Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 11:24   #4171
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

anula_81 co Ty sniadanko o tej porze u mnie za chwile obiadek!!! no ale u nas bardzo wczesnie sie jada obiad, o 12.30-13.30
ale zimnica u nas dzisiaj, jakies powietrze polarne zes mi przyslala

listopadowa80 moze jak nie przejdzie Ci to gardlo za 2 dni to wybierz sie do lekarza, a kaszel masz? b. Ci wspolczuje, jak ja sobie przypomne jak ja cierpialam przez 3 tygodnie, teraz moze przesadzam, ale b. na siebie uwazam, bo u nas ta pogoda taka dziwna, raz zimno raz cieplo, wilgoc, czapke nawet zakladam i nie myje wlosow rano jak mam wyjsc
Stary 2011-01-24, 11:29   #4172
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81 co Ty sniadanko o tej porze u mnie za chwile obiadek!!! no ale u nas bardzo wczesnie sie jada obiad, o 12.30-13.30
ale zimnica u nas dzisiaj, jakies powietrze polarne zes mi przyslala

listopadowa80 moze jak nie przejdzie Ci to gardlo za 2 dni to wybierz sie do lekarza, a kaszel masz? b. Ci wspolczuje, jak ja sobie przypomne jak ja cierpialam przez 3 tygodnie, teraz moze przesadzam, ale b. na siebie uwazam, bo u nas ta pogoda taka dziwna, raz zimno raz cieplo, wilgoc, czapke nawet zakladam i nie myje wlosow rano jak mam wyjsc
drugie sniadanko, ale pierwsze nze strachu o powrot kolki i boli w boku bylo bardzo marne u nas ok 12-stej jemy cieply duzy lunch w pracy a obiad dopiero po powrocie do domu najczesciej ok 18 stej
noo wyslalam wam chyba troche skandynawskiego powietrza bo u nas dzisiaj od was cieple przywialo
ja teraz mimo, ze ma krociutkie wlosy myje wieczorem bo tez nie chce zima z rozgrzana glowa wychodzic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:32   #4173
principessina
Zakorzenienie

no u mnie jest troche dziwnie, bo bardzo wczesnie sie je obiadek (no jesli ktos nie wraca do domu na sjeste to taki wlasnie lunch), a kolacje bardzo pozno, bo po 21szej masz wraca z pracy, a w lato to w ogole po 22giej i wez to pozniej przetraw...
zapisalam sie na jutro do dentysty aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:b rzydal:
Stary 2011-01-24, 11:33   #4174
violisia
Zadomowienie

czesc kobitki

widze ze kolejna czesc watku juz w bardzo bliskich planach hehe
ja na watku dopiero dzisiaj po 2 dnaich przerwy, wlasnie wszystko nadrobilam,

wspolczuje problemow z tż, moj ostatnio po mega klutni, sie uspokoil, zrozumial ze szkodzi maleństwu..

widze etz ze rozmyslacie o wyprawce, wiec ja zachwilke wkleje moja bo tez ostatnio zrobilam ciuszkowa liste..

co do skakania dzidzi po pecherzu i czkawce otoż..

...ka od 2 dni czuje sie jakos tak nijako, niby mnie nie boli nic doslownie, ale zmeczona jestem, brzuch cuje taki napiety pelny, rano jak wstaje to mam lewa strone brzusia tak skopana, ze az cala boli, a wczoraj mala dala mi niezle popalic, caly dzien doslownie kopala, ja lezalam caly dzien(bo dzien wczesniej nie spalam..) a ona buszowala, ale tak ze juz w pewnym momencie myslalam ze sie porycze.. bo zadna pozycja nie byla wygodna do lezenia siedzenia i wogole.. ehhhh..

dzis juz tez wita sie z mamusia i ciociami wizazowymi.. obecnie skopane podbrzysze, i prawy bok..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:34   #4175
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Co do tytułu nowego wątku to ja proponowałam już wcześniej : "Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy"

Dawajcie propozycje, to znowu sobie ankietkę zrobimy. Ciekawe ile części naszego wątku będzie do czerwca
No właśnie tak sobie myślę, czy nie wykorzystać tytułów z poprzedniej ankiety - przyznam, że były ciekawe propozycje i samej było mi ciężko na któryś się zdecydować

Cytat:
Jak tak sobie myślę, że jak do czwartku nie będzie lepiej do w piątek uderzę do rodzinnej. Jakiś koszmar z tym gardłem - przecież niedawno co przeszła mi poprzednia infekcja (trwająca ze 2 miesiące!). A tu znowu.
Kaszlu nie mam (jeszcze) tylko gardło zawalone i katar. Boli mnie głowa i uszy, temp. w normie.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:34   #4176
anula_81
Zakorzenienie

ja przed ciaza to w ogole nie jadalam kolacji, bo mam problemy z trzystka i absolutnie nie wchodzilo w gre jedzenie ciezkich rzeczy wieczorem, obiadek najpozniej o 18 stej potem ewentualnei owocek, w ciazy jednak ciagle glodna i cos tam podjadalam wieczorem, ale teraz chyba znowu spasuje
sluchajcie ide sie zdrzemnac, napisze pozniej, caluje was mocno

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:40   #4177
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

czesik Sania i Lolka
straszne rzeczy Cie Sania spotkały w weekend !! Rany wyobrazam sobie ile strachu sie najadłas !! Szczescie w nieszczęsciu, ze tak to sie tylko skończyło. Bliskie spotkanie z drzewem często ma opłakane skutki Na szklankę na drodze niestety nie ma mocnych

Tak Lolka, wybrałam imie, ale na 100% pewna nie jestem Jeszcze ta Antosia po głowie mi chodzi.. no ale zobaczymy

anula_81, ale musiałas stracha napedzić ludziom w sklepie !! A widać juz u Ciebie ciaże ?

listopadowa80
, a próbowałas tantum verde? To też nam kobietkom ciężarnym mozna

Ja tez miałam sen ale raczej fajny, ze było juz po urodzeniu - sam poród mi sie nie snił i dzidzi nie widzialam, ale wyobrazcie sobie, ze wyjelam moje ciuszki sprzed ciazy z szafy i wszystkie ciuchy na mnie wisiały Jeasny były o wiele wiele za duże ahhhh cudowne to było uczucie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 11:42   #4178
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
czesik Sania i Lolka
straszne rzeczy Cie Sania spotkały w weekend !! Rany wyobrazam sobie ile strachu sie najadłas !! Szczescie w nieszczęsciu, ze tak to sie tylko skończyło. Bliskie spotkanie z drzewem często ma opłakane skutki Na szklankę na drodze niestety nie ma mocnych

Tak Lolka, wybrałam imie, ale na 100% pewna nie jestem Jeszcze ta Antosia po głowie mi chodzi.. no ale zobaczymy

anula_81, ale musiałas stracha napedzić ludziom w sklepie !! A widać juz u Ciebie ciaże ?

listopadowa80
, a próbowałas tantum verde? To też nam kobietkom ciężarnym mozna

Ja tez miałam sen ale raczej fajny, ze było juz po urodzeniu - sam poród mi sie nie snił i dzidzi nie widzialam, ale wyobrazcie sobie, ze wyjelam moje ciuszki sprzed ciazy z szafy i wszystkie ciuchy na mnie wisiały ahhhh cudowne to było uczucie Jeasny były o wiele wiele za duże
super sen:P
Stary 2011-01-24, 11:44   #4179
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

violisiu ja mam nadzieje, ze moj sen wszystkim nam się spełni, czego życzę sobie oraz Wam

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-24, 11:44   #4180
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja tak jadłam przed ciążą ale teraz niestety siedząc w domu i gotując obadki dla męża wszystko się zmieniło
śniadanie jemy raem później siedzę w domu więc zawsze jakaś czekolada lub inne słodkości w ciągu dnia wpadną obiad jem dopiero z tż o 19.30 póxniej jakiś film więc soczki jakieś zapiekanki chipsy czy inne nie zdrowe rzeczy
plus to że ciągle muszę siedzieć w łóżku
no i tak się jakoś nazbierało w ciągu tych 2 tygodni...
no ale teraz wiem że muszę się poprawić i zacząć dbać o siebie i o dzidziusia...

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:45   #4181
eweska
Moderatoreska

Hello

Ja już po glukozie, wypiłam to świństwo, w smaku nie było najgorsze, dopiero późniejsze rewolucje w żołądku tak, odbijało mi się itp. dzieciaczki bombardowały kopniakami, chyba nie podobało im się, że tyle cukru na raz dostały Robiłam też morfologię, CRP i siuśki, jutro standardowo wyniki i wizyta u gina na 18.20
Teraz jestem już po śniadanku, jaka ja głodna byłam ssało mnie strasznie.

Wczoraj pojeździliśmy z tż-tem też po sklepach no i niestety wózek ABC Design odpada, jest zdecydowanie za długi nie zmieszczę się nim do windy, jedynie sam stelaż bo z gondolo-fotelikami i samą spacerówką już nie wjadę, ten wózek jest mega długi sam stelaż ma ponad 130cm.
Teraz muszę wyczaić w którym sklepie znajdę i obejrzę wózek Jane, niby stelaż ma 120cm długości, więc jest krótszy niż ABC Design, a jak nie to skrobnę do nim maila i wypytam o dokładne wymiary z gondolo-fotelikami i spacerówki.
Mówię Wam mamy straszny problem z wózkiem ciężko z jakimkolwiek się zmieścić :/
Oglądałam wózek siostry bo juz ma X-landera jeden obok drugiego, świetny ten wózek, lekki i zwrotny na bank będzie jej się dobrze nim jeździło

Oczywiście nie wiem co u Was bo nie mam kiedy nadrobić, dziś mam luźniejszy dzień więc troszkę pozaglądam tutaj
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:47   #4182
listopadowa80
Zakorzenienie

Daisy - no właśnie tym tantum verde psikam i

Niech już będzie 14
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:48   #4183
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
(...)no a poza tym mój mąż wracając z kolegami z pracy w piątek po 15 miał wypadek samochodowy. wpadli w poślizg (na drodze szklanka) i uderzyli w drzewo. na szczęście nikomu nic, aż tak złego się nie stało. potłuczenia, no i pasażer po stronie kierowcy ma złamaną kośc udową. w sumie mój mąż wyszedł z tego najlepiej. ma zbite udo i bark. ale co strachu się najadłam (..)

mam jeszcze pytanko, do tych, które liczą już ruchy Maleństwa:
w jaki sposób liczycie te ruchy i jak to zapisujecie?
Saniu jejq! Już sobie wyobrażam ile nerwów straciłaś związku z wypadkiem TŻta Całe szczęście, że jednak obrażenia nie sa takie poważne!! ..ale wypadek brzmi i wyglądała groźnie!!

Co do obliczania ruchów ja polecam stronkę:
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...516&Itemid=139

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuchatki
Dziękuję Wam za wsparcie. Wieczorem po 20 odwozi mnie do mamy, bo się sama nie zabiorę. Będę miała czas na przemyślenie wszystkiego, doprowadzenie się do stanu używalności i w ogóle. Dziękuję, że jesteście
Martulkaooo życzę Ci, aby dzisiaj był twój pierwszy krok ku lepszemu i trzymam kciukasy za Ciebie i twoje decyzje

Cytat:
hehe ale koszmaren, ale ja tez czesto takie miewam to niestety nasza psychika robie nam zarty
(...)
Koszmary wrrrr Ja ostatnio we śnie wpadłam w panikę, że zupełnie nie orientuję się w sprawie bilansu dzieci, szczepień i wszystkich innych ważnych badań.. Sen pamiętam bardzo dobrze i pamiętam jak się przestraszyłam nie na żarty ale może to był znak, że muszę poczutac na ten temat i swoje braki uzupełnić..

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...) bo tyle co znalazlam za 89 zl ten zestaw do sluchania serduszka(jest jeden sklep gdzie maja koncowki produkowanych ostatnich sztuk i wszystko z zagranicy sciagane, takze maja rewelacyjne ceny-wypasiona wanienka jakies 30zl, wozki , foteliki, nianie elektryczne, itd) powiedzial ze jak mnie ma to uspokoic to mam kupic ale nie wiem, zastanawiam sie
Aga_pe może podrzucisz info na temat tego sklepiku albo stronkę internetową ..i teraz ja do Ciebie robię oczką jak kot ze Shreka

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
(..) Dziewczyny, ja jestem taka happy, dostałam maila ze sklepu Dino, że moje zamówienie jest w trakcie realizacji, czas oczekiwania 14 dni
Myślę, że gdyby nie było tej czarnej spacerówki, to pewnie by od razu napisali a tak, wszystko wskazuje na to, że jednak będzie
Moria jesteśmy happy razem z Tobą!! Super, że wszystko po waszej myśli
A twój sen.. nie do przebicia heh Dobrze, że to tylko sen

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...) moja koezanka nie kupowala nic prawie na 56 a dzidzia urodzila sie 48 cm i wszystko na niej wisialo i 62 zalozyla dopiero po 2 miesiacach (...)
Anula napisałaś właśnie to czego ja najbardziej się obawiam Mam zdecydowanie mniej rzeczy na "56", więcej na "62".. prać tak nonstop jakoś nie bardzo mi się uśmiecha, ale boję się też, że te "52"szybko staną się małe, a znowuż "62" duże tak jak piszesz.. i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Lolka- wózki obejrzane i wybrany. Będzie to X-lander Xa, mój mąż już na niego zachorował - chyba nawet bardziej niż ja. Muszę Wam powiedzieć, że 'na żywo' ten kolor jungle (zielony) wygląda o wiele lepiej niż na fotkach i teraz zastanawiamy się właśnie nad zielonym lub czerwonym. Natomiast arctic fajnie wygląda na zdjęciach, a 'na żywo' nie ma szału (a właśnie ten mi się najbardziej podobał na fotkach).
Aha - bardzo mi sie spodobały też wózki abc design, no ale x-lander już zostaje na 99,99%
Listopadowa jak Ci dobrze, że furka już wybrana!! Kolejna mamusia z jednym problemem mniej na głowie X-lander to na pewno dobra decyzja O abc design nawet nie słyszałam, ale pogoogluje dziś.. bo to nowa inspiracja

Cytat:
Dziewczyny szukam wyprawki dla mojego synusia takiej zlozonej ze spioszkow, body, czapeczki i lapek, jesli Wam wpadnie w oko jakis komplecik taki disneya lub z kubusiem puchatkiem to wrzuccie link, bo nie moge znalezc, a niestety mam hopla na punkcie kubusia
Princi ja też uwielbiaaaam kubuska puchatka Dla chłopców wydaje mi się super i w ogóle najwięcej lubię reczy z kubusiem za to, że mają takie intensywne kolory ...więc i ja z chęcia podłączę się z prośba o takiego linka!

Ehh.. ale długi post wyszedł

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-24 o 11:53
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:48   #4184
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

oj ddaaiissyy byłoby cudownie gdyby sen się spełnił

Stary 2011-01-24, 11:51   #4185
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Anula chciałam kupić nowe łózeczko a nadażyła się okazja i dostaliśmy za free.
Jestem wypluta jak koń po westernie,ciężko było wyprać to łóżeczko .Najpierw tż je rozłożył,i tak gąbeczką je szorowałam,ale jakoś marnie szło,mówie zlóż i wsadź do wanny.Napuściłam gorącej wody dodałam proszku i wyprałam jakoś.
Obficie spłukałam a teraz się suszy przy kaloryferze
Oj z większym brzuchem miałabym nie lada problem z tym praniem.
oto zdjątka,nie ma jeszcze zamontowanej budki

Ja mam nadzieję,że już nic nie wyrośnie między nóżkami
Tż pojechał odebrać moją przyjaciółkę ze szpitala więc szybko nadrobie zaległości,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0419.jpg (55,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0420.jpg (59,6 KB, 30 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:58   #4186
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

no nareszcie moj tz sie obudził
poszedł się wykąpać i jedziemy pooglądać łóżeczka i inne akcesoria

może naawet coś kupimy

wczoraj dał mi prezent taki fajny ciążowy szlafroczek z mikrofibry w białym kolorze super
zupełnie się nie spodziewałam

idę się szykować
miłego dnia

Stary 2011-01-24, 12:04   #4187
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Kochane!
Pomijając koszmar,który dziś mi się śnił, to spało mi się superowo! Myślałam,że się nie dobudzę
W górach niestety za oknem ciągle sypie, sypie i sypie

A co do ubranek to ja żadnej listy nie mam/nie robię, gdyż mam pół szafy ubranek dla syncia (w tym tylko 2 bodziaki kupione przeze mnie- resztę zakupów zrobiła moja cudowna mama ) i się zastanawiam kiedy on w tym wszystkim będzie chodził to fakt,że mam ubranka w różnych rozmiarach, od 56 do chyba 0-6mies. chociaż ubrankowe zakupy odpadają. Miałam zamiar dziś mniej więcej podliczyć ile reszta nas wyniesie ale pewnie nie zdążę,bo za godzinkę Tż będzie w domu.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Aha! Zapomniałam dodać, że wczoraj dziecko usadowiło mi się na pęcherzu, po czym dostało czkawki i myślałam, że zwątpię
hahaha, co za łobuz...

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:14   #4188
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolka ale fajna strona Nawet nie wpadłam na to, że takowa moze istniec

kasia1361
, nie mysl, ze cos wyskoczy bo NIE WYSKOCZY ja już do siebie takiej mysli nawet nie dopuszczam

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-24, 12:18   #4189
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kochana no wlasnie? a Tobie jak sie spalo? bo mnie duuuzo lepiej dzisiaj, dzidzia w ogole po tych badaniach jak ja pani doktor wygniotla sie troche przesunela bo normalnie od rana kopie po zebrach
mam nadzieje z ei ty czujesz sie lepiej
No niestety rewelacji nie było . Na początku wydawało mi się, że zasnę bez problemu, byłam spokojna, niestety kiedy tylko próbowałam zasnąc, budziłam się z myślą "że nie mogę zasnąc" - absurdalne, ale prawdziwe niestety . Po dwóch godzinach męczarni, kiedy zaczęło mnie jeszcze piec w klatce piersiowej wzięłam połówkę relanium, ale tym razem nie pomogła. W końcu położyłam się i zaczęłam głęboko i równomiernie oddychac i to mnie uspiło . Fakt spałam bardzo niespokojnie, budziłam się co chwilę z mocno bijącym sercem, ale jakoś dotrwalam do 12
Cieszę się kochana, że u Ciebie już dobrze
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no wg kalendarza ciąży z jednej strony od 24 tygodnia, w innych info że od 25tyg. http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza-t...ydzien-24.html nie kumam trochę tego liczenia, dlatego pytam te bardziej doświadczone, żeby pomogły
trzymam kciuki za odkrycie tajemnicy między nóżkami maleństwa
Z tego co wiem to ruchy dziecka liczy się po 28 tyg. - godzinę po śniadaniu, godzinę po obiedzie i godzinę po kolacji. Do 28 tyg. należy tylko obserwowac czy był chcociaż jeden ruch na 24 godz.

Cytat:
Dzien dobry Mamusie! Ja ostatnio mniej sie udzielam, ale mam do roboty, ale podczytuje Was na bierzaco

Dziewczonka ale sliczne tw ciuszki, wlasnie o takie kompleciki mi chodzilo, pytajac sie Was o kaftaniki, znaczy spodzienki z taka bluzeczka rozpinana, jak ta Twoja w bialo niebieskie paseczki, myslisz ze te spodenki nie beda uciskach maluszka? bo mi sie takie komplety b.podobaja, nie wiem czy kupowac tez spioszki takie na szeleczki zapinane??
Kochana to nie były moje ciuszki , z kimś mnie pomyliłas

Za wasza rada odstawiłam ten aspargin, mam nadzieje, że to też pomoże - chociaż te lęki leżą chyba w mojej psychice jak można zasypiac i budzic się z przerażeniem, że nie mogę zasnac

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-24 o 12:20
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:27   #4190
mimbi
Zakorzenienie

Eweska wrocila! No nareszcie, bo tu juz w watku powoli panika wybuchala

Wstalam pol godziny temu (o 13!!!) i zabieram sie za sprzatanie i prasowanie, zeby chociaz cos dzisiaj zrobic. Zaraz pieke placki Dukanowe dla TZ.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:27   #4191
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

hej,
witam po weekendzie.
Niewiem kiedy Was nadrobie i czy bede w stanie, dopadla mnie depresja.
Placze z byle powodu. Nie moge juz patrzyc na swoje wlosy, pryszcze i rozstepy.
Flustruje mnie wszystko, za ciasna kurtka, za male ciuchy, kozakow nie jestem w stanie sama zdjac. Musze przestac wychodzic z domu bo zaczynam wygladac jak bezdomna. A na zmiane garderoby kasy brak;/ i juz nie mam sily na nic.Za bardzo mnie wszystko dobija. Bede wiecej teraz was czytac niz pisac.
zdrowka dla was zycze, dbajcie osiebie i malenstwa
Stary 2011-01-24, 12:30   #4192
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisiu ja mam nadzieje, ze moj sen wszystkim nam się spełni, czego życzę sobie oraz Wam
dokladnie albo choc do tego samego rozmiaruu

(przynajmiej ja bym tak chciala)
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
no nareszcie moj tz sie obudził
poszedł się wykąpać i jedziemy pooglądać łóżeczka i inne akcesoria

może naawet coś kupimy

wczoraj dał mi prezent taki fajny ciążowy szlafroczek z mikrofibry w białym kolorze super
zupełnie się nie spodziewałam

idę się szykować
miłego dnia
zazdroszcze ci ja buszowalam po takich sklepach tydzien temu heheh

a jutro jade jeszcze raz popytac o wozek i lozeczko, bo na allegro nie znalazlam takiego jak chce wiec jade sprawzic raz jeszcze firme tego w tym sklepie, moja babcia powiedzial ze sie dolozy na polowe lozeczka, wiec nawet jak kupie tamto w sklepie to malo zaplace ale jestem happy

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Anula chciałam kupić nowe łózeczko a nadażyła się okazja i dostaliśmy za free.
Jestem wypluta jak koń po westernie,ciężko było wyprać to łóżeczko .Najpierw tż je rozłożył,i tak gąbeczką je szorowałam,ale jakoś marnie szło,mówie zlóż i wsadź do wanny.Napuściłam gorącej wody dodałam proszku i wyprałam jakoś.
Obficie spłukałam a teraz się suszy przy kaloryferze
Oj z większym brzuchem miałabym nie lada problem z tym praniem.
oto zdjątka,nie ma jeszcze zamontowanej budki

Ja mam nadzieję,że już nic nie wyrośnie między nóżkami
Tż pojechał odebrać moją przyjaciółkę ze szpitala więc szybko nadrobie zaległości,
fajne ja chce kupic taki kojec potem dla melej:

http://allegro.pl/kojec-horn-berber-...408014540.html
Stary 2011-01-24, 12:32   #4193
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

hej dziewczyny
ja dzisiaj jakaś nie w nastroju jestem
mój tż znowu dzisiaj wróci z pracy późno w nocy i cały dzień sama muszę siedzieć...
do tego muszę iść do banku, gdzie zawsze straszliwe kolejki są i aż mnie skręca jak sobie pomyśle ile tam się nastoje...
poszłabym przy okzaji na jakies dzidziolkowe zakupy, ale na ten miesiąc fundusze mi się już skończyły i musze czekac do wypłaty
kiepsko spałam a na dodatek rano pęcherz mnie bolał i co chwile do kibelka musiałam od 6 dreptać...

wzoraj wieczorem dzidzia nasza kochana ruszała sie mocniej niz zawyczaj
byłam wniebowzięta...

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-01-24 o 12:36
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:34   #4194
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
hej,
witam po weekendzie.
Niewiem kiedy Was nadrobie i czy bede w stanie, dopadla mnie depresja.
Placze z byle powodu. Nie moge juz patrzyc na swoje wlosy, pryszcze i rozstepy.
Flustruje mnie wszystko, za ciasna kurtka, za male ciuchy, kozakow nie jestem w stanie sama zdjac. Musze przestac wychodzic z domu bo zaczynam wygladac jak bezdomna. A na zmiane garderoby kasy brak;/ i juz nie mam sily na nic.Za bardzo mnie wszystko dobija. Bede wiecej teraz was czytac niz pisac.
zdrowka dla was zycze, dbajcie osiebie i malenstwa

o widze za jakis maly kryzys.. ja tak miala wczoraj.. czuje se jak maly slon...

ehh..

to minie kochana, nie martw sie
Stary 2011-01-24, 12:51   #4195
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki!

Podczytuje Was cichaczem, jakoś nie mam weny na pisanie coś mam dzisiaj doła, nie chce mi się w pracy siedzieć, a młyyyyyyyyyyyn taki, że można zwariować.

the_sania - masakra co do wypadku - a co do ruchów - mi gin powiedział, że liczymy dopiero od 28tc.

moria - gratuluję transakcji z wózkiem

eweska - Ty mnie nie strasz tą glukozą, czeka mnie to w nastęnym tygodniu ... bleeeee
za jutro!

a mój maluszek jest dziwnie (lub nie) spokojny - kasia też pisała że spokojny, może jeszcze się "rozhula" , ale czasem w ciągniu dnia mnie popuka, wieczorkami też tak troszeczkę, w nocy sypia - a przynajmniej mnie nie budzi mam nadzieje, że to nie zwiastuje niczego złego... ale jak zwykle nie chce się nakręcać, więc narazie nie myśle. wizyta wprawdzie dopiero za 2 tyg niecałe, ale nie stresuje się.

musze kupić tantum rosa - tak mnie swędzi że szok

aaaaa.. ide sobie. nie mam weny

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-24 o 12:53
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:53   #4196
matallewar
Zakorzenienie

Mi zawsze jak się robi smutno/ciążko itp. to sobie myślę nie o sobie, tylko o dzidzi Albo staram się ją nakłonić do pokopania mnie i się z nią bawię Albo czytam jej bajeczkę albo śpiewam

Tak sobie myślę, że to dla nas cięższy czas, ale w końcu NA PEWNO jest wart tego, co dostaniemy w maju/czerwcu

Więc nie dawajcie się chandrze, depresji i niefajnym myślom... Pamiętajcie o swoich dzidziolkach

Mi to przynajmniej pomaga

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:03   #4197
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

dziewczonko.. nie chce nic mówic, ale naprawde moze powinnas umówic sie do poradni nerwicowej? dla mnei to ewidentna nerwica Sama coraz bardziej sie nakrecasz, a zazywanie tak czesto relanium nie jest dobre... a zwłaszcza w ciązy. Moja babcia na nim jechała i uwierz mi, to uzależnia. Duzo spokoju Ci życzę

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mi zawsze jak się robi smutno/ciążko itp. to sobie myślę nie o sobie, tylko o dzidzi Albo staram się ją nakłonić do pokopania mnie i się z nią bawię Albo czytam jej bajeczkę albo śpiewam

Tak sobie myślę, że to dla nas cięższy czas, ale w końcu NA PEWNO jest wart tego, co dostaniemy w maju/czerwcu

Więc nie dawajcie się chandrze, depresji i niefajnym myślom... Pamiętajcie o swoich dzidziolkach

Mi to przynajmniej pomaga
ale optymistyczny post :

Twój pierwszy krzyk...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 13:07   #4198
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!

Podczytuje Was cichaczem, jakoś nie mam weny na pisanie coś mam dzisiaj doła, nie chce mi się w pracy siedzieć, a młyyyyyyyyyyyn taki, że można zwariować.

the_sania - masakra co do wypadku - a co do ruchów - mi gin powiedział, że liczymy dopiero od 28tc.

moria - gratuluję transakcji z wózkiem

eweska - Ty mnie nie strasz tą glukozą, czeka mnie to w nastęnym tygodniu ... bleeeee
za jutro!

a mój maluszek jest dziwnie (lub nie) spokojny - kasia też pisała że spokojny, może jeszcze się "rozhula" , ale czasem w ciągniu dnia mnie popuka, wieczorkami też tak troszeczkę, w nocy sypia - a przynajmniej mnie nie budzi mam nadzieje, że to nie zwiastuje niczego złego... ale jak zwykle nie chce się nakręcać, więc narazie nie myśle. wizyta wprawdzie dopiero za 2 tyg niecałe, ale nie stresuje się.

musze kupić tantum rosa - tak mnie swędzi że szok

aaaaa.. ide sobie. nie mam weny
moja dzidzia ostatnio dwa dni taka spokojna była i tez pczywisci eczarne scenariuse mialam, ale wrocila do normalnego fikania
nie wiem czemu tak jest.

jak Cie swedzi to posmaruj clotrymazolum w kremie. i do gina idź!
Stary 2011-01-24, 13:11   #4199
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, sprawa na już Podawałyście ten przepis na szarlotkę: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...0187,9495.html

W ilu stopniach piec, bo ktoś dodał komentarz że 120 to za mało i w ogóle nie ma podane jak dlugo piec... A ja spec od ciasta to nie jestem robiła któraś i poradzi mi? czekam, bo już piekarnik się grzeje Na 140 nastawiłam...ok?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:12   #4200
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczonko.. nie chce nic mówic, ale naprawde moze powinnas umówic sie do poradni nerwicowej? dla mnei to ewidentna nerwica Sama coraz bardziej sie nakrecasz, a zazywanie tak czesto relanium nie jest dobre... a zwłaszcza w ciązy. Moja babcia na nim jechała i uwierz mi, to uzależnia. Duzo spokoju Ci życzę
Wiem wiem, że relanium uzależnia , wczoraj już naprawdę myślałam, że dam radę, ale jak zaczęło bolec w klatce i plecach to myślałam, że mam dosłownie zawał. O tyle jest lepiej, że dałam radę się uspokoic i zasnąc . Zastanawiam się czy najpierw nie powinnam udac się do kardiologa, no i wyczytałam, ze tarczyca może dawac takie objawy - wiecie coś dziewczynki o tym?

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-24 o 13:15
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości