|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
make_up_istka podziwiam Cię
i trzymam mocno kciuki ![]() byłam u gina i tak- mała leży główką w dół ,czyli obróciła się ,ale wcale mnie to nie dziwi bo wczoraj wieczorem to takie akrobacje wyprawiała w brzuchu ,że chwilami aż mi się płakać chciało z bólu![]() poza tym w 3 tyg.przytyła 1000g ,teraz waży 2700 g ![]() Buzi nie chciała pokazać ,bo zakryła się rączkami, więc moi chłopcy zawiedzeni
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Anka_bzzz, cudne zdjęcie
|
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2284 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Posiedziałam na balkonie, zaraz idę robić obiadek, a jak mąż wróci z pracy to go wyciągnę na spacerek - normalnie czuję, jakby wiosna była...ja już nie chcę zimny...chciałabym, żeby nasze dzieciaczki w taką piękną, słoneczną pogodę powitały się ze światem...
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() . ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
. A co do paciorkowca - ulga, co nieCytat:
.Cytat:
Co do schodów i spacerów - ja też codziennie wdrapuję się na 4 piętro, spaceruję i jakoś nadal jestem w dwupaku - może faktycznie to działa na kogoś, kto na co dzień np. leży, albo windą jeździ .Werka - popieram dziewczyny - to hormony Ja w ciąży zrobiłam się też ryczek straszny...ja płaczę nawet na reklamach z niemowlakami...to jest masakra, jak oglądaliśmy w sr film o rodzeniu, to cały czas się powstrzymywałam, żeby nie ryczeć, jak bóbr...w empiku oglądaliśmy z mężem jakieś książki o niemowlakach, a ja oczywiście mokre oczy całe miałam Anka_bzzz - Fotka Ali z tatą jest bezbłędna - po prostu piękna, normalnie fotograf uchwycił super miłość między nimi Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-10 o 14:49 |
|||||||
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stycznia, stycznia, ![]() ulga niesamowita, bo jakby jeszcze to dziadostwo wyszło to bym się załamała.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2011-01-10 o 14:54 |
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Anka bzzz - Ala prześliczna, zdjęcie z mężem do oprawienia
![]() Makeupistka, ja tu już czekam, że napiszesz, że jesteś już PO... ![]() u mnie tez cisza. Chyba że może chodzi o to, że cały czas mam napięty brzuch? Bo mam, czy stoję czy leżę, to mam... u mnie niestety nacięcia chyba nie uniknę - już 2 tygodnie temu mała miała obwód główki 33 cm... No ale tatuś miał 36 więc albo mnie porozrywa albo natną, innej opcji niet
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze własnie szybko wypisują, czasem kobieta jeszcze do siebie nie dojdzie a już jej każą łóżko zwalniać- nie wiem jak jest naprawdę,bo nikt znajomy tam nie rodził. Więc możliwe że plotki powtarzam...a Bródnowskiego nie wiem czemu ale się boję...taki moloch (z zewnątrz) nawet się nie interesowałam warunkami jakie tam mają
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anka_bzzz śliczne te zdjęcie ligotko, agape paczka dotarła Tak więc kombinujcie ze spotkankiem
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
Werka zebys wiedziala, jaka ja humorzasta w pierwszej ciazy bylam
, TZ do dzis mi wypomina (ostrzegam, ze po porodzie jeszcze gorsze hustawki mialam ops:, az sie dziwie, ze mnie wtedy nie kopnal .Teraz odpukac humorkow nie mam (w drugiej ciazy nerwowa bylam), i mam cicha nadzieje, ze moze baby blues tez mnie ominie zobaczymy. Super, ze Jelly vel Adzia bana dostaly, mam nadzieje, ze nie ma w domu 3 kompow, i nie zaloguje sie pod innym nickiem (albo kompa z 3 twardymi dyskami ).Mnie przeraza takie cos, dlatego staram sie byc ostrozna, ale widze, ze tak czy siak naiwna stara glupia baba ze mnie jest... Narobilyscie mi smaka na mufinki, wiec chyba upieke, bo dzis dziecko zanioslo do szkoly (babcia jej upiekla), mialam nadzieje, ze dostanie jakies 3 z powrotem, ale dyrektorka zabrala do kawy .Ja, mam nadzieje, ze jeszcze pokulam sie troche, i ze usg klamie (z tymi dwoma tygodniami do przodu, bo wtedy bym dzis 38 zaczela, a nie 36 tydzien), no a zapewnilam TZ, ze w tym tygodniu nie rodze, wiec dzis po pracy ma oddac auto na warsztat, do domu tramwajem wrocic, a ile to auto bedzie reperowane nie wiadomo, byle bardziej nie popsuli ![]() Ale bylam dzis odebrac najpierw jedna core, pozniej druga ze szkoly, i juz za drugim razem ciezko strasznie sie szlo, no ale koncowka, wiec normalka. Jutro z rana TZ je zaprowadzi, ja tylko obie odbiore, poki co objawow zadnych nie mam, wiec mysle, ze malutka posiedzi jeszcze troche. A KTG moim zdaniem klamie, pamietam, ze z najstarsza niby mialam silne skurcze, a wcale ich nie czulam (nie urodzilam wtedy szybko), z mlodsza z kolei godzina przed porodem przekonywalam lekarke, ze je mam, ale ktg nie wykazywalo, a teraz wykazalo regularne skurcze, zdaniem lekarki konkretne, no a ja ich nie czulam, za to w niedziele (lub sobote), mialam takie, ze powiedzialam TZ, ze chyba rozwarcie sie jakies robi (zaznaczajac, ze to normalne, wiec ma nie panikowac) i mialam racje. Teraz skurcze ustaly, lub sa delikatne, wiec mysle, ze nic sie nie dzieje, ale spytam lekarza w piatek, zapytam tez w ilu cm. to rozwarcie jest, mysle jednak, ze nie przekracza 1,5 do 2. Ja, dzis sie super wyspalam, pewno po wczorajszej nieprzespanej nocy, poza tym u nas tak piekne sloneczko swieci, ze chce sie zyc. Co do krwi pepowinowej, duzo czytalam, i tez sie nad tym zastanawialam, ale znajoma lekarka mi powiedziala, ze ta krew pomaga tylko na poszczegolne odmiany choroby, i nigdy nie ma gwarancji, ze dziecko zachoruje akurat na to, wystarczy ze cos tam nie bedzie sie zgadzac, i juz jest to bezuzyteczne. Wiec ja, mimo ze wszystko bym zrobila, zeby uchronic moje dzieci przed chorobskami, to na to sie nie decyduje. Lezaczek mam FP, mate mysle kupic na Zajaczka ( u nas robi sie dzieciakom prezenty z tej okazji), wiec pomyslalam, ze wystarczy, jak malutka urodzi sie w lutym, to akurat bedzie miala skonczone 2 miesiace, lub cos w tych okolicach), wtedy dostanie ta mate, chyba ze szybciej zrobimy chrzciny, ale wole raczej sama kupic, bo mam juz wybrana, i innej nie chce (tez bede szukala na ebayu taniej troche). No chyba, ze mi sie wczesniej okazja za grosze trafi, to zaryzykuje. Ja, chce Fisher Price, taka jak lezaczek mamy .Te rzeczy dla malenstwa sa tak sliczne, ze jakby mi finanse pozwolily (i metry kwadratowe mieszkania Dzis za to kupilam sobie deske do prasowania, taka z zabezpieczeniem przed dziecmi, ale i tak nie mam ochoty prasowac, czekam na generator najpierw, a ten musze najpierw zamowic, a ze ten tydzien napiety, to nie chce by kurier przyszedl i awizo zostawial, jak z torba na wozek , na szczescie TZ ja dzis odbierze, bo bedzie przejezdzal tramwajem obok poczty .Rany ale sie rozpisalam.. |
|
|
|
#2290 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do bujaczków to my chcemy kupić, ale pewnie dopiero w lutym się uda, bo na ten miesiąc nasz budżet zostanie roztrzaskany w pył - kupujemy na dniach wózek, na który wydamy znacznie więcej kasy niż planowaliśmy, no i ten fotelik, też kilka stów, więc znów dodatkowe koszty, bo wcześniej fotelik wliczaliśmy w cenę wózka - chcieliśmy kupić wielofunkcyjny. A okazało się, że nasza gondola ze stelażem będzie kosztowała więcej niż zakładaliśmy dać za cały komplet ze spacerówką i fotelikiem. Ale najważniejsze, że decyzja podjęta, bujaczek kupi się w lutym, mate edukacyjną kupimy pewnie już po urodzeniu małego. Cytat:
a śpiworek mam identyczny dla mojego miśka małego, milusi jest
|
|
|
#2291 |
|
BAN stały
|
marleen u mnie KTG pokazywało skurcze dokładnie wtedy kiedy je czułam. Bardzo silne i regularne własnie, wiec w moim przypadku się sprawdziło, tyle że skurcze mało efektywne. Dzisiaj są dużo rzadsze, ale jak już mam to bardzo mocne.
anka_bzzz zdjęcie cudne olbka widzisz, my z Gabi wszystkim psikusa zrobiłyśmy i cały czas jesteśmy nierozłączne
|
|
|
|
#2292 |
|
Rozeznanie
|
AnkaBzz sliczne foto
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie i za info
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
Anka_bzzz Śliczne zdjęcie
![]() Magdaka, chyba Ci nie pogratulowałam synka przez tą wczorajszą sprawę, więc Gratuluję, spory chłopaczek ![]() Olbka, ja też już się nie szykuję, że uniknę nacięcia. Mała ważyła ostatnio 3350g, a już prawie tydzień minął od wizyty, więc pewnie dalej przybiera. Ja mam tylko nadzieję, że uda mi się ją wypchnąć i że żadnej z nas nic nie będzie (ja jak kiedyś już pisałam jestem nosicielką hemofilii, na szczęście dziewczynka nie dziedziczy tej choroby, ale ja zawsze miałam bardzo obfite i długie @, więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok). Mam pytanko, bo nie pytałam mojego gina. Termin mam co prawda na 13 stycznia, jutro będzie 40tc. I z tym wiąże się pytanko. Zamierzam rodzić w najbliższym szpitalu, właściwie jedynym w Nowym Dworze (wcześniej TŻ planował, że będę rodzić na Inflandzkiej, ale dowiedzieliśmy się, że tam nie łatwo się dostać, szczególnie osobom z poza miasta i stwierdziliśmy, że może być trudność z dojazdem, bo jednak do Wa-wy troszkę jest, a jak jeszcze korki będą, to szkoda gadać), ogólnie oglądaliśmy już porodówkę, ale nie mam pojęcia kiedy się wstawić do szpitala w razie "W" jakby nic się nie działo, czy to się trzeba wcześniej umówić, albo coś? Powiedzcie mi dziewczyny co wiecie na ten temat, bo nie chcę na razie zawracać głowy ginkowi. A tu macie brzuszek w 39tc i 6 dniu, czyli dzisiaj Jak patrzę na moje zdjęcia, to widzę że poszerzyłam się w każdą stronę. Wczoraj jak goliłam nogi to zauważyłam, że na łydkach mi się drobne rozstępy zrobiły... :/
|
|
|
|
#2295 |
|
BAN stały
|
Aha, byliśmy z TŻem w hurtowni dla dzieci. Foletliki (Maxi Cosi) podrożały prawie o 100zł
a my, takie gucie, nie kupiliśmy wcześniej. Wózek za to zamiast 1300zł kosztuje 1080 nie wiem czy to kwestia sklepu czy potaniały. (nie tylko Huggies zresztą) Jak się mała urodzi, a te będą OK, to dokupimy więcej.
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-10 o 15:15 |
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzuszek faktycznie różnie z różnej perspektywy wygląda. Cytat:
żeby już poszło.My nie mamy ani leżaczka, ani karuzelki, ale liczę, że to dostaniemy. Tylko pewnie nie takie, jakbyśmy chcieli. Trudno. Próbuj spać ile dasz radę, żeby wypocząć na poród. Wiesz, niby można skarżyć, itp. ale ja im wszystkim jestem wdzięczna. |
||
|
|
|
#2298 |
|
BAN stały
|
anka_bzzz dlatego pisałam że TEORETYCZNIE można zaskarżyć, a prawda taka, że prawie nikt tego nie robi, chyba że mu faktycznie krzywdę zrobią.
Staram się spać, ale dziś noc z głowy była... |
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie wróciłam. Przetyrałam męża - pojechaliśmy do lumpa na drugi koniec miasta - autobusem! i co? bankomat nieczynny!!! i lipa z zakupów
![]() Byłam jedynie w rossmanie i kupiłam chusteczki baby dream - niebieski. Małe opakowanie (30 szt) kosztuje 1,49 acha: pieluchy baby dream jedynki - 50 gr sztuka ( 57 pampers oryginalny) dwójki - 37 groszy za sztukę ![]() no to tyle.. teraz ide dalej tyrać meza. może naprawde uda mi się szybko urodzić.. w sumie od wczoraj mnie skurcze męczą.. |
|
|
|
#2300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o żółtaczkę to nie wiem ja będę kazała przebadać dziecko i w karcie adnotację zrobić ze jest zdrowe - jakby co zresztą ja nie mam kłopotu z upominaniem się w szpitalach o tzw "swoje"Cytat:
można sobie opłacić położną ale porodu nie ustawisz na telefon, jedziesz poprostu do szpitala i sru co do Inflanckiej to się nie zgadzam - nie odsyłają ŻADNEJ rodzącej po 36 tc a wydaje mi się, ze jak to Twoje pierwsze dziecko to raczej powinnaś zdążyć z Nowiaka bo to nie jest aż tak daleko zresztą wejdź sobie na stronę szpitala i poczytaj albo zadzwoń tam i dopytaj o wszystko co chcesz wiedzieć
|
||
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lezalam do dziś do 14 na sali 4 os-katorga jak dla mnie!!! Bobasy płaczą jeden przez drugiego a w nocy matki chrapia jedna przez druga. Ja mam lekki sen wiec nie spalam za bardzo. Chwile przed 15 przenioslam się do tej płatnej sali VIP i jestem zachwycona mimo, ze leze tu dopiero ok pól godziny. Mam swoje wc i prysznic, przewijak, wanne dla malucha- ale raczej nie będę korzystać, stolik, czajnik, fotel do karmienia, 2 krzesła i wieszak Aha i tv Nie jest tak duszno jak w tamtych salach No i przyznam ze poczułam tu wielka ulgę ze w końcu mam spokój. Kuba z tamtych wszystkich dzieci najbardziej spokojny, nie wrzszczy tak opetanie jak tamte No i śpi ładnie. Karmie go co 3 godz mieszanka po 30ml i w międzyczasie podaje cycka b nie mam jeszcze dużo mleka i muszę pobudzac laktzcje. Ale jestem strasznie szczęśliwa ze umiał chwycić pierś i póki co mam zbędne 2 op nakladek. Oo własnie zauważyłam jeden minus sali: jest tuż przy sali gdzie leżą wszystkie noworodki wiec słychać płacze ale Moze przywykne do tego przutlumionego skowytu. Kuba stracił znów na wadze, dziś ma 3360 i podbił ma ślad zoltaczki na plecach a to ponoć za wcześnie, prawidłowo powinien mieć w 3 dobie a nie 2. No ale zobaczymy jutro. Ja jestem umordowana bolacym brxuchem. Niestety jadę na ketonalu bo nie daje rady, dziś dorwalam mojego gina i mówił ze na oddziale całym tylko ja miałam taka niefajna operacje- przez te zrosty. O ile dobrze zrozumiałam to macica przyrosla do powlok brzusznych i trzeba było to rozcinac. Fuj... Znów mi założyli wenflon i antybiotyk dozylny wiec nie wiadomo czy wyjdę w środę. Z Jelly to mi od dawno nie pasowało ale jak większość nie chciałam nic pisać... Najbardziej mnie dziwilo ze ona siedzi w domu i ten niby mąż się wszystkim zajmuje- to kto pracuje? Raz w poście chciałam ja o yo spytać ale nie chciałam wyjść na wscibska... Nie doczytakam jak die to zakończył, utknelam na 70 str i Moze jak wrócę do domu to podczytak bo z telefonu cieżko, wolno się wyrywa. W każdym bądź razie- niezle psychiczna osoba. Z takich względów mniej wiecej nie pisze o sobie tylu informacji, niektóre z was chyba nazwiska nawet podawały co jak widać nie jest dobrym pomysłem, czyta nas wielu psycholi zapewne. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Aha bo któraś z was odnosząc się do tej afery z jelly napisała ze to nie normalne zaraz po porodzie siedzieć na forum. No i nie chce żebyście sobie coś o mnie pomyslaly- ja mam iPhone z dostępem do neta i tu jest sieć dlatego tak szybko napisałam. Po cc i tak lezalam w łóżku to z nudów napisałam, młody nakarmiony a spać i tak się nie dało. Będę zaglądać częściej jak wrócę do domu i dzieci mi pozwolą. |
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam obiad, pozmywałam, poodkurzałam, umyłam podłogi i katastrofa.... mój biedny kręgosłup.... oczywiście co mąż robił w tym czasie? nic ŚPI
|
|
|
|
#2303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdybyscie miały bezsenną noc dziś to zapraszam przeboskie ja dzis chodzę mega wkur... bo inaczej napisać niestety nie mogę, poszłam do internisty, żeby mi skierowanie wypisał na morfologie, bo wydaje mi się, że mam kiepską a do wizyty gina chciałabym miec ( ostatanią miałam pod koniec listopada i hemoglobina była na granicy), to mi powiedział, że mi nie da bo moim lekarzem pierwszego kontaktu jest ginekolog teraz a nie on, normalnie wyszłam znowu zaryczana możecie mi podpowiedzieć co mogę zrobic z tym lekarzem, nie zostawie tego tak, już któryś raz z kolei odsyła mnie z kwitkiem bo coś bo mi się nie należy, no ja pier...przeciez nie przyszłam go prosic o gwizadkę z nieba ![]() jeszcze mi teść na nerwach zagrał, nic nie ustalił ze mną, sam po amelke poszedł a ja jak idiotka z jęzorem na wierzchu zdziwiona, że dziecka nie ma ehh niech mi juz wyjedzie i dupy nie truje, bo dziada zastrzele...ostatanio wypalił do amelki, czy ja ją bije przecież to już chyba lekka przesada
|
|
|
|
|
#2304 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękujemy bardzo. Fajnie jest mieć znajomego fotografa. Katarina - brzuszek spory, no ale to już końcówka. Cytat:
Właśnie nie wiem, co z tym KTG. Ja miałam skurcz, że tylko wyć do księżyca, a KTG nic... Cytat:
I dobrze robisz. Macie czas. Nie ma sensu takich spraw załatwiać w Twoim stanie, w stresie i pośpiechu. Teraz to lepiej wypoczywać. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Cytat:
Wiesz, czasem się zastanawiam, co o tym myśleć - z jednej strony w jakimś stopniu się z obowiązku nie wywiązali. Z drugiej strony koncentrują się na pracy. Jeśli ktoś jest ewidentnie chamski i obchodzi się jak z kawałkiem mięsa to inna sprawa. Trzymaj się tam, oby szybko poszło.
|
||||||
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zmienić go, to moja rada............ a teść to niezły numer Ci wywinął - mógł zadzwonić, przecież mamy dobę telefonów komórkowych |
|
|
|
|
#2306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() n a niego .Ja sie wlasnie wkurzylam, bo TZ dzwonil, ze naprawa auta wyniesie dwa, albo trzy razy wiecej niz przewidywalismy .Nie znosze niemieckich warsztatow i mechanikow, zawsze cos "znajda" :brzydal :.Ale na pocieszenie, odebral paczke z kocykiem i torba do wozka .Supernovaja ale tesc numer odstawil .
|
|
|
|
|
#2307 |
|
BAN stały
|
Supernovaja przepraszam, już straszyć nie będę co byś mogła spać
A ja Ci w końcu te spodenki podrzucić muszę dla małego!Lekarz to jakiś idiota, ale ja przed ciążą trafiłam na takiego samego - nie da skierowania na morfologię (nie miałam przez jakieś 6 lat robionej) bo nic mi nie jest... ![]() Co do teścia - nie skomentuję, bo szkoda jakichkolwiek słów... A już z tym tekstem o biciu...?! anka_bzzz prawda jednak jest taka, że żeby nie nacinać, położna musi sie postarać (inaczej się po prostu popęka), bo tak jak moja mówi - to jest dodatkowe 10-15min przeznaczone tylko na ochronę, kiedy położna całkowicie musi skupić się na pacjentce. |
|
|
|
#2308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a teścia tez nie bede komentować, przechodzi ostatanio sam siebie, nie mamy ogólnie łatwej sytuacji życiowej z moim mężem ( długa historia, zresztą, nie chcę ujawniać tego na forum) a on jeszcze pod górę nam robi i wiecznie pieprzy, co byśmy mieli zrobić, że to i tamto, się uczepił dziad jeden |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
anka_bzzz zdjęcie cudowne
![]() madelin śliczne łóżeczko i brzusio niczego sobie![]() lilijko ja jjuż się nie moge doczekać spotkanka tylko ja moge po 16.00 albo że poczekamy i po 18 się umówimy to wtedy mi czas i miejsce obojętne![]() co do zakupu leżaczka/maty/karuzeli to ja czekam na prezenty od rodzinki ![]() a wczoraj poprasowałam pieluchy i ręczniczki i jeszcze "tylko" mi kilka ciuszków zostało ![]() katarina śliczny brzusio i wcale nie duży jak na 40tc ach...kiedy ja goliłam nogi... niepamiętama w ogóle czuje się dziś niewyspana a spałam jak zabita od 22.30 do 7.30 ... do kibelka też nie musiałam wstawać więc nie wiem co jest? przyjde do domku to sobie za to naleśniki zrobie no bo w ogóle ciągle bym żarła |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

i trzymam mocno kciuki 
i tak- mała leży główką w dół ,czyli obróciła się ,ale wcale mnie to nie dziwi bo wczoraj wieczorem to takie akrobacje wyprawiała w brzuchu ,że chwilami aż mi się płakać chciało z bólu

i poczułam się o wiele lepiej
.

szyjka dalej na 2,5 mam czekac do czwartku jak nic to znowu na ktg jak będzie ok to czekać do poniedziałku i jak nic to do szpitala na indukcje porodu. No tak że tego... jestem już cała w nerwach... A się lekarka zdziwiła jak mnie zobaczyła, aż ręce jej opadły, hehe ciekawe co powie jak zapukam znowu w czwartek
Teraz ciut spokojniej.

ops:, az sie dziwie, ze mnie wtedy nie kopnal
).

przecież to już chyba lekka przesada
Jeśli ktoś jest ewidentnie chamski i obchodzi się jak z kawałkiem mięsa to inna sprawa.