|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Żel lniany to zupełnie coś innego,jak narazie jestem zachwycona ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Mod-Śnieżynka
|
Żel lniany trzymam w opakowaniu po odżywce, a nie w butelce. Tak jest mi wygodniej. Żel lniany nawilża włosy, dlatego jest taki fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Witajcie wizażanki!
![]() Weszłam na wątek o kręconych włosach bo do swoich już naprawdę nie mam siły i proszę co znalazłam ![]() Nigdy wcześniej nie słyszałam o czymś takim jak żel lniany i chciałabym go wypróbować, ale nie wiem co powinnam po jego nałożeniu z włosami robić ![]() Moje włosy są dość dziwne ![]() ![]() Chciałabym coś z tym zrobić, tzn z tymi prostymi, jakoś je podrasować ![]() Co powinnam w takim razie po nałożeniu żelu zrobić i czy w ogóle jest sens jego używania...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz zadbać o kondycję włosów zapraszam tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=473611 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
Czy żel musi długo stać ja właśnie robie to cudeńka (zobaczymy jakie będą efekty, mam nadzije eże dobre bo moje włosy pięknie się kręciły a teraz zaczynają niektóre się ładnie kręcić niektóre się prostują inne mocno falują i wyglądają tak nijak) włąsnie się zaraz zrobi jest 17:40 ok 21 bedę myć włosy czyli tak o 21:20 bedę mogła go nałożyć na włosy?? Proszę o szybką odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Mala122 - jasne że możesz nałożyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Rozeznanie
|
Czytałam że siemie lniane bardzo nawilża i nabłyszcza włosy. Chciałam się jednak upewnić, czy nadaje się ono tylko do kręconych włosów? Jestem po keratynowym prostowaniu i obawiam się że ta płukanka może je powywijać
![]()
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PoniewAż utrwala loki i podkreśla skręt ![]() Jako maska do spłukiwania nada się do każdego rodzaju włosów ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-01-31 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
A ja mam problem z żelem lnianym. Loki po nim są cudowne, ale gdy tylko odgniotę to się rozprostowują. Raz wymieszałam z żelem Joanny Rzepy z odzywką ale coś dziwnego się z nim porobiło, z loków spadały mi białe płatki, wyglądało jak łupież. Więc nie wiem, jak i kiedy łączycie żel lniany ze sklepowym? Nie wiem, jak ten glut połączyć w gładką masę ze zwykłym, może zmiksować albo hm, nie wiem. Bo efekt jest fajny ale nietrwały, dobrze się w nim śpi bo włosy się robią w takie 'sucharki' jak mówię więc na noc są zabezpieczone, jeszcze nie udało mi się zbyt potargać w ten sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Być może to wina składu żelu. Próbowałaś z innym? Im prostszy, tym lepiej - tak myślę. Miksowanie to niezły pomysł, ale powinno wystarczyć dołożenie żelu, zamknięcie pojemniczka i mocne wstrząśnięcie.
Ja nie mieszałam nigdy żelu lnianego ze sklepowym (w przeciwieństwie do kombinacji emulsji humektantowych ![]() ![]() Może zastanów się nad całym zestawem użytym z żelem lnianym? Może nie gra z odżywką b/s albo d/s?
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
ja dodała do żelu lnianego łyżke miodu ifajny efekt wyszedł włosy mi się nie pusza i ładnie kręcą i są takie gładkie znaczy może nie gładkie no po prostu fajne przedewszytkim nie puszą się :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
u mnie raczej poszczególne rzeczy się nie gryzą, włosy są rzadko marudne, jeśli się nie układają to dlatego, że mnie chciało mi się ich ugniatać zbyt długo lub robiłam to bez serca. Jakoś nie wyobrażam sobie jak jednorodny całkowicie glut lniany tylko przez wstrząśnięcie połączyć z czymś, w sumie mam resztę w lodówce, nie czuć go jeszcze ale niedługo będzie więc chyba zmiksuję go z jakąś odżywką i położę jako ds. A nowy spróbuję połączyć z czarnym żelem isany, byłby ideał wtedy
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- u mnie raczej poszczególne rzeczy się nie gryzą, włosy są rzadko marudne, jeśli się nie układają to dlatego, że mnie chciało mi się ich ugniatać zbyt długo lub robiłam to bez serca. Jakoś nie wyobrażam sobie jak jednorodny całkowicie glut lniany tylko przez wstrząśnięcie połączyć z czymś, w sumie mam resztę w lodówce, nie czuć go jeszcze ale niedługo będzie więc chyba zmiksuję go z jakąś odżywką i położę jako ds. A nowy spróbuję połączyć z czarnym żelem isany, byłby ideał wtedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli to drugie, to czy wlosy nie sa sztywne, albo lepkie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nawet jakby na suche tak super się sprawdzał...to mnie pewnie i tak by zakleił ;P Pół łyżeczki miodu na litr wody sklejał mi włosy, więc...no comments ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Przyczajenie
|
nie śa lepkie ja nakładma wieczorem i sporo nakładam tego żelu że zawsze jak wstaje rano to mam takie mocno stywne i wystarczy je troszeczke pougniatać i sa takie własnie fajne taki nawet efekt pianki wychodzi mi sie podoba ale kazdy ma inne gusta a o tym się podobno nie dyskutuje
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- trzeba tez pamiętać że każdego włsoy inacze się zachowają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Zachecona tym watkiem zrobilam wczoraj swoj pierwszy zel lniany
![]() Gotowalam 15 min, konsystencja fajna. Przetrzymywalam w szklanym pojemniku w lodowce. Dzis rano uzylam go jaki stylizatora przed suszeniem dyfuzorem. No i niestety klapa ![]() ![]() Myslalam, ze on chociaz troche podkresli skret a tu wrecz przeciwieni! Z moich lokow robily sie fale.. Na dodatek puszace sie. Kompletnie mi ten zel nie sluzy ![]() A szkoda, bo myslalam, ze znalazlam fajny srodek do kreconych wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do rozkrecenia sie - no niestety, nie kazdemu wszystko sluzy, moglo tak byc, szkoda wielka. ale co do tej szorstkosci to wierzyc mi sie nie chce. dla mnie lniany glutek jest sam w sobie mega sliski, na wlosach - to samo. nawet jak myje wlosy 2 dni po jego nalozeniu to pod wplywem wody znow czuje te sliskosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdy mam go w dloniach rzeczywiscie daje poslizg, ale gdy go nakladam na mokre wlosy to staje sie zupelnie inny. Jak go rozprowadzam, to czuje jak mi ciagnie wlosy. Sama nie umiem tego opisac, ale uczucie jest podobne jak przy prostowaniu wlosow prostownica z postrzepionymi plytkami, ktora szarpie wlosy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
|
Poczekaj, a może nie podpasowało mu to, co nałożyłaś razem z nim? Co poza tym nakładałaś (od chwili zmoczenia włosów)?
![]() |
#355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
|
Nakładałaś na suche i wcześniej niemyte?
No to może się okazać, ze zupełnie inaczej zachowa się na włosach świeżo umytych i odciśniętych. Próbuj, bo może włosom nie pasować, ze nakładasz na suche własnie. On może też podkreślić efekty niewłaściwej pielęgnacji.
![]() |
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
|
OK. A ja poprosiłam, byś wypisała wszystko, co nałożyłaś od chwili zmoczenia włosów do ich umycia
![]()
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiec szampon przywracajacy blask bez parabenow z Yves Rocher oraz odzywke Pantene Pro V do wlosow farbowanych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
|
Cytat:
Może być tak, ze nie zgodził się z czymś z tych produktów. Żele sklepowe mają to do siebie, ze reagują w zestawie. Podobnie jest z lnianym.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.