|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
A co do słodyczy ja mam takie same podejście jak Zeberka. Od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi, ale przeważnie to dostaje chrupki, jakieś biszkopty i herbatniki. I też mnie denerwuje, jak toś coś chce małej dać, chodź mówię stanowczo, że jej nie wolno. Patrzę Guciu jeszcze mnie na początek nie dałaś ;p ale może poczekajmy na badania i USG ;p
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-01-24 o 22:43 |
|
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
No mój jeszcze na dywanie nie leżał, ale testuje mnie ostatnio ostro. Widze np jak dlubie coś przy kwiatku i mówię" nie wolno szarpać kwiatuszka" - uśmiecha się słodko, patrzy na mnie i z premedytacją dalej w nim dlubie!!! No przeciez nie dam mu w tylek? Co Wy robicie w takiej sytuacji? Ja go po prostu odstawiam, biore pod ramiona, patrzę prosto w oczy, mowię nie wolno i staram sie zająć czym innym, co nie jest kurczę łatwe, bo jak sobie coś ubzdura to dłuuugo pamieta
![]() Cytat:
Ja nie mam zamiaru we wszystkim ustępować, tylko jakoś ostatnio całe to zachowanie nie pasuje mi do mojego dziecka ![]() U lekarza, kiedyś brał szczepionki bez jednej łzy, teraz sie zbadac w ogóle nie da... - to akurat rozumiem - podobno dopiero ok 3 lat to minie...Cytat:
Skoro my tego nie jemy to i mały raczej nie będzie.Kate - tego się trzymaj - naprawde słodycze nie sa dzieciom do niczego potrzebne. My tylko kilka razy jedliśmy herbatniki ( na zmiane z chrupkami kukurydzianymi po prostu) Po co miałabym mu dawać czekoladę? Ale za to kilka razy jadł ciasto, jak widział że my jemy i sam chciał. Sama na pewno nic mu na razie ze słodyczy nie będe proponować. Są inne, zdrowsze rzeczy, ktorych powinien spróbować
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-01-24 o 22:50 |
||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi mam to samo
mówie nie a on dalej z premedytacją coś robi... miał paczke z otwartym ryżem ja krzyknełam"nie" a on się uśmiechnął i odwrócił do góry nogami potrząsając![]() Ja też nie wiem co robić...ja czasem"udaje", że robie aty aty po dupci, przekładasm w inne miejce...daje zabawke... ale on wraca w te poznane zakazane miejsca. Wyrzyciłam kwiatka już nawet, bo tak go zmaltretował, że źle wyglądał i non stop grzebal w ziemi |
|
|
|
#3844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jej jak powiem, nie wolno, to tego juz nie robi, ale krzyczy krzyczy krzyczy!!! Wczoraj zwaliła kwiatka na podłogę i już poszedł do wywalenia...najczęśniej właśnie jak czegoś jej nei można, to ją zabieram w inne miejsce, pokazuje czym moze się zająć i za chwilę zapomina... Bardzo lubi patrzyć się w okno i mówi : pa a da - czy jakoś podobnie chodzi bynajmniej, ze pada śnieg. I ona strasznie chce się patrzyć jak pada śnieg! ale juz tak fajnie pokazuje, jak się pytam gdzie na obrazku jest piłka, czy piesek czy coś innego to paluszkiem pokaże i to w kilku miejscach gdzie jest ta sama rzecz... coś na styl tej gry pamięciowej ;p tylko z odkrytymi wszystkim kartami... A ja sobie dziś kupiła taką fajną seksi koszulę nocną intensywny ciemny niebieski <- taki kolorek <- z koronką hehehe rozmiar S... ciekawe co będzie za kilka miesięcy ;plecę spać dobrej nocki !!!
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-01-24 o 23:11 |
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi u nas na szczepieniu było w miare ale badanie przed nim było takie jak u Was- nie chciał dać się dotknąc! Wrzeszczał i uczepiał się mnie tak, że nie szło go zbadać... na wadze to samo było:P
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Piotrek też uwielbia patrzeć przez okno ale jak tylko mnie zobaczy pcha się na ręce, jojczy i wymusza noszenie... Ostatnio wszedł w ciężki okres
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Mój niedzielny leń przeciągnął się na poniedziałek ![]() Oluś Blanka słodka, a te zdjęcia na sankach super, nie ma jak fotografie w dziennym świetle na zewnątrz, sa najładniejsze Kate, super że Amelka już zdrowa Maria, ale miałaś wysoką gorączkę Dobrze, że już lepiej Co do jedzenia, to ja też nie daję czekolady, czasami jak ktoś mu kupi kinderki to mu wydzielam po jednym na dwa dni ![]() A te mleko w tubie też mnie zdziwiło, nie mają Wasze dzieci po tym biegunki? Mamy trochę problem z jedzeniem, bo nie chce jeść szynki i generalnie za bardzo mięska, tylko serek wiejski i jogurty Nawet jajecznica mu ostatnio nie "wchodzi" za bardzo A jabłko to je tak, że całą podłogę mam usianą przeżutymi kawałkami. Jak mu postawię na stole talerzyk z kawałkami jabłka, to bierze co chwilę nowy, więc to co ma w buzi wypluwa ![]() Co do zachowania, to mój też tak wydziwia, jak mu np. zamykam szuflady to płacze i ryczy jak łoś jakiś ![]() Na mnie to nie działa, o czym go informuję i odwracam się do niego ostentacyjnie tyłem, ale Tatuś oczywiście daje się nabrać ![]() Też rzuca wszystkim i robi to w taki nonszalancki sposób, że mnie normalnie szlag trafia . Trochę mnie uspokoiłyście, bo myślałam,że tylko mój taki charakterek ma. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- A na ten konkurs z rossmanna można głosować tylko raz? Bo oddałam na Was głosy i myślałam, że dzisiaj znowu ale się chyba nie da.
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
No pięknie ale diabełki z naszych dzieci wyszły
Brombi Piotruś też wydziwia- nie wiem co na śniadania mu dawać, bo jadłby tylko jajecznice albo parówki Zakupiłam folie przeciwdeszczową do fury- wybierałam pół godziny jakbym ferrari kupowała
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny syrop z cebuli i miodu jest na mokry czy suchy kaszel? Piotruś ma mokry - z takim się obudził:\ Zaś Tż go zaraził... Oszaleje! Robicie go w małym słoiczku takim np. jak po koncentracie? Odstawiacie zakręcony słoik w temp. pokojowej czy zakręcony? Potems ię trzyma w lodówce i taki zimny podaje?
|
|
|
|
#3849 | |||||
|
Zadomowienie
|
Maria dobrze ze juz goraczka zniknela bo na prawde wysoka mialas.. a moze rzeczywiscie zmiana mleczka powodowala jakies problemy brzuszkowe i Mala nie mogla przez to spac??
Witaj KateKate *Cytat:
*Cytat:
* i nie za dobrze Ci ?? tak sie lenic.... :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko jest wszystkożerne nie mam problemow z jedzeniem.. je kapuste pekinska, wszytskie salatki surowki. szynke kazde mieso wszystko co mu dam to je oprocz bialka z jajka
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moj Tz dzis do pracy poszedł po ponad tygodniowym urlopie i teraz tak jakos pusto w domu ![]() Moja dzidzia narazie nie wymusza żadnych rzeczy tak jak wasze, odpukac jest bardzo grzeczna czasem cos naskrobie ale jak dziecko, mam nadzieje ze sie to nie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Co do słodyczy to ja czasem dałam Kamilce jakas czekoladke ale tez zazwyczaj chrupki czy biszkopty za to moja tesciowa pasla jak słodkim strasznie, nigdy tego nie widzialam ale jakos takie przeczucie mialam Tz mi zawsze mowil ze napewno nie ze napewno jej zbyt duzo słodkiego nie daja mimo ze czasem tesciowej delikatnie mowilam zeby za duzo nie dawala i wogole i w koncu ktoregos dnia zauwazylam jak jej daja no masakra mowie wam. Poszlysmy razem z tesciowa do sklepu i z kamilka i tak sklepowa dala jej cukierka w czekoladzie to ja mowie ze zje w domu bo sobie kurteczke ubrudzi ale zanim ja ze sklepu wyszlam to tesciowa juz napasla kamilke tym cukierkiem, potem poszlysmy do domu i tam tesciowa dala jej kawalek czekolady jadla czekolade a szwagier zza ramienia wciska jej ciepłego czekoladowego loda ludzie jak mi cisnienie podniosło na szwagra nawrzeszcalam bo mialam odwage i jak wrocilam do domu opowiedzialam Tz-towi jak oni kamilke pasa czekolada to mu wlosy stanely dęba. Tz ich ochrzanił wreszcie i powiedzial ze juz od teraz wcale Kamilce nie dajemy słodyczy
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Moje dziecko nadal śpi Zaczyna mnie rozpieszczać TZ już wyszedł do pracy, a ja pamperkuję. Obczajam żłobki, chcę posyłać codziennie Olkę na 2 h żeby się bawiła z dziećmi.Wczoraj do mnie dzwonili ze żłobka państwowego,do którego składałam podanie, aby uaktualnić dane czy nadal jesteśmy zainteresowani posyłaniem dziecka do żłobka. W czerwcu będzie wiadomo czy sie dostała ![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję że to minie i moja córka będzie chodzącym przykładem grzecznego dziecka. Bo czasem to mam wrażenie, ze właśnie powinna się była urodzić chłopcem ![]() Kate- co do słodyczy, ja też staram się nie dawać Oli za dużo. Codziennie dostanie 1-2 herbatika (najczęściej Petit-Berre czy coś w tym stylu). Wolę dać jej jogurt, ale tym to najczęściej pogardzi Czasem jak u Zebry, jak ktoś do nas przyjdzie czy gdzieś idziemy to skapnie jej sie coś lepszego z czekoladą, ale wolę jednak żeby na razie nie pochłaniała słodyczy, bo i po co?
|
|
|
|
|
#3852 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my słodyczom mówimy NIE, nie stanowcze ale NIE. czasem daję jej spróbować serniczka, a tak to ze słodyczy je mleczna kanapkę i danonki uważam, że cukier inny niż z owoców i warzyw w tym wieku nie jest potrzebny. od tego sie psują zęby i potem dzieci chodzą z takimi czarnymi mleczakami - paskudztwo!Cytat:
przepis w klubie przecież to sam cukier! ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() z tym testowaniem to chyba ten wiek. My mamy zdemolowane mieszkanie bo Nila stale odrywa listwę pod drzwiami balkonowymi. Ja mówię NIE WOLNO a ona i tak swoje robi. Za karę wynoszę ją do innego pokoju. - nie pomaga
|
|||
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czasem jak jest baaaardzo nieznosna, to bierzemy ja i kladziemy do lozka, zeby sie uspokoila. A w sklepiej jeszcze nie mielismy zadnej krytycznej sytuacji i na razie udaje sie szybko zajac ja czyms innym ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Wojtuś dzisiaj zrobił siku i sam sobie bił brawo Ale ogólnie to do sukcesu w tej dziedzinie nam jeszce dalekoCo do słodyczy to ja daje ale z umiarej juz od dawna ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
#3855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pocieszyłyście mnie jednak My słodyczom mówimy NIE. Nic poza chrupkami kukurydzianymi nie jest specjalnie kupowane dla Michałka. Czasem jak jesteśmy w gościach i jest jakieś lekkie ciasto to dajemy na "smaka".... ale tak to nie. U nas z jedzeniem różnie. Czasem nawet ulubiony deserek nie wchodzi. Zwalam to oczywiście na zęby ![]() U nas po szczepieniu Michaś był strasznie rozdrażniony do końca dnia i potem przez kolejny, ale samo zaszczepienie przebiegło OK. Był bardzo dzielny. Co do badania to podobnie jak u Zeberki-jakaś dzika furia, tak, że trzeba było go kilka razy uspakajać aby można go było osłuchać. Ale udało się. Jest wszystko ok. A tak w ogóle to witajcie Mamusie My dziś w domku to troszkę uda się może nadrobić coś
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podaje i przy mokrym i przy suchym kaszlu
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
jeeej ale sie narobiło z tym mleczkiem
już wam wyjaśniam - ja jestem meega maniaczką mleczka w tubce a wtedy po prostu Blanka mi je wyrwała i troszkę spróbowala, raczej tylko na potrzebe śmiesznego zdjęcia, normalnie nie dostaje, tzn tylko jak ja jem to jednego lyczka ![]() ale anty-słodyczowa nie jestem, dla mnie słodycze to najwieksza rozkosz dla podniebienia więc myślę, że Blanka się nie uchowa bez słodkości ale dostaje je z umiarem i głownie w postaci mlecznej kanapki albo jakiegos ciasta, ostatnio jak była z moja mama to dostala delicje i za bardzo mi sie to nie spodobalo ![]() katekate - gratuluje nocnikowania ![]() Konspi - my mamy ten etap chwilowo za sobą,ale tak 2-3 tyg temu byl istny koszmar, Blanka z 5 razy dziennie sie kladla na podlodze i walila czolem staralam sie w ogole nie reagowac.. chwilowo jej przeszlo ale mysle, ze jak znow cos pojdzie nie po jej mysli to bedzie to samo![]() gdzie sie nasza Karenina podziewa??? |
|
|
|
#3858 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
Cytat:
Cytat:
![]() a małą kruszynkę to nie czuję dziennie, no ale jeszcze malutki jest więc może dlatego ale zdaża się że fajnie odczuwam ruchy ![]() Cytat:
no i wróciliśmy całkiem jeszcze do isomilu Cytat:
no trzabędzie się spotkać, tak blisko mieszkamy a raz tylko się widziałyśmy obie powinny dostać![]() ![]() Cytat:
moja Agusia na szczęście narazie zdrowa i mam nadzieję że szybko nie padnie na żaden katar czy kaszel. strasznie jej zęby idą, buły masakryczne znów ma, musiałabym policzyć ile to już ich ma bo ostatnio się dość ich wysypało i straciłam rachube ile tego już jest przechodzi to w miarę fajnieszaleje, skacze, biega i wszystko robi to czego nie wolno i zrobił się z niej mały hamok, bo drugi dzień jest u mnie moja siostrzenica i co ona weźmnie zabawkę to ta zaraz leci i jej zabiera, jest to takie delikante zabieranie i śmieje sie przy tym ale robi się hamiata stwora mała dziewuszki mam nadzieję że już nie zapesze jutro idę spisać umowe przedwstępną na mieszkanie ależ się cieszę, nareszcie ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- a co do słodyczy to jej czasem dam jakiegoś gryza batonika w czekoladzie lub kawalątek czekolady ale wole by zjadła sobie wafelka lub herbatnika albo chrupka kukurydzianego nie chce jej dawać za dużo czekolady ale niech sobie czasem przekąsi no i jak jemy jakieś ciasto to też przekąsi z nami bo jak widzi że jemy to też chce więc dam zawsze troszke
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
A to jeszcze wkleje kilka fotek z wczorajszej zabawy z Piotrusiem
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie juz spi 2 godziny. Za ten czas wysprzatałam, obiad ugotowany, wykapałam sie i teraz mi sie nudzi
![]() Ale tu cisza ![]() Jak Tz wroci z pracy to jedziemy do Dębicy zobaczyc za wypoczynkiem do salonu
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny pochlastam sie! dzwonila do mnie babka z gerbera, ze wylosowalam bon na zakupy, no i sie pyta czy mam paragony (trzeba bylo kupic za min, 15 zl, zarejestrowac sie, no i oczywiscie zachowac paragon). a ja yyyy. no i oczywiscie wywalilam je w szale przedswiatecznych pporzadkow
((
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Asioczka ale szkoda, pech to pech.
Ja to paragonow nigdy nie trzymam a najczesciej to ich nawet ze sklepu nie zabieram.
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
asioczka tak to bywa z tymi paragonami
![]() pietrusia śliczne fotki aniulka fajnie, że mieszkanko się sprzedało. Co krosteczek na policzkach to mamy ten sam problem, ale nie mam pojęcia skąd się one biorą ![]() Brombi takiej gorączki to już dawno nie miałam ![]() Co do słodyczów to ja tez mówie nie. Daje jej biszkopty, chrupki, nawet paluszek staram się nie dawać ![]() Nam Kinga też pokazuje fochy jak jej coś zabierzemy np. telefon czy laptop w tedy pokazuje swoje nerwy ale nie jest narazie źle. Syrop z cebuli daje jej na każdy kaszel i trzymam na oknie w kuchni. Moja też już zaczyna chodzić, a jak jej ładnie to wychodzi jeszcze pare dni i będzie biegać ![]() Co do mleczka Nan to moja robi teraz śmierdzące i zielone kupki. |
|
|
|
#3864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak fajnie wyglądają Cytat:
to schudłaś przy tym choróbsku?? więc wracaj szybko do sił
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Asioczka- ale pech! a wiesz co byś wygrała?
Fajne te nagrody z gerbera. dziś się wybieram na piwko bezalkoholowe z przyjaciółką
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy schudłam ? oj niestety przy takiej gorączce apetytu wcale nie miałam.
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie to ty malutko już ważysz więc tobie te chudnięcie nie na ręke bo ja to bym się cieszyła że przy okazji schudłam ![]() jeszcze raz szybkiego powrotu do sił
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2011-01-25 o 16:51 |
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Maria zielone od tego żelaza to ponoć przy tym mleku normalne
Asioczka ale pech:\ A ten syropek z cebuli dawkujecie raz czy dwa razy dziennie? całą łyżeczke? Zrobiłam i dam mu rano jak się poprzegryza. W słoiku po musztardzie |
|
|
|
#3869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze jej tego kremu nie kupiłam. Mój Tz zawsze zapomina a ja w domu siedze jak narazie ale mam nadzieje, że w końcu wyjde z tego domu to kupie i Ci napisze czy coś pomogło. Marzy mi się waga 52kg 53 kg tyle ważyłam za nim Kinge urodziłam. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() Co do mleczka z Nestle to wyczytałam właśnie że tak się dzieje. Kupuje z powrotem z bebiko
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-01-25 o 18:44 |
||
|
|
|
#3870 | |
|
Rozeznanie
|
cześć Mamusie
![]() wczoraj wyszliśmy ze szpitala Olcia wygląda już dobrze.. gorzej teraz z nami bo zaraziła nas wirusem rota i męczymy się straszliwie.. dobrze, że dziadek jest z nami tp przynajmnej się małą zajmuje.. Cytat:
w temacie słodyczy Olcia zjada dużo biszkoptów, chrupki kukurydziane jej nie wchodzą.. paluszki dla dzieci lubi ale za często nie dostaje.. i więcej słodyczy nie je.. czasami dam jej spróbować czegoś od siebie.. aaa... Maria ile Ty masz wzrostu? ja też teraz ważę 49kg przy 166cm a najlepiej się czuję tak przy wadze ok 52.. i tyle miałam ale przez szpitak schudłam.. najgorsze w tym chudnięciu jest to, że z cycków najszybciej spda ((
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-01-25 o 19:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Ale byłam dumna

55kg 

- to akurat rozumiem - podobno dopiero ok 3 lat to minie...
i już poszedł do wywalenia...
intensywny ciemny niebieski <- taki kolorek <- z koronką
Dobrze, że już lepiej 

*
Absolutnie sie nie słucha.... dzisiaj w centrum handowym zrobił taki cyrk, ze ledwo nadążylam go łapać miedzy wieszakami, a nogi mam długie...

tzn zdjęcia, bo kolczyki ładnie
przy takiej gorączce apetytu wcale nie miałam.