|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Witajcie dziewczyny
![]() Może niektóre mnie kojarzą, może nie. Pisałam niedawno o moim egoiźmie. Postanowiłam poszperać trochę w internecie i prawdopodobnie mam... nerwicę, co więcej, mój egoizm bierze się z nerwicy. Dużo objawów i zachowań pasuje, tym bardziej że moja babcia cierpi na nerwicę hipochondryczną. Następnie weszłam na forum z nerwicami, gdzie przeczytałam, że przyczyną nerwic jest niedobór magnezu. Poczytałam jeszcze to i owo, od jutra (bo zaraz idę spać) zacznę uzupełniać niedobory magnezu. Spróbuję - nie zaszkodzi spróbować, dodatkowo mam zamiar przeprowadzić korektę mojego zachowania, na podstawie tego, co przeczytałam: - pozwalać TŻtowi na większą swobodę - nie zamykać tak się w sobie - spotykać się więcej ze znajomymi - wrócić do robienia biżuterii - ponoć jedną z metod psychoterapii nerwicy jest udzielanie się artystyczne - więcej dawać niż brać - dbać o TŻta, uwzględniać jego potrzeby - udzielać się społecznie - może jakiś wolontariat, czy coś? - w kłótniach nie stawiać koniecznie na swoim, jak nie mam racji - zastanowić się, zanim coś powiem - nie mieć pretensji o byle co, przestać być 'pępkiem świata' No cóż, takie postanowienia... nie jestem zwolenniczką postanowień noworocznych, ale tak jakoś dzisiaj wyszło ![]() Może ktoś ma jakąś sugestię, co do mojej listy, coś, co by się przydało? A rano zabiorę się do podsumowania całego roku, czym nie omieszkam jutro Was zanudzić
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Martii=* Czas edycji: 2011-01-02 o 00:20 |
|
|
|
#1112 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prawdopodobnie też podejdę do sesji zimowej no i też uczę się samodzielnie... Cytat:
w sumie trochę ma racje... no ale było minęło.Tak, a nawet umawiałyśmy się na piwo (plus jeszcze kilka osób z Wwy)Cytat:
- współpraca z serwisem internetowym, - publikacja naukowa, - praktyki w NGO, - wyróżnienie w konkursie na reportaż, - rozpoczęcie nowych studiów - spełnienie 3 punktów z listy rzeczy, które chcę zrobić przed śmiercią (drzewo genealogiczne, kot, aparat ortodontyczny) ![]() Martii=* ja Cię kojarzę stąd i z wątku o motywacji do samodoskonalenia języka, już się tam nie udzielam, ale zaglądam jestem pod wrażeniem Twojej nauki ![]() ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-01-02 o 02:36 |
||||
|
|
|
#1113 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mój sylwester był udany . Tym razem nie wypiłam za dużo sączyłam tylko drinki, no i jadłam . Stwierdziłam, że muszę byc bardziej wyrozumiała na tego typu imprezach. nie chodzi mi o upijanie sie czy odwalanie czegoś. Zauważyłam po prostu, że irytują mnie pewne zachowania mojego Tż po alkoholu- mimo, że tak naprawdę nie ma w nich nic złego. Obserowwałam inne pary i stwierdzam, że inne dziewczyny mają więcej luzu ode mnie . Mnie troche wkurzało, jak mój Tż wciąż chodził to laptopa zmieniac muzke, głaskał mnie po włosach, mocniej chwytał, po raz kolejny (tak jak na każdej imprezeie) śpiewał pisoenkę żołnierską... Były chwile, że siedziałam jakaś osowiała i aż głupio mi było, że taka jest moja reakcja. On wykazuje się dużo tolerancją (np tydzień temu), a ja? Mnie nawet wkurzają rzeczy na które inni nie zwróciliby uwagi. Przecież rzeczą wiadomą jest, że ludzie po alkoholu zachowuje się trochę inaczej- głośniej mówią, powtarzają coś kilka razy itp. Oj chyba naprawde muszę wrzucić na luz ![]() ![]() Coma, rozumiem Cię i też bym była wkurzona. Niestety, ja tydzień temu też szybko "odleciałam" i beznadziejnie się zachowałam . Mimo tego na szczęscie mój Tż jakoś mnie okiełznał (co nie było łatwe) i zaprowadził do domu. Ma chłopak naprawdę sporo cierpliwości... Miałam strasznego kaca moralnego, ale wyciagnęłam z tego wnioski . Wczoraj z Tż tez spedziłam fajne popołudnie, dość leniwie Ogladalismy seriale "Dexter" i "True blood" Dziś razem wracamy do mnie, a on jutro z rana jedzie do siebie.
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Bardzo długo nie pisałam, ale czytałam Was regularnie. Musiałam chyba poukładać sobie sporo spraw w głowie. Jak to jest, że jedno wydarzenie, kilka słów...że to wszystko może zmącić nasz spokój i wywrócić do góry nogami wszystko, co sobie poukładaliśmy...? Nowy Rok przywitałam w gronie rodzinnym i przyznam, że nie żałuję, że nie wybrałam się na jakąś wielką imprezę. Teraz już wróciłam do mojej brutalnej warszawskiej rzeczywistości i muszę się wziąć za naukę. Najbliższe dwa tygodnie będą niezwykle trudne dla mnie. Co do postanowień noworocznych to mam jedno - cieszyć się sobą i swoim życiem. I nie słuchać serca w każdej sprawie. Dla własnego dobra. Ostatnio zbyt emocjonalnie podchodzę do pewnych spraw, więc muszę to zmienić. Czasem po prostu nie warto zgadzać się na coś, co jest kłamstwem, iluzją i wyrachowaniem. Nawet w imię miłości. Niech więc ten Nowy Rok będzie szczęśliwy. Niech przyniesie wiele motywacji, optymizmu i satysfakcji z naszych osiągnięć. Niech nie zabraknie przyjaźni, miłości, radości i wiary. Tego Wam życzę
|
#1116 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chcę być po prostu szczęśliwa i cieszyć się życiem.A co to spotkania w Wwa to owszem, owszem miało takowe się odbyć w styczniu
|
|||
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Coma, to super, będziemy mogły się motywować jeśli chodzi o FCE. Masz jakieś specjalne podręczniki czy coś w tym stylu? Ja się dopiero zabieram za temat i muszę wszystko ogarnąć, ustalić jakiś plan nauki
![]() Copycat, zazdroszczę wyprawy do Indii Długo byłaś? Jak Ci się to udało zorganizować?A jeśli chodzi o mój 2010... to był to bardzo dobry rok: - z bardzo dobrym wynikiem zaliczyłam rok na studiach - na początku roku znalazłam pracę zgodną z kierunkiem kształcenia (i pracowałam 11 miesięcy, zwolniłam się z końcem grudnia - kupiłam wymarzony samochód, laptopa (niestety na kredyt )- przygarnęłam mojego najkochańszego kota rudzielca - zakochałam się - tak "na serio", jak zawsze chciałam - i mimo, że trwało to zaledwie kilka miesięcy, to była dla mnie dobra lekcja - zrealizowałam marzenie o Londynie i spędziłam tam 4 dni - zwiedziłam kilka polskich miast, w których zawsze chciałam się znaleźć - znalazłam nową pasję - zbliżyłam się z cudownymi ludźmi, którzy mnie inspirują i motywują do próbowania nowych, najbardziej szalonych nawet rzeczy - poprawiłam relację z moim rodzeństwem Chyba już zawsze będę się uśmiechać na myśl o 2010 roku... I mimo, że nie wszystkie z tych rzeczy skończyły się dobrze - jak np. moja wielka miłość, to nauczyłam się tak wielu rzeczy, że mogę tylko dziękować losowi, że skończyło się właśnie tak, a nie inaczej. Jak u każdego po drodze pojawiało się wiele problemów - większych i mniejszych - ale jakoś sobie z nimi radziłam.Chciałabym, że 2011 też był dla mnie taki łaskawy
|
|
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Co prawda zdawałam FCE dość dawno, ale ze swojej strony mogę polecić przerobienie wszystkich poprzednich testów z egzaminów z poprzednich lat. One są dostępne w formie książek wydawanych przez Cambridge, w każdej książce znajduje się 4 albo 5 pełnych testów.
|
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Czytam wasze podsumowania i u siebie jakoś tak na siłę szukam "sukcesów"...
- przeprowadziłam się do Poznania i zamieszkałam z TŻ - marzyłam o tym, by przygarnąć kota - no to mamy, nawet dwa ![]() - podjęłam decyzję o tym, że nie będę kontynuować kierunku z którego mam już licencjat, tylko zacznę nowe studia, całkiem od początku - chyba w końcu zrozumiałam co chcę robić w życiu - odkryłam nowe pasje, które w 2011 mam nadzieję szerzej realizować Dla mnie 2010 był dziwnym rokiem, mogę powiedzieć, że to był rok podejmowania decyzji, których konsekwencje tak naprawdę dopiero za jakiś czas zobaczę. To nie były dla mnie łatwe decyzje, a musiałam je podjąć zupełnie sama - i póki co, jestem z nich zadowolona. Czego mi brakuje, i co bym chciała zmienić w tym roku - jakieś miłe wspomnienia, wydarzenia, wyjazdy, koncerty, coś co się pamięta przez długi czas. To sprawia że ten rok, mimo że był ważny, jest jakiś taki "bez koloru". Realizacja moich nie-noworocznych postanowień nabiera rozpędu, więc mam nadzieję, że przyszłoroczne podsumowanie będzie bogatsze
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie potrzebuję jakichś wielkich rzeczy, żeby się cieszyć, jestem zadowolona z tych najmniejszych, które ktoś mógłby uznać za idiotyczne i wogóle nie warte uwagi.
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Beoneself, czy to było odnośnie mojego posta? Bo jeśli tak, to czuję się źle zrozumiana i chyba powinnam się wytłumaczyć
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
a ja się biorę za swoją pewność siebie :P
bo to podstawa. ojj ja bym chciała pojechać na takie duże koncerty like Coke Live Music F. albo Heinekena i inne....ale skąd wezmę pieniądze? Może kiedyś :P |
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Dużo imprezować
w sumie moje rady nie sa wiele warte, wszystkich facetów poznałam własnie na jakichś baletach i tak jak mówiłam tylko z jednym później byłam, reszta to były takie znajomości hmm jednorazowe Przynajmniej wiem już że jak będę kiedyś szukać faceta na stałe to żeby nie szukać w klubie a gdzie wy poznałyście swoich TZ?Cytat:
w każdym razie to był wyjazd mojego życia jak na razie Byłam dziś w Ikei i kupiłam stolik - taki niski żeby dostawiać do kanapy. I skręciłam go sama Koniec z siedzeniem z laptopem przy biurku
|
|
#1124 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
w szkole 1,5 roku temu a zaczelismy myslec o NAS na powazniej w lipcu
a dopiero od wczoraj jesteśmy ze sobą ![]() więc mam świeżo upieczonego TŻta hhe teraz bardzo dużo ludzi się poznaje przez internet, jednak nasz kultura już wprowadza pewne nawyki ( tak to nazwać?) że coraz więcej ludzi poznajemy w internecie. I teraz będzie się to szerzyć. Tylko że nie wiem czemu niektórzy się wstydzą tego że poznało się swoją drugą połówkę przez internet.. ![]() Jednak internet może łączyć ludzi nie tylko poprzez pisanie, ale poprzez miłość
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I np. moja przyjaciółka tak poznała swojego obecnego faceta. Ja mojego TŻ poznałam w szkole, jeszcze w gimnazjum, choć jesteśmy razem dopiero od dwóch i pół roku. |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staż 2,5 roczny to dużo
|
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
ludzie poznają swoich partnerów/partnerki w różnych miejscach, ale większość znanych mi par to znajomości ze szkoły/uczelni (które rozwinęły się od razu, albo po jakimś czasie), albo zawarte na zasadzie "kolega koleżanki", "kuzyn kolegi"- nie codzi o swatanie,tylko poznanie się na jakiejś imprezie, wyjściu paczką do klubu, czy do kina
![]() Ja faceta miałam raz - byłam w drugiej klasie LO i trwało to pół roku. Potem z kimś się tam spotykałam - najczęściej niezobowiązująco, albo bardzo krótko. Czuję, że "sprawy sercowe" to jedna z rzeczy, które odkładam na potem i trochę mnie to u siebie irytuje. Chociaż ostatnio coś drgnęło, więc robię progres
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym ludzie na to dziwnie patrzą (w sensie że coś musi być z tobą nie tak skoro nie możesz znaleźć faceta "normalnie"), przynajmniej moja rodzina i znajomi.
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
O nie moja droga, 2,5 roku to dopiero początek, po 5 latach z pewnym panem myślę, że mogę tak powiedzieć
Ze swoim byłym chodziłam do jednej klasy w liceum, a z kolejnym studiuję, ale chyba mój tata ma rację mówiąc "nie bierz d.py ze swej grupy"
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o TŻta, to ja poznałam swojego w klasie, jesteśmy razem ponad rok. Natomiast przez internet... mój brat poznał swoją obecną żonę na czacie, są razem coś koło 6-ciu lat. Moja koleżanka z byłej klasy poznała chłopaka przez... naszą klasę, mieszkał w miejscowości obok i napisał do niej, są razem 1,5 roku. fen_, moi rodzice poznali się w jednej klasie, i śmieją się, że historia lubi się powtarzać (ja j.w. pisałam, też poznałam mojego TŻta w klasie). Więc nie jest tak źle, jak się bierze ze swojej grupy
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Martii=* Czas edycji: 2011-01-02 o 22:33 |
|
|
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1133 | ||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy w necie, czy gdziekolwiek (niby "normalnie", choć dla mnie normy ustalają nie ci co powinni )
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Intensywnie biorę się za realizację moich noworocznych planów (nie będę pisała, że postanowień - bo to wszystko to plany na długie, długie miesiące).
M. in. szukałam podręczników z angielskiego do FCE i jestem załamana cenami Nawet te używane...Zastanawiam się nad multimedialną formą nauki - wykupieniem kursów na SuperMemo, tylko nie wiem, czy to wystarczy. Czy któraś z Was może zna się na temacie? |
|
|
|
#1135 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=fen_;24126881]O nie moja droga, 2,5 roku to dopiero początek, po 5 latach z pewnym panem myślę, że mogę tak powiedzieć
Ze swoim byłym chodziłam do jednej klasy w liceum, a z kolejnym studiuję, ale chyba mój tata ma rację mówiąc "nie bierz d.py ze swej grupy" [/QUOTE]Ja tak zawsze mówiłam Tzn. nie dokładnie, bo nie wymyśliłam takiego świetnego rymu Ale zawsze myślałam, że nie potrafiłabym być z kimś z kim spędzam niemal cały dzień w szkole/na zajęciach. A co dopiero jak byśmy się rozstali, i weź tu się spotykaj codziennie Ale znam osoby którym to nie przeszkadza i są szczęśliwe Cytat:
![]() Cytat:
Ja się np. kompletnie nie spodziewałam, że chłopak którego znam od gimnazjum kiedyś zostanie moim TŻ... Nawet się w nim pokochiwałam, ale że chodził z moją koleżanką - siedziałam cicho i nawet nikomu nie mówiłam o tym, żeby się nie wydało i głupiej sytuacji nie było... Do tego stopnia, że kiedy parę lat potem rozstali się a z dziewczyną straciłam kontakt, nawet mi nie przyszło do głowy żeby jakoś "pogłębić" znajomość. Przypadkiem wyszło...
|
||
|
|
|
#1136 |
|
Konto usunięte
|
Ktos tu wspomina o FCE, wybaczcie moje zdanie, ale troche w tej branzy siedze i wiem- nie marnujcie kasy na to. To jest poziom, jaki powinnyscie miec po ukonczeniu gimnazjum. No chyba, ze akurat w takim wieku jestescie. W podaniu o prace radze nawet nie pokazywac, bo wstyd. To za malo. Liczy sie dopiero CAE, na poziomie nieco trudniejszym niz rozszerzona matura, czyli poziom uczelni wyzszych, niejezykowych, zwyklych, a tak na prawde to do pracy chca proficiency.
Zeby zdac CAE nie trzeba miec FCE, jedno i drugie kosztuje duzo kasy. Lepiej od razu zdawac CAE. Co do brania sie za siebie w nowym roku- 7 kg po wigilii zrzucic musze. |
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
Nie odkładam życia na potem
Edytowane przez kooalla Czas edycji: 2011-10-01 o 19:42 |
|
|
|
#1138 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupione kiedyś przy okazji przypływu gotówki i zrywu motywacji. Prawnie nietknięte ![]() Również szkolna znajomość z LO, później okazało się, że chodziliśmy razem także do gimnazjum staż: 3,5 roku![]() Cytat:
ja na razie walczę z zaległościami gramatycznymi, przesłuchuję audiobooki, czytam po angielsku i tłukę słownictwo... Od pół roku prawie codziennie pracuję z eTutorem a od dwóch miesięcy mam takie tygodniowe plany nauki (gramatyka + słówka + czytanie + słuchanie). Za podręczniki i naukę stricte do egzaminu wezmę się chyba z pół roku przed.Z multimedialnych mam Profesora Henry'ego FCE & CAE Course, ale jeszcze nie ruszyłam Cytat:
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero zaczęłam i uczę się dla zabawy. Na razie służy mi net,słownik i rozmówki. Raczej trudno tak trudny język opanować samemu, ale ja po prostu lubię jego brzmienie, a papranie się z nim sprawia mi frajdę
Zobaczymy co będzie dalej, bo jak mówię, fiński nie jest mi do niczego w sumie potrzebny
|
#1140 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama mam koleżankę, ma/miała nerwicę , ale w życiu nie słyszałam, że może się to rozwinąć przez niedobór magnezu. Dobrze wiedzieć ![]() Świetne postanowienia noworoczne ![]() Cytat:
, ale nie wiem dlaczego ale jestem już ciekawa co nowego przyniesie mi ten rok i jakie podsumowanie zrobię sobie w następnego Sylwestra.Cytat:
Cytat:
![]() Ale wiem, że sporo materiałów można spokojnie znaleźć w Internecie-jest tego bardzo dużo. Cytat:
Oczywiście, że będziemy wspierać [COLOR="Silver"][ |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

A przygotowywałabym się samodzielnie, bo niestety nie mam już czasu i przede wszystkim pieniędzy, żeby się na kurs zapisać.
w sumie trochę ma racje... no ale było minęło.
(plus jeszcze kilka osób z Wwy)
. Mnie troche wkurzało, jak mój Tż wciąż chodził to laptopa zmieniac muzke, głaskał mnie po włosach, mocniej chwytał, po raz kolejny (tak jak na każdej imprezeie) śpiewał pisoenkę żołnierską... Były chwile, że siedziałam jakaś osowiała i aż głupio mi było, że taka jest moja reakcja. On wykazuje się dużo tolerancją (np tydzień temu), a ja? Mnie nawet wkurzają rzeczy na które inni nie zwróciliby uwagi. Przecież rzeczą wiadomą jest, że ludzie po alkoholu zachowuje się trochę inaczej- głośniej mówią, powtarzają coś kilka razy itp. Oj chyba naprawde muszę wrzucić na luz
. Mimo tego na szczęscie mój Tż jakoś mnie okiełznał (co nie było łatwe) i zaprowadził do domu. Ma chłopak naprawdę sporo cierpliwości... Miałam strasznego kaca moralnego, ale wyciagnęłam z tego wnioski 

Nawet te używane...