z tymi dziewczynami?
Zaczynamy 19-ty tydzień
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:41   #2542
kasia1361
Zadomowienie

Mimo wszystko nawet jak moje zarobki zostaną zamrożone ,to i tak nie dostane zasiłku wychowawczego.Trzeba wziąć pod uwage dochód za rok 2010 a nawet gdyby nie to i tak zarobki tż przekroczą ehh,liczę że bedzie miejsce w żłobku,już w czerwcu albo w maju bede chodzić i dopytywać .
Dzwoniłam dziś do gina i we wtorek mam wizyte o 15.45,miałam iść w piątek ale kazał przyjść wcześniej.
Bardzo jestem ciekawa czy dzidziol się ujawni

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2010-12-30, 16:45   #2543
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Mimo wszystko nawet jak moje zarobki zostaną zamrożone ,to i tak nie dostane zasiłku wychowawczego.Trzeba wziąć pod uwage dochód za rok 2010 a nawet gdyby nie to i tak zarobki tż przekroczą ehh,liczę że bedzie miejsce w żłobku,już w czerwcu albo w maju bede chodzić i dopytywać .
Dzwoniłam dziś do gina i we wtorek mam wizyte o 15.45,miałam iść w piątek ale kazał przyjść wcześniej.
Bardzo jestem ciekawa czy dzidziol się ujawni
Nie wiem z jakiego miasta na Śląsku jesteś, ale u mnie w Rudzie jest tak, że już kobiety w ciąży są na liście oczekujących zapisywane, a i tak nie ma gwarancji miejsca w żłobku.

Stary 2010-12-30, 16:47   #2544
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Proszę bardzo ... tu jest artykuł na ten temat i jest napisane, że dochody osoby korzystającej z wychowawczego są uważane za utracone.
Dlatego biorąc z Urzędu Skarbowego zaświadczenie o dochodach, trzeba mieć wyszczególnione dochody męża i żony.

Znalazłam jeszcze fajny artykuł ogólnie o przywilejach rodzicielskich. Może was zainteresuje http://wyborcza.pl/1,76842,8191195,P...as=1&startsz=x
Fajny ten drugi arytkuł
Myślę, że jak ktoś ma niezbyt duże dochody, to zawsze warto złożyć wniosek o zasiłek rodzinny czy wychowawczy. Najwyżej będzie odmowa, ale przynajmniej będzie wiadomo, że się nie należy.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:59   #2545
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Tak samo myślałam że u nas zawsze dziewczynki, siostra młodsza, siostrzenica, chrześnica...wszystko kobietki i skąd ja bym miała wiedzieć jak się zająć chłopcem
mnie też to przeraża i boję się, że nie będę umiała :wstyd:

Cytat:

oo dzięki, poczytam

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki moje
Strasznie mi źle jak nie jestem z
Wami na bieżąco, jakoś tak dziwnie, no. Codziennie zaglądałam i bywałam, wiedziałam co u Was a teraz nic nie wiem, a nie mam zbytnio czasu na siedzenie na kompie, ale w poniedziałek będę już w domku, więc wracam
Eweska, wracaj do nas
Stary 2010-12-30, 17:00   #2546
kasia1361
Zadomowienie

wklejam fotki brzuchola 17 tc za 2lub3 dni zaczynamy 18 tc musze to sprawdzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0370.jpg (43,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0376.jpg (38,9 KB, 24 załadowań)

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2010-12-30, 17:14   #2547
violisia
Zadomowienie

Cytat:
jak kazdy ciazowy brzusio slodki i tez widze taka zylke jak ja mam hihi i pepek "schowany" ja nadal mam dziore i nawet jak patrze to nic tak w srodku nie wystaje ciekawe
Stary 2010-12-30, 17:20   #2548
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witam wszystkie
Miałam dzisiaj dzień pełen wrażen :p
byłam na wizycie u mojego gin i znowu jestem niezadowolona;/ Wszystko jest w idealnym porządku oprócz bakterii, które miałam wykryte w moczu juz na początku ciązy... Brałąm juz dwa rodzaje antybiotyków, które nie przyniosły, żadnych rezultatów niestety wynik sie nie poprawił...Moja pani gin dzisiaj stwierdziła, że ona już nie wie co jest grane , zeciła posiew moczy(juz poraz drugi) i poprosiła bym poszła na konsultacje z tymi wynikami do jej mamy, ...Pni doktor z wieloletnim doświadczeniem i bardzo cenionej w srodowisku ginekologów... Ja juz nie wiem dlaczego nie moża nic na to zaradzić... zaczynam się denerwować, żeby to dzidzi nie zaszkodziło... we krwi leukocyty się podniosły i są lekko ponad normę. w ogóle morfologie mam słabą....Poza tym słyszałam nasze malutkie serduszko Pani doktor stwierdziła, że dzidzi baaaardzo grzeczna:P

Jeśli chodzi o zachowanie ludzi w przychodniach, kolejkach itp. to ja również nie mam miłych doświadczeń...Wyjątkiem była kobieta, która stała przede mną i moim tż-em w kolejce w sklepie przy stoisku mięsnym. Ni e było po mnie widać jeszcze, że w ciązy jestem bo to był dopiero 5 tydz I ta przemiła kobieta po prostu usłyszała, jak rozmawiam z mężem o dziecku, że jak się urodzi to to, czy tamto itd. Jak nadeszła jej kolejka to powiedziała do mnie, że ona może poczekać i puściła mnie w kolejce... Kopara mi opadła, ale podziękowałam ładnie i powiedziałam , że takich ludzi to ze świecą szukać

Wiecie, że ja jeszcze od początku ciązy nie przytyłam ani grama? Nie moge się nadziwiwc tym bardziej, że zawsze miałam tendencję do tycia, brzusio już wyskoczył,byłam pena, że w ciąży będę jak szafa A tu cisza...Zobaczymy jak długo Jak będę miała chwile to wrzucę fotkę brzucholka :Ps

Życzę wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku Udanego sylwestra, spędzonego w miłej atmosferze Dużych, zdrowych dzidziusiów i jak najmniej zmartwień

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:

Brzuszek prześliczny!!! :P Więszy od mojego Chyba, że mi się tylko wydaje Ale rewelacja!
Stary 2010-12-30, 17:22   #2549
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!!

Jestem z powrotem!! Najpierw dziekuje za wszystkie kciuki bo barrrdzzoooo pomogly!
Pan doktor mial malo czasu ale udalo nam sie dostac do naszego Pana doktora! mialam isc do innego, ale jak juz przyjechalismy na miejsce to powiedziala, ze pan doktor ma luke i moze nas na szybko przyjac, wiec bardzo sie ucieszylam!
dzidzia zdrowa, wszystkie wymiary idealne! Glowka, nozki, serduszko, nereczki)) i na 100% dziewczynka!! widzielismy cipunie oboje! lekarz sie smial, ze nie ma szans zeby sie pomylil Sprawdzil serduszko, plus lozysko nic sie nie odkleja, szyjka zamknieta, stwiedzil, ze moze jakies bakterie mialam w moczu albo sie przemeczylam w swieta i moze jakis krwiaczek pekl, albo jakies naczynko i stad uplawy ze nie mam sie czym martwic, spokojnie zyc bez obaw i sie tylko bardzo nie forsowac
z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o zdjecia ale to neiwazne, najwazniejsze ze wszystko dobrze, na 3d idziemy za 5-6 tygodni ok 28 tc, powiedzial, ze wtedy sa najlepsze zdjecia
z tej radosci weszlismy do mojego ukochanego sklepu Noa Noa i zakupilismy dzidzi sukieneczke i sweterek , nie moglismy sie powstrzymac Mimo ze 40% przecen to i tak wariactwo dla takiego maluszka, ale po prostu prosilo sie zeby kupic)

Jestem cala szczesliwa i uspokojona.
Nie mam zdjecia dzidzi ale wysylam zdjecie sukieneczki zaraz sprobuje was doczytac
1.jpg2.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:32   #2550
MoniaK
Zakorzenienie

anula, cieszę się że wszystko dobrze Sukienka i sweterek przesłodkie

Dziewczyny, od czego zależy że czasami ten pępek jest na wierzchu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości