Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 10:43   #421
cigi
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

jednak moj wegetarianizm mnie czegos naucczyl;
podawalam basi soczewice czerws wiec ok, ale malo zielonych warzyw
zapytam sie lekarza jak bede, czy moize miec niedobory zelaza;
wklejam kawalek; wegetarianizm moze byc zaczety juz u niemowlecia

Wegetarianizm nie jest szkodliwy, o ile dieta skomponowana jest w taki sposób, by dziecku nie brakowało żadnych składników niezbędnych do prawidłowego rozwoju organizmu. Niedobory mogą dotyczyć zwłaszcza białka, wapnia i żelaza. Białko pochodzenia zwierzęcego z powodzeniem zastępują warzywa strączkowe - zwłaszcza soczewica i soja. Warzywa strączkowe są jednocześnie cennym źródłem żelaza. Do produktów pochodzenia roślinnego bogatych w wapń należą m.in. zielone warzywa (natka pietruszki, brokuły, szczypiorek) oraz mleko i jego przetwory (sery, jogurty). Trzeba przy tym pamiętać, że wchłanianie żelaza ułatwia witamina C, zaś wchłanianie wapnia - witamina D. Należy zatem zadbać o to, by dziecko spożywało dużo warzyw i owoców bogatych w witaminę C (przede wszystkim papryka, pomidory, brokuły, czarne porzeczki i cytrusy) oraz przebywało na słońcu (wystarczą 2 sesje tygodniowo po 15 minut każda).
Wegetarianizm może być wprowadzony właściwie od momentu rozszerzania diety niemowlęcia. Wtedy mięso z przecierów i zupek może być zastąpione przez soczewicę i ryby. Około 9 miesiąca życia do jadłospisu malucha można włączać pozostałe warzywa strączkowe.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:45   #422
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

P0P bardzo dobry plan
Darusia a co to za garnek coś jak prodiż? Tylko dlaczego to wszystko takie drogie.
To pewnie tak jak te kołdry ze "złotego Runa" kosztują kilka tysięcy a gdzie indziej można za kilkaset kupić
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:53   #423
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

zwykly garnek - brytwanna. Stawiasz normalnie na gazie.
No pewnie cos w stym stylu z tym ze tu jest 15 lat gwarancji na te garnki wiec sporo czasu.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

cigi a chcesz zeby mala byla wegetarianką?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:54   #424
libra777
Zakorzenienie

Cigi no to w tej sytuacji jeśli chcesz mieć małą wege to nas się nie radź , bo tu wszystkie dzieci chyba mięsowe są.
A mój to już typowy mięsiarz i kartoflarz będzie zupe zje bo zje ale jak usłyszy masz mięsko to choćby był najedzony to juz buzia otwarta czeka.
Darusia ja też nikogo nie oceniam ale w tej sytuacji się dziwię że ktoś się decyduje na 4 dziecko rozumiem że ktoś chce mieć dzieci ale tak bez opamiętania? Często komus pomagam jesli wiem że ktoś nie ma , stara się ale czasami to by się chciało komuś powiedziec parę słów
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:58   #425
Ferrou
Zakorzenienie

Machaj, zagłosowane na taką śliczną buźkę to aż grzech nie głosować

Madzia - szkoda dziecka... dziwne ze twój wujek widząc w jakiej są sytuacji materialnej, zdecydował się na kolejne dziecko...przejrzę rzeczy i coś wybiorę dla tego maluszka A co jedzenia mięska - to wg schematu można codziennie, to rybę 1-2razy w tygodniu przynajmniej ja tak to zinterpretowałam

Megi super że calą noc Mały spał. U nas niestety Kuba się zbudził przed 2 i nie chcial spać..tzn chciał ale marudził...a potem o 5.30 się znowu zbudził...znowu prawie w ogóle nie spałam... wczorajszej nocy 4h, dzisiejszej jakoś 5.... padnę ...

Pop, u nas Kuba tez mało mleka je... przygotowuję mu 150ml i jeszcze zostawia.. a karmię co 3-4h bo nie chce...a ostatnio u lekarza ważył 9.6kg wiec jest chyba dobrze czasami uda się wcisnąć z 180 ml ale to jest bardzo rzadko.

Dziewczyny - w tesco jest promocja - 3 szt body z dł rękawem za 25zł, albo 5szt za 40zł, też jakaś promocja na lovellę jest tą większą,

Chyba dzisiaj w końcu wyjdę z małym na dwór na chwilę, bo ocipieję już w domu, Jest z nim trochę lepiej to pospacerujemy.. no chyba że zacznie padać.
Stary 2011-01-13, 11:03   #426
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra tak tak, ja mowilam tu o 2 dzieci tak jak ania pisala, bo tez uwazam ze 4 dzieci w jednym pokoju GDZIE MAM DOWOD NA SOBIE ZE TAK SIE NIE DA!!!! jest nie do konca tak jak powinno byc zwlaszcza ze ja nie moge wyrobic w 3 w tym jednym pokoju, ruszyc sie nie ma gdzie!
U nas niestety 2 dzieci przez jakis czas bedzie sie musialo w jednym pokoju zmiescic ale na bank tak na dluzsza mete tez nie bedzie moglo byc.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

mala raczkowac to moze w 2 duzych pokojach u rodzicow i w kuchnibo u nas nie ma jak... przejdzie 5 kroczkow na szerokosc pokoju i juz pufa stoi czy jej pudla na zabawki.
A.Camus
Stary 2011-01-13, 11:11   #427
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A mój to już typowy mięsiarz i kartoflarz będzie zupe zje bo zje ale jak usłyszy masz mięsko to choćby był najedzony to juz buzia otwarta czeka.
Wyobraziłam sobie i aż się uśmiechnęłam Kochane dzieciaczki Nasze małe drapieżniki
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:18   #428
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja dzisiaj od 14 zaczynam maraton po lekarzach...ehhh

ide zrobic usg nerek bo mnie te plecy coraz bardziej w okolicy nerek bola.
Brzuch na dole-podbrzusze tak samo jak pytalam was czy w ciazy was bolalo podbrzusze to od tego momentu mnie caly czas pobolewa, ale to nie ciaza bo mialam @ i jade niech zobacza czy cos tam jest nie tak czy wsio ok ale z 2 stroy jak ok jak mnie boli;/
A.Camus
Stary 2011-01-13, 11:22   #429
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Megi super że calą noc Mały spał. U nas niestety Kuba się zbudził przed 2 i nie chcial spać..tzn chciał ale marudził...a potem o 5.30 się znowu zbudził...znowu prawie w ogóle nie spałam... wczorajszej nocy 4h, dzisiejszej jakoś 5.... padnę ...

Dziewczyny - w tesco jest promocja - 3 szt body z dł rękawem za 25zł, albo 5szt za 40zł, też jakaś promocja na lovellę jest tą większą,

Chyba dzisiaj w końcu wyjdę z małym na dwór na chwilę, bo ocipieję już w domu, Jest z nim trochę lepiej to pospacerujemy.. no chyba że zacznie padać.
Pierwszy raz przespał noc. Rano się kręcił, ale uśpiłam go piersią (niestety to u nas najpewniejszy i często jedyny usypiacz) i spał do 8:30 (poszedł spać trochę po 21). Sama jestem w szoku - tak jeszcze nigdy nie było.

Mój na spacery chodzi tylko w weekendy, jak ja jestem z nim. Bo jak wracam po 15 z pracy już zaraz zaczyna robić się ciemno i nic nie wychodzi z tego.

A ja chciałam polecić z all sprzedawcę - super bodziaki 7 szt. za coś koło 44zł. Obkupiłam tam też się w skarpetki i rajstopki (Igor przeciera je ekspresowo na kolanach) ... o takie body http://aukcjewp.wp.pl/early-days-bod...375912068.html
Stary 2011-01-13, 11:26   #430
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
P0P czyżbyś tęskniła za maleńkim kwilącym zawiniątkiem

Owszem ziarna to podstawa ale mieso też i pamietaj że kasze są bardzo syte jak jej dasz na raz 5-6 łyżek kaszy gryczanej toz to mało nie pęknie ,żebyś jej żołądeczka nie rozepchała.
A zamiast miesa kasza co to za zamiana
Dlaczego jeszcze nie dajesz stałych pokarmów już powinnaś przyzwyczajać , wydaje mi się że za bardzo kurczowo trzymasz się schematu , większość z nas nie karmi już tak przepisowo , oczywiście każdy robi jak uważa
A krzesełko przeciez możesz sama skręcić
Mozna zastepowac mieso laczeniem roznych produktow, kiedys tu pisalam; np soczewica plus ryz, czy chleb, wtedy jest to pelnowartosciowe bialko;
ale kaszy gryczanej to ja jej tyle nie daje; mowilam ogolnie o kaszkach/kaszach, do deserku 3 lyzki takiej dla niemowlat ryzowo kukurydzianej, a do obiadku to tak mniej wiecej dawalam 2 kaszy gryczanej, albo soczewicy czerwonej, albo jaglanej. No i nie codziennie tylko 1, 2 w tyg.
co do stalych, to pisze, ze staralam sie jej dawac juz rzeczy do przezuwania, ale tak calkiem stalych nie chciala, np jak nie zmiksowalam mieska to nie chciala mi jesc; czy jablka gryzc; ale teraz juz je np banana, jablko skrobie i grudki ma;
co do fotelika chyba sie zan wezme ;
ale sama sobie go nie sciagne, bo wysoko i ciezkie, drewniane, no i ja takich rzeczy nie robilam dotychczas; chya czas zaczac sobie radzic samej
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

pop ale dzieci sie z powietrza nie biora, trzeba cos z kims ten teges;D;D !

ty tu cos sciemniasz o tym celibacie
mnie tez sie cos tak wydaje.......

Pop, mnie sie plan podoba
Cytat:

cigi a chcesz zeby mala byla wegetarianką?
Cytat:
Cigi no to w tej sytuacji jeśli chcesz mieć małą wege to nas się nie radź , bo tu wszystkie dzieci chyba mięsowe są.
Nie, nie chce jej robic wegetarianka, to jej wybor bedzie.
libra, nie pisalam, ze chce zeby byla wegetarianka, tylko wkleilam tekst, bo obawialam sie, ze za malo jej dawalam i ze moga byc tego jakies konsekwencje, wiec chcialam sie pocieszyc.
A z tym, zeby jej codziennie mieso podawac, to troche problem, chociazby dlatego, ze my tyle nie jemy i musialabym zawsze specjalnie dla niej przygotowywac niewielkie ilosci.
No i mowie, ze nie uwazam, ze musi byc mieso codziennie. nie chce zeby dziecko bylo do tego przyzwyczajone "mozesz zostawic ziemniaczki i surowke, ale kotlecika zjedz", znam takie przypadki, a mnie sie to nie podoba. Mieso nie musi byc az tak czesto i wg mnie wazniejsze sa wlasnie warzywa, czy ziara niz miecho. Mowie tu juz o doroslym zyciu. Toz to nie kazdy fizycznie pracuje. a nawet, to mozna sie obejsc.
radzac sie was, chodzilo mi przede wszystkim o te kaszki.
Dzieki z apodpowiedzi; Bede sie starala dawac jej ze 4 razy na tydzien, 5.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:41   #431
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A może powinnam tak zrobić: Wrócę do pracy na jakiś czas, w między czasie postaram się o następne dziecko, jak tylko zaskoczę to pójdę na zwolnienie i potem już po następnym macierzyńskim i zwolnieniach lekarskich zwolnię się albo oni mnie zwolnią . Dobry paln
słuszny plan. tak zrob. juz teraz mozesz zachodzic, nie musisz nawet na chwile wracac do pracy
Stary 2011-01-13, 11:45   #432
P0P70
Zakorzenienie

Nie ściemniam. To jest taki plan z . Więc dopiero muszę zacząć go wdrażać. Tylko to wszystko wymaga ode mnie wielkiego poświęcenia.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:46   #433
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

zobacze co tam mam . Bo ja teraz też jednej dziewczynie będę wysyłała , z forum szymkowego , bo ona też kaski nie ma pożyczyła rzeczy lasce z rodziny i ktoś jej nie oddał i tez ma mało dla drugiego synka . Nie oceniam nikogo ale dziwne że decydują się na dziecko nie mając kasy.
.
Ania!!!!!!
Ale to nawet szkoda komentować.. wrrrrrrrrrrrrrrrr
oni mieli tylko na jednym skonczyć!! i co!!!!!
Po tych 5 latach nastepne po roku 3 znowu i bach teraz

chyba nie myślą!!!! ale to juz nie zmieni przyjsca kolejnego dziecka na świat!!
buuuuuuu

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:52   #434
yoonka
Rozeznanie

moja zjada tak:

7:00 sniadanie butla 210 mleka
9:00 2 sniadanie kaszka z owocami (na wodzie - zdrowy brzuszek)
12:00 obiadek - zawsze z miesem (ryb sie boje bo osci) warzywami i ryzem/kasza/makaronem/ziemniakami
spacer
czasami po spacerku jakies owocki (np banana sobie gryzie sama)
16:00 180 mleka
18:00 kanapka chleb z pasztetem lub wedlina i odrobina masla
20:00 210 mleka z 2 miarkami kaszki (z butli)

mieso jest codziennie, zoltko jak mi sie przypomni, w miedzyczasie ma chrupki ryzowe albo kukurydziane, podjada z nami czesto jakies kaski.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Nie ściemniam. To jest taki plan z . Więc dopiero muszę zacząć go wdrażać. Tylko to wszystko wymaga ode mnie wielkiego poświęcenia.
a nie jest tak ogólnie z macierzynstwem, ze ono wymaga poswiecen? nie mysl o tym, ciesz sie z sexu
Stary 2011-01-13, 11:56   #435
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

[QUOTE=P0P70;24343477]A może powinnam tak zrobić: Wrócę do pracy na jakiś czas, w między czasie postaram się o następne dziecko, jak tylko zaskoczę to pójdę na zwolnienie i potem już po następnym macierzyńskim i zwolnieniach lekarskich zwolnię się albo oni mnie zwolnią . Dobry paln[/QUOTE
rewelacyjny pomysł
tylko po takiej przerwie jak zaczniesz intensywnie wdrażać plan to tż będzie miał dosyć

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
moja zjada tak:

7:00 sniadanie butla 210 mleka
9:00 2 sniadanie kaszka z owocami (na wodzie - zdrowy brzuszek)
12:00 obiadek - zawsze z miesem (ryb sie boje bo osci) warzywami i ryzem/kasza/makaronem/ziemniakami
spacer
czasami po spacerku jakies owocki (np banana sobie gryzie sama)
16:00 180 mleka
18:00 kanapka chleb z pasztetem lub wedlina i odrobina masla
20:00 210 mleka z 2 miarkami kaszki (z butli)

mieso jest codziennie, zoltko jak mi sie przypomni, w miedzyczasie ma chrupki ryzowe albo kukurydziane, podjada z nami czesto jakies kaski.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

a nie jest tak ogólnie z macierzynstwem, ze ono wymaga poswiecen? nie mysl o tym, ciesz sie z sexu
bardzo ładne menu
rybkę kupowałam filety i robiłam na parze,czasami nawet z takiej naszej usmażonej dawałam mu ze środka mięsko.

jak chore gardło to wychodzić na spacery czy nie niby fajnie bo powinien się dotleniać a z drugiej oddycha zimnym powietrzem więc na gardło chyba nie za bardzo?jak to jest?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:00   #436
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o panele słoneczne to można dostać 50% z UE. Co prawda to nie tak do końca 50% bo trzeba odprowadzić podatek od tej kwoty.
My się zastanawialiśmy nad panelami aby zamontować na domu pod Kielcami. Tam nie ma gazu i jak ja tam jestem to mnie bardzo denerwuje że aby się wykąpać to trzeba wcześniej napalić. No i teraz w zimie też jest problem z tym paleniem. Oczywiście ja osobiście to tam nie palę ale i tak mnie to denerwuje. Więc może na wiosnę wrócimy do tego tematu.
Ja jeszcze będą na studiach uczyłam się o niekonwencjonalnych źródłach energii i byłam tym zafascynowana..
u nas własnie tam gdzie budujemy domek- gmina kleszczów ( najbogatsza gmina) 70% dotacji jest do tych paneli slonecznych i tez się zastanawiamy nad tym

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
sara- gratuluje mgr! a z czego mgr jeśli można wiedzieć?
mgr z zarządzania, a wczesniej konczylam turystyke

Cytat:
Ania polsat mamy,pakiet 87 zl( familijny) plus 20 zl doplaty za kanały vod.
Bylam z mama na tej kolacji, bylo milo sympatycznie, dostala strasznie fajny komplet noży ceramicznych a ja dostalam od niej na nowe mieszkanie robota kuchennego wartego prawie 3000 zł. Zupe robi sie z surowych warzyw dolewajac wrzatku 20 dekund, ciasto na pierogi ubija w 40 sekund podobnie na chleb czy inne tego rodzaju rzeczy. Zaskoczyla mnie bardzo ale stwiedzila ze na nowe mieszkanie przyda mi sie i najwyzej da znac jak bedzie chciala pozyczyc.
My też mamy familijny ale płacimy 37,90, wiec nie wiem za co wy tak drogo

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny długo zastanawiałam sie czy zapytac.. ale co mi zaszkodzi....
bo ja tak nie lubie sie prosić.. ale że to nie dla mnie to pytam:

- mojej mamy młodszy brat l.40 po napatrzeniu się w czerwcu na Michalinkę stwierdził że zrobią 4 podejście na córeczkę a maja 3 synków 12l, 6l i 5l, niestety nie udało sie w marcu ma urodzic 4 synka. szkoda mi ich ale jeszcze bardziej tych dzieci i tego nienarodzonego. bo do tej pory straszna biede klepali a co dopiero teraz przy takim maleństwie. mieszkaja na jednym pokoju z tymi dzieciakami a teraz łóżeczko ma dojśc jeszcze .Szok!!!!
eh szkoda gadac..

stąd moje zapytanie.
jesli któras z Was miałaby niepotrzebne ciuszki chłopięce typu spodnie kutreczka, bluza sweterek itd. nawet takie baaaardzo zurzyte któe nie nadaja sie na sprzedanie albo nawet na oddanie to ja chetnie przygarnę.. cokolwiek.

ja miałam posprzedawac swoje i dzis własnie niedanwo skonczyłam sortować te co sie nadają dla chłopca oddałam wszystko. nawet kilka jest bladorózowych. Mate moją edukacyjna też dam temu dziecku bo tak sobie pomyslałamże w tym jednym pokoju to jak matka go na macie połozy to to dziecko bedzie miało SWÓJ "KAWAŁEK PODŁOGI".

Będe chciał jeszcze od mamy i babci kaske wziąść złożymy sie po pare groszy i kupimy jakis leżaczek...
oj i tak sięzko bedzie im tam jak jasna cholera!

a odkąd jestem matka to starsznie mnie ruszaja taaakie sytuacje i wszystko bym oddała aby dzieko nie cierpiało..

Tylko czy któąs jeszcze trzyma takie małe ciuszki ;/
ja mam jakies ubranka dla chłopców tylko musze sprawdzic jakie to rozmiary są, kolezanka mi poprzynosiła, mi są nie potrzebne, a moge ci je wysłac
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
gratulacje jeszcze większe, bo udało Ci się obronić przy dziecku fajne uczucie nie???jeju pamiętam do dziś swoje pytania na obronie brrr
no uczucie super kolega do mnie po obronie- jakos dziwnie sie czuje z tym mgr

bardzo dziękuje wszystkim za gratulacje

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-01-13 o 12:01
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:04   #437
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
własnie też kupiłam ten sinecod w kropelkach,a jak dajesz bo tam jest nap[isane że 4x na dobę i nie dawać przy tym wykrztusnych zastanawiam się czy nie odstawić tych wszystkich wykrzuśnych i to podawać bo jego tez najbardziej w nocy męczy.
Michasiowi po tej jednej nocy jakoś przeszło. Kaszlnie kilka razy na dzień, trochę chrypkę ma. Daję 3 razy na dzien po 10kropli i nic więcej nie podaję...

Cytat:
Ja to tęsknię z tymi pierwszymi kupkami. Bo teraz to nie wiem co ona je ale jej kupy są takie śmierdzące. Te pierwsze tak nie śmierdziały.
Ja ostatnio też odczułam że te kupy jakoś tak bardziej śmierdzą A wcześniej mnie nie ruszało...

Cytat:
A może powinnam tak zrobić: Wrócę do pracy na jakiś czas, w między czasie postaram się o następne dziecko, jak tylko zaskoczę to pójdę na zwolnienie i potem już po następnym macierzyńskim i zwolnieniach lekarskich zwolnię się albo oni mnie zwolnią . Dobry paln
za plan, tylko trzeba go jakoś zrealizować
Cytat:
No to ciekawe czyli to w tym robocie nie podgrzewasz tego.
Ja w swoim tez wszystkie ciasta robię .A mój MIko przy robocie usypia ,jak wstawiam jakies ciasto żeby się kręciło jego w fotelik i po chwili on śpi.Pewnie go wycisza ten monotonny dźwięk podejrzewam że zostało mu to po inhalacji tez zawsze usypiał przy inhalatorze
Michał jak usłyszy że robot chodzi to w te pędy z pokoju leci...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Pierwszy raz przespał noc. Rano się kręcił, ale uśpiłam go piersią (niestety to u nas najpewniejszy i często jedyny usypiacz) i spał do 8:30 (poszedł spać trochę po 21). Sama jestem w szoku - tak jeszcze nigdy nie było.
Buuu ja też tak chcę Już czasem nie wyrabiam. Wczoraj go usypiałam prawie 2h a on i tak się obudził po 22

Cytat:
Zamknij oczy i po krzyku będzie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:09   #438
minka26
Wtajemniczenie

haj dziewczyny nie mam chwilowo czasu, chciałam wam tylko pokazac to na co się natknęłam dziś

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...niemowlat.html

buziaki dla wszystkich dzieciaczków
Stary 2011-01-13, 12:09   #439
Darusiaaaa
Zakorzenienie

sara i macie caly pakiet hbo i wszystkie programy discavery animale tlc i te inne?
A.Camus
Stary 2011-01-13, 12:11   #440
megi-megi
Zakorzenienie

Zamknij oczy i po krzyku będzie

Mnie się wydaje, że P0P powinna brać udział w tym krzyku jednak Aż sama mam ochotę teraz, a jestem jednak w pracy.
Stary 2011-01-13, 12:11   #441
minka26
Wtajemniczenie

aha Asiulek moja też chodzi przy meblach i staje na palcach, byłam u dwóch lekarzy i mówili, że niektóre dzieci tak mają, że na początku chodzą na palcach, potem się to zmieni. Amelka rzeczywiście zaczyna częściej stawać na całej stópce, a butów na twardych spodach nie zakładam bo neurolog nie kazała. Wsio będzie ok
Stary 2011-01-13, 12:16   #442
Darusiaaaa
Zakorzenienie

czy wy zostawiacie maluchy np w pokoju a same robicie cos w kuchnii?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

moja ma mnie generalnie gdzies i nie robi jej roznicy ze wychodze wiec za mna nie idzie, za to jak z pokoju wychodze to robi ZAWSZE podkówke!
A.Camus
Stary 2011-01-13, 12:18   #443
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
sara i macie caly pakiet hbo i wszystkie programy discavery animale tlc i te inne?
no ale hbo to juz jest inny pakiet, a sam familijny kosztuje 37,90
a teraz była promocja jak się podpisało nową umowę i mamy te programy i dodatkowo vod za darmo.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Pop plan super

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:20   #444
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
haj dziewczyny nie mam chwilowo czasu, chciałam wam tylko pokazac to na co się natknęłam dziś

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...niemowlat.html

buziaki dla wszystkich dzieciaczków

Stary 2011-01-13, 12:25   #445
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P to sie staraj, szef się pewnie dopiero ucieszy, i będzie miał za swoje

Rybe robię w foli w piekarniku z dodatkiem 2 ząbków czosnku, i odrobina soli(około 30 min) a do tego ziemniaczki + marchewka z groszkiem, + masełko. Ryba jak blenderem zjadę to ości nie ma

Lece po Eryka bo już spóźniona

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:27   #446
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
no ale hbo to juz jest inny pakiet, a sam familijny kosztuje 37,90
a teraz była promocja jak się podpisało nową umowę i mamy te programy i dodatkowo vod za darmo.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Pop plan super

no widzisz, hbo to nie jest inny pakiet bo ja w swoim familijnym mam wszystkie hbo, 2 dekodery , teraz pewnie taniej bo swieta to zawsze cos kombinują, my bralismy w tamtym roku.
Zreszta od przyzlego miecha to nie moja brocha. Mama chce zeby jej zostawic to zostawimy.
A.Camus
Stary 2011-01-13, 12:30   #447
megi-megi
Zakorzenienie

Wiecie - apropos Gerbera. Mam zdjęcia w telefonie kilku etykiet z ich słoiczków (robiłam kiedyś, żeby zachować proporcje te same w gotowanych przeze mnie posiłkach dla Igora) i nigdzie nie ma mięsa oddzielanego mechanicznie. Pewnie nie we wszystkich jest. Ale odtąd będę się bacznie przyglądała.
Stary 2011-01-13, 12:31   #448
Darusiaaaa
Zakorzenienie

generalnie mnie nie dziwi ta akcja ze sloiczkami, wzieli sie za gerbera ale jestem w 80% pewna ze gdyby sie wzieli za wszystkie tego typu rzeczyw kazdej byloby cos nie tak.
Co toza roznica czy dziecko je hippa bobovite czy gerbera jak to wszystko podobnie robione a i przeciez tak samo badane i dopuszczone do sprzedazy.
A.Camus
Stary 2011-01-13, 12:35   #449
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
A i jeszcze: jak fajnie było przewijać takie maleństwo. Szybko i bez problemów. Teraz to jest masakra. nie dość że to się kręci we wszystkie strony, rozebrać się nie da, ubrać się nie da, ucieka z gołym brudnym tyłkiem. A najlepiej jak jeszcze wybrudzi wszystko i siebie w tym kupsku.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

U mnie to tylko w nocy zjada mox 220ml na raz. Ale więcej to by nie zjadła. A w dzień to tak około 180ml (x2) ale to jet czasami na siłę bo na koniec dokarmiam łyżeczką. spróbujcie tak 100ml mleka podać łyżeczką. Masakra jakaś ale ja i tak się cieszę że je. Do tego mleka (każdej butelki ) dodaję około 2 łyżeczki jakieś kaszki lub kleiku aby było bardziej treściwie. Próbowałam podawać gęstą kaszkę łyżeczką ale sie krztusiła i wymiotowała (jak miała czym).

A jak robicie tą rybę? Bo ja do tej pory to chyba tylko parę razy dałam jej słoiczek w której składzie była ryba.
CZAS NA NASTĘPNE kurde mały mi kaps locka włączył
ja rybę daję tylko tą ze słoiczka z bobovity taki po 9 mcu. EEEE to Kubuś kaszkę zjada łyżeczką i nie rzyga
Cytat:
stanęłaś mi przed oczami jak żywa
teraz mi łeb pęka....

Cytat:
tak tak, to najlepsze wyjście w Twojej sytuacji!!!!Ilez radości tż by miał i oliwka towarzystwo!!!
Cytat:

ja lubię te bdziaki z teso, ale już kiepkso z rozmiarówką. Kubuś ma body w rozmiarze 18-24 miesiące, a te rzadko są w promocji i ciężko je w tesco dostać...kupuję z georga albo early days'a na allegro od tych co z uk sprowadzają

Cytat:
zacznij jak najszybciej!!!
Wróciłam przed chwilą do pokoju, bo poszłam po zabawki małemu, wracam, a ten stoi przy krzesełku uczydełku!!!!stanął sam!!!
Ojciec go nauczył i od dzisiaj oficjalne wszystkim machamy rączką no i raczkujemy już o n niebo pewniej i sprytniej do przodu!!!!
Wczoraj kupiłam takie fajne skarpety za 20 zł z podeszwą silikonową wygląda trochę jak mydelniczka taka z kolcami - super do nauki chodzenia - polecam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:52   #450
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane, ja tylko na chwilę, mam tyle tutaj do nadrobienia

Bardzo Was proszę o oddanie głosu na Kubusia:

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-115948.html

Dziękujemy
głos oddany
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości