Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 09:40   #2581
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Ja nie dyskutuję na tematy polityczne i związane z wiarą - są śliskie i tak jak mówisz dyskretne. Jeśli już to wyrażam pogląd jak teraz - ogólnie, nie uderzając w kogoś konkretnie bo to w sumie nie moja sprawa. Wkurza mnie tylko jak każdy próbuje zmienić 'zasady' pod siebie (to też ogólne stwierdzenie wynikające z obserwacji i hipokryzji panującej wśród ludzi)

Możliwe, że nie umiem wyrazić tego co chcę powiedzieć ale to dlatego bo w****iona jestem na maksa

Wiesz, punto. Kazdy kowalem swego losu

Ja bym jeszcze mogla troche o tym podyskutowac, bo mam inne zdanie, ale to nie watek do tego przeznaczony i nie ma sensu sie denerwowac
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:42   #2582
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
chyba, że obydwie jesteśmy bezguściami
i myślę, że będzie pasować do adidasów

ja lecę na kolokwium i też proszę o trzymanie kciuków
trzymam

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość

ja również prosze o to samo o 12 punkt i potem o 14

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

będziesz mieszkała gdzieś w stronę Okęcia?
też trzymam

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Makro w plecy

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Pisałam Wam,że zostałam poproszona na chrzesna?? I bardzo bym chciała nią zostać, ale przecież nie dostanę rozgrzeszenia, dopóki z TZ mieszkamy Niby ślub koscielny już zaplanowany to może pozwolą mi być chrzesna mimo mieszkania??
normalny ksiądz pozwoli
Stary 2011-01-13, 09:42   #2583
anoola
Zadomowienie

Hania ten balsam Nivea, o którym pisałaś to ten, który teraz jest w Rossmanie w promocji Kash wcześniej go polecała i chciałam kupić ale wpadłam wczoraj do Rossmana i były w nowych szatach graficznych i nie byłam pewna czy to o ten chodziło
On naprawdę ujędrnia? Bo jakieś dobre ujędrnienie by mi sie przydało skoro zaczęlo mi ubywać kilogramów
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:52   #2584
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Właśnie przed ślubem się dostaje bo jest tylko jedna spowiedz i wtedy poprawiasz sie bo po slubie nie zyjesz juz w grzechu. A tak na pewno sie nie dostaje, moja mama rozmawiala o tym z ksiedzem i moja kolezanka, ktora mieszka z TZ tez nie dostała przed swietami. Ksiadz powiedzial, że dostanie jak sie wyprowadza od siebie lub wezma slub
i takim podejściem mnie niektórzy księża zniechęcili do chrześcijaństwa daaaawno temu
normalnych też spotkałam. bo po co odbywać kolędy w akademikach, po co organizować emaus w takich miejscach, gdzie wiadomo, że na kilometr śmierdzi seksem, alkoholizmem i grzesznym mieszkaniem razem przed ślubem? widać niektórzy chcą, mogą i potrafią. nie wiem, czym różnią się od siebie w wierze księża akademiccy od zwykłych, ale ci pierwsi niejedno słyszeli i widzieli, i nie spotkałam się z osobą, która nie dostałaby rozgrzeszenia. nawet na Jasnej Górze był tylko jeden stary uparty i upierdliwy ksiądz, który nie dość że rozgrzeszenia nie dawał, to za byle co (np. kłótnię czy okłamanie kogoś w błahej sprawie) potrafił na cały kościół drzeć się i wyrzucać osobiście za chabety z tegoż kościoła. po kilku takich akcjach nikt juz do niego na spowiedź nie chodził. reszta była normalna.
stosunek do wiary mam swój ślub kościelny wzięłam, dziecko ochrzczę, ale nie będę na siłę zmuszać do pozostania w tej wierze, jeśli nie będzie chciało. MÓJ Bóg nie jest mściwy, niestety Jego kapłani są.
rozgrzeszenie za mieszkanie z P. dostawałam, księża tylko pytali, czy zamierzamy być razem, czy to jest tylko tak na razie.
któryś ksiądz nawet powtórzył za Janem Pawłem II że seks przed ślubem jest piękny i jest dozwolony, jeśli do owego ślubu prowadzi życie i chęci młodych i jeśli jest z miłości. i ja się z tym nie zamierzam kłócić
Stary 2011-01-13, 09:53   #2585
dudipopka
kobieta za ladą

nuruś

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:54   #2586
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od zawsze na Audi A3 choruję

I nie masz problemów z włosami poprostownicy?

Też myślę, że nie był to lakier do włosów

O, etorebka Przeglądałam ostatnio katalog i chyba będę musiała coś kupić bo kod mi się kończy Tylko ostatnio się jakość etorebek popsuła i nie wiem czy kupować.
Twoja fajna, trzyma kształt? ..ale do adidasów to mi torebki nie pasują, w ogóle

Jak już przed zamieszkaniem są takie opory to lepiej dać sobie na wstrzymanie

Dzień dobry SPD
Wkurzona jestem!! mam takie łośki w pracy, że nie wiem czy to tępe czy złośliwe...
nie lakier a fiksator tzn tak działa na makijaż jak lakier na włosy
obstawiam 2 w 1

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki !
trzymam
Stary 2011-01-13, 09:57   #2587
Haniula
Zakorzenienie

anoola ja mam ten balsam :

http://www.ladiva.pl/content/users/1...rniajacy-1.jpg

nie wiem czy taki jest w rossmanie bo rossmana u mnie nie ma

Mama przed chwila przyjechala, kupila se na targu u nas kurtke i sukienke wełnianą a sukienka za mała na nią wiec mi sie poszczęściło
Stary 2011-01-13, 09:57   #2588
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Wiesz, punto. Kazdy kowalem swego losu

Ja bym jeszcze mogla troche o tym podyskutowac, bo mam inne zdanie, ale to nie watek do tego przeznaczony i nie ma sensu sie denerwowac
Jeśli już dyskutować to byśmy mogły przy kawie albo przy browarze. Nawet przedstawienie poglądów wychodzi wtedy łatwiej

Ja wkurzona jestem przez kasę nie przez tą wymianę zdań, żeby nie było

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:58   #2589
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A ja dziś miałam głupi sen, masakra to chyba przez te rozmowy o ślubach.
Śniło mi się że był dzień ślubu miałam białą suknie pod spodem czarne rajstopy i dodatek czerwony, okazało się że nie mam butów i że zapomniałam kosmetyczki do makijażu umówić cała zestresowana odberłama prezenty dla rozciów w podziękowaniu (dla mamy pościel dla taty świeczniki ze świeczkami) i przyjechał taki kuzyn z którego mama jeszcze za życia się obraziła na całą rodzinę i powiedział że oni nie będą na ślubie (to było w dzień ślubu) bo na pogrzeb jadą i cali zaplakani z jego siostra stali wręczyli mi prezent tak jakoś badziewnie zapakowany i mi zabrali (ukradli i uciekli) te prezenty na podziekowania dla rodziców a jak otworzyłam ten prezent to to była niy kołdra koc taki brudny podarty z dziurami aaa i jeszcze poszukiwałam srebrnych dodatków do sukni bo nie posiadam nic prócz żółtgego złota bo na srebro mam uczulenie i tak na parę godzin przed ślubem w tym śnie biegałam ale obudziłam się jak ten prezent od tego kuzyna rozpakowałam i jak mi zabrali te prezenty dla rodziców co za sen oczywiście tż się jak zwykle nabijał i jak mu powiedziałam to mówi no i tego się obawiam że takie problemy będą przed śłubem że kosmetyczka buty. Sama nie wiem czy mam się smiać czy płakać
Świetne super że tak długo i ze szczegółami pamiętasz sny, ja też miewam ostro zakręcone, ale rano nic a nic nie pamiętam..

Cytat:
Punto ale my tu dyskutujemy o pojeciu mieszkania razem jako grzech.
Sypianie ze sobą przed ślubem to grzech, i wcale nie napisałam ze jakby było inaczej.

Nie mniej jednak, wiele ludzi sypia ze sobą nie mieszkając razem, jak i rowniez jest wiele osob mieszkających razem i nie sypiających ze sobą. A to takie bez sensu generalizowanie, ze mieszka ze sobą tzn ze sypia razem.
I do tego cała moja wypowiedz się odnosi.

Ja "takie ciśnienie na ślub kościelny "mam bo jestem osobą wierzącą, chce w przyszłości ochrzcić swoje dziecko, chce przyjac nazwisko mojego meza i zalozyc z nim rodzine. tak jestem wychowana i nie widze w tym nic super nadzwyczajnego.

religia i wiara to temat dosc dyskretny i wolałabym nie zaczynac takiej dyskusji Kazdy zyje wg swojego sumienia i tyle
Podpisuje się pod tym.

A ja się zmywam, narazka !
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:01   #2590
Nadia5
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za te które dziś tego potrzebują

Cytat:
Makro w plecy
Kochana, trzeba się spiąć i do boju
zresztą co to za student bez poprawki nie płakaj

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
kurde a ja jeszcze nie dostałam swiadectwo pracy jak nie dostane dziś to jutro nie pójde sie zarejestrować caly następny tydzień mój ma 1 zmiane a urząd do 15 więc nie zarejestruje sie dopiero za tydzień no i w lutym nici chociaż z małej częsci zasiłku dopiero w marcu
Dudi dlaczego nie dostałaś Świadectwa pracy ?

Nie mam pojęcia czym psikała tak czy siak po tańcach hulańcach makijaż spłynął

No tak, my z chwilą otrzymania cywilnego mieliśmy zakaz uczęszczania do komunii i spowiedzi.
I uważam że nic w tym złego. Można się modlić, chodzić do kościoła - bez przyjmowania Komunii.
Takie "zasady" więc nie ma się pieklić
Poza tym, przed ślubem i nigdy - nie spowiadałam się księdzu z mojego życia seksualnego

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:02   #2591
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

wiznatalka ja bardzo często i szczegółowo pamiętam sny i wtedy gdy na spokojnie się budzę i wtedy gdy przez nie się budzę bo coś strasznego się śni i pamiętam, ogólnie to tak 1-2 tygodniowo pamiętam, nawet kiedyś miałam zamysł spisywać. Nieraz jest tak że coś mi się wydaje że miało miejsce i nie jestem pewna i próbuję tak dojść i pod wieczór dochodzę do tego że to był sen i przypomina mi się więcej szczegółów.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:04   #2592
201608051010
Konto usunięte

ello ello

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Obejrzałam, faaaaaaaaaajna
Ja sie ostatnio zadłużyłam w Toyocie Prius (http://www.toyota.pl/cars/new_cars/prius/gallery.aspx) fajne i co ważne ekologiczne autko.

Aporpo's samochodów, to wczoraj trochę przeglądałam to i owo. Przymierzam się powoli do kupna, tylko tak na prawdę nie wiem co bym chciała. Nie mam wizji.
Jedyne na czym mi zależy to ze względu na odległość do pracy musi być ekonomiczny.
a no boska jest
ja też nie wiem co bym chciała, poważnie zastanawiam sie nad mitsubishi coltem, oczywiscie tym starszym, ale biore tez pod uwagę polo , corse , a nawet seicento bo male

a co do meganek do odradzam z calych sil, naszym poprzenim autem byla meganka i to co z nia przeszlismy to byl jakis koszmar, awaria na awarii nie bylo miesiaca aby minimum 300 zl w nia nie wladowac, a kazdy mechanik ktorego odwiedzilismy mowil, ze to normalka meganki tak maja
Cytat:
ijaa niekoniecznie małe autko musi być by mało paliło my jeszcze do niedawna jeździliśmy L200 w mieście palił może z 7-9l co każdego dziwło ze taki duży samochód a tak mało pali a na trasie to nieraz do 6l schodził no ale to jak każde autko trzeba wyczuć i nauczyć się dobrze jeździć by oszczędnie wychodziło, na początku to nawet 11l potrafiło być no i to był disel, wystarczyło wyczuć autko i wyszło bardzo ekonomicznie i bezpiecznie. A ja zawsze czułam się bezpiecznie i szczerze powiedziawszy jak wsiadam do zwykłej osobówki to strasznie się dziwnie czuję i się boję. A w suwach czuję się bezpieczniej bo jest wyżej cięższy samochód i bezpieczniejszy.
dla mnie mao to 5- 6 litrow
9 to juz w pip duzo
Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość

mówię Wam, jak mi się dziś miło zrobiło, jak tż dzwonił w sprawie awarii i mówił, że umowa nie jest na niego z internetem tylko na narzeczoną
ja to jestem chyba jakas dziwna, ale mnie tam takie określenia w ogole nie kreca , wrecz jak Tż mowi do mnie zono to sie zaczynam pienic
Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o auta to nie polecam diesel'a. moi rodzice się 2 lata temu na niego skusili sądząc, że będą mniej wydawać na paliwo, jednak jak się później okazało koszty naprawy takiego samochodu są wyższe.

dodatkowo w ropie przy niskiej temperaturze wytrąca się parafina, która zatyka dopływ paliwa do silnika. w zimę stacje benzynowe sprzedają ropę z dodatkiem środka, który zapobiega wydzielaniu parafiny. w tym roku mój tata zrobił sobie zapas ropy w lato, bo znalazł tanią, w okazyjnej cenie i gdy tylko przyszły mrozy samochód nie chciał jeździć (pomijam fakt, że zgasł mi na środku ronda okropna przygoda). później po przeholowaniu go do domu trzeba było ogrzewać paliwo w baku (suszarką do włosów ), żeby parafina znów się rozpuściła i żeby można było wlać ten specjalny środek.
etam my mamy diesla i sprawuje sie o niebo lepiej niz poprzednie auto , ktore bylo w benzynie
nie zamarza, nic sie z nim nie dzieje ,
zreszta moj tata tez ma obecnie 3 auta w dieslu i jest zadowolony, poprzednie auta tez byly dieslami i problemow nie bylo
Cytat:
trzymamy trzymamy mocno

A zapomniałam się pochwalić w końcu po ponad roku jaki nie prawie dwóch kupiłam wczoraj torebkę taką która uważam że będzie mi pasować chyba nawet do adidasów jak będę się spieszyć żeby nie przekładać do tej malusiej, chociaż i tak co do końca nie jestem przekonana do niej zresztą jak do żadnej torebki mi po prostu ktoś musiał y kupić i dać wtedy bym nie rozmyślała
torebka bardzo mi sie podoba, ale zawiodlam sie na etorebce i juz nie planuje tam zakupow, nigdy tak szybko mi sie zadna torebka nie rozleciala
Cytat:
Makro w plecy

Cytat:
Ja od zawsze na Audi A3 choruję

tez do wczoraj twierdzilam , ze naszym kolejnym autem (dla tzta) bedzie audi a3, ale jak zobaczylam mazde 6 to zachorowalam
Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość

Dieta trwa i mam zamiar dzisiaj sobie kupić tabletki linea.
ja mialam i niestety nie sprawdzily

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-01-13 o 10:15
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:05   #2593
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
i takim podejściem mnie niektórzy księża zniechęcili do chrześcijaństwa daaaawno temu
normalnych też spotkałam. bo po co odbywać kolędy w akademikach, po co organizować emaus w takich miejscach, gdzie wiadomo, że na kilometr śmierdzi seksem, alkoholizmem i grzesznym mieszkaniem razem przed ślubem? widać niektórzy chcą, mogą i potrafią. nie wiem, czym różnią się od siebie w wierze księża akademiccy od zwykłych, ale ci pierwsi niejedno słyszeli i widzieli, i nie spotkałam się z osobą, która nie dostałaby rozgrzeszenia. nawet na Jasnej Górze był tylko jeden stary uparty i upierdliwy ksiądz, który nie dość że rozgrzeszenia nie dawał, to za byle co (np. kłótnię czy okłamanie kogoś w błahej sprawie) potrafił na cały kościół drzeć się i wyrzucać osobiście za chabety z tegoż kościoła. po kilku takich akcjach nikt juz do niego na spowiedź nie chodził. reszta była normalna.
stosunek do wiary mam swój ślub kościelny wzięłam, dziecko ochrzczę, ale nie będę na siłę zmuszać do pozostania w tej wierze, jeśli nie będzie chciało. MÓJ Bóg nie jest mściwy, niestety Jego kapłani są.
rozgrzeszenie za mieszkanie z P. dostawałam, księża tylko pytali, czy zamierzamy być razem, czy to jest tylko tak na razie.
któryś ksiądz nawet powtórzył za Janem Pawłem II że seks przed ślubem jest piękny i jest dozwolony, jeśli do owego ślubu prowadzi życie i chęci młodych i jeśli jest z miłości. i ja się z tym nie zamierzam kłócić
Golden dziekuje, bo Twoja wypowiedz mi bardzo pomogła. Czułam się hipokrytką, bo teraz do slubu do spowiedzi nie chodze, jedynie do kosciola, a bardzo chcę być chrzesna Leny. Muszę poszukać tej wypowiedzi Jana Pawła.

Gotuje krupnik dla TZ i na uczelnie na laborke. I ide po temat pracy przejsciowej, trzymajcie kciuki, żebym dostała ten co chce.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:21   #2594
anoola
Zadomowienie

Cytat:
anoola ja mam ten balsam :

http://www.ladiva.pl/content/users/1...rniajacy-1.jpg

nie wiem czy taki jest w rossmanie bo rossmana u mnie nie ma
To ten sam
Faktycznie ujędrnia? Czy tylko ładnie pachnie i nawilża
Stary 2011-01-13, 10:26   #2595
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
To ten sam
Faktycznie ujędrnia? Czy tylko ładnie pachnie i nawilża
Wiesz co do ujędrniania to nie wiele powiem, bo uzywam go niezbyt regularnie ale Kash chwaliła, ze przy dluzszym stosowaniu widac efekty w kwestii ujędrniania

Nawilzać nawilża, i bosko pachnie

Ujedrniajacy mialam, nawet jeszcze mam zolty z garniera i wg mnie katastrofa, klei się paskudnie do ciała, w ogole nie nawilża. Pachnie swiezo cytrusowo ale to na tyle. takze porownując te dwa to 100razy lepszy jest Nivea
Stary 2011-01-13, 10:33   #2596
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co do ujędrniania to nie wiele powiem, bo uzywam go niezbyt regularnie ale Kash chwaliła, ze przy dluzszym stosowaniu widac efekty w kwestii ujędrniania

Nawilzać nawilża, i bosko pachnie

Ujedrniajacy mialam, nawet jeszcze mam zolty z garniera i wg mnie katastrofa, klei się paskudnie do ciała, w ogole nie nawilża. Pachnie swiezo cytrusowo ale to na tyle. takze porownując te dwa to 100razy lepszy jest Nivea
No to chyba się skuszę Dzięki
Bleeh nienawidzę jak balsam się klei dlatego mam zawsze spory dylemat zanim kupię jakies nowe smarowidło. Nie umiem sie przemóc do używania i stoi później na półce...a szkoda kasy

Zastanawiam się jeszcze nad tym ujędrniającym Dove. Jeśli któraś używała to chętnie poczytam opinie bo kupować ze wzglądu na ładne opakowanie to tak trochę...
Stary 2011-01-13, 10:35   #2597
lili1987
Zakorzenienie

mała usneła koło 2, ale dopiero wstała
muszę ruszyć się po chleb i podkład, ale nie chce mi się

mam coraz nizsze noty, ludzie mi chyba 1 dają:/

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-01-13 o 10:36
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:35   #2598
golden_eye
Wtajemniczenie

Marcia45 - zapytaj któregokolwiek księdza, czy starsza pani, która w młodości grzeszyła aż miło, jest w stanie teraz, na starość, wymodlić sobie niebo i zbawienie. nieważne czy uprawiała seks przedmałżeński czy mordowała swoje dzieci. każdy ksiądz powie Ci - tak. problem leży tylko w tym, żeby tej starości dożyć albo na bieżąco się modlić i kajać za grzechy.
ksiądz ma obowiązek przy spowiedzi odpuścić grzechy, wszystkie, bo skoro mordercom odpuszczają, katom domowym, to seks uważam gorszy od tego nie jest, po to spowiadający się przyszedł i taka jest rola księdza. nie mogą nikogo od konfesjonału bez rozgrzeszenia odpędzić, bo teoretycznie ktoś przyszedł z żalem za grzechy do Boga, nie do księdza i ksiądz w imieniu Boga MUSI mu grzechy odpuścić. to, że ksiądz ma swoje zdanie na temat tego co ktoś robi, i że księżowe sumienie nie pozwala - ok. ale to się nie opiera na księżowym widzimisię i prywatnym osądzie, tylko na tym, że ksiądz ma taką rolę jaką ma. jak zabrania komuś pojednania z Bogiem, to tak jakby Ci zabronił ślubu, komunii i prawa do życia. nie może tak. jak tak robi, to nie powinien być księdzem, i chyba uważa się za lepszego od Boga, bo Bóg by wybaczył, a ksiądz nie chce.
ja to tak widzę. idę do spowiedzi jak mam potrzebę, nie po papiery czy dla zasady, i nikt mi nie może zabronić w takiej chwili do kościoła wejść, nie może odmówić komunii (o tym też słyszałam) czy tym bardziej rozgrzeszenia. ja idę do Boga a nie księdza, a ksiądz w kościele to jest z łaski Bożej, a nie na odwrót, a skoro zdecydował sie na kapłaństwo, to powinien taką rolę pełnić jak najlepiej. nie może rozdawać Boga komu zechce, a komu nie to nie.
tyle bo temat drażliwy a i może niepotrzebnie rozdmuchuję.
zasady kościelne uznaję, rozumiem, ale jestem człowiekiem i czasem przyjdzie mi zgrzeszyć. na tym to chyba polega nie wybieram sobie tego co mi pasuje, ale też w tak mściwy i wyniosły obraz Boga, jaki jest przedstawiany, po prostu nie wierzę.
a to z Janem Pawłem to było nawet w filmie o jego kapłaństwie, na jakiejś wycieczce z młodymi, chyba na kajakach.

oślepłam oczy mnie tak pieką, że nawet w monitor nie mogę patrzeć, nie wiem dlaczego chyba faktycznie będę musiała się za prasowanie wziąć, bo przy kompie nie wysiedzę. jak do poniedziałku się nie odezwę, to organizujcie ekipę ratowniczą będę gdzieś między koszulkami P. a pościelą
mojemu tacie diesel teraz zamarzł, ale to jak mróz był duży, też rozgrzewał suszarką i tak źle i tak niedobrze, ani benzyna, ani diesel nie są idealnym rozwiązaniem, każdy po prostu kupuje to, co wydaje mu się lepsze, ale tak naprawdę różnicy nie ma, zależy tylko od auta i od paliwa
Stary 2011-01-13, 10:36   #2599
dudipopka
kobieta za ladą

nadia mój zakład swiadectwa wysyła pocztą maja na to 7 dni roboczych ,umowa skończyła mi sie 4go no ale było trzech króli i sobota i niedziela więc se czekam cierpliwie

zjedlismy z młodą 2 sniadanie kupiłam serek topiony "kielbaskę:ze szczyporkiem którego wogóle nie było a że lejący jest to fajnie posiekałam ciut koperku ciut piertruszki ciut cebulki ciut wędlinki wymieszałam z tyb serkiem bezszczypiorkowym ,ludzie jaka pychota wyszła

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-01-13, 10:39   #2600
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
nadia mój zakład swiadectwa wysyła pocztą maja na to 7 dni roboczych ,umowa skończyła mi sie 4go no ale było trzech króli i sobota i niedziela więc se czekam cierpliwie

zjedlismy z młodą 2 sniadanie kupiłam serek topiony "kielbaskę:ze szczyporkiem którego wogóle nie było a że lejący jest to fajnie posiekałam ciut koperku ciut piertruszki ciut cebulki ciut wędlinki wymieszałam z tyb serkiem bezszczypiorkowym ,ludzie jaka pychota wyszła
Zawsze możesz napisać tżtowi upoważnienie i odbierze za Ciebie

Ja dziś sobie na obiad gotuję udko tak w ramach dietkowania

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:40   #2601
dudipopka
kobieta za ladą

u mnie teraz w tej parafii jest takie cuś jak spowiedz na kartki trzeba iść do biura parafialnego po karteczke wpisać swoje nazwisko i przy spowiedzi oddać do konfesjonalu ksiądz to zbiera podpisuje i oddaje do biura gdzie są wpisane w akta
spowiedz taka jest na wielkanoc i na boże narodzenie
wiecie jak mnie to w...denerwuje

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

nadia zakład nie wydaje nawet męzowi świadectwa pracy ,byl w kadrach nie da sie

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-01-13, 10:40   #2602
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
posiekałam ciut koperku ciut piertruszki ciut cebulki ciut wędlinki wymieszałam z tyb serkiem bezszczypiorkowym ,ludzie jaka pychota wyszła

a ja uwielbiam topiony czosnkowy w tym opakowaniu-parówce

Stary 2011-01-13, 10:41   #2603
Haniula
Zakorzenienie

anoola nie chce cie przestraszyc ale cudow nie ma, trudno aby balsam nnie wiadomo jak zjawiskowo ujędrnił skóre Jesli juz to potrzebne ku temu paaare zuzytych opakowan+ trening+ masaż- tak mi się wydaje
Stary 2011-01-13, 10:42   #2604
dudipopka
kobieta za ladą

dziekuje z a głosy!! jak na razie prowadze

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-01-13, 10:47   #2605
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki. Dyżur przebiegł bez problemów. Uff

Ja do wybielania zębów używam pasty blanx - jestem zadowolona z efektów, bo ja mam żółtą kość i dentystka powiedziała, że tylko wybielanie chemiczne mi pomożę a ta pasta radzi sobie całkiem dobrze. Ja mam taką http://3.bp.blogspot.com/_WWORkmfjSf...-h/blanx.3.jpg ona dodatkowo chroni szkliwo.

Dudi i Lili głosy oddane
dziękuję za głosy

kraven, a gdzie taką pastę można kupić, bo nigdy nie widziałam ?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
dziekuje z a głosy!! jak na razie prowadze
ja nie wiem jak to będzie rozsądzone, bo niby ja też nie jestem na dalekim miejscu, ale niektórzy mają większą ilość głosów, a pod uwagę są brane i głosy i średnia:/

mi niektórzy chyba specjalnie 1 dają bo mam średnią poniżej 3

Stary 2011-01-13, 10:48   #2606
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie teraz w tej parafii jest takie cuś jak spowiedz na kartki trzeba iść do biura parafialnego po karteczke wpisać swoje nazwisko i przy spowiedzi oddać do konfesjonalu ksiądz to zbiera podpisuje i oddaje do biura gdzie są wpisane w akta
spowiedz taka jest na wielkanoc i na boże narodzenie
wiecie jak mnie to w...denerwuje

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

nadia zakład nie wydaje nawet męzowi świadectwa pracy ,byl w kadrach nie da sie
ale co tak każdy musi? i ksiądz potem akta sprawdza i rozlicza z ilości spowiedzi? przedszkole? czy afera teczkowa?
Stary 2011-01-13, 10:49   #2607
anoola
Zadomowienie

Cytat:
anoola nie chce cie przestraszyc ale cudow nie ma, trudno aby balsam nnie wiadomo jak zjawiskowo ujędrnił skóre Jesli juz to potrzebne ku temu paaare zuzytych opakowan+ trening+ masaż- tak mi się wydaje
Nie no cudów to ja się po takich drogeryjnych specyfikach nie spodziewam, ale chciałabym żeby jednak jakiś efekt był Ćwiczę Nie łudzę się, że leząc na kanapie uzyska się jakąkolwiek poprawę wyglądu...choćby specyfik był niewiadomo jak dobry

Dudi
Stary 2011-01-13, 10:52   #2608
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Nie no cudów to ja się po takich drogeryjnych specyfikach nie spodziewam, ale chciałabym żeby jednak jakiś efekt był Ćwiczę Nie łudzę się, że leząc na kanapie uzyska się jakąkolwiek poprawę wyglądu...choćby specyfik był niewiadomo jak dobry

Dudi
ja powiem szczerze, że używam z Eveline balsam na celluit taki w perłowo białym opakowaniu z dodatkami jakby zielonawymi i po kilku miesiącach celluit zniknął prawie
także wszystko trzeba stosować długo i regularnie

Stary 2011-01-13, 10:53   #2609
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Ech... źle policzyłam 1500 do tyłu Ale duuuupa

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:56   #2610
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
ja powiem szczerze, że używam z Eveline balsam na celluit taki w perłowo białym opakowaniu z dodatkami jakby zielonawymi i po kilku miesiącach celluit zniknął prawie
także wszystko trzeba stosować długo i regularnie
Dokładnie Tu chyba systematyczność dużo daje. Swoją drogą na KWC czytałam, że baaardzo chwala ten Rossmanowy balsam ujędrniający ale ja wiem, czy cos tak taniego może faktycznie być dobre

Punto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości