Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 12:52   #451
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
aha Asiulek moja też chodzi przy meblach i staje na palcach, byłam u dwóch lekarzy i mówili, że niektóre dzieci tak mają, że na początku chodzą na palcach, potem się to zmieni. Amelka rzeczywiście zaczyna częściej stawać na całej stópce, a butów na twardych spodach nie zakładam bo neurolog nie kazała. Wsio będzie ok
Dziekuję kochana mam nadzieję, że wreszcie się nauczy stawać na całych stopkach. Na razie staje tak tylko w łóżeczku, na podłodze przeważnie na palcach, choćby jedną nóżką... często stojąc kręci jakby stópkami i jej się te nózki wykręcają...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czy wy zostawiacie maluchy np w pokoju a same robicie cos w kuchnii?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

moja ma mnie generalnie gdzies i nie robi jej roznicy ze wychodze wiec za mna nie idzie, za to jak z pokoju wychodze to robi ZAWSZE podkówke!

Ja mojej nie zostawiam samej bo ona sie na wszystkim wspina- nawet przy oknie, a wtedy muszę ją asekurować bo inaczej co chwila byłyby gleby, bo ledwo stoi na tych śliskich panelach... poza tym troche niebezpieczeństw na nią czyha wiec muszę być czujna. Raczej ją zabieram ze sobą i śmiga w kuchni po podłodze

Moja dzis spała prawie do 8!! nigdy tak nie spała, jej rekord to 7.15 A wczoraj zasneła o 20. Tylko my teraz spimy z nią w pokoju bo mama śpi u nas, i o 24 sie b7udzę, patrzę- a ta stoi w łózeczku. Myślałam, że to juz rano, a to była 23.45 dokładnie. Połozyłam ja, dałam smoka i usnęła... chyba stała na śpiku...czyzby początki lunatykowania?? :/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-01-13 o 12:56
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:56   #452
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

DZIEKUJE DZIEWCZYNY Z GÓRY!!!

jak bede miała chwilke bo nie mam jej teraz to podeśle Wam na PW adres mój jakbyscie cos tam znalazły.

a ja dopytałam Darusie o te nakrętki bo chce jej wysłac i przy okazji moja mama mówi że maznaby plakat powiecić w naszej szkole i dzieci by poprzynosiły nakretki.

A i okazało sie że Darii koleżanka ma gotowe plakaty o tej akcji i celu czyli operacji serduszka.

Fajnie!!!!! Przydam sie na cos!!! a tyle juz wyrzuciłam nakrętek.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:59   #453
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P ja mam pomysł na to jak możesz znowu łatwo i pachnące kupki przebierać

A rybę to daję ze słoika, albo kupuję dzwonka łososia i na grilu elektrycznym smażę - pychotka!!
Wymyśliłaś co z pracą??

Marci je dwa razy mleko rano i wieczorem. Na drugie śniadanie kaszkę ale teraz zacznę Mu dawać kanapkę lub jajecznicę. Później obiad, deserek, w międzyczasie od nas podjada, chrupki, biszkopty itp itd

Jak Wy mało płacicie za tv!! Ja mam w Aster i za internet i tv płaciły prawie 150 zł ... Jak to obniżyć zatem??
musiałabyś to zmienić na Nke np ale tam już nie ma netu . Aster ogólnie jest dość drogi ja miałam astera u rodziców potem UPS i było tańsze . zoorientuj się czy jest gdzie zrobić satelite ( czy będzie jak ściągać )

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A może powinnam tak zrobić: Wrócę do pracy na jakiś czas, w między czasie postaram się o następne dziecko, jak tylko zaskoczę to pójdę na zwolnienie i potem już po następnym macierzyńskim i zwolnieniach lekarskich zwolnię się albo oni mnie zwolnią . Dobry paln
Bardzo dobry plan - DO ROBOTY
A wiesz że w maju musisz mi wysłać karte z rzymu ?> Czy jeszcze nie wiesz ?

Cytat:
ania ja w pewnym sensie rozumiem, bo jesli wiedza ze nie ma opcji zmiany pracy itp to nie oznacza ze maja nie miec dzieci.
My tez kokosow zadych nie ma, nieraz trzeba bylo pozyczyc ale dajemy rade, Oliwii niczego nie brakuje i nie bedzie brakowalo!.
Czasami tak jest ze jest sie w pewnym sensie w jakims slepym zauulku ale to nie znaczy ze ktos ma sie do konca zycia wstrzymywac z dzieckiem. Sytuacja moze sie poprawic i bedzie ok.

Co innego jak ktos ma jeden pokoj i 4 dzieci czy 5 i jedna pensja. Nam w 3 jest ciasno w tym jednym pokoju a z 2 dzieci to ja nie jestem sobie w stanie wyobrazic nawet tego.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

pop ale dzieci sie z powietrza nie biora, trzeba cos z kims ten teges;D;D !

ty tu cos sciemniasz o tym celibacie
Darusiaa - chodziło mi o sytuację dokładnie tamtą . nie mam nic do tego że ludzie mają dzieci , ale jak ktos ma troje , nie ma kasy i decyduje się na czwarte to wybacz dla mnie to jakaś paranoja . A potem tylko łaża po MOPSAch żeby jakoś koniec z końcem wiązać . powiedz co to za życie , co zapewnią tym dzieciom Myślę że wy przy tej rodzinie to macie luksusy więc nie ma co porównywać , a dwa że nie masz czwórki dzieci Postaw się na miejscu tych ludzi i odpowiedz sobie na pytanie cxzy nie mając na podstawowe rzeczy dla dziecka ( ubrania itp ( byś sobie czwarte zrobiła ? Tylko o to mi chodziło

Cytat:

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

moja ma mnie generalnie gdzies i nie robi jej roznicy ze wychodze wiec za mna nie idzie, za to jak z pokoju wychodze to robi ZAWSZE podkówke!
zostawiam a mała zaraz leci za mn,ą albo za szymkiem
Stary 2011-01-13, 13:00   #454
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
klask i:
no i muszę się pochwalić- dzisiaj obroniłam pracę magisterską

mam chyba z 20 stron do nadrobienia jeszcze ze starego wątku
ja tez nadrabiam zostało mi 4 strony ufff
normalnie jestem wściekła nie mam czasu na wizaż na nic nie mam czasu koszmar
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:00   #455
ania p
Zakorzenienie

Pop - a zwolnienie to byś z marszu dostała bo miałas takie problemy poprzednio , ale ja popieram zdanie Twojego TZta które kiedyś rzytoczyłaś tutaj : w dwa wcześniaki też nie wierze
Stary 2011-01-13, 13:04   #456
aneczkkaa
Zakorzenienie

no i koniec nadrabiania Maciej wstał nie nadrobie Was chyba nigdy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:08   #457
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

pop do roboty!!!

czekamy na zdjecie dzidziusia z usg;D hehehe

ania no ja mowilam o dwudzietnej rodzinie ze jesli im sie nie przlewa ale jakos im starcza to jeszcze

ja tez sobie nie wyobrazam 4 czy 5 dzieci a z tym jednym pokojem to masakra juz w ogole.
Mowie wam ja mam sredniej wielkosci pokoj jestesmy w 3 i nie ma jak sie ruszyc, po prostu nie ma jak!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:12   #458
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
pop do roboty!!!

czekamy na zdjecie dzidziusia z usg;D hehehe

ania no ja mowilam o dwudzietnej rodzinie ze jesli im sie nie przlewa ale jakos im starcza to jeszcze

ja tez sobie nie wyobrazam 4 czy 5 dzieci a z tym jednym pokojem to masakra juz w ogole.
Mowie wam ja mam sredniej wielkosci pokoj jestesmy w 3 i nie ma jak sie ruszyc, po prostu nie ma jak!
jakoś starcza no własnie a tamtej rodzinie o której pisała madziwnia nie starcza , czyli decydowanie się na 4 dziecko dla mnie jest dziwne i napewno nie tylko dla mnie .
Stary 2011-01-13, 13:15   #459
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

jak chore gardło to wychodzić na spacery czy nie niby fajnie bo powinien się dotleniać a z drugiej oddycha zimnym powietrzem więc na gardło chyba nie za bardzo?jak to jest?
moze lepiej zostac w domu? ale duzo wietrzyc
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zamknij oczy i po krzyku będzie

Mnie się wydaje, że P0P powinna brać udział w tym krzyku jednak Aż sama mam ochotę teraz, a jestem jednak w pracy.
nastepna niewyzyta :P
Cytat:
generalnie mnie nie dziwi ta akcja ze sloiczkami, wzieli sie za gerbera ale jestem w 80% pewna ze gdyby sie wzieli za wszystkie tego typu rzeczyw kazdej byloby cos nie tak.
Co toza roznica czy dziecko je hippa bobovite czy gerbera jak to wszystko podobnie robione a i przeciez tak samo badane i dopuszczone do sprzedazy.
tez tak mysle. wczoraj jej dalam ten maly sloiczek kurczaka gerbera. no jest tam ze 30% to mom, ale raz nie zaszkodzi a musialam zuzyc
Stary 2011-01-13, 13:20   #460
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
no i ja w końcu się odzywam na nowym wątku

no i muszę się pochwalić- dzisiaj obroniłam pracę magisterską

normalnie taka szczesliwa jestem, bo tak się stresowałam tą obroną, od 3 dni jeśc nie mogłam i spać
GRATULACJE!
Boziu,jak pomyślę kiedy ja się broniłam..jak ten czas szybko płynie.
Ale wspomnienia z czasów studenckich mam dobre,aż czasem chciałoby się wrócićtylko nie wiem czy umiałabym się czegokolwiek teraz nauczyć na jakiś egzamin

pisałyście o "kablówkach"..my też mamy Cyfrowy Polsat,pakiet familijny,płaciliśmy 37,90zł,a niedawno podpisaliśmy nową umowę i teraz przez 6mcy nie płacimy nic,mamy dodatkowo 3kanały HBO,a po upływie pół roku mamy znów płacić tyle samo.

Kurka,a z tymi Gerberami to normalnie szczena mi opadła! co prawda nie jedziemy już na samych słoiczkach,ale..zdarza mi się dać Małej..jak np.jedziemy do kogoś albo nie mam dla niej mięska (u nas też mięso Nadia je codziennie,a żółtko jak większość-jak sobie przypomnę).

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-01-13 o 13:27
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:50   #461
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
no ale hbo to juz jest inny pakiet, a sam familijny kosztuje 37,90
a teraz była promocja jak się podpisało nową umowę i mamy te programy i dodatkowo vod za darmo.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Pop plan super
Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
GRATULACJE!
Boziu,jak pomyślę kiedy ja się broniłam..jak ten czas szybko płynie.
Ale wspomnienia z czasów studenckich mam dobre,aż czasem chciałoby się wrócićtylko nie wiem czy umiałabym się czegokolwiek teraz nauczyć na jakiś egzamin

pisałyście o "kablówkach"..my też mamy Cyfrowy Polsat,pakiet familijny,płaciliśmy 37,90zł,a niedawno podpisaliśmy nową umowę i teraz przez 6mcy nie płacimy nic,mamy dodatkowo 3kanały HBO,a po upływie pół roku mamy znów płacić tyle samo.

Kurka,a z tymi Gerberami to normalnie szczena mi opadła! co prawda nie jedziemy już na samych słoiczkach,ale..zdarza mi się dać Małej..jak np.jedziemy do kogoś albo nie mam dla niej mięska (u nas też mięso Nadia je codziennie,a żółtko jak większość-jak sobie przypomnę).
no właśnie - my też mamy ten pakiet i tyle płacimy, ale daria ma dodatkowo internet i vod, datego ma taką cenę, swoją drogą opłaca Ci się Darusia te vod??? ja tam wolę normalnie jakiś film wypożyczyć, nie mam tyle czasu na oglądanie filmów, niestety:-( a i tak oglądam w kółko te same programy, nawet ten familijny to dla nas za dużo
Mały mi padł czekam na tż i po 15 ej pojade na miasto bo ponoć w de facto wyprzedaże, a to jedyny sklep w busku, gdzie jeśli już to kupuję ubrania, a mam nadwyżkę od teściowej

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:57   #462
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dzięku yoonka właśnie siedzi w domu już 2 tydzien oprócz wizyt u lekarza i aż mi go szkoda.
ale jeszcze poczekam

my przed świętami wzieliśmy tv N i płaciliśmy za dekoder 48zł i abonament tez 48zł jest wszystko oprócz polsatu,ale maja wprowadzić,za toye płaciłam 70zł

w tej rybie ze słoiczków są tez pomidory,dajecie już?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:09   #463
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
JA samo tak luzem puszczone to nie zostawiam. Tak samo to zostawiam ale w kojcu tylko.

Narzekałam na kupkę to mi teraz taką walnęła że pod samą szyję była. Cała do przebrania. I teraz zastanawiam sie czy jakiś początek czegoś gorszego. A moze to reakcja na wczorajsze szczepienie?? Czy może być też taka reakcja organizmu na to szczepienie (różyczka, odra, świnka)??

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:15   #464
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ja już od dawna daję pomidory - mały uwielbia (chyba po mnie), daję też zupkę pomidorową z kluseczkami z bobovity i jak kiedyś dla nas robiłam to małemu też dałam tylko zabieliłam jogurtem naturalnym i rozgotowałam bardziej ryż
a właśnie jakie jogurty dajecie?? bo my zrezyzgnowaliśmy z misiowych nestle, jednak ta data baaaardzo długiej ważności mnie odstraszyła i daję Kubusiowi wafelkowy i biiszkoptowy danone. Naturalne mu nie podchodzą woli te słodsze a dajecie danonki???wiem, syf straszny-moja siostra daje mimo to i danio też daje i ja się zastanawiam bo mała już tyle miesięcy jada....

Stary 2011-01-13, 14:18   #465
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Bardzo dobry plan - DO ROBOTY
A wiesz że w maju musisz mi wysłać karte z rzymu ?> Czy jeszcze nie wiesz ?
Teraz już WIEM

Cytat:
Ja juz od dawna daję jej zupę pomidorowa - bardzo je lubi. Taką z Hippa tam nie ma grudek.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:22   #466
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja już od dawna daję pomidory - mały uwielbia (chyba po mnie), daję też zupkę pomidorową z kluseczkami z bobovity i jak kiedyś dla nas robiłam to małemu też dałam tylko zabieliłam jogurtem naturalnym i rozgotowałam bardziej ryż
a właśnie jakie jogurty dajecie?? bo my zrezyzgnowaliśmy z misiowych nestle, jednak ta data baaaardzo długiej ważności mnie odstraszyła i daję Kubusiowi wafelkowy i biiszkoptowy danone. Naturalne mu nie podchodzą woli te słodsze a dajecie danonki???wiem, syf straszny-moja siostra daje mimo to i danio też daje i ja się zastanawiam bo mała już tyle miesięcy jada....
moja slodkich nie lubi - woli balkanski naturalny. ale czytalam wszystkie sklady jogurtow i najmniej dziwactw maja zwykle jogobella wyobraz sobie. ten najzwyklejszy, nie ten light. ale dla mojej za slodki - nie chciala :/
Stary 2011-01-13, 14:23   #467
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięku yoonka właśnie siedzi w domu już 2 tydzien oprócz wizyt u lekarza i aż mi go szkoda.
ale jeszcze poczekam

my tez już ktoryś tydzień siedzimy w domu, jedynie to co do lekarza i z powrotem. Już od wczoraj nie kaszle, nawet nie dawałam mu dzisiaj syropku i pomyślałam że pójdę na spacer...wyszykowałam się.. a tu padać zaczęło...
Stary 2011-01-13, 14:26   #468
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P ja w życiu nie słyszałam lepszego pomysłu!! A moja synowa jaka zadowolona by była z rodzeństwa - odpuściłaby trochę Igorowi

Kurde załamujecie mnie z tymi opłatami za tv ... a do cyfrowego polsatu to trzeba mieć antenę prawda?? My mieliśmy u siebie w bloku do wyboru Aster i teraz doszło UPC... A ile za net prócz tego familijnego płacicie?? Bo mi wychodzi z netem prawie 150 zeta ale dodatkowo płacę canal+ chyba 26 zł ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:29   #469
libra777
Zakorzenienie

Czemu wy za familijny płacicie 37,90 skoro ja już od dawna płacę 39,90
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:36   #470
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
jakoś starcza no własnie a tamtej rodzinie o której pisała madziwnia nie starcza , czyli decydowanie się na 4 dziecko dla mnie jest dziwne i napewno nie tylko dla mnie .
Moze nie tyle świadomie sie zdecydowali, co jak się dowiedzieli to tak mówili
Kiedyś dość niedawno czytalam artykuł, i wypowiadały się matki z wielodzietnych rodzin, powyżej 3 dzieci. To podobno największą różnice się odczówa przy pierwszym dziecku, przy drugim, trzeba sie nauczyć podziału obowiązków i finansów, a już przy trzecim i kolejnych różnicy nie ma. Tak twierdziły wszystkie kobiety ujete w wywiadzie. Ja mam 3 pokoje, ale większość czasu siedzimy w jednym, więc pozostałe to bardziej takie sypialnie. Nie zmienia to faktu że nie moglabym spłodzić dziecka jeżeli w tym samym pokoju były w tym czasie inne dzieci i to takie rozumiejąceBym w celibacie żyła.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
JA samo tak luzem puszczone to nie zostawiam. Tak samo to zostawiam ale w kojcu tylko.

Narzekałam na kupkę to mi teraz taką walnęła że pod samą szyję była. Cała do przebrania. I teraz zastanawiam sie czy jakiś początek czegoś gorszego. A moze to reakcja na wczorajsze szczepienie?? Czy może być też taka reakcja organizmu na to szczepienie (różyczka, odra, świnka)??
Chcialam właśnie napisac że może to po szczepieniu. Ale z drugiej strony to patrząc na nasze forum to jakaś wirusówka panuje, i może z przychodni przynieśliście

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
moja slodkich nie lubi - woli balkanski naturalny. ale czytalam wszystkie sklady jogurtow i najmniej dziwactw maja zwykle jogobella wyobraz sobie. ten najzwyklejszy, nie ten light. ale dla mojej za slodki - nie chciala :/
Ja Erwiemu kupuję jogurt naturalny BIO z Biedronki, uwielbia go. Wcześniej dawałam te biszkoptowe, ale to nie za bardzo mu smakowały

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:37   #471
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrówka - wstawiłaś już zdjęcie?? A może ktoś jeszcze wstawił? Bo ja chętnie poklikam.
nie i nie wstawiam skoro takie jazdy tam są-przeżyję jakoś ten konkurs

Sara, gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
P0P moja cyckowa ale np. jak jestem w szkole albo gdzies jade to pdają jej max 180ml i nie wazne że zjadłaby wiecej..
a tego chyba nie rozumiem??

Cytat:

ania cos w podobie termomixu, termomix ma wiecej opcji z tego co wiem, sasiadka sprzedaje to cudo.
sprzedaje, bo jej sie nie przyda czy sprzedaje w sensie zajmuje sie sprzedaża?

Cytat:

Mój na spacery chodzi tylko w weekendy, jak ja jestem z nim. Bo jak wracam po 15 z pracy już zaraz zaczyna robić się ciemno i nic nie wychodzi z tego.
o rety- a dlaczego????? to kto z nim siedzi jak Ty w pracy jestes? Krasnoludki>?

pytanie: jakie serki dajecie dzieciom na kanapki, bo ciagle czytam "kanapeczka z serkiem" i jakie jogurty naturalne? jakiejs konkretnej firmy macie wyprobowane?
i poza jogurtami typ;owymi dla maluchow-czyli misiowe czy jak tam zwal, jeszcze zadnych jej nie podawalam-moze juz czas...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:42   #472
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ooo to zakupię dzisiaj jogobellę tylko jaki smak...może malinowy albo truskawkowy bo takie kaszki bardzo lubi

Cytat:
P0P ja w życiu nie słyszałam lepszego pomysłu!! A moja synowa jaka zadowolona by była z rodzeństwa - odpuściłaby trochę Igorowi

Kurde załamujecie mnie z tymi opłatami za tv ... a do cyfrowego polsatu to trzeba mieć antenę prawda?? My mieliśmy u siebie w bloku do wyboru Aster i teraz doszło UPC... A ile za net prócz tego familijnego płacicie?? Bo mi wychodzi z netem prawie 150 zeta ale dodatkowo płacę canal+ chyba 26 zł ...
jenyyy ale ceny ja za neta płacę osobno bo teraz mam z orange tu na mieszkaniu i płacę 49 zł ale i tak sporo mniej niż Ty łącznie tak do cyfrowego polsatu trzeba antenę
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
moja siostra tyż ma polsat i płaci tyle co ty a ja mam 37,90, ona dostała jakiś czas temu smsa że ma niedopłaty 2 zł, bo płaciła tak jak ja, i od tamtej pory płaci tak jak ty

Stary 2011-01-13, 14:43   #473
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Nadia jak na początku jadła taką rybkę ze słoiczka (bo teraz jemy parowaną)nic jej nie było,a ma chyba skłonność do alergii (na chwilę obecną na bank jajko,tzn.białko jajka),a jak pierwszy raz dałam jej indyka w pomidorach zareagowała plamkami na buzi teraz jest już ok i je różne dania z pomidorami.
Stary 2011-01-13, 14:45   #474
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
pytanie: jakie serki dajecie dzieciom na kanapki, bo ciagle czytam "kanapeczka z serkiem" i jakie jogurty naturalne? jakiejs konkretnej firmy macie wyprobowane?
i poza jogurtami typ;owymi dla maluchow-czyli misiowe czy jak tam zwal, jeszcze zadnych jej nie podawalam-moze juz czas...
no ja właśnie pisałam wyżej, że daję danone biszkoptowy i wafelkowy, i spróbuję tej jogobelli

Stary 2011-01-13, 14:46   #475
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Baobabku a skąd tą antenę się bierze?? Oni dają jak zakładają tv??

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:46   #476
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
i ja się dołączę do pytania o serki i jogurty

to się obejrzałamsorki,nie dostrzegłam odpowiedzisiedzę z Nadią na dywanie i tak tu do Was zerkamno i przeoczyłam

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-01-13 o 14:48
Stary 2011-01-13, 14:48   #477
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja z kablówki mam Astę i płacę 95 zł razem z netem, a sam net to jakoś 59 zł. Teraz tam gdzie było mtv jest comedy i jest komunikat że moge zerwać umowę bez kary, ale i tak mi się umowa niedługo kończy to wtedy do nich pójdę i dostanę promocje na net wtedy najczęściej przy przedłużeniu umowy mam pół roku za 1 ZŁ

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:48   #478
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
placisz 39,90 bo masz umowe na czas nieokreślony, idz do punktu i podpisz nową i bedziesz płaciła 37,90. Przeważnie jest na 2 lata umowa i jeżeli nie pojdziesz podpisać nowej to przedłuzają na czas nieokreślony i jest drożej;/

Cytat:

my płacimy za internet 50 zł

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:50   #479
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moze nie tyle świadomie sie zdecydowali, co jak się dowiedzieli to tak mówili

Ja pochodzę z rodziny wielodzietnej. Mam jeszcze 3 rodzeństwa: 2 siostry i brata. I kiedyś mi mama mówiła, że tylko ja byłam planowana

Cytat:

Mój na spacery chodzi tylko w weekendy, jak ja jestem z nim. Bo jak wracam po 15 z pracy już zaraz zaczyna robić się ciemno i nic nie wychodzi z tego.
A ja wiele razy wyłaziłam tak ok 16 -17 były to krótkie spacery bo zimno było i szłam do siostry, i poźniej ok 18-19 powrót... razem gdzieś z 20min A teraz siedzimy w domu przez te ciągłe choróbska... w sumie nie jest jakoś poważnie chory, bo miał tylko ten kaszel, drogi oddechowe miał czyste, no ale na sam mój pomysł wyjścia to tż i reszta rodziny reagowała histerią to mi się odechciewało.. no i też mi się później nie chciało nigdzie wyłazić z braku hm... dobrego samopoczucia.. więc tłumaczenie że dziecko chore było mi na rękę...no ale dzisiaj chciałam i się rozpadało...
Stary 2011-01-13, 14:51   #480
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
my płacimy za internet 50 zł
sara 85,a jakiego macie neta?my musimy zmienić,bo nam za drogo wychodzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości