Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 17:22   #3961
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Paulizia- śliczne ubranka szalejecie Dziewczyny z zakupami Ja musze spisać jakich ubranek mam w jakich rozmiarach i będę dokupywać tego,czego brakuje, żeby później mi wszystko na ostatnią chwilę nie zostało, z resztą widzę,że z tym zdrowiem to też nigdy nic niewiadomo... Jak jest okazja kupienia czegoś fajnego, w atrakcyjnej cenie to nie można tego nie kupić

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:23   #3962
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
sluchajcie tak sie zastanawialam czy mozna isc do dentysty na czyszczenie zabkow???
a czemu nie? przecież to tylko czyszczenie.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Zestaw szeryfa firmy Vitamins baby
haha zestaw szeryfa słodkie

Siasiek, Ty tu takie smakowitości zapodajesz a ja mam postanowienie, że słodycze ograniczam i wcinam suszone owoce
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:30   #3963
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi skarpetki tez mi sie bardzo podobaly. Kupilam w Next 4 funty za 5 par.
Stary 2011-01-08, 17:46   #3964
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Andziot, a w zer dla skner bylo co? Polecam malego laptopka

Ja juz dziewczyny po zakupach. Zaraz zrobie fotki i powklejam co dzisaj kupilam Jeszcze dostalam znizke 10 funtow w Nexcie na zakupy online takze dzisaj moze cos wybiore [COLOR="Silver"]
nie bylismy w saturnie bo tylko o znizce w media slyszalam, moze w sumie powinnismy sie przejechac
ja właśnie chce takiego malego netbooka 10 lub 12,1 cali, nie wiecej

a poza tym uwielbiam ciuszki nexta szkoda ze w polsce nie ma
moze mi ktos coś fajnego wyśle ???
na allegro można dużo kupić ale tam sprowadzaja ze 4 tyg i czasami okazuje sie ze i tak ich nie ma

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Moria babeczki dla Ciebie od juniora

One strasznie słodkie wyszły i jeszcze się młody na ten lukier uparł...
mniam, mniam

ogarnęłam trochę kuchnie
Zosia nauczyla sie mówić "chodź!" jak czegoś chce od nas i woła : "CHAST" z takim namaszczeniem ze nie umiem jej odmówić (oczywiscie to wykorzystuje)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:50   #3965
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Princi wkrój teraz ten czosnek a cytrynę później, już do syropu. A 4 łyżki to miałam na cały dzień po łyżce co 3-4 godziny.

Aguś z tego co napisałaś to wyszło że robimy tak samo

Tylko miód nie jest polecany jeżeli ktoś ma gardło podrażnione. Nie wiem jak w syropie ale ja za miodem nie przepadam więc robię z cukrem. A poza tym u mnie miód prosto z pasieki po 2 tygodniach nie nadaje się do lania
ahhh
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ale jakie jest racjonalne wytłumaczenie kupowania ciuszków dopiero w 8 miesiącu?

proponuję to hasło jako tytuł następnego wątku

no jasne że pasuje

Może dla Ciebie nie ma różny w wydaniu w jednym miesiącu np. 1000 zł., ja wolę sobie to rozłożyć na dłuższy czas. Chociaż osobiście jeszcze nic nie kupiłam to za jakiś tydzień, dwa mam zamiar zacząć i żadne przesądy mnie nie powstrzymają

Mimbi, ślicznie wyglądasz

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszej panny młodej
ciesze sie
Stary 2011-01-08, 17:57   #3966
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczęta przy tym X landerze ewidentnie pisze:
-regulację oparcia od pozycji siedzącej do całkowicie leżącej

Tylko ja nie wiem jaki kolor Podoba mi sie vulcano ale ja wiem czy pasuje do chłopca...

http://allegro.pl/promocja-x-lander-...386954789.html

Aliczka88
ja też na 100% jestem zdecydowana na x-landera xa... a kolor voolcano jak najbardziej pasuje dla chłopaczka, nawet bardziej niż do dziewczynki... na żywo jest rewelacyjny... sama spodziewam się synusia i właśnie ten kolor najbardziej mi pasuje... a doszły mnie słuchy, że od marca mają wprowadzić nową kolorystykę x-landerów ale czy to na pewno prawda, to

a swoją drogą te wózki są naprawdę bardzo fajne i w przystępnych cenach... warto rozważyć
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:58   #3967
zosiaaa
Zadomowienie

Siasiek śliczne babeczki, ja też dzisiaj robiłam ale te gotowe z dr oetkera czy jak to się tam pisze. Ale moje nie wyszły takie kształtne.

Ja z rzeczy dla dzidzi mam tylko jedno body, ale zamierzam w tym tygodniu poszperać troszkę po allegro, może coś mi wpadnie w oko.

A te skarpetki są bardzo ładne

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:05   #3968
Kasia5
Raczkowanie

Mimbi-pięknie wyglądasz Świetna tunika
Fajne robicie zakupy. Skarpetki są przesłodkie.
Jak mi przejdzie przeziębienie to też wybieram się coś kupić Mam zamiar skorzystać z wyprzedaży.
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:09   #3969
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzcie co to

od kilku dni
coraz czesciej mam tak, ze np siedze sobie na kanapie po turecku i zaczyna mnie bolec brzuch tak jak zawsze przy okresie, i za chwile przestaje
poo kilku minutach znowu
czy to sa skurcze?? ??
nie mam czesto, a bol nie jest zbyt mocny
boli, ale bez przesady no i odpuszcza
Stary 2011-01-08, 18:15   #3970
bzyczka1
Zakorzenienie

Wy tak wklejacie zdjęcia ubranek...że aż mnie naszło i chyba sama zaraz porobię zdjęcia tego co już mam (u siebie w domu bo jeszcze parę rzeczy u mamy jest) i wam wkleję

Aguś nie pomogę bo ja tak nie mam.

Ja dziś umuzykalniałam naszą dzidzię puszczałam jej płyty z serii muzyka bobasa przez słuchawki przyłożone do brzuszka

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:20   #3971
principessina
Zakorzenienie

bzyczka no pochwal siem swoimi zakupami, ja przesmiardlam czosnkiem

agus87 ja jak mialam te skurcze to raczej tak macica jakby sie zatykala i puszczala po paru sekundach, w podbrzuszu nic nie czulam, nie wiem moze kazda czuje inaczej no ale czytalam o tych skurczach braxtona, ze ponoc sa normalne, moze to wlasnie jest to?
Stary 2011-01-08, 18:24   #3972
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
bzyczka no pochwal siem swoimi zakupami, ja przesmiardlam czosnkiem

agus87 ja jak mialam te skurcze to raczej tak macica jakby sie zatykala i puszczala po paru sekundach, w podbrzuszu nic nie czulam, nie wiem moze kazda czuje inaczej no ale czytalam o tych skurczach braxtona, ze ponoc sa normalne, moze to wlasnie jest to?
kurcze mam nadzieje, ze to nic groznego

ide wziac kapiel bo musze wlosy wymodelowac, paznokietki sobie chce zrobic

a o 2o przychodzi znajomy i juz sie pozniej ze spokojem nie wykapie, bo nie wiem do ktorej bedzie siedzial

znowu mi sie tak dzieje
Stary 2011-01-08, 18:28   #3973
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny chciałabym sie was zapytać dlaczego juz kupujecie ciuszki i tam nie wiem co jeszcze jak termin macie na kwiecień czy maj ... raczej ciuszki dla maleństwa sie kupuje w pod koniec 7 m-ca bardziej 8m-ca ????
Nie miejcie mi nic zazłe ale nie powinno sie tak szybko spieszyc chyba z zakupami dziewczyny .
Tak to podobno nieszczescie przynosi... Tak samo jak buty slubne z odkrytymi palcami i dwie zakonnice w polonezie (a moze one szczescie przynosza?). Nie widze powodow, dla ktorych nie mialabym kupowac ubranek, co ma byc to bedzie i ubrania nie maja tu nic do rzeczy. A ze teraz jeszcze sa przeceny, to zal nie kupowac.
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Mimbi ślicznie wyglądasz i brzuszek jaki okrąglutki
Cytat:
I gdzie Ty kobieto gruba jesteś?? Brzuszek bardzo zgrabniutki i ślicznie wyglądasz.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
gdzie ty jestes gruba

cudny brzuszek
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Mimbi pięknie wyglądasz, cudny brzucholek
Cytat:

Ale ze mnie sierota..
Mimbi piekna Mamusiu z pieknym Brzuszkiem
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mimbi, ślicznie wyglądasz
Dziekuje za mile slowa, troche mi podskoczyla samoocena Pewnie nie widzicie, ale jestem grubasna, mam te pulchne poliki jak chomik i wielki biceps. Ale coz, takie juz sa uroki ciazy
Cytat:
mimbi wspanialy brzuszek i sliczna mloda mamusia
Mloda to ja bylam 10 lat temu, teraz dobijam do 30
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mimbi piękna z ciebie kobietka i tunika z h&m widze (tez mi sie podobała)
A tak, z H&M. Z calego dzialu H&M Mama kupilam jakies 6 ciuchow, ale ten podobal mi sie najbardziej. W sumie jest na tyle uniwersalna, ze bede ja mogla nosic nawet po porodzie, bardzo wygodna i latwa w praniu.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:31   #3974
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
my po sprzataniau, powrocie z zatloczonej okrutnie Ikei(ogladalismy lozeczka, komodki itp ) oraz po pysznym obiadku w naszej ulubionej knajpeczce, tak wiec sobote zaliczam do udanych jeszcze wieczorkiem leci jeden z moich ulubionych filmow z Helen Hunt Podaj Dalej i juz niewiele mi do szczesci apotrzeba
doczytalam was powoli i tez musze ze dwa grosze napisac

Cytat:

zakupy zaliczone
o dziwo nie kupilam nic dla Zosi ani dla maluszka
chcielismy jechac do media-marktu zeby zobaczyc i moze kupic mi w końcu laptopa, ale kurcze te niby zakupy bez vatu to jakas sciema bo laptopy nie wliczaja sie ani do agd ani rtv i zadnych znizek nie było no a wiadomo powszechnie ze normlanie to tanio tam nie jest

no i zrobilam sie za duza do moich jednych spodni ciazowych
w poprzedniej ciązy przechodzilam w moich dwooch parach cala ciąze a teraz juz mi tylko jedne zostały
Andziot ja mam tylko jedne spodnie ciazowe, tak to latam w rajstopach i legginsach bo mi jakos wygodniej, ale boje sie ze moje spodnie ciazowe niestety szybko zrobia sie za male, bo mam wrazenie, ze brzuch w ostatnich tygodniach rosnie zabojczo szybko!
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Co do kupowania to ja sobie nie wyobrażam zostawić wszystko na ostatnią chwilę, po pierwsze, mogę urodzić wcześniej i kto za mnie pokupuje najpotrzebniejsze rzeczy na pewno nie tż, po drugie na raz to jak dla nas zbyt duzy wydatek, zwłaszcza że sam wózek będzie nas kosztował 3500zł i zakup jego zostawiamy na sam koniec, a gdybym musiała wtedy całą resztę podwójnie kupić to nie wiem skąd wziełabym od razu tyle kasy.
I dlatego kupuję na raty bo na raz niestety nie dalibyśmy rady.

dobra makijaze studniówkowe zrobione więc lecę dalej do pierogów bo z gotowaniem dziś jestem w lesie :/
dokladnie Eweska zgadzam sie w stu procentach, my tez zamowilismy wozek itp, bo jednak wydatkow jest mnostwo a jak rozklada sie je po kolei to wtedy latwiej sie ogarnac, poza tym mnei sprawia wieksza frajde takie kupowanie na raty
jeju ale mi zrobilas zachcila na pierogi...a z czym robisz?
Cytat:
też się dziele kompem niestety
ja na szczescie mam swoj i Tz swoj, bo bysmy sie bili, uparci jestesmy strasznie dlatego szczesliwie kazdy ma swoj
Cytat:
Załącznik 3652955 Załącznik 3652956
ogrodniczki, body, biale fafetki - Next
Wszystko 0-3 miesiecy
jakie fajne ciuszkiiiiii zestaw szeryfa gora!! jeju znowu mi sie cos chce kupic jak patrze na takie cuda
Cytat:
Współczuję Ci tej zgagi, możesz mi ją oddać na chwilę bo ja nadal nie wiem co to jest.

ja przed ciaza nigdy zgagi nie mialam w ogole nie umialam sobie wyobrazic, a teraz tak mnie dopadla, ze cos niesamowitego, chetnie oddam i nawet doplace
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
aale sie mecze z tymi plecami, w pon pojde do lekarza zapytac co jeszcze moge zrobic, bo ja mam to albo od spania, albo cos mi powyskakiwalo. masaze pomagaja, ale na krotko. a od rana znow sie mecze.
zaraz musze sie zbierac, doczytam wieczorem pa
mnie tez plecy bola okorutnie, dzisiaj malo siedzialam, ale posprzatalam , polazilismy do ikei i teraz znowu pisze do was na lezaco bo nie moge siedziec z bolu, na szczescie tez za rtdzien ide do lekarki bo bym chyba zwariowala
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Ciuszki sliczne, a kolderka przecudowna!!!

Ja sobie natarlam amolem moja rew kulszowa i dzisiaj mnie rypie jeszcze bardziej niz wczoraj, wiec chyba nie dziala
Wklejam sie Wam jeszcze swiatecznie, gruba jestem niebywale, jak taki maly hipek
jeju mimbi jaki sliczny brzuszek i cudowna sukieneczka!! powiedz mi gdzie ty jestes hipek, bo ja jakos nie widze
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
To chyba indywidualna sprawa każdej z nas, więc nie wiem po co te zaczepki. Jedna ma ochote kupić juz w 3 mscu jakieś bodziaki a inna kupi w 6 mscu...
Nie rozumiem
zgadzam sie, lazdy robi jak lubi, moja psiapsiola w PL tez na mnie wrzeszczy ze jak ja moge kupowac ona w 8 miesiacu latala, a miala problemy przytyla 26 kilo i ledwie sie ruszala, ale i tak nie kupilaby wczesniej, a lozeczko i wozek dopiero po porodzie na szybciora, nie rozumiem, kompletniw
Aliczko pamietam o tobie kochana caly czas tylko mi czaasu brakowalo, jutro na szczescie nie mam zadnych planow wiec obiecuje juz sie zabrac, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz
Cytat:
Hej Dziewczynki ja jeszcze zyje, ale niestety padlo mi na oskrzela, internistka kazal mi isc w pon do ginekologa, bo sama nie moze zadecydowac co mi dac juz mi 2 siwe wlosy wylazly z tego zamartwiania sie

mimbi wspanialy brzuszek i sliczna mloda mamusia

Kwietecek wszystkiego naj naj w tym szczegolnym dla Was dniu

a my jutro mamy rocznice slubu, no i spedzimy ja w domku, ja przymierajaca pod kolderka a maz ugotuje cos dobrego
biedna jestes , moze dlatego nie chcialo ci odpuscic, ze juz byly te oskrzela zaatakowane, jak pskrzela to lez kochana moja pod kolderka i je wygrzewaj, to najlepsze co mozna zrobic i sie nie zamartwiaj prosze bo szkodzisz tylko sobie i dzidzi dobrze? obiecujesz?
Kwiatecek! Najlepszego w dniu slubuuuuu, zeby wszystko po nim bylo jak najpiekniej

a ja leze a co.... po tak intesywnym dniu

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:32   #3975
principessina
Zakorzenienie

mimbi nie dobijaj mnie i siebie u mnie tez prawie 30tka na karku, pozatym adlabym Ci jakies 24

e tam nieszczescie, ja nawet w noc przed slubem spalam razem z mezem i widzial moja suknie slubna i jeszcze w dzien slubu pomagal mi sie w nia ubrac
Stary 2011-01-08, 18:33   #3976
andziot
Zakorzenienie

a ja nie mam co wklejać bo narazie zakupiłam tylko:
1. kocyk
2. 2-pack białych zwykłych kopertowych bodziaków z hm
i to cały mój zestaw zakupowy ...
15.01 jedziemy do domu to wezmę ciuszki po Zosi i poprzeglądam, to wtedy się może będę miała czym chwalić

czy któras ma rajstopy ciążowe z Veneziany ???
bardzo lubię tą firmę, ale zastanawia mnie czy one rzeczywiście sa takie wysokie jjak na zdjęciu ???
http://allegro.pl/rajstopy-mamma-don...403988228.html

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-08 o 18:36
Stary 2011-01-08, 18:39   #3977
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie co to

od kilku dni
coraz czesciej mam tak, ze np siedze sobie na kanapie po turecku i zaczyna mnie bolec brzuch tak jak zawsze przy okresie, i za chwile przestaje
poo kilku minutach znowu
czy to sa skurcze?? ??
nie mam czesto, a bol nie jest zbyt mocny
boli, ale bez przesady no i odpuszcza
Agus, ja mialam takie bole ok 13/14 tygodnia i lekarze powiedzieli ze to normalne skurcze przepowiadajace, ze macica sie spina i ze niektore kobiety w ogole tego nie czuja a niektore czuja juz bardzo wczesnie, teraz nie mam, ale pamietam , ze tez sie martwilam, w razie bolu lekarz kazal brac mi nospe i magnez, magnez zreszta biore codziennie dotad,
na wszelki wypadek zadzwon do swojego lekarza, albo sie do niego przejdz, bedziesz spokojniejsza

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
mimbi nie dobijaj mnie i siebie u mnie tez prawie 30tka na karku, pozatym adlabym Ci jakies 24

e tam nieszczescie, ja nawet w noc przed slubem spalam razem z mezem i widzial moja suknie slubna i jeszcze w dzien slubu pomagal mi sie w nia ubrac
ja tez w grudniu skonczylam 29 , wiec rocznikowo trzydziecha jak sie patrzy i wcale nie czuje sie stara, wrecz przeciwnie
co dp przesadow, moj maz tez widzial suknei slubna plus buty odkryte nawet nie wiedzialam, ze nie powinny byc hihih

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-08, 18:44   #3978
bzyczka1
Zakorzenienie

o żesz.....

a ja miałam buty z odkrytymi palcami do ślubu...no i uciekło mi pewnie tymi dziurami szczęście i rozwód murowany o ja głupia

mało tego w bukiecie miałam róże, i do tego perełki w ozdobie w bukiecie. No nieszczęście murowane.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2011-01-08 o 18:47
Stary 2011-01-08, 18:44   #3979
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
No proszę, a mi nikt nie wspomniał, że jednak te panele mogą być refundowane.
IgE robiliśmy wczoraj, łącznie z panelami
listopadowa, mi tez sie udalo miec badania dla malego refundowane, tzn testy itd, i to dosyc szybko bo ok 3 tyg od 1wszej wizyty(jako jedna z niewielu rzeczy refundowanych na ktora udalo mi sie zalapac)

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Teraz 22 tc. Ale ja juz rok temu leczylam sie szpitalnie na depresje plus do dnia, kiedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy bralam stale leki na depresje, wiec musialam je od razu odstawic. Lekarz powiedzial, ze jak tylko zobacze u siebie jakies symptomy mam od razu sie do niego zglaszac i polozy mnie na oddziale - bez lekow, ale zeby miec mnie pod kontrola. To jest maly, przytulny szpital psychiatryczny, bez zadnych metalowych lozek i kaftanow, tylko jak taki maly hotelik z cudownymi lekarzami i pielegniarkami, juz raz mi bardzo pomogli, wiec w razie czego mam sie gdzie zglosic po pomoc. No, ale na razie jej nie potrzebuje

Wklejam sie Wam jeszcze swiatecznie, gruba jestem niebywale, jak taki maly hipek
brzusio super pileczka, no to uwazaj na siebie po ciazy, bo ja to mialam samopoczucie fatalne tak 2 mce po porodzie, to byla masakra, ale w miare szybko przeszlo

Cytat:
Antropia wiem cos o jajach w laboratoriach ja jak czekałam na wynik awidności z toxo to tydzień czekałam i dowiedziałam się że nie do tej próbówki była krew pobrana i że mam powtórzyć, czyli kolejny tydzień czekania. Później się okazało że tam gdzie wyniki robią (z mojej przychodni wysyłają dalej) zaginęła im moja próbówka i krew była pobrana do dobrej tylko się przyznać nie chcieli. A od tego wyniku zależało to czy musze przyjmować leki na toxo czy nie, czyli bardzo ważne.
bzyczko, chyba cos mi umknelo , bo pamietam o twojej toxo, a jak sie skonczylo, bo myslalam o tym? jeszcze jakas dziewczyna miala cos nie halo z wynikami prawda?

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny chciałabym sie was zapytać dlaczego juz kupujecie ciuszki i tam nie wiem co jeszcze jak termin macie na kwiecień czy maj ... raczej ciuszki dla maleństwa sie kupuje w pod koniec 7 m-ca bardziej 8m-ca ????
Nie miejcie mi nic zazłe ale nie powinno sie tak szybko spieszyc chyba z zakupami dziewczyny .
za pierwszym razem i teraz zaczelam kupowac w podobnym czasie, nie wyobrazam sobie na raz wydac kilka tys , przy remoncie jaki nas czeka poprostu potem nie bedzie mnie stac, a co ma byc to bedzie-jak dziewczyny pisaly i fakt ze cos tam jest juz kupione tego nie zmieni
Cytat:
bzyczka pokroilam cebule i przycisnelam mozdzierzem, za ile bede miala troszke syropu, podlalam miodem, i co mowisz zeby cytryny tez dodac i czosnku jak pokrojonego?
princi kuruj sie, napisz co ten twoj lekarz ci zalecil

Cytat:
agnieszka_pe25 mnie tez w pierwszzej ciąży nic nie bolało a juz na pewno nie plecy i też teraz boli mnie krzyż i staw krzyżowo-biodrowy i do tego pachwina i tez nie wiem co z tym zrobic
ja sobie mysle ze po pierwszym porodzie juz takie sprawne ciało nie jest i kości sie poprzestawiaja troche i niestety teraz to odczuwamy
tylko wydaje mi sie ze bol na dole plecow jest jakby spowodowany bezposrednio naporem rozwijajacej sie ciazy, ciezaru, przesuniecia srodka ciezkosci, a mnie tak boli na wysokosci mostka i szyja ze szok. jak lykam to czuje kazdy polykany kes. do tego to swedzenie rak i nog.......

Cytat:
Siasiek, ale muffiny
Anulinka nie mam NG
Principessinko prosze bradzo

Załącznik 3652955 Załącznik 3652956

ogrodniczki, body, biale fafetki - Next
Wszystko 0-3 miesiecy
jezuuuuuuuuuuuu jaki boski ten zestaw szeryfa, no powalil mnie na kolana, jakbyscie przypadkiem znalazly cos takiego na allegro to dajcie znac, kcem to!!!!

Najlepsze zyczenia dla Kwiatecka!! wszystkiego dobrego!!!
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:53   #3980
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny napisalam w klubie...prosze o rady
Stary 2011-01-08, 18:55   #3981
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
o żesz.....

a ja miałam buty z odkrytymi palcami do ślubu...no i uciekło mi pewnie tymi dziurami szczęście i rozwód murowany o ja głupia

mało tego w bukiecie miałam róże, i do tego perełki w ozdobie w bukiecie. No nieszczęście murowane.
ja też miałam odkryte palce w butach do śłubu nawet nie wiedziałam ze nie mozna mieć ...
no to koniec ... nie ma sie co starać bo i tak już przesądzony nasz los ...

Cytat:
tylko wydaje mi sie ze bol na dole plecow jest jakby spowodowany bezposrednio naporem rozwijajacej sie ciazy, ciezaru, przesuniecia srodka ciezkosci, a mnie tak boli na wysokosci mostka i szyja ze szok. jak lykam to czuje kazdy polykany kes. do tego to swedzenie rak i nog.......
boli cię kregosłup czy przełyk ???
jeśli kręgosłup to wiesz punkt ciężkości rzeczywiście się zmienia ale odczuwają to wszystkie odcinki kręgosłupa i wystarczy że masz lekkie zwyrodnienie w tym odcinku i już przy ciężarze brzucha będziesz czuła ból bo zmniejsza się lordoza i przez to zmieniają się też krzywizny w odcinku piersiowym i syjnym i kręgi się inaczej układają... ciut namotałam ale mam nadzieje ze da sie zrozumiec bo nie mam dziś dnia do układania mądrych zdań

Stary 2011-01-08, 18:56   #3982
Paulizia
Wtajemniczenie

a ja slub bralam w maju, a jak wiadomo w maju slub szybki grob

Mimbi biceps??? Nie chcialabys zobaczyc mojego. Maz mnie nazywa Bambarylka i powiedzial, ze nie mozemu juz razem lezec na wersalce, bo ja zarwiemy

Andziot chetnie bym takie rajstopy kupila, ale jakby jeszcze twarz zakrywaly, bo mi znowu wielki pryszcz wyskoczyl

Anulka zawsze mozesz zaczac kupowac na 6-9 miesiecy

Agus87 kurcze ja takich boli nie mam... niestety czasem mam bole jak na zatwardzenie i mnie skreca w jelitach, a zalatwiam sie codziennie

Znowu ciezarna chora na ta grype AH1N1, ale stan dobry. Tamta 23latka co zrobili jej cesarke w 27 tygodniu ciazy wciaz walczy o zycie. Dzidzius zdrowy.
Stary 2011-01-08, 19:00   #3983
principessina
Zakorzenienie

Paulizia a o tym nie slyszalam, ze jak w maju slub to grob haha dobre

agus87 ja na te lekkie skurcze 2x dziennie biore magnez jesli sie nasila to dostane no-spe
Stary 2011-01-08, 19:06   #3984
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
a ja slub bralam w maju, a jak wiadomo w maju slub szybki grob

Anulka zawsze mozesz zaczac kupowac na 6-9 miesiecy

.
no chyba zaczne albo sie przerzuce na jakies butelki, smoczki i takie bajery, tez potrzebne, plus trzeba pokoik dla dziecka meblowac ale sie dopiero wyzyje)))

princi napisalam ci w klubie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-08, 19:06   #3985
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też miałam odkryte palce w butach do śłubu nawet nie wiedziałam ze nie mozna mieć ...
no to koniec ... nie ma sie co starać bo i tak już przesądzony nasz los ...

boli cię kregosłup czy przełyk ???
jeśli kręgosłup to wiesz punkt ciężkości rzeczywiście się zmienia ale odczuwają to wszystkie odcinki kręgosłupa i wystarczy że masz lekkie zwyrodnienie w tym odcinku i już przy ciężarze brzucha będziesz czuła ból bo zmniejsza się lordoza i przez to zmieniają się też krzywizny w odcinku piersiowym i syjnym i kręgi się inaczej układają... ciut namotałam ale mam nadzieje ze da sie zrozumiec bo nie mam dziś dnia do układania mądrych zdań

boli mnie kregoslup ale na wysokosci mostka boli mnie jakby "na wylot" czuje jakby bolalo mnie serce, i w tym wlasnie miejscu czuje kazdy kes, czy jak pije kazdy lyk i wiem ze to jest wina kregoslupa. cierpna mi w nocy dlonie i napieprza glowa,
Stary 2011-01-08, 19:10   #3986
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot chetnie bym takie rajstopy kupila, ale jakby jeszcze twarz zakrywaly, bo mi znowu wielki pryszcz wyskoczyl

Cytat:
boli mnie kregoslup ale na wysokosci mostka boli mnie jakby "na wylot" czuje jakby bolalo mnie serce, i w tym wlasnie miejscu czuje kazdy kes, czy jak pije kazdy lyk i wiem ze to jest wina kregoslupa. cierpna mi w nocy dlonie i napieprza glowa,
a moze posmaruj sobie raz rozgrzewającą maścią, typu fastum czy ketonal w żelu i zobacz czy pomoże choć trochę

Stary 2011-01-08, 19:11   #3987
bzyczka1
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 no jeździłam do szpitala na oddział zakaźny, powtarzali mi badania i wyszło na to że chorowałam na tokso przed 4 miesiącami, czyli przed ciążą więc wszystko ok. Ale co się strachu najadłam, najedliśmy to nasze.

My ślub braliśmy w Lipcu, więc też lipa.

Andziot ja już przestałam się starać, szkoda mych starań

Nasz skarb
Stary 2011-01-08, 19:15   #3988
Paulizia
Wtajemniczenie

Bzyczka... ogromnie mi przykro z tego powodu... to kiedy sie rozwodzicie?
Ja w sumie nie wiem czy mam juz po ksiedza wolac?
Stary 2011-01-08, 19:16   #3989
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

a moze posmaruj sobie raz rozgrzewającą maścią, typu fastum czy ketonal w żelu i zobacz czy pomoże choć trochę
no wlasnie nie wiedzialam czy ketonalem moge, masaze to tez ulga tylko do rana, max 1,5 dnia.

Cytat:
agnieszka_pe25 no jeździłam do szpitala na oddział zakaźny, powtarzali mi badania i wyszło na to że chorowałam na tokso przed 4 miesiącami, czyli przed ciążą więc wszystko ok. Ale co się strachu najadłam, najedliśmy to nasze.

My ślub braliśmy w Lipcu, więc też lipa.

Andziot ja już przestałam się starać, szkoda mych starań
uff, to dobrze ze sie wyjasnilo. ja tez mialam koszmary z ta toksoplazmoza, i robilam na wlasna reke bo lekarze zlewaja temat

ciesze sie ze u ciebie ok

haha, ale szalejecie z tymi zabobonami. my sie pobieralismy w marcu, mielismy tylko cywilny, ja bylam ubrana na czarno, a on na bezowo, takze miz maz haha

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-08 o 19:18
Stary 2011-01-08, 19:27   #3990
bzyczka1
Zakorzenienie

Paulizia no muszę poczekać aż wróci ze służby...czyli przynajmniej do poniedziałku, bo prosto ze służby jedzie do rodzinnego miasta załatwić jeszcze kilka spraw.

Ale wiecie co...mi jeszcze znajoma na studiach zaraz po zaręczynach mówiła że pierścionek zaręczynowy bez diamentu/brylantu to też samo zuuooo...a ja miałam tylko cyrkonie ale za to, to winę zrzucę na tż, żeby nie było rozwodu z orzeczeniem o winie i że to moja wina

Zaraz wrzucę zdjęcia tylko je pozmniejszam.

Nasz skarb
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości