Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 17:47   #3421
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Jokr ja też kupiłam tą komodę w Ikei,tylko nasza jest ciut mniejsza

nastka życzę duuużo zdrówka!

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

deneb domyślam się,że przez ucho tego nie robią,hehe

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:53   #3422
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Nie no chciałam się zabrać za pakowanie torby... a ja...nie mam torby

więc puściłam pranie z małymi ciuszkami

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:54   #3423
prunelle
Wtajemniczenie

diatoma, śliczny pokoik, bardzo ładne kolory!

Nastka, witaj i gratuluję serdecznie 35 tygodnia i wytrwałości, tak trzymać

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wystarczy wtedy zwinąć i będzie ok tak pod spód pozwijasz i będzie to tak samo jak do łożeczka 135cm to dużo a łóżeczko ma 120cm długości ale wystarczy zwinąć na końcu tak pod spód i będzie ok

Olusia nie przejmuj się ja mam gdzieś to co mi inne opowiadają o szpitalu każdy poród jest inny i tyle. dużo osób mi mówi po prostu: a co ja ci będę opowiadać przeżyjesz to zobaczysz a są osoby które tylko mnie widzą to: ooo bedziesz rodzić w szpitalu w x? ja tam rodziłam, masakra, pękłam wzdłuż i wszerz, dziecko mi próżnociągiem wyciągali, lekarz mi po brzuchu skakał, prawie zeszłam z tego świata a ja się uśmiecham i mówię : ach widzisz tylko to było 15lat temu
no i bardzo słusznie, nie można się dać przestraszyć, każdy by tylko opowiadał mrożące krew w żyłach historie, bo to ciekawsze i robi większe wrażenie, ale nie można się źle nastawiać!
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
chciałam zrobić zamówienie w doz i wyszło ponad 300zł zastanawiam się czy to wszystko jest potrzebne.... tzn nie chodzi o kasę - ale no właśnie macie to już kupione??

1 x Alantan Plus, maść, 30 g z myślą o brodawkach
1 x Aspirator Sopelek, do usuwania wydzieliny z nosa, 1 szt
1 x Bella, patyczki higieniczne, 200 szt
1 x Bella, płatki kosmetyczne, bawełniane, kwadratowe, 50 szt do przemywania buzi
2 x Bella, podkłady higieniczne, Mamma, 10 szt do szpitala ( mam w domu jeszcze 1 paczkę i absorgyn też)
2 x Bella, podpaski Nova maxi, 10 szt wiadomo
1 x Bella, wkładki laktacyjne, Mamma z przylepcem, 30szt
1 x Bepanthen, 5%, krem, 30 g też z myślą o brodawkach
1 x Canpol, gruszka do nosa, aspirator, 1 szt jakby Sopelek nie podpasował
1 x Enema, roztwór 150 ml (jednorazowego użytku) lewatywa bo nie wiem czy w szpitalu trzeba mieć swoją
1 x Hipp, herbata dla kobiet karmiących BIO, 1,5 g, 20 saszetek
1 x Kompres włóknisty jałowy Medicomp, 5 cm x 5 cm, 4 warstwowy, 50 szt do pępka
1 x Molinea Plus-L, podkłady, 40 x 60cm, (Hartmann), 30 szt na przewijak/do łóżeczka/łózka
1 x Octenisept, dezynfekcja skóry i błon śluzowych, 50ml (atomizer)
2 x Seni Soft, podkładka, higieniczna, 90cm x 60cm, 5 szt do szpitala
1x Sudocrem, krem antyseptyczny dla dzieci, 60 g do szpitala mały / do domu mam też duży
1 x Tantum Rosa, 500 mg, proszek, 6 saszetek
1 x Termometr IRT-3020, do ucha, (Braun) do ucha/czoła nie mam ani jednego w domuDół formularza

Diatoma mamy chyba te same meble ( łóżeczko/przewijak i dodatki też ) heheh super to u Ciebie wygląda - u mnie jeszcze nie złożone

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:05   #3424
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem, że to jeszcze daleko ale w tym tempie to szybko skończymy wątek dlatego tez musze wam napisać jaki właśnie przyszedł mi tytuł do głowy....oczywiście nie chcę nikogo urazić - to raczej tak dla humoru
pączusie jeszcze nadziane czekające na szybkie rozwiązanie - mamy marzec-kwiecień 2011
nika super tytul, bardzo mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
rozpoczynam dziś 33 tydzień
Gratulacje diatoma, jeszcze tylko 7

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Wlasnie urodzila zdrowa coreczke 3250... ..i pelno wloskow......
trzrazyi..gratulacje !!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene hahahaha Biedne to moje
bosti ja nie wiedziałam,że bączyska mogą tak przestraszyc dziecko
hahhahahah...czarna to mnie rozbawilas tymi bakami

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
WZdjecia sa nie zadobrej jakości bo robiłam tel z monitora
Mora bardzo wyrazne zdjecia, synus ma sliczny nosek i usteczka, na pewno bedzie sliczniusi

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ja kupiłam taką kieckę 37tc
podobno po ciąży też można nosić i dobrze wygląda
Mordka, a gdzie kupilas?Bardzo ladny fason i do tego ten kolor..super!!

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
pewnie dlatego że grzywkę idę zrobić a nie miałam grzywki jakieś 20 lat
wanilia...grzywki sa teraz w modzie, wiec idz zaszalej

[QUOTE=diatoma;24992666]iweczka zrobilam zdjecie przy okazjji pokoju QUOTE]

Diatoma, naprawde sliczny pokoik...tez mam taka sama komode.Ty to juz jestes gotowa na przyjscie dzidziusia, nie to co ja. wszystko w kartonach jeszcze
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:07   #3425
Mirabilka
Zakorzenienie

Montii ja też nie mam torby - tyle, że ja prawie miesiąc po Tobie do kolejki.

A właśnie się mega wkur...zyłam...zdenerwowa łam. Nie chce ktoś teściowej odkupić - albo lepiej gratis ją oddam!!!
Nie pomogła w niczym nigdy/ teraz w ciąży słyszę tylko komentarze
" no jak to to wy jeszcze nie macie wózka"pomocy z jej strony Zero, ani psychicznego wsparcia nie mówiąc już o finansowej bo nawet małemu by paczki pampersów nie kupiła... pojechał TŻ do nich po jakieś nasze rzeczy bo tam jeszcze są i mówię mu, że jak tam będzie to ma zadzwonić bo chce torbę żeby przywiózł, szlafrok - bo miałam nowy schowany itd itp.. a w tle słyszą "JĄ" i komentarz " a po co jej to jak jeszcze ma dwa miesiące i bezczelny śmiech" ... kuźwa co za babiszon.. nie dość, że liczyć na nią nie można to jeszcze komentuje...
no to się wygadałam - a później pewnie TŻ się oberwie... tylko za co? że mamunia nie myśli... jejku żebym ja była dobrą teściową

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:11   #3426
Montii
Zakorzenienie

Mirabilka współczuję:/ Ja nie mam teściowej, czasem trochę żałuje nie wiem jakby to w ogóle było... a może to i lepiej, patrząc na akcje niektórych..;/ nienawidzę komentarzy i wtrącania się...mądrości bóg wie jakich i pouczania... ;/

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 18:43   #3427
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mirabilka współczuję:/ Ja nie mam teściowej, czasem trochę żałuje nie wiem jakby to w ogóle było... a może to i lepiej, patrząc na akcje niektórych..;/ nienawidzę komentarzy i wtrącania się...mądrości bóg wie jakich i pouczania... ;/
chyba zazdroszczę...
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:45   #3428
Montii
Zakorzenienie

Castia no chyba faktycznie lepiej nie mieć.. bo jakby mi się ktos tak wtrącał to chyba bym umarła..

ja strasznie alergicznie reaguje na 'dobre rady 'znajomych..a one sa od czasu do czasu, a jakby mi teściówka tak co chwilę to .. szok

ostatnio znajoma 'a po co wy nowe kafle kładziecie jak mały zacznie chodzić to i tak poniszczy ''
what?! kafle mi dziecko zniszczy?!

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 18:56   #3429
Mirabilka
Zakorzenienie

Montii może Ty zamiast Fabianka to Herkulesa pod serduchem nosisz

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:00   #3430
Montii
Zakorzenienie

haha no może

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 19:10   #3431
bosti
Zadomowienie

mirabilko allantan plus i bepanthen to prawie to samo, więc z jednego z nich możesz zrezygnować

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 19:13   #3432
Glodomorek
Zakorzenienie

Hej dawno mnie nie było, bo byłam w trakcie przeprowadzki i zwyczajnie brakło czasu. Byłam dziś na kontroli u ginekologa i jutro z samego rana jadę na oddział patologii ciąży, bo ani ja nie tyję ani maleństwo nie rośnie... Także trzymajcie kciuki za nas, żebyśmy szybko wróciły do domu zdrowe.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:31   #3433
87czarna
Zakorzenienie

glodomorek ojej,trzymamy kciuki,żeby wszystko było dobrze!!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:38   #3434
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Hej dawno mnie nie było, bo byłam w trakcie przeprowadzki i zwyczajnie brakło czasu. Byłam dziś na kontroli u ginekologa i jutro z samego rana jadę na oddział patologii ciąży, bo ani ja nie tyję ani maleństwo nie rośnie... Także trzymajcie kciuki za nas, żebyśmy szybko wróciły do domu zdrowe.
Trzymaj się i nie stresuj na zapas. Trzymam kciuki.
P.S. W którym tygodniu jesteście?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:05   #3435
Ahtaga
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. Pamiętacie kiedyś pisałam, że na usg lekarka stwierdziła, że nerka dziecka ma nieprawidłową budowę... Byłam wczoraj u tej samej na kontroli i stwierdziła, że pomyliła nerkę z jelitem Trudno mi teraz zaufać jej...

A z innej beczki...jakie ubranka dla dziecka zabieracie do szpitala? Na mojej liście wymienione są kaftaniki, koszulki i śpiochy, ale czy nie prościej będzie założyć pajac? Mam tylko 2 kaftaniki i nie chce ich już dokupywać, bo w domu mam zamiar używać głównie body. A może z tymi kaftanikami to chodzi o to żeby dziecko miało więcej warstw na sobie??

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 20:15   #3436
emila28101987
Rozeznanie

ja na wyjście dla maluszka naszykowałam: kaftanik taki rozpinany z boku, pajacyk taki welurkowy, czapeczke cienką i grubą i do tego rożek i kocyk żeby jeszcze owinąć mam nadziej że to wystarczy Miałam zamiar brać fotelik ale jednak na to wyjście i ten krótki przejazd do domku wezme małego w beciku wg mnie moga być tez body tylko najlepiej takie cale rozpinane zeby latwo bylo ubrać

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

a na pobyt w szpitalu, u mnie nie bierze się ubranek
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:15   #3437
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

wika - sukienka z tego sklepu www.happymum.pl
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:28   #3438
Montii
Zakorzenienie

emilka masz zamiar w beciku mieć malucha podczas jazdy autem?! czy źle zrozumiałam....

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 20:44   #3439
blackrose4u
Wtajemniczenie

glodomorek trzymam kciuki, wracajcie szybko z dobrymi wieściami

ja zabieram dla małej pajce do szpitala, czapeczkę, rożek i kombinezon. A w co się ją ubierze to wyjdzie w "praniu" bo i tak ciuszki dopiero na wyjscie się przynosi więc małż może przywieść więcej rzeczy.

A ja mam takie pytanie: co zabieracie na wyjscie ale dla siebie? Głównie interesują mnie mamy które wiedzą że będą mieć cesarke. Jaki dół bierzecie? Bo rana może boleć, co na nią ubrać?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 20:47   #3440
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

no ja mam wlasnie takie bole przy szyjce, czuje ze mała chce wyjsc
moze i u mnie sie uspokoi. moja siostra mowi 2 dni temu ze ja brzuch boli i pachwiny a tu bach dzisiaj urodzila
moze i ja za 2 dni urodze bo tez mnie boli brzuch i pachwiny
a teraz siedzie i wiruje mi caly pokoj dookola
ech schizuje wiem. juz milcze
dobrze zrozumiałam że twoja siostra dziś urodziła?
może ci się właśnie schiza wlączyła zrób sobie kąpiel relaksującą i obserwuj się ale nie nakręcaj dobra koniec - sorki - też bym się stresowała więc nie wiem po co ci piszę żebyś się nie nakręcała ja będę tak samo schizować

Mirabilka co do alantan i bepanthen - ja mam tylko alantan do pupci i ziajkę do cycków kosztowała coś koło 7zł
poza tym wszystko co zamówiłaś ja też mam

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no i bardzo słusznie, nie można się dać przestraszyć, każdy by tylko opowiadał mrożące krew w żyłach historie, bo to ciekawsze i robi większe wrażenie, ale nie można się źle nastawiać!
dokładnie a kobiety lubią tak koloryzować nawet jak nie było tak strasznie to będą gadać że straaasznie się nacierpiały tylko dlatego żebyś czasem nie była spokojniejsza przed porodem

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Montii ja też nie mam torby - tyle, że ja prawie miesiąc po Tobie do kolejki.

A właśnie się mega wkur...zyłam...zdenerwowa łam. Nie chce ktoś teściowej odkupić - albo lepiej gratis ją oddam!!!
Nie pomogła w niczym nigdy/ teraz w ciąży słyszę tylko komentarze
" no jak to to wy jeszcze nie macie wózka"pomocy z jej strony Zero, ani psychicznego wsparcia nie mówiąc już o finansowej bo nawet małemu by paczki pampersów nie kupiła... pojechał TŻ do nich po jakieś nasze rzeczy bo tam jeszcze są i mówię mu, że jak tam będzie to ma zadzwonić bo chce torbę żeby przywiózł, szlafrok - bo miałam nowy schowany itd itp.. a w tle słyszą "JĄ" i komentarz " a po co jej to jak jeszcze ma dwa miesiące i bezczelny śmiech" ... kuźwa co za babiszon.. nie dość, że liczyć na nią nie można to jeszcze komentuje...
no to się wygadałam - a później pewnie TŻ się oberwie... tylko za co? że mamunia nie myśli... jejku żebym ja była dobrą teściową
dziękuję mam swoją mogę oddać i jeszcze dopłacić wiesz ja to mam jedną radę - olać i podpalić

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
trzymamy trzymamy mocno

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:48   #3441
emila28101987
Rozeznanie

yy no tak.. mam ze szpitala 5 min drogi.. ale myślisz że to niebepieczne moze być bo tak pomyślałam że te pierwsze dni to wogóle będe się bać brać małego a montować go w ten fotelik.. i też te foteliki samochodowe nie są takie całkem płaskie więc pomyślałam że może by te pierwsze dni nie wsadzać go w fotelik ( oczywiście poza wyjściem ze szpitala nie jeździlibyśmy autem). Jeszcze utwierdziła mnie w tym koleżanka która też nie brała fotelika na powrót. Ale może się myle i lepiej wziąc fotelik??

Edytowane przez emila28101987
Czas edycji: 2011-02-10 o 20:50
Stary 2011-02-10, 20:54   #3442
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
yy no tak.. mam ze szpitala 5 min drogi.. ale myślisz że to niebepieczne moze być bo tak pomyślałam że te pierwsze dni to wogóle będe się bać brać małego a montować go w ten fotelik.. i też te foteliki samochodowe nie są takie całkem płaskie więc pomyślałam że może by te pierwsze dni nie wsadzać go w fotelik ( oczywiście poza wyjściem ze szpitala nie jeździlibyśmy autem). Jeszcze utwierdziła mnie w tym koleżanka która też nie brała fotelika na powrót. Ale może się myle i lepiej wziąc fotelik??
Emilko... gęsiej skórki dostaję jak słyszę,że ktoś nie zapakuje malca w fotelik. Szczególnie jeżeli masz 5 minut drogi , malcowi nic się nie stanie, zresztą foteliki są przecież dla noworodków ze specjalną wkładką, chwila nieuwagi podczas jazdy bez fotelika i może to się skończyć tragicznie. Ja również mam do szpitala 5 minut drogi, Twój mąż może być bardzo ostrożny w jeździe ale nie zapanuje nad innymi... najlepszym przykładem jak gość we mnie uderzył..500 metrów od domu... poobracało mnie na wszystkie strony, jakbym ja albo ktoś z pasażerów był bez pasów mogłoby to się skończyć tragicznie.
czy masz 2 minuty drogi,czy 200... fotelik to dla mnie obowiązek..

tutaj masz crash test co się dzieje z dzieckiem jak jest na rękach:
http://www.youtube.com/watch?v=xU2jr...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=6mSqr...eature=related

a tutaj od 0:50 jak maleństwo wylatuje trzymane z rąk mamy.

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 20:56   #3443
deneb3
Zadomowienie

może ona ma 5 minut drogi pieszo?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 20:59   #3444
emila28101987
Rozeznanie

masz racje Montii Boze nie pomyslałam nawet.. już ta wizja zbliżającego porodu na mozg mi pada oby przeszło po porodzie bo aż strach także szykuje na wyjście ziomowy kombinezon i fotelik..
Stary 2011-02-10, 21:00   #3445
Montii
Zakorzenienie

Przecież zadałam pytanie czy autem i emilka odpisała,że tak.

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 21:02   #3446
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Przecież zadałam pytanie czy autem i emilka odpisała,że tak.
fakt
a to sorki

nawet na parkingu moze coś w nas wjechać, fotelik konieczny na 5 minut nawet
Stary 2011-02-10, 21:03   #3447
Montii
Zakorzenienie

Emilko w foteliku na prawdę będzie bezpieczniej
a co do wyjścia to ja chyba ubiorę body za długim rękawem, na to pajac welurowy i kombinezonik taki misiowy. No i do auta w foteliku + ew kocyk. Ale nie wiem czy to odpowiedni zestaw

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

No i czapusia oczywiście

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 21:06   #3448
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Emilko w foteliku na prawdę będzie bezpieczniej
a co do wyjścia to ja chyba ubiorę body za długim rękawem, na to pajac welurowy i kombinezonik taki misiowy. No i do auta w foteliku + ew kocyk. Ale nie wiem czy to odpowiedni zestaw

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

No i czapusia oczywiście
ja myślałam o body, na to pajacyk taki polarkowy cienki i na to mam taki śpiworem z kapturem baaaardzo cieply misiowaty
styknie?

jeszcze mogę body + miś kombinezonik (taki z H&M miś) + ten śpiworek

muszę pomyśleć
Stary 2011-02-10, 21:06   #3449
emila28101987
Rozeznanie

tak, tak.. aż nie sie dziwie że wogóle coś takiego przyszło mi do głowy.. zasugerowałam się pewnie koleżanką, ale to i tak nie znaczy że bym ze swoim maluchem ryzykowała..
lanie mi się należy, Montii dzieki za ustawienie do pionu
Stary 2011-02-10, 21:07   #3450
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

A ja mam takie pytanie: co zabieracie na wyjscie ale dla siebie? Głównie interesują mnie mamy które wiedzą że będą mieć cesarke. Jaki dół bierzecie? Bo rana może boleć, co na nią ubrać?
niezależnie czy będę miała cc czy sn to mam zamiar na wyjście założyć sukienkę dzianinową albo tunikę. Całą ciąże tak przechodziłam i nie mam żadnych spodni ciążowych, a wątpię żebym weszła odrazu w spodnie sprzed ciąży

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości