|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
czekałam na taką piękną pogodę jak dziś... potem podłogi.Cytat:
jak już się upewnię, że wszystko jest ok, to mogłabym sobie iść... Zwłaszcza, że u nas kładą na prawym boku i to też za fajne nie jest
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
a ja dalej leżę buuu Ciekawe co mysiopez toruńska patologia to masakra ...
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytrynko cieszę się, że badanie ktg wykazało, że wszytsko ok. Poródna dniach..ale fajnie, pewnie podekscytowana jestes. W sumie z tego co kojarze brzuszek masz nisko, czop chyba juz Ci odszedł, także tylko czekać....Powodzenia.Juz 38 tydzien skonczyłas wiec możesz być spokojna,twoj synus jest juz w pełni sprawny i silny. Fajnie...ja jeszcze czekam...w środę kończe 35 t i zaczynam 36... A za mysiopez, mocno 3mam kciuki i zyczę jej dużo dużo siły i spokoju... ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
#3515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, prasowanie mnie ostatanio prześladuje a że weny nie mam, to się gromadzi któraś pisała o wadze, ja nadal się nie przejmuje, ważę zaledwie...80kg (z 58 wyjściowo) a jak mąż usłyszał ostatanio, to nie wierzył ( ja też, swoją drogą ) mysiopez trzymamy łapki za ekspresowy poród ![]() olbka wpadnij i do mnie, błagam ![]() Patrilla ![]() chwała bogu za ten rodzaj dobroduszności ![]() Dewi gratuluję gwiazdeczki
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2011-01-17 o 13:49 |
|
|
|
|
#3516 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny ja rozumiem że oni muszą się gdzieś uczyć i jeżeli są osoby którym ich obecność nie przeszkadza to super. Ja akurat jestem taka, że mnie nawet zwykła wizyta u ginekologa stresuje a jeszcze jak się więcej niż 1 lekarz zbierze to już w ogóle. Więc ja niestety nie byłabym dobrym materiałem do praktykowania. Dlatego też bardzo przeraża mnie poród, bo będzie tam więcej niż jedna osoba. Z resztą, ja mam doskonałą pamieć do twarzy i nawet za 3 lata na ulicy poznałabym takiego studenta. Z resztą czułabym się już totalnie niezręcznie gdybym z taką osobą miała kontakt później zawodowy a jest to możliwe. Tak jak mówiłam, moja mama ponad 30 lat od porodu od czasu do czasu mówi, że jak rodziła to była pełna sala ludzi bo wołali wszystkich co w szpitalu tylko byli, nawet takich którzy akurat praktykę na innych oddziałach mieli, bo mama była specjalnym przypadkiem - lekarzy, położnych, studentów etc. I ona nie miała nic do powiedzenia kto na nią patrzy, nic się nie odzywała dla dobra dziecka ale do tej pory o tym wspomina. Może inaczej jak przy porodzie jest 1 student czy dwoje ale niestety często słyszy się, ze było kilka studentów i dodatkowo jeszcze przeprowadzali oni badania jeden po drugim. Ja po prostu wiem, że to nie byłoby dla mnie dobre wiec tego nie chcę, ja bym się za bardzo przejęła tą sytuacją i chce sobie tego zaoszczędzić. Na prawdę, oklaski dla odwaznych. ![]() Cytat:
no u mnie na ktg wyszły słownie 2 skurcze - których prawie w ogóle nie czułam. moja ginka jednak zadowolona ze coś się zaczęło dziać. Badania dzisiaj nie miałam. Cytrynka a położna nie poruszała ci brzuszka? Ja jak raz miałam taką sytuację ze mała spała to położna podeszła i obudziła małą delikatnie potrząsając brzuszkiem. Trzymam kciuki, może niedługo urodzi. |
|||
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oprócz tego: koszule dwie do karmienia, staniki laktacyjne, przybory toaletowe, podkłady poporodowe, z listy obowiązkowo powinnaś mieć 3 sztuki prześcieradeł jednorazowych na łóżko, ja spakowałam też wkładki laktacyjne, szlafrok, majtki siatkowe - położna mówiła, że jednorazowe nie. Dla małego spakowałam tylko ubranko na wyjście, krem na buzię, małą paczuszkę chusteczek, ze dwie sztuki tetry, kilka próbek w razie "w". Coś tam by się znalazło jeszcze na pewno ... ale więcej grzechów nie pamiętam aaa tantum rosa dla siebie wzięłam jeszcze. I krzyżówki ![]() Cytat:
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
biedna mysiopez oby szybko chłopak miał ochotę opuścić brzuch
ja w środę kolejna wizyta u gina ciekawe jak zareaguje na moją kontuzję
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja po KTG...
Mała pierwszy raz była i się zasłuchała, potem chyba przysnęła, bo położna/pielęgniarka potrząsnęła moim brzuchem i mała zaczęła szaleć... No i tak, z małą wszystko w porządku, a na KTG ani jednego skurczu nie było, zrobił mi badanie szyj0ki (swoją drogą mógłby być troszkę delikatniejszy) i okazało się, że szyjka tylko nieznacznie skrócona, za 2 dni na KTG znów, z tym, że po tygodniu od wyznaczonego terminu porodu przyjmą mnie na oddział i "z tym mam się liczyć"... Chyba, że coś zacznie się dziać, to wtedy mam się wstawić wcześniej. Także dziewczyny nie przejmować się, że ja tam na szczycie listy i bez ogródek wpychać się przede mnie, bo u mnie na razie nic nie rokuje. Jutro wizyta u gina w takim wypadku. Edytowane przez Katarina89 Czas edycji: 2011-01-17 o 14:00 |
|
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoją droga ja tego badanie nie miała i poki co nie zapowiada sie bym była na nie skierowana...powinnam sie martwic???
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ci sie nic nie dzieje, to nie masz się co martwić. Moja bratowa miała to badanie tylko 2 razy - podczas porodu i raz jak pojechała na IP bo miała skurcze i bali sie ze już jest poród. Jak do terminu nie urodzisz to wtedy na pewno cię wyślą na ktg. Ja mam robione ale u mnie to jest spowodowane tymi wszystkimi komplikacjami i wizytami na patologii. |
|
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz... Raczej nie powinnaś się martwić. Co prawda ekspertem nie jestem, ale ja na KTG byłam pierwszy raz i to tylko dlatego, że jestem po terminie. Wcześniej nic się nie działo, także mnie na KTG nie kierowali.
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o taaaaak...jak to pięknie wyłożona posadzka jest wtedy ![]() normalnie żal mi tych ludzi, bo niby spotykam się z nimi na korytarzu codziennie (spotykałam...) a nawet ciężko im jedną ciężarną przepuścić choć widzą że ledwo się wtaczałam już po schodach często... tym bardziej że sporo osób mnie kojarzyło bo ja zawsze każdego przepuszczałam wszędzie jeszcze przed ciążą - bo nigdy nigdzie mi się nie spieszyło (bo jako dojeżdżająca to zawsze pociag miałam gdzies za godzine dwie wiec co mi tam)ale...niech się cmokną teraz jak już nie daje rady stać w kolejce to na szczęście koleżanki przejęły mój indeks i ja tylko idę na zaliczenie.
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
coś dla przeterminowanych http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...a-bociana.html
Aha i gdzieś wyczytałam, że jak by co to zamiast masażu szyjki są jakieś żele np Prepidil http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1770 |
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio nawet miałam sytuację - bo poszłam na zaliczenie i musiałam iść chcąc nie chcąc do dziekanatu... no i stoję w kolejce a koleżanka moja "ej no nie przesadzaj, 9 miesiąc a ty w kolejce? masz prawo bez kolejki wejść!" a ja "dobra...bo mnie pobiją zaraz" a wszyscy wzrok na mnie do tyłu...i migiem do przodu co by za długo nie patrzeć...i nie przyciągnąć mnie wzrokowo przed kolejkę. Także odstałam swoje a znajoma się zezłościła na nich, no ale co? bić się mam...szarpać.
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
zabrałam się za porządki.... i akurat mąż przyszedł... szkoda słów, nie kontynuuję, ale zagroziłam, że dla własnego i dziecka spokoju chcę się rozstać. To teraz wziął się za odkurzanie i mycie wanny........ no i co z tego... Zrobił też awanturę, że nie ma obiadu i nie chcę mu nic zrobić oraz, że w takim wypadku jedzie do mamusi na obiad, bo jest głodny.
Fajnie, że KTG wam powychodziły ![]() za mysiopez trzymam mocno kciuki, faktycznie dziwne, że wcześniej nic nie wykazywało z tymi wodami płodowymi na USG. ![]() havana w wpychaj się w kolejkę ile chcesz sama bym to zrobiła, bo czuję się już samotna jak palec, a tak przynajmniej dzieciaczek na świecie by był. No ale cóż trzeba odczekać swoje.marleen ta twoja niunia to niezła aparatka w tym brzuchu.... |
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochany mąż ![]() ja przeżywam swoje kg bo wiem że ciężko mi będzie zgubić cokolwiek, jestem z tych które całe życie były pulpuśne (widziałam że Ty to laska z pępusiem jak pokazałaś foto!) także myślę że dłużej zajmie mi gubienie 5kg niż tobie więcej - choć tak jak zauważyły dziewczyny to ty masz obrzęki ciążowe które Ci pewnie zejdą ![]() ostatnio w ogóle moja mama mówi że jej koleżanka na studiach rok temu urodziła córkę - i przytyła 35kg ... i córeczka ma 8m-cy a ... ona ma wagę sprzed ciąży ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- widzę że te dzieciaczki to takie śpiące na KTG mój syn mnie przeraża - mam nadzieję że nie będzie taki ruchliwy po porodzie bo nie dam sobie z nim rady, jak podłączyli mnie pod KTG to musiałam sama szukać (bo położna wyszła) tym czymś gdzie on ma to serce bo co minutę przewalał się tak jakby tańczył ... z jednego boku prawie że na drugi...góra dół, masakra...potem tyłkiem potrząsał i prawie zwalił mi aparat - to weszła położna bo serca nie słychać było i zdziwiona "czemu pani się obracała" a ja że to nie ja :P
|
|
#3529 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zmęczyłam się, jakbym węgiel przewalała
.Cytat:
. Także ucieszyła się tylko, że będzie na wykazie kilka kopniaczków.Cytat:
. Cytat:
. Dziś położna musiała aż ściszyć trochę KTG, bo radio zagłuszało w jej gabinecie .
|
|||
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Ja też kupiłam OCTENISEPT, wszyscy mi go polecają właśnie zamiast spirytusu.
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
oj ja chciałam kupić spirytus w aptece i wiecie co pani powiedziała, żebym normalnie do monopolowego poszła i rozcieńczyła, bo apteki nie mogą niestety sprzedawać spirytusu bo nie posiadają koncesji
A w innej aptece znowu mi powiedzieli że na receptę - pewnie ten skażony bo czystego nie mogą. |
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
spijcie póki możecie w nocy;-)
Ja padam na mordę;-) Od nocy przed porodem nie spałam dłużej niż 3 godziny za jednym zamachem;-) Chyba jutro pojutrze na spacer ![]() Dzos zmieniami kremy na puder do pupki, bo odparzenia nadal:-( Wiecie, że ciąza już mi się wydaje tak odległa.... Na szczęście brzuch niknie, drugiej brody nie ma, no niestety ciązowe staniki mają luz;-)
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry!
Ja tez dzisaj w malym stresie bo na 1130 na KTG i badanie szyjki itp. I jak sa jakies zmiany to wiem ze bede chcieli mnie znow zostawic i nawet moze zrobic cc. Dzisaj wiem ze sie nie dam. PO pierwsze nie ma mojego lekarza, wyjechal na weekend i wraca dzis wieczorem a jego partner mi nie odpowiada. Po drugie nie w tym szpitalu chce rodzic, w tym mi nie podwiaza jajowodow. Takze nie wiem jak ja to zrobie mam tylko nadzieje ze nic sie nie zmienilo. Chodz wiem ze skurcze dalej mam ale mam nadzieje ze nie ma zmiany w szyjce. Jesli chodzi o lozeczko i posciel to najlepiej jak by lozeczku nic nie bylo, chodzi o smierc lozeczkowa. Jak nie ma nic to jest najbezpieczniej. Dobrze jest pod jedna strone materacu wstadzic koc wtedy dziecko lezy pod skosem. Mila GRATULACJE! |
|
|
|
#3535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ,sorry a ile razy Ty czekałaś na niego z obiadem na stole a On miał to gdzieś . Brak mi słów na taki charakter jak rozkapryszone dziecko , z byle gówna do mamusi leci.......... kochana tyle dobrze że Ty potrafisz na luz wrzucić,bo Ja bym się wykończyła psychicznie ,bo bym mu jazdy robiła non stop. ściskam Cię mocno i przesyłam pozytywne fluidki dla Ciebie Cytat:
![]() Ja też się czuję jak wieloryb , nieporadna i ciężka
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
hej z kg będzie dobrze wiosna idzie maluch w wózek i jazda
Muron spróbuj mąką ziemniaczaną
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo alergie na chlor (a mamy tylko 1 pływalnie bez chloru i jest mało kiedy dostępna do ogólnego użytku bo są tam często zawody tylko);z małym chcę chodzić na basen - tylko muszę obczaić czy od 3 czy od 6 m-ca przyjmują gdzie
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
JeSuisUnPapillon dzielę sie bólem też mam alergię na hlor a kochAm wodę
|
|
#3540 | |||
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczyny w nieco lepszym nastroju
w weekend jakos zle sie czulam i fizycznie i psychicznie.niestety sie nie wysypiam ,wszystko mnie w nocy boli i ciagle mam wrazenie ze jestem mokra bo wody mi odchodza az mi sie moj porod przysnil ,nawet z data ,wg snu urodze pierwszego ale nie wiem ktorego miesiaca ![]() ale juz bardzo bym chciala wiec moze byc 1 lutego po za tym mam ciagle twardy brzuch i juz sama nie wiem czy na tym etapie ciazy to jest normalne czy powinno przechodzic?? wizyte mam za tydz z polozna ,choc nie licze ze sie dowiem jakies konkrety . a dzis napisalam dla meza ze mam jemu dobra wiadomosc i jak zadzwoni to mu powiem a on pomyslal ze zaczynam rodzic a mi chodzilo o calkiem co innego ,w sumie moglam pomyslec ze teraz dobra wiadomosc to jedynie sie taka nasuwa na mysl![]() mnie wzielo na strojenie łózeczka ale narazie wszystko ogladam bo nie moge sie zdecydowac jak ten kacik mojego malenstwa przozdobic a chce jakies ozdoby na sciane .zastanawiam sie nad motywem z kubusia puchatka ale moze to juz zbyt oklepane ? albo cos co nie kojarzy sie z zadna bajka ..hmm no nie wiem .mam kilka wybranych wzorow , moze pozniej podesle linki to pomozecie mi wybrac ![]() Cytat:
co do elektronicznego to moga bolec mocno sutki ,pamietam ze kiedy mnie w szpitalu podlaczyli do takiego z medeli to siedzialam i wylam taki byl bol. teraz co prawda mam zwykly i elektryczny z medeli ale na poczatku bede uzywac zwykly bo sutki i tak beda mocno wrazliwe. Cytat:
![]() Cytat:
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2011-01-17 o 15:39 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

?

.
o!
. Prawdopodobnie zostanie tam do porodu, także trzeba 3mać kciuki, żeby jej Adaś chciał już
.
, prasowanie mnie ostatanio prześladuje a że weny nie mam, to się gromadzi
)
Już na izbie przyjęć natknęłam się na studentów, ale nie byli natrętni, raczej uprzejmi, pytali o zgodę, zgodziłam się, aby jedna studentka zrobiła mi Ktg, a student zbadał szyjkę i rozwarcie ( jak sie okazało po badaniu to był jego pierwszy raz

Haters Gonna Hate 
a ile razy Ty czekałaś na niego z obiadem na stole a On miał to gdzieś . Brak mi słów na taki charakter