niesmak po randce... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 14:51   #61
Lili_anna
Raczkowanie

Dot.: niesmak po randce...

Zależy jak blisko jesteście.
Jak zależy Ci to spróbuj jeszcze raz, może jakoś sensownie to wytłumaczy, odkupi swoje winy czy coś.
A jak nie to zrezygnuj z faceta, zachował sie jak prostak i jeszcze filmu mu się nie podobał.
Masakra...
Lili_anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:53   #62
201610310857
Konto usunięte

Jezu;/
Byłam kiedyś w podobnej sytuacji, tylko to nie była randka, kolega zaproponował, chodźmy do apteki, kupię ibuprom.
Poszliśmy, on swoim łamanym polskim ( jest Afrykańczykiem) mówi poproszę IBUPROM, i stoi.
w końcu wyjęłam pieniądze i zapłaciłam, ale do tej pory czuję niesmak;/
i nie żałuję mu tych 7 zł ( akurat miałam równe 7zł), ale o to, ze postawił mnie w tak głupiej sytuacji, a jeśli nie miałabym pieniędzy ze sobą?
No, ale spoko.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:54   #63
dzustam
Zakorzenienie

Nie ryzykowałabym drugiego spotkania

Facet miał czas na uzmysłowienie sobie sytuacji, gdyby to był efekt chwilowej pomroczności spowodowanej radością ze spotkania, to już by 20 razy zadzwonił, przeprosił i zwrócił kasę za swój bilet.

Ludziom zdarzają się wpadki. To mogłaby być niezła anegdota , gdyby on nawet po czasie wybrnął z tego z uśmiechem.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:57   #64
sine.ira
BAN stały

Może sondę powinno się zrobić dla tego wątku ? Zdania mocno podzielone...
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:03   #65
dagienka
Zadomowienie

Oj tam, oj tam
Potraktuj to tak, że zapłaciłaś 200% ceny biletu, za film, który Ci się podobał

A Pana potraktuj jak on Ciebie przy kasie - olej...
Stary 2010-12-30, 15:10   #66
wika82
Zakorzenienie

Faktycznie totalny żen.
Nawet gdyby przyjąć, że był zestresowany, zagapił się, przeoczył, to przecież po odejściu od kasy powinien załapać skąd macie dwa bilety, a nie udawać, że nie ma tematu. Więc myślę, że zrobił to z premedytacją. Straszne buractwo.
Niestety myślę, że na Twoim miejscu zachowałabym się tak samo. Zwyczajnie było by mi wstyd za nas dwoje. Z tym, że na 100% bym się z nim już nigdy nie umówiła.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:11   #67
andzia1989r
Zakorzenienie

Sytuacja kumpeli się mi przypomniała. Umówiła się z facetem. Najpierw niezobowiązujący spacer w parku a potem zaprosił ją na kolację. Poszli do eleganckiej restauracji ona mi pisze w wolnym czasie esa jak cudownie jest i jaki on szarmancki... Po czym po 2h dzwoni do mnie: hej X błagam Cię, weź ze sobą trochę gotówki i dotrzyj do mnie, wyjaśnię Ci wszystko. Co się stało? W momencie jak ona wyszła do toalety, pan przystojniak ubrał się i wyszedł nie zostawiając ani złotówki. Co lepsze... dla siebie zamawiał jedne z droższych dań. Ona miała kasę tylko by zapłacic za siebie. Pożyczyłam jej 80zł za tego pana i w ciężkim szoku poszłyśmy stamtąd. Co lepsze... ów typ miał czelnośc następnego dnia napisac coś w deseń: cudownie się bawiłem, wybacz, że tak nagle zniknąłem kolega zadzwonił, że coś ważnego potrzebuje, może się spotkamy w przyszłym tygodniu?

Kumpela wnerw, zadzwoniła, nawrzeszczała na niego i stwierdziła, że może się z nim spotkac tylko po to by jej oddał 80zł, które musiała dołożyć za jedo kolację... Typ się rozłączył i więcej nie odezwał.

Więc no I takie hardcory się zdarzają.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:20   #68
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Sytuacja kumpeli się mi przypomniała. Umówiła się z facetem. Najpierw niezobowiązujący spacer w parku a potem zaprosił ją na kolację. Poszli do eleganckiej restauracji ona mi pisze w wolnym czasie esa jak cudownie jest i jaki on szarmancki... Po czym po 2h dzwoni do mnie: hej X błagam Cię, weź ze sobą trochę gotówki i dotrzyj do mnie, wyjaśnię Ci wszystko. Co się stało? W momencie jak ona wyszła do toalety, pan przystojniak ubrał się i wyszedł nie zostawiając ani złotówki. Co lepsze... dla siebie zamawiał jedne z droższych dań. Ona miała kasę tylko by zapłacic za siebie. Pożyczyłam jej 80zł za tego pana i w ciężkim szoku poszłyśmy stamtąd. Co lepsze... ów typ miał czelnośc następnego dnia napisac coś w deseń: cudownie się bawiłem, wybacz, że tak nagle zniknąłem kolega zadzwonił, że coś ważnego potrzebuje, może się spotkamy w przyszłym tygodniu?

Kumpela wnerw, zadzwoniła, nawrzeszczała na niego i stwierdziła, że może się z nim spotkac tylko po to by jej oddał 80zł, które musiała dołożyć za jedo kolację... Typ się rozłączył i więcej nie odezwał.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:24   #69
sine.ira
BAN stały

Cytat:
No zdarzają się, zdarzają
A ja uwielbiam takie ekstremalne, nietypowe sytuacje - chyba jakoś zwichrowana jestem psychicznie Do tej drugiej randki z tym swoim żałośnikiem aż nie mogłam sie doczekać taka byłam ciekawa jego dalszych poczynań Żenada na sto fajerek ale utkwił mi w pamięci wyraziście i z detalami I jeszcze się otwarcie przyznał, że lubi się wkręcać na krzywy ryj - no cymesik po prostu
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:24   #70
marronelle
Wtajemniczenie

A może to jego taktyka na darmowy wypad do kina?

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:28   #71
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
No zdarzają się, zdarzają
A ja uwielbiam takie ekstremalne, nietypowe sytuacje - chyba jakoś zwichrowana jestem psychicznie Do tej drugiej randki z tym swoim żałośnikiem aż nie mogłam sie doczekać taka byłam ciekawa jego dalszych poczynań Żenada na sto fajerek ale utkwił mi w pamięci wyraziście i z detalami I jeszcze się otwarcie przyznał, że lubi się wkręcać na krzywy ryj - no cymesik po prostu
Ciekawe czy się z kimś spiknął Serio Nie wiesz może?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 15:33   #72
mesta93
Rozeznanie

Cytat:
Musisz byc bardzo zdesperowana by miec byle jakie gacie obok siebie skoro chcesz się z nim jeszcze spotkac.
święta prawda

facet zachował się jak ostatni burak i tyle Gdybym była na twoim miejscu, zrobiłabym tak jak blaskskonca i nie przejmowała się nim
mesta93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:49   #73
viki1988
Zakorzenienie

Wiecie co, a mnie dziwi zachowanie autorki bo ja bym w życiu nie wpadła na to żeby się tak zachować poprostu odsunęłabym się aby szanowny adorator miał miejsce żeby podejść do kasy... jakby nie zareagował to bym rzuciła tekstem w stylu "no mój drogi, czyń honory..." i tyle
Stary 2010-12-30, 16:10   #74
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wiecie co, a mnie dziwi zachowanie autorki bo ja bym w życiu nie wpadła na to żeby się tak zachować poprostu odsunęłabym się aby szanowny adorator miał miejsce żeby podejść do kasy... jakby nie zareagował to bym rzuciła tekstem w stylu "no mój drogi, czyń honory..." i tyle

To też niefajne. Bo ok to miły i dżentelmeński gest zapłacic za kobietę, ale nikt nie ma takiego obowiązku.

Powinna zapłacić za swój bilet i tyle, a pan królewicz niech robi co uważa za słuszne.
Stary 2010-12-30, 16:14   #75
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
To też niefajne. Bo ok to miły i dżentelmeński gest zapłacic za kobietę, ale nikt nie ma takiego obowiązku.

Powinna zapłacić za swój bilet i tyle, a pan królewicz niech robi co uważa za słuszne.
Nikt nie ma obowiązku, ale ja się nie chcę spotykać z takimi co się do niego nie poczuwają xD bo tak na prawdę to w momencie kiedy ona wyciągnęła już tą kasę i chciała zapłacić chłopak powinien kategorycznie zaczac prostestować...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 16:18   #76
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Facet to burak.

Jak zaprasza powinien zapłacić a nie czekać i robic maslane oczy az ty zaplacisz...
U mnie taki byl skreslony.

Ja rozumiem znamy sie dlużej, on nie ma kasy ja stawiam. Ale kurde na 1 randce ?
Stary 2010-12-30, 16:19   #77
irene adler
Raczkowanie

Typ beznadziejny, bardzo mnie ciekawi jak wam się potem rozmawiało. Czy on w ogóle nie zauważył, że coś jest nie tak? nie wyczytał tego z Twojej reakcji, mimiki? Odezwał się potem? A swoją drogą, nigdy nie rozumiem takich ludzi - mi byłoby wstyd spojrzeć w lustro, co z jego męską dumą...
Stary 2010-12-30, 16:21   #78
siostraelwa
Zadomowienie

Nie ukrywam, że mnie również by odrzuciło takie zachowanie. Wiadomo - nie chodzi o to, że On zawsze ma płacić, bo taka jest zasada, ale w końcu jeżeli sam Cię zaprosił to chyba jest to oczywistym. Jeżeli zależy Ci dalej, może spróbuj umówić się raz jeszcze, powiedzmy jakaś kolacja czy deser. Teoretycznie powinna być jego kolej, by zapłacić. Jeżeli nic nie zrobi, to zapłać za swoje i głośno obliczając )
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 16:36   #79
Silvena
Raczkowanie

Nie wiem, po co Ty mu chcesz dawać kolejną szansę.

Miał szansę, ale potraktował Cię jak sponsora, pokazał brak klasy i szacunku do Ciebie. Jakby chociaż w minimalnym stopniu zależało mu na Twojej opinii (nie mówiąc o uczuciu), to sam by błyskawicznie chociaż za swój bilet zapłacił.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 17:23   #80
fabiankaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Sobie chlopaczyna obejrzal film za darmoszke. Trzeba byc nie lada dzentelmenem zeby zaprosic kogos na film i kazac mu placic, ba! On nawet nie kazal tylko postawil Cie w sytuacji bez wyjscia. Dziewczyno na boga, tyle chlopow po swiecie chodzi, a Ciebie do takiego skapca ciagnie. Nie rob z siebie desperatki. Ja bym juz przy tym okienku kupila tylko sobie i zapytala czy on idzie czy nie? Dno, nie warte nawet komentowanial.
zgadzam się z Tobą w 100 procentach!
jakbyś poszła sama na ten film to może dopiero mu by się zrobiło głupio, wtedy może by się czegoś nauczył : że tak się nie robi...
fabiankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 17:41   #81
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an0138 Pokaż wiadomość
Nie, nic nie kupil do jedzenia...
Wlansie chodzi o klase, zawsze mam wrazenie ze jak raz popelni blad to juz tak zostaje... Dam mu jesczze jedna ostatnia szanse bo...mi zalezy niestety
a czy jest sens dawać szansę? jeśli się przyznał, że poczuł się głupio, że Ty zapłaciłaś i jeśli zaprosi Cię jeszcze raz... to skorzystaj... ale jeśli nie zapłaci to... powiedz, że masz tylko kartę... jak on powie, żebyś poszła wypłacić pieniądzę...
to idź i nie wracaj

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 17:43   #82
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
a czy jest sens dawać szansę? jeśli się przyznał, że poczuł się głupio, że Ty zapłaciłaś i jeśli zaprosi Cię jeszcze raz... to skorzystaj... ale jeśli nie zapłaci to... powiedz, że masz tylko kartę... jak on powie, żebyś poszła wypłacić pieniądzę...
to idź i nie wracaj
Gorzej jak powie: spoko tu można płacic kartą
Stary 2010-12-30, 17:50   #83
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Gorzej jak powie: spoko tu można płacic kartą
haha
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 22:05   #84
phoenix1991
Raczkowanie

Nie wiem ile macie lat, ale jak chodziłam do liceum to miałam kilku kolegów którzy uprawiali taki rodzaj sportu... Oby Twoja sytuacja nie była taka bo Ci znajomi których miałam potem dzielili sie "doswiadczeniami ze swoimi głupimi kolegami i ogólnie sobie beke z tego robili któremu więcej sie razy uda..
phoenix1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 22:13   #85
LadyMK
Zakorzenienie

buehehuee hmmm jakie by tu wyjście znaleźć... standardowe - ojej jednak zapomniałam portfela... albo wiesz co najpierw muszę do wc ... i stamtąd ucieczka.
Ogólnie to niezły gość;]

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 22:25   #86
Irisfeal
Wtajemniczenie

A jak on się w ogóle zachował? Podziękował Ci? Był bo ja wiem zaskoczony? Bo może on chciał zapłacić za siebie, czekał aż Ty zapłacisz tylko za siebie, Ty to opatrznie zrozumiałaś i zapłaciłaś za was oboje i on to przyjął jako postawienie mu biletu z własnej woli?

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 22:28   #87
Ilsa Lund
Zakorzenienie

a po kiego się wyrywałaś z zamawianiem biletów ? Przecież jeśli on Cię by zapraszał i płacił to on by zamawiał więc uznał że go zapraszasz a zachował się jak buc nie zwracając kwoty za siebie - za Ciebie nie powinien był płacić

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 22:32   #88
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
no to niezle
Mi sie raz zdarzylo ze facet mnie zaprosil do kina, a w kinie poprosil o jeden bilet. Co mi sie wydawalo juz chamskie, w koncu bylam zaproszona. A tu prosze sa lepsi zawodnicy. Ja tez mialam niesmak i po randce plulam sobie w brode czemu zamowilam bilet na ten sam film co on, moglam mu zripostowac kupieniem biletu do sali obok i tam wlasnie sie udac. Skoro osobne kupowanie, to i moze w ogole inne filmy?

.

Przypomniałyście mi moją najgorszą randkę .
...ja miałam takiego zawodnika :
koleś zaprosił mnie do kina .Czekam czekam a jego nie ma
Już chciałam zwijać żagle a nagle gostek wyskakukuje ze środka ..bo okazało się ze on w tym kinie pracuje. Ha pomyśłam -jest szansa na darmoszkę I te krępujące sekundy (!) przy kasie które ciągną się w minuty Okej ,kupuje sobie bilecik
I teraz najlepsze .Koleś jest na randce i w pracy jednoczesnie
Troszkę obok mnie a troszkę więcej schodzi mu na przeciskaniu się miedzy rzędami w te i we wte

---
Autorko ..umów się z panem liczygroszem ...daj mu drugą szansę ...bo jestem ciekawa na co będzie liczył przy drugiej randce!
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 23:03   #89
201803290936
Konto usunięte

Facet zachował się dennie (i wierz mi: zrobił to z pełną premedytacją), a Ty chcesz dawać drugą szansę? Wyszło tak, że zapłaciłaś - to się mogło zdarzyć (chociaż w tej sytuacji facet nie miał akurat ważnego telefonu, nie zagapił się, nie poszedł do wc), ale porządny facet od razu chciałby zwrócić za swój bilet (a skoro sam zapraszał na randkę, to zwróciłby i za Twój lub przynajmniej zapytał, czy masz ochotę na popcorn lub coś do picia).

Właśnie takie dziewczyny, jak Ty, zakładają potem wątki (po kilku miesiącach, czy latach związku) z dramatycznymi pytaniami "z kim ja się związałam??", "dlaczego on się tak zachował / zachowuje??" etc. Od razu zobaczyłaś, że gość jest niezbyt, a mimo to chcesz w to brnąć? Powodzenia życzę.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 23:18   #90
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Pomysłowość mężczyzn nie zna granic (kobiety też zresztą robią takie numery).
Też miałam przygodę tego typu w liceum- poszłam z ówczesnym TŻ na spacer, gorąco mi było, zaproponował, że schowa moją katanę i potem o niej zapomniałam. W kieszeniach (zapiętych) miałam pieniądze, nie jakieś wielkie sumy, ale z 50 zł na pewno. Na następny dzień dostałam kurtkę z powrotem, ale bez zawartości. Nawet nie zaglądałam do kieszeni, jak mi oddawał, bo były zapięte, to myślałam, że nie ruszone. Bardzo się zdziwiłam w domu. Następnego dnia bardzo nieśmiało, bo nie chciałam urazić delikwenta spytałam, czy wziął pieniądze z kieszeni, a ten mi z głupim, nieśmiałym uśmieszkiem na to, że wziął na STS-a (zakłady bukmacherskie), ale żebym się nie martwiła, jak wygra, to odda, a jest pewien , że wygra. Nie wygrał
Nie był też już moim TŻ, bo złodziei nie toleruję.

Ja na Twoim miejscu, autorko, nie dawałabym chłopakowi szansy, a jeśli już koniecznie, to w razie umawiania się drugi raz np. powiedzieć ze śmiechem "w takim razie dla równowagi rozumiem, że tym razem ty stawiasz?" Zobaczysz jak zareaguje. Jeśli będzie mu głupio , przeprosi lub uzna za oczywiste, że teraz jego kolej, to może był to wypadek przy pracy. Jeśli jednak zacznie się jakoś wykręcać, to nie warto zawracać sobie głowę takim sępem. Nie chodzi o to, że to mężczyzna ma stawiać kobiecie, ale o zwykłą przyzwoitość i honor, bez których człowiek nie jest wart uwagi.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości