| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-02-10, 12:28 | #3331 | |
| Raczkowanie | 

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat: 
  AGUS oj powiadasz dwa tygodnie   Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-10 o 12:29 | |
|     | 
|  2011-02-10, 12:32 | #3332 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat: 
 Nawet nie wiem jak zaczac.... Nikt mnie tu nie zna, a ja znam Was prawie od podszewki. Nigdy sie nie udzielalam, ale czytam Was prawie od drugiego miesiaca ciazy, z przerwami na szpital. I pewnie bym sie nie zdecydowala do samego konca i zostala tylko na podczytywaniu, ale wczorajszy post MONIKA1850 mnie zdopingowal. Monika – juz dziewczyny pisaly, bez kolejnej proby szanse sa = 0 My z ogromna nadzieja czekamy na marzec – po wieeelu probach, zabiegach, morzu lez, straconych latach - powoli wierze, ze teraz przyszla nasza kolej. W koncu nie bez powodu mowi sie, ze dziecko to cud. Nie pisalam nigdy na tym forum, bo jak zwykle nie oczekiwalam nic dobrego. Smutne – ze od poczatku nie umialam sie cieszyc z tej ciazy (ale nie jak avikusia) i zamiast czekac na dziecko – bylam pewna kolejnego poronienia! Zazdroscilam wszystkim marcoweczkom kiedy chwile po tescie zaczynaly powoli wpadac w wir zakupow, byly przeszczesliwe, a ja znow szpital, plamienie, podtrzymanie. Kiedy sie w koncu przyznalam znajomym do problemu, bo pytania – kiedy planujecie – juz nie trawilam, okazalo sie ze jest nas wiecej, duzo wiecej. Monika nie napisze, ze kolejne proby sa latwe, szczegolnie kiedy dokola rodza sie dzieci a ty w srodku wyjesz z bolu, ale wiesz – mimo wszystko daja nowa nadzieje i dzieki temu psychiatryk sie ode mnie oddalal. Jak bylam w szpitalu, dziewczyna urodzila wczesniaczka w 27 tyg., plakala, co to bedzie..., a dla mnie to byl wtedy szczyt marzen, zeby chociaz do takiego terminu dotrwac, bo mielibysmy jakies szanse na przezycie. Dzis mamy (po latach) 35 tydzien i prawie tyle mi zeszlo, zeby uwierzyc, ze to prawda. Na wielkie zakupy przed porodem juz sie nie wybiore, bo oczywiscie strach, ze jak tyle przelezalam, to nie moge tego teraz zepsuc, ale internet, informacje z tego forum i listonosz wypelnia teraz swoja role J A wszystkim przyszlym mamusiom chcialam podziekowac, ze mimowolnie byly dla mnie wsparciem, bo poza dolkiem widzialam w trakcie ciazy pozytywne, jasne strony bycia przyszla mama. Szczegolnie wczoraj, kiedy nawet moj maz lezal prawie pod stolem ze smiechu. Jezu jak dobrze znow umiec sie szczerze smiac. Zycze Wam zdrowych dzieciaczkow, szybkich, latwych porodow – a nawet jak zaboli, to ten fizyczny bol nie bedzie trwal tak dlugo jak psychiczny u dziewczyn po stracie. Dacie rade – a baby blues to tez bedzie dla mnie najpiekniejszy prezent po latach. | |
|     | 
|  2011-02-10, 12:32 | #3333 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

gratulacje   takie piękne słońce, że spadam na spacer!   | 
|     | 
|  2011-02-10, 12:35 | #3334 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  bedzie dobrze   | |
|     | 
|  2011-02-10, 12:36 | #3335 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: E 
				 | 

udało mi się jakoś dospać godzinkę ,bo już nieprzytomna byłam  i tak mi się przypomniało że wiele koleżanek mówiło że najgorszy okres jest od 30-34tc. wiec jak juz to bedzie za mna to bede happy!! deneb3 gin na ostatniej wizycie mówił, a byłam wtedy w 30 tc, zeby wytrzymało do 34 tc, to może się dziać co chce  dlatego postanowiłam leżeć żeby dotrwać , i jeszcze 2 tygodnie mi zostało. a od marca zaczynam normalnie żyć. w sumie wszytsko po 34 tc już jest gotowe u dzieciaczków, teraz głownie chodzi o mózg bo dużo połączeń nerwowych się tworzy. wizytę mam 16 lutego i usg. ciekawa jestem czy moja kruszynka jest nadal większa o 2 tygodnie:P poza tym gin stwierdził że ten fenoterol będę brać do 37 tc skończonego, bo wtedy jest ciąża donoszona. izunia ja też mam taką trzęsawkę w brzuchu czasami, i też mnie to zastanawiało czy małemy zimno czy co?? brat mnie wczoraj odwiedził z Rózią,jego dziewczyną, i kupili w ikei zawieszany kosz na pampersy i miseczke na wode do przemywania, na przewijak. jak dla mnie ekstra rozwiązanie.ach i reczniczek dostałam ale śliczniutki. 
				__________________ 15.03.2011 Tymek  12. 09. 2015 Tosia   Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-10 o 12:38 | 
|     | 
|  2011-02-10, 12:38 | #3336 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
    biedna Maja  aż ją wytrzęsło   
				__________________ Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej...  Wreszcie z nami  Oliwier 3.04.2011r.   Wreszcie wszyscy razem  Marcel 7.01.2015 rok.  | |||
|     | 
|  2011-02-10, 12:41 | #3337 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: z domu :) 
				 | 

E no za wcześnie.  Ja raczej podejrzewam, że mała nabiera masy  Cytat: 
  ale mam jeden za sobą  Spoko, jak z Kaśką byłam też jakoś lajtowo podchodziłam, nie bałam się. Może dlatego przez to nastawienie wspominam poród ok, a nie jako coś niemiłego. | |
|     | 
|  2011-02-10, 12:41 | #3338 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Toruń 
				 | 

Cytat: 
  ja już teraz odstawiłam luteinę bo ja skurczy nie miałam - była na wszelki wypadek a lekarz zadowolony, że udało się nam dotrzeć do 37 tyg i pochwalił mnie ostatnio  ja teraz zaklinam małego, że jeszcze tydzień niech wytrzyma, do skończonego 38tygodnia wtedy będzie wszystko w normie i może se wyłazić   | |
|     | 
|  2011-02-10, 12:42 | #3339 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
 to co straszysz bąkami dziecko   hehe ja to odczuwam jak już leże wieczorkiem w ciągu dnia mi się nie zdarzyło marzy mi się gorąca kąpiel z dużą ilością piany i kieliszkiem wina w reku     Cytat: 
  szykuj się laska oj szykuj   
				__________________  | ||
|     | 
|  2011-02-10, 12:52 | #3340 | 
| Raczkowanie | 

mam pytanko o przyjemnostki łóżkowe   no wiec jak myślicie czy można baraszkować jak lekarz zalecił mi leżenie w łózko i ze mogę zacząć rodzic w każdej chwili, ja sie obawiam ale mz powoli mi siwieje   | 
|     | 
|  2011-02-10, 12:53 | #3341 | ||||||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

czesc mamuski Cytat: 
 Cytat: 
  i czekamy na dobre wiesci  to najlepsze krowki ja lubei takie kruche  Cytat: 
  Cytat: 
  eh no to tobie ikonka  sie formalnie nalezy ;p Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 mamuski a ja wczoraj wybralam sie do carrefoura kupolam kurkte za 15 zl taka wisenno letnia dla siebnie oczywiscei tz powiedzil ze za duza ale w mneijszej w cycckach bym sie ie dopiela...dzis idziemy na kabaret neo-nówka mam nadidjze ze nie urodze ze smiechu mielgo dizonka ps zapomnialam kto o tej INFLACKIEJ chcial opisac po ktg ?? ja chce poczytac   | ||||||||
|     | 
|  2011-02-10, 12:58 | #3342 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

czarna  Ty diablico   ładnie to tak dziecko straszyć  aja podziel się ze mną swoim dobrym nastawieniem  daj chociaż troszkę, bo u mnie braki  chociaż pracuję nad tym intensywnie i jest lepiej, niż początkowo a co do opadnięcia brzucha, to nam też położna na sr mówiła, że zazwyczaj ok.2 tyg. przed porodem opada. ale jak mnie w poniedziałek ginka badała, to powiedziała, że tak naprawdę nie należy się tym sugerować, bo może nawet miesiąc przed porodem opaść. najważniejsza jest szyjka macicy kasiapr. ja też dokładnie tego samego się obawiam co Ty 
				__________________ miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-02-10 o 12:59 | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:15 | #3343 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: UK 
				 | 

Eirene hahahaha   Biedne to moje dziecko  wanilia cały czas o tym myślę,ale to nie jest powiedziane,że do 2 tygodni urodzę  Brzuch opadł,ale wydaje  mi się,że jeszcze nie maksymalnie  bosti ja nie wiedziałam,że bączyska mogą tak przestraszyc dziecko     
				__________________ Maja 16.03.2011  Julia 2.10.2013  "Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"   | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:19 | #3344 | 
| Raczkowanie | 

jok3r mi sie podoba czarna i turkusowa

| 
|     | 
|  2011-02-10, 13:20 | #3345 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 ja byłam w zeszły piatek na kabarecie moralnego niepokoju zmęzem i tak sie uchichrałam i dotleniłam ze Natka potem całą sobote siedziała cichutko w brzuchu chyba musiała odpocząć Jok3r mi sie podoba szara, czarna i czekoladowa  mam podobną i fajnie sie nosi Bosti ja juz sie kiedys miałam pytac co cie skloniło zeby dać małej na imie Anika?? i jak bedzie miała wpisane w papierach Anika czy Anna? 
				__________________ ----------------------------------- Razem: 13.01.2003 --- 27.09.2008 --- 19.09.2009  "tylko spokój nas uratuje..piiiiip... Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-02-10 o 13:22 | |
|     | 
|  2011-02-10, 13:22 | #3346 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Krk 
				 | 

hej   ja umieram przez..katar   jest taki gęsty , normalnie padam..znacie jakieś domowe sposoby? :/ pani w aptece nie chciała mi dać żadnych kropelek do inhalacji ... brakuje mi już chusteczek tak sobie myślałam z tż, że może mi się mózg sączy a nie wody płodowe stąd to wstrętne katarzysko haha     a za oknem taka piękna pogoda aż nogi same niosą żeby gdzieś iść ale dzisiaj jeszcze w domu posiedzę   Ja nie wiem czy mi brzuch opadł ale.. pokaże wam zdjęcie z 34t3d a z 36t0d czyli 2,5 tygodnia różnicy....   i wydaje mi się,że nie opadł ?   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:26 | #3347 | 
| Zakorzenienie | 

monti kochana juz pisałam nie raz  amol i nacierac nos i zatoki działa rewelacyjnie  eeeeee chyba nie opadł tylko bardziej go wypchało do przodu   
				__________________ ----------------------------------- Razem: 13.01.2003 --- 27.09.2008 --- 19.09.2009  "tylko spokój nas uratuje..piiiiip... | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:30 | #3348 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: z domu :) 
				 | 

montii wiec mnie sie wydaje ze nie opadl tylko urosl ale to moja opinia    | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:31 | #3349 | 
				 | 

Montii mnie też się wydaje,że nie opadł,bo jednak cały czas miałas go nisko. Większy się zrobił,to fakt!    
				__________________ Maja 16.03.2011  Julia 2.10.2013  "Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"   | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:31 | #3350 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  ja mam zakaz praktycznie od 5 miesiąca  ale tż dzielnie to znosi  Cytat: 
      dlatego tak ją wytrzęsło   Cytat: 
  mi kazali tą solą fizjologiczną czy morską psikać to sobie wzięłam od małego Nosefrida. trochę pomagało... ale ten amol to dobry pomysł. opadł  jak na moje oko   
				__________________ Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej...  Wreszcie z nami  Oliwier 3.04.2011r.   Wreszcie wszyscy razem  Marcel 7.01.2015 rok.  | |||
|     | 
|  2011-02-10, 13:33 | #3351 | 
				 | 

No ja właśnie mam nadzieję,że nie opadł   chciałabym do 39tygodnia skończonego mieć pewność,że on nie wyjdzie...  jakoś mi nie śpieszno jeszcze...teraz sobie leżę i robie co chcę... śpie ile mam ochotę i oglądam seriale  i  chcę na uczelnie pochodzić trochę    niech młody jeszcze czeka w brzuszku  ale tak na prawdę nie ma się co sugerować opadaniem brzucha, mojej mamie opadł 2 dni przed porodem   anika dzięki spróbuję z tym amolem    
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:34 | #3352 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: z domu :) 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  dla Ciebie  Montii, rzeczywiście tylko go wypchnęło. Mnie przy młodej wcale nie opadł, zobaczymy co będzie teraz. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-10 o 13:35 | ||
|     | 
|  2011-02-10, 13:34 | #3353 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Nibylandia 
				 | 

Witajcie mamusie  Nie udzielałam sie pare dni ale podczytuje was w wolnych chwilach tzn wtedy kiedy Julka da mi dojśc do kompa  Wczoraj byłam na usg,mój Eryk jest nadal Erykiem  Wazy 1200 w 29 tyg i mierzy 32 cm.Wszystko jest z nami ok tylko szyjka mi sie skraca mam 2,2 mam sie oszczedzać.wklejam zdjecia małego ,nasze maleństwo z tego co widze jest podobne do tatusia przynajmniej z ust i noska  Zdjecia sa nie zadobrej jakości bo robiłam tel z monitora  Monti życze ci szybkiego powrotu do zdrowia | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:34 | #3354 | 
				 | 

Eirene ej nooo,moje sa bezwonne   Tak,czy siak..bidulka     
|     | 
|  2011-02-10, 13:35 | #3355 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
  tak na 40minutek a potem do drugiej dziurki świeży ząbek włóż pomaga w 90 procentach | |
|     | 
|  2011-02-10, 13:36 | #3356 | |
				 | 

Cytat: 
    uff   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | |
|     | 
|  2011-02-10, 13:37 | #3357 | 
				 | 

mora małe cudeńko   dbaj o siebie !   
|     | 
|  2011-02-10, 13:40 | #3358 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

Cytat: 
  TŻowi też, więc będziemy mieli Anikę - tak właśnie będzie miała w dokumentach, nie Anna. chociaż Anika to skandynawska Anna, ale my lubimy takie troszkę inne imiona   rodzina co prawda protestuje i twierdzi, że skrzywdzimy dziecko, ale ja raczej nie podlegam wpływom i kieruję się własnymi przekonaniami, więc nie bardzo się przejmuję tymi protestami   
				__________________ miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png | |
|     | 
|  2011-02-10, 13:40 | #3359 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

Trzyrazyi, gratulacje dla rodziców   I fajna waga malutkiej, nie za mało, nie za dużo  Agus, u mnie to druga ciąża ale mam odczucia podobne jak poprzednio, z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej odwlec ten moment jak najdalej  Diatoma, nam w szkole rodzenia też mówili że bezpieczne wcześniactwo zaczyna się dopiero w 34tc, wtedy dziecko trafia do inkubatora ale już nie powinno być problemów. I coś w tym jest, sama urodziłam się w 34 i jestem zdrowa  I w pierwszej ciąży nasz forumowy wcześniaczek tak samo, i rozwija się super   | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:43 | #3360 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Toruń 
				 | 

Montii na katar polecaja maść majerankową, smaruje się w nosie i pomaga udrażniać, dobra jest też dla malusich dzieci

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

no ale cóz....
no ale cóz....