|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
|
|
|
|
#3542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Kolba świetny opis mam nadzieję że wszystki tu będziemy takie porody miały
Biedactwo z Oleńki tylko bo się męczy z tymi kolkami ale co zrobić... Biedna malutka Cytat:
pokazywałam różne ciuszki a on zgadywał ![]() super laseczko ![]() Cytat:
czyli pewnie czekają do końca bo dziecko się zawsze może odwrócić teraz jest ułożony w poprzek i też nie wiem zobaczę co mi powie w środę, fajnie by było jakby mnie umówił na cc planowaną ![]() marzenie takie mam :Cytat:
Cytat:
ale nie podoba mi się Konrad Junior hehe ![]() fajnie że wszystko w porządku ![]() a ja właśnie wstawiłam pierwszą porcję prania same ciuszki białe ![]() już się nie mogę doczekać aż je będę prasować
|
|
#3543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic się nie martw wszystko będzie już dobrze. jeśli jesteś już w 37 tygodniu to ciąża już jest donoszona
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ochraniacze są grube, można je fajnie ściągać do prania. Wogóle widać że jakość idzie z ceną.
|
|
|
|
|
#3545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
dwa dni mnie nie było, więc mam trochę nadrabiania ale byłam wczoraj w końcu u fryzjera w środę byliśmy na usg i nasz synek waży już 2kg przed badaniem tatuś się zastanawiał czy napewno będzie synek a nie dziewczynka, no i mu pokazał - całe badanie (4d w dodatku, bo chciałam buźkę obejrzeć) trzymał sobie rączkami nóżki, tak, że wypinał do nas dupkę i całe swoje klejnoty i jedyną fotkę jaką mam to właśnie jajka i stópkę, która ma 6cm, no to pokazał tatusiowi co sądzi o jego obawach na temat płci ![]() Cytat:
![]() super, że napisałaś, a córcia prześliczna fajnie też, że piszesz nam te porady ![]() mi się to napewno przyda bardzo Cytat:
![]() idę dalej nadrabiać ![]() będę pewnie po kawałku odpisywać |
||
|
|
|
#3546 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za natchnienieCytat:
gdzie co ma iść... i dajcie mi na to tydz max za tydz o tej porze zdam relację z "wyprowadzki"Witaj w gronie mamusiek oczekujących trzymamy aby wszystko szło zgodnie z planem i poród odbył się w terminie Cytat:
|
|||
|
|
|
#3547 |
|
Rozeznanie
|
ego to maluch pokazał tatusiowi
żeby raz na zawsze zapamiętał, że to chłopak 100% ![]() A na wątku mam lutowych jedna za drugą na porodówkę lecą kurcze jeszcze moment i my zaczniemy
|
|
|
|
#3548 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
glodomorek i nastka bedize wsyztko ok Cytat:
wsyztko w normieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no fajny serio Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja ide 15 i tez mam nadizje ze Rafcio zostal RafałkiemCytat:
Ego tez tak chce nam ostanio maly lobuz nie chial pokazac zeby w srode sie osmielilbylam wcozraj dziewczynki na tym kabarecie Neo-Nówka - normalnei rewelacja tlyko ze trwal 2,5 godz i po 2 h wstalam i chodizlam po korytarzu bo mnie tylek rozbolal , ale i tak wszytko slyszlam a bylo nprawde smiesznie, no i nie urdozilam to tez dobrze ;p milego dzionka Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-02-11 o 12:54 |
|||||||||
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane
![]() woszczyk witaj moja Niunia ułożona jest miednicowo - nie wiem czy to takie same ułożenie jak przy pośladkowych - ale mój gin na ostatniej wizycie rozwiał nadzieję na sn i przebąkiwał coś o cesarce. W moim przypadku szpital czeka mnie 2 tyg. wcześniej bo mam założony szew i ok. 38 idę na jego zdjęcie. Jestem pewna, że do domu mnie już nie puszczą i będziemy grzecznie czekać do porodu. Cesarki sa raczej planowe, więc na pewno trafisz wcześniej do szpitala ![]() patrycja_22 fotki miodzio kochane moje poradźcie coś na zatwardzenia
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
ja się witam smarkająco i na antybiotyku
jak nie urok to.... także muszę szybko się wyleczyć, dzisiaj będziemy mieć kuchnie wiec czeka mnie sprzątanko milego dnia
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() teraz sie piorą kolorki ![]() patrycja super zdjęcia wygladaja jak profesjonalne a nie amatorskie |
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopisana ![]() Tż ma wolne i skrobie kibelek a jutro kładzie płytki, kupiłam sobie na all dywaniki do łazienki i wc, takie: http://allegro.pl/wyprzedaz-2-czesci...443814106.html Matko i zjadłam 3 pączki ![]() Nika a jabłka?? Mnie pędzą jabłka, a jeszcze można wodą popić. Montii zdrowiej Patrycja to ze zdjęciem na ............. kolanach jest boskie
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-11 o 12:58 |
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ładnie Konradek rośnie Cytat:
zdrowiej nam szybko a kuchni zazdroszczę ja jeszcze muszę trochę poczekać kurde najadłam się lodów i teraz mi zimno, mam za swoje
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
ego_ego jaki posłuszny chłopak
Fajnie,że wszystko w porządku ![]() Montii zdrówka!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Natka, witaj
![]() Cytat:
![]() aja, ja wcinam kanapki z nutellą
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, która wstawiła na NK zdjęcie ze słodkim psiakiem, bo już się pogubiłam
|
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
aja1 zawsze pomagały a teraz ani gotowane ani surowe
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześc dziewuszki,
ja dziś jakos słabo się czuję. Jestem senna, zimno mi i pobolewa mnie brzuch jak na @...... ![]() troche próbuje się uczyć, ale idzie mi jak krew z nosa :/ już trzecią noc z rzędu wstaje przed 5 z mega wielkim głodem.... Cytat:
tak na marginesie, nie znosze tych 'dobrych rad" Cytat:
a poza tym fotelik jest bezpieczniejszy nawet na 5 minut warto go wziąć!!! więc na Twoim miejscu bym wzięła. co do ubranek ja biore do szpitala body i pajacyki-3 komplety, tak mi kazali. + czapeczki i skarpeteczki.a na wyjście też body i pajacyk + kombinezonik no i kocyk jakiś. kurcze, własnie........nie mam takiego grubego kocyka, musze w końcu go kupić !!!!! Kolba, dziękujemy za opis porodu. Mam nadzieję, że i mój przebiegnie tak sprawnie. A kolki u malutkiej współczuje, oby jak najszybciej to dziadostwo minęło !!!!! Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-02-11 o 13:22 |
||
|
|
|
#3560 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
aja1 zgadzam się że bez potrzeby nie ma cos się badać i szukać na siłę,ale mój tż przesadza z jedzeniem różnych rzeczy, co prawda schudł od czerwca 23 kg
n.ik.a. ja jak mam juz taki problem to na czczo zjadam jablko ze skora i popijam duza iloscia zimnej wody. a jak jest krew to raczej już sa hemoridy.... egoego niezle synek tatusia załatwił Monti kuruj się, a jakiz to smaczny antybiotyk dostalas??
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co ja bym dała za lody z bitą śmietaną ![]() chciałam dzisiaj ugotować budyń ale nie mam tyle mleka więc zrobiłam agrestową galaretkę ![]() u Was też taka paskudna pogoda? Nic się nie chce. Leje i mgła brrr. Chyba pójdę spać zaraz ![]() w ogóle zaczęły mi puchnąć paluchy w rękach w nocy to już w ogóle Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-11 o 13:37 |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Diatoma, może to zależy od tego czy lekarz ma sprzęt w gabinecie? Bo jeśli ma to pewnie i na NFZ robi co wizyta, ja w ogóle nie widziałabym sensu iść do lekarza nie robiąc przy tym usg. Ale są pewnie i tacy co idą starą szkołą, jak ciąża prawidłowa to te 3 usg też wystarczą. O, to jako dietetyk możesz teraz walczyć z cholesterolem TŻ
![]() Kasia, dobrze dziewczyny radzą, a jakby coś było nie tak to niech TŻ załatwia, w końcu to jego dom rodzinny. Castia, współczuję nocek Jak chodziłam spać wcześniej to albo rzucałam się przez kilka godzin albo budziłam w środku nocy i leżałam. A tak to jakoś usypiam. A wstajemy z Aleksem przeważnie koło 7:30 ![]() Patrycja, piękne fotki Natka, witaj i dołączaj do nas ![]() Stysia, super że Konrad nie zmienił płci ![]() Nika, trzymam kciuki za badania
|
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii zdrówka
wybieram się do apteki : po to co najbardziej mi chyba będzie potrzebne: lewatywa, Bepanthen, gaziki jałowe, Disnemar... nie wiem czy kupować jakieś witaminki K, D3 chyba jeszcze nie,nie wiem ![]() Panadol ? też chyba się wstrzymam Gosik ja też siedzę do pozna w sumie, czytam ksiazke, polozylam sie o północy a po pierwszej juz pobudka ![]() ech no ale dam radę. co mi się może stać - najwyzej to urodze i juz
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-11 o 13:41 |
|
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo tez ogladalam, zadowolona jestes? |
||
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
kurcze zastanawiam się czy jest sens kupować tą poduszkę banan
![]() w sumie mało mi zostalo, ale jak klade sie z poduszka miedzy nogami toi tak budze sie bez poduszki. sama nie wiem. a jak siebede przkrecac w nocy to czy bede pamietac za kazdym razem o tej podusi??
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wróciłam od podglądywacza. No to mamy 31 tydzień: mały obrócony główką na dół ( to dziwne bo czuje ruchy tylko na dole a łożysko mam na przedniej ścianie może bidulek głową wali) no ale - z małym wszystko ok serce ok tylko piernik rośnie jak na drożdżach - miesiąc temu ważył 1kg-1.2 kg a teraz się zrobił 1.6kg -1.9 kg. Na siatce centylowej około 50 centyla no ale w 4 tygodnie Mały tyle nadgonił. Oby teraz już mu wolniej szło.
A ja już zagadywałam gina co zrobić żeby po skończonym 36 tyg rodzić bo pęknę cała... i co - powiedział, że jak czop odejdzie to można "pomyśleć" Oka idę Was teraz nadrabiać
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
mirabilka super wieści
![]()
|
|
#3569 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się uśmiałam to Twój tż nie ma chyba już żadnej wątpliwości że syn wstaw zdjęcia jak możesz tak się zastanawiam bo my na podobnym etapie ciąży jesteśmy czy moje też już ma taką stópkę . Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję że za tydzień o tej porze już Ci się wszystko wyjaśni i będziesz miała wszystko posprzątane i miejsce dla dzidziusia Cytat:
![]() Cytat:
Ty zamiast sprzątać odpoczywaj i zdrowiej nam ![]() Cytat:
![]() bardzo ładne dywaniki
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko D3 ta K to jest potrzebna jak umarłemu kadzidło Tylko nabijają firmom farmaceutycznym kasę. Tylko nie wiem czy ona jest na receptę, bo nie pamiętam.Laseczkaa u nas płytki leżały i leżały, taki jasny pistacjowy kolor. Tz kiedyś przytargał do chałupki. Mieszkanie i tak mamy wynajmowane, ale już nie mogę patrzeć na tą tapetę :/ Jak będę miała swoje to wtedy nie wiem co będę chciała położyc, więc trzeba to było jakoś wykorzystać. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-11 o 14:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

ale naszczęście znajomy jubiler już po porodzie zrobi mi ja tak że nie będzie znaku i pocieszył mnie że jakby mi ja mieli w szpitalu rozcinać to byłaby kompletnie zniszczona
aby wszystko szło zgodnie z planem i poród odbył się w terminie
wsyztko w normie

ja jeszcze muszę trochę poczekać