|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
my tu same sympatyczne panny jesteśmy i każdą nową mamę chętnie przyjmujemy Cytat:
Niestety nie ma lekko Ja również jeśli wrócę do pracy to tylko z powodów finansowych. Oczywiście mówię o początkowych miesiącach dziecka, bo na stałe to nie wyobrażam sobie siedzenia w domu Uff, mieszkanie z grubsza ogarnięte, zakupy zrobione, mięsko się marynuje więc można odpoczywać
|
|
#2522 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Witam
Cytat:
niestety owoców nie jem za dużo mój synuś woli słodycze ![]() Moria, w szoku jestem... Ale są ludzie chamscy i bezczelni! naprawdę! Kurcze no, widzą kobiete w ciązy to mogliby ją przepuścić,juz nie mówię o ustąpieniu miejsca... Ja zawsze w tramwaju czy autobusie, kobietom w ciązy ustępowałam miejsce, wolałam je ustąpić właśnie młodszej kobiecie z brzuszkiem niż np. "babci" która leci przez pól tramwaju aby dopaść wolne miejsce ![]() Cytat:
Oby szyjka się nie skracała, trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było ok!Moja gin powiedziałam,ze usg połówkowe najlepiej wykonać w 21 tc, a na wynikach tego usg też mam adnotację,że optymalny wiek do oceny serca dziecka to 20tc. Cytat:
![]() Cytat:
Ja z Tżtem też idziemy do znajomych do domu na Sylwestra. Zawsze to raźniej niż w towarzystwie Tzta i jego rodziców ![]() A ja spadam teraz odkurzyć i make up zrobić bo przyjeżdza dzisiaj do mnie moja przyjaciółka a wieczorkiem jedziemy z Tżtem do jego przyjaciela (faceci będą oblewać nasz ślub )
|
||||
|
|
|
#2523 |
|
Rozeznanie
|
u nas byloby na odwrot, kazdy by sie z synusia cieszyl
a to twoje pierwsze dziecko? bo jesli tak to chyba nie wazne co bedzie... ![]() widac ze synus bo grubasek z niego no dzieciątko pierwsze i jedyne będzie niestety. Pewnie się wszyscy pogodzą i będą kochać (mam nadzieję). A dziewczynkę chcieli żeby ubierać w różowe sukienki i żeby była podobna do mnie, głupie to troche ale cóż
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka, widzę że orientujesz się w temacie, więc mam pytanie. Żeby wyliczyć dochód na osobę bierze się pod uwagę cały poprzedni rok tak? czy w tym wypadku, jak będe chciała iść na urlop wychowawczy (czyli nie będe dostawać zadnych pieniędzy) wezmą pod uwagę tylko zarobki mojego męża czy moje też ? Może to głupie pytanie ale ja jestem zielona w tych sprawach, a w naszym kraju bywa wszystko na opak.
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!!!
anula_81 ![]() agus87 - ciężko mi wylapać wszystko co piszecie mnie dziś było średnio wygodnie, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia się do nowej poduszki...generalni ena poduszce super się leży - rzeczywiście czuje się jak w kojcu (bo tak sie nazywa) ja lubię być opatulona ciasno kołderką z każdej strony więc mi to odpowiada, gorzej jednak ze spaniem, jak nie jestem do niej przyzwyczajona.... a poza tym ja w ogóle bardzo źle sypiam, nie moge zasnąć, budzą mnie bóle rąk i nóg i znowu nie mogę długo zasnąć.... masakra. może jakbym spała normalnie to lepiej bym wspominała noc z poduszką ale generalnie nie jest zła.musze sie przyzwyczaić i znalesć swoje miejsce .miłego dnia! |
|
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
Aha, tak przypuszczałam, w głowie mi to sie nie mieści, ale cóż szkoda słow. Będziemy za przeproszeniem "skrobać dupe".
A tak wogóle dziękuje dziewczyny za mile słowa |
|
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
Ja na zasilek wychowawczy niestety sie nie zalapie,dochod znacznie przekracza 508 zl ,bo tzle teraz musi byz na jednego czlonka w rodzinie,pztalam naszej kadrowej.U mnie sa 2 zlobki a z miejscami kiepsko,na opiekunke nie bedzie mnie stac przy 3 dzieci,jak pomzsle o siedzeniu w domu to juz mnie cos trafia.A kasa bedzie potrzebna,Kacperek do szkoly od wrzesnia.Wzielo mnie na truskawki,mialam zamrozone i zrobie z jogurtem naturalnym,mmmm pycha.
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2010-12-30 o 15:03 |
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
cudownie było ..
pomimo tego całego załatwiania i wgl było superrr ! jestem bardzo zadowolona .. tylko teraz odsypiam i odsypiam .. :P |
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak to "odpowiedni dochód" zeby miec maciezyński płatny? Tez juz nic nie wiem :/ Trzeba te przepisy dziewczyny śledzic i domagac sie co nasze! ![]() Catia88 dobrze robisz, jak babcia ma siłe zeby sie autobusem na targ po zakupy wozić to ma siłe zeby stać! Ja to z płcią miałam tez mieszane uczucia. Tzn ucieszyłam sie że synuś i ucieszyła bym sie ze córcia. Jakos nie mam parcia na dana pleć. No i tak sobie myślę: u mnie w domu 3 kobitki zawsze były, siostra córkę urodziła, zawsze wszystko sfeminizowane a tu chłopak!...a z kąd ja mam wiedzieć jak sie siusiaka myje!? (żart to był, tylko mi nie piszcie ze woda się myje :P )
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. polećcie mi jakąś dobrą sałatkę Na stanie mam: sałatę lodową, ogórka, pomidorka, kukurydzę. Co do tego dodać, jakiś dobry sos?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2010-12-30 o 15:27 |
|
|
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
Ja muszę wrócić do pracy od razu po macierzyńskim, bo wzięliśmy duży kredyt na mieszkanie i nie wyrobimy tylko z wypłaty męża. No i też liczymy na miejsce w żłobku. Jak nie będzie miejsc, to jeszcze liczymy na moją mamę, bo ona nie pracuje, ale niestety choruje na stwardnienie rozsiane i po prostu nie wiadomo, czy będzie w stanie nam pomóc. Teraz jest w dobrej formie, ale na wszelki wypadek szukamy żłobka.
|
|
|
|
#2533 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a sterylizator to nie wiem raczej nei kupuje, ale ostatnio widzialm fajne butelki co mozna sterylizowac w mikrofalowce bo jest taki pojemniczek specjalny![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hehe cudnie, jak ona juz fajnie naciaga skore tuz pod pepkiem widac jak sie obraca i jak pod skora mi sie cos wierci hihihi a w nocy skacze po pecherzu wiec mam rzedbiegi nocnego wstawania![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- violisia nie mogę sie doczekać kiedy i ja bede sie tak bawić |
|
|
|
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego, co ja się orientuje, to zarobki kobiety są traktowane jako dochód utracony i nie jest brany pod uwagę. |
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co się dowiedziałam to dochód liczony jest wspólnie. Zgłupiałam już
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
ja tez tak miałam, a teraz nie ma dnia zebym zapomnial o zabawie
albo odpukaniu na kopniaka, moze to wariactwo,ale wkncu dzidzia czuje jak sie stresujemy itp, wiec jak je kochamy czy sie z nim bawimy to tez czuje
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że u nas zawsze dziewczynki, siostra młodsza, siostrzenica, chrześnica...wszystko kobietki i skąd ja bym miała wiedzieć jak się zająć chłopcem ![]()
|
|
|
#2539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...chowawczy.html Dlatego biorąc z Urzędu Skarbowego zaświadczenie o dochodach, trzeba mieć wyszczególnione dochody męża i żony. Znalazłam jeszcze fajny artykuł ogólnie o przywilejach rodzicielskich. Może was zainteresuje http://wyborcza.pl/1,76842,8191195,P...as=1&startsz=x Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2010-12-30 o 16:21 |
|
|
|
|
#2540 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry kobitki moje
![]() Strasznie mi źle jak nie jestem z Wami na bieżąco, jakoś tak dziwnie, no. Codziennie zaglądałam i bywałam, wiedziałam co u Was a teraz nic nie wiem, a nie mam zbytnio czasu na siedzenie na kompie, ale w poniedziałek będę już w domku, więc wracam
|
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Taverney! O matko Polko gdzie ty się podziewasz z tymi dziewczynami?
Zaczynamy 19-ty tydzień
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Mimo wszystko nawet jak moje zarobki zostaną zamrożone ,to i tak nie dostane zasiłku wychowawczego.Trzeba wziąć pod uwage dochód za rok 2010 a nawet gdyby nie to i tak zarobki tż przekroczą ehh,liczę że bedzie miejsce w żłobku,już w czerwcu albo w maju bede chodzić i dopytywać .
Dzwoniłam dziś do gina i we wtorek mam wizyte o 15.45,miałam iść w piątek ale kazał przyjść wcześniej. Bardzo jestem ciekawa czy dzidziol się ujawni
|
#2543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że jak ktoś ma niezbyt duże dochody, to zawsze warto złożyć wniosek o zasiłek rodzinny czy wychowawczy. Najwyżej będzie odmowa, ale przynajmniej będzie wiadomo, że się nie należy. |
|
|
|
|
#2545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
wklejam fotki brzuchola 17 tc za 2lub3 dni zaczynamy 18 tc musze to sprawdzić
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie
![]() Miałam dzisiaj dzień pełen wrażen :p byłam na wizycie u mojego gin i znowu jestem niezadowolona;/ Wszystko jest w idealnym porządku oprócz bakterii, które miałam wykryte w moczu juz na początku ciązy... Brałąm juz dwa rodzaje antybiotyków, które nie przyniosły, żadnych rezultatów niestety wynik sie nie poprawił...Moja pani gin dzisiaj stwierdziła, że ona już nie wie co jest grane , zeciła posiew moczy(juz poraz drugi) i poprosiła bym poszła na konsultacje z tymi wynikami do jej mamy, ...Pni doktor z wieloletnim doświadczeniem i bardzo cenionej w srodowisku ginekologów... Ja juz nie wiem dlaczego nie moża nic na to zaradzić... zaczynam się denerwować, żeby to dzidzi nie zaszkodziło... we krwi leukocyty się podniosły i są lekko ponad normę. w ogóle morfologie mam słabą....Poza tym słyszałam nasze malutkie serduszko Pani doktor stwierdziła, że dzidzi baaaardzo grzeczna:PJeśli chodzi o zachowanie ludzi w przychodniach, kolejkach itp. to ja również nie mam miłych doświadczeń...Wyjątkiem była kobieta, która stała przede mną i moim tż-em w kolejce w sklepie przy stoisku mięsnym. Ni e było po mnie widać jeszcze, że w ciązy jestem bo to był dopiero 5 tydz I ta przemiła kobieta po prostu usłyszała, jak rozmawiam z mężem o dziecku, że jak się urodzi to to, czy tamto itd. Jak nadeszła jej kolejka to powiedziała do mnie, że ona może poczekać i puściła mnie w kolejce... Kopara mi opadła, ale podziękowałam ładnie i powiedziałam , że takich ludzi to ze świecą szukać Wiecie, że ja jeszcze od początku ciązy nie przytyłam ani grama? Nie moge się nadziwiwc tym bardziej, że zawsze miałam tendencję do tycia, brzusio już wyskoczył,byłam pena, że w ciąży będę jak szafa A tu cisza...Zobaczymy jak długo Jak będę miała chwile to wrzucę fotkę brzucholka :PsŻyczę wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku Udanego sylwestra, spędzonego w miłej atmosferze Dużych, zdrowych dzidziusiów i jak najmniej zmartwień---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Brzuszek prześliczny!!! :P Więszy od mojego ![]() Ale rewelacja!
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!
Jestem z powrotem!! Najpierw dziekuje za wszystkie kciuki bo barrrdzzoooo pomogly! Pan doktor mial malo czasu ale udalo nam sie dostac do naszego Pana doktora! mialam isc do innego, ale jak juz przyjechalismy na miejsce to powiedziala, ze pan doktor ma luke i moze nas na szybko przyjac, wiec bardzo sie ucieszylam! dzidzia zdrowa, wszystkie wymiary idealne! Glowka, nozki, serduszko, nereczki )) i na 100% dziewczynka!! widzielismy cipunie oboje! lekarz sie smial, ze nie ma szans zeby sie pomylil Sprawdzil serduszko, plus lozysko nic sie nie odkleja, szyjka zamknieta, stwiedzil, ze moze jakies bakterie mialam w moczu albo sie przemeczylam w swieta i moze jakis krwiaczek pekl, albo jakies naczynko i stad uplawy ze nie mam sie czym martwic, spokojnie zyc bez obaw i sie tylko bardzo nie forsowac z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o zdjecia ale to neiwazne, najwazniejsze ze wszystko dobrze, na 3d idziemy za 5-6 tygodni ok 28 tc, powiedzial, ze wtedy sa najlepsze zdjecia![]() z tej radosci weszlismy do mojego ukochanego sklepu Noa Noa i zakupilismy dzidzi sukieneczke i sweterek , nie moglismy sie powstrzymac Mimo ze 40% przecen to i tak wariactwo dla takiego maluszka, ale po prostu prosilo sie zeby kupic )Jestem cala szczesliwa i uspokojona. Nie mam zdjecia dzidzi ale wysylam zdjecie sukieneczki zaraz sprobuje was doczytac ![]() 1.jpg2.jpg |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
anula, cieszę się że wszystko dobrze
Sukienka i sweterek przesłodkie Dziewczyny, od czego zależy że czasami ten pępek jest na wierzchu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

my tu same sympatyczne panny jesteśmy i każdą nową mamę chętnie przyjmujemy
Niestety nie ma lekko
Ja również jeśli wrócę do pracy to tylko z powodów finansowych. Oczywiście mówię o początkowych miesiącach dziecka, bo na stałe to nie wyobrażam sobie siedzenia w domu

Z tego co się dowiedziałam to dochód liczony jest wspólnie. Zgłupiałam już