|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Paulizia- śliczne ubranka
Ja musze spisać jakich ubranek mam w jakich rozmiarach i będę dokupywać tego,czego brakuje, żeby później mi wszystko na ostatnią chwilę nie zostało, z resztą widzę,że z tym zdrowiem to też nigdy nic niewiadomo... Jak jest okazja kupienia czegoś fajnego, w atrakcyjnej cenie to nie można tego nie kupić
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
przecież to tylko czyszczenie.haha zestaw szeryfa ![]() Siasiek, Ty tu takie smakowitości zapodajesz a ja mam postanowienie, że słodycze ograniczam i wcinam suszone owoce
|
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi skarpetki tez mi sie bardzo podobaly. Kupilam w Next 4 funty za 5 par.
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie chce takiego malego netbooka 10 lub 12,1 cali, nie wiecej a poza tym uwielbiam ciuszki nexta ![]() moze mi ktos coś fajnego wyśle ??? na allegro można dużo kupić ale tam sprowadzaja ze 4 tyg i czasami okazuje sie ze i tak ich nie ma Cytat:
![]() ogarnęłam trochę kuchnie Zosia nauczyla sie mówić "chodź!" jak czegoś chce od nas i woła : "CHAST" z takim namaszczeniem ze nie umiem jej odmówić (oczywiscie to wykorzystuje)
|
||
|
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aliczka88 ja też na 100% jestem zdecydowana na x-landera xa... a kolor voolcano jak najbardziej pasuje dla chłopaczka, nawet bardziej niż do dziewczynki... na żywo jest rewelacyjny... sama spodziewam się synusia i właśnie ten kolor najbardziej mi pasuje... a doszły mnie słuchy, że od marca mają wprowadzić nową kolorystykę x-landerów ale czy to na pewno prawda, to ![]() a swoją drogą te wózki są naprawdę bardzo fajne i w przystępnych cenach... warto rozważyć
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek śliczne babeczki, ja też dzisiaj robiłam ale te gotowe z dr oetkera czy jak to się tam pisze. Ale moje nie wyszły takie kształtne
.Ja z rzeczy dla dzidzi mam tylko jedno body , ale zamierzam w tym tygodniu poszperać troszkę po allegro, może coś mi wpadnie w oko. A te skarpetki są bardzo ładne
|
|
#3968 |
|
Raczkowanie
|
Mimbi-pięknie wyglądasz
Świetna tunikaFajne robicie zakupy. Skarpetki są przesłodkie. Jak mi przejdzie przeziębienie to też wybieram się coś kupić Mam zamiar skorzystać z wyprzedaży.
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie co to
![]() od kilku dni coraz czesciej mam tak, ze np siedze sobie na kanapie po turecku i zaczyna mnie bolec brzuch tak jak zawsze przy okresie, i za chwile przestaje poo kilku minutach znowu czy to sa skurcze?? ??nie mam czesto, a bol nie jest zbyt mocny boli, ale bez przesady no i odpuszcza |
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak wklejacie zdjęcia ubranek...że aż mnie naszło i chyba sama zaraz porobię zdjęcia tego co już mam (u siebie w domu bo jeszcze parę rzeczy u mamy jest) i wam wkleję
Aguś nie pomogę bo ja tak nie mam. Ja dziś umuzykalniałam naszą dzidzię puszczałam jej płyty z serii muzyka bobasa przez słuchawki przyłożone do brzuszka
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka no pochwal siem swoimi zakupami, ja przesmiardlam czosnkiem
![]() agus87 ja jak mialam te skurcze to raczej tak macica jakby sie zatykala i puszczala po paru sekundach, w podbrzuszu nic nie czulam, nie wiem moze kazda czuje inaczej no ale czytalam o tych skurczach braxtona, ze ponoc sa normalne, moze to wlasnie jest to?
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide wziac kapiel bo musze wlosy wymodelowac, paznokietki sobie chce zrobic a o 2o przychodzi znajomy i juz sie pozniej ze spokojem nie wykapie, bo nie wiem do ktorej bedzie siedzial ![]() znowu mi sie tak dzieje
|
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie nie widzicie, ale jestem grubasna, mam te pulchne poliki jak chomik i wielki biceps. Ale coz, takie juz sa uroki ciazy ![]() Mloda to ja bylam 10 lat temu, teraz dobijam do 30 ![]() A tak, z H&M. Z calego dzialu H&M Mama kupilam jakies 6 ciuchow, ale ten podobal mi sie najbardziej. W sumie jest na tyle uniwersalna, ze bede ja mogla nosic nawet po porodzie, bardzo wygodna i latwa w praniu. |
||
|
|
|
#3974 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
my po sprzataniau, powrocie z zatloczonej okrutnie Ikei(ogladalismy lozeczka, komodki itp ) oraz po pysznym obiadku w naszej ulubionej knajpeczce, tak wiec sobote zaliczam do udanych jeszcze wieczorkiem leci jeden z moich ulubionych filmow z Helen Hunt Podaj Dalej i juz niewiele mi do szczesci apotrzeba![]() doczytalam was powoli i tez musze ze dwa grosze napisac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeju ale mi zrobilas zachcila na pierogi...a z czym robisz? ja na szczescie mam swoj i Tz swoj, bo bysmy sie bili, uparci jestesmy strasznie dlatego szczesliwie kazdy ma swoj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aliczko pamietam o tobie kochana caly czas tylko mi czaasu brakowalo, jutro na szczescie nie mam zadnych planow wiec obiecuje juz sie zabrac, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz ![]() Cytat:
![]() Kwiatecek! Najlepszego w dniu slubuuuuu, zeby wszystko po nim bylo jak najpiekniej ![]() a ja leze a co.... po tak intesywnym dniu
|
||||||||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi nie dobijaj mnie i siebie u mnie tez prawie 30tka na karku, pozatym adlabym Ci jakies 24
e tam nieszczescie, ja nawet w noc przed slubem spalam razem z mezem i widzial moja suknie slubna i jeszcze w dzien slubu pomagal mi sie w nia ubrac
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam co wklejać bo narazie zakupiłam tylko:
1. kocyk 2. 2-pack białych zwykłych kopertowych bodziaków z hm i to cały mój zestaw zakupowy ... 15.01 jedziemy do domu to wezmę ciuszki po Zosi i poprzeglądam, to wtedy się może będę miała czym chwalić ![]() czy któras ma rajstopy ciążowe z Veneziany ??? bardzo lubię tą firmę, ale zastanawia mnie czy one rzeczywiście sa takie wysokie jjak na zdjęciu ??? http://allegro.pl/rajstopy-mamma-don...403988228.html
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-08 o 18:36 |
|
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wszelki wypadek zadzwon do swojego lekarza, albo sie do niego przejdz, bedziesz spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
co dp przesadow, moj maz tez widzial suknei slubna plus buty odkryte nawet nie wiedzialam, ze nie powinny byc hihih
|
||
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
o żesz.....
a ja miałam buty z odkrytymi palcami do ślubu...no i uciekło mi pewnie tymi dziurami szczęście i rozwód murowany ![]() ![]() mało tego w bukiecie miałam róże, i do tego perełki w ozdobie w bukiecie. No nieszczęście murowane.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-01-08 o 18:47 |
|
|
|
#3979 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepsze zyczenia dla Kwiatecka!! wszystkiego dobrego!!! |
|||||||
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napisalam w klubie...prosze o rady
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to koniec ... nie ma sie co starać bo i tak już przesądzony nasz los ... ![]() Cytat:
jeśli kręgosłup to wiesz punkt ciężkości rzeczywiście się zmienia ale odczuwają to wszystkie odcinki kręgosłupa i wystarczy że masz lekkie zwyrodnienie w tym odcinku i już przy ciężarze brzucha będziesz czuła ból bo zmniejsza się lordoza i przez to zmieniają się też krzywizny w odcinku piersiowym i syjnym i kręgi się inaczej układają... ciut namotałam ale mam nadzieje ze da sie zrozumiec bo nie mam dziś dnia do układania mądrych zdań
|
||
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja slub bralam w maju, a jak wiadomo w maju slub szybki grob
Mimbi biceps??? Nie chcialabys zobaczyc mojego. Maz mnie nazywa Bambarylka i powiedzial, ze nie mozemu juz razem lezec na wersalce, bo ja zarwiemy Andziot chetnie bym takie rajstopy kupila, ale jakby jeszcze twarz zakrywaly, bo mi znowu wielki pryszcz wyskoczyl ![]() Anulka zawsze mozesz zaczac kupowac na 6-9 miesiecy ![]() Agus87 kurcze ja takich boli nie mam... niestety czasem mam bole jak na zatwardzenie i mnie skreca w jelitach, a zalatwiam sie codziennie ![]() Znowu ciezarna chora na ta grype AH1N1, ale stan dobry. Tamta 23latka co zrobili jej cesarke w 27 tygodniu ciazy wciaz walczy o zycie. Dzidzius zdrowy.
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia a o tym nie slyszalam, ze jak w maju slub to grob haha dobre
agus87 ja na te lekkie skurcze 2x dziennie biore magnez jesli sie nasila to dostane no-spe
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo sie przerzuce na jakies butelki, smoczki i takie bajery, tez potrzebne, plus trzeba pokoik dla dziecka meblowac ale sie dopiero wyzyje )))princi napisalam ci w klubie
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boli mnie kregoslup ale na wysokosci mostka boli mnie jakby "na wylot" czuje jakby bolalo mnie serce, i w tym wlasnie miejscu czuje kazdy kes, czy jak pije kazdy lyk i wiem ze to jest wina kregoslupa. cierpna mi w nocy dlonie i napieprza glowa, |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze posmaruj sobie raz rozgrzewającą maścią, typu fastum czy ketonal w żelu i zobacz czy pomoże choć trochę |
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 no jeździłam do szpitala na oddział zakaźny, powtarzali mi badania i wyszło na to że chorowałam na tokso przed 4 miesiącami, czyli przed ciążą więc wszystko ok. Ale co się strachu najadłam, najedliśmy to nasze.
My ślub braliśmy w Lipcu, więc też lipa. Andziot ja już przestałam się starać, szkoda mych starań
|
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
Bzyczka... ogromnie mi przykro z tego powodu... to kiedy sie rozwodzicie?
Ja w sumie nie wiem czy mam juz po ksiedza wolac?
|
#3989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciesze sie ze u ciebie ok haha, ale szalejecie z tymi zabobonami. my sie pobieralismy w marcu, mielismy tylko cywilny, ja bylam ubrana na czarno, a on na bezowo, takze miz maz haha Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-08 o 19:18 |
||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia no muszę poczekać aż wróci ze służby...czyli przynajmniej do poniedziałku, bo prosto ze służby jedzie do rodzinnego miasta załatwić jeszcze kilka spraw.
Ale wiecie co...mi jeszcze znajoma na studiach zaraz po zaręczynach mówiła że pierścionek zaręczynowy bez diamentu/brylantu to też samo zuuooo...a ja miałam tylko cyrkonie ale za to, to winę zrzucę na tż, żeby nie było rozwodu z orzeczeniem o winie i że to moja wina ![]() Zaraz wrzucę zdjęcia tylko je pozmniejszam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Ja musze spisać jakich ubranek mam w jakich rozmiarach i będę dokupywać tego,czego brakuje, żeby później mi wszystko na ostatnią chwilę nie zostało, z resztą widzę,że z tym zdrowiem to też nigdy nic niewiadomo... Jak jest okazja kupienia czegoś fajnego, w atrakcyjnej cenie to nie można tego nie kupić

a ja mam postanowienie, że słodycze ograniczam i wcinam suszone owoce 

Podoba mi sie vulcano ale ja wiem czy pasuje do chłopca... 

??

ja jak czekałam na wynik awidności z toxo to tydzień czekałam i dowiedziałam się że nie do tej próbówki była krew pobrana i że mam powtórzyć, czyli kolejny tydzień czekania. Później się okazało że tam gdzie wyniki robią (z mojej przychodni wysyłają dalej) zaginęła im moja próbówka i krew była pobrana do dobrej tylko się przyznać nie chcieli. A od tego wyniku zależało to czy musze przyjmować leki na toxo czy nie, czyli bardzo ważne.
ale za to, to winę zrzucę na tż, żeby nie było rozwodu z orzeczeniem o winie i że to moja wina