Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 16:46   #3571
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no właśnie tak miałam nadzieję, że mi się zdaje, że pępek się zmniejszył, ale jednak :P

a co kościoła to kurde powiem Wam, że my też mamy ten kościelny, bo zawsze o takim marzyłam i nawet w trakcie ceremonii przemawiało do mnie to wszystko. ale na co dzień nie chodzimy do kościoła, najchętniej moje dziecko wychowywałabym w innej wierze albo w ogóle ateistycznie, ale ... może i jestem głupia, ale przejmuję się tym, co będą mówić inni. np. moi dziadkowie ciągle wypominają to, że do kościoła nie chodzimy. no i w ogóle boję się tego, że mojemu dziecku będą dokuczać z tego powodu. albo jak pomyślę, że nie będzie ochrzczone to też tak dziwnie. niby nie wierzę w Boga, ale tak mi będzie dziwnie....... bez chrztu. z TŻ się mało za głowę nie złapaliśmy, jak jego mama powiedziała na wieść o tym, że ciąża zagrożona w 18tyg, że mamy zdrowaśki odmówić

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

mój Mąż na Twój post "no i za***iście! napisz jej, że ma jaja ze stali"

Zobaczymy jak w praktyce wyjdzie, bo teściowie co tydzień do kościoła...
Dobrze, że moi rodzice są luźno do tego nastawieni, to może się nie będą kłócić o to...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:46   #3572
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:

a co kościoła to kurde powiem Wam, że my też mamy ten kościelny, bo zawsze o takim marzyłam i nawet w trakcie ceremonii przemawiało do mnie to wszystko. ale na co dzień nie chodzimy do kościoła, najchętniej moje dziecko wychowywałabym w innej wierze albo w ogóle ateistycznie, ale ... może i jestem głupia, ale przejmuję się tym, co będą mówić inni. np. moi dziadkowie ciągle wypominają to, że do kościoła nie chodzimy. no i w ogóle boję się tego, że mojemu dziecku będą dokuczać z tego powodu. albo jak pomyślę, że nie będzie ochrzczone to też tak dziwnie. niby nie wierzę w Boga, ale tak mi będzie dziwnie....... bez chrztu. z TŻ się mało za głowę nie złapaliśmy, jak jego mama powiedziała na wieść o tym, że ciąża zagrożona w 18tyg, że mamy zdrowaśki odmówić[COLOR="Silver"]

[
żyjemy w katolickim społeczeństwie więc trudno jest mieć inne zdanie ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:47   #3573
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
to malutko 10+ w 29 tyg.pappa buziolki dla Twojej niunki w brzusiu
mowia ze w normie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
O jejku chyba zaraz z rozpaczy dokończę to raffaello...
Jakie Wy wszystkie pięknie zgrabne jesteście
ja to się już w życiu nie pokażę tutaj!

Spotkałam koleżankę w zeszłym tygodniu i mi mówi, że ona takiego brzucha to nawet w dziewiątym miesiącu nie miała.
Jak ulicą idę to mi ludzie z drogi schodzą wyglądam jakbym lada moment rodzić miała hehehe a gdzie tak maj???!
ojej to sobie tam dzidziusia hodujesz moglabys sie pokazac

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ja sobie wymyśliłam, że ochrzcimy dzidzie 7 sierpnia (akurat wypada w niedzielę) - będzie to I rocznica naszego ślubu , wiem głupiutka jestem
tym bardziej piekna data na chrzest

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
chcialam jechac do miasta
ale rwa kulszowa dzisiaj gorzej
kupilam termofor w aptece niedawno
i troche polezalam z
minimalnie lepiej
jestes pewna ze to rwa? kurde juz tak dlugo cie boli

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Czyli wynika z tego, ze bede jedyna na tym forum, ktora nie bedzie chrzcila dziecka? Ja sie z religia katolicka kompletnie rozmijam, TZ podobnie i podjelismy taka decyzje, ze nie bedziemy malej chrzcic.
kazdy ma prawo do wlasnych pogladow

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
jeju jak lecicie..
normalnie wypadam z rytmu i mam wrazenie, ze juz nie mam szans was nadrobic, ja wlasnie robie obiadek, wrapsy z kurczakiem i warzywkami, w pracy nie mialam szans was doczytac, niestety spotkanie przeciagnelo sie wlasciwie do 15-stej wiec masakra, plecy mnie bola od siedzenia, na szczescie kolka przeszla, jak zjem to obiecuje was doczytac, odpisac i wyslac wczorajsze ciuszki
tymczasem caluje i przypominam sie cobyscie o kobietach pracujacych nie zapomnialy
nie zapominamy, bardzo ci wspoczuje ze musisz pracowac.

Cytat:
powiem Wam dziewczyny, że u mnie dziś była babka z ZUSu skontrolowac mnie, czy w domu siedzę a jakbym była w sklepie? przecież na zwolnieniu nie mam wpisane 1-musi leżeć, tylko 2-możne chodzić
przeciez jestes w ciazy! niech kontroluja takich co rzeczywiscie jaja sobie robia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja zamierzam zakupić pas poporodowy, to jakieś grosze kosztuje, a ściąga brzuchol. I do tego ćwiczenia
jak znajdziesz jakis fajny daj znac
moj Tż przyjechal na obiad i pojechal do drugiej pracy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
24kasia86 my Zosię chrzciliśmy jak mała miała 10 miesięcy, bo cała rodzina gdzie indziej i zeby zgrac chrzestna i chrzestnego i babcie to tak jakoś zeszło że ochzciliśmy ją w wielkanoc dopiero, ale nikt nam nic nie powiedział, teraz też nie wiem jak wyjdzie ...
no wlasnie my tez chcemy zgrac cala rodzinke, zobaczymy jak wyjdzie

Cytat:
a ja idę zjeść prince polo orzechowe XXL

btw. powiedzcie mi jest duża różnica pomiędzy 23tyg a teraz 25tygodniem?
ojej jaki okraglutki, naprawde super mieszkanko ma twoja dzidzia
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:49   #3574
principessina
Zakorzenienie

vanes zaraz zrobie fotke i wrzuce to same ocenicie, ale i tak wiem ze mi prawdy nie powiecie, wygladam jak pyzucha
Stary 2011-02-04, 16:53   #3575
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
niunia co to za gadanie absolutnie takie podejście wywalamy przez okno!!!!!!!!!!!! nie ma bata - wsio jest dobrze!!!!

to nie Ty podgrzewałaś mięsko i o mało nie przypaiłaś?! rany... zbudyniałam normalnie!

ooo rany!!!!!!!!!!!!!!!!!! dopiero teraz zrozumiałam kontekst kryjący się za "zbudynienie": budyń, że niby z mózgu się budyń robi?! o masakra, gdzie sie podzialo moje IQ - czy ktoś widział ?!

ja mam przez to lęki żeby dzisiaj u gina stanąć na wadze.... masakra.
hehe nie jaaa
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mowia ze w normie

ojej to sobie tam dzidziusia hodujesz moglabys sie pokazac

tym bardziej piekna data na chrzest

jestes pewna ze to rwa? kurde juz tak dlugo cie boli

kazdy ma prawo do wlasnych pogladow

przeciez jestes w ciazy! niech kontroluja takich co rzeczywiscie jaja sobie robia

jak znajdziesz jakis fajny daj znac
moj Tż przyjechal na obiad i pojechal do drugiej pracy

no wlasnie my tez chcemy zgrac cala rodzinke, zobaczymy jak wyjdzie

ojej jaki okraglutki, naprawde super mieszkanko ma twoja dzidzia
rwa rwa
dlugo ?
w listopadzie mialam napad kilkunastodniowy
i teraz wrocil i tak trwa 1,5 tygodnia narazie
ide piec buleczki z dynia
Stary 2011-02-04, 16:54   #3576
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem Wam że dla mnie kościół i wiara to dwie różne sprawy !!!
tez tak uwazam, jezeli ide do kosciola to nie dla ksiedza, tylko dla Boga, dla siebie...

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
co do religii to moi rodzice są wierzący i wychowali nas również w takiej atmosferze. ale keidy mieliśmy po te 16 lat to zawsze była rozmowa i nie musieliśmy chodzić na msze co niedzielę. ja nie chodziłam do kościoła prawie 3 lata a jak czuję taką potrzebę to idę nie z przymusu wyklepać regułki na mszy tylko pomyśleć zreflektować się.
dokladnie mam tak samo, nie bylam w kosciele okolo 2-3lat, dopiero w ciazy poszlam, chcialam sie zwyczajnie pomodlic... tez jestem wychowana w takiej atmosferze, jednak nikt sie nas nie czepia ze do kosciola nie chodzimy. Mimo wszystko On mi pomaga, jak sie wygadam o cos po prosze jest mi lzej... wierze ze wiara czyni cuda...
ale to tak na marginesie-nie bede nikogo nawracac

ale sie dzisiaj najadlam
Nikosia

Stary 2011-02-04, 16:56   #3577
the_sania
Wtajemniczenie

dobra, a teraz idę budyń robić

Cytat:
the sania jaki piękny
taki kształtny o jaaa ale ci zazdroszczę
jest różnica i pępek robi się coraz bardziej płaski

co do religii to moi rodzice są wierzący i wychowali nas również w takiej atmosferze. ale keidy mieliśmy po te 16 lat to zawsze była rozmowa i nie musieliśmy chodzić na msze co niedzielę. ja nie chodziłam do kościoła prawie 3 lata a jak czuję taką potrzebę to idę nie z przymusu wyklepać regułki na mszy tylko pomyśleć zreflektować się.
zawstydzasz mnie
no właśnie takie chodzenie, żeby iść, bo tak wypada jest bez sensu..
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
the_sania ale masz extra brzuszekkkkk piekny kurcze moj jest taki jakis dziwny, szpiczasty i grubasny i jak pyza wygladam
dziękuję
pokaż swój
Cytat:

Zobaczymy jak w praktyce wyjdzie, bo teściowie co tydzień do kościoła...
Dobrze, że moi rodzice są luźno do tego nastawieni, to może się nie będą kłócić o to...
no właśnie... jakby moi usłyszeli, że nie chcemy ochrzcić, bo między sobą kiedyś o tym rozmawialiśmy to by nas ja nie wiem

już i tak się burzą, bo jesteśmy teraz przed 1kolędą na naszym mieszkanku i nie za bardzo chcemy kolędę przyjmować albo chcemy udać, że nas nie ma w domu to nas cisną strasznie o to
Cytat:
żyjemy w katolickim społeczeństwie więc trudno jest mieć inne zdanie ...
no dokładnie :/

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-04 o 16:57
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:57   #3578
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
vanes zaraz zrobie fotke i wrzuce to same ocenicie, ale i tak wiem ze mi prawdy nie powiecie, wygladam jak pyzucha
wstawiaj grubasku

Cytat:
rwa rwa
dlugo ?
w listopadzie mialam napad kilkunastodniowy
i teraz wrocil i tak trwa 1,5 tygodnia narazie
ide piec buleczki z dynia
najwazniejsze ze ty to jakos znosisz, jestem ciekawe co lekarz ci na to powie
Nikosia

Stary 2011-02-04, 16:59   #3579
Zytus
Rozeznanie

My z tz chrzic chcielismy dopiero w grudniu na swieta i sie zastanawialismy czy to nie za wczesnie ale widze ze to chyba bedzie pozno. Myslelismy zeby ta imprezke od razu ze slubem polaczyc,ale zobaczymy jak to wyjdzie, bo moze jednak ochrzcimy wczesniej.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:59   #3580
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
już i tak się burzą, bo jesteśmy teraz przed 1kolędą na naszym mieszkanku i nie za bardzo chcemy kolędę przyjmować albo chcemy udać, że nas nie ma w domu to nas cisną strasznie o to

no dokładnie :/
my tez koledy nie przyjmowalismy, nikt nas o zdanie nie pytal, nikt nic nie wie, dobrze miec rodzine daleko od siebie
Nikosia

Stary 2011-02-04, 17:01   #3581
principessina
Zakorzenienie

Wiecie co my tez z mezem zastanawialismy sie czy ochrzcic dziecko, rodzice mojego meza sa niewierzacy, pewnie i tak by nie przyszli na chrzest, bo zbytnio kontaktu nie utrzymujemy, sami nie chodzimy do kosciola, ale mamy slub koscielny, wiec maz mowi, ze jesli mamy slub koscielny to nalezy dziecko ochrzcic i dac mu jakies podstawy wiary, w koncu tu tez dziecki ida do komunii i pozniej dziecku trudno jest wytlumaczyc dlaczego ono nie, i tak jak pisze the_sania mogloby byc wytykane placami, chociaz nie wiem, bo religie sa tu b.wymieszane, no ale jest badz co badz wiecej katolikow, aczkolwiek wierzacych ale nie zbyt praktykujacych tu sie chrzci dzieciaczka tak do 2giego miesiaca i chyba my jakos rodzice bedziemy chrzcic, bo nawet nie mielibysmy kogo poprosic na chrzestnych, chyba ze jakiegos kolege, ale mysle ze to powinna byc jakas osoba zzyta z nami i dzieckiem a nie kolega, wiec wolimy sami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 17:03   #3582
anula_81
Zakorzenienie

dobra doczytuje i odpisuje na raty bo inaczej wizaz mi polowe cytowania zjada

Cytat:

buziaki dla Ciebie Kasienko
Cytat:
dawaj ta fote! JAKOS SOBIE CIEBIE JAKO PYZUCHY NIE WYOBRAZAM! ty raczej z tych chudzielcow z tego co pamietam
Cytat:
WIECIE CO W CIĄŻY NA PRAWDĘ ŁAPIE ZBUDYNIENIE UMYSŁU
mimbi napisałaś tabletki calgonit a ja się zastanawiam czy mam może takie witaminy w apteczce

Cytat:
ooo rany!!!!!!!!!!!!!!!!!! dopiero teraz zrozumiałam kontekst kryjący się za "zbudynienie": budyń, że niby z mózgu się budyń robi?! o masakra, gdzie sie podzialo moje IQ - czy ktoś widział ?!

ja mam przez to lęki żeby dzisiaj u gina stanąć na wadze.... masakra.

mnie tez dopada zbudynienie, nic sie nie martwcie, na szczescie w pracy udalo mi sie dzisiaj na waznym spotkaniu z niczym idiotycznym nie wypalic

czytam dalej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:08   #3583
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
już i tak się burzą, bo jesteśmy teraz przed 1kolędą na naszym mieszkanku i nie za bardzo chcemy kolędę przyjmować albo chcemy udać, że nas nie ma w domu
My tez nie chcielismy, ale wziąl na z zaskoczenia, akurat sprzatalam jak sie pojawil a od tygodnia prawie swiatla w kuchni nie zapalalm zeby nie bylo widac czy w domu jestesmy
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:10   #3584
eweska
Moderatoreska

Widzę że tematyka chrztu, więc my będziemy pewnie chrzcić w sierpniu ponieważ wtedy wiem na 100% że mężul będzie w kraju
Co do wiary to my jesteśmy wierzący, ale do kościoła nie latamy co tydzień, od czasu do czasu chodzimy no i w świeta.

Mężul jeszcze remontuje, teraz tynkuje ściany, więc już coś widac że idzie do przodu
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:16   #3585
anula_81
Zakorzenienie

Nadrabiam nadrabiam
widze ze tematv chrztu zawital U nas w rodznie nikomu nie chce sie chrzcic dziecka zbyt wczesnie, naszej kuzynki corka ma juz poltora i ciagle nieochrzczona, nie ma pospiechu chyba... my
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
bo jak tak czytam po watkach to czasem ludzie robia 5 -6 miesiacy po narodzinach.. u nas sie tak przyjelo ze robi sie w miare szybko ja juz w maju chcialam ale u nas jest w 3 niedziele miesiaca zawsze i hmmm bede dopiero co po porodzie:P heheh wiec zostaje czerwiec, ale w przeciagu kilku dni mamy wieksza imprezke, wiec nie wiem czy nie bedzie to lipiec.. choc chce w czerwcu..
ja bym chciala jak najpozniej, ale w PL bedziemy lipies sierpien wiec wtedy ochrzcimy, moglibysmy tutajj w Norwegii, ale nie chce nam sie calej rodzinki sciagac
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej hej jestem....

Wczoraj miałam jeden z tych gorszych (chyba najgorszych ) dni. Zasnęłam o 3 w nocy, oczywiście ze złości... z młodym w łóżku, a Tżtowi do drugiego pokoju esemeski wysyłałam, żeby też nie spał jak ja nie mogłam Trochę darł kapcia ale mnie w napadach szału nikt nie przebije.

A teraz siedzę, zjadłam pół kartonu Raffaello bo jak weszłam po schodach to mi się kolana ugięły z braku siły albo cukru.

Idę pooglądać Wasze fotki brzuszkowe bo czytałam nie zalogowana
wreszcie Siasiek jest z nami! ty mi sie tu nie waz siat dzwigac!!
i tez mi sie zachcialo rafaello, ale mnie jeszcze kolka kluje, wiec musze odpuscic slodycze
Cytat:
ja mam 10kg+ wiec wiecej od ciebie i sie tym wcale nie przejmuje!! tez zaczynalam od podobnej wagi 52kg (158cm)... dziecko rosnie, szykuje sobie mieszkanko, wiec taki urok ciazy nie dajmy sie zwariowac
Kasiula ja tez mam 10 na plusie wyszlam z 55 przy 171 cm wzrostu i juz jestem 65 wiec nawet sie nei ludze i jestem pewna, ze dociagne do 70 ciu, ale juz przestalam sie przejmowac
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Wrzucam foteczke mojego brzunia w koncu go widac
co tam u Was??
looo jejuuu jaki malenki brzusiek i jaka sliczna i szczuplutka mama!!
pozazdroscic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 17:18   #3586
matallewar
Zakorzenienie

Wysłałam tż na zakupy... Dosłownie po 7 rzeczy...
Od 40 minut do mnie dzwoni ze sklepu, a czy to takie, a czy tamto takie
Jakaś masakra... Ja nie wiem, jak on miałby cokolwiek kupić, jak ja będę w szpitalu albo chora
On musi mieć listę z nazwą firmy i produktu i ewentualne zamienniki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:19   #3587
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a ja najchętniej ochrzciłabym w szpitalu nasze dziecko i nie byłoby kolejnego spotkania rodzinnego. pomyślę pomyślę

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:23   #3588
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Wysłałam tż na zakupy... Dosłownie po 7 rzeczy...
Od 40 minut do mnie dzwoni ze sklepu, a czy to takie, a czy tamto takie
Jakaś masakra... Ja nie wiem, jak on miałby cokolwiek kupić, jak ja będę w szpitalu albo chora
On musi mieć listę z nazwą firmy i produktu i ewentualne zamienniki
a mój to w ogóle jest boski, bo czasem dzwoni prawie co chwilę
a czasem zrobi sam zakupy bez listy, bez telefonu do mnie i to takie porządne, że mi szczęka opada
zupełnie nie potrafię tego zrozumieć

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:31   #3589
anula_81
Zakorzenienie

no i kolejne strony polecialy

Cytat:
The_saniu brzuszek piękny
my już zaczynamy się robic prawdziwymi ciężaróweczkami

Wklejam swój, przepraszam za strój - domowy, ale na szybko robiłam, no i ja cały czas słyszę komentarze typu: "to jest brzuch, ja tu wcale brzucha nie widzę"
gdzie ty tam brzucha nie widzisz??! jest i to sliczniusi! i widze z etak jak moj bardziej urosl w dolnej czesci,supcio
a ty jak sie czujesz ostatnio tak w ogole? dalej masz jakies klucia i lezysz?
Cytat:
A w ogóle to zamówiłam laktator, butelki (150ml i 260ml), smoczki (2 uspokajające bezbarwne) i szczotkę do buletek Tommee Tippee
I jeszcze jakieś majtki poporodowe dla mnie, ceratki nieprzemakalne i prześcieradła dla Edzika do łóżeczka, bo u tego samego sprzedawcy
jejuuu jak czytam to mnie panika ogarnia, ze jeszcze tyle rzeczy do kupienia
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 3 459
Nazwa użytkownika Wiadomości andziot 218 24kasia86 212 vanes 200 matallewar 161 ddaaiissyy 158 Grazin 137 agus87 135 agnieszka_pe25 99 mamaoptymistka 92 eweska 88 mary poziomkowa 85 spice1985 82 the_sania 82 Lolka1212 77 MoniaK 77 Dziewczonka 76 Siasiek 74 anula_81 71 moniqac 71 Agnieszka.M 70 Herta_h 64 Paulizia 63 martynka89 62 amarcia 59 vipek 57 moria44 54 Aliczka88 52 antropia 52 principessina 51 anulinka2009 45 violisia 44 cucciola79 44 gusiagatko 43 bzyczka1 41 caffelate05 40 listopadowa80 40 Eve1603 39 Kwiatecek 38 kasia1361 38 Weredka 35 mimbi 31 lawendax 26 dorkabl 22 Catia88 22 zosiaaa 19 monika21121984 13 TheXanthippe 13 Zytus 11 ania2631 8 Kiara76 8 migotka03 8 Mango08 7 aniko 23 6 SiLLee 6 mazianka81 5 sandrunia1511 4 zabuus 3 bassienka 3 elis5 3 katarzynka00 2 Kasia5 2 agniese79 2 asiak1981 2 Martulka000 2 Klaterina 1 kruczaa 1 Maskoteczka 1 magdeczka 1 mała migotka 1

Loluś, 77 nabiłas poscików

no prosze, czlowiek zapracowany a tu 71 postow_ jednak jestem czlowiek orkiestra
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc

a tu moj jak juz sie chwalimy czekajcie to dzis mam hmm 27 tydzien rozpoczety.. chyba..
jaki slodziutkii brzuusiiooo ogladam te wasze brzuszki i chyba sobie zaraz cykne zdjecie tez
Cytat:
witam dziewczynki

pochwalę się brzuszkiem (25tydzień)
i spadam robic placuszki ziemniaczane
noo a tu jaki piekny okraglaczek przy otwartej lodowce
Cytat:
the_sania tu to ja widzę brzuszek z daleka
i każda z nas powinna mieć zdjęcie przy otwartej lodówce

Cytat:
ide troszke posprzatac...

mam pytanie-poniewaz od niedawna jestem zona i od niedawna mam tesciowa...kurde az mi glupio-jak sie do niej zwracacie?

" niech mi mama powie(...)"
czy:
"mamo powiedz mi(...)"

mowicie jej na "ty"???
ja tak bezosobowo raczej, czasem mamo, czasem nie, na szczescie meiszkamy daleko wiec rzadko mam okazje, moi rodzice maja luzne podejscie i moj TZ mowi do nich po imieniu, sami zaproponowali
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
witajcie kochane
kompletnie nie mam dzisiaj czasu, bo cały czas gonie teraz na zakupy i potem do szkoły a potem G-I-N-E-K-O-L-O-G
i módlcie sie o mnie i moja kruszynke zeby zdradził mi tajemnice płci
trzymamy kciuki!

dobra nadrabiam dalej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 17:32   #3590
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

My mamy tylko slub cywilny i nie zamierzamy brać kościelnego,nie jest nsm do niczego potrzebny.
Chłopców ochrzciliśmy bez problemu i teraz też pewnie tak bedzie.
Po za tym ślub ma być wzięty z nie przymuszonej woli,a nie dlatego ze ksiądz nie chce chrztu udzielić .
Jeśli ksiądz danej parafii utrudnia to szybko można problem rozwiązać dzwoniąc do kurii biskupiej.Koleżanka tak zrobiła ponieważ nie chciał ochrzcić jej bliźniąt.

My nie myśleliśmy jeszcze o chrzcinach,najpierw niech dziecko się urodzi a potem się pomyśli.Nie wybiegam myślą tak daleko w przyszłość.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:38   #3591
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
wstawiaj grubasku

najwazniejsze ze ty to jakos znosisz, jestem ciekawe co lekarz ci na to powie
kochana ale lekarz mi nic nie poradzi
am przepisal naproxen i powiedzial, uroki ciazy
jedynie naturalne sposoby, masaze, ciepla odprezajaca kapiel
i juz

a moje bulki z dynia sie pieka
Stary 2011-02-04, 17:47   #3592
andziot
Zakorzenienie

Zosia mnie zmusza do "lalalala" (czyt. mamo włącz piosenkę)
no to lecą dziecięce piosnki i Gabi w brzuszku kopie aż miło

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:47   #3593
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasiula ja tez mam 10 na plusie wyszlam z 55 przy 171 cm wzrostu i juz jestem 65 wiec nawet sie nei ludze i jestem pewna, ze dociagne do 70 ciu, ale juz przestalam sie przejmowac
no pewnie bo nie ma czym
Nikosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 17:49   #3594
anula_81
Zakorzenienie

eee myslalam ze bedzie gorzej, szybko sie was czyta dzisiaj i tematy lekkie a ciekawe

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
U nas w tym roku na szczęście żadne wesele się nie szykuje, mam ich doś po poprzednim roku bo były aż trzy, jedno w sierpniu dwa we wrześniu, na ten rok na razie cisza chyba że coś wypadnie po drodze

Mamy jedynie komunię, ale już wiem że na nią nie pojedziemy.

szkoda że u mnie nie ma TBS musi mi wystarczyć masełko z Farmony, ale te z TBS kuszą i nie tylko masełka ale i inna pielęgnacja.
u nas jest wesele mojej psiapsioly 23 maja wiec nawet sie nie ludze ze pojedziemy szczegolnie, ze musielibysmy leciec do PL, a to juz troche zbyt duzo, ubolewam, ale z 2 tygodniowym niemowlaczkiem jestem realistka, nie damy rady
Cytat:
ohoho

my mielismy wesele 2009 rokutrwalo do 5.30
a wyszlismy z niego o 6.30
bo asami z tz postawilismy sobie flaszke i ja pilismy
we 2

kurcze ale mi wiecej brzuch twardnieje podczas lezenia;/

u nas skoncyzlo sie ok 6:30, my poszlismy spac o 9-tej a o 10:30 juz wstawalismy na sniadanie
Cytat:
Nasi goście weselni ostatni też wyszli ok. 6 rano (ale powiem szczerze, że miałam ochotę ich już wygonic ), my byliśmy w domu ok. 8:00 rano, a poprawiny na 14:00 . Ciężko było, ale chętnie przeżyłabym to jeszcze raz
no u nas na szczescie nei byklo poprawin tylko sniadanko ale i tak duzo znajomych zostalo w hotelu i dojadalismy resztki z jedzenia, bo hotel byl wynajjety do poniedzialku wiec w sumie cala niedziele, tez przebalowalismy
Cytat:
mimbi przynajmniej masz wesoło

wklejam mój brzuszek
wow!!! teraz juz wiem dlaczego dziewczyny pisaly ze jak na ten tydzien to nei jest brzuszek duzy! masakra a jak jeszcze raz doczytam ze narzekasz na wage...to
Cytat:

wiesz jakie pozniej mialam torsje żołądkowo -jelitowe? masakra jakas ale wypilam duzo goracej herbaty malinowej i mi przeszlo, nie patrzac na tv poszlismy z Tż spac chyba juz o 21, a dzisiaj sie obudzilam o 8.30
Kasienko mam nadzieje, ze juz zadnych torsji nie masz, ja dzisiaj rano mialam potworne kolki znowu, dalej mnei troche mecza, mam nadzieje tylko ze w nocy znowu mnie nei dopadna, ale wydaje mi sie ze mala znowu sie tak pzrekrecila bo taka gorka jest w miejscy gdzie jest zoladek wiec pewni znowu dupka siedzi na moim woreczku zolciowym
Cytat:
Dzień dobry!

anula_81 Ja też mam zakaz... Ale go skutecznie omijam kupując większe rozmiary, bo przecież jak są ubranka po 10zł, to nie można po prostu nie wziać...
.
dokladnie robie to samo! zaraz wam wkleje zdjecia ostatnich zdobyczy
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ja mam wesele najlepszej przyjaciółki końcem kwietnia, czyli zostanie mi ponad miesiąc i mam zamiar iść i dobrze sie bawić.
Tylko.... W czym to iść??

Może coś takiego.....

jeszcze mi zostaly ze 2 stronki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 17:59   #3595
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana ale lekarz mi nic nie poradzi
am przepisal naproxen i powiedzial, uroki ciazy
jedynie naturalne sposoby, masaze, ciepla odprezajaca kapiel
i juz

a moje bulki z dynia sie pieka
oby ci przeszlo

szkoda ze nie mam piecyka...zjadlabym jakies ciasto

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Kasienko mam nadzieje, ze juz zadnych torsji nie masz, ja dzisiaj rano mialam potworne kolki znowu, dalej mnei troche mecza, mam nadzieje tylko ze w nocy znowu mnie nei dopadna, ale wydaje mi sie ze mala znowu sie tak pzrekrecila bo taka gorka jest w miejscy gdzie jest zoladek wiec pewni znowu dupka siedzi na moim woreczku zolciowym
tak przeszlo mi, choc czuje sie taka ciezka dzisiaj, moje tez sie tak uklada ze nieraz tchu nie mozna zlapac lub mdli mnie gdy kopie mi po zoladku
juz nie duzo nam zostalo
Nikosia

Stary 2011-02-04, 18:01   #3596
anula_81
Zakorzenienie

ostatnie strony!!!
ja tu nadrabiam a wy juz pewnie 4 nowe naskrobalyscie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wiecie jaki skurcz mnie chwycil w nocy?!
kiedys po lekach mialam b.czesto skurcze szczegolnie w stopy i to takie silne wiec jakos skurczy sie specjalnie nie boje, ale ten to byl gigant!
jak mnie chwycil w lydke to myslalam ze umre z bolu, pierwszy raz mialam taaaaki skurcz!!!

a dzisiaj nogi wyprostowac do konca nie moge, mam obolaly miesien, lece dzisiaj do aptetki po magnez bo ja juz niechce wiecej az takich surczy.
powiem ci Agusiu ze ja biore magnez codziennie a i tak mnie lapia skurcze lydek, to podobno normalne ale wiem, bol straszliwy, powiem ci, ze w nocy ja nawet wiem kiedy sie to dzieje, kiedy mam takie zastale nogi i chce je wyciagnac rozciagnac sie i wtedy ciach SKURCZ
Cytat:
Dzień dobry Kochane!
mam nadzieje, że wszystko mi zacytowało ... bo.... .

JA dziś JADĘ zobaczyć SYNUSIA ))))))))))))!!!! Wizyta o 17.45 !!!
Trzymajcie kciuki!!!!

anula_81 - wrzucam "rzut mojej łazienki ma się te zdolności no nie? na niebiesko to jak jest teraz, na czerwono to co ja sobie obmyśliłam, może dobrze może źle - jakby Ci zdrówko pozwalało na zerknięcie byłabym Ci wdzięczna.
musze tam zmieścić umywalkę min 55cm, prysznic, pralke 60cm no i jakąś szfkę - nie mogę niestety rur przeciągnąć nigdzie - jak to w bloku, mógłby cały blok się posypać .

miłego dnia dziewczynki!
no dobrze, ze tego postu nie przeoczylam! mozesz mi wyslac to jeszcze raz na priva albo ci wysle maila, bo malej rozdzielczosci ten szkic i nie moge doczytac

nooo to teraz moge wrszcie z wami na biezaco pisac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 18:06   #3597
asiak1981
Rozeznanie

agus- zdolniacha z ciebie! Aż mi ślinka poleciała!

Chrzest-planuje na czerwiec. Kasię chrzciłam jak miała 1 m-c i 3 dni, akurat dzień wcześniej skończył się pierwszy skok rozwojowy i przespała całą mszę a popołudniu budziła się głównie na cyca.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 18:09   #3598
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
i tak jak pisze the_sania mogloby byc wytykane placami,
Powiem tak - mnie nikt palcami nie wytykal, ze nie chodzilam na religie, to raz i bynajmniej nie czulam sie jakas gorsza. A dwa, ze jak powodem chrztu ma byc tylko to, zeby dzieci sie z niego nie smialy, to chyba sie to troche mija z celem chrztu?
No coz, to jest zawsze drazliwa sprawa.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:14   #3599
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
tak przeszlo mi, choc czuje sie taka ciezka dzisiaj, moje tez sie tak uklada ze nieraz tchu nie mozna zlapac lub mdli mnie gdy kopie mi po zoladku
juz nie duzo nam zostalo
mnie tez czasami tak tchu brakuje, ze siedze w pracy i normalnie nie wiem robi mi sie tak slabo na chwile, ze nei wiem co sie dzieje i po kilku minutacvh dopiero oddycham znowu normalnie
Cytat:
no pewnie bo nie ma czym
no wlasnie! bojkotujmy narzekanie na wage w ciazy))
Cytat:
Zosia mnie zmusza do "lalalala" (czyt. mamo włącz piosenkę)
no to lecą dziecięce piosnki i Gabi w brzuszku kopie aż miło

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 18:18   #3600
principessina
Zakorzenienie

mimbi chodzi mi o to, ze jesli ja bylam wychowana w wierze katolickiej i mamy z mezem slub to chcielibysmy przekazac naszemu dziecku podstawy religii chrzescijanskiej, czy sie chodzi do kosciola czy nie to moim zdaniem nie ma nic do tego, bo kosciol to dla mnie pewnego rodzaju organizacja, a co dopiero ksieza...do spowiedzi w ogole nie chodze, bo uwazam, ze ksiadz jest normalnym czlowiekiem i nie ma prawa decydowac o rozgrzeszeniu, ale to juz glebszy temat

a jeszcze co do wytykania palcami (bo o czuciu sie gorszym nie wspomnialam bynajmniej...), wlasnie tak sobie mysle, ze to nie inne dzieci ew. wytykaj palcami jak cos tylko dorosli, a jesli sa to dzieci to wlasnie jest wina rodzicow, ze nie akceptuja innych form religii czy odmiennego zdania.

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-02-04 o 18:20
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości