Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 16:40   #3571
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
O matko ale żeście się rozpisały, dwa dni i tyle stron

Ja byłam wczoraj na prenatalnym i teraz się martwię, czy moje maluszki będą zdrowe Niby z obrazu było ok, ale ocenę ryzyka będę miała dopiero za kilka dni, bo lekarz chciał coś na spokojnie poprzeliczać, i już się boję, bo jeden z maluszków wcale się nie ruszał, może spał serduszko biło na szczęście, ale długo nie można było zobaczyć twarzy bo miał dłoń na twarzy, a na karku pępowinę tak ją trzyma że strach żeby się nie udusił. Płci też żaden nie miał ochoty pokazać.Mam jakieś złe przeczucia...

Po za tym rozchorowałam się i leżę plackiem, mam jakąś wirusówkę, którą oczywiście przyniosła córka z przedszkola
będzie dobrze nie ma co się martwić na zapas
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:40   #3572
maugoszatka
Wtajemniczenie

nerola- to macie tam tanie jedzenie. U nas miasto turystyczne wiec ceny zywnosci sa ogromne. Nie wiem ja na te podstawowe produkty, chleb,maslo, mleko wydaje ok 15zl, kolo nas otworzyli sklepik osiedlowy gdzie 0,5 litra coli kosztuje 4zl (chociaz n ie wiem,moze wszedzie tak??)jezeli chodzi o przyjemnosci. Napewno gdybysmy nie wynajmowali mieszkania to bysmy mieli duzo kasy,a nikt nam mieszkania nie da,sami musimy zapracowac. Tutaj jezeli ktos nie ma mieszkania to mieszka z rodzicami,dostaje pietro w chaupie i wszyscy zadowoleni, pokoje turystom wynajmuja i git,happy gorale. Chyba jestesmy jedyna z niewielu rodzin,ktora stac na wynajem,dziecko i jedzenie. No a teraz jeszcze drugie dziecko. Ale bedzie dobrze,bo co ma nie byc.

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:42   #3573
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Maugoszatka super masz podejście ja wieczna pesymistka
Stary 2011-01-05, 16:43   #3574
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zmalowana trzymam za Ciebie kciuki. Dziewczyny dobrze piszą, że studia można praktycznie bez chodzenia skończyć, jak się człowiek zaprze Poza tym może da się coś jeszcze z tymi alimentami zrobić??? Ja ogólnie mam taki charakter, że potrafię sporo poświęcić i podejrzewam, ze spróbowałabym tak jak karolinee1983. Przecież się kochacie, więc musi być dobrze.Widzę, że przeróżne ceny tego USG. Ja słyszałam, że w tej klinice do której odsyła mnie mój gin to nawet do 500zł Bo to jakaś specjalistyczna. Mój gin oczywiście nie namawia, bo powiedział że sam mi dzidziusia też pomierzy, ale tam mają sprzęt super i certyfikaty...Echh sama nie wiem...

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:52   #3575
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja w piątek idę do gina i dowiem się ile kosztuję.Ale u mnie chyba jest w cenie wizyty
Stary 2011-01-05, 17:04   #3576
kasiahexe
Zadomowienie

asiago chyba obydwie potrzebujemy troche luzu i dystansu do tego wszytskiego Bedzie dobrze i tylko tak mozemy myslec

Zmalowana mam nadzieje ze wszytko ułozy sie po Twojej mysli i tego naprawde ci zycze z całego serduszka
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:16   #3577
nerola
BAN stały

Dziewczyny nie zamartwiajcie się na zapas!
Po co się zadręczać?
Pójdziecie,zobaczycie i odetchniecie z ulgą.
I dajcie dzidzi pospać
Jest dobrze!

Maugoszatka-ja nie robię zakupów w sklepach wiejskich u nas to by nam wypłaty zabrakło.
jedziemy do miasta i tam wiem gdzie taniej warzywa i owoce,gdzie mięso,wędliny a gdzie indziej nabiał.
I tak w sobotę zostawiamy zwykle ok. 250 zł. na zakupy w tym troszkę chemii,słodyczy i całą w/w resztę.
W srodku tygodnia jakieś zachcianki dokupujemy jedynie.
Nauczyłam się tanio gotować a jedzą z apetytem.
Nikt nie chodzi głodny i owoców pełna micha,budynie gotuję na mące i cukrze wanilinowym,kisiele z moich kompotów,dżemy moje,miód z pasieki a to tanie żarło a zdrowe zarazem,zamiast ciastek piekę biszkopta i inne ciasta,to nawet na sucho zeżrą,soki mam swoje.
Takze za 1500 zł. najemy się wszyscy-6 osób+2 psy,żółw i szczur.
I dzięki temu na ciuszek nas stać,prywatnych lekarzy...
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:19   #3578
Stapelka
Rozeznanie

asiago, nie myśl źle, może lekarz jest rzetelny i nie chce na odwal się czegoś robić. nie zakładaj, że coś nie tak

zmalowana, zgadzam się z dziewczynami. na alimentach się nie znam, ale myślę, że pogadać z dziekanem można i jakoś te studia skończyć. moja koleżanka urodziła córkę w czerwcu po 3cim roku i od października co 2 tyg przyjeżdżała na zjazdy z Bydgoszczy do Krakowa. Druga z Dortmundu.
Wiadomo, że bez rodziny będzie ci ciężej ale będziecie razem, a zaraz poznasz jakieś nowe mamy i będziecie sobie pomagać

u mnie to genetyczne 200 pln kosztuje, jest robione w gabinecie gin ale przez innego specjalistę.

ugotowałam cały gar zupy meksykańskiej i zjadam już drugą michę, mniam
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:52   #3579
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
O matko ale żeście się rozpisały, dwa dni i tyle stron

Ja byłam wczoraj na prenatalnym i teraz się martwię, czy moje maluszki będą zdrowe Niby z obrazu było ok, ale ocenę ryzyka będę miała dopiero za kilka dni, bo lekarz chciał coś na spokojnie poprzeliczać, i już się boję, bo jeden z maluszków wcale się nie ruszał, może spał serduszko biło na szczęście, ale długo nie można było zobaczyć twarzy bo miał dłoń na twarzy, a na karku pępowinę tak ją trzyma że strach żeby się nie udusił. Płci też żaden nie miał ochoty pokazać.Mam jakieś złe przeczucia...

Po za tym rozchorowałam się i leżę plackiem, mam jakąś wirusówkę, którą oczywiście przyniosła córka z przedszkola
asia, Ty myśl pozytywnie a nie zadręczaj się na zapas

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Maugoszatka-ja nie robię zakupów w sklepach wiejskich u nas to by nam wypłaty zabrakło.
jedziemy do miasta i tam wiem gdzie taniej warzywa i owoce,gdzie mięso,wędliny a gdzie indziej nabiał.
I tak w sobotę zostawiamy zwykle ok. 250 zł. na zakupy w tym troszkę chemii,słodyczy i całą w/w resztę.
W srodku tygodnia jakieś zachcianki dokupujemy jedynie.
Nauczyłam się tanio gotować a jedzą z apetytem.
Nikt nie chodzi głodny i owoców pełna micha,budynie gotuję na mące i cukrze wanilinowym,kisiele z moich kompotów,dżemy moje,miód z pasieki a to tanie żarło a zdrowe zarazem,zamiast ciastek piekę biszkopta i inne ciasta,to nawet na sucho zeżrą,soki mam swoje.
Takze za 1500 zł. najemy się wszyscy-6 osób+2 psy,żółw i szczur.
I dzięki temu na ciuszek nas stać,prywatnych lekarzy...
nerolka, Ty to jesteś normalnie prawdziwa Matka-Polka
Może powinnaś pomyśleć o kursach dla rozrzutnych żon i matek?
Sama bym podejrzała jak nie utopić co miesiąc tyle kasy w jedzenie. Tylko to jest też, że inaczej jest w mieście, inaczej na wsi. Moja mama też wszystkie przetwory robi sama, ja miastowa to już mam trochę gorzej
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:52   #3580
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja właśnie wcinam pomidorową z ryżem
Stary 2011-01-05, 18:09   #3581
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
asia, Ty myśl pozytywnie a nie zadręczaj się na zapas

nerolka, Ty to jesteś normalnie prawdziwa Matka-Polka
Może powinnaś pomyśleć o kursach dla rozrzutnych żon i matek?
Sama bym podejrzała jak nie utopić co miesiąc tyle kasy w jedzenie. Tylko to jest też, że inaczej jest w mieście, inaczej na wsi. Moja mama też wszystkie przetwory robi sama, ja miastowa to już mam trochę gorzej
A co Ty gadasz?
Po tylu latach człowiek kombinuje jakby tu zaoszczędzić,sprawić sobie czy dzieciom przyjemność.
Mam swoje po posadziłam,posiałam i łażę koło tego.
Co prawda na żarciu nie oszczędzamy ale tak komponuję posiłki by były smaczne,dużo i zdrowo.
Zamiast tych padłych wędlin co ślizgają sie na 3 dzień,to kupuję 2 kawały mięcha(karkówka,schab) i piekę na kanapki.
A z części tego przed pieczeniem odkrawam na kotlety,gulasz.A i po upieczeniu można zrobić fajne kotlety w sosie.
Do tego uwielbiam kasze i zawsze surówka(mam buraczki,ogórki,sałatki różnorakie).Pomrożone:mar chew,groszek,bób...
Nie powiem-lato pracowite bo trzeba posiać,podlać,wyplewić(ni e pryskam ale czasem pomidory i bób trzeba).
Paćkam sie z sokami,kompotami,ogórami ale warto na zimę tak sobie otworzyć słoiki.
Właśnie myślę nad kupnem kozy
Zaoszczędzę na koszeniu trawy
Tylko jak sie ser robi?
Masło mam za sobą a sera jeszcze nie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:22   #3582
kurczak Wolf
Zadomowienie

No dzięki nerola... wpędzasz mnie w kompleksy a mnie się wydawało, że ja potrafię być dość oszczędna

maugoszatka - mdłosci wróciły? Bo ja się znowu dzisiaj dobrze czuję... Właśnie wrąbałam ogromny talerz risotta i jakby mi niedobrze ale to pewnie od ilości

Postanowiłam sobie dzisiaj stanik przerobić, bo mi się biust wylewa... a jak kupilam duże michy, to obwód tez jest za duży... ale nie wiem... może jutro to zrobię, bo mi się spać dość mocno chce i jeszcze się przyszyję do maszyny...

No i chyba do fryzjera w końcu jutro ruszę, bo mam odrosty jak lumpiara... ale jakoś tak przez ten pierwszy trymestr nie chciałam nic grzebać...

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:32   #3583
LadyInBlack2
Rozeznanie

a propos fryzjera- od którego miesiąca (tak pi razy oko) można się farbować coby dzieciaczka nie podtruć amoniakiem?
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:32   #3584
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Przed chwilą wyczytałam na innym wątku, ze tatusiom dzieci urodzonych po 8.01.2011 roku przysługuje 2 tygodnie tacierzyńskiego urlopu, tak mowili w dzien dobry tvn. Ide poszperac czy to prawda
Od stycznia 2010 obowiązują nowe przepisy o dodatkowym urlopie macierzyńskim i dodatkowym tacierzyńskim (ojcowskim). W 2011 roku ta część urlopu wynosić będzie 2 tygodniedla matki i 1 tydzień dla ojca: jest to prawo każdego pracownika, z którego jednak nie trzeba korzystać; natomiast pracodawca ma obowiązek go udzielić na wniosek matki lub ojca. Można też wykorzystać tylko część tego urlopu w wysokości tygodnia lub jego wielokrotności.

W kolejnych latach ten dodatkowy urlop macierzyński będzie wydłużany (4 tygodnie w 2012 i 2013 r.; 6 tygodni w 2014r.).
Urlop ojcowski także jest nieobowiązkowy i w latach 2010-2011 będzie wynosić 1 tydzień, a w kolejnych latach 2 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
u mnie to genetyczne 200 pln kosztuje, jest robione w gabinecie gin ale przez innego specjalistę.
u mnie usg NT kosztuje 250zł.

ide w wtorek, juz nie moge sie doczekac, bo napewno bedzie super obraz

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:38   #3585
kurczak Wolf
Zadomowienie

W sumie różne sa opinie - dlatego ja sobie darowałam w pierwszym trymestrze. Ale jak teraz dzwoniłam do mojej ginekolog, to powiedziała, ze rozjaśnianie - żaden problem "dużo bardziej nie lubimy ciemnych kolorów" - bo ona czasami jak do dzieci mówi

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-05, 18:46   #3586
BABONIK
Zadomowienie

LadyInBlack-podtrujesz dziecko amoniakiem jak go zjesz. takie ilości amoniku jakie są w farbach,oprócz tego,że drażnią to nie działają szkodliwie!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:13   #3587
kurczak Wolf
Zadomowienie

No jaaaa... właśnie skojarzyłam, że jutro jest wolny dzień... no to sobie poszłam do fryzjera...

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-05, 19:32   #3588
Natka_
Zakorzenienie

Kurcze ja to niewiadomo do której bym rano spała, przychodzi godzina 16-17 i poprostu musze iść się położyć i zasypiam jak dziecko... A potem do 2 siedze i nie potrafie zasnąć

Co do farbowania też się zastanawiam właśnie czy można czy nie, jest tyle opinii i człowiek później sam nie wie. Bardzo bym chciała iść zafarbować, bo wyglądam już tak, że nie moge na siebie patrzeć
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:15   #3589
weruczek
Zadomowienie

hej mamusie!
Ja was chyba dzisija nie nadrobię, jakaś strasznie zmęczona jestem
JUtro się postaram,
napiszę tylko, że dziś był DBR: Dzień Bez Rzygów i jest to piękne

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:32   #3590
DaKaro
Zadomowienie

Witam wieczorowa porą. Dzisiaj jestem tak padnięta, że ledwo na oczy patrzę, znowu nie spałam do 2 nad ranem. Jutro lecę do Polski, w piątek rano USG. Bardzo proszę o pozytywne wibracje na najbliższy piątek, sobotę i poniedziałek, i żeby mnie na egzaminach oświeciło. Pozdrawiam i do napisania.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:36   #3591
BABONIK
Zadomowienie

ja osobiście farbowałam włosy pierwszą ciążę od początku,rozjąsniaczem na platynowy blond!!!! teraz farbą na najjaśniejszy blond-mega amoniak-mega drażniący nozdża,ale staram się go nie wdychac,zaraz po nałożeniu farby wychodze do osobnego pomieszczenia,nie czuc tam już wedy farby... farba nie przenika do krwioobiegu...więc w sumie czego się bac??

a jak widze te kobiety w ciąży z 10cm odrostem to płakac mi się chce,wybaczcie jeśli są tu takie...ale nie ma to jak zadbana ciężarna-lepsze samopoczucie mamy-lepsze samopoczucie dzidziusia!!!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

DaKaro-

Weruczek- już niedługo USG i gratuluję DBR

Nikoś już z nami
Stary 2011-01-05, 20:48   #3592
aania_20
Zakorzenienie

O matko... znów nie nadążę odpisywać

Powiem Wam że z tym łaskotaniem jednak mi się nie śniło wczoraj wieczorem też takie delikatne ruchy były

zanka pisała o witaminkach - ja kupiłam sobie Vitaminer Prenatal. Jeden z tańszych a skład ma bardzo dobry, porównywałam z innymi to wygrał, polecam

Co do porodu to nie wiem jak to będzie...nie będę TŻa bardzo namawiać, jeśli będzie chciał iść to super, jeśli nie to trudno...nic na siłę. A dziewczyny, spotkałam się w jednym szpitalu z tym, że przy porodzie rodzinnym wymagane jest zaświadczenie o ukończeniu szkoły rodzenia....wszędzie tak jest?

asiago, na pewno będzie dobrze!!!

Ja dziś byłam rano na zajęciach - żeby było ciekawiej to jeszcze na kuligu (stara ....) , potem z mężem na zakupach - w sumie od południa nam zeszło i dopiero wróciliśmy Ale kupiłam sobie parę ciuszków, do tego byliśmy w kinie...
w h&m ciuszki dziecięce przegrzebane doszczęnie - jedno body za 10 zł znalazłam ale że nie było rewelacyjne to maleństwo na razie na ubranka jeszcze poczeka

ps. ja włosy też niedawno ufarbowałam - nie będę straszyć odrostami

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:24   #3593
kurczak Wolf
Zadomowienie

Ja biorę femibion (to się jeszcze w zeszłym miesiącu nazywało feminatal - zmiana nazwy była) - bo moja lekarka powiedziała, że według niej jest najlepszy... ale nieco spuchłam, jak zapłaciłam w aptece 60,- To się bierze 1 tabletkę + 1 kapsułkę w porze obiadowej... ale nie wiem, może w przyszlym miesiącu kupię coś innego...

Ile kosztuje ten Vitaminer??

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-05, 21:42   #3594
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Aaaaale twórcze kobietki jesteście
fajnie bo duzo czytania
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja mialam usg w poniedzialek (11tydzien) dowcipne.
kurcze a miałam naadzieje ze jak pojde w 9-10 tc to juz jedzie brzuszkowo bo chcialam mezowa zabrac, no ale widocznie bedziee swiadkiem dopochwowego badania
hmm

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zmalowana pokaż szybko ciuszki
Zgadzam sie z Tobą-dla dziewczynek więcej i znacznie ładniejsze.
ja już na te chłopięce chyba patrzeć nie mogę.
Dziś dostałam paczkę właśnie z chłopiencymi dl Krystka bo mi powyrastał z niemal wszystkiego i takie to jakieś nijakie.Nie zachwyca

Ja płacą mojemu ginowi 50 zł. za wszystko.

Jestem na etapie kupowania kojca,becika do wózka-chrztu i od razu ubranek.
A co-w zestawie i za jedna przesyłką.
a u mnie 120zł za badanie zwykłde+usg

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Chilli się robi od raza, sernik w piekarniku a ja idę sprzątać łazienkę, bo jakiś power mam. To trzeba to wykorzystać [B]
chili uwielbiam a sernik ubóstwiam chyba chciałabym sie wprosic

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
LadyInBlack-podtrujesz dziecko amoniakiem jak go zjesz. takie ilości amoniku jakie są w farbach,oprócz tego,że drażnią to nie działają szkodliwie!!!
własnie zastanawiałam sie jak to z farnowaniem bo ostatmio czytałam ze mozna od 12 tygodnia ale fryzjer mi mowil kiedys ze mozna spokojnie farbowac
tymbardziej ze j tz mi w domku farbuje i moge przewietrzyc pomiesszczenie itd

jesli chodzi o zakupy to ja narazienabyłam swietna ksiazke o ciazy, napisana jest z ogromnym dystanem ma postac troche pamietnika troche poradnika (wklejam fotke) no i dvd z cwiczeniami dla ciezarnych jutro, wolny dzien od pracy wiec pompuje pileczke i bedziemy sobie cwiczyc z fasolka, mam nadzieje ze to polubi

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-01-05 o 21:44
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:43   #3595
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

hej Dziewczyny ja byłam dziś u gina i miałam usg genetyczne , wszystko jest prawidłowo , dzidzia rośnie , tak sie wierciła że nie mogłam przestać się śmiać hehehe ....ach zakochałam się w tej kruszynce

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:27   #3596
Natka_
Zakorzenienie

Więc chyba i ja sie zdecyduje na farbowanie, jeszcze zapytam w poniedziałek lekarza i jak tylko ukończy się I trymestr to zafarbuje

Ja genetycznne (drugie podejście) w środę Mam nadzieje, że wszystko będzie wporządku
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 23:05   #3597
evelicious2612
Przyczajenie

[QUOTE=BABONIK;24185415]ja osobiście farbowałam włosy pierwszą ciążę od początku,rozjąsniaczem na platynowy blond!!!! teraz farbą na najjaśniejszy blond-mega amoniak-mega drażniący nozdża,ale staram się go nie wdychac,zaraz po nałożeniu farby wychodze do osobnego pomieszczenia,nie czuc tam już wedy farby... farba nie przenika do krwioobiegu...więc w sumie czego się bac??

a jak widze te kobiety w ciąży z 10cm odrostem to płakac mi się chce,wybaczcie jeśli są tu takie...ale nie ma to jak zadbana ciężarna-lepsze samopoczucie mamy-lepsze samopoczucie dzidziusia!!!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Dokładnie! dziewczyny kobieta w ciąży ( i nie tylko oczywiście) powinna być zadbana! jak można chodzić z odrostami??? ja jestem w 14 tygodniu i już 4 tygodnie temu rozjaśniałam włoski! do tego raz w tygodniu manikiure i pedikiure,masaż twarzy raz na 2 tyg. itp...inaczej czulabym sie fatalnie nie mówiąc już o tym,że byłoby mi wstyd przed moim chłopakiem,który codziennie na mnie patrzy,z ktorym sypiam nie robmy z siebie ciężarnych bidul pozdrawiam
evelicious2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 06:45   #3598
fiolusiek
Zakorzenienie

Hey,

Bylam wczoraj u gina i powiedzial mi ze to jest 14 tydzien A jak bylam miesiac temu to mowil ze to jest 7, wiec z logiki wychodzi, ze teraz jest 11 Mozecie mi powiedziec o co chodzi
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 07:07   #3599
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

sikanie nocne mnie wykończy ,dziś byłam 3 razy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O A dziewczyny, spotkałam się w jednym szpitalu z tym, że przy porodzie rodzinnym wymagane jest zaświadczenie o ukończeniu szkoły rodzenia....wszędzie tak jest?

w niektórych tak mówią ale raczej tego nie przestrzegają...jest wielu pracujących mężczyzn,skąd każdy miałby znaleźc czas na szkołę rodzenia

a to widzę,ze dzień był zajety zazdroszczę,ja się prawie z domu nie ruszam

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
własnie zastanawiałam sie jak to z farnowaniem bo ostatmio czytałam ze mozna od 12 tygodnia ale fryzjer mi mowil kiedys ze mozna spokojnie farbowac
tymbardziej ze j tz mi w domku farbuje i moge przewietrzyc pomiesszczenie itd
racja

ja książek ciążowych już nie czytam...niestety entuzjazm ciążowy prz kolejnej ciąży opada...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny ja byłam dziś u gina i miałam usg genetyczne , wszystko jest prawidłowo , dzidzia rośnie , tak sie wierciła że nie mogłam przestać się śmiać hehehe ....ach zakochałam się w tej kruszynce

no to super słyszec

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Bylam wczoraj u gina i powiedzial mi ze to jest 14 tydzien A jak bylam miesiac temu to mowil ze to jest 7, wiec z logiki wychodzi, ze teraz jest 11 Mozecie mi powiedziec o co chodzi
mój lekarz też ostatnio mówił co innego..ja w 8tc on mówi,że to 6t... kiedyś mówił,że liczy się te rozpoczęte tygodnie,teraz że te skończone niby się liczy tp wg OM,a tu policzył wg USG...jedno jest pewne,nikt nie zna dokładnej daty porodu,wiec czy to 6 czy 8 tydzień w moim przypadku nie ma wielkiego znaczenia...u Ciebie jednak już 3 tyg róznicy... kto by wiedział o co chodzi?? ja jednak liczę sobie sama, na tym suwaczku w podpisie wg OM i to wydaje mi się najbardziej pewne

życzę miłego dnia

Nikoś już z nami
Stary 2011-01-06, 08:16   #3600
margaret82
Zadomowienie

Ech co do farbowania i innych głupich zabobonów to nie ma co ich słuchać Dawniej ludzie naopowiadali głupot i teraz to się dalej ciągnie i tak ludzie sobie to powtarzają Ja już też się nasłuchałam czego to ja nie powinnam robić A co najśmieszniejsze to mnie to strasznie wkurza jak mi ktoś "doradza" a jak się denerwuje to słyszę " Tylko się nie denerwuj bo Ci nie wolno" Nie opowiadać głupot to się nie będe denerwować

Sloneczko555xxx super że dzidzius zdrowiutki

kurczak Wolf Ja też biorę ten feminatal ( teraz zmienili jego nazwę ) tylko ja mam taki że łykam 1 tabletkę dziennie i za 60 tabletek zapłaciłam nie całe 30 zł. Moja lekarka mi go poleciła więc chyba jest dobry

Dzień dobry mamusie i brzuszki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-01-06 o 11:24
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości