|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
idę do fryzjera na farbowanko do profesjonalnego salonu
![]() (czyt. do kuchni do mężula)
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Taki argument mnie rozwalił i sie zgodziłam. Powiem Ci tylko andziotku, ze jak męzowi pozwolisz kupic, to przepadniesz.... ciagle granie ![]() Cytat:
co do komody to takze podobają mi sie takie jak agus nabyła i pojade zakupić biała - bo do łazienki bedzie mi pasowała ![]() http://www.ikea.com/PIAimages/15051_PE098981_S4.jpg
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-06 o 20:30 |
||
|
|
|
#4083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
400 zl ta wmiary 123 wys x 80szer x 48 gleboka
|
||||
|
|
|
#4084 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Super, dzięki za porady, zakup karuzelki póki co zaznaczam na szaro
![]() Cytat:
![]() Ale jeśli masz siedzieć w domu i się zamartwiać to ja bym dla świętego spokoju odwiedziła ginka Cytat:
Mój mężyk też zakupił PS3 i "mąci" czasem do późnej nocy ale niech korzysta póki może ![]() Dziewczynki!! Wątek nam się znowu kończy ![]() Póki co, mam jedną propozycję tytułu od mary poziomkowej: "Pierdyliard pokus kulinarnych i inne sprawy okołociążowe, tak to my - mamusie majowo-czerwcowe." która mi osobiście baaaaardzo się podoba ale jeśli ktoś ma inne ciekawe pomysły, np. kasia24 to zapraszam do radosnej twórczości ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
W pierwszej szufladzie to myślałam o jakichś kosmetykach, szczoteczce do włosów, pampersach, kremach, cążkach i innych duperelkach a dalej same ciuszki. Jak myślicie damy radę czy już szukać czegoś dodatkowego?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-06 o 20:52 |
|||
|
|
|
#4085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja tez mam zjazdy co 2 tyg, z tym ze sobota i niedziela, piatek wolny przewaznie. tez mam obrone w czerwcu![]() Cytat:
no wlasnie dzisiaj rozmawialam z taka przesympatyczna dziewczyna ktroa dolaczyla do nas teraz, bo miala przerwe i mowila mi ze moglabym sobie zalatwic zeby przychodzic na same egzaminy. kochane, wczoraj siedzialam prawie ze dzielnie do konca, a dzisiaj poszlam po 2 wykladach. od rana mialam napuchniete nogi, do tego stopnia ze kostek nie mam, na lydkach chce mi skore rozerwac, i mam popuchniete do kolan pojechalam do rodzicow, przespalam sie 2 godiznki, z nogami na poduszce i nic lepiej. mam baniaczki od rana, a w czoraj wygladaly jeszcze gorzej. boje sie ze znowu sie zaczelo z tym puchnieciem........ bo to chyba nie normalne ze mam nogi od 9tej popuchniete i nawet po odpoczynku nie schodzi?????????????????: confused: laseczki piekne brzusie i ciuszki |
||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
moria, ja względem tej komody mam dokladnie identyczne plany jak Ty i liczę ze damy rade
a TZeciki.. cóz - tak jak mowisz, niech korzystaja poki mogapije kefirek ![]() agnieszka, hardcorowy ten czerwiec bedziemy mialy Biedulko... wspolczuje z nozkami ale widze ze pomału tez zaczynam puchnac... obraczki juz nie wloze
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-06 o 20:48 |
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez gdzieś czytałam ze spostrzegawczość rozwija, kolorki i ze wo gule dziecko jest ciekawe tej karuzeli...tak jak listków na wietrze
|
|
|
|
|
#4088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
argumenty dobre !!! przeczytałam meżulowi i powiedział, że on też tak może robić ![]() bardzo był ochoczo nastawiony więc przepadłam ![]() fryzjerem nie jest, ale przeszedł kurs farbowania żony Cytat:
jak wygra to będziemy mieć najorginalniejszy tytuł na całym wizażu ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
siedzę w farbą na odrostach
|
|||
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi bardzo podobają się meble, coś na ten styl.. wg mnie fajne, chociaż nie wiem czy zdecydowałabym się na takie do dzieciowego pokoju: http://dino.sklep.pl/nowy/baby-vox-p...ka-p-5041.html Moja mama mnie wyśmiała jak jej kiedyś pokazałam heh Ja potrzebuje tylko lóżeczko i komodę, i koniecznie chce komplecik.. może jeszcze jakaś półka na ścianę.. szafa póki co niekoniecznie |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi póki co czasem puchną stopy i dłonie gdy dłużej pochodzę. A wcinasz dużo soli?
|
|
#4092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic. idę dalej nadrabiać
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-06 o 20:59 |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
andziot, no to jeszcze jeden argument Ci dam od mojego małża dla Was - Gabrysie nasze kochane i Twoja Zosienka najdroższa
beda mogly na bluerayu bajki ogladac ![]() W komputroniku mozna o stówke taniej niz w empiku kupic - po 1299zl. Szkoda, ze zobaczyłam to 20 min temu A generalnie zabawa fajna i wiecej opcji niz w xboxie, nawet to wifi ma i pociupałam już sobie obline w tetrisa wprawdzie stare ale jare ![]() Wysoko szkolonego masz meza Chyle czoła ![]() moria, do mnie tez tytuł poziomki przemawia agus, smacznego
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-06 o 20:59 |
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może fotka dla nas? |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy mój mężul się pyta w co gra twój Tż ????
|
|
|
|
#4097 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja juz po prysznicu, na razie innego plamienia nie bylo, wiec nie wpadam w panike, serduszko slicznie bilo, sluchalismy, wiec nie panikuje, za tydzien id edo gina na 3D wiec jakby bylo cos nie tak z szyjka, czy tez z przeplywami i lozyskiem to wypatrzy prawda?
Cytat:
co do pokoju, to wlasnie mysle, zeby nakleic cos na tej scianie, dwie pozostale ta z oknem i drzwiami sa biale, ale moze je malniemy tez tak jak na tych zdjceciach przerobilam nie wiem ale juz jestem uspokojona, ze da sie z tego cos ladnego wyczarowaca literki cuudne! wlasnie szukam z TZtem Zosi uwielbiam rzeczy handmade ![]() Cytat:
co do wozka, to ja jestem za wielkimi kolkami! to po prostu wygodne! Cytat:
) i podziel mi sie tu ciastkiem ale juz!!!![]() Cytat:
)))))Cytat:
![]() http://allegro.pl/fisher-price-karuz...439460722.html Cytat:
![]() oj zebym jutro miala taki zapal do projektow w pracy jak mam do dzieciowego pokoiku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90120574 ![]() aaa no i wysylam wam link do filmiku, moze wam sie spodoba i ktoras sie dopatrzy tego falowania brzuszka ktorym ja sie tak ekscytuje ![]() http://www.youtube.com/watch?v=fj8F0o40_AY |
||||||||||
|
|
|
#4098 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i muszę mu kupić.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Matko myślałam, że padnę jak zobaczyłam to zdjęcie. Super taka fotka i brzuch i morze Cytat:
Cytat:
![]() Mój młody kiedyś wziął sudokrem i chciał sobie buzie posmarować, nie dość, że miał nawet na oku to jeszcze cała kanapa była w maści. A jak Tż kupił nowy Tv to sobie młody pomalował kredkami świecowymi, do dzisiaj mamy pamiątkę Cytat:
![]() W ikejce są chyba jeszcze te karuzelki, bardzo delikatne z pluszowymi misiami, one fajnie wyglądają. Cytat:
Anula miałam Ci napisać, że spokojnie z tym niebieskim. Przecież nie musisz małej ubierać tylko w róże. Mój młody miał dużo czerwonych, bordowych ubranek i to właśnie w nich wyglądał przesłodko ![]() Przy przeglądaniu zdjęć zauważyłam, że nawet różowe ubranka miał Tak po za to ja się witam na wieczór. Byliśmy dzisiaj całe popołudnie na spacerku, trochę po sklepach pochodziliśmy ale z dziecięcych ubranek nie kupiłam nic- twarda jestem Hehe
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny śliczne brzuszki
Paulizia urocze butki ![]() Zaraz wstawię zdjęcie mojego grubego brzucha
|
#4101 | ||
|
Rozeznanie
|
OMG Dziewczyny ale Wy lecicie z tymi postami....
Ja jeszcze pracuję i miałam ciężki okres ostatnio w pracy ale dzielnie nadrabiałam strona w stronę.... ale jak dzisiaj zobaczyłam, że jeszcze mi zostalo jakieś 30 do nadrobienia to i przyznaję się bez bicia ominęłam 20 stron i doczytałam ostatnie 10... normalnie należą mi się ciekawe czy ktoś mnie jeszcze pamięta... ![]() Cytat:
Znajomi, którzy już dzieci posiadają mają różne doświadczenia... jedni nie mieli wcale i nic ich córeczce nie brakuje drudzy mieli ale jak tylko ją włączali, to mały od razu zaczynał wpadać w histerię i płakał jak szalony, a trzeci sobie bardzo chwalą... więc to wszystko chyba zależy od maluszka... My kupiliśmy taką http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...440660913.html (któraś z dziewczyn tez ją wklejała daaaawno temu, że taką kupiła) używaną ... właśnie od tych znajomych, co ich mały dostawał histerii jak ją włączali... Zobaczymy jak to będzie... jak naszemu Oliwierkowi nie będzie pasowała, to odsprzedamy dalej i tyle Cytat:
Ddaaiissyy właśnie ta komoda, którą wkleiłaś też mi się bardzo podoba... bo to ta sama seria, co ta którą mam tylko sporo niższa i tak jak pisała Moria pasowałaby pod przewijak... ciągle bije się z myślami, czy kupić coś na styl takiego przewijaka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805 czy jednak komodę i na to taką nakładkę przeiwjakową cwany ![]() A co do łóżeczka, to ja ciągle mam mętlik w głowie... ostatnio na tapecie mam taki zestaw http://allegro.pl/arus-lozeczko-szuf...446444491.html kolor orzech... W tym zestawie jest łóżeczko, pościel z ochraniaczem i wypełnieniem, materac i przybornik (nie uważam za konieczny ale skoro jest w zestawie )... cena wydaje mi się w miarę ok za cały ten zestaw tylko tak trochę mam obiekcje co do tej pościeli czy ona będzie w miarę fajna gatunkowo... no i oczywiście tego koloru co mi się podoba to jest niedostępny no ale tyle tam kolorów, że coś się na pewno znajdzie ![]() I jeszcze mam pytanko odnoście pasów poporodowych... widziałyście takie "cudo" http://www.bellybandit.pl/, a może któraś z mamuś coś w tym stylu nosiła i ma jakieś spostrzeżenia... Zastanawiam się nad kupnem... Ale chyba ile osób tyle opinii... Niby lekarze i położne nie zalecają, a już na pewno nie od razu po porodzie... a tutaj napisane, że najlepiej zacząć stosować jeden, dwa dni po porodzie i że rewelacyjne działanie ale cena też niezła, bo na allegro ok 230-290 zł ![]() Sama nie wiem... we wtorek mam wizytę u ginka, to zapodam temacik ale jakoś wątpię, że wyrazi swoja aprobatę dla tego pomysłu hehe ![]() Idę zmieniać avatarka |
||
|
|
|
#4102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aktualnie mam 118/85 p.93 jaki kolorek robisz? Cytat:
|
||
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie ma
Ale były tylko dwie ćwiartki - serniczka z truskawkami i biszkoptowego z kremem z bitej śmietany i owocami ![]() Piccolo też wypite...
|
|
#4104 |
|
Raczkowanie
|
28 tygodni i 2 dni (o ile dobrze policzyłam)
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
jakas gra "uncharted 2" a już mi oświadczył, ze jutro musi sobie kupić god of war III
Siasiek... to ja już sie nic nie odzywam, bo tylko Waszych mężów wodzę na pokuszenie Zakupowe pokuszenie oczywiscie
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuuurcze ale ten tytuł się nie zmieści
Maksymalna długość starczy na coś takiego: Pierdyliard pokus kulinarnych + sprawy ciążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 11 lub Pierdyliard pokus kulinarnych + sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe ew. jakaś inna modyfikacja na taką ilość znaków
|
#4107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nikuś? Niki? jakie zdrobnienie od Nikodema?? A ja sobie kupiłam własnie tą karuzelę z Fisher Price na ebau za 10 eurasków, nową za tydzień odbieram, jak przy okazji będę w Dojczlandzie ![]()
|
||
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
W Adriankowym pokoiku stoi narazie tylko komoda na ciuszki i nic poza tym... Musimy jeszcze dokupić łóżeczko i pare jakis gratów żeby wypełnić pokoik mniej więcej... Myślę, że jakieś pudełka z zabawkami się postawi i też będzie dobrze.
|
#4109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
akurat moim promotorem bedzei prodziekan(spoko) wiec pogadam z nim i zalatwie zaswiadczenie |
||
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że warto ! co do pasów to nie pomogę bo ja nic takiego nie używałam i zastanawiam się czy to w ogóle działa ![]() brąz, standardowo śliczniutki Cytat:
![]() on gra w GT5
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
my wlasnie wrocilismy ze spacerku

będę leżała i pachniała
na dole - masakra jakaś.

to zapraszam do radosnej twórczości
Miłego dnia dla Was
pojechalam do rodzicow, przespalam sie 2 godiznki, z nogami na poduszce i nic lepiej. mam baniaczki od rana, a w czoraj wygladaly jeszcze gorzej. boje sie ze znowu sie zaczelo z tym puchnieciem........ 

02.08.2014
i przyznaję się bez bicia ominęłam 20 stron i doczytałam ostatnie 10... normalnie należą mi się
Znajomi, którzy już dzieci posiadają mają różne doświadczenia... jedni nie mieli wcale i nic ich córeczce nie brakuje 
no ale tyle tam kolorów, że coś się na pewno znajdzie