|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
one sa na chrype i kaszelmam tantum verde troche przeszlo ale doszlo oko :sad: |
|
|
|
|
#3392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
moj mlody mial takie zapalenie z oczkiem, wiesz ze to moze byc wirusowe nawet? jak ci sie bedzie dluzej utrzymywac to idz do lekarza |
||
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cala roznica polega na tym ze ten z twojego linka jest na plozach a ten co ja wkleilam , nie jest na plozach, tylko buja sie na takiej zasadzie jak takie duze fotele, na wygietej ramie drewnianej. no i chyba jako jedyny ma ta opcje z kopaniem i zalaczaniem tych melodyjek itd. ja pamietam, ze moja kolezanka kupila taki na plozach dla swojego synka jak wyrosl z takiego jak ja mialam i pomimo ze mial zabezpieczenia na plozach i bylo napisane ze jest bodajze do drugiego czy trzeciegie roku zycia to fiknal jej. nic sie nie stalo bo sie nie przewrocil , tylko pomimo pasow caly sie przechylil do przodu, tak ze myslalam ze zaraz go nakryje ten bujaczek-ale to bylo ekstremalne i silne dziecko chociaz goraco mi sie zrobilo jak to widzialam. moj jak juz siedzial to uwielbial w krzeselku siedziec(tym do karmienia :brzyda l
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary ale piękne te ciuszki
. Trampeczki rewelacja
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, to porobisz fotki z opóźnieniem
Pewnie jeszcze nie raz i nie dwa będziemy wklejać zdobycze dzieciowe ![]() Co do fotelika, to każda uwaga cenna Chociaż ja fotelik zostawiam na potem, tzn.jak już się Kosmitka urodzi ![]() Dziewczonka, dzięki Z tym bujaczkiem i tak się chwilę wstrzymam, więc spoko, ale Tobie fajnie, że już masz ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Agus87, a co z okiem masz? |
|
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) nigdy nie miała akcji wypadania z bujaka . Melodyjki uruchamiają się przez pociągniecie zabawek. Zreszta ja nie bede wyprzydzac, bo dostaje go w prezencie
|
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem kochana ze on sie buja delikatnie i ma blokady, tak jak napisalam maly byl ekstremalny-nie przesadzam ![]() jasne, ja tez nie wybrzydzam jak dostaje tylko bardzo sie ciesze. dla mnie i tak priorytetem jest zeby mial wibracje ![]() wiecie co, sory ze sie chwale ale jestem zafascynowana moim synem od przed swiat ma manie ze uklada codziennie. doszedl do perfekcji i wali nawet takie po 160 elementow pod warunkiem ze uklada interesujace go obrazki
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki, dawno mnie tu nie było. Troszkę was poczytałam, ale chyba za nic w świecie nie nadrobie zaległosci.
Brzuszki macie pięknie Mój też rośnie, mam wrażenie że z każdym dniem jest coraz większy![]() Od kilku dni zaczynam czuć kopniaki, zwłaszcza wieczorem jak już sie położe, fajne uczucie ![]() W przyszłym tyg., w czwartek usg połówkowe, nie mogę się już doczekać I chyba zaczne kompletować wyprawkę, w końcu jutro kończymy 21tc, ale ten czas leci. A jeszcze chciałam was zapytać, macie takie bóle w dole brzucha na środku, albo po bokach, ja mam od 2 dni. Nie są one mocne, a nasilają siejak leże na plecach Nie wiem czy powinnam sietym martwić.
|
|
|
|
#3400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa o Piotrusiu TŻ już wrócił z pracy i trochę poprawił wersję : http://www.youtube.com/watch?v=UOEVfCewqzI |
|||
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Słyszałam właśnie, że dzieciaki mają taki okres na puzzle, nie istnieje nic tylko to ![]() Apropo dzieci to moja 4-letnia siostrzenica ma teraz urodziny 13-stego, więc zapytałam co chce dostac i usłyszałam: "Operacje Ostry Dyżur", no więc sprawdziałam na allegro i ta gra jest od 6 lat. Nie wiem czy da radę, ona się upiera, że sobie poradzi - wiem, ze strasznie by sie cieszyła - kupic??
|
|
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
slyszalyscie o tym?
http://dzieci.pl/paid,13002589,title...puticaid=6b8c1 |
|
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
no to i ja się wypowiem na temat zwierząt i dziecka w domu...
rozumiem obie strony medalu... z jednej wiadomo, że psiak to też członek rodziny i że przywiązuje się do osób, z którymi mieszka itp... sama doskonale to rozumiem, bo miałam już kilka sierściuchów w domu i w zasadzie od małego miałam hopla na tym punkcie... zawsze chciałam mieć i potem tak się stało, że jak dostałam pierwszego, to potem już cały czas jakiś psiak w domu był... ... ale rozumiem też dziewczyny, które widzą problem w posiadaniu zwierzaka przy dziecku, ponieważ doskonale wiem (z doświadczenia), że wiele zależy od temperamentu psa i jego wieku... nie zawsze jest tak, że psa można ułożyć tak jak się chce i kiedy się chce... zgadzam się, że cześć osób biorąc pieska do domu na pewno zdawała sobie sprawę, że przyjdzie kolej na dziecko i że ten pies wtedy również znajdzie u nich miejsce... ale może akurat pies jakiego wybrali niestety ma taki temperament i osobowość, że do dzieci się nie nadaje... o ile przy psach rasowych można w pewnym sensie przewidzieć jaki mniej więcej pies będzie o tyle przy wielorasowcach jest to mało przewidywalne... generalnie moje życie ułożyło się tak, że ja mojego psa musiałam zostawić u rodziców, ponieważ nie nadaje się on na warunki blokowe (to samojed... taki podobny do husky tylko cały biały i puchaty), a rodzice mają dom i jest jej tam o wiele lepiej niż ciągle w zamkniętym mieszkaniu w bloku... ponad to mój maż miał już psa (spadek po dziadkach) w mieszkaniu, w którym teraz mieszkamy... to też była suczka ale wielorasowy... miała 17 lat i szczerze nienawidziła dzieci... była psem bardzo uciążliwym, bo brudziła w mieszkaniu u generalnie z wieloma decyzjami remontowymi i zakupowymi musieliśmy się wstrzymać, bo było to bez sensu przy tym psiaku... gdy zdecydowaliśmy się na dziecko, to wiele razy o tym myślałam, jak to będzie z tym psem, gdy dziecko się urodzi... i tak naprawdę nie wiem jaka decyzja by zapadła... niestety sunia rozchorowała się z dnia na dzień i musieliśmy ją uśpić... no ale była już wiekowa... to był początek mojej ciąży... więc, że tak brzydko napisze problem rozwiązał się sam... ale nie wiem co bym zrobiła, gdyby dziecko przyszło na świat, a sunia nadal by była z nami... niestety wydaje mi się, że dobro i zdrowie dziecka jest najważniejsze i gdyby okazało się, że do naszego dziecka również jest agresywna, to ja bym nie pozwoliła jej zostać u Nas w domu i na pewno rozważalibyśmy jej oddanie... bo wiem, że nie byłabym w stanie upilnować cały czas tak małego dziecka przed psem... w szczególności gdy zaczęłoby raczkować... wcześniej też zdarzyło mi się raz mieć agresywnego psa (wręcz zbójnika) ale wiem, że to wynikało z cech szczególnych tej rasy i z tamtym psem na pewno pod jednym dachem bym nie mieszkała... co innego jeśli chodzi o spacery... uważam, że to akurat nie jest powód by psa się pozbywać... sama mieszkam na 4 piętrze (bez windy) i bardzo chciałam kolejnego psa, gdy nasza sunia odeszła, a już wiedziałam wtedy, że jestem w ciąży... ale mój TŻ okazał rozsądek i nie za bardzo się chce zgodzić na mojego wymarzonego labladorka... w zasadzie wiem, że ma rację ale to nie zmienia faktu, że gdyby chociaż się trochę ugiął to już jutro mały czekoladowy psiak byłby z nami U nas generalnie chodzi o to, że często wyjeżdżamy i nie za bardzo mamy gdzie psa zostawiać na ten czas... niech każdy mówi co chce ale jednak pies czy każde inne zwierze to obowiązek i niestety trzeba się z nim liczyć i uwzględniać przy każdych planach...
|
|
|
|
#3405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. z gier dla takich dzieci to proponowala jeszcze te malpki-nie pamietam nazwy(takie co siedza w drzewie i wyciaga sie kijki tak aby malpki nie spadly ) i twistera. oczywisice sie zgapilam i jak chcialam kupic żadnej gry juz nie bylo i dostal kolejne puzzle . na pewni kupie ktoras na kolejna okazje
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka moja szwagierka dostała identyczne zamówienie na prezent, Kacper też miał chyba wtedy 4-lata. Pamiętam, jak mówiła, ze na reklamach wyglądało to tak super, ze sama by się pobawiła a po rozpakowaniu okazało się że to kompletna tandeta i nigdy nie kupiłaby, gdyby widziała bez pudełka
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te małpki to dziewczyny już mają i moja siostra twierdzi, że naprawde warto było kupic, bo potrafia grac kilka godzin
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez daget Czas edycji: 2011-01-05 o 16:33 |
||
|
|
|
#3409 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam na 4 dni po Tobie ![]() taaaaaaaaaaaaak? Oooo.. nie mialam pojęcia! musze poczytac o tym. Cytat:
![]() a płace... no cóż, za to każde prenatalne mam za darmo i chodze do jednego i tego samego gina od 7 lat - tak naprawde dzięki niemu jestem w ciąży, mam pewne schorzenie na ktroe cierpi 60% bezpłodnych kobiet, więc niech sobie liczy nawet 500zł, ja jestem mu wdzięczna. Cytat:
pewnie jest tak z większością. ja np. chcialabym wrócic na feminatal - bo najlepiej sie po nim czułam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do nóg - miałam ten sam problem, budził mnie w nocy ból łydek, lub pod kolanami - zastanawiam się czy to nie poczatek jakiś problemów z żyłami (odpukać), ale mam wizyte w piatek to będe pytać - mam już całą listę ![]() Cytat:
. a może to więzadła macicy się rozciągają? nie stresuj się Kochana - mnie też jeszcze brzuch zaboli.narazie czuje tak, jakby mały się przeciągal - bo mam takie uczucie rozciągania całej macicy - śmieszne .anulinka - Piotruś cudny!!!!!!!!!!!!!! normalnie mnie namówiłaś na 3d powiedz - ile czasu trzeba czekac w feminie na wizytę? i ile kosztuje?nie wiem kiedy się umówić, a nie chciałabym zbyt wczesnie. Kasia!!!!!!!!!!!!!!! jaki brzuchcio!!!!!!!!!!! miodzio!!! a tak wogóle to witajcie ![]() co ja miałam dzisiaj w sklepie z tymi moimi przebojami z pulsem i ciśnieniem ........... nagle zrobiło mi się duzno, słabo i serducho tak "waliło" jakby chciało wyskoczyć - musiałam wyjść na zewnątrz a pani w sklepie sie przeraziła jak wyglądam. szybko wróciłm do domu i leżałam, ale mam obawy teraz nawet przed wsiadaniem do samochodu za kółkiem - jak mnie złapie w drodze?! masakra jakaś. miałam jechac sobie pokupowac ciuszki (w poniedziałek wracam pewnie do pracy po prawie 2 miesiącach L4!!!) a ja nie mam praktycznie nic . i nici z tego - boje sie jechać sama.i wyobraźcie sobie - przebija mi się "ząb mądrości" .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-05 o 16:31 |
||||||||
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma moich wynikow
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 kuruj sie, a czym masz smarowac?
mnie od tego kataru i ciaglego smarkania, no i niemocy oddychania przez nos boli gardlo, tak drapie, macie jakis pomysl czym to kurowac? ja chyba oszaleje, ilez czasu mozna chorowac, w najciezsze i najzimniejsze zimy swiata mnie tak nie trzymalo ![]() agnieszka_pe25 a czytalam kilka tygodni temu podobny artykul, ciekawe czy to naprawde mozliwe ![]() mary poziomkowa sliczne ciuszki ![]() Pauliza a co Ty czekasz caly czas na te wyniki co mowilas o nich przed swietami czy to inne teraz? ide robic fotki wyprawki dla Flawcia
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-05 o 16:37 |
|
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3D/4D kosztuje 130 zł plus 30 zł za nagranie płytki plus koszt badania prenatalnego - ponoć 180 zł ( ja miałam skierowanie, więc nie płaciłam ). My pierwsze takie badanie robiliśmy w 20 tc, na drugie umówimy się na 30 tc ( wtedy ponoć najlepiej widać dzieciaczka ).Gdybyś się umawiała ( można przez telefon ), to polecam lekarza Łukasz Szwaczka - robił mi dwukrotnie badanie, wiem, że badał też bliźniaki eweski, strasznie fajnie wszystko tłumaczy i żałuję, że jego głosu nie ma nagranego na płycie - byłby super uzupełnieniem obrazu |
|
|
|
|
#3413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba też odwiedzę allegro Cytat:
Cytat:
moja Zocha też się bawi zabawkami od 3 lat np i daje radę Cytat:
to będziesz teraz mądra ![]() jak ich tyle czasu nie ma to chyba raczej gdzieś po drodze zaginęły ![]() ale nie martw się, więszkośc z nas takich badań nie miała a dzidzie wszystkie będziemy mieć zdrowiutkie
|
||||
|
|
|
#3414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny napiszcie jak wy czujecie ruchy, bo ja to tylko wieczorem i to takie jakby pukanie od środka. A w dzień to tylko czasem mam wrażenie że coś się poruszyło. Może moje maleństwo jest śpiochem
|
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zastanawialiśmy się czy to możliwe, a śmiechu przy tym było ![]() Cytat:
Wiecie co, ostatnio gdzieś czytałam że to tylko w Polsce jest taka mania kupowania materacyków do łóżeczek koniecznie kokos-gryka. Tak samo jest z dietą matki karmiącej. Że to termin istniejący tylko u nas, że za granicą nikt się nie przejmuje i je tak jak przed karmieniem. My musimy kupić materacyk tylko do łóżeczka, chociaż mamy obiecany nowy, nieużywany od ludzi od których mamy pożyczone łóżeczko.
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama próbowałam na Zosi, ale czy coś jadłam czy nie to było tak samo, tyle że ona kolki miała mało nasilone, bo codziennie o 4 w nocy tylko się wierciła strasznie ale nie wybudzała, a jak sobie popierdziała to szła spać spokojnie dalej podobno są też prace na ten temat, że taka dieta niewiele pomaga ... co do materaców, to my kupiliśmy taki gryka-pianka-kokos, ale trafiło nam się jakies badziewie bo po prau miesiacach normalnie się wygniotły dziury w miejscu Zosinego tyłka i głowy, więc trzeba uważać kupiliśmy niedawno lateksowy - są droższe ale wiem że antyalergiczne i pożądne idę się przespać bo dostałam pozwolenie od mężula
|
|
|
|
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Caffelate - gratuluję wizyty i dużego chłopaczka
![]() Kasia - za wizytę u gina!Dziewczyny - piękne te wasze brzuszki ![]() Sania - Babo, ale ty zgrabniocha jesteś Cytat:
![]() Cytat:
Niestety często zdarza się, że z powodu ciąży czy alergii dziecka ludzie pozbywają się zwierząt. Oczywiście często jest to tylko wymówka, a prawdziwym powodem jest zwykły brak chęci do dalszego opiekowania się pupilem czy też względy finansowe. I nie spotkałam jeszcze osoby, która szczerze powiedziałaby, że planuje oddać zwierzę do schroniska - zawsze są zapewnienia, że został już znaleziony nowy dom bądź ktoś z rodziny weźmie. A później okazuje się, że zwierzę trafiło jednak do schroniska - często po raz kolejny .Oczywiście nie mówię, że w twoim przypadku też tak będzie, ale w tej kwestii jestem dość nieufna. W każdym razie mam nadzieję, że jednak psina pozostanie z Wami... |
||
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
the_sania wózeczek bardzo ładny i lekki.Wersja spacerowa wydajemi się wąska,jakwożysz śpiworek to dzidzia może mieć ciasno.Jeśli chodzi o koła plastikowe to sąmniej wytrzymałe od piankowych,strasznie twarde i nie amortyzują zbyt dobrze.Czuć każdy wstrząs,a piankowe są równie lekkie zdecydowanie lepsze.A w Twoim przypadku waga wózka odgrywa znaczącą rolę.
Z chicco także mi się podobają,miałam samą spacerówkę i byłam bardzo zadowolona http://allegro.pl/chicco-wozek-trio-...386369887.html http://allegro.pl/wozki-gondola-spac...390130415.html Ten też jest ciekawy ,nie wiem czy spacerówka nie jest zbyt wąska,ale ładny i zgrabny,tylkojuż cięższy. A jesli chodzi o łóżeczka turystyczne ,to większość z nich posiada 2 poziomy ,często też wkładkę dla noworodka. Ja mam w domku materac kokos-gryka,więc włoże do takiego łóżeczka i dziecku bedzie wygodnie.A i dodatkowo większośc z nich posiada już przewijak,jakąs torbę na akcesoria itd.A cena też jest przystępna. My w połowie sierpnia wyjeżdżamy na urlop,więc bede mogła spokojnie wziąść łóżeczko ze sobą.
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie tez o zadnej diecie matek karmiacych nie slyszalam, moze jedynie ostatnio znajoma mowila, ze krewetek nie je bo sa silnie uczulajace, ale tak to wszystko i pikantne i alkohol, oczywiscie w normlanych ilosciach, codziennie 1-2 kieliszki wina to norma...z drugiej strony mam kolezanke w Pl, ktorej dzidzia jest uczulona na mleko i ona musiala odstawic wszystkie produkty mleczne, ale mysle ze z czasem to u dzidzi sie unormuje...
Kochane chwale sie ![]() Powiem Wam, ze faktycznie tych rzeczy na 56 cm lepiej nie kupowac, mam 2 czy 3 kompleciki, sa takie malusie, ze na tydzien chyba starcza, teraz bede kupowac tylko na 67, ewentualnie lapki niedraki czy krotkie spodenki, pozatym pieluszki tetrowe, kocyk i przescieradelko, reczniczki i chyba wsio
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

dla julka, kawał chłopa Ci rośnie
boski filmik 

i kaszel

Czekamy na Ciebie fasolko
chociaz goraco mi sie zrobilo jak to widzialam. moj jak juz siedzial to uwielbial w krzeselku siedziec(tym do karmienia
Z tym bujaczkiem i tak się chwilę wstrzymam, więc spoko, ale Tobie fajnie, że już masz
) nigdy nie miała akcji wypadania z bujaka 

02.08.2014

u mnie to 70-100 zł.za wizytę
, uwielbiam spanie, bo wtedy przynajmniej mnie nic nie boli
.

.