|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
tylko muszę zeskanować postaram się to zrobić wieczorkiem, ewentualnie jutro rano ![]() Chyba, że bardzo Ci potrzebny? Cytat:
![]() Ja też... brrrr Ogóle to nie chodzi o widok krwi tylko mi się później po pobieraniu robi tak słabo... kiedyś prawie zemdlałam jakieś 10 min po pobieraniu krwi ![]() Cytat:
Cytat:
że coś czerwonego bo nie wiem czy dobrze kojarzę Emilię ![]() Cytat:
![]() A co to jest to rozchodzenie spojenia łonowego? to u każdego występuje w ciąży? Kurcze, ale on jest uroczy ![]()
|
|||||
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
).Właśnie doczytałam, że piszecie o zostawianiu CV w wydziale oświaty w UM. U mnie w mieście nie ma takiej możlwiości. Byłam w tamtym roku i zostałam odesłana do dyrektorów poszczególnych placówek.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2011-01-19 o 16:11 |
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktosiu tak własnie taki małym aparatem z malutką głowicą o cos takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=670 z taką głowicą jak tu http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=670 a badanie mam przy kazdej wizycie od samego początku i za każdym razem mi wpisuje w karcie tetno 140 Katunia no nie połozy mnie bo sie cukier unormował ale bede miała znow badanie robione i juz do konca ciazy bedzie mi go kontrolowac Ana ja mam tak za kazdym prawie razem pobiora mi krew i jak w laboratorium mi sie nei zrobi słabo (jak wczoraj bo długo kuła i nie umiała pobrac) to czasem zasłabne jak juz do auta ide co do spojenia to jest to takie miejsce w ktore wchodzi głowka dziecka jak sie obróci i przygotowuje do porodu ono sie własciwie powinno rozchodzic systematycznie tylko ze to tak potwornie boli tak mniej wiecej.... jak by cie ktos w krocze kopnął, potwornie boli wzgórek łonowy jak to powiedziała moja gin dzis no mała przygotowujemy sie do porodu ![]() tu masz do poczytania krócutki artykuł http://www.poradnikmamy.pl/Ciaza-i-p...-lonowego.html
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() dziś mam dziwny dzień. Non stop mam wrażenie jakby o czymś zapomniała, o czymś ważnym i nie wiem o czym ![]() Klion pomoc powiedziała, że się źle czuła a dysleksji i tym podobnych nie ma ![]() Marta mam nadzieję, że Patowi nic się nie stało od tego zachłyśnięcia. Kurcze teraz to lipa z tym pismem, bo już prawie semestr minął. Na szczęście zeszyty dzieci są w mojej szufladzie, więc w razie kontroli nikt nie widzi, a w dzienniku też tego nie wpisuję dokładnie, tylko ćwiczenia grafomotoryczne. Na razie uczę dzieci literek, pisania szlaczków litero podobnych, które często są w postaci sylab albo wyrazów (zdolniejsze dzieci już je czytają, od innych tego nie wymagam). Najbardziej dzieci uwielbiają pisać literkę nowo poznaną na tablicy lub tzw wymyślone przeze mnie losy. O to się codziennie dopominają. Mam na kartkach wypisane poznane przez dzieci literki, wszyscy siadamy w kole, rozsypuję te kartki na dywanie, one je losują i zgadują co to za literka i praktycznie nie mylą się. A już sporo ich poznaliśmy. dzięki temu dzieci już bez problemu wymieniają mi masę wyrazów na określoną głoskę, sylabują, głoskują, podają pierwszą i ostatnią głoskę w wyrazie, piszą wyrazy drukowanymi (choć to jeszcze nie wszystkie dzieci). Bardzo im to w tym pomaga. |
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rozchodzenia się spojenia łonowego... z tego co czytałam to nie wszystkie kobiety tak mają, przynajmniej tak to zrozumiałam... no i współczuję bólu, oby jak najmniej Cię trapił ![]() Kochana co do porodu, fakt to już niedługo. Jak samopoczucie? |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
musiałam przyjść do Was i się wyżalić i wypisać może to mi poprawi humor ![]() Więc tak, kafelkowanie miło sie zakończyć do Wigilii ale kilka dni przed zapytaliśmy kafelkarza czy nie chciałby wytynkować kilku miejsc w mieszkaniu. On sie zgodził, że zrobi to za 350, dobrą flaszke i pomoc Tż w czasie pracy No i minęły święta, on kilka razy dzwonił, że nie może, że coś mu wypadło, my to rozumieliśmy. On tynkował (ale dość wolno). Ostatnio wyszła sprzeczka, bo on powiedział, że nie będzie tynkował jednego miejsca, a my że przecież pokazywaliśmy mu wszystko co jest do otynkowania wczesniej- także to miejsce. Zaczął się rzucać, że on pamieta, ze tego miał nie robić, że wogóle powinien sie nie podejmować tego tynkowania, ze to była najgorsza decyzja, że pracuje charytatywnie (my widzimy to tak, że chcielismy mu dac więcej zarobić- dodatkową fuchę, że on powiedział swoją cenę, a my ją przyjęliśmy). Zrobił się 19 stycznia, kafelkarz prawie skończył. Dzisiaj podjechałam do mieszkania i zobaczyłam, że w przedpokoju (ułozonym w cegiełkę) cały jeden rząd jest przesunięty o 2 cm i wygląda to strasznie że powien za to tynkowanie wziąć o wiele wiele więcej, że źle zrobił ze się na to zgodził ![]() No żesz...
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki już wiem co to są te placki kładzione
pampuchy i do tego jogurt i barszcz ukraiński taki bardzo konkretny.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
gold fish jego strata ze takamala cene powiedzial, wiec niech sie teraz nie purta tylko zrobi co do niego nalezy, umowa ustna takze obowiazuje. a do kafli no jasne ze do skucia.
biedactwo.
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Gold kurcze strasznie mi przykro, ale prawda jest taka, ze on to zrobił i on to musi poprawić. Oby teraz tylko jak najszybciej. Choć pewnie się przy tym nasłuchacie jak on to charytatywne robi
Ciekawe czy specjalnie Wam tego tak źle nie położył. ech fachowcy
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na watku bardzo duzo dziewczyn jest po stwierdzonym rozchodzeniu spojenia no wiesz jakoś dzieciątko musi sie wydostac i lekarka mi mowiła ze częsciej cierpią na takie bóle miednicy własnie kobietki drobniutkie z wąskimi biodrami jak ja trezba to przetrwac dostałam leki na osteoporoze wapniowe wiec licze ze pomogą co do samopoczucia to róznie z nim jednego dnia mam taki dzien ze nei moge sie doczekac az maleńka sie urodzi a na drugi dzien jestem przerazona ze nie dam sobie rady za to mąz ma ciagle napady euforii i ciagle nawija ze nei moze sie doczekac
|
|
|
#4241 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
fotki daliśmy do wywołania, a laurki zrobimy jutro ;D Cytat:
![]() słodzian ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc jedynym obejściem jest to pismo.. no chyba że napiszą ci na zebraniu ze wcześniejszą datą... Cytat:
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-19 o 17:06 |
||||||
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
anika rozchodzace sie bolesbie spojenie to raczej w mneijszosci koebitki maja. u nas na mamusiach moze ze 5 kobietek to mialo.
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piękne maleństwo! Cytat:
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz to u nas jest na odwrót co chwile ktoas wraca od lekarza z przykazaniem ze ma leze bo sie spojenie rozchodzi a i moja dzis tez jak jej o tych bolach powiedziałam to mowiła ze to własciwie normalne ze sie kosci rozchodza macica uciska i tak boli robi sobie miejsce poprostu ale powiem ci ze nigdy takiego bólu nie czułam nawet przy okresie toż to sie naweet spokojnie ruszyc nie mozna o tak boli o szybszym wstawianiu albo przekrecaniu nie ma mowy
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze mnie to na samą myśl strach ogarnia jak pomyśle o porodzie a w ciąży nie jestem... nie wiem jak ja to przeżyje mówię do męża, że mnie to najlepiej by było uśpić dzień przed rozwiązaniem i obudzić ze dwa dni po ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Gold serdecznie współczuję i powiem więcej teraz znaleźć dobrego fachowca z branży budowlanej jest cholernie ciężko. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, ale niestety tak jest. Zawsze coś spaprzą, jak niejeden do drugi... Powodzenia!
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
że co?? takiej nazwy jeszcze nie słyszałam. A przeczytałam ją aż kilka razy, co by nie było lipy jak z tymi "łopatkami" Agatki
Marta no właśnie przepisy. ale jak mogą to zapisać na tablicy to aż z krzeseł się wyrywają. My mamy zawsze matmę przez jakieś 30 min max w środy. Ale dzieci (wszystkie) juz pięknie mi liczą (i zapisują to) w zakresie 10 A najlepiej dziś przyszedł mi jeden uczeń. 2 tyg chorował i miał troszkę zaległości i pierwsze co to mówi " proszę Pani mogę popisać nowe literki w zeszycie?? Ja do niego, aby sie poszedł pobawić, bo akurat była godzina zabaw dowolnych a on, ze nie, woli pisać ![]() Ja dziś czekam na męża bo pojechał ubezpieczyć samochód
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na to nie ma ŻADNEJ reguły zona mezowego kuzyna jest równie szczuplutka jak ja a moze nawet bardziej ( bo mnie sie mega przytyło) i urodziła bez zadnych problemów i całą ciążę poza tymi torbielami ktore poznikały tak szybko jak sie pojawiły niemiała ŻAdnych dolegliwości w przeciwieństwie do mnie
|
|
|
#4249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak byłam w szpitalu to chodziły położne z takim czymśhttp://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=670 ale mnie zawsze pomijały ![]() Ciekawa jestem czy lekarz albo położna przy najbliższej wizycie zbadają tętno, bo tak to przy usg to lekarz bada, ale nie przypominam sobie, żeby gdzieś mi wpisywał wartość tego tętna. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w domu na te kluski robione na parze mowi sie buchty, (pampuchy rzadziej ale też) megasmaczne są polane jagodami matkooooooooo kobieto smak dzieciństwa mama nastawiała gar z wodą na górze pielucha tetrowa obwiązana sznurkiem i parzyła nam buchty z bracikiem nei moglismy sie nigdy najeść ![]() oooooo takie http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=670
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
aa to moje są takie: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KYGg8QPjmeiYDA i jadamy je z sosem, cukrem pudrem lub dżemem
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby pampuchy były nadziewane nie jadłam nigdy do tego smazone pampuchy/buchty u mnie muszą byc na parze
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie smażone są Jutro mam żurek oraz gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami i surówką oraz jabłko
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Anulaaaaa nie mowiłas ze takie torciki pieczesz!!!!!!
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
spróbuj kiedys takich na parze przypuszczam ze maja całkowicie inny smak sa takie mega leciutkie bo to ciasto drożdzowe robione na parze a gołąbków bym pojadła!!!
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o czad nawet nie wiedziałam, że ja blog naszej Anuli wkleiłam wzięłam z google pierwszy lepszy, gdzie było zdjęcie tych naszych pampuchów i dopiero teraz zobaczyłam, ze tam jest zdjęcie Anuli hehe
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas takie kluseczki sprzedają w stanie surowym na tackach tylko wrzuca sie je na parę na wrzątek no anuli anuli
|
|
|
#4257 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niech poprawi co tylko możliwe(ale pod wasza kontrola), a pozniej jak najszybciej sie pozegnajcie. ja tez mam juz nerwy zszargane. Nie wiem co się dzieje, czuje taki wewnetrzny niepokój... na pewno wiecie jak to jest
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- No właśnie mam dziś to samo, jakby czegoś ważnego nie zrobiła, jakby miało się coś złego stać. |
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym zjadła gołąka
![]() India współczuje przebojów z "fachowcami"/ |
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia bo jak jest tetno w normie to nie wpisuje sie nigdzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

moj maz uwielbia mase krówkowa
postaram się to zrobić wieczorkiem, ewentualnie jutro rano 

może to mi poprawi humor 
ale kilka dni przed zapytaliśmy kafelkarza czy nie chciałby wytynkować kilku miejsc w mieszkaniu. On sie zgodził, że zrobi to za 350, dobrą flaszke i pomoc Tż w czasie pracy

biedactwo.

i właśnie smażone są
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)