|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
dzień dobry
Cytat:
![]() a ja znowu mam za sobą nie najlepszą noc zasnęłam dopiero po północy ... zgagę miałam mega no i rano obudził mnie tż wychodzący do pracy i już po spaniu ...
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
laseczka, witaj w klubie
widzę, że nie tylko ja miałam cudowną noc |
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
ja też witam z rana
![]() megi trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ja mam usg dopiero w poniedziałek, a Amelii nie widziałam od 2 grudnia.. łohhh. No i mam nadzieje, że Amelią zostanie, bo chłopca w tyle kiecek nie ubiore
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się przywitam i spadam sprzątac
![]()
|
|
#575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
no masakra któraś noc z kolei taka ... Megi również trzymam kciuki za wizytę ![]() ja też z jednej strony cieszę się na usg ale z drugiej martwię czy na pewno moja córka pozostanie córką ale ja usg mam dopiero 22 lutego jeszcze tyle czasu ...
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale byłyby jaja jak by się chłopak okazał |
|
|
|
|
#578 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymamy ![]() Cytat:
Cytat:
ja sobie zaaplikowałam ostatnio z racji zaparć i nie podziałał w ogóle Cytat:
ja też co wieczór czuje się taka napakowana, nawet schylić się jest mi ciężko ale twardnienie brzucha to swoją drogą robi się taki że mogłabym mury rozbijać a jak leże i twardnieje to widać doskonale kształt macicy - gdzie się kończy ja chce poród rodzinny, nie wyobrażam sobie rodzić bez męża ale jak wyjdzie w praniu to zobaczymy może biedok zemdleje i poród wcale nie będzie rodzinny Cytat:
ło jaka malusia Cytat:
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Pytała któraś z Was o skurcze przepowiadające. Ja też nie mam(chyba). Ale może to przez nospę... Poza tym 4 dzień zdycham przez chorobę i 3 tydzień przez hemoroidy. Już się czuję jak w szpitali, bo w koszuli chodzę i tyłek tylko wietrzę Wczoraj jakiś horror był z tym pieczeniem. Ale potem się poprawiło i nawet przespałam noc. Póki mnie bania nie boli to się pouczę na jutro i pojutrze. Postanowiliśmy już się umeblować w przyszłym tygodniu na przyjście małego. W sumie jakieś 3 max 4 tygodnie zostały, to chyba trzeba by
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja dzisiaj pobudka o 9 ![]() coś spać nie mogę, pewnie przez dzisiejszą wizytę u gin jakoś nie mogę się doczekać, sama nie wiem czemu, a mam wyjątkowo wcześnie bo na 14.
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze was nie zdążyłam doczytac,ale jesli ktos trzymał za moją wczorajszą wizyte to z całego serca dziękujemy z córeczką
Alez wczoraj miałam dzień.Ostatni dzien w pracy,spotkanie z koleżankami i godziny pogaduch,no i wyta u gina,a na koniec świetowanie urodzin Tżeta.Jak padłam ok.24-ej to nic o bożym świecie nie wiedziałam.Z tej uciechy,ze od dzis oficjalna laba obudziłam sie o 7:30 i koniec spania.Cholerka nie tak miało być Miałam spac do oporu,jak widać zbyt podekscytowana jestem tym zwolnieniem![]() Koleżanki stwierdziły,ze pójdą ze mną na wizytę Szłyśmy na nogach spory kawałek i w takim tempie,że w połowie myslałam,ze zacznę rodzić.Musiałam trzymac sie za brzuch,ale ile było przy tym śmiechu Wparowałam do gabinetu taka zmachana,ze lekarz się pyta czy maraton przebiegłamOgólnie wieści sa dobre-Lila urosła znacznie,waży już 1600 gramów,ja przytyłam tylko 1,7kg przez miesiąc.No i najważniejsze obróciła sie główka w dół! Śmiałysmy sie z dziewczynami,ze musze teraz koledze podziękować,który zatańczył na moim wesele ze mną dziką salsę i tak mnie wyobracał i Liliankę zarazem,ze biedaczka nie miała już wyjścia-musiała zmienic pozycję![]() Zaraz was poczytam,ale wcześniej chciałam sie troche pochwalic
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() jakbyście gdzieś widziały w promocji pampersy premium care te w białym opakowaniu to piszcie proszę
|
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczyny
zaczął mi się 34 tydzień mż twierdzi ze na dniach na pewno się ,,posypie,, a ja nie chce tak wczesnie grrrrrrrrr nie wiem jak ja przetrwam |
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Coralady super wiadomości no i wreszcie sobie odpoczniesz
|
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja na koniec 29tc ważyła 1450g zobaczymy co dzisiaj się okaże ![]() Cytat:
![]() wyjątkowo upierdliwa przypadłość, trzymaj się
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne sa polecam flanelka cudna okrycie kapielowe wzielam 100x100 bo 70 na 100 mi sie male wydawalo mieciutkie przyjemne, ale czy chlonne, to sie okaze ![]() bralam tez inne rzeczy i jestem zadowolona ![]() tak w ogole to dzien dobry ja od rana umieram z powodu bolu rwy kulszowej
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
melodyjki są różne, ale nie jest to muzyka klasyczna. Dla nas te kołysanki są usypiające mieliśmy przez chwile włączone z projektorem po ciemku i prawie pozasypialiśmy są jakieś odgłosy natury też ale nie pamiętam konkretnie jakiej natury.Jakoś boje się tej lewatywy przed cc ![]() co do ręcznika z baby ono to mamy ten z kapturkiem i wydaje się że będzie chłoną wodę. Nie jest super miękki, ale wg nas to dobrze. |
|
|
|
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() apropo wagi, to mój kawaler w 27t4d ważył równiutko 1400g usg mam dopiero 16 lutego, jakoś wytrzymam. poczytałam dziś w nocy sporo o tej miękkiej szyjce, i wywnioskowałam że jak będę uczciwie leżeć to będzie dobrze, także miałam dziś isć z tż na wystawę prac naszego kolegi, ale powiedziałam mu że sam pojdzie. ja w ten czas polegnę. ja też dziś obudziłam się ne fenotrenol o 6 i nie mogłam zasnąć, chyba się wierciłam z dobre pół godziny i obudziłam się o 9.30 także czuję się wyspana!!!aja1, nika ja też mam problem z kregosupem na rtg ktory robilam w maju wyszlo mi ze mam dwie dyskopatie w ledzwiowym i 1 dyskopatie w szyjnym. i ortopeda mi powiedzial wtedy ze wspolczuje mi jak bede w ciazy,ale narazie nie jest zle. natomiast gorzej mialam z kolanami bo bralam pol roku preparat arhryl. pomogl mi jak nie wiem, bo ja juz utykalam i nikt nie wiedzial dlaczego, dzieki temu teraz nic mnie nie boli
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-28 o 10:23 |
|
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam taki zamiar,ale póki co energia mnie roznosi i nie wiem jak to sie skończy
![]() Trzymam za wizyte,ja wczoraj szłam na lajta,wiem(czuje)że wszystko z Mała w porządku.I tak własnie jest!Dawaj znac jakie wieści po wizycie,ile Idalka urosła? ![]() Znam ten ból niestety...Wczoraj na wizycie lekarz powiedział,że to dolegliwość ciążowa i nic nie poradzimy.Trzeba to wytrzymać i najczęsciej jak się da odpoczywać i leżeć z nogami w górze.Nie zaleca żadnych maści,bo mogą byc szkodliwe.Kazał się amolem smalować i tyle. Blackrose nie taki diabeł straszny Ja miałam dwa razy przed laparoskopią i to NAPRAWDĘ nic strasznego.Nie wiem w zasadzie skąd wziął się ten mit Aplikacja przez pielegniarkę trwa to może 30 sekund,później szybko do wc i po sprawie.Naprawde nie ma się czego bać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez krwi, sama budyniowa galaretka, czytałam, że czop to różnie, jak bez krwi to może na 2-4 tygodni przed porodem odejśćmi to się chyba kawałek urwało jak miałam te skurcze ostatnio, teraz spokój i już nic nie wylatuje ![]() a ja mam mniej dni jeszcze
|
|
|
|
|
#591 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego pretensji o to nie mam że on gra bo wiem że to go odstresowuje a nie gra dużo więc luzik żoną bulinką hehe też się zajmuje olsza30 ja mam tak że jest brzuch miękki za chwilę już jak kamień. po 10-15sekundach znów mięciutki jak galareta. zwariować można ostatnio aż siostra nie mogła uwierzyć że tak się zmienia co do rankingu ja bym się pisała na cc bo bym wolała ale niestety wskazań nie ma u mnie mały chyba już leży głową w dół. także ja sn raczej... a poród rodzinny będę miała ale mąż będzie do parcia potem wychodzi oboje tak postanowiliśmy ![]() co do lewatywy nie wyobrażam sobie jej. sama sobie chyba nie zrobię boję się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymamy Cytat:
Coralady super że z małą wszystko dobrze a ja dziś idę na imprezkę w końcu spotykam się z koleżankami z pracy. nie widziałam ich od sierpnia śniło mi się dzisiaj że teściowa do mnie przyjechała ze swoją córką i zaczęła płakać i śmiać się na przemian, pytam: co się stało. a ta do mnie: a bo jestem w ciąży. tylko nie mów nikomu, bo to 3 tydzień dopiero. ale pójdziesz ze mną na zakupy dla dziecka?? ja się ucieszyłam i ją zapewniłam że wszystkie ciuchy będzie miała po naszym synku a wczoraj mi się śniło że poszłam na jakąś imprezę i ktoś mi dał jakiś narkotyk i mnie nos po nim bolał strasznie (a w ogóle to mam mega katar) i potem płakałam że taka głupia jestem dziecko mam w brzuchu a narkotyki biorę
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eirene1987;24676510]
Coralady super że z małą wszystko dobrze a ja dziś idę na imprezkę w końcu spotykam się z koleżankami z pracy. nie widziałam ich od sierpnia śniło mi się dzisiaj że teściowa do mnie przyjechała ze swoją córką i zaczęła płakać i śmiać się na przemian, pytam: co się stało. a ta do mnie: a bo jestem w ciąży. tylko nie mów nikomu, bo to 3 tydzień dopiero. ale pójdziesz ze mną na zakupy dla dziecka?? ja się ucieszyłam i ją zapewniłam że wszystkie ciuchy będzie miała po naszym synku eirene, Ty uświadom teściówke, żeby Ci takiego numeru nie wywinęła ![]() hehehe |
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() kasienkakg u rp77 zamawiałam pieluchy zwykłe tetrowe białe, tetrowe kolorowe i flanelowe. Flanelki są oka - nie są cieniutkie - po wypraniu są oka nie widzę różnicy między tymi a jakimiś sklepowymi. Pieluchy ma ogólnie dobrej jakości.
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja też zamawiałam u tego rp77 pieluszki i mnóstwo innych rzeczy i wszystko w porządeczku ![]() u mnie w domu stoi jeszcze choinka ![]() nikt sie nie chce za nią zabrać - ide ją obnazyc już w końcu, bo będzie tak stała do wielkanocy ![]() dziś nocka w porządku nawet |
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
ja podobnie jak większość z was dzisiaj się kompletnie nie wyspałam... Filip sobie potańcówkę u mnie w brzuchu zrobił i pół nocy zasnąć nie mogłam... w ogóle to wpadł na genialny pomysł żeby sobie nóżkę prostować co jakiś czas niedaleko mojego żołądka... ehhh po tatusiu to dokuczanie odziedziczyłco do lewatywy to u mnie w szpitalu nie pozwalają robić samemu... jak przychodzimy na salę porodową to położne nam robią i to jeszcze podobno same ją robią z mydlin... nie wiem czy to lepiej czy gorzej nie chce się nad tym zastanawiać, ale położna powiedziała że robią musowo tą lewatywę... bo dziecko jak wychodzi na świat no to główka najpierw... i to jeszcze odwrócony w str odbytu... i się śmiała że to średnie powitanie dla maleństwa jak się urodzi i na twarzy zostanie mu to i owo.... co do porodu rodzinnego... u mnie jest osobna sala do dyspozycji więc to jest dla mnie bardzo komfortowe... kosztuje 200 zł więc nie ma szału, a przynajmniej nie będę się stresować koleżankami zza ściany, tylko sama będę przeżywać to co trzeba... tż jeszcze nie jest pewny, ale na sr mówili że tatuś podczas takiego rodzinnego porodu przecina pępowinę, to ten na ucho do mnie " ja chce ja chce!!!' no to jak chcesz to spoko, bo tak prawdę mówiąc fajnie jak tak mąż za rękę potrzyma i powie "dasz rade!! jestem z Tobą!!!" to może lżej się będzie mi rodzić wczoraj byłam na zakupach dla Filipa... z teściami... gdzie ja chciałam w kilka miejsc podjechać za jednym zamachem to ten nad pierdołami skupiał się tak jakby to miało wagę państwową....wrrrr
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
założysz się, że nie wyjdzie?
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam piękną noc ! 11 godzin spania , twardego snu, normalnie cudeńko Ja już po śniadanku i nie wiem co będę dzisiaj robić... ;/
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to w ogóle nie mam z teściami takiej relacji, żeby na zakupy razem chodzić ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
dzisiaj ma wizytę u gin, a potem powinnam iść na SR ale chyba dzisiaj sobie odpuszczę, bo tż nie może iść, a dzisiaj będzie położna środowiskowa, a ja już raz byłam na takich zajęciach muszę poprzesadzać kwiaty, bo moja kocica dzisiaj w nocy zwaliła mi z parapetu 2 kwiaty, jedna doniczka się zbiła, i wogóle ziemia w całej sypialni
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj dzień bez perspektyw
końcówka remontu to sprzątać nie ma co tż w pracy pojechałabym na zakupy jakieś może, ale sama nie wiem co mam dokupić skoro dziecięcy pokój to teraz magazyn i nie wiem czego mi brakuje co robicie dzisiaj na obiad?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

zasnęłam dopiero po północy ... zgagę miałam mega 

szyjka miekka glowka nisko dzis lekarz w trakcie badania powiedzial ze czuje w trakcie badania dopochwowego glowek malej 
Śmiałysmy sie z dziewczynami,ze musze teraz koledze podziękować,który zatańczył na moim wesele ze mną dziką salsę i tak mnie wyobracał i Liliankę zarazem,ze biedaczka nie miała już wyjścia-musiała zmienic pozycję