|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
a my dzis dostalismy wychodne
![]() ![]() ![]() Dziewczyny wiem ze juz to ktoras pisala ale zastanawiam sie co ubrac Mlodej pod spodnie i plaszczyk takie ocieplane ![]() ![]() ![]() no i nie wytrzymalam i kupilismy dzis dwa sloiczki "pierwsza marchewke" i "pierwsze jabluszko" ![]() ![]() pytalam wczesniej ale chyba gdzies umknelo to pytanie ![]() dziewczyny ktore podaly soczek marchewkowy i jablkowy tak po lyzeczce z jakiej firmy byly to soczki i kiedy pierwszy raz podalyscie?? Maja ma 3 miesiace i tydzien i lekarka w przychodni powiedziala ze za jakis tydzien mozemy jej dac lyzeczke czy dwie marchewki i za pare dni jablka czy to nie za wczesnie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Martucha jaki ten twoj chlopak jet duzy i jaki fajny
![]() Cytat:
![]() ![]() No ale niestety to prawda. A co do nastroju... uszy do gory i nie smutaj sie ![]() Cytat:
![]() ![]() Zobaczysz pozniej... ciezko bedzie pampersa na ta stujke zalozyc ![]() Kotek ja bede kupowac Hippa. Ale na sam poczatek hyba bede robic sama. No bo szkoda wyrzucac nie zuzytego soku czy owockow. A skoro na poczatek to bedzie po 1-2 lyzeczkach, to szkoda kupowac. Chyba latwiej mi bedzie jedna marchewke czy jablko przepuscic przez sokowirowke. o moze zrobie nawet wiecej dla reszty rodzinki ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-01-05 o 18:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sokow nie bede kupowac bo kupilismy sokowirowke i sama bede robic. Zastanawiam sie tez nad zakupem parowaru (dziewczyny o nim pisaly) aby w nim robic jabluszka i marchewki i warzywka i sama je blenderowac. Wyjdzie taniej. A jak nie bedzie mi sie chcialo to bede dawac sloiczki ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Wtajemniczenie
|
Martucha, no widać, że Patryk najstarszy i rządzi. Śliczny jest
![]() a oto efekt końcowy naszego wczorajszego spotkania ![]() ![]()
#2435 |
Rozeznanie
|
hagar- uzywam DADA i szczerze bardzo sobie je chwale jestem bardzo zadowolona,tesciowa kupiła huggiesy ale jak dla mnie za cienkie i nie podpasowały mi,na początku używaliśmy też pampersów i happy też chwale sobie ale jak teraz to DADA
dra na brzuch polecam 6weidera hula hop i rower ja u siebie efekty widze. weronisia śliczne zdjęcie twoje z Pascalem naked Filipek supcio FACEBOOK korzystam jak i z nk może ma ktoś ochote dołączyć do moich znajomych to będzie mi bardzo miło , na priv {imię i nazwisko miejscowość}podajcie mi mamusie jak macie ochote |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Przyczajenie
|
Super: ) a na drugim zdjęciu to ma takie piękne policzki jakbyście go różem potraktowały: )
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2438 |
Wtajemniczenie
|
haha no ja nie wiem co mu sie stało
![]() ![]()
#2439 |
Zadomowienie
|
naked (a może mszu
![]() ![]() Malwina a dołączyłaś do grupy naszej na fb? tak chyba będzie prościej U mnie doła ciąg dalszy TZ mi wcale w nim nie pomógł a mi się nawet pisać nie che Idę się położę może usnę A Franek będzie taki super i wstanie dopiero o 4... |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
Ewa- piekny twn twoj Fifek, no i gratki dla Marty za piekne zdjeciowe kompozycje!
![]() Moze chcesz wpasc do Poznania i porobic jakies foty mojemu Krzykunowi? Ja ostatnio portretowo kuleje, ani weny, ani ochoty, ani nic... Ja siedze z Karmi, a TZ z drinem. Jedno dziecko, a tyle alkoholu idzie... ![]()
#2441 |
Zadomowienie
|
Zuzi... niestety kochana raczej mi bardzo nie po drodze...
![]() ![]()
#2442 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Weronisia, wprowadziłam marchewkę dzień po skończeniu 4 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jakie witaminki będziesz podawać? cdn ![]()
![]() |
#2443 |
Wtajemniczenie
|
Lenka- no niestety mój Filek nie przepada za jabłuszkiem
![]() ![]()
#2444 |
Zadomowienie
|
Lenka*, AAJJ i martucha.... przepiekne zdjecia...
![]() ![]() Klarissa... podobaly mi sie dwa brzuszkowe z wyjazdu w góry, moglabys jeszcze raz wrzucic tamto zestawienie??
#2445 |
Rozeznanie
|
Lenka- a ciebie to chyba nie ma Facebooku co? Dolaczaj!
Naked- u nas Olek sie tak rozkupal, jak noworodek, I trzaska kup nawet 5 na dzien, tak ze ciesz sie , ze masz co 3 dni ![]()
#2446 |
Raczkowanie
|
Witam późną porą
U mnie szpital był w domu. Ingusia miała zapalenie oskrzeli i do wczoraj jeździłam z nią na zastrzyki. W nocy gdzieś z 2 razy miała napady kaszlu i zaczynała się dławić i musiałam szybko reagować i trzymać ją brzuszkiem w dół by mogła zwymiotować tą flegmą. Teraz zdarza jej się kaszelek w nocy ale po paru minutach przechodzi i idzie spać dalej. Teraz jedziemy na syropkach wykrztuśnych i mamy je jeszcze tydzień brać i do kontroli. Moja mała to taki śmieszek non stop się uśmiecha. Święta odbyły się tak jak normalne codzienne dni czyli mała się nie przestawiła. Chrzciny odbębnione i też spłynęły po niej jak po kaczce. Jedynie to jak zaczęła chorować to była nieswoja i ciągle popłakiwała ale po 2 dawkach zastrzyków już do normy wróciła. Ma już 14 i pół tygodnia waży już z 7 kilo czyli mój mały słodki klocuszek ![]() ![]() Mam takie organki po synu i potrafi leżeć pod nimi i bawić się grzechotkami i patrzyć na migające kolorowe gwiazdki. Dziecka normalnie nie ma ![]() ![]() Jakiś czas temu pisałyście o gondolkach ja to nie mam problemu bo nie posiadał mój wózek takiej opcji ale za to podnóżek podnosiłam do pionu i zasłaniał tak jak gondolka ale musiałam już normalnie dać bo moja córa to już wielka. Ubranka nosi już od miesiąca w rozmiarówce 3-6 mths. Wybaczcie że nie odnoszę się do żadnych postów ale nie jestem na bieżąco przez tą chorobę i te zamieszanie co ostatnio u mnie się dzieje. Wszystkie dzieciaczki bez wyjątku śliczne ![]()
#2447 | |||||||
Zadomowienie
|
Jak to na kręgosłup?
![]() Ja teraz karmię już tylko na leżąco, też mnie kręgosłup bolał, jak karmiłam na siedząco, teraz jest ok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2448 |
Wtajemniczenie
|
ehh faktycznie, przez ten fb przegapiam ciekawostki na wizażu
![]() Lenka cudna córeczka ![]() ![]() aajj fajny szkrab, śmieszne robi minki
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2011-01-05 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
Martucha,Lenka,AAJJ,naked śliczne fotki
![]() ja niestety dzisiaj mało się udzielałam,ale dorwałam kolejną książkę mojego ulubionego autora i nie mogę się oderwać ![]() miłej nocki mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zadomowienie
|
Lenka... jakie oburzenie na bordową
![]() a propos miesiączki -karmie wylacznie piersią - też jeszcze nie dostalam ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2011-01-05 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie chcę się wciągać ![]() Binka0310, zdrówka dla córci! Masz jakieś fotki Małej? ![]()
![]() |
#2452 | |||||
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Znów od rana brak weny na pisanie, czytałam na bieżąco ale mąż w trakcie dnia wyłączył mi laptopa i wcięło część cytatów Poruszałyście temat dołów- ja takich nie miewam, ale tak jak i Was zaczynają mnie nachodzić myśli o powrocie do pracy. Ja nie mam wyboru i wrócić muszę w kwietniu, nie tylko ze względów finansowych ale także z tego powodu, że w połowie roku a może i wcześniej jest u nas restrukturyzacja. A dokładnie likwidacja mojego zakładu pracy i tworzenie innej Jednostki. Nie wiadomo dla kogo starczy pracy i jakie będą struktury. Muszę być na miejscu żeby nie zostać bezrobotną. I tak pewnie stracę moje kierownicze stanowisko, bo ma go w nowych strukturach nie być, nie wiem co mi zaproponują i jak to będzie płatne. Ale wiem, że jak będę w domu to może mi przypaść w przydziale coś kiepskiego. Tak jak Wam pisałam, przez 4 miesiące z małą będą na zmianę mąż (2 razy w tyg) i rodzice, ale głównie teściowa. Jej w przydziale trafi się blisko 3 miesiące siedzenia i mnie to przeraża, boję się że się nie dogadamy- mieszka 120 km od nas więc będzie przyjeżdżała w niedzielę wieczorem i odjeżdżała w czwartek. We wtorki nie jest potrzebna bo mąż może zostać ale nie opłaca jej się kręcić te 120 km. Mogła by siedzieć z małą aż do 3 lat i jest chętna, ale nie idę w takie mieszkanie u nas po 3-4 dni tygodniu. Dla mnie to maskara i z dwojga złego wolę nianię, jak mała skończy prawie rok. Obecnością w domu teściowej jestem przerażona, boję się, że będzie się panoszyć, ale wyjścia nie mam. Nie zostawię 6 miesięcznego dziecka obcej osobie, a teściowa jest opiekuńcza i troskliwa i chyba da radę. Cytat:
U nas się takie zajęcia nazywają "Bąbelki pływają" (kurs pływania dla niemowląt 10 lekcji raz w tygodniu) ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pierwszej fotce- czysta mama. Duży ten 5 miesięczny bobas ![]() Cytat:
Cytat:
Ale się Filip dla Nadii wystroił. A ja sobie popijam Martini z lodem i cytrynką ![]() Mniam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lenka- miałam już wczoraj napisać, że super zdjęcia córci ![]()
![]() |
#2455 | |||||||
Wtajemniczenie
|
martucha zazdroszczę zajęć na basenie. My chyba zapiszemy się od marca
i jak po spacerze? lepiej? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas ok. 30 zł za 30 minut Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u nas problemów z karmieniem ciąg dalszy ![]() Mała marudzi przy cycku- albo w ogóle nie chce jeść, albo je krótko- nie wiem- do zaspokojenia pierwszego głodu czy może raczej dopóki mleko leci w miarę szybko. Z butelki je więcej, więc odciągam pokarm. No ale okazało się, że jest go mniej niż myślałam- np dziś po 3 godzinach ściągnęłam tylko 50 ml z obu cycków (no a Ola zwykle je tylko z jednego). Coś mnie tknęło i zważyłam małą- ważyła dziś 6 kg- czyli dokładnie tyle ile 3 tygodnie temu ![]() ![]() Dodatkowo wczoraj zobaczyłam, że Ola ma czerwony pępek- nie wiem od czego. Wczoraj i dziś założyłam jej te same (nowe) spodnie- może akurat w tym miejscu ma pasek i ją to obciera? Albo uczulenie na nikiel ? (spodnie mają taki metalowy guzik jak w dżinsach). ![]() I jeszcze jeden problem- coś mnie podkusiło, żeby kupić i wypróbować pieluszki z Lidla- no i Ola chyba dostała od nich uczulenia ![]() Ehh... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo widzisz calkiem niezly pomysl z tymi robionymi sokami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja jak skoncze sciagac to se walne greckie winko ze spritem aa co sie bede ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- taka mala rzecz a jak cieszy no nie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
ehhh 50 ml to malutko- u mnie też tak było. Sprawdź kilka razy, jeśli jest tak cały czas to musisz dokarmiać, bo mała pewnie głodna. A nie jest bardziej marudna niż zwykle? Spija sobie w 5 minut co tam masz i dlatego dłużej nie chce- u mnie było identycznie jak pokarm się kończył.
#2458 |
Wtajemniczenie
|
Ona pije może 1 minutę ostatnio. Albo od razu odwraca się od piersi. I nie marudzi więcej niż zwykle
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
|
Naked i Mszu swietne zdjecia Filipka
![]() ![]() Dziewczyny powysylalam zaproszenia na fb do tych z Was, ktore rozpoznalam ale nadal nie wiem jak dolaczyc do grupy ![]()
#2460 | ||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja podałam od razu pół buteleczki, ale Pawełek od jakiś 2 tygodni pije herbatkę jabłko i melisa- więc uznałam, że po soczku nic się nie stanie. Dziś, po wybiciu połowy flaszki (ok.80ml)- płakał, że jeszcze chce. Dostał też marchew z jabłuszkiem i co? Pomijam, że pluł, to za każdym razem jak dostał łyżeczkę do buzi (na którą od dawna rozdziawia buzię jak tylko z daleka namierzy łyżeczkę), to robił brum brum tak ustkami i marchewa była wszędzie Cytat:
![]() Muszę sokowirówkę zakupić. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas zestaw na Sylwka: wino, piwo, szampan (ten pseudo, oczywiście) i słoiczki i pampersy ![]() Swoją drogą, mam schowaną butlę prawdziwego, dobrego szampana- prezent od siostry na naszą rocznicę kilka lat temu i miał paść jak się mały urodził, ale zapomnieliśmy ![]() Cytat:
a co do jabłuszek, to Pawełek się krzywi na początku, ale jak załapie to je ze smakiem. Marchewa z jabłkiem już tak Mu nie podeszła. Ale te jabłuszka są dość kwaśne dla dziecka, które do tej pory same słodkie smaki znało, więc i tak dobrze, że chcą jeść ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do karmienia, się nie wypowiem, ale ten guzik mógł ją uczulić, zdecydowanie. To taka pierwsza ingerencja w końcu metalu na delikatną skórkę i skoro dorośli mają na to uczulenie, to maluchy chyba bardziej narażone ![]() Coś Ty, te pieluchy uczuliły? U nas po nich ok, ale nie przepadam za nimi. Za to totalna tragedia to dla mnie te pomarańczowe pampersy... chyba już z 6 razy przeleciały siuśki na plecy, bardzo wyciete są- jak porównałam ze zwykłymi pampkami. okropność.... i ten zapach ble rumiankowy... Dupsko ma pachnieć dupskiem, a nie kwiatami ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.