Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 15:22   #3391
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

jutro wolne
no to czytam :

caffelate05 dla julka, kawał chłopa Ci rośnie

24kasia86 jaki avatarek

the_sania butelka może w ogole nie byc ci potrzebna jesli zamierzasz karmic tylko piersia, ale jeslibys chciala czasem wyjsc bez dzidzi i odciagnac mleko to wtedy raczej butelka, choc niby powinno sie po palcu lub łyżeczka karmic, ale jak dla mnie to przesada

my mamy łózeczko w domu drewniane a u tesciow turystyczne, oba sa ok i spelniaja swoje funkcje, kwestia gustu myślę

brzusio cudny

agus87 sa takie tabletki na gardło Isla mint czy jakos tak, może one pomogą

mary poziomkowa
ja mam bujaczek bujany i się super sprawdzał, choć moja Zocha podłogowa raczej była i nie przepadała za siedzeniem w bujaczku

turystyczne łózeczka mają otwieraną klapkę z przodu wiec dziecko tez moze samo wychodzić

anulinka2009 poryczałam się boski filmik

co do wózka się nie wypowiadam, bo ja mam po Zosi - tako jumper X i jestem usatysfakcjonowana w pełni, choć jakbym miała full siana to pewnie bym kupiła jakiś bajerancki

bzyczka1 przybornik do łóżeczka uważam za super sprawę, wszystko można mieć pod ręką, a nie sięgać do szadek, ja bym nie oddała już
pościel jedną mam drogą, ale drugą kupiłam taką 3 cześciową - kołdra, ochraniacz + poduszka i to wystarcza

Aliczka88 wielkie

agus87 turystyczne łóżeczka mają dwa poziomy, nadają się dla noworodka, moja zosia zawsze w takim spała u teściow od urodzenia w sumie

principessina noworodek powinien leżeć na płasko, no ale jak ulewa to czasem trzeba coś podłożyć pod główkę

amarcia ja mam dokladnie takie łóżeczko jak podałaś w linku, jest super, tyle ze przewijak zbyt miekki i mały, dzidzia szybko wyrasta, samo łóżeczko extra

łłłłłłłłłoooooooooooooo matko
doczytałam
choc w trakcie mi strona doszła kolejna

idę się teraz z Zosią pobawić bo ją przez Was zaniedbałam ociupinkę
mam
one sa na chrype i kaszel
mam tantum verde
troche przeszlo
ale doszlo oko :sad:
Stary 2011-01-05, 15:29   #3392
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Wrzucę Wam fotki ciuszków Mothercare, które niedawno kupiłam. Oczywiście allegro A butki Coccodrillo to prezent

Pajacyki na zdjęciu mają trochę przekłamane kolory, są jaskrawsze
sliczne butki rewelacja ja dostalam takie mini tenisoweczki w seledynowo niebieska krateczke, nie moge przestac sie nimi zachwycac, kocham takie malutkie butki. sszkoda ze nawet nie mam jak fotek porobic bo wszystko w domu u rodzicow(niechce sobie dokladac do wyprowadzki) a dzisiaj sie wogole dowiedzialam ze klucze dostaniemy predzej

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
mam
one sa na chrype i kaszel
mam tantum verde
troche przeszlo
ale doszlo oko :sad:
no wlasnie chcialam zaproponowac tantum verde, dla mnie nie ma nic lepszego na gardlo, chociaz co osoba to opinia, ale ja tym sie nawet przy anginie leczylam.
moj mlody mial takie zapalenie z oczkiem, wiesz ze to moze byc wirusowe nawet? jak ci sie bedzie dluzej utrzymywac to idz do lekarza
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:30   #3393
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczonko, ten bujaczek, który będziesz miała, ja też obczajałam, naprawdę fajny. Jednak teraz już nie wiem, który lepszy, czy ten, czy tamten, co Agnieszka polecała
Mary nigdy nie miałam styczności z takim bujaczkiem jak ma Agnieszka, tylko z tym. Jak dla mnie był rewelacyjny, ma wibracje, muzyczki, maskotki do zabawy, no i fajna jest ta opcja, że jak dziecko podrośnie to ma krzesełko. Nasz Anuśka zawsze w nim ogladała bajki w telewizji
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:37   #3394
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Mary nigdy nie miałam styczności z takim bujaczkiem jak ma Agnieszka, tylko z tym. Jak dla mnie był rewelacyjny, ma wibracje, muzyczki, maskotki do zabawy, no i fajna jest ta opcja, że jak dziecko podrośnie to ma krzesełko. Nasz Anuśka zawsze w nim ogladała bajki w telewizji

cala roznica polega na tym ze ten z twojego linka jest na plozach a ten co ja wkleilam , nie jest na plozach, tylko buja sie na takiej zasadzie jak takie duze fotele, na wygietej ramie drewnianej.

no i chyba jako jedyny ma ta opcje z kopaniem i zalaczaniem tych melodyjek itd.

ja pamietam, ze moja kolezanka kupila taki na plozach dla swojego synka jak wyrosl z takiego jak ja mialam i pomimo ze mial zabezpieczenia na plozach i bylo napisane ze jest bodajze do drugiego czy trzeciegie roku zycia to fiknal jej. nic sie nie stalo bo sie nie przewrocil , tylko pomimo pasow caly sie przechylil do przodu, tak ze myslalam ze zaraz go nakryje ten bujaczek-ale to bylo ekstremalne i silne dzieckochociaz goraco mi sie zrobilo jak to widzialam. moj jak juz siedzial to uwielbial w krzeselku siedziec(tym do karmienia:brzyda l
Stary 2011-01-05, 15:38   #3395
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Mary ale piękne te ciuszki , już się nie mogę doczekac kiedy ja będę kupywac . Trampeczki rewelacja
Stary 2011-01-05, 15:49   #3396
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko, to porobisz fotki z opóźnieniem Pewnie jeszcze nie raz i nie dwa będziemy wklejać zdobycze dzieciowe

Co do fotelika, to każda uwaga cenna Chociaż ja fotelik zostawiam na potem, tzn.jak już się Kosmitka urodzi

Dziewczonka, dzięki Z tym bujaczkiem i tak się chwilę wstrzymam, więc spoko, ale Tobie fajnie, że już masz

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Agus87, a co z okiem masz?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:53   #3397
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
cala roznica polega na tym ze ten z twojego linka jest na plozach a ten co ja wkleilam , nie jest na plozach, tylko buja sie na takiej zasadzie jak takie duze fotele, na wygietej ramie drewnianej.

no i chyba jako jedyny ma ta opcje z kopaniem i zalaczaniem tych melodyjek itd.

ja pamietam, ze moja kolezanka kupila taki na plozach dla swojego synka jak wyrosl z takiego jak ja mialam i pomimo ze mial zabezpieczenia na plozach i bylo napisane ze jest bodajze do drugiego czy trzeciegie roku zycia to fiknal jej. nic sie nie stalo bo sie nie przewrocil , tylko pomimo pasow caly sie przechylil do przodu, tak ze myslalam ze zaraz go nakryje ten bujaczek-ale to bylo ekstremalne i silne dzieckochociaz goraco mi sie zrobilo jak to widzialam. moj jak juz siedzial to uwielbial w krzeselku siedziec(tym do karmienia:brzyda l
Aga nie jestem pewna, ale z tego co pamietam (troche czasu już minęło) to ten bujaczek ma takie blokady, że może ale nie musi się bujac, poza tym on buja się bardzo bardzo delikatnie. U nas Anuśka mimo że była strasznie ruchliwa (i taka pozostała ) nigdy nie miała akcji wypadania z bujaka . Melodyjki uruchamiają się przez pociągniecie zabawek. Zreszta ja nie bede wyprzydzac, bo dostaje go w prezencie
Stary 2011-01-05, 16:03   #3398
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga nie jestem pewna, ale z tego co pamietam (troche czasu już minęło) to ten bujaczek ma takie blokady, że może ale nie musi się bujac, poza tym on buja się bardzo bardzo delikatnie. U nas Anuśka mimo że była strasznie ruchliwa (i taka pozostała ) nigdy nie miała akcji wypadania z bujaka . Melodyjki uruchamiają się przez pociągniecie zabawek. Zreszta ja nie bede wyprzydzac, bo dostaje go w prezencie

ja wiem kochana ze on sie buja delikatnie i ma blokady, tak jak napisalam maly byl ekstremalny-nie przesadzam. co to dziecko robilo...... zawsze bylo mi goraco jak widzialam go w akcji

jasne, ja tez nie wybrzydzam jak dostaje tylko bardzo sie ciesze. dla mnie i tak priorytetem jest zeby mial wibracje

wiecie co, sory ze sie chwale ale jestem zafascynowana moim synem, tym starszym. wiecie jakie jest jego ulubione zajecie teraz? ukladanie puzzli od przed swiat ma manie ze uklada codziennie. doszedl do perfekcji i wali nawet takie po 160 elementow pod warunkiem ze uklada interesujace go obrazki
Stary 2011-01-05, 16:05   #3399
kruczaa
Rozeznanie

Cześć kobietki, dawno mnie tu nie było. Troszkę was poczytałam, ale chyba za nic w świecie nie nadrobie zaległosci.
Brzuszki macie pięknie Mój też rośnie, mam wrażenie że z każdym dniem jest coraz większy
Od kilku dni zaczynam czuć kopniaki, zwłaszcza wieczorem jak już sie położe, fajne uczucie
W przyszłym tyg., w czwartek usg połówkowe, nie mogę się już doczekać I chyba zaczne kompletować wyprawkę, w końcu jutro kończymy 21tc, ale ten czas leci.

A jeszcze chciałam was zapytać, macie takie bóle w dole brzucha na środku, albo po bokach, ja mam od 2 dni. Nie są one mocne, a nasilają siejak leże na plecach Nie wiem czy powinnam sietym martwić.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:10   #3400
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Agnieszko, to porobisz fotki z opóźnieniem Pewnie jeszcze nie raz i nie dwa będziemy wklejać zdobycze dzieciowe

Co do fotelika, to każda uwaga cenna Chociaż ja fotelik zostawiam na potem, tzn.jak już się Kosmitka urodzi

Dziewczonka, dzięki Z tym bujaczkiem i tak się chwilę wstrzymam, więc spoko, ale Tobie fajnie, że już masz

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Agus87, a co z okiem masz?
A dlaczego Kosmitka ?? haha
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:14   #3401
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a to ja mam pytanie:
wiem, wiem dostanę po głowie. zmieniłam nazwisko w czerwcu, co nie jest zgłoszone jeszcze w Urzędzie Skarbowym, ale u pracodawcy tak. co teraz mi grozi? nowy dowód mam. a i pewnie teraz jak najszybciej muszę zgłosic zmianę nazwiska do Skarbówki, tak??
Do skarbówki nowy dowód trzeba złożyć w ciagu 2 tygodni od odebrania, ale szczerze mówiąc, to nie słyszałam jeszcze, aby za to kogoś ukarali.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wiesz bo ja dzwonilam do dyrektorki szkoly, mam teraz egzamin i potrzebny jest dowod, nie zdazylabym go zmienic i ona mowi ze moge miec stary i dyplom bedzie na stare nazwisko...
dlatego tak czekam do tych egzaminow... i dzisiaj ide do gina, bedzie mi zwolnienie pisac i tez sie zastanawiam jak to zrobic. Adres zameldowania tez bede zmieniac...kurde...a ojciec cos mi mowil ze rozliczac sie mozemy jeszcze osobno, bo w grudniu sie chajtalismy 11ego
Musicie się rozliczać osobno, trzeba być cały rok małżeństwem, aby rozliczać się razem.

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a co sądzicie łóżeczkach??? lepiej zwykłe czy turystyczne?? Bo przeglądam allegro i zastanawiam się nad tymi turystycznymi...czy to dobry pomysł zastanowić się nad jego kupnem...
My też na razie myślimy o turystycznym, bo do tego czasu na pewno nowego mieszkania nie kupimy i nie przeprowadzimy się, a miejsca mało

Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa o Piotrusiu
TŻ już wrócił z pracy i trochę poprawił wersję :
http://www.youtube.com/watch?v=UOEVfCewqzI

anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:15   #3402
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wiem kochana ze on sie buja delikatnie i ma blokady, tak jak napisalam maly byl ekstremalny-nie przesadzam. co to dziecko robilo...... zawsze bylo mi goraco jak widzialam go w akcji
jasne, ja tez nie wybrzydzam jak dostaje tylko bardzo sie ciesze. dla mnie i tak priorytetem jest zeby mial wibracje
wiecie co, sory ze sie chwale ale jestem zafascynowana moim synem, tym starszym. wiecie jakie jest jego ulubione zajecie teraz? ukladanie puzzli od przed swiat ma manie ze uklada codziennie. doszedl do perfekcji i wali nawet takie po 160 elementow pod warunkiem ze uklada interesujace go obrazki
Chwal się ile mozesz, w koncu to Twoje dziecko . Słyszałam właśnie, że dzieciaki mają taki okres na puzzle, nie istnieje nic tylko to

Apropo dzieci to moja 4-letnia siostrzenica ma teraz urodziny 13-stego, więc zapytałam co chce dostac i usłyszałam: "Operacje Ostry Dyżur", no więc sprawdziałam na allegro i ta gra jest od 6 lat. Nie wiem czy da radę, ona się upiera, że sobie poradzi - wiem, ze strasznie by sie cieszyła - kupic??
Stary 2011-01-05, 16:16   #3403
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

slyszalyscie o tym?
http://dzieci.pl/paid,13002589,title...puticaid=6b8c1
Stary 2011-01-05, 16:21   #3404
Renessme1985
Rozeznanie

no to i ja się wypowiem na temat zwierząt i dziecka w domu...

rozumiem obie strony medalu... z jednej wiadomo, że psiak to też członek rodziny i że przywiązuje się do osób, z którymi mieszka itp... sama doskonale to rozumiem, bo miałam już kilka sierściuchów w domu i w zasadzie od małego miałam hopla na tym punkcie... zawsze chciałam mieć i potem tak się stało, że jak dostałam pierwszego, to potem już cały czas jakiś psiak w domu był...

... ale rozumiem też dziewczyny, które widzą problem w posiadaniu zwierzaka przy dziecku, ponieważ doskonale wiem (z doświadczenia), że wiele zależy od temperamentu psa i jego wieku... nie zawsze jest tak, że psa można ułożyć tak jak się chce i kiedy się chce... zgadzam się, że cześć osób biorąc pieska do domu na pewno zdawała sobie sprawę, że przyjdzie kolej na dziecko i że ten pies wtedy również znajdzie u nich miejsce... ale może akurat pies jakiego wybrali niestety ma taki temperament i osobowość, że do dzieci się nie nadaje... o ile przy psach rasowych można w pewnym sensie przewidzieć jaki mniej więcej pies będzie o tyle przy wielorasowcach jest to mało przewidywalne...

generalnie moje życie ułożyło się tak, że ja mojego psa musiałam zostawić u rodziców, ponieważ nie nadaje się on na warunki blokowe (to samojed... taki podobny do husky tylko cały biały i puchaty), a rodzice mają dom i jest jej tam o wiele lepiej niż ciągle w zamkniętym mieszkaniu w bloku... ponad to mój maż miał już psa (spadek po dziadkach) w mieszkaniu, w którym teraz mieszkamy... to też była suczka ale wielorasowy... miała 17 lat i szczerze nienawidziła dzieci... była psem bardzo uciążliwym, bo brudziła w mieszkaniu u generalnie z wieloma decyzjami remontowymi i zakupowymi musieliśmy się wstrzymać, bo było to bez sensu przy tym psiaku... gdy zdecydowaliśmy się na dziecko, to wiele razy o tym myślałam, jak to będzie z tym psem, gdy dziecko się urodzi... i tak naprawdę nie wiem jaka decyzja by zapadła... niestety sunia rozchorowała się z dnia na dzień i musieliśmy ją uśpić... no ale była już wiekowa... to był początek mojej ciąży... więc, że tak brzydko napisze problem rozwiązał się sam... ale nie wiem co bym zrobiła, gdyby dziecko przyszło na świat, a sunia nadal by była z nami... niestety wydaje mi się, że dobro i zdrowie dziecka jest najważniejsze i gdyby okazało się, że do naszego dziecka również jest agresywna, to ja bym nie pozwoliła jej zostać u Nas w domu i na pewno rozważalibyśmy jej oddanie... bo wiem, że nie byłabym w stanie upilnować cały czas tak małego dziecka przed psem... w szczególności gdy zaczęłoby raczkować... wcześniej też zdarzyło mi się raz mieć agresywnego psa (wręcz zbójnika) ale wiem, że to wynikało z cech szczególnych tej rasy i z tamtym psem na pewno pod jednym dachem bym nie mieszkała...

co innego jeśli chodzi o spacery... uważam, że to akurat nie jest powód by psa się pozbywać... sama mieszkam na 4 piętrze (bez windy) i bardzo chciałam kolejnego psa, gdy nasza sunia odeszła, a już wiedziałam wtedy, że jestem w ciąży... ale mój TŻ okazał rozsądek i nie za bardzo się chce zgodzić na mojego wymarzonego labladorka... w zasadzie wiem, że ma rację ale to nie zmienia faktu, że gdyby chociaż się trochę ugiął to już jutro mały czekoladowy psiak byłby z nami U nas generalnie chodzi o to, że często wyjeżdżamy i nie za bardzo mamy gdzie psa zostawiać na ten czas... niech każdy mówi co chce ale jednak pies czy każde inne zwierze to obowiązek i niestety trzeba się z nim liczyć i uwzględniać przy każdych planach...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:22   #3405
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwal się ile mozesz, w koncu to Twoje dziecko . Słyszałam właśnie, że dzieciaki mają taki okres na puzzle, nie istnieje nic tylko to

Apropo dzieci to moja 4-letnia siostrzenica ma teraz urodziny 13-stego, więc zapytałam co chce dostac i usłyszałam: "Operacje Ostry Dyżur", no więc sprawdziałam na allegro i ta gra jest od 6 lat. Nie wiem czy da radę, ona się upiera, że sobie poradzi - wiem, ze strasznie by sie cieszyła - kupic??
moj mlody ma 4,5 i jak zastanawialam sie nad prezentem na gwiazdke to poszlam zapytac o gry do takiego fajnego sklepiku gdzie babczeka siedzi w temacie i polecila mi wlasnie ta ostry dyzur wiec jak siostrzenica mowi ze sobie poradzi to pewnie nie klamie. z gier dla takich dzieci to proponowala jeszcze te malpki-nie pamietam nazwy(takie co siedza w drzewie i wyciaga sie kijki tak aby malpki nie spadly ) i twistera. oczywisice sie zgapilam i jak chcialam kupic żadnej gry juz nie bylo i dostal kolejne puzzle. na pewni kupie ktoras na kolejna okazje
Stary 2011-01-05, 16:22   #3406
amarcia
Wtajemniczenie

Dziewczonka moja szwagierka dostała identyczne zamówienie na prezent, Kacper też miał chyba wtedy 4-lata. Pamiętam, jak mówiła, ze na reklamach wyglądało to tak super, ze sama by się pobawiła a po rozpakowaniu okazało się że to kompletna tandeta i nigdy nie kupiłaby, gdyby widziała bez pudełka
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:26   #3407
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
moj mlody ma 4,5 i jak zastanawialam sie nad prezentem na gwiazdke to poszlam zapytac o gry do takiego fajnego sklepiku gdzie babczeka siedzi w temacie i polecila mi wlasnie ta ostry dyzur wiec jak siostrzenica mowi ze sobie poradzi to pewnie nie klamie. z gier dla takich dzieci to proponowala jeszcze te malpki-nie pamietam nazwy(takie co siedza w drzewie i wyciaga sie kijki tak aby malpki nie spadly ) i twistera. oczywisice sie zgapilam i jak chcialam kupic żadnej gry juz nie bylo i dostal kolejne puzzle. na pewni kupie ktoras na kolejna okazje
Dzięki Aga A te małpki to dziewczyny już mają i moja siostra twierdzi, że naprawde warto było kupic, bo potrafia grac kilka godzin
Stary 2011-01-05, 16:27   #3408
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
W 2009 roku mowili o takim przypadku w Chinach, slyszalam o tym w TV. Wyszlo na jaw kiedy ojciec stwierdzil ze dzieci maja znaczace roznice w wygladzie.
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
co innego jeśli chodzi o spacery... uważam, że to akurat nie jest powód by psa się pozbywać... sama mieszkam na 4 piętrze (bez windy) i bardzo chciałam kolejnego psa, gdy nasza sunia odeszła, a już wiedziałam wtedy, że jestem w ciąży... ale mój TŻ okazał rozsądek i nie za bardzo się chce zgodzić na mojego wymarzonego labladorka... w zasadzie wiem, że ma rację ale to nie zmienia faktu, że gdyby chociaż się trochę ugiął to już jutro mały czekoladowy psiak byłby z nami U nas generalnie chodzi o to, że często wyjeżdżamy i nie za bardzo mamy gdzie psa zostawiać na ten czas... niech każdy mówi co chce ale jednak pies czy każde inne zwierze to obowiązek i niestety trzeba się z nim liczyć i uwzględniać przy każdych planach...
Masz racje. Nasz psiak wszedzie z nami jezdzi dlatego wymieniajac auto kupilismy takie w ktorym spokojnie miesci sie pies i niezlozony wozek w bagazniku. W zwiazku z ztym ze podrozowanie jest wpisane w nasze zycie nei wyobrazamy sobie innego rozwiazania. Nasza psiunia tez nie. Niunius tez zasmakuje tego jak sie urodzi

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2011-01-05 o 16:33
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:29   #3409
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewka86 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny i dołaczam do was. Siedzie i nudze sie w domu to pomyslałam ze wejde na wizaz bo dawno tu nie byłam. Termin mam na 3 maja 23 tydzien niestety jescze nie wiem co bedziemy mieli czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka, szczerze wazne by urodziło sie zdrowe.

moniqac widze ze w tym samym czasie brałyśmy slub bo ja tez 12.09.2009r
ooo.... szkoda że termin porodu mamy inny ja mam na 4 dni po Tobie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
moniqacz marchewka w ciazy nie trzeba czasem uwazac? Ma duzo wit.A
taaaaaaaaaaaaak? Oooo.. nie mialam pojęcia! musze poczytac o tym.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

uwielbiam te deserki żebym tylko nie podjadała ich dziecku

omg niezłą kasę płacisz u mnie to 70-100 zł.za wizytę
ja też - sa przepyszne

a płace... no cóż, za to każde prenatalne mam za darmo i chodze do jednego i tego samego gina od 7 lat - tak naprawde dzięki niemu jestem w ciąży, mam pewne schorzenie na ktroe cierpi 60% bezpłodnych kobiet, więc niech sobie liczy nawet 500zł, ja jestem mu wdzięczna.

Cytat:
wczoraj byl poruszany temat witamin, dodatkowego wapna (ktore zakupilam i zaraz bede musiala wypic), magnezu itd i porownalam na szybko witaminy te co mi sie koncza (falvit mama) z femibionem(bo pani w aptece uswiadomila mnie ze to feminatal ze zmieniona nazwa) i najlepsze jest to ze generalne nie roznia sie za bardzo procz tego ze falvit przy kazdej witaminie ma napisane ze to jest 100% dziennego zapotrzebowania a femibion przy kazdej prawie ma napisane ze ponad 100(200%, 109%,140%itd) ciekawe ile z tego tak naprawde sie wchlania i czy jest sens kupowania takich witamin z wiekszym zapotrzebowaniem niz te 100%
jak pytałam lekarza o witaminę B6 (bo łykam 6 tabletek magnezu dziennie i jeszcze mam ją w witaminach), to on mi powiedział, że z witamin wchłania się jej około 2%!!!
pewnie jest tak z większością.

ja np. chcialabym wrócic na feminatal - bo najlepiej sie po nim czułam.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
moniqac ja piję tylko świeży sok z marchewki ale nie słyszałam, że marchewka jest taka ważna w diecie ciężarówki. Też nie przepadam za surową, chyba że mam mi zrobi taka tartą z jabłkiem Jak sama sobie zrobię to mi nie smakuje
hm........niby że na skórę dobrze wpływa 9karnacja), na oczy.... ale sama nie wiem - musze zapytac google

Cytat:
Witam brzuchatki
Ja dzisiaj wyspana, jak zawsze conajmniej 10godzin spałam , uwielbiam spanie, bo wtedy przynajmniej mnie nic nie boli
Kochane powiedzcie mi Wasze dzieciaczki cały czas są ruchliwe? Moja niunka to tej pory prawie cały czas dawala o sobie znac i to mocno, a od wczoraj popołudnia jej ruchy są rzadkie i takie słabiutkie, martwie się troszkę
nie cały czas - w Wigilię postanowił się nie ruszac i tak przez 3 dni Świąt, az pojechałam na usg bo się wystraszyłam. czasem bardziej się rusza, czasem mniej.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o kciuki za dzisiejszą wizyte!! O 17!

BOJE SIE!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Co do łóżeczek turystycznych to zastanówcie się jakie kupujecie. Najlepiej jednak obejrzeć w sklepie. Bo taki noworodek musi spać na twardym zanim się nie "usztywni" cały kręgosłup i mięśnie. Także moim zdaniem i tak należałoby kupić do takiego łóżeczka porządny materac by to dla dziecka było zdrowe a nie patrzeć na to że są wygodne i poręczne.

Aguś są przecież turystyczne z wkładką dla noworodka, i nie musisz nurkować po dziecko.

MPoziomkowa dzięki za radę odnośnie nóg, coś muszę robić bo mi chyba odpadną.
ja chyba nie kupiłabym turystycznego - jakoś "niestabilnie" wygląda!
co do nóg - miałam ten sam problem, budził mnie w nocy ból łydek, lub pod kolanami - zastanawiam się czy to nie poczatek jakiś problemów z żyłami (odpukać), ale mam wizyte w piatek to będe pytać - mam już całą listę

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki, dawno mnie tu nie było. Troszkę was poczytałam, ale chyba za nic w świecie nie nadrobie zaległosci.
Brzuszki macie pięknie Mój też rośnie, mam wrażenie że z każdym dniem jest coraz większy
Od kilku dni zaczynam czuć kopniaki, zwłaszcza wieczorem jak już sie położe, fajne uczucie
W przyszłym tyg., w czwartek usg połówkowe, nie mogę się już doczekać I chyba zaczne kompletować wyprawkę, w końcu jutro kończymy 21tc, ale ten czas leci.

A jeszcze chciałam was zapytać, macie takie bóle w dole brzucha na środku, albo po bokach, ja mam od 2 dni. Nie są one mocne, a nasilają siejak leże na plecach Nie wiem czy powinnam sietym martwić.
czeeeeeeeeeeeeeeeść !! kope lat . a może to więzadła macicy się rozciągają? nie stresuj się Kochana - mnie też jeszcze brzuch zaboli.
narazie czuje tak, jakby mały się przeciągal - bo mam takie uczucie rozciągania całej macicy - śmieszne .

anulinka - Piotruś cudny!!!!!!!!!!!!!! normalnie mnie namówiłaś na 3d powiedz - ile czasu trzeba czekac w feminie na wizytę? i ile kosztuje?
nie wiem kiedy się umówić, a nie chciałabym zbyt wczesnie.

Kasia!!!!!!!!!!!!!!! jaki brzuchcio!!!!!!!!!!! miodzio!!!

a tak wogóle to witajcie

co ja miałam dzisiaj w sklepie z tymi moimi przebojami z pulsem i ciśnieniem ........... nagle zrobiło mi się duzno, słabo i serducho tak "waliło" jakby chciało wyskoczyć - musiałam wyjść na zewnątrz a pani w sklepie sie przeraziła jak wyglądam.
szybko wróciłm do domu i leżałam, ale mam obawy teraz nawet przed wsiadaniem do samochodu za kółkiem - jak mnie złapie w drodze?!

masakra jakaś.

miałam jechac sobie pokupowac ciuszki (w poniedziałek wracam pewnie do pracy po prawie 2 miesiącach L4!!!) a ja nie mam praktycznie nic . i nici z tego - boje sie jechać sama.

i wyobraźcie sobie - przebija mi się "ząb mądrości" .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-05 o 16:31
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:35   #3410
Paulizia
Wtajemniczenie

Nie ma moich wynikow
Stary 2011-01-05, 16:36   #3411
principessina
Zakorzenienie

agus87 kuruj sie, a czym masz smarowac?

mnie od tego kataru i ciaglego smarkania, no i niemocy oddychania przez nos boli gardlo, tak drapie, macie jakis pomysl czym to kurowac? ja chyba oszaleje, ilez czasu mozna chorowac, w najciezsze i najzimniejsze zimy swiata mnie tak nie trzymalo

agnieszka_pe25 a czytalam kilka tygodni temu podobny artykul, ciekawe czy to naprawde mozliwe
mary poziomkowa sliczne ciuszki
Pauliza a co Ty czekasz caly czas na te wyniki co mowilas o nich przed swietami czy to inne teraz?

ide robic fotki wyprawki dla Flawcia

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-05 o 16:37
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:44   #3412
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
anulinka - Piotruś cudny!!!!!!!!!!!!!! normalnie mnie namówiłaś na 3d powiedz - ile czasu trzeba czekac w feminie na wizytę? i ile kosztuje?
nie wiem kiedy się umówić, a nie chciałabym zbyt wczesnie.
My umawialiśmy się z 2 miesięcznym wyprzedzeniem, ale myślę, że jak się chce prywatną wizytę, to pewnie nie ma problemu z terminami, w końcu to ich kasa 3D/4D kosztuje 130 zł plus 30 zł za nagranie płytki plus koszt badania prenatalnego - ponoć 180 zł ( ja miałam skierowanie, więc nie płaciłam ). My pierwsze takie badanie robiliśmy w 20 tc, na drugie umówimy się na 30 tc ( wtedy ponoć najlepiej widać dzieciaczka ).
Gdybyś się umawiała ( można przez telefon ), to polecam lekarza Łukasz Szwaczka - robił mi dwukrotnie badanie, wiem, że badał też bliźniaki eweski, strasznie fajnie wszystko tłumaczy i żałuję, że jego głosu nie ma nagranego na płycie - byłby super uzupełnieniem obrazu
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:49   #3413
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucę Wam fotki ciuszków Mothercare, które niedawno kupiłam. Oczywiście allegro A butki Coccodrillo to prezent

Pajacyki na zdjęciu mają trochę przekłamane kolory, są jaskrawsze
piękne,
chyba też odwiedzę allegro

Cytat:
a jak przywieziesz dzidzie do domu ze szpitala, jak fotelika nie będzieszm mieć ???

Cytat:

no jasne ze kupic
moja Zocha też się bawi zabawkami od 3 lat np i daje radę

Cytat:
ja chyba nie kupiłabym turystycznego - jakoś "niestabilnie" wygląda!

i wyobraźcie sobie - przebija mi się "ząb mądrości" .
turystyczne jest naprawdę stabilne, moja Zocha próbuje nim bujać ale się nie da, skacze w nim też i nic się nie dzieje

to będziesz teraz mądra

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Nie ma moich wynikow

jak ich tyle czasu nie ma to chyba raczej gdzieś po drodze zaginęły
ale nie martw się, więszkośc z nas takich badań nie miała a dzidzie wszystkie będziemy mieć zdrowiutkie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:55   #3414
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
czeeeeeeeeeeeeeeeść !! kope lat . a może to więzadła macicy się rozciągają? nie stresuj się Kochana - mnie też jeszcze brzuch zaboli.
narazie czuje tak, jakby mały się przeciągal - bo mam takie uczucie rozciągania całej macicy - śmieszne .
Bardzo możliwe, ale teraz kłuje mnie z prawej strony. Wziełam no-spe mam nadzieje ze przejdzie

Dziewczyny napiszcie jak wy czujecie ruchy, bo ja to tylko wieczorem i to takie jakby pukanie od środka. A w dzień to tylko czasem mam wrażenie że coś się poruszyło. Może moje maleństwo jest śpiochem
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:59   #3415
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie niedyskretne pytanie trochę, a nie mam kogo zapytać... Czy Wasi TŻ`owie też się boją, że podczas stosunku zgniotą dzidziolka albo, że jakąś krzywdę Wam wyrządzą ? Mój ostatnio mnie unika i mówi, że się boi
Mój się nie boi, śmiejemy się nawet bo ostatnio w tv pan doktor mówił że tato stuka penisem dziecko po głowie i zastanawialiśmy się czy to możliwe, a śmiechu przy tym było

Cytat:
a co sądzicie łóżeczkach??? lepiej zwykłe czy turystyczne?? Bo przeglądam allegro i zastanawiam się nad tymi turystycznymi...czy to dobry pomysł zastanowić się nad jego kupnem...
My musimy mieć turystyczne by do teściowej móc pojechać w późniejszym okresie. Ale moim zdaniem i zwykłe i turystyczne jest dobre, byle turystyczne miało tą regulację poziomów.

Wiecie co, ostatnio gdzieś czytałam że to tylko w Polsce jest taka mania kupowania materacyków do łóżeczek koniecznie kokos-gryka. Tak samo jest z dietą matki karmiącej. Że to termin istniejący tylko u nas, że za granicą nikt się nie przejmuje i je tak jak przed karmieniem.
My musimy kupić materacyk tylko do łóżeczka, chociaż mamy obiecany nowy, nieużywany od ludzi od których mamy pożyczone łóżeczko.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:05   #3416
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ostatnio gdzieś czytałam że to tylko w Polsce jest taka mania kupowania materacyków do łóżeczek koniecznie kokos-gryka. Tak samo jest z dietą matki karmiącej. Że to termin istniejący tylko u nas, że za granicą nikt się nie przejmuje i je tak jak przed karmieniem.
My musimy kupić materacyk tylko do łóżeczka, chociaż mamy obiecany nowy, nieużywany od ludzi od których mamy pożyczone łóżeczko.
też uważam, że dieta matki karmiącej to trochę przesada
sama próbowałam na Zosi, ale czy coś jadłam czy nie to było tak samo, tyle że ona kolki miała mało nasilone, bo codziennie o 4 w nocy tylko się wierciła strasznie ale nie wybudzała, a jak sobie popierdziała to szła spać spokojnie dalej
podobno są też prace na ten temat, że taka dieta niewiele pomaga ...

co do materaców, to my kupiliśmy taki gryka-pianka-kokos, ale trafiło nam się jakies badziewie bo po prau miesiacach normalnie się wygniotły dziury w miejscu Zosinego tyłka i głowy, więc trzeba uważać
kupiliśmy niedawno lateksowy - są droższe ale wiem że antyalergiczne i pożądne

idę się przespać
bo dostałam pozwolenie od mężula

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:24   #3417
listopadowa80
Zakorzenienie

Caffelate - gratuluję wizyty i dużego chłopaczka

Kasia - za wizytę u gina!

Dziewczyny - piękne te wasze brzuszki
Sania - Babo, ale ty zgrabniocha jesteś
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Może słyszałyście dowcip o rozmowie dwóch noworodków na oddziale. Jeden mówi do drugiego:
A wiesz, u mamy w brzuszku miałem kiedyś gościa. Leżę sobie, patrzę, a tu ktoś wchodzi. Mówię "cześć" i macham rączką a gość dziwny jakiś - wchodzi i wychodzi, wchodzi i wychodzi. Średnio to było śmieszne, więc krzyczę do niego "TO W KOŃCU WCHODZISZ CZY WYCHODZISZ!!!" a ten cham mnie opluł i uciekł
Leżę i kwiczę
Cytat:
Cześć dziewczyny

Kurczę widzę, że temat pieska zrobił się również i tutaj bardzo gorący. Dla sprostowania, nie mam zamiaru oddawać psa byle gdzie i byle komu...To jest nasza kochana psinka, którą w ostateczności wysłałabym na wakacje to teścia, który ją wręcz ubóstwia wszystko zależy od organizacji i gównie od jej zachowania Jak już pisałam mnie się w ogóle nie słucha, ale mam nadzieje, że mamy na tyle dużo czasu by ja do mnie przekonać Będziemy się starać też z tŻ zmienić mieszkanie do rozwiązania żeby zwiększyć nam wszystkim komfort życia a jęśli chodzi o wyprowadanie mój tż obiecał sie tym zając i powiedział, że choćby miał sąsiadom płacic za wyprowadanie to nie zotawi moi tego na głowie Zrobimy wszystko, żeby psince z nami było dobrze Dziękuje wam za wszystkie opinie na ten temat Jesteście jak zwykle nieocenione
Ja jeszcze tylko coś napiszę.
Niestety często zdarza się, że z powodu ciąży czy alergii dziecka ludzie pozbywają się zwierząt. Oczywiście często jest to tylko wymówka, a prawdziwym powodem jest zwykły brak chęci do dalszego opiekowania się pupilem czy też względy finansowe. I nie spotkałam jeszcze osoby, która szczerze powiedziałaby, że planuje oddać zwierzę do schroniska - zawsze są zapewnienia, że został już znaleziony nowy dom bądź ktoś z rodziny weźmie. A później okazuje się, że zwierzę trafiło jednak do schroniska - często po raz kolejny.

Oczywiście nie mówię, że w twoim przypadku też tak będzie, ale w tej kwestii jestem dość nieufna.
W każdym razie mam nadzieję, że jednak psina pozostanie z Wami...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:32   #3418
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

the_sania wózeczek bardzo ładny i lekki.Wersja spacerowa wydajemi się wąska,jakwożysz śpiworek to dzidzia może mieć ciasno.Jeśli chodzi o koła plastikowe to sąmniej wytrzymałe od piankowych,strasznie twarde i nie amortyzują zbyt dobrze.Czuć każdy wstrząs,a piankowe są równie lekkie zdecydowanie lepsze.A w Twoim przypadku waga wózka odgrywa znaczącą rolę.
Z chicco także mi się podobają,miałam samą spacerówkę i byłam bardzo zadowolona
http://allegro.pl/chicco-wozek-trio-...386369887.html

http://allegro.pl/wozki-gondola-spac...390130415.html
Ten też jest ciekawy ,nie wiem czy spacerówka nie jest zbyt wąska,ale ładny i zgrabny,tylkojuż cięższy.
A jesli chodzi o łóżeczka turystyczne ,to większość z nich posiada 2 poziomy ,często też wkładkę dla noworodka.
Ja mam w domku materac kokos-gryka,więc włoże do takiego łóżeczka i dziecku bedzie wygodnie.A i dodatkowo większośc z nich posiada już przewijak,jakąs torbę na akcesoria itd.A cena też jest przystępna.
My w połowie sierpnia wyjeżdżamy na urlop,więc bede mogła spokojnie wziąść łóżeczko ze sobą.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:32   #3419
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Caffelate - gratuluję wizyty i dużego chłopaczka

Kasia - za wizytę u gina!

Dziewczyny - piękne te wasze brzuszki
Sania - Babo, ale ty zgrabniocha jesteś

Leżę i kwiczę

Ja jeszcze tylko coś napiszę.
Niestety często zdarza się, że z powodu ciąży czy alergii dziecka ludzie pozbywają się zwierząt. Oczywiście często jest to tylko wymówka, a prawdziwym powodem jest zwykły brak chęci do dalszego opiekowania się pupilem czy też względy finansowe. I nie spotkałam jeszcze osoby, która szczerze powiedziałaby, że planuje oddać zwierzę do schroniska - zawsze są zapewnienia, że został już znaleziony nowy dom bądź ktoś z rodziny weźmie. A później okazuje się, że zwierzę trafiło jednak do schroniska - często po raz kolejny.

Oczywiście nie mówię, że w twoim przypadku też tak będzie, ale w tej kwestii jestem dość nieufna.
W każdym razie mam nadzieję, że jednak psina pozostanie z Wami...
Nie zrobiłabym jej takiej krzywy po raz kolejny... Ze schroniska ja zabralismy...czekała tam na nas około tygodnia... mojego tż kolega znalazł ja przywiązana do drzewa przy drodze szybkiego ruchu jak wracał z pracy do domu... było ciemno, mroźno i śnieżno...Była bardzo przestraszona...Jakbym wiedziała kto jej to zrobił to bym udusiła własnymi rękoma, bez skrupułów.. Zdecydowaliśmy się nią zaopiekować od razu....Tylko, że to był sylwester i wyjechaliśmy do Świnoujścia przed tym zdarzeniem... i psinka musiała na nas poczekać w schronisku...Nie miał co z nią zrobić ten kumpel, bo ma w domu psa i nie przypadły sobie do gustu... Zabraliśmy ja stamtąd najszybciej jak moglismy... I nie damy jej krzywdy zrobić po raz kolejny
Stary 2011-01-05, 17:36   #3420
principessina
Zakorzenienie

no u mnie tez o zadnej diecie matek karmiacych nie slyszalam, moze jedynie ostatnio znajoma mowila, ze krewetek nie je bo sa silnie uczulajace, ale tak to wszystko i pikantne i alkohol, oczywiscie w normlanych ilosciach, codziennie 1-2 kieliszki wina to norma...z drugiej strony mam kolezanke w Pl, ktorej dzidzia jest uczulona na mleko i ona musiala odstawic wszystkie produkty mleczne, ale mysle ze z czasem to u dzidzi sie unormuje...

Kochane chwale sie

Powiem Wam, ze faktycznie tych rzeczy na 56 cm lepiej nie kupowac, mam 2 czy 3 kompleciki, sa takie malusie, ze na tydzien chyba starcza, teraz bede kupowac tylko na 67, ewentualnie lapki niedraki czy krotkie spodenki, pozatym pieluszki tetrowe, kocyk i przescieradelko, reczniczki i chyba wsio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6532.jpg (63,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6534.jpg (88,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6535.jpg (69,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6537.jpg (70,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6538.jpg (63,2 KB, 27 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości