|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
R:
7:00 Płatki owsiane z suszonymi owocami i orzechami (4 łyżki) + szklanka mleka 1,5 % 11:00 2 kromki razowca: 1-dzem truskawkowy, 2-pasztet sojowy i pomidor (wiem ze tak jak poprzednio )14:00 Jabłko, kiwi 17:00 2 bitki wołowe, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, miesznaka warzyw na parze (tak ze 2 szklanki) 20:00 Jogurt + ogromna marchewka ![]() Do tego 2 kawy z mlekiem i slodzikiem, 4 szklanki herbaty zielonej, 2 szklanki wody |
|
|
|
#963 |
|
Przyczajenie
|
cześć, widzę że mój ostatni jadłospis nie został oceniony, a szkoda.
może ocenicie ten? naprawde mi zależy ![]() U śniadanie: bułka sojowa posmarowana margaryną - z serkiem białym - z szynką jogurt 250g ; duże jabłko II śniadanie: owsianka (niestety z paczki) + parę żelek fit + jabłko + mała marchewka obiad: paella + mała bułeczka orkiszowa + duużo kapusty kiszonej podwieczorek: jabłko kolacja: półbagietka fitness, 2 marchewki, trochę białego sera śmietankowego. (po) 15 minut ćwiczeń (brzuszki, skłony..) i jak to wygląda? przypominam moje wymiary 167cm 47kg |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jest twoja naturalna waga, prawda?
|
|
|
|
#965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o ocenę mojej R-ki
![]() - owsianka (3 łyżki płatków, szklanka mleka 2%) z łyżką otrębów pszennych i owsianych, amarantusem, 2 suszonymi śliwkami + pomarańcza - 2 kromki razowca i 2 jajka na miękko + jabłko - zupa brokułowa (zmiksowany brokuł, marchewka, pietruszka, por, cebula, mięso z kurczaka) + pół małej bułki żytniej z ziarnami - pół dużego jogurtu nat. z garścią pestek dyni i słonecznika - pół kostki twarogu półtłustego z odrobiną mleka Dziękuję z góry za ocenę obawiam się, że może za dużo tego?? schudłam już 5kg, zostało mi drugie tyle, ale odkąd zaprzestałam ćwiczyć (jakieś półtora miesiąca) to waga stoi w miejscu, a nawet wzrosła o 0,5kg..
|
|
|
|
#967 |
|
Przyczajenie
|
poppy seed o co Ci chodzi z tym, że nie są to moje naturalne wymiary?
nie przypominam mojej wagi po to, żeby się "pochwalić", ale po to by ktoś, kto się trochę na tym zna powiedział mi czy jem dobrze, a żeby to zrobić chyba musi znać moje wymiary, prawda?
|
|
|
|
#968 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
pozniej zjadlam jeszcze pozywny ryz na mleku Belriso 180g o smaku waniliowym
![]() waga juz idzie do gory ![]() takze jestem zmotywowana,bo wreszcie sa efekty
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam się, ponieważ utrzymywanie nienaturalnej niedowagi jest niezdrowe dla organizmu, dlatego też wg mnie taka sytuacja wymaga jadłospisu nieco innego niż dla osoby z wagą w normie / naturalnie filigranową. |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Później to znaczy kiedy ? I dobrze że waga idzie do góry. Ale na pewno? Ważysz się na czczo ?
|
#971 |
|
Przyczajenie
|
mam nadzieje, że dzisiejszy jadłospis ktoś oceni , na poprzedni nikt się nie skusił :<
moje U: I. owsianka ( szklanka mleka 0,5%, 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki budyniu waniliowego, banan, łyżeczka miodu) II. bułka pełnoziarnista żytnia z 2 łyżeczkami dżemu wiśniowego III. duża miska zupy krem jarzynowej z grzankami + 2 banany + 2 jabłka IV. bułka pełnoziarnista żytnia z żółtym serem 'salami' , pomidorem i cebulką lub bułka pelnoziarnista żytnia z pomidorkiem i jajecznicą z 2 jajek (jeszcze nie wiem, na co będe miec ochote) |
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie wiem co robię źle. Od 3 stycznia wprowadzałam w swoje życie redukcję, uważam, że naprawdę szło mi świetnie, zresztą waga też to pokazywała. Spadło około 1,5kg, czyli wg mnie zdrowo. Nie śpieszy mi się. Od tygodnia ćwiczę BBL, jest to dość intensywny trening, a i przed nim mój tryb życia był aktywny. Na słodycze od 3 stycznia nawet nie patrzę, kolacje jem białkowe, wszystko naprawdę zdrowo i 'na serio'. A jednak dziś waga pokazała +1kg. Może brzmi to śmiesznie, ale naprawdę nie powinnam go mieć, nie ma takich sznas, kiedy odżywiam się zdrowo, nie głoduję, ćwiczę... Nie zbliża mi się okres, jestem tydzień po. Co się dzieje?
Dzisiejsze R: śniadanie 7.00 owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów żytnich, 1 łyżka zarodków pszennych, jabłko, cynamon, mleko 1,5%. Banan i mandarynka II śniadanie 11.00 Kanapka złożona z dwóch kromek chleba żytniego 100% ze śliwką, z dwoma plasterkami polędwicy i ogórkiem III śniadanie 15.00 Kromka chleba żytniego z polędwicą i pomidorem obiad 17.30 Pół opakowania warzyw na patelnię, kasza, pierś z kurczaka, a jeśli się nie wybiorę do sklepu to serek wiejski kolacja 20.30 jajecznica z 2 jajek z pomidorem Więc co tu jest nie tak? Skąd ten dodatkowy kilogram? ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- A czy na obiad może być pełnoziarnisty makaron z serkiem wiejskim i pomidorami? Edytowane przez Jedwabna Czas edycji: 2011-01-19 o 15:28 |
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami woda zatrzymuje się w organizmie. Też waga waha się w czasie @
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie zadbaj o posiłki okołotreningowe - przed białko szybkowchł., po węgle i białko. Po trzecie urozmaicaj trochę bardziej i jedz częściej - nie widzę u Ciebie nabiału
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
A dodam ,że mi jakiś czas temu wzrosło +1kg a to było wynikiem wzrostu masy mięśniowej.
A wcześniej też się zastanawiałam skąd ten +1
|
#976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U: I. Dwie kromki pumpernikiela z pastą z łososia i pomidorem, kawa z mlekiem. II. Dwa udka pieczone z ziołami + brokuły z sosem czosnkowym. III. Garść migdałów, owoc mango, kawa z mlekiem. IV. Serek wiejski z papryką, pomidorem i oliwkami, szklanka soku wielowarzywnego. Zbożówka z mlekiem, pół pomarańczy.
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
przykro mi to stwierdzic ale ten watek stal sie straszny ;(.
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
No tak, brak nabiału, któraś z wizażanek mówiła, żebym na niego uważała, bo może przeszkadzać w chudnięciu, więc go wyeliminowałam... Dieta jest dość urozmaicona, bo kiedyś mogłam żyć na samych kanapkach
Ale faktycznie, macie rację, że zawsze zdarzają się wahania, jednak rano trochę zepsuło mi to humor... Aha, i mój obiad zmodyfiokował się do ziemniaków z piekarnika, brukselki i serka wiejskiego. Mam nadzieję, że jest OK
|
|
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za ocenę. Sernik jadłam kiedyś u koleżanki i robię go czasem w domu od tamtej pory,bo mi posmakował i jest łatwy w przygotowaniu.Sałatka nie była z majonezem, ani jogurtem,w ryżu było masło.Węgle do kolacji zaczęłam jeść znowu,bo ostatnio nie jadłam albo mało...boje się nawet stanąc na wage bo moze byc mniejsza przez moje ostatnie wybryki U wczorajsze: 1. owsianka z 4 łyżek na mleku 2% z cappucino i bananem 2. 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, serem szynka i pomidorem, grucha, knoppers... 3. pierś z kurczaka w marynacie włoskiej, warzywa na patelnię z sosem ketchupowo-paprykowym, 1/2 woreczka białego ryzu z duuuza iloscia przypraw i łyzeczka masła. 4. miseczka nerkowców, trochę jaśków na sucho, i jabłko 5. kajzerka żytnia z maslem, polędwicą sopocką czerwoną cebulą/pastą jajeczną.
|
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsza R i proszę o ocenę
![]() banan Ś. jajecznica z 2 dużych jajek z odrobiną mleka, 2 plastrami wędliny, pomidorem, cebulą i majerankiem, ogórek kiszony oraz kromka podłużna (71g) pełnoziarnistego chleba wielozzbożowego grubo posmarowana serkiem śmietankowym mała butelka soku warzywnego IIŚ. owsianka (3 łyżki płatków, 1 otrębów) z 3/4 szklanki mleka 2%, 15g wiórek kokosowych i garścią rodzynek O. 4 kopytka, 140g półtłustego twarogu z jogurtem, cebulką i szczypiorkiem oraz surówka z kiszonej kapusty (podwieczorku nie ma z powodu długich zajęć dodatkowych) K. puszka (170g) filetów śledziowych w sosie salsa z cebulką i do tego może papryka |
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
U/R (lekkie)
chyba w stronę normalności??? p.s. Dziekuję ...kto ma wiedzieć ,ten wie
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ze jest ok ale kolacje zjedz normalna porcje lososia i twarogu
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
a ile mniej więcej tu kalorii?
ser lazur + śmietana 12%....ale tego sosu to dosłownie 2 łyzki... |
|
|
|
#986 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się...
Cytat:
No i widzę zaburzone myślenie nt. jedzenia, ale kojarzę, że miałaś/masz ED i mam nadzieję, że jesteś pod opieką specjalistów?... Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, że tylko cztery posiłki, ale nad tym da się popracować. I mogła wpaść chociaż garść orzechów, bo 'trochę' łososia to mało NNKT. No i to 'trochę' w czwartym posiłku jest niepokojące ![]() Ta bagietka pszenna czy razowa? PS. Proszę
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-01-19 o 17:08 |
|||
|
|
|
#987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o ocenę mojej R-ki
![]() - owsianka (3 łyżki płatków, szklanka mleka 2%) z łyżką otrębów pszennych i owsianych, amarantusem, 2 suszonymi śliwkami + pomarańcza - 2 kromki razowca i 2 jajka na miękko + jabłko - zupa brokułowa (zmiksowany brokuł, marchewka, pietruszka, por, cebula, mięso z kurczaka) + pół małej bułki żytniej z ziarnami - pół dużego jogurtu nat. z garścią pestek dyni i słonecznika - pół kostki twarogu półtłustego z odrobiną mleka Dziękuję z góry za ocenę obawiam się, że może za dużo tego?? schudłam już 5kg, zostało mi drugie tyle, ale odkąd zaprzestałam ćwiczyć (jakieś półtora miesiąca) to waga stoi w miejscu, a nawet wzrosła o 0,5kg..up up ..
|
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Dziejsza Rka- Dieta Plaż Południowych
Iś: Placuszki z chudego twarogu z cynamonem, otrębami owsianymi, słodzikiem i aromatem pomarańczowym ( otręby nie są dozwolone w I fazie, ale ja mam to gdzieś, jakiś węgli złożonych potrzebuję) IIŚ: jajecznica z 2 jajek na cebuli,pół dużej czerwonej papryki, 2 plastry polędwicy sopockiej O: Ok 200gr piersi z kurczaka, szpinak, ser feta, udouszone na oleju z pestek winogron P: jogurt naturalny, migdały K: wieśniak z pomidorem Bardzo proszę o ocenę... trochę się martwie, iż spowolnie sobie tą dietą metabolizm, ale 10 zasad zdrowego żywienia nei przynosi mi rezultatow gdyż nie znam umairu w jedzeniu i mimo, iż dużo ćwiczę i zdrowo i regularnie ( co 3-4 godz) jem nie mogę schudnąć... wybrałam dietę plaż południowych ponieważ restrykcyjne ograniczenie węgli złożonych trwa tylko 14 dn, później zdrowe produkty takie jak pieczywo czy makaron pełnoziarnisty sa dozwolone a myśle, że przez te 2 tyg uda mi sie ogarnać organizm na tyle, że nie bedzie mnie kusiło by pochłaniac dzikie ilosci jedzenia... co o tym myślicie?
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-01-19 o 17:45 |
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
redukcja (chyba dziś za dużo):
śniadanie- szklanka płatków bran flakes,garść corn flakes,200g. jogurtu owocowego,4 migdały. później- kromka chleba wieloziarnistego z serem żółtym. obiad- miseczka (spora) kapuśniaku z odrobiną mięsa (udko z kurczaka) podwieczorek- bułka grahamka. 1 połówka z serem żółtym,druga z wędliną. kolacja- serek wiejski z jakimiś warzywami. może ktoś ocenić ? ;] Edytowane przez asiaczi Czas edycji: 2011-01-19 o 18:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

)

ale od czasu do czasu może się zdarzyć. co nie znaczy, że liczba tylko czterech kopytek nie jest przerażająco mała!