|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
My z mamą pieczemy taką szarlotkę na 180 stopni ok. 45 minut...
Tylko najpierw zapiekamy spód, a potem resztę na drugi rzut ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-24 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
mi myslenie o dziecku, nie pomaga, rozumiem zmiany w ciele, dobija mnie konsekwencje, praktycznie kazda z was zarbia, ma pracujacego meza. Ja przez ciaze stracilam staz, nie mam swoich dochodow, na nic sobie nie moge pozwolic, a tyle teraz potrzebuje w ciazy. Maz sie uczy, jest wiec zalezny od swoich rodzicow z kasa, ktorzy rozrzutni nie sa. Dla malego tez tyle kupic trzeba , a nie ma za co. Mi nikt niczego nie da. Wiekszosc z was tego nie rozumie jak to nie miec kasy i pomocy z zewatrz.
#4203 |
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe25
no mam nadzieje ze ci to dziadostwo przejdzie, strasznie wspolczuje... najgorsze jest to ze jak pomysle o tym ze ciebie swedzi mnie tez zaczyna ![]() agus87 ja to mam tak roznie z tym oddychaniem, czuje wyraznie ze dzidzia mi uciska pluca lub cos bo az musze zmieniac pozycje zeby powietrze zlapac... dzisiaj jak na razie jest ok. Caly czas mnie laskocze od srodka chyba raczka w okolicach pepka po lewej stronie, uwielbiam to! ![]() matallewar gratuluje zdania egzaminow! ruchami sie nie przejmuj, moje malenstwo tez bywa spokojne caly dzien...to nie znaczy ze sie cos zlego dzieje. Dzisiaj bylismy powtornie na badaniu obciazenia glukoza to zaczela fikac, a wczoraj cisza jak makiem zasial ![]() wspolczuje smierci dziadka ![]() bzyczka1 trzymam kciuki za wizyte! ojej jak ja sie 7ego nie moge doczekac!! moria44 nie wiem dlaczego ale strasznie mnie wzruszaja buciki dla dzieci, twoje sa slodkie (tzn. dla Twojej malenkiej) ![]() ![]() kasia1361 ale fajowe rzeczy, tez chce!!! ![]() Kwiatecek wiesz ze ja mam podobnie, czuje sie jak jakas sierota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na cyckach tez mam rozstepy i 10kg na plus...odrosty na 5cm, wlosy mi wypadaja...ale jestem w ciazy i taka jakos najwazniejsze jest moje dziecko...mysle sobie ze soba zdaze sie zajac jeszcze ![]()
![]() |
#4204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ciało... Jak już urodzisz, to doprowadzisz do stanu sprzed ciąży, tym to się na pewno nie martw ![]() 24kasia86 No ja mam jedną babcię tylko, ale ona jest w domu opieki i w ogóle nas nie rozpoznaje ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-24 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wiec, wrocilam z mini doplerem, umowilam sie z pania ze jak nie bedzie teges to go zwroce-no bo nieznam sie na tych firmach wiec jakbym nie wyczuwala to oddam, bylam u znajomej w lumpku, odlozyla sterte ciuszkow, ehhh, oczywiscie wzielam, i kupilam cos jeszcze..... nie mialam w planach, dobrze ze tz nie ma, mam mniejsze wyrzuty sumienia, sluchajcie kupilam zestaw: -firany razem z takim czyms, nie wiem jak to sie nazywa, do "lapania tych firanek" - kolderke-ale taka boska -podusie -kocyk - karuzele z pozytywka i maskotkami -palak z zabawkami mocowany do lozeczka i chyba do wozka tez - materialowy zyrandol - przescieradlo z gumka - ochraniacz na lozeczko wszystko nowe, z mamas&papas, kremowe, z zeberka ![]() a co do tego sklepu, to on maja jeden maly sklepik, ale wiem ze w necie tez sprzedawaja, pytalam o monitor oddechu to babeczka mowila ze miala i sprzedala go za 300zl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, pomocy!!
znacie jakieś sposoby na krwawiące dziąsła.....?/ przed chwila myłam zęby i leciało ze mnie jak ze świni... strasznie dużo tej krwi... czy powinnam iść do dentysty? czytałam,ze w ciąży to się może zdarzyć, ale nie wiedziałam, że aż tak.... jak rano myłam to nie leciało tak dużo... ![]()
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zmień szczoteczkę na miękką? Ewentualnie sprawdź czy dentosept można w czasie ciąży stosować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ile Ci ete zakupy kosztowały?? antropia a myjesz zebyv ta pasta na wrazliwe dziąsła?parodontax chyba?
![]() |
#4211 |
Wtajemniczenie
|
wrzucam fotki
aaaa zaponmnialam napisac, co jest powodem mojego szczescia, odebralam wyniki i hura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Wtajemniczenie
|
kwiatecek u mnie też z kasa krucho.... umowę o pracę mam tylko do końca ciąży... zresztą wypłata tez taka co kot nas**ł bo najniższa krajowa....
najgorsze jest to, że nie mam praktycznie żadnego zawodu...studia nie zaczęte...w sumei zaczęte, ale rzucone szybciej niż się zaczęły....stwiierdzilam, że moje ambicje sięgaja wyżej....i nie będę studiowała byle gdzie i byle czego....to sięgnely...pieluch ![]() ![]() ![]()
#4213 |
Zadomowienie
|
a jak nie upiekłam najpierw spodu?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jakosciowo to wszystko jest bomba, a kolderka mnie powala na kolana, wszystko w realu ma wyrazniejsze kolory ![]() ![]() ![]() troche kosztowalo... niestety.... stad moje wyrzuty aha, a co do tego sklepu to zapytam w necie gdzie mozna ich spotkac, czy maja jakas strone albo ja na aukcjach sie nazywaja, takze postaram sie zalatwic namiary netowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() będę szła na miasto to zajdę do apteki i się wypytam ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() powodznia ![]()
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
dziewczonka, Mysle, ze gdyby ktoś Ci dał "niby" relanium to też by Ci pomogło - efekt placebo...
agnieszka_pe25 ale urocze zakupki ! Poszalałas ![]() antropia, na pewno matallewar dobrze Co mówi - krwawienie z dziaseł to standard w naszym stanie ![]() ![]() Ta szarlotka taka wybitnie pyszna ?? Musze sie pochwalic, wczoraj zrobiłam 1 raz w zyciu fasolke po bretońsku :P TZ tylko jęczał, ze za duzo koncentratu dałam... Da sie jakoś jego smak złagodzic doswiadczone panie ? ![]() ![]() Grazin w pracy jeszce siedzisz? ale to juz ostatnie dni chyba, nie? ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-24 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- dziewczyny zlitujcie się z tą szrlotka ![]() ja nie mam piekarnika w domu i ubolewam nad tym faktem niemiłosiernie ![]()
![]() |
#4219 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ojj kobitki chyba na brak kasy nie ma porady od tak.. wiadomo, jak dzidzia wyskoczyla to jest ciezej , niz tym ktorzy planowali,ale ja sobie zawsze mysle ze nie taki diabel straszny, zawsze ktos sie znajdzie kto pomoze, popytajcie wsrod znajomych moze ktos ma do odsprzedania dzidziolkowe rzeczy, zawsze sie koszty zmniejsza.. wiem ze mi sie mowi latwo bo maz ma stala prace, mamy w miare ulozone sprawy mieszkaniowe, mimo ze rodzice jedni jak drudzy uwazaliz e mamy jeszcze z rok dwa poczekac z dzieckiem a teraz pouzywac zycia malzenskiego to sie ucieszyli z wiadomosci.. ale mowie wam glowka do gory ![]() swoja droga mam znajoma ktora wpadla z chlopakiem , na szybko wzieli slub, mimo ze nie wiem czy do konca tego chcieli, bo po ich podejsiu i rozmowach byl to raczej starach by panna sama z dzieckiem nei zostala, alleee chodzi mi o fakt, ze im rodzice jedni i drudzy chca pomoc, a oni ze nei ze daja rade sami, ze kupia sami wozek, lozeczko, ciuszki itp.. ja ich nei rozumie, bo oni chyba nie wiedza ile co kosztuje, a razem zarabiaja cos ok 1500zl.. serio, czasem nei kumam ludzi ktorzy dostaja pomoc, a przez jakas dume, i brak rozeznania w zyciu (bo nie placili dotad rachunkow, kazde bylo an utrzymaniu rodzicow..) nie potrafi przjac pomocy.. Cytat:
![]() ooo sa cudne ![]() Edytowane przez violisia Czas edycji: 2011-01-24 o 13:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że jako zakalec ta szarlotka jest pyszna i wcale nie smakuje gorzej, więc się nie stresuj :P
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pokoik na pewno będzie śliczny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do ubranek ja dlatego kupilam troche na 50. 56 i 62 jakby co to sie sprzeda albo bede dla nastepnego dzieciaczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie lepiej! tylko troszke mnie poklulo dzisiaj ale teraz na razie kompletnie nic, wiec bardzo mnie to cieszy! brzuszek sie nie spina wiec naprawde sie ciesze- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale martwie sie o ciebie tak czy siak, moze rzeczywiscie odwiedzcie jakiegos lekarza od nerwic itp ja mialam spac, a zamiast tego upieklam biszkopt i zaraz zalewam galaretka zamiast slodyczy ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() POSIKAŁAM SIE! To sie nazywa fantazja ![]() Przyszły mi pierwsze bodziaki i spodnie i śliniak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
lece kochane bo się nie zbiorę....może oddale poza d omem moje mysli o szarlotce
![]() do później ![]()
#4225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny, wiesz co ciezko powiedziec, mnie to wyglada na zeberke, ale moze byc i osiolek, jedno i drugie slodziuchne ![]() anula mialas racje ze ciezko wyczuc, polozylam sie z tym mini doplerem i za cholere nie moge trafic, ale polozna tez dlugo mi szukala, ale przyznaj ze kopniaki sluchac bosko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze 9 dni ![]() ale juz bym chciała isc wczesniej na to zwolnienie;/ szkoda ze juz ostatnio nie poprosiłam gina zeby mi wypisał, ale trudno. Cytat:
![]() moja mama kidy upiekła babke taka z kakaem w środku (zebra sie to nazywa?) na swięta wielkanocne i zawiozła babci , babcia zjadła cał aze smakiem i na drugi dzien mówi, "Zosiu, ale dobra ta babkę z jabłkami upeikłas" a to zakalec był;p ale babcia wsuneła az jej sie uszy trzęsły ;p hihi jeszcze pół godziny i do domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie sliczne te rzeczy!! a ta karuzelka nad lozko tez z tej firmy? a maja jakis sklep internetowy? piekne to wszystko naprawde cuuudne ![]() a jaki ten doppler kupilas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
Czesc Wam Mamuski.
Jak tak patrze na wasze wyprawki to jestem przerazona bo ja mam wszystkiego bardzo duzo ![]() Mam okolo 20 par bodziakow, spiochow i pajacow pewnie z 15 par, spodenek tez cos kolo 15 par, z tym, ze roznej grubosci bo niby bedzie lato ale tutaj ciezko przewidziec jaka bedzie pogoda i temperatura wiec potrzebuje cienkie i grubsze, no i sporo koszulek z dlugim i krotkim rekawem. Bluzy mam 4 i to wszystko w rozmiarze 0-3 mies. Chyba mam tego troche za duzo? Ale dostalam ubranka prawie nowe wiec szkoda by bylo nie wziasc a po drugie nie bede musiala ciagle prac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
anula_81 teraz jak bedziesz wchodzic do sklepu to beda na Ciebie dmuchac i chuchac
![]() Biszkopt z galaretka ?? OMG !! <mniam> 24kasia86, Słonko na pewno wyjdziecie na prostą! W nastepnym msc bank juz Was nie bedzie scigał wiec na pewno cosik na dzidzi wygospodarujecie !!Bedzie dobrze ![]() ![]() Grazin dasz rade! Wierze, ze juz odliczasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Nie martw sie Martynka na zapas, ze masz nadmiar ciuszkow. Od przybytku glowa nie boli ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.