|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Witam
.Cytat:
Łóżeczko piękne A co do brzucha, ja też mam 120cm .Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Witam się z rana. Noc taka sobie.
Po zaginięciu męża w akcji, wrócił o 3.10 i wtedy zaczęła się gehenna, zasnęłam o 6, wstałam po 10. Do tego strasznie boli mnie brzuch (a raczej żołądek) Magdaka opis rewelacyjny Wielkie buziale dla WAS........---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- przy waszych brzuszkach to mój jest miniaturką 110 cm
|
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Witam!!
No to dołączam do przeterminowanych. Pewnie dzisiaj mało będę, bo mąż na kompa będzie chciał isć bo ma wolne no i chcemy znów maraton po galeriach dziś zrobić, żebym sie zmęczyła. |
|
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja
![]() Ciezka i krotka dzis noc, bo starsza dalej atrakcje zoladkowe ma, i mimo ze TZ glownie przy niej byl, to sie budzilam co chwile, a rano srednia wyzwala mnie od spiochow, i po spaniu ![]() Magdaka super opis, choc mi zaraz sie przypomnial moj pierwszy porod i juz mi na porodowke nie spieszno, ale coz bede sie ludzila, ze trzeci bedzie podobny do drugiego, a nie jak mnie kazdy straszy (oprocz lekarzy), gorszy od pierwszego lub taki sam, bo po 7 latach .Ja, teraz nawet jak mnie przeczysci, to predzej bede myslala, ze wirusa od corki zlapalam, niz ze na porodowke powinnam jechac , ale jechac mam na wypadek krwi, odejscia wod, lub regularnych skurczy .Ja masazu krocza nie bede robila, jakos tak brr, boje sie, choc nie wiem na czym polega, bo nie czytalam, ale po tym jak mi gin w pierwszej ciazy takowy zafundowal, to na sama mysl brr, a pozniej na porodowce tez mialam, choc domyslam sie, ze ten jego byl sadystyczny w porownaniu z tym, co sie pewno samemu robi .Za to od jutra herbatka z malin, no i odkad gin powiedzial, ze dziecko moze sie rodzic kiedy chce, to aktywnosc, jak zwykle ![]() Ale, ona tak szybko nie wyjdzie, jak slyszy swoja starsza siostre (ta srednia), to siedzi biedna jak myszka pod miotla , srednia mysli ze osiagnie upragniony rezultat (ze mala sie urodzi), a ona dopiero ze strachu sie chowa
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- a może masz tylko ich nie czujesz jak ja;-) Bo ja na godz przed cięciem miałam 80-100 proc. i regularne., nie czułam kompletnie NIC
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem ciekawa czy mpoje skurcze dzisiejsze przerodzą się w coś więcej.. teoretycznie mam w granicach 6-8 minut, niektóre są niebolesne, inne zatykają płuca, ale nie krzycze z bólu..
maz mówi, ze mam skurcze co 3 minuty potem 6 potem znowu 3... |
|
|
|
#3337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Karol też nie lubi, jak np. moja mama coś do niego mówi i głaszcze mnie po brzuchuLilijko - Może w dzień się prześpisz . Mi ostatnio lepiej się śpi właśnie w ciągu dnia, niż w nocy.Dobra, ja powoli się ogarniam, chociaż mąż nadal w piżamie, nieprędko dziś wyjdziemy pewnie .
|
||
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Mnie wczoraj tak blizna bolała, że walnęłam paracetamol. Jeszcze miała atak kolki, akurat TŻ był jeszcze w pracy- do 23.30, darła się jak obdzierana, ja płakałam z niemocy i bólu. Koszmar. W dzien spi pięknie.
|
|
|
#3339 |
|
BAN stały
|
Ja tylko na sekundę powiedzieć że żyję i się nie wypakowałam jeszcze
nie mam czasu przez te dwa dni siedzieć na wizażu wiec wy się dzielnie wypakowujcie a ja z TŻ jedziemy na obiad do teściów (dziwnie jechać tylko na niedzielny obiad do własnego domu |
|
|
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynko jak prosi o wyjscie, to jest smiesznie
, ale ona ostatnio chyba sobie ubzdurala, ze jak bedzie wrzeszczec, to mala szybciej wyjdzie , no i przychodzi i wrzeszczy ile sie da, wczoraj juz TZ ja na sile wyniosl z naszej sypialni, i takie kazanie jej odwalil, ze dzis poki co jest cicho, ja juz naprawde mam schizy, ze przez te jej wrzaski, malenstwo bedzie wystraszone, bo jak tylko ja slyszy, to naprawde cicho siedzi, a jak slyszy najstarsza, to wypycha, a to nozke, a to pupcie ![]() Muron a nie myslalas,zeby ja w ciagu dnia delikatnie rozbudzac (oczywiscie nie za czesto), tak zeby jej sie noc z dniem nie mylila?. Ja, tak robilam ze srednia, i w nocy ladnie spala, a co za tym szlo, kolki jak byly to w dzien, takie "przestawienie" zajelo nam gora 2 dni, a mialam tym latwiej, ze starsza ja budzila jak nie ja, i teraz ta sama metode zastosuje, delikatne rozbudzanie ![]() Starsza za to wrzeszczala w nocy, a odsypiala w dzien wlasnie, wiec bylam i zmeczona i wkurzona, sama na siebie, bo to jednak na dluzsza mete meczace bylo. I tak do 6 miesiecy, za to pozniej bylo lepiej, choc ona nocny marek do dzis jest, jak jej sie odpusci
|
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny oby Wasze skurczyki przerodziły się w akcję porodową Spróbujcie postymulować brodawki, jak będziecie je drażnić wydzieli się oksytocyna i może jakoś pójdzie. Mizianie brzuszka, podszczypywanie też może pomóc Trzymam za Was kciuki ![]() muron a próbowałaś jak Mała ma kolki włączyć suszarkę? Sara zadko miewa bóle brzuszka, ale parę razy zdarzyła nam się taka nocna akcja, i raz jak już nie wiedziałam co zrobić tak płakała włączyłam suszarkę skierowaną strumieniem na brzuszek (z daleka) i uspokoiła się. Pewnie od ciepła i szumu. Zasnęła jak mops potem. Spróbuj może podziała ![]() A ja dziś sama z córcią w domku....mąż na zajęciach ![]() Ale powiem Wam, że seks po porodzie jest o niebo lepszy ![]() ------------------------------------- Lecę karmić mojego głodomorka Właśnie się budzi
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-01-16 o 12:18 |
|
|
|
#3342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Jedno wem, spirala odpada, normalnie okres mam 7-8 dni, bardzo intensywny, wiec ze spirala pewnie dłuzej bym miała, a jakoś nie usmiecha mi się pół miesiąca krawić
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
A ja się załamałam już totalnie. Bo właśnie zorientowałam się, że w karcie ciąży lekarz z patologii Kopernika wpisał że mam rodzić w tym szpitalu. Sprawdząłam na necie i znalazłam info, ze w związku z tym wpisem moga mnie nie przyjąć gdzie indziej. Jutro będę dzwonić do szpitala w którym chcę rodzić co i jak ale już się trzęsę.
Boję się porodu ale szpital na Kopernika wywołuje u mnie po prostu histerię. TO jest klinika uniwersytecka UJ a dlaczego nie chcę tam rodzić to wystarczy że wpiszecie sobie szpital na Kopenrika w Krakowie + opinie. Ja nie rozumiem jak tak można kogoś zmuszać do "wyboru" szpitala. |
|
|
|
#3344 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzusiek też Ja mierzyłam się wczoraj i mam cos około 103 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Magdaka13 relacje przeczytana w całości i rzeczywiście dość ciakwie się działo po którym widać że u każdej z nas wygląda rzeczywiście to inaczej
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
Magdaka jeszcze raz gratuluje
la'Mbria ja też chodze na basen ale słyszałam tylko pozytywne słowa a małolaty może w przyszłości zmądrzeją jak same będą w 9mc ja jednak już rezygnuje z pływania bo mały zrobił się bardzo aktywny w trakcie i czasem miałam wrażenie że chce wyjść właśnie w wodzie![]() Justine łóżeczko jak marzenie - godne prawdziwej królewny ![]() a ja ciągle 94cm w pasie... 35tc1d(usg) a może 36tc2d (OM)... (ale mała jestem -156cm- i może dlatego bo wygląda na duży) aha i +11,5kg
Edytowane przez agape Czas edycji: 2011-01-16 o 12:51 |
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 104 cm w brzuchy, przy Waszych to pikuś
![]() jakiegoś doła łapię czy coś...
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynko ja mam tak, że jak prześpię się w dzień, to noc do du...szy
Dalej boli mnie brzuch (czyt. żołądek) i tak ściska z prawej i lewej..... ![]() olbka nie ty jedyna, też podłapałam doła........ to ta pogoda i hormony szalejące... |
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
w 37 tydz i 3 d ja mam 125
mowilam ze najiekszy... i na banka nie bliznięta
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
a mi lekarz powiedział (przez tel), że jak tak dalej bedzie to za godz mam jechac na IP/.....
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś w nocy nie wstawałam nawet raz na siusiu- całą noc przespałam jak kot Tak więc ewidentnie basen dobrze mi robi, ale też sie troche infekcji boję...gadałam z ginką o tym i dała mi nystatynę dopochwową- mam zakładać za każdym razem jak idę na basen i "zatykać'tamponem zeby mi nic nie wypłynęło A co do komentarzy ludzi- starsze kobitki (takie "dzieciate") sa jak najbardziej na "tak"- wręcz podziwiają i same by chętnie chodziły na basen będąc w ciąży...najgorsze są takie gimnazjalistki- nastolatki mające jeszcze pstro w głowie- takie co to się im wydaje ze wiecznie będą młode, piękne i 16-sto letnie ![]() oj tam niech sobie gadają...mi basen pomaga, więc chodzic będę dopóki dam radę
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
Ja 36 t i 6 dni, i rowne 100 cm. wydaje mi sie ogromny, pewno do konca dobije do jakies 110
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba wyciągnę męża na spacer po obiedzie... Cytat:
biegunka i mdłości przeszły, może fałszywy alarm zaczynam się stresować powoli. jutro mąż do pracy i znowu będę sama pół dnia w domu ![]() edit: ostatnio miałam 110 cm. jakoś nie rusza w górę od dawna Edytowane przez madelinem Czas edycji: 2011-01-16 o 13:32 |
||
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
ja musze sie zmierzyc
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() witam sie i ja.. TZ z Amelka na spacerze wiec dopiero troche czasu znalazłam.. u mnie cisza i mam nadzieje ze tak zostanie jeszcze do nastepnego poniedziałku.. ![]() Wszystkim rozpakowanym gratuluje!! Sara i Blanka prześliczne!!
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ięc wniosek taki, że poród cięzki ale do przezycia...jak ja juz bym chciała miec go za soba.. Gratuluje Madziu Spisałaś się.
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Podobno nie
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() :kci uki:![]()
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po obiadku!
Zlecialam silesie tam i spowrotem, potem jeszcze reala :/ mam dosc, nie dziowta ze mnie skurcze lapia i kregoslup boli ech takie wypady juz nie dla mnie, w dodatku prezentu dla dziadkow i bratowej dalej nie mam ;(((Maz zrobil obiad bo sie zbutnowalam, tesciowie chcieli nam dac, ale on stwierdzil ze mamy w domu gotowy i on nie chce od nich, to mu kazalam robic jak tak powiedzial... ale pycha bylo ![]() Ja tez mam 110cm, i rosnie w zastraszajacym tepie... waga tez, ale trudno sie dziwic jak jak ciagle jem... No i zaczelam edukacje mojego dziecka, tzn mowie jej zeby glowka w dol sie ryla a nie nogami w boki, moze jak bede jej calymi dniami to powtarzac to zrozumie! Bo na razie brzuszek wysoko. Przyjemnego popoludnia, maz gra, ja odetchne, wczoraj od tego jego grania o maly wlos lampy nie pozbylam :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

.
.

, ale jechac mam na wypadek krwi, odejscia wod, lub regularnych skurczy 
. Mi ostatnio lepiej się śpi właśnie w ciągu dnia, niż w nocy.

ech takie wypady juz nie dla mnie, w dodatku prezentu dla dziadkow i bratowej dalej nie mam ;(((