|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Mrowak ja kupuję taki serek do smarowania najczęściej naturalny nie mam jakiejś konkretnej firmy , nie raz daję też z twarogiem ale to rochę za suche jest,np w biedronce są fajne serki co była ta reklama co kot zwalił na podłogę całą miskę nie wiem czy kojarzysz
Madzia no nie wiem czy nie ma różnicy kupić na zimę 2 pary butów średnio za 1oo jedna czy kupić kilka par , to samo z kurtkami , albo z książkami do szkoły z tych małych klas nie nadają się żeby od kogoś odkupić bo to sa takie książko-ćwiczenia .My możemy sobie pozwolic żeby gdzies pójść , pojechać z tymi dziećmi nie wiem choćby do kina czy na jakąś wycieczkę żeby te dzieci miały cos od życia więcej niż tylko zapewnione jakieś tam jedzenie i kurtka po starszym bracie.Ja kupuję jeden chleb i jemy go 2-3 dni a u nas jest babka co ma 10-cioro dzieci i ona przychodzi po chleb z wielką torbą i tak codziennie a jeszcze coś do tego chleba tez by się przydało,więc nie wiem czy nie ma różnicy ![]() Dziewczyny a z tym mlekiem to przecież tam na opakowaniu jest podana dawka na dobę ile możecie dać tam są różne witaminy i mikroelementy i też nie można dać przecież więcej bo to szkodliwe takie przewitaminowanie,więc Madziwnia dobrze pisze nie ważne że chce więcej. |
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
tak. Ale jak masz już jakąś antenę satelitarną, to nie musisz sobie dodatkowo brać tej polsatowej, wystarczy dekoder, do tej anteny co masz - podłączysz i wtedy masz niższy koszt jak zaiwerasz z nimi umowę. U nas nikt nie montował nam tego polsatu, sam tż to robił, nawet nie mają montażu w usłudze...przynajmniej u nas w busku
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-01-13 o 14:58 |
|
|
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko przy kupowaniu jogurtu zwróćcie uwagę czy jest np jogurt truskawkowy czy jogurt o smaku truskawkowym bo to nie to samo w tym o smaku truskawkowym nie ma ani śladu truskawki , tak przykładowo napisałam o truskawkach Cytat:
ja za internet płacę 40 + 20 za zawieszony nr.tel czyli za gniazdko bo mam z neostrady i do tego dekoder ale nie ma tam dużo kanałów ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- My na spacer codziennie wychodzimy , nawet przy -10 wychodzilismy chociaż na pół godzinki. Lekki katar czy kaszel nie jest przeciwwskazaniem jedynie gorączka. |
||
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli mam kolejne rzeczy do testowania
![]() P0P jaknajbardziej luźniejsze kupki mogą być po szczepieniu. |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
tak napisałam w skrócie.. to znaczy że ona jest nadal na cycku i jesli ja np. jade w sobote do szkoły. to rano ja jeszcze karmię cycem
potem dostaje ok 15-180ml mleka albo mojego jak mam albo MM i czasami jak wracam póxniej niz ok 18 to jeszcze raz jej dadza 180ml MM a czasami ja juz karze przetrzymac bo np. w szkole nie ściagałam i mam pełne cycki to jej soczek dadza a ja szybko wracam .. o o to mi chodziło... ż eona ma jesc wiecej z cycków a mm jest tylko na taki pierszy głodek.,
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam tv na kartę. Płaciłam rok temu 120zł na cały rok. I tak prawie tv nie oglądam a podstawowe kanały (prócz polsatu) mam. Misiek olał drugą drzemkę. Usypiałam go ponad godzinę a on ani myślał. Teraz pokłada mi się na podłodze i marudzi
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem, czy tak mogę, ale dodam zdjęcie w którym będą dane do pit'u na ten 1% i skromne darowizny, jeśli możecie dziewczyny, to pomóżcie nam. prosimy.
|
|
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas mleko to 180ml rano, potem ok.120-150 na drugie śniadanie+ do tego jakiś owoc, kleik, deserek i wieczorem największa partia 240ml przed spaniem. Pomiedzy jest obiadek no i tak wygląda całe nasze jedzenie, ew. po drodze jeden-dwa ryżowe wafelki. Jakoś boję się jej przyzwyczaić do podjadania między posiłkami wiec wafelek czy ciasteczko jest wtedy, gdy my coś jemy przy stole i siedzi z nami. Przesadzam z tym?
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, teraz sie zastanawiam czy ja mojej niunki w anemie nie wpedzilam, bo niewlasciwie ja zywilam???
![]() Ona mi slabo bardzo na wadze przybiera od 3 mieisecy i jest taka bladziutka; a teraz jeszcze marudzi, choc ogolnie jest radosna; chyba poprosze o skierowanie na badania; tylko czy oni beda mi ja kluc jakos mocno??? Cytat:
czy moglybyscie mi jakos lopatologicznie od podstaw wyjasnic jaki internet mozna teraz w Polsce miec? Chodzi mi o staly dostep, nielimitowany. Jak to wyglada i ile kosztuje, jakie sa mozliwosci; My tutaj mamy takie pudlo, chyba nawet modemu nie mamy (?; rany ja zielona w tej kwestii), to przesyla neta na komp i moj laptop, a jest z francuskiego orange; moj tz ma telefon kom. w tym. A do internetu mamy GRATIS telefon stacjonarny ( telefony na nr stacjonarne gratis i nie ma oplat); no i mamy telewizje internetowa w tym jeszcze; Wyjasnijcie i podpowiedzcie mozliwosci mi prosze. |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
|
#491 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z czym, z tym, ze nie dajesz jej podjadac? Nie sadze, ja mojej dam chrupka kukurydzianego jak na mnie patrzy lakomym wzrokiem jak cos palaszuje; Dziecko nie powinno podjadac caly czas (dorosly tez, ale swoj rozum ma) bo obciaza to zoladek, nie jest zdrowe; zoladek wydziela wtedy caly czas kwasy, nie ma prrzerwy i nie jest to dobre; o libra, pasniczek fajnie brzmial, ale chyba takie podjadanie kiedy ma ochote nie jest najlepsze. tak sobie mysle. ja np podjadam, taki glupi nawyk, ciagle cos w gebie i nie czuje sie z tym dobrze, moj zolad tez nie. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
ja tv tez nie za wiele ogladam; tutaj mam jeden program kt jest swietny a teraz nie mam nan czasu; ale internet bym chciala (kiedy bede w polsce) ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- cynamonkowa, jak tam Nadia, ma jeszcze te egzeme? Moja ma niestety, jutro ruszam chyba do lekarza; tylko raz zostawilam ja w strasznie mokrej pieluszce, bo przerzucilam ja na czas terapii w pampersy i raz zalozylam znowu wielorazowa, zeby pooddychala jej pupcia i zapomnialam, myslalam, ze pampka ma i za dlugo ja cholewcia przetrzymalam, noo; nieladnie u niej to wyglada; |
||
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
bolą mnie wszystkie mięsnie... mam dreszcze.... idzie choróbsko!!!
a w sobote egzamin ja karmiąca co ja mogę??? ]Apap C?
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
ibuprom tez mozesz a on jest przeciwzapalny. wit C tak, sok malinowy i do wyrka!
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
madziwnia tż niech przejmie Misię a Ty do wyrka - herbata z cytryną i sokiem malinowym albo miodem, apap/ibuprom i się grzej
Laski a jak i gdzie załatwia się ten 1% podatku?? yoonka odezwali się?? Ja nie wiem po co mój syn ma swój pokój i swoje zabawi, jak On woli grzebać w moich szufladach, bawić się tv, dvd i głośnikami
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-13 o 17:36 |
|
|
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram się jej to smarować raz clotrimazolum, a później czymś natłuszczać czy nawilżać,ale jak raz jest blade to później znów czerwone..Całkowicie nie schodzi ![]() Tylko,że to rzeczywiście jest w tym miejscu gdzie ten pasek w pieluchach.. Używamy od początku Pampersa..teraz zauważyłam,że 4+ (active baby) różnią się od siebie,w jednej paczce są inne a w drugiej inne,z tym,że i jedne i drugie 4+. Kupię chyba w tym tyg pieluchy z innej firmy i zobaczymy czy coś się zmieni. Nie orientujecie się dziewczyny,które można kupić na sztuki?Kurka,bo całą paczkę później będę musiała "wymęczyć" jak będą niedobre..no chyba,że komuś oddam..
|
|
#496 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej, to pierwszy post który sobie zapisalam, a dalej już jest wyjasnienie - mięsko codziennie, no chyba ee rybę. A moja pediatra mówiła mi o wprowadzaniu żółtka - co drugi dzien - wtedy kiedy je bez miesa. Wiec żółtko mięso zastępuje. no ale codziennie to chyba nie... więc jakby tak policzyć to 1-2xrybka, 3xółtko i zostaje2-3x miesko ![]() Cytat:
), a potem to juz będe naprawde za stara na dziecko. co do dawania mleka lyżeczką to owszem podejmowalam takie szalone próby jak Wojtus nie chciał pić z butelki. Ale szybko zaczęłam do reszty mleka dodawać kaszkę. WOgóle jak widze jakie porcje zjadaja dzieci inne to moje wydają mi sie glodzone... Ale co ja zrobie - Wojtuś nie zjada i tych 150 a Asi dzisiaj dalam 180 z kaszką i nie zjadla nawet 150.... Wzoraj im sprobowałam dać dwa razy danie obiadowe i nawet to fajny pomysł byl. wieczzorem zjadly kaszkę lyżeczką i dluuugo spały bez jedenia, dopiero o 1szej, za to tak się oryczaly że az rozbudziły i Wojtka trzeba było ponosic zanim usnąl znow. A krzyczały boi czekalam na męża, który nie slyszał w lazience, zeby naarmił jednoz nich. JA w noocy karmię ich w łóżeczkach.... a OLiwka tak nic nie chce gęstego? Próbowalaś jej na mleczku jakiś budyń robić z owockami ze słoiczka??Albo kisielek? Cytat:
Cytat:
Ale pracujemy nad tym.... ZOstaja tylko jak spią a i to uzależniłam się od monitora oddechu ![]() Cytat:
Ja widziałam rajstopy donauki raczkowania, mialy ABS też na kolanach ![]() Moja dzis spała prawie do 8!! nigdy tak nie spała, jej rekord to 7.15 A wczoraj zasneła o 20. Tylko my teraz spimy z nią w pokoju bo mama śpi u nas, i o 24 sie b7udzę, patrzę- a ta stoi w łózeczku. Myślałam, że to juz rano, a to była 23.45 dokładnie. Połozyłam ja, dałam smoka i usnęła... chyba stała na śpiku...czyzby początki lunatykowania?? :/[/QUOTE]mówisz że to lunatykowanie??? U mnie Asia przez sen siada. placze, a jak dostanie smoka i jest lekko popchnięta to kladzie się na poduszke i spi dalej Cytat:
Cytat:
DO mnie dzis doszl łóżeczka turystyczne czyli mogę wyjeżdżac,. TEraz tylko nauczyc ich spać w tych łóżeczkach. Asia na razie zostawiona w nim się boi i zaczyna płakać, ale ona tak ma ze wszystkimi nowościami, mam nadzieję że się pryzwyczai. Za to Wojtuś szalał wręcz - chyba mamsposób jak przy nim prasować czy coś, kiedy Asia spi pozdrawiam i zmykam. co za kicha z tym konkursem, spadają oceny jak nic. Może by tym zainteresować moderację.... gdyby tak wyświetlali który użytkownik dal jaką ocenę to nie byłoby takich numerów ![]() cynamonkowa, pieluchy oakowane po dwa sa tylko chyba w rossmanie - ich marka. szyciej robia się mokre ale pasek maja fajny, mięsiutki. Ja używam Huggisów, ale często podrażnają właśnie przy zapieciu bo mają taki sztywny pasek i jak się niedokładnie zaloży ( a przy wijacym się dziecku to się zdarza) to wtedy ocierają skórkę Edytowane przez martuko Czas edycji: 2011-01-13 o 17:56 |
|||||||
|
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi mi raczej o to,że to jest w miejscu (patrząc od wewn.str. pampka) takiego białego paska,zaraz po tym pasku od zapinania..(nie wiem czy mnie ktoś zrozumie ) i myślę,że to może jakoś czymś nasączane jest czy coś,jakby to była wina składu,a nie tego,ze obciera,bo te plamki czerwone inaczej wyglądają..są jak uczulenie..
|
|
#498 | ||
|
Rozeznanie
|
nie jeszcze
z tego co mowili ostatnio walka jest miedzu polskim oddzialem a centrala o umieszczenie w strukturze tego stanowiska. mi sie nie spieszyCytat:
Cytat:
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
ja neta nie mam z polsatu, neta ciagne od ojca z pentagramu. Mialam w Play ale wyszla mi umowa i nie przedluzalam, bedziemy cos musieli pomyslec po przeprowadzce, jakis czas z wami mnie nie bedzie na pewno! a z polsatu mam tylko same 2 dekodery plus vod.
tylkooliwka moja jada juz pomidorowa zupe z nami. Baobabku ja nie moge malej jogurtow dawac , a szkoda z checia by wtrynila jakiegos na bank! ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- dobra uciekam jakies zarcie naszykowac, o 20 mamy dzisiaj gosci.
|
|
#500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbuję
|
|
#501 |
|
Rozeznanie
|
bo to tak odizoluje skore od pieluchy. moze o to chodzi?
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
pl_madzia - ja też bym n ie mogła płodzić dzieci jak w tym samym pokoju są inne dzieci - świadome. Mnie krępuje nawet obecność innych w tym samym domu a co dopiero w tym samy pokoju.
W PIT- cie, tam na końcu jest rubryka i tam podajesz konto na które mają przelać ten 1% z Twojego podatku. Ty nic nie robisz tylko podajesz konto z dopiskiem na kogo. Więc jest to bardzo proste. Wcześniej było tak że to sami przesyłaliśmy a w PIT-cie tylko sie pisało że sie przesłało. I oczywiście trzeba było zachować poświadczenie przelewu do kontroli. Ale zaletą tamtego sposobu było to że pieniądze od razu trafiały na konkretne konto. A teraz do US przesyła te pieniądze ale dopiero koło czerwca. Cytat:
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
niby w tym miejscu nie ma wilgoci,bo to jest wyżej,ale nie zaszkodzi spróbować i czymś na odparzenia..
tak jak piszesz,może ten krem zminimalizuje bezpośredni kontakt skóra-pielucha
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ciekawe kto za mnie sie nauczy na egzamin. jejuuuuuuu dobrze że sa 2 bezpł. poprawki...
|
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kremow na odparzenia uzywalam wczesniej sudokremu, potem clotrimazolum na zmiane z sudokremem i na razie jest cholerstwo; uzywam tez jako bariery takiej oliwki z wapnem gaszonym; nic to nie zmienia za bardzo, a juz ponad tydzien jak clotrimlazolum uzywam, wiec nie chce za dlugo jesli ma nie pomoc |
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie mi już odbija od siedzenia w domu. "Chodzę" po allegro i klikam po różnych aukcjach tak dla zabawy. Oczywiście jakieś rzeczy dla dzieci. Potem czekam czy mnie ktoś przebije czy nie. Jak na razie sie udaje i mnie przebijają. Gorzej jak tak wygram na raz parę. Ale przynajmniej ma co robić. Oczywiście liczę się z wygraną i coś chciałabym wygrać tylko nie wszystko na raz
.
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
kazda pielucha jak mokra izoluje od powietrza, wiec to moze byc od pieluch
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie dogonie już was dzisiaj,bo wymiękam.Byłam na fitnesie i o rany laski jakiego nasza grupa ma trenera ![]() A wracając do zajęc to taki wycisk dostałam,że dupy ruszyć nie mogę,do domu taxi zamówiłam,bo nogi posłuszeństwa odmawiały.Już sama nie wiem czy kondycha taka mizerna(a powiedziałabym,że mam dobrą)czy to wszystkio z wrażenia A ogólnie polecam takie zajęcia,wyżyje się na zajęciach to seks mi z głowy(?) trochę wyleci i babeczki fajne![]() Mała oczywiście psikusa mi zrobiła-podczas mojej nieobecności stanęła sobie SAMA niczego ani nikogo się nie trzymając ![]() A jak ona się potrafi bawić z moimi siostrami,dziecka w domu nie ma,we 3 wariowały cały dzień nie potrzebowała mamy ani rąk do noszenia.Dziewczyny Feerou,Martuko,Machaj na dzieciaczki zagłosowałam i linki do dziewczyn wysłałam,żeby 5 dały ![]() Dobranoc
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc ide spac choroba mnie powala!
|
|
#510 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Antene dają zwykle za darmo a czasem za jakieś grosze , z tym że najpierw musisz sprawdzić czy wogóle mozesz mieć satelite , czy nie masz na przeciwko okien czegoś co by jej zasłaniało odbiór . popatrz po sasiadach czy ktoś ma . zobacz jak są skierowane , tak samo by musiała być skierowana u was . Bo w miastach głównie to jest problemem w montażu anten tego typu Cytat:
Ja mam orange w kabla podpięty pod tel płace 59 zł . można i drożej płacić jeśli jest szybszy przesył , ale ja nic nie ściągam itp wiec mi nie potrzeba . Można mieć z TV kablowej , też stałe łacze , można mieć z tel komórkowego ( zwykle mają super zasięg w dużych miastach ) na zadupiach różnie bywa ( u mnie fatalnie działają ) można mieć przez satelite ( to się montuje jak ktoś nie ma tel stacjonarnego ( nie ma gdzies podłączeń - i tak jeszcze bywa itp ), Mozna poszukać i się pod kogoś podpiąć ![]() ja tak kiedyś jechałam w wawie na necie sąsiada![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

ja za neta płacę osobno bo teraz mam z orange tu na mieszkaniu i płacę 49 zł ale i tak sporo mniej niż Ty łącznie

Ja widziałam rajstopy donauki raczkowania, mialy ABS też na kolanach