|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
anula_81 co Ty sniadanko o tej porze
![]() ![]() ale zimnica u nas dzisiaj, jakies powietrze polarne zes mi przyslala ![]() listopadowa80 moze jak nie przejdzie Ci to gardlo za 2 dni to wybierz sie do lekarza, a kaszel masz? b. Ci wspolczuje, jak ja sobie przypomne jak ja cierpialam przez 3 tygodnie, teraz moze przesadzam, ale b. na siebie uwazam, bo u nas ta pogoda taka dziwna, raz zimno raz cieplo, wilgoc, czapke nawet zakladam i nie myje wlosow rano jak mam wyjsc ![]()
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() noo wyslalam wam chyba troche skandynawskiego powietrza bo u nas dzisiaj od was cieple przywialo ![]() ja teraz mimo, ze ma krociutkie wlosy myje wieczorem bo tez nie chce zima z rozgrzana glowa wychodzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
no u mnie jest troche dziwnie, bo bardzo wczesnie sie je obiadek (no jesli ktos nie wraca do domu na sjeste to taki wlasnie lunch), a kolacje bardzo pozno, bo po 21szej masz wraca z pracy, a w lato to w ogole po 22giej i wez to pozniej przetraw...
zapisalam sie na jutro do dentysty aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:b rzydal:
#4174 |
Zadomowienie
|
czesc kobitki
![]() widze ze kolejna czesc watku juz w bardzo bliskich planach hehe ![]() ja na watku dopiero dzisiaj po 2 dnaich przerwy, wlasnie wszystko nadrobilam, wspolczuje problemow z tż, moj ostatnio po mega klutni, sie uspokoil, zrozumial ze szkodzi maleństwu.. ![]() widze etz ze rozmyslacie o wyprawce, wiec ja zachwilke wkleje moja ![]() co do skakania dzidzi po pecherzu i czkawce otoż.. ...ka od 2 dni czuje sie jakos tak nijako, niby mnie nie boli nic doslownie, ale zmeczona jestem, brzuch cuje taki napiety pelny, rano jak wstaje to mam lewa strone brzusia tak skopana, ze az cala boli, a wczoraj mala dala mi niezle popalic, caly dzien doslownie kopala, ja lezalam caly dzien(bo dzien wczesniej nie spalam..) a ona buszowala, ale tak ze juz w pewnym momencie myslalam ze sie porycze.. bo zadna pozycja nie byla wygodna do lezenia siedzenia i wogole.. ehhhh.. dzis juz tez wita sie z mamusia i ciociami wizazowymi.. obecnie skopane podbrzysze, i prawy bok.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kaszlu nie mam (jeszcze) tylko gardło zawalone i katar ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
ja przed ciaza to w ogole nie jadalam kolacji, bo mam problemy z trzystka i absolutnie nie wchodzilo w gre jedzenie ciezkich rzeczy wieczorem, obiadek najpozniej o 18 stej potem ewentualnei owocek, w ciazy jednak ciagle glodna i cos tam podjadalam wieczorem, ale teraz chyba znowu spasuje
![]() sluchajcie ide sie zdrzemnac, napisze pozniej, caluje was mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
czesik Sania i Lolka
![]() straszne rzeczy Cie Sania spotkały w weekend !! Rany wyobrazam sobie ile strachu sie najadłas !! Szczescie w nieszczęsciu, ze tak to sie tylko skończyło. Bliskie spotkanie z drzewem często ma opłakane skutki ![]() ![]() Tak Lolka, wybrałam imie, ale na 100% pewna nie jestem ![]() ![]() anula_81, ale musiałas stracha napedzić ludziom w sklepie !! A widać juz u Ciebie ciaże ? listopadowa80, a próbowałas tantum verde? To też nam kobietkom ciężarnym mozna ![]() Ja tez miałam sen ale raczej fajny, ze było juz po urodzeniu - sam poród mi sie nie snił i dzidzi nie widzialam, ale wyobrazcie sobie, ze wyjelam moje ciuszki sprzed ciazy z szafy i wszystkie ciuchy na mnie wisiały ![]() ![]() ![]()
#4178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
violisiu ja mam nadzieje, ze moj sen wszystkim nam się spełni, czego życzę sobie oraz Wam
![]()
#4180 |
Wtajemniczenie
|
ja tak jadłam przed ciążą ale teraz niestety siedząc w domu i gotując obadki dla męża wszystko się zmieniło
![]() śniadanie jemy raem później siedzę w domu więc zawsze jakaś czekolada lub inne słodkości w ciągu dnia wpadną obiad jem dopiero z tż o 19.30 póxniej jakiś film więc soczki jakieś zapiekanki chipsy czy inne nie zdrowe rzeczy ![]() plus to że ciągle muszę siedzieć w łóżku no i tak się jakoś nazbierało w ciągu tych 2 tygodni... no ale teraz wiem że muszę się poprawić i zacząć dbać o siebie i o dzidziusia...
#4181 |
Moderatoreska
|
Hello
![]() Ja już po glukozie, wypiłam to świństwo, w smaku nie było najgorsze, dopiero późniejsze rewolucje w żołądku tak, odbijało mi się itp. dzieciaczki bombardowały kopniakami, chyba nie podobało im się, że tyle cukru na raz dostały ![]() Teraz jestem już po śniadanku, jaka ja głodna byłam ssało mnie strasznie. Wczoraj pojeździliśmy z tż-tem też po sklepach no i niestety wózek ABC Design odpada, jest zdecydowanie za długi nie zmieszczę się nim do windy, jedynie sam stelaż bo z gondolo-fotelikami i samą spacerówką już nie wjadę, ten wózek jest mega długi sam stelaż ma ponad 130cm. Teraz muszę wyczaić w którym sklepie znajdę i obejrzę wózek Jane, niby stelaż ma 120cm długości, więc jest krótszy niż ABC Design, a jak nie to skrobnę do nim maila i wypytam o dokładne wymiary z gondolo-fotelikami i spacerówki. Mówię Wam mamy straszny problem z wózkiem ciężko z jakimkolwiek się zmieścić :/ Oglądałam wózek siostry bo juz ma X-landera jeden obok drugiego, świetny ten wózek, lekki i zwrotny na bank będzie jej się dobrze nim jeździło ![]() Oczywiście nie wiem co u Was bo nie mam kiedy nadrobić, dziś mam luźniejszy dzień więc troszkę pozaglądam tutaj ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Daisy - no właśnie tym tantum verde psikam i
![]() Niech już będzie 14 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do obliczania ruchów ja polecam stronkę: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...516&Itemid=139 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A twój sen.. nie do przebicia heh Dobrze, że to tylko sen ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ehh.. ale długi post wyszedł ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-24 o 11:53 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Wtajemniczenie
|
oj ddaaiissyy byłoby cudownie gdyby sen się spełnił
![]()
#4185 |
Zadomowienie
|
Anula chciałam kupić nowe łózeczko a nadażyła się okazja i dostaliśmy za free.
Jestem wypluta jak koń po westernie,ciężko było wyprać to łóżeczko .Najpierw tż je rozłożył,i tak gąbeczką je szorowałam,ale jakoś marnie szło,mówie zlóż i wsadź do wanny.Napuściłam gorącej wody dodałam proszku i wyprałam jakoś. Obficie spłukałam a teraz się suszy przy kaloryferze ![]() Oj z większym brzuchem miałabym nie lada problem z tym praniem. oto zdjątka,nie ma jeszcze zamontowanej budki Ja mam nadzieję,że już nic nie wyrośnie między nóżkami ![]() Tż pojechał odebrać moją przyjaciółkę ze szpitala więc szybko nadrobie zaległości,
#4186 |
Wtajemniczenie
|
no nareszcie moj tz sie obudził
poszedł się wykąpać i jedziemy pooglądać łóżeczka i inne akcesoria może naawet coś kupimy wczoraj dał mi prezent taki fajny ciążowy szlafroczek z mikrofibry w białym kolorze super ![]() zupełnie się nie spodziewałam idę się szykować miłego dnia ![]()
#4187 | |
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane!
Pomijając koszmar,który dziś mi się śnił, to spało mi się superowo! Myślałam,że się nie dobudzę ![]() W górach niestety za oknem ciągle sypie, sypie i sypie ![]() A co do ubranek to ja żadnej listy nie mam/nie robię, gdyż mam pół szafy ubranek dla syncia (w tym tylko 2 bodziaki kupione przeze mnie- resztę zakupów zrobiła moja cudowna mama ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Lolka ale fajna strona
![]() ![]() kasia1361, nie mysl, ze cos wyskoczy bo NIE WYSKOCZY ![]() ![]()
#4189 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się kochana, że u Ciebie już dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Za wasza rada odstawiłam ten aspargin, mam nadzieje, że to też pomoże - chociaż te lęki leżą chyba w mojej psychice ![]() ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-24 o 12:20 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Eweska wrocila! No nareszcie, bo tu juz w watku powoli panika wybuchala
![]() Wstalam pol godziny temu (o 13!!!) i zabieram sie za sprzatanie i prasowanie, zeby chociaz cos dzisiaj zrobic. Zaraz pieke placki Dukanowe dla TZ. |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
hej,
witam po weekendzie. Niewiem kiedy Was nadrobie i czy bede w stanie, dopadla mnie depresja. Placze z byle powodu. Nie moge juz patrzyc na swoje wlosy, pryszcze i rozstepy. Flustruje mnie wszystko, za ciasna kurtka, za male ciuchy, kozakow nie jestem w stanie sama zdjac. Musze przestac wychodzic z domu bo zaczynam wygladac jak bezdomna. A na zmiane garderoby kasy brak;/ i juz nie mam sily na nic.Za bardzo mnie wszystko dobija. Bede wiecej teraz was czytac niz pisac. zdrowka dla was zycze, dbajcie osiebie i malenstwa
#4192 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() (przynajmiej ja bym tak chciala) Cytat:
![]() a jutro jade jeszcze raz popytac o wozek i lozeczko, bo na allegro nie znalazlam takiego jak chce wiec jade sprawzic raz jeszcze firme tego w tym sklepie, moja babcia powiedzial ze sie dolozy na polowe lozeczka, wiec nawet jak kupie tamto w sklepie to malo zaplace ![]() ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/kojec-horn-berber-...408014540.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ja dzisiaj jakaś nie w nastroju jestem ![]() mój tż znowu dzisiaj wróci z pracy późno w nocy i cały dzień sama muszę siedzieć... do tego muszę iść do banku, gdzie zawsze straszliwe kolejki są i aż mnie skręca jak sobie pomyśle ile tam się nastoje... poszłabym przy okzaji na jakies dzidziolkowe zakupy, ale na ten miesiąc fundusze mi się już skończyły i musze czekac do wypłaty ![]() kiepsko spałam a na dodatek rano pęcherz mnie bolał i co chwile do kibelka musiałam od 6 dreptać... wzoraj wieczorem dzidzia nasza kochana ruszała sie mocniej niz zawyczaj ![]() byłam wniebowzięta...
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-01-24 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o widze za jakis maly kryzys.. ja tak miala wczoraj.. czuje se jak maly slon... ehh.. to minie kochana, nie martw sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Podczytuje Was cichaczem, jakoś nie mam weny na pisanie ![]() the_sania - masakra co do wypadku - a co do ruchów - mi gin powiedział, że liczymy dopiero od 28tc. moria - gratuluję transakcji z wózkiem eweska - Ty mnie nie strasz tą glukozą, czeka mnie to w nastęnym tygodniu ... bleeeee ![]() a mój maluszek jest dziwnie (lub nie) spokojny - kasia też pisała że spokojny, może jeszcze się "rozhula" ![]() ![]() musze kupić tantum rosa - tak mnie swędzi że szok ![]() aaaaa.. ide sobie. nie mam weny ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-24 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Mi zawsze jak się robi smutno/ciążko itp. to sobie myślę nie o sobie, tylko o dzidzi
![]() ![]() ![]() Tak sobie myślę, że to dla nas cięższy czas, ale w końcu NA PEWNO jest wart tego, co dostaniemy w maju/czerwcu ![]() Więc nie dawajcie się chandrze, depresji i niefajnym myślom... Pamiętajcie o swoich dzidziolkach ![]() Mi to przynajmniej pomaga ![]()
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
dziewczonko.. nie chce nic mówic, ale naprawde moze powinnas umówic sie do poradni nerwicowej? dla mnei to ewidentna nerwica
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czemu tak jest. jak Cie swedzi to posmaruj clotrymazolum w kremie. i do gina idź! ![]()
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, sprawa na już
![]() W ilu stopniach piec, bo ktoś dodał komentarz że 120 to za mało i w ogóle nie ma podane jak dlugo piec... A ja spec od ciasta to nie jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-24 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.