Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 08:12   #3241
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
catia, biore aspargin magnez+ potas 3x1
eweska, wlasnie Ty juz wiecej odpoczywaj bo tylko smigasz zamiast odpoczac, chyba bardzo enegiczna kobieta z Ciebie.
moniqacz marchewka w ciazy nie trzeba czasem uwazac? Ma duzo wit.A

Dziewczyny naprawde macie zmiar kupowac wozki za 2-3 tys? mi to kopara opadla, ja max moge wydac tysiac na wozek, a ciuszki i gadzety na start gora 500, a lozeczka bujawki, przewijak to moge po marzyc, jestem mloda i niestety nie mam takch dochodow by sobie na wszystko pozwolic.
Odpoczywam jak tylko mogę, a nie zawsze się da, dziś muszę lecieć do banku, posprzątać i jak zwykle obiad.
Co do wózków to niestety ale gdzieś tyle będziemy musieli dać, ponieważ w grę wchodzi tylko jeden za drugim a one są drogie Ale muszę wjechać jakoś do klatki i do windy.
Gdybym miała jednego dzidziusia to na bank kupiłabym wózek w granicach 1000-1500zł cały zestaw 3w1.
Przewijaka nie będę miała, bujaka również, przy synku nie miałam i jakoś dałam radę bez tych rzeczy bo nie są niezastąpione, zastanawiam sie jeszcze nad podgrzewaczem bo raczej go zakupię ale to nie jest duży wydatek, na bank nie będę miała elektrycznej niani, monitor oddechu to jeszcze kwestia do przemyślenia, ale dopiero jak będzie taka potrzeba, oby jej nie było.
Czeka nas sporo wydatków i nie możemy sobie na wszystko pozwolić, kupić ubranka, pieluchy,butelki,smoczki itp dla dwójki to i tak spory wydatek.

Cytat:
Napisane przez Ewka86 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny i dołaczam do was. Siedzie i nudze sie w domu to pomyslałam ze wejde na wizaz bo dawno tu nie byłam. Termin mam na 3 maja 23 tydzien niestety jescze nie wiem co bedziemy mieli czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka, szczerze wazne by urodziło sie zdrowe.

moniqac widze ze w tym samym czasie brałyśmy slub bo ja tez 12.09.2009r
Witam

Dzień dobry
Wcale sie nie wyspałam, boli mnie jeden posladek, w nocy było mi bardzo duszno
A tu po 6 trzeba było wstać :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 08:34   #3242
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyżerek ja nawet gdy jem ziemniaki to TŻ na mnie wilkiem patrzy i tylko komentuje "nic dziwnego, że ci tyłek rośnie" więc staram się chudo gotować, dziś zrobiłam schab ze śliwką i suszoną morelą, to jest chyba chude jedzenie, pieczony w piekarniku schab bez sosu no i mówię mu, że dziś mamy zdrowy obiad to prawie się wydarł, żebym mu nie mówiła, że to jest chude bo jako dodatek był chleb! (mojej własnej roboty, razowiec!). Mówię Wam, mam go czasem tak dosyć i te jego komentarze, aż mnie trzęsie w środku. Cały czas kontroluje to co jem, naprawdę sięgam do lodówki tylko wtedy gdy jestem głodna a ten gnojek mi ostatnio jeszcze powiedział, że nie powinnam jeść po 21 jogurtu(!) nawet gdy jestem głodna, bo mi w tyłek idzie. Tak mnie wkurza....
moria, weź go op.... co on sobie w ogóle myśli, że masz być głodna w ciąży a dziecko razem z Tobą? Ja rozumiem zdrowe odżywianie itd. ale kurna bez przesadyzmu

Cytat:
spice no z tym "tap madl" to chyba trafiłaś Dla mojego męża ideał piękna to anorektyczka. Oczywiście się wypiera ale same powiedzcie, czy figura Angeliny Jolie albo Keiry Nightly ( nie wiem jak się to pisze ) to ideał kobiecości? Bo jak dla mnie to są skórki naciągnięte na szkielet a on uważa, że są piękne! Nie mówię o twarzy tylko właśnie ich figurami się zachwyca
wiesz co, to chyba pierwszy facet z którym mam styczność i który lubi takie anorektyczne kobiety. Serio, nie znam faceta któremu podobałyby się takie kości. Wiadomo, że szczupła sylwetka jest ładna i ja też takie lubię; lubię pooglądać sobie Fashion Tv ale chyba nie chciałabym wyglądać aż tak chudo jak te modelki. Zresztą mój małż jak widzi te modelki to się krzywi i załamuje ręce.
Mój ideał sylwetki to taki szczupły sportowy, fitnesski są fajne

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
i właśnie wcinam Gerber, deser dla dzieci jabłuszko i marcewka
uwielbiam te deserki żebym tylko nie podjadała ich dziecku

Cytat:
ja ... płace 200zł za wizytę (ciekawe czy nie podniósl stawki od nowego roku.... jak już się zdarzało...) .
omg niezłą kasę płacisz u mnie to 70-100 zł.za wizytę

Cytat:
Dziewczyny naprawde macie zmiar kupowac wozki za 2-3 tys? mi to kopara opadla, ja max moge wydac tysiac na wozek, a ciuszki i gadzety na start gora 500, a lozeczka bujawki, przewijak to moge po marzyc, jestem mloda i niestety nie mam takch dochodow by sobie na wszystko pozwolic.
wszystko zależy od dochodów i niestety niektóre mogą sobie pozwolić na więcej, inne na mniej. Teraz jest tyle bajerów dzieciowych, że czasami trudno się oprzeć ale ja mam plan nie wpadać w szał zakupów. Na wózek planuję max. 2000 zł. ale musi być już z komplet, na resztę "pierdół" nie mam pojęcia ile wydam.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 08:40   #3243
bzyczka1
Zakorzenienie

Aguś a co ty za łóżeczko za 600zł chcesz kupić ceny zaczynają się od 150zł a u mnie w sklepie, tzn u mnie w mieście, takie wypasione z ozdobami i szufladą i materacykiem kosztowało coś ponad 400zł.

A taką wanienkę widziałam w Cerfurze za 30zł, identyczna była

My chcemy kupić używany wózek. Gdy to nam się nie uda to na nowy chcemy wydać do tysiąca.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 08:46   #3244
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Tak wymiary zgadzają się z wiekiem ciąży,dokładnie z dniem pierwszej miesiączki.
Równieżo tym myślałam,ze jeśli nic nie odstawałomiedzy nózkami,to być może jest to córcia.
Bardzo się ciesze,że dzidziolek zdrowy i ładnie rośnie,jednak płace tyle kasy za każdą wizytę i chciałam wiedzieć jakie jest duze długie itd.
Pierwszy raz tak krótko trwała wizyta,być może dlatego,że nie powinnogo być w gabinecie ,ponieważ jest na l4,juz od ponad miesiąca.
Dlatego też w poniedziałek musze jechać do kliniki po następne l4,bo jak samo przez się rozumie gin nie moze mi go wystawić.
A może miałam za duże oczekiwania,być moze jestem za bardzo przewrażliwiona?
dobrze ze wymary sie zgadzaja, a przewrazliwiona nie jestes, masz prawo wiedziec zadawac pytania. ja tez bym wolala zeby lekarz poczuwal sie mowic sam z siebie jakie duze dziecko itd, no ale jak nie mowi to dopytuje

Cytat:
Witam was dziewczyny i dołaczam do was. Siedzie i nudze sie w domu to pomyslałam ze wejde na wizaz bo dawno tu nie byłam. Termin mam na 3 maja 23 tydzien niestety jescze nie wiem co bedziemy mieli czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka, szczerze wazne by urodziło sie zdrowe.

moniqac widze ze w tym samym czasie brałyśmy slub bo ja tez 12.09.2009r
witam

Cytat:
catia, biore aspargin magnez+ potas 3x1
eweska, wlasnie Ty juz wiecej odpoczywaj bo tylko smigasz zamiast odpoczac, chyba bardzo enegiczna kobieta z Ciebie.
moniqacz marchewka w ciazy nie trzeba czasem uwazac? Ma duzo wit.A

tak, ja za tyle kupilam i jak pisalam wczesniej to jest sprawa bardzo indywidualna i zalezy jakie kto ma oczekiwania.

przy pierwszym synku kupilismy taki kloc wielki za tysiaka i po 5 miesiacach meczarni kupowalismy spacerowke za prawie drugie tyle. dodatkowo musialam sobie doliczyc koszt fotelika, wiec suma sumarum wyszlo mnie tyle samo co teraz.

poza tym juz wiem co bedzie dla mnie najwazniejsze i co warto miec nowe(albo w ekstra stanie) a co nie i tak oto z fotelika bujaczka nowego moge zrezygnowac na rzecz uzywanego za 1/3 ceny, to samo z podgrzewaczem i sterylizatorem,(lozeczko akurat mamy dostac) za to stawiam na 1 ale porzadny wozek, lekki dobrze wykonany, latwo skladany bo glownym uzytkownikiem(w sensie dzwigania, pchania, skladania i taszczenia po schodach) bede ja, a nie moj tz, wiec musze miec wygode i komfor. wiecej dzieci niechcemy miec wiec takie rzeczy co pokupuje uzywane pewnie komus wydam poza tym taki sterylizator czy bujaczek uzywa sie ok 6mcy-rok, a wozkiem pojezdze pewnie ze 3, a potem w komplecie sprzedam. no i juz wiem czego na pewno nie bede kupowac, co jest mi zbedne, a na co za pierwszym razem poszlo kupe kasy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 09:01   #3245
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
poza tym juz wiem co bedzie dla mnie najwazniejsze i co warto miec nowe(albo w ekstra stanie) a co nie i tak oto z fotelika bujaczka nowego moge zrezygnowac na rzecz uzywanego za 1/3 ceny, to samo z podgrzewaczem i sterylizatorem,(lozeczko akurat mamy dostac) za to stawiam na 1 ale porzadny wozek, lekki dobrze wykonany, latwo skladany bo glownym uzytkownikiem(w sensie dzwigania, pchania, skladania i taszczenia po schodach) bede ja, a nie moj tz, wiec musze miec wygode i komfor. wiecej dzieci niechcemy miec wiec takie rzeczy co pokupuje uzywane pewnie komus wydam poza tym taki sterylizator czy bujaczek uzywa sie ok 6mcy-rok, a wozkiem pojezdze pewnie ze 3, a potem w komplecie sprzedam. no i juz wiem czego na pewno nie bede kupowac, co jest mi zbedne, a na co za pierwszym razem poszlo kupe kasy
kochana, takie rady są tutaj bezcenne więc jak będziesz miała chwilkę to pisz co warto kupować a co nie Ja też myślę, że wózek to podstawa i lepiej trochę więcej dołożyć i mieć pewien komfort, niż później się wkurzać. Tym bardziej że my mieszkamy teraz na 4 piętrze i już widzę wnoszenie tego ciężaru Nie mam pojęcia które wózki są lekki a które ciężkie
Stary 2011-01-05, 09:03   #3246
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

wczoraj byl poruszany temat witamin, dodatkowego wapna (ktore zakupilam i zaraz bede musiala wypic), magnezu itd i porownalam na szybko witaminy te co mi sie koncza (falvit mama) z femibionem(bo pani w aptece uswiadomila mnie ze to feminatal ze zmieniona nazwa) i najlepsze jest to ze generalne nie roznia sie za bardzo procz tego ze falvit przy kazdej witaminie ma napisane ze to jest 100% dziennego zapotrzebowania a femibion przy kazdej prawie ma napisane ze ponad 100(200%, 109%,140%itd) ciekawe ile z tego tak naprawde sie wchlania i czy jest sens kupowania takich witamin z wiekszym zapotrzebowaniem niz te 100%
Stary 2011-01-05, 09:10   #3247
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane,
ja jak zwykle wpadam jak po ogien, bo pracy sporo a nietomna jestem jak bylam, cos sie nie moge wyspac, snilo mi sie ze mnie bolal brzuch, i mialam skurcze, albo naprawde mialam, juz sama nie wiem, albo sie u was naczytalam
ale spalam zle i mam oczy jak szpareczki
milego dnia, trzymajcie kciuki zebym jakos dociagnela do konca w robocie dzisiaj

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 09:15   #3248
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Dziewczynki!

Cytat:
(...)
mój ostatnio powiedział:
- szkoda że nie idziemy na bal przebierańców (na imprezę sylwestrową)
-ja: a co?
- TZ: tylko się nie obraź, ale Ty byś się przebrała za ciężarówke, a ja za kierowcę TIRa

w sumie to się uśmiałam, ale tak wlasnie faceci do tego podchodzą -a Ty wyglądasz przecudnie i tyle!
No mój też czasem sobie żartuje i jest nawet śmiesznie a czasem ma takie odchyły, że codziennie idziemy pokłóceni spać bo on jest zły, że ja jem o 21 a ja jestem zła, że mi zwraca uwagę

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Ja musze powiedzieć,że jestem trochę zawiedziona po dzisiejszej wizycie.
Podejrzał dzidzie na usg,ale zmierzył tylko obwód główki ,obejrzał serducho i wsio.
Nie wiem jak duże,długie itd jest dzieciątko.
Jaka jest płeć też się nie dowiedziałam bo,ponoć nie widział .
Pokazał mi i mówi do mnie jak widzę co jest między nogami to super,bo on nie jest w stanie powiedzieć kto to.
kasia no to takie standardowe szybkie usg było. Mój lekarz prowadzący też mi takie robił bez mierzenia dzidzia, tylko serduszko obejrzał i finito. A co do płci, no to myślę że może być dziewunia skoro "nic" nie było widać. U nas stwierdzono płeć najpierw w 12t. na usg genetycznym a później w 18t. na zwykłym usg poprosiłam dr abyśmy zajrzeli między nóżki i też nic nie widział i nie mógł nic stwierdzić. A na genetycznym 2 tyg. później broszka jak malowana

Cytat:
dziewczynyyyyyyyyyyyyyyy
powiedzcie jak robić marchewkę żeby ją jeść? nie cierpie jej smaku, przełknę tylko jao duszona do mielonego i czasem w zupie - a powinnam ją jesć dla bobaska.
moniqac ja piję tylko świeży sok z marchewki ale nie słyszałam, że marchewka jest taka ważna w diecie ciężarówki. Też nie przepadam za surową, chyba że mam mi zrobi taka tartą z jabłkiem Jak sama sobie zrobię to mi nie smakuje

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Po ciąży się będziesz przejmować, tzn raczej nie będziesz...zobaczysz same te kg znikną przy dzidzi.
Obyś miała rację kochana

Cytat:
co sadzice o wynikach?
Kwiatecku, my nie lekarze Mi nic Twoje wyniki nie mówią.

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
(..) dostałam luteine, jakies tabletki na skurcze i jeszcze lek przeciwbakteryjny. Zdziwiłam sie bo nie sądzilam że to skurcze, myślałam że wtedy brzuch twardnieje.
migotko może nie koniecznie to były skurcze czy też lekarz powiedział wprost "o rzeczywiście, ma pani skurcz". Wydaje mi się, że tak profilaktycznie dostałaś leki

Cytat:
No proszę jeszcze jedna majóweczka i to z 3'go To my tu już od sierpnia koczujemy więc czas najwyższy Masz taki sam termin jak ja i jedna z naszych bliźniakowych mam Eweska więc dziś zaczynamy 24t.

No właśnie a gdzie się podziewa Taverney?

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Mój mąż z kolei jak widzi kobiety chude jak Keira, to ma odruch wymiotny Bez kitu, taką minę zbolałą robi i sie krzywi jakby mu kto faceta nago kazał oglądać. Jemu się właśnie takie bardziej kształtne kobiety podobają, już bardziej figura J Lo czy Bayonce
spice gdybyś kiedyś chciała pogonić Twojego męża, daj mi na niego namiar. Chętnie przygarnę

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
My będziemy się musieli pozbyć psa z domu. Mimo, że ten pies jest mały i waży 2 kg. Wiadomo nie od dzis, że ten pies nienawidzi dzieci. I będę się bała obrócić na moment. Dodam, że to pies mojej teściowej. Ale dla bezpieczeństwa dziecka będzie trzeba podjąć taki krok. Wcześniej miałam bullteriera. Był lagodny dla dzieci i uwielbiał się z nimi bawić. Ale ten teraźniejszy jakby mógł to zjadłby wszystkie dzieciaki razem z butami zazdrośnik
Ale oddajecie go teściowej?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 09:23   #3249
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
kochana, takie rady są tutaj bezcenne więc jak będziesz miała chwilkę to pisz co warto kupować a co nie Ja też myślę, że wózek to podstawa i lepiej trochę więcej dołożyć i mieć pewien komfort, niż później się wkurzać. Tym bardziej że my mieszkamy teraz na 4 piętrze i już widzę wnoszenie tego ciężaru Nie mam pojęcia które wózki są lekki a które ciężkie

monia uwierz mi ze prawie kazda mama bedzie opcjonowala za czyms innym, i to co mi sie sprawdzilo nie koniecznie sprawdzi sie innej mamie. acz kolwiek dziewczyny , naprawde nie wszystko oplaca sie kupowac nowe, no chyba ze to pierwsze niemowle i beda kolejne.

tym razem naprawde konkretnie sie wzielam za temat kompletowania rzeczy dla malucha, bo tyle bledow co ja zrobilam za pierwszym razem i jak sie niepotrzebnie nameczylam to szok

monia z gory wspolczuje ci juz tego 4 pietra-jezzuuu mi z tym brzuchem juz jest ciezko na 2 sie wczlapac. no ale nic, trzeba sobie radzic, postaw sobie za glowny warunek przy kupnie wozka jego wage i o to pytaj. jak ci sie jakis spodoba to zawsze patrz na wage stelaza(czasem pisza waga wozka,ale sie upewnij ile wazy jeszcze gondola, fotelik czy spacerowka i to zsumuj) na jaka strone bys nie weszla to znajdziesz info o wadze i wymiarach.

z ciekawych rzeczy co sie jeszcze dowiedzialam w sklepach z akcesoriami dzieciecymi to fakt ze (mam nadzieje ze nic nie pomyle) nosidelko-ten pierwszy fotelik od daty produkcji jest wazny tylko 5 lat(chyba) a potem cos tam sie dzieje i nie chroni przy wypadku tak jak powinien i ze sprzedawaca w kazdym sklepie powinien udzielac takich info. my musielismy kupic fotel dla starszego syna (w tamtym rozwalilo sie zapiecie) i wlasnie babeczka ze sklepu mowila takie rzeczy

i jeszcze co wiem, a oczywiscie sie zgapilam i dowiedzialam po fakcie, to tez odnosnie fotelikow, bo my duzo podrozujemy, i tez nie bardzo widze kilkugodzinne podrozowanie w takiej pozycji w foteliku i myslalam o czyms wygodniejszym i wpinanym do wozka, ale na necie wyczytalam same negatywne opinie na temat gondolo-fotelikow ze slabo wypadaja w testach zderzeniowych itd. no i bylam u takiego super sprzedawcy ktory byl tak rewelacyjnie doinformowany i mial takie materialy, filmiki na temat tych najlepszych fotelikow i z nim rozmawialam na temat britaxa baby safe sleeper http://www.britax.co.uk/car-seats/baby-safe-sleeper i na temat gondolo fotela z jane(nie matrix) ale nie pamietam nazwy i mowil ze to z jane nie mialo jeszzcze testow ale ma to byc bezpieczniejsze niz zwykly fotelik! (potem zaczal mowic takim żargonem specjalistycznym ze za duzo wam z teog nie przekaze)

takze jak ktos ma zamiar komfortowo przewozic dziecko na duze odleglosci to warto ten temat podrazyc, ja niestety zdarzylam kupic zwykly
Stary 2011-01-05, 09:32   #3250
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wczoraj byl poruszany temat witamin, dodatkowego wapna (ktore zakupilam i zaraz bede musiala wypic), magnezu itd i porownalam na szybko witaminy te co mi sie koncza (falvit mama) z femibionem(bo pani w aptece uswiadomila mnie ze to feminatal ze zmieniona nazwa) i najlepsze jest to ze generalne nie roznia sie za bardzo procz tego ze falvit przy kazdej witaminie ma napisane ze to jest 100% dziennego zapotrzebowania a femibion przy kazdej prawie ma napisane ze ponad 100(200%, 109%,140%itd) ciekawe ile z tego tak naprawde sie wchlania i czy jest sens kupowania takich witamin z wiekszym zapotrzebowaniem niz te 100%
ja myślę, że starczy to 100% nawet jeżeli wszystko nie jest wchłaniane, bo przecież witaminy spożywamy też z pożywieniem.

Nasz skarb
Stary 2011-01-05, 09:44   #3251
dorkabl
Zadomowienie

Czesc dziewczyny
Tez mam już ochotę kupować ciuszki tylko miejsca na składowanie jak na razie nie mam Jak widze komplety na laa to naprawde, taniocha

No i taka minie mysl nachodzi jak wasze zakupy oglądam, no bo dzieci rodzą sie na lato to nie wiem czy jest sens kupowania takich "pełnych" pajacyków...

agnieszka_pe25 a weź jeszcze poopowiadaj o tych swoich zakupowych błędach Pliss, co na przykład kupiłaś a co ci sie wo gule nie przydało?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 09:50   #3252
MoniaK
Zakorzenienie

agnieszka pe, wiem że pewnie co mam to opinia ale zawsze to lepiej mieć jak najwięcej informacji dzięki wielkie
Stary 2011-01-05, 09:54   #3253
moria44
Wtajemniczenie

Siasiek, Ty też dziś 24 t. zaczynasz?

agnieszka_pe25 mi się też wydaje, ze każda mama wypracuje swój własny system działania i jednej coś się w ogóle nie przyda a inna będzie zachwalać ale ja też chętnie poczytam jakie jest Twoje zdanie i co się Tobie absolutnie nie przydało

Stary 2011-01-05, 09:58   #3254
bzyczka1
Zakorzenienie

dorkabl nasze dzieciaczki urodzą się w kwietni bądź w maju więc nie wiemy jaka będzie pogoda to i pełne pajacyki się nadadzą, chociażby na noc bo wiadomo że takiego dzieciaczka kołderką nie opatulimy.

Nasz skarb
Stary 2011-01-05, 10:03   #3255
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry Państwu my wskakujemy w 20-ty tydzień. Połowinki jakieś trzeba zrobić... chyba kupie Picolo - tak mi zasmakowało
Też coraz częściej myślę o Taverney. Gdzież ty o matko Polko i łaj nas opuścilaś??? buuuuuuuuuu

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Czy jest już gdzieś filmik z Piotrusiem? Ostatnio tyle rzeczy mi umyka, ze mogłam sierota przegapić
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 10:14   #3256
Catia88
Rozeznanie

Ja wpadłam sie tylko przywitać mam zamiar dziś duuużo leżeć. idę po gyrosa i do lóżeczka
A co do Tżtów to mój też na szczęście jest taki,że niezależnie o jakiej porze dnia powiedziałabym,że jestem głodna-on zaraz byłby z kanapką
Miłego dnia Dziewczyny!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 10:28   #3257
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Państwu my wskakujemy w 20-ty tydzień. Połowinki jakieś trzeba zrobić... chyba kupie Picolo - tak mi zasmakowało
amarcia gratuluję
A co do Picolo, śniło mi się dzisiaj, że zawiera 1/3 alkoholu i się strasznie w śnie zmartwiłam, że byłam w Sylwestra pijana

Stary 2011-01-05, 10:32   #3258
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Dzień Dobry Dziewczynki!

No mój też czasem sobie żartuje i jest nawet śmiesznie a czasem ma takie odchyły, że codziennie idziemy pokłóceni spać bo on jest zły, że ja jem o 21 a ja jestem zła, że mi zwraca uwagę

kasia no to takie standardowe szybkie usg było. Mój lekarz prowadzący też mi takie robił bez mierzenia dzidzia, tylko serduszko obejrzał i finito. A co do płci, no to myślę że może być dziewunia skoro "nic" nie było widać. U nas stwierdzono płeć najpierw w 12t. na usg genetycznym a później w 18t. na zwykłym usg poprosiłam dr abyśmy zajrzeli między nóżki i też nic nie widział i nie mógł nic stwierdzić. A na genetycznym 2 tyg. później broszka jak malowana

moniqac ja piję tylko świeży sok z marchewki ale nie słyszałam, że marchewka jest taka ważna w diecie ciężarówki. Też nie przepadam za surową, chyba że mam mi zrobi taka tartą z jabłkiem Jak sama sobie zrobię to mi nie smakuje

Obyś miała rację kochana

Kwiatecku, my nie lekarze Mi nic Twoje wyniki nie mówią.

migotko może nie koniecznie to były skurcze czy też lekarz powiedział wprost "o rzeczywiście, ma pani skurcz". Wydaje mi się, że tak profilaktycznie dostałaś leki

No proszę jeszcze jedna majóweczka i to z 3'go To my tu już od sierpnia koczujemy więc czas najwyższy Masz taki sam termin jak ja i jedna z naszych bliźniakowych mam Eweska więc dziś zaczynamy 24t.

No właśnie a gdzie się podziewa Taverney?

spice gdybyś kiedyś chciała pogonić Twojego męża, daj mi na niego namiar. Chętnie przygarnę

Ale oddajecie go teściowej?
teściowa mieszka razem z nimi. więc nie ma żadnej opcji żeby ten pies został w domu. pomimo że jest mały to jest strach o dziecko, że ugryzie czy coś
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 10:36   #3259
kinga_91
Rozeznanie

czesc
wiecie co od poniedzialku jestem na zwolnieniu i jakos nie bardzo moge sie odnalezc w domu, nie wiem co mam ze soba zrobic i strasznie mi sie nudzi moze udzielicie jakis rad co by mozna bylo robic zamiast ciagle myslec o tym co by zjesc
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 10:41   #3260
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Tez mam już ochotę kupować ciuszki tylko miejsca na składowanie jak na razie nie mam Jak widze komplety na laa to naprawde, taniocha

No i taka minie mysl nachodzi jak wasze zakupy oglądam, no bo dzieci rodzą sie na lato to nie wiem czy jest sens kupowania takich "pełnych" pajacyków...

agnieszka_pe25 a weź jeszcze poopowiadaj o tych swoich zakupowych błędach Pliss, co na przykład kupiłaś a co ci sie wo gule nie przydało?
uwazam ze jak najbardziej przydadza sie pelne pajacyki, nie wiadomo czy pogoda nas rozpiesci az tak zeby bylo po 25 stopni w maju, poza tym trosze grubiej takiego malucha trzeba ubierac(nasz sierpien bardzo goracy wowczas w uk) przejezdzil w pelnym pajacu przykryty kocem zeby nie tracil energii na ogrzewanie(nie jestem za przegrzewaniem dzieci)

Cytat:

agnieszka_pe25 mi się też wydaje, ze każda mama wypracuje swój własny system działania i jednej coś się w ogóle nie przyda a inna będzie zachwalać ale ja też chętnie poczytam jakie jest Twoje zdanie i co się Tobie absolutnie nie przydało
dziewczyny pomysle co tam jeszcze takiego bylo. to prawda ze kazda mama inna, kazde dziecko inne, i kazdej sytuacja zyciowa inna. to co dla mnie wygodne i niezbedne dla innej mamy moze byc totalnie nie zrozumiane i niepotrzebne, bo ja mialam naprawde problematyczne dziecko. zakladam ze teraz raczej duzo lepiej nie bedzie, wiec biorac pod uwage te straszne kolki zaopatrze sie leki przeciwkolkowe, nie bez powodu jedna z pierwszych rzeczy byl bujaczek(ale nie ten na biegunach) koniecznie z wibracja, bo jak nam sie plakac chcialo z bezsilnosci ze maly tak sie meczy , rece nam odpadaja od noszenia i po kilku nie przespanych nocach padalismy na twarz to ten bujaczek po wlaczeniu wibracji prawie ze rozwiazal problem kolkowy a my odetchnelismy z ulga. no i uraz ogromny do wozka. po takiej cesarce jaka mialam to nawet po tych 2 tygodniach ledwo co chodzilam, nie moglam sie wyprostowac a musialam szarpac sie z tym 20 kg(albo wiecej) z pierwszego pietra, nie bylo opcji zebym sama go zapakowala do samochodowego bagaznika, koszmar. pewnie jakbym mieszkala wtedy w domu parterowym to bym tak tego nie odczula, jakbym miala mame, tesciowa pod reka to tez bym takiego urazu do kolek nie miala i nie uwazala za potrzebny fotelik z wibracja. teraz sytuacja bedzie jeszcze gorsza bo juz jednego szkraba mam, dojdzie drugi, nadal bedziemy mieszkac w bloku i taszczenie wozka nie odejdzie, do tego tz bedzie co 3 tyg(cos mowil ze jakis mega dlugi urlop tacierzynski mu sie nalezy,ale uwierze jak bedzei)wiec wszystko to co jest w stanie ulatwic mi zycie, graniczyc spedzanie czasu na myciu butelek, sterylizacji, podgrzewaniu wody , itd itp jest zbawienne. wczoraj przyszedl mi sterylizator i podgrzewacz(uzywane). teraz podgrzewacz kupilam z funkcja podgrzewania wody(wlewa sie wode w butelke, utrzymuje stala temp do picia, i w nocy dorzuca sie tylko mleko i gotowe,)jest tez stworzony do podgrzewania posilkow, oraz widzialam ze mozna zagotowac w nim wode(np na wyjezdzie) albo wyparzyc butelke(zeby na wakacje nie wybierac sie z duzym sterylizatorem)dodatkowo ma wejscie pod zapalniczke samochodowa -wiec jak najbardziej ok w samochodzie. za to wszystko dalam ok 80 zl w przesylka, wszystko w bardzo dobrym stanie, oczywiscie przetestowane juz przeze mnie.
rozek mi sie wogole nie sprawdzil, maly go nie lubil, dobrze sie czul w kocyku. z kocami tez zaszalalam bo mialam ich full ale zdecydwoanie za duzo. bez przewijaka da sie zyc, teraz bede miala, za pierwszym razem nie mialam i jakos bolesnie nie odczulam. wanienke mialam zwykla , tez byla ok, kapalam malego w lazience bo byla za ciezka zeby nosic ja do pokoju, wiec musialam kupic taka grzaleczke do lazienki zeby szybko mi sie nagrzewalo. teraz tez kupie zwykla wanienke z wkladka z gabki albo z takiego reczniczka(nie wiem jak sie to fachowo nazywa). jakbym teraz miala kupowac wozek to bym jednak rozwazyla britaxa i kupila ta gondole i fotelik w jednym co wklejalam wczesniej. o, mata edukacyjna nie byla lubiana przez mojego malucha, teraz nie mam, nie wiem czy bede kupowac. niania elektryczna wg mnie w mieszkaniu blokowym jednopoziomowym nie wiem czy jest potrzebna, chyba bym bolesnie nie odczula jakbym jej nie miala, wolalabym monitor oddechu bo bardzo sie stresowalam ze przestanie oddychac. jestem zwolenniczka spiworkow/torby do spania a nie kolderek i poduszek ze wzgledow bezpieczenstwa, bo pare razy maly nam sie zakopal i bardzo sie wystraszylam, to samo jak go bralismy do nas do lozka -tez nie zbyt bezpieczne do spania , bo raz go znalazlam na wysokosci mojego brzucha i wiecej z nami nie spal,tzn on spal ale my juz nie.
no i nie wiem czy cos jeszcze, jak chodzi o posciele, to fajne sa te ochraniacze na strzebelki , ale ja bede mialam akurat to turystyczne wiec to jest zbedne. no i co do lozeczek to dobrze miec z regulacja materacyka zeby bylo mozna podniesc wyzej na te pierwsze miesiace. oczywiscie idzie zyc bez tego ale fajnie jak jest, bo jak maly usnie poza lozeczkiem to mniejsza szansa ze sie ubudzi no i lepiej dla kregoslupa

takze jak widzicie wszystko zalezy od tyyylu rzeczy co nam sie przyda a co nie, ze pewnie dobra polowa sie ze mna nie zgodzi. dlatego pisze tylko i wylacznie na podstawie swojej sytuacji, swojego dziecka i swoich potrzeb
Stary 2011-01-05, 10:41   #3261
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez kinga_91 Pokaż wiadomość
czesc
wiecie co od poniedzialku jestem na zwolnieniu i jakos nie bardzo moge sie odnalezc w domu, nie wiem co mam ze soba zrobic i strasznie mi sie nudzi moze udzielicie jakis rad co by mozna bylo robic zamiast ciagle myslec o tym co by zjesc
Hej Mam ten sam problem ciągle wsuwam i wsuwam. Ale nie tyje za bardzo. 2 kg od ciągłego jedzenia przytyłam. A pomysłu na pozbycie się tego nałogu nie mam niestety
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 10:48   #3262
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Czy jest już gdzieś filmik z Piotrusiem? Ostatnio tyle rzeczy mi umyka, ze mogłam sierota przegapić
Ja sobie trochę pracuję, a mój TŻ właśnie "tworzy" filmik.
Myślę, że do obiadu go wrzucę
Dzięki za pamięć

Jestem totalnie niewyspana, budziłam się średnio co 2 h, potem nie mogłam zasnąć
Mam nadzieję, że to sytuacja przejściowa
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:07   #3263
eweska
Moderatoreska

Agnieszka zgadzam się z Tobą, fajnie opisałaś, u mnie było podobnie z pierwszym synkiem, teraz będzie inaczej troszkę bo wiadomo dwójka i wanienkę zakupię profilowaną, bo jak będę jednego brzdąca kapała, a drugi będzie się darł to jakoś sobie muszę poradzić, a tak ręce będą wolne bo dzieciaczek sie utrzyma w wanience
Do wózka będę kupować foteliko-gondole bo tylko z takimi uda mi się wjechać do windy bo nie są zbyt duże jak standardowe gondole.
Przy synku nie miałam podgrzewacza teraz nie wyobrażam sobie żeby go nie było, butelki będę wyparzać tradycyjnie, rożka nie kupuję bo jest zbędny, nie uzywałam prawie wcale, później słuzył jako podkładka do wózka, synal urodził sie w lutym.
Ochraniacz na szczebelki przydatny przy synku nie miałam i jak był malutki uderzył sie w główkę, więc teraz wolę tego uniknąć, zwłaszcza że na początku we dwójkę będą w jednym łóżeczku.
Przyda się też prześcieradło nieprzemakalne do łóżeczka, czasami zdarzają się wypadki wycieku z pieluszki, a szkoda materac przemoczyć.
Do pępuszka miałam spirytus z gazikami, teraz to już chyba inne cuda polecają.

Ogólnie miałam spokojnego synka, obyło się bez kolek i bez różnych przebojów, nawet nie odczułam jak mu ząbki szły, synal nie płakał nie gorączkował, teraz też by mi sie takie spokojne dzieciaczki przydały

Jedyny najwiekszy błąd jakiego teraz nie chcę popełnić to noszenie dzieciaczków na rękach, chustanie, i idealna cisza w domu, jak ktoś zapukał do drzwi to zaraz był wielki płacz, na palcach trzeba było przy nim chodzić, teraz już tego błędu nie popełnię, no i dość rozpieszczania dzieciaczków przez dziadków, ciotki itp.

Zaraz musze sie zbierać do banku a tak mi się chce jak nie wiem :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:14   #3264
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Lekarz liczy mi nowy tydzień od wtorku, ale dzień w tą czy w tą? myślę, że i tak młody wyjdzie wtedy kiedy będzie chciał bez względu na termin, jak poprzedni, hehehe
Cytat:
Napisane przez kinga_91 Pokaż wiadomość
czesc
Przyzwyczaisz się do tego, lenistwo wchodzi w krew mi już nawet gary z zlewie nie przeszkadzają

Dziewczyny Was też bolą nogi? Mnie od wczoraj strasznie (od kolan w dół). Kiedyś bóle reumatyczne przy zmianach pogody były normalne ale od wczoraj ból jest tak silny że nawet ciężko mam wyleżeć w łóżku...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-05 o 11:18
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:20   #3265
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Przyzwyczaisz się do tego, lenistwo wchodzi w krew mi już nawet gary z zlewie nie przeszkadzają .
dokładnie

Agnieszka, Eweska, super porady dla świeżych mam są bardzo przydatne
Stary 2011-01-05, 11:22   #3266
amarcia
Wtajemniczenie

Moria tobie jak coś się kochana przyśni to wymiękam zawsze a Picolo kupię i udziabiemy się z Wiktorią, a cooooo...
Oj będzie baaaaaaaal, będzie bal.
Teraz czekam na Piotrusia uwielbiam oglądać te Wasze maluszki i czekam do 7-go lutego na własną płytkę
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:32   #3267
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Agnieszka zgadzam się z Tobą, fajnie opisałaś, u mnie było podobnie z pierwszym synkiem, teraz będzie inaczej troszkę bo wiadomo dwójka i wanienkę zakupię profilowaną, bo jak będę jednego brzdąca kapała, a drugi będzie się darł to jakoś sobie muszę poradzić, a tak ręce będą wolne bo dzieciaczek sie utrzyma w wanience
Do wózka będę kupować foteliko-gondole bo tylko z takimi uda mi się wjechać do windy bo nie są zbyt duże jak standardowe gondole.
Przy synku nie miałam podgrzewacza teraz nie wyobrażam sobie żeby go nie było, butelki będę wyparzać tradycyjnie, rożka nie kupuję bo jest zbędny, nie uzywałam prawie wcale, później słuzył jako podkładka do wózka, synal urodził sie w lutym.
Ochraniacz na szczebelki przydatny przy synku nie miałam i jak był malutki uderzył sie w główkę, więc teraz wolę tego uniknąć, zwłaszcza że na początku we dwójkę będą w jednym łóżeczku.
Przyda się też prześcieradło nieprzemakalne do łóżeczka, czasami zdarzają się wypadki wycieku z pieluszki, a szkoda materac przemoczyć.
Do pępuszka miałam spirytus z gazikami, teraz to już chyba inne cuda polecają.

Ogólnie miałam spokojnego synka, obyło się bez kolek i bez różnych przebojów, nawet nie odczułam jak mu ząbki szły, synal nie płakał nie gorączkował, teraz też by mi sie takie spokojne dzieciaczki przydały

Jedyny najwiekszy błąd jakiego teraz nie chcę popełnić to noszenie dzieciaczków na rękach, chustanie, i idealna cisza w domu, jak ktoś zapukał do drzwi to zaraz był wielki płacz, na palcach trzeba było przy nim chodzić, teraz już tego błędu nie popełnię, no i dość rozpieszczania dzieciaczków przez dziadków, ciotki itp.

Zaraz musze sie zbierać do banku a tak mi się chce jak nie wiem :/
eweska, no faktycznie ty to troche w innej sytuacji. nawet nie wiedzialam ze sa przescieradelka nieprzemakalne, ale faktycznie takie sie przyda. z reszta calkowicie sie zgodze co napisalas. z pepkiem nie wiem my jak zabieralismy malego ze szpitala mial wygojony, wiec to bedzie nowosc (mam nadzieje ze to dziecko nie bedzie w szpitalu za dlugo). co do podwojnych wozkow, jeden za drugim, to ja w uk widzialam mamy ktore radzily sobie wlasnie w taki sposob ze kupowaly gondolo-fotelik jane matrix. eweska ty mowilas ze u ciebie wchodza w gre tylko jeden za drugim prawda? to ten jest przykladowy z tymi gondolo fotelikami http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E i wydaje sie nie taki wielgachny. zawsze zwracalismy uwage na blizniaki, bo moj tz od samego poczatku jak sie rozmazyl to mowil ze by chcial blizniaki.

Cytat:
Lekarz liczy mi nowy tydzień od wtorku, ale dzień w tą czy w tą? myślę, że i tak młody wyjdzie wtedy kiedy będzie chciał bez względu na termin, jak poprzedni, hehehe

Przyzwyczaisz się do tego, lenistwo wchodzi w krew mi już nawet gary z zlewie nie przeszkadzają

Dziewczyny Was też bolą nogi? Mnie od wczoraj strasznie (od kolan w dół). Kiedyś bóle reumatyczne przy zmianach pogody były normalne ale od wczoraj ból jest tak silny że nawet ciężko mam wyleżeć w łóżku...
mnie nie bola ale mam obrzeki wieczorami i kurcze mimo ze wieczorne obrzeki nog sa ok, to mi sie jakos super szybko wydaje ze sie pojawily, do tego jest chlodno wiec hmmmm a chlod nie sprzyja obrzekom

aaa a jaki ja mialam dzisiaj sen! snilo mi sie ze urodzilam dziecko, i od samego poczatku sie smialo ehhh, jakie bylo fajniutkie. do tego mialo wlosy jak od lalki geste i krecone hahahaha

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-05 o 11:33
Stary 2011-01-05, 11:39   #3268
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ja już po kawie, wpadła kumpela na chwilę na ploteczki. Teraz śniadanie jakieś upoluję

Słuchajcie, wczoraj mnie pogięło kompletnie. Sama byłam w domu i wpadłam w szał sprzątania i układania. W efekcie mam błysk i posortowane wszystko w wielkiej garderobo-szafie, poukładanie ciuszki dla Małej, a przy okazji mieszkanie na błysk i wygospodarowane trochę miejsca nie-wiem-na-co

Kwiatecku, wit.A w ciąży też potrzebna, a z marchewą mogłoby być niebezpiecznie pod warunkiem zjadania kilograma dziennie, albo picia litra karotki dziennie

Co do wózka, to niestety te, które bierzemy pod uwagę są w okolicach 2 koła, albo więcej

Za to łóżeczko planuję z Ikea za 89 zł, przewijaka nie kupuję, ani żadnych szafeczek/półeczek na przybory. Największy wydatek to wózek, a bujaczek dopiero jak dziecko będzie na świecie, ale też pewnie używany

Od znajomej odkupiłam matę Tiny Love, stan idealny, 50 zł, do tego dorzuciła śliczną wanienkę, więc też już nie kupuję.

SiLLee, zgadzam się z Tobą w kwestii psa. Dla mnie to karygodne i nieodpowiedzialne brać pieska, a potem go oddawać, bo dziecko. Pies, to członek rodziny, tak samo czuje i przyzwyczaja się. Aż mi się płakać chce, jak pomyślę, ile cierpienia czeka psa, który nagle z domu, od ukochanego pana, trafia do schronu! To nie mebel, który się wywala, bo nie ma miejsca!

Martulka, skoro pies teściowej, to nie rozumiem, czemu Ty go masz. Teściowa powinna go zabrać i pilnować, skoro mógłby być zagrożeniem. Także oddawać nie trzeba.

Ewesko, pracowita z Ciebie bestyjka! No i ranny ptaszek U Was to podwójny wydatek, więc oszczędności rozumiem. Masz już jakiś podwójny wóz upatrzony?

Agnieszko, Twoje rady są bardzo cenne, czasami naprawdę trudno się ogarnąć we wszystkich opiniach, ale trochę jednak się rozjaśnia

Anulinko, czekamy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:40   #3269
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Moria tobie jak coś się kochana przyśni to wymiękam zawsze a Picolo kupię i udziabiemy się z Wiktorią, a cooooo...
Oj będzie baaaaaaaal, będzie bal.
Teraz czekam na Piotrusia uwielbiam oglądać te Wasze maluszki i czekam do 7-go lutego na własną płytkę
Uważaj kochana z tym Piccolo, ja w sylwestra miałam po nim taką zgagę, że hej
A ja ciągle gonię TŻ, żeby zdążył z filmem, zanim pojedzie na drugą zmianę do pracy.
Już mu napisałam, że: "wizażanki czekają" i ma się śpieszyć.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:44   #3270
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
teściowa mieszka razem z nimi. więc nie ma żadnej opcji żeby ten pies został w domu. pomimo że jest mały to jest strach o dziecko, że ugryzie czy coś
Psa nie trzeba oddawać, psa można wyszkolić. To mądre stworzenia i jeśli trafią na mądrego właściciela, to nie ma opcji, żeby były zagrożeniem. Odpowiednie szkolenie na pewno da efekty, a jeśli dalej się boisz, to po prostu nie dopuszczaj do sytuacji, że pies zostaje sam z dzieckiem w pomieszczeniu.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Anulinko, to ja już popkorn i kolę szykuję

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości