Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 12:22   #3541
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u lekarza. Konrad w 36 tygodniu ciąży wazy 2400gram, czyli 2,4 kg i ma sie dobrze. Pozostał Konradkiem
gratulacje!
rośnie ładnie
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:28   #3542
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Kolba świetny opis mam nadzieję że wszystki tu będziemy takie porody miały
Biedactwo z Oleńki tylko bo się męczy z tymi kolkami ale co zrobić... Biedna malutka

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Lekarki nie będę komentowac

A do szpitala dla małej biorę pajace, bo mam ich stanowczo więcej i w szpitalu będą wygodniejsze.
A na wyjście nie wiem, to zalezy od pogody. Małżonek raczej już w temacie to mi przyniesie jak mu powiem co
to dobrze ja ostatnio mojemu tłumaczyłam co jest co pokazywałam różne ciuszki a on zgadywał

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ale sobie fajny sweter w Croppie kupiłam
super laseczko

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wie któraś z Was jak to wygląda? Jak dzidzia ułożona jest pośladkowo i lekarz mówi, że konieczna będzie cesarka to dostaje się z góry termin? Zgłasza to do szpitala? Czy jak? Na pewno któras to przechodziła ;P Poradźcie coś
właśnie nie wiem, u mnie jak mały był pośladkowo to lekarza pytałam kiedy mam się zacząć martwić to powiedział że w dniu porodu czyli pewnie czekają do końca bo dziecko się zawsze może odwrócić teraz jest ułożony w poprzek i też nie wiem zobaczę co mi powie w środę, fajnie by było jakby mnie umówił na cc planowaną marzenie takie mam :

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dorwałam dzisiaj aparat i od rana zafundowałam sobie sesję taką amatorską hehe żeby była jakaś pamiątka bo w końcu urodzę a zdjęć nie będzie
Wklejam Wam brzuszek
świetne świetne i jeszcze raz świetne

Cytat:
Wczoraj byłam u lekarza. Konrad w 36 tygodniu ciąży wazy 2400gram, czyli 2,4 kg i ma sie dobrze. Pozostał Konradkiem
Konrad jejku jaki mam sentyment do tego imienia mój tż tak ma, gdyby nie to to nasz syn też byłby Konrad ale nie podoba mi się Konrad Junior hehe
fajnie że wszystko w porządku

a ja właśnie wstawiłam pierwszą porcję prania same ciuszki białe już się nie mogę doczekać aż je będę prasować

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:30   #3543
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzień doberek mamuśki

Kolba biedna Twoja malutka z tymi kolkami musicie jakoś przemęczyć ten okres.

Dorwałam dzisiaj aparat i od rana zafundowałam sobie sesję taką amatorską hehe żeby była jakaś pamiątka bo w końcu urodzę a zdjęć nie będzie
Wklejam Wam brzuszek
śliczny brzuszek i super sesja będzie pamiątka

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam, zdecydowałam się w końcu napisać. Pisałam z Wami trochę w pierwszej części naszego wątku, ale zdarzyła mi się niemiła sytuacja i przestałam. Kiedy chciałam się wpisać na listę zaczęłam krwawić i trafiłam do szpitala. Jednak udało mi się utrzymać ciążę, ale wciąż się obawiałam. Później zagrażało mi łożysko przodujące, ale na szczęście podniosło się. Teraz jestem w 37 tc termin mam na 6 marca. Spodziewam się dziewczynki o imieniu Anastazja. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze, choć leżę od 30 tc, gdyż mała jest bardzo nisko i napiera.
Przyjmiecie mnie jeszcze do swego grona?
pewnie że przyjmiemy
nic się nie martw wszystko będzie już dobrze. jeśli jesteś już w 37 tygodniu to ciąża już jest donoszona

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:34   #3544
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
faktycznie, fajowy

dziekuje

witaj
3mam kciuki, aby wszystko dobrze sie potoczylo

kochane
zastanawiam sie nad posciela Feretti
wiem, ze jest droga, ale jest cudna, jakosc tez

czasem sie jednak zastanawiam czy to aby nie przesada wydac 130 zl za posciel plus oczywiscie kolderka i poduszka

jakich wy macie firm i jakie polecacie ??
Ja mam kupioną pościel Feretii i jest super ochraniacze są grube, można je fajnie ściągać do prania. Wogóle widać że jakość idzie z ceną.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:38   #3545
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
dwa dni mnie nie było, więc mam trochę nadrabiania
ale byłam wczoraj w końcu u fryzjera

w środę byliśmy na usg i nasz synek waży już 2kg
przed badaniem tatuś się zastanawiał czy napewno będzie synek a nie dziewczynka, no i mu pokazał - całe badanie (4d w dodatku, bo chciałam buźkę obejrzeć) trzymał sobie rączkami nóżki, tak, że wypinał do nas dupkę i całe swoje klejnoty i jedyną fotkę jaką mam to właśnie jajka i stópkę, która ma 6cm, no to pokazał tatusiowi co sądzi o jego obawach na temat płci

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Na szybko napisze co i jak, bo nie mam mocy nadrabiac, wiec jak ktos cos do mnie pisal to przeczytam pozniej jak odsapne.

no to czekamy jeszcze 12 dni

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Czesc Kochane!!!

Aaa i chwale sie moim Skarbem!!
super, że napisałaś, a córcia prześliczna
fajnie też, że piszesz nam te porady
mi się to napewno przyda bardzo

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
I niestety musiałam rozcinać obrączkę ale naszczęście znajomy jubiler już po porodzie zrobi mi ja tak że nie będzie znaku i pocieszył mnie że jakby mi ja mieli w szpitalu rozcinać to byłaby kompletnie zniszczona
o kurczę, to nie fajnie, ale dobrze, że jubiler znajomy

idę dalej nadrabiać
będę pewnie po kawałku odpisywać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:40   #3546
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
Dzień doberek mamuśki

Wklejam Wam brzuszek
super zdjęcia... też o czymś takim myślałam... hmm w przyszłym tyg pójde do fryzjera bo chce skrócić sobie włoski i jak będę taka ładna to sobie z tż zrobimy sesję brzuszkową dzięki za natchnienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
co za chora sytuacja

nie rozumiem dlaczego nie załatwiliście tego w pierwszy dzień waszego mieszkania, albo przed przeprowadzką, to naturalne, że żeby się przeprowadzić to trzeba najpierw mieć wszczyszczone miejsce
u nas była taka sytuacja że przez 2 lata mieszkaliśmy na wynajętym, no ale pieniążków brakowało i musieliśmy z tego zrezygnować i podjąć decyzję o zamieszkaniu u rodziców. Wybraliśmy rodzicow tż bo stąd bliżej mamy do pracy i ogólnie jakoś tak się to wyklarowało. No i praktycznie w ostatni dzień przed naszą fizyczną przeprowadzką dopiero zrobili nam 3 wolne póki na ciuchy... w ogóle mam wrażenie że oni zaczynają od d***py strony.. bo kupili do łazienki szafke "dla Filipa" żeby mial miejsce, ale cóż z tego że to wielka szafka jak ja tam ciuchów trzymać przecież nie będę... i chyba zaraz pozaglądam do tych szafek i przedstawię im konkretny plan działania gdzie co ma iść... i dajcie mi na to tydz max za tydz o tej porze zdam relację z "wyprowadzki"

Cytat:
Witaj w gronie mamusiek oczekującychtrzymamy aby wszystko szło zgodnie z planem i poród odbył się w terminie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
powiem Ci tak my mieszkamy u mnie tzn u moich rodziców(z moją mamą,babcia i bratem ) mamy swój osobny pokój i mieszkamy tutaj razem już ponad 2,5 roku. wiadomo chcielibyśmy być już na swoim ale niestety jeszcze nie teraz- nie stać na na to tż ma kilka kredytów które spłacamy i utrzymuje nas z 1 pensji. i też mimo tego ze mieszkanie mamy duże ponad 60 metrów -my mamy najmniejszy pokój - ale ja w nim mieszkam od zawsze-od urodzenia ale się mieścimy i też miałam problem z rzeczami -u nas w pokoju mimo że najmniejszy miałam firany,ręczniki,serwety i pościele dla całej rodziny wszystko zajmowało mi ponad 3 półki duże i bym nie miała miejsca na rzeczy dla maluszka, mimo że tak się wydaję ale dziecko potrzebuję dużo miejsca na różne rzeczy typu ubranka pościele itp. i dlatego porozmawiałam szczerze i powiedziałam że mamy najmniejszy pokój teraz będziemy mieli dziecko i nie mam miejsca przez to ze mam tyle rzeczy i się udało rzeczy zabrali i zrobili miejsce u siebie a ja mam teraz tylko w pokoju rzeczy dla maluszka i nasze może porozmawiaj szczerze i powiedz ze chciałabyś zrobić już porządki i miejsce dla dziecka - myślę że szczera rozmowa najbardziej pomoże trzymam kciuki by się udało
dziękuję za podpowiedź... nic tak nie motywuje jak druga osoba która zna problem od podszewki
Stary 2011-02-11, 12:43   #3547
patrycja_22
Rozeznanie

ego to maluch pokazał tatusiowi żeby raz na zawsze zapamiętał, że to chłopak 100%

A na wątku mam lutowych jedna za drugą na porodówkę lecą kurcze jeszcze moment i my zaczniemy

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:47   #3548
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

glodomorek i nastka bedize wsyztko ok

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
U mnie teraz leci 31 tydzień. Miałam w poniedziałek robione USG i Laurka waży 1250g, nie wiem czy to dużo czy mało. Wymiary ma ok, jedynie obwód brzuszka ma o tydzień młodszy więc śmieję się że dziewczyna ma talię. Za dwa tygodnie mam mieć kolejne USG. Aha...nadal jest główką w dół więc mam nadzieję że do porodu tak już zostanie.
Łożysko mam 2st, jest cieńsze niż "normalne" i ma trochę zwapnień ale lekarz powiedział abym się tym nie przejmowała. Ale szczerze to nawet nie wiem czemu są te zwapnienia, nie palę a to jest najczęstsza przyczyna
wsyztko w normie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Nie dostałam Małej na ręce bo wolałam, żeby pediatrzy się nią zajęli - przyjechali z całym sprzętem na salę. Ale widziałam, że sama oddycha i nawet zakwiliła troszeczkę.
Powiem Wam jedno - boli, ale na pewno nie jest to ból nie do zniesienia. A końcówka porodu, to już jest z górki - widok dziecka wynagradza wszystko!!!!! Dajecie życie i to jest w tym wszystkim najpiękniejsze mimo że bolesne
kolba jestes niezasapiona opis daje sily do porodu fajnei ze ty jzu masz to za soba i cieszysz sie malutka na nas kollej dopiero pryzjdzie i wszytkie czekamy nieceirpliwie

Cytat:
a uchwale sie lozeczkiem, pzewijakiem
i bodami
a body maja na zywo duuuzo intensywniejsze kolorki
bardoz ladne

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na usg, prawdopodobnie ostatnim, lub przedostatnim.
Wszystko w porządeczku, przepływy ok, tętno ok, narządy też, łożysko także ....
Waga szacunkowa 2900g, czyli wg centyli- średnia. he he, mnie się wydaje malutko
Niech sobie jeszcze siedzi do marca, chciałabym, by jeszcze urosła
no i ciekawe, która pierwsza urodzi, cc planowa to wiadomo, że chyba Jok3r, ale ciekawa jestem, która tak naturalnie bez wywoływania zacznie...
Ja sie nie palę, chociaz jednoczesnie jak pomysle jaka sliczna jest Olenka Kolby, to chciałabym juz moja zobvaczyć.
Dzis na usg widzieliśmy naszej młodej buziaczka, mimo, ze czarno białe usg " z mżawką" to wydała nam sie ( czyli mnie i TŻ ) sliczna
eh no to dorbze ze z malutka wsyztko ok i ciekawe ktora zacznie sztafetę porodowa ...

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
, Ja sie wlasnie zastanawiam czy jak bede kupowac do rodzicow takie lozeczko to nie dokupic do niego normalnego materaca, bo jednak ten w lozeczku jest miekki. Mam jeszcze troche czasu
w aktualym Mamo to ja jest napisane ze trzeba dokupic dodtkowo materacyk

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ale sobie fajny sweter w Croppie kupiłam
no fajny serio

Cytat:
Wklejam Wam brzuszek
ale pomyslowa jestes bardzo ladne

Cytat:
zastanawiam sie nad posciela Feretti
wiem, ze jest droga, ale jest cudna, jakosc tez
czasem sie jednak zastanawiam czy to aby nie przesada wydac 130 zl za posciel plus oczywiscie kolderka i poduszka
jakich wy macie firm i jakie polecacie ??
ja ma nino jakas hiszpanska

Cytat:
ja ide 15 i tez mam nadizje ze Rafcio zostal Rafałkiem

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo już zgłupiałam. Termin mam na 4 kwietnia.
Ja planowałam ubrać dzidziula następująco: body z krótkim rękawem, pajacyk bawełniany lub welurowy (w zależności od temperatury), czapeczka i na to kombinezonik wiosenny - taki misiowaty. I małego do fotelika. Oczywiście będę miała w pogotowiu kocyk. Czy to za mało???
ja mam zamiar body , spiochy albo pajac, czapka cienka + czapka gruba, na to kombinezon i kaptur; pozniej w fotelik i okryc kocem

Ego tez tak chce nam ostanio maly lobuz nie chial pokazac zeby w srode sie osmielil

bylam wcozraj dziewczynki na tym kabarecie Neo-Nówka - normalnei rewelacja tlyko ze trwal 2,5 godz i po 2 h wstalam i chodizlam po korytarzu bo mnie tylek rozbolal , ale i tak wszytko slyszlam a bylo nprawde smiesznie, no i nie urdozilam to tez dobrze ;p

milego dzionka

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-02-11 o 12:54
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:48   #3549
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry kochanecoś leniwy mam dzisiaj dzień i stresujący. Chyba przez te badania prenatalne - trzymajcie kciuki, żeby wszytko było dobrze

woszczyk
witaj
moja Niunia ułożona jest miednicowo - nie wiem czy to takie same ułożenie jak przy pośladkowych - ale mój gin na ostatniej wizycie rozwiał nadzieję na sn i przebąkiwał coś o cesarce. W moim przypadku szpital czeka mnie 2 tyg. wcześniej bo mam założony szew i ok. 38 idę na jego zdjęcie. Jestem pewna, że do domu mnie już nie puszczą i będziemy grzecznie czekać do porodu. Cesarki sa raczej planowe, więc na pewno trafisz wcześniej do szpitala

patrycja_22 fotki miodzio

kochane moje poradźcie coś na zatwardzenia lekarz kazał mi pilnować się aby było to codziennie a tu d...a zbita. Jem activię, pije mineralna i na czczo kubek wody przegotowanej. Zjadam popcorn, bo sam lekarz mi mówił, że pomoże i co ...nic a jak już pójdzie to z krwią :/ rany obym nie miała hemoroidów

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:52   #3550
Montii
Zakorzenienie

ja się witam smarkająco i na antybiotyku jak nie urok to....

także muszę szybko się wyleczyć, dzisiaj będziemy mieć kuchnie wiec czeka mnie sprzątanko

milego dnia

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:54   #3551
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

także muszę szybko się wyleczyć, dzisiaj będziemy mieć kuchnie wiec czeka mnie sprzątanko

milego dnia
Zdrowiej

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:54   #3552
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
oo, to szafy już nie szukasz?
hehe jak mam się tak męczyć to dziękuje bardzo, szafa mi nie pomoże

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a ja właśnie wstawiłam pierwszą porcję prania same ciuszki białe już się nie mogę doczekać aż je będę prasować
no ja wlasnie biel skonczylam prasowac
teraz sie piorą kolorki

patrycja super zdjęciawygladaja jak profesjonalne a nie amatorskie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:55   #3553
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
i jak to stwierdzil ze dlatego wlasnie nie warto chodzic do lekarza i sie badac bo zawsze cos wyjdzie
Ja też zawsze powtarzam, ze nie lubię do lekarza chodzić, bo zawsze coś znajdzie

Cytat:
Dopisana

Tż ma wolne i skrobie kibelek a jutro kładzie płytki, kupiłam sobie na all dywaniki do łazienki i wc, takie:
http://allegro.pl/wyprzedaz-2-czesci...443814106.html

Matko i zjadłam 3 pączki

Nika a jabłka?? Mnie pędzą jabłka, a jeszcze można wodą popić.

Montii zdrowiej

Patrycja to ze zdjęciem na ............. kolanach jest boskie

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-02-11 o 12:58
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:58   #3554
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

super ładnie Konradek rośnie

Cytat:

milego dnia

zdrowiej nam szybko

a kuchni zazdroszczę ja jeszcze muszę trochę poczekać

kurde najadłam się lodów i teraz mi zimno, mam za swoje

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:58   #3555
87czarna
Zakorzenienie

ego_ego jaki posłuszny chłopak Fajnie,że wszystko w porządku

Montii zdrówka!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 13:00   #3556
prunelle
Wtajemniczenie

Natka, witaj

Cytat:
pięknie rośnie

aja, ja wcinam kanapki z nutellą

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:05   #3557
aja1
Zakorzenienie

No dobra, która wstawiła na NK zdjęcie ze słodkim psiakiem, bo już się pogubiłam

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-11, 13:07   #3558
n.ik.a
Zadomowienie

aja1 zawsze pomagały a teraz ani gotowane ani surowe chyba znów muszę kupić ten syrop laktulosum, bo inaczej się wykończę

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:19   #3559
iweczka
Zakorzenienie

cześc dziewuszki,
ja dziś jakos słabo się czuję. Jestem senna, zimno mi i pobolewa mnie brzuch jak na @......
troche próbuje się uczyć, ale idzie mi jak krew z nosa :/
już trzecią noc z rzędu wstaje przed 5 z mega wielkim głodem....

Cytat:
Castia no chyba faktycznie lepiej nie mieć.. bo jakby mi się ktos tak wtrącał to chyba bym umarła..

ja strasznie alergicznie reaguje na 'dobre rady 'znajomych..a one sa od czasu do czasu, a jakby mi teściówka tak co chwilę to .. szok

ostatnio znajoma 'a po co wy nowe kafle kładziecie jak mały zacznie chodzić to i tak poniszczy ''
what?! kafle mi dziecko zniszczy?!
łoo masz!!! ciekawe jak je poniszczy???

tak na marginesie, nie znosze tych 'dobrych rad" ostatnio np. moja ciocia, "nie kupuj kaftaników, to się nie przyda" ehhh czy nie mozna swoich spostrzeżen przekzać w bardziej delikatny sposób......

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
ja na wyjście dla maluszka naszykowałam: kaftanik taki rozpinany z boku, pajacyk taki welurkowy, czapeczke cienką i grubą i do tego rożek i kocyk żeby jeszcze owinąć mam nadziej że to wystarczy Miałam zamiar brać fotelik ale jednak na to wyjście i ten krótki przejazd do domku wezme małego w beciku wg mnie moga być tez body tylko najlepiej takie cale rozpinane zeby latwo bylo ubrać

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

a na pobyt w szpitalu, u mnie nie bierze się ubranek
emilia, u mnie w szpitalu bez fotelika nie wypuszczą dzieciaczka.
a poza tym fotelik jest bezpieczniejszy nawet na 5 minut warto go wziąć!!! więc na Twoim miejscu bym wzięła.
co do ubranek ja biore do szpitala body i pajacyki-3 komplety, tak mi kazali. + czapeczki i skarpeteczki.a na wyjście też body i pajacyk + kombinezonik no i kocyk jakiś.
kurcze, własnie........nie mam takiego grubego kocyka, musze w końcu go kupić !!!!!

Kolba, dziękujemy za opis porodu. Mam nadzieję, że i mój przebiegnie tak sprawnie.
A kolki u malutkiej współczuje, oby jak najszybciej to dziadostwo minęło !!!!!

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-02-11 o 13:22
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:21   #3560
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Monti zdroweczka i nie przemeczaj sie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:26   #3561
diatoma
Zadomowienie

aja1 zgadzam się że bez potrzeby nie ma cos się badać i szukać na siłę,ale mój tż przesadza z jedzeniem różnych rzeczy, co prawda schudł od czerwca 23 kg ale jak widze co drugi dzien kupuje i zjada tatar, salcesonik, z wedlin tylko salami, alebo jakies boczki, sloik mojonaezu na 4 dni. no dla mnie to przesada. a tak mam argument w garsci ze to jedzenie nie jest takie bezkarne.

n.ik.a. ja jak mam juz taki problem to na czczo zjadam jablko ze skora i popijam duza iloscia zimnej wody. a jak jest krew to raczej już sa hemoridy....
egoego niezle synek tatusia załatwił
Monti kuruj się, a jakiz to smaczny antybiotyk dostalas??

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:36   #3562
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień doberek mamuśki

Wklejam Wam brzuszek
bardzo pomysłowa sesja
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kurde najadłam się lodów i teraz mi zimno, mam za swoje
co ja bym dała za lody z bitą śmietaną

chciałam dzisiaj ugotować budyń ale nie mam tyle mleka więc zrobiłam agrestową galaretkę

u Was też taka paskudna pogoda? Nic się nie chce. Leje i mgła brrr. Chyba pójdę spać zaraz

w ogóle zaczęły mi puchnąć paluchy w rękach w nocy to już w ogóle

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-02-11 o 13:37
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:36   #3563
gosikk_s
Zakorzenienie

Diatoma, może to zależy od tego czy lekarz ma sprzęt w gabinecie? Bo jeśli ma to pewnie i na NFZ robi co wizyta, ja w ogóle nie widziałabym sensu iść do lekarza nie robiąc przy tym usg. Ale są pewnie i tacy co idą starą szkołą, jak ciąża prawidłowa to te 3 usg też wystarczą. O, to jako dietetyk możesz teraz walczyć z cholesterolem TŻ

Kasia, dobrze dziewczyny radzą, a jakby coś było nie tak to niech TŻ załatwia, w końcu to jego dom rodzinny.

Castia, współczuję nocek Ja ostatnio się wkurzyłam i zmieniłam pory snu, kładę się o 1 Jak chodziłam spać wcześniej to albo rzucałam się przez kilka godzin albo budziłam w środku nocy i leżałam. A tak to jakoś usypiam. A wstajemy z Aleksem przeważnie koło 7:30

Patrycja, piękne fotki rzeczywiście wyglądają jak profesjonalne

Natka, witaj i dołączaj do nas Teraz już możesz czekać spokojnie na poród, jesteś praktycznie w terminie

Stysia, super że Konrad nie zmienił płci

Nika, trzymam kciuki za badania Kurcze, współczuję z tymi zaparciami, ja w poprzedniej ciąży miałam na początku i na końcu, nic nie pomagało. Jadłam i otręby i płatki owsiane, suszone śliwki i morele, mam wrażenie że jeszcze bardziej zapierały. A teraz o dziwo nie mam żadnych problemów choć nic z tego nie jadam. Obyś się faktycznie nie dorobiła hemoroidów, koleżanka miała zaparcia od zawsze, przez całą ciążę też i podczas porodu cholerstwa jej wyszły

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:36   #3564
Castia
Wtajemniczenie

Montii zdrówka

wybieram się do apteki : po to co najbardziej mi chyba będzie potrzebne:
lewatywa, Bepanthen, gaziki jałowe, Disnemar...
nie wiem czy kupować jakieś witaminki K, D3 chyba jeszcze nie,nie wiem
Panadol ? też chyba się wstrzymam

Gosik ja też siedzę do pozna w sumie, czytam ksiazke, polozylam sie o północy a po pierwszej juz pobudka
ech no ale dam radę. co mi się może stać - najwyzej to urodze i juz

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-11 o 13:41
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:51   #3565
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kupioną pościel Feretii i jest super ochraniacze są grube, można je fajnie ściągać do prania. Wogóle widać że jakość idzie z ceną.
no wlasnie tak myslalam
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski

glodomorek i nastka bedize wsyztko ok

wsyztko w normie

kolba jestes niezasapiona opis daje sily do porodu fajnei ze ty jzu masz to za soba i cieszysz sie malutka na nas kollej dopiero pryzjdzie i wszytkie czekamy nieceirpliwie

bardoz ladne

eh no to dorbze ze z malutka wsyztko ok i ciekawe ktora zacznie sztafetę porodowa ...

w aktualym Mamo to ja jest napisane ze trzeba dokupic dodtkowo materacyk

no fajny serio

ale pomyslowa jestes bardzo ladne

ja ma nino jakas hiszpanska

ja ide 15 i tez mam nadizje ze Rafcio zostal Rafałkiem

ja mam zamiar body , spiochy albo pajac, czapka cienka + czapka gruba, na to kombinezon i kaptur; pozniej w fotelik i okryc kocem

Ego tez tak chce nam ostanio maly lobuz nie chial pokazac zeby w srode sie osmielil

bylam wcozraj dziewczynki na tym kabarecie Neo-Nówka - normalnei rewelacja tlyko ze trwal 2,5 godz i po 2 h wstalam i chodizlam po korytarzu bo mnie tylek rozbolal , ale i tak wszytko slyszlam a bylo nprawde smiesznie, no i nie urdozilam to tez dobrze ;p

milego dzionka
kochana a jak jakosc z tej Nino?
bo tez ogladalam, zadowolona jestes?
Stary 2011-02-11, 13:53   #3566
diatoma
Zadomowienie

kurcze zastanawiam się czy jest sens kupować tą poduszkę banan
w sumie mało mi zostalo, ale jak klade sie z poduszka miedzy nogami toi tak budze sie bez poduszki. sama nie wiem. a jak siebede przkrecac w nocy to czy bede pamietac za kazdym razem o tej podusi??

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:55   #3567
Mirabilka
Zakorzenienie

a ja wróciłam od podglądywacza. No to mamy 31 tydzień: mały obrócony główką na dół ( to dziwne bo czuje ruchy tylko na dole a łożysko mam na przedniej ścianie może bidulek głową wali) no ale - z małym wszystko ok serce ok tylko piernik rośnie jak na drożdżach - miesiąc temu ważył 1kg-1.2 kg a teraz się zrobił 1.6kg -1.9 kg. Na siatce centylowej około 50 centyla no ale w 4 tygodnie Mały tyle nadgonił. Oby teraz już mu wolniej szło.
A ja już zagadywałam gina co zrobić żeby po skończonym 36 tyg rodzić bo pęknę cała... i co - powiedział, że jak czop odejdzie to można "pomyśleć" ciekawe o czym.

Oka idę Was teraz nadrabiać

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:58   #3568
87czarna
Zakorzenienie

mirabilka super wieści

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:02   #3569
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
dwa dni mnie nie było, więc mam trochę nadrabiania
ale byłam wczoraj w końcu u fryzjera
w środę byliśmy na usg i nasz synek waży już 2kg
przed badaniem tatuś się zastanawiał czy napewno będzie synek a nie dziewczynka, no i mu pokazał - całe badanie (4d w dodatku, bo chciałam buźkę obejrzeć) trzymał sobie rączkami nóżki, tak, że wypinał do nas dupkę i całe swoje klejnoty i jedyną fotkę jaką mam to właśnie jajka i stópkę, która ma 6cm, no to pokazał tatusiowi co sądzi o jego obawach na temat płci
ale się uśmiałam to Twój tż nie ma chyba już żadnej wątpliwości że syn wstaw zdjęcia jak możesz 6cm stópka to już spora tak się zastanawiam bo my na podobnym etapie ciąży jesteśmy czy moje też już ma taką stópkę .

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
u nas była taka sytuacja że przez 2 lata mieszkaliśmy na wynajętym, no ale pieniążków brakowało i musieliśmy z tego zrezygnować i podjąć decyzję o zamieszkaniu u rodziców. Wybraliśmy rodzicow tż bo stąd bliżej mamy do pracy i ogólnie jakoś tak się to wyklarowało. No i praktycznie w ostatni dzień przed naszą fizyczną przeprowadzką dopiero zrobili nam 3 wolne póki na ciuchy... w ogóle mam wrażenie że oni zaczynają od d***py strony.. bo kupili do łazienki szafke "dla Filipa" żeby mial miejsce, ale cóż z tego że to wielka szafka jak ja tam ciuchów trzymać przecież nie będę... i chyba zaraz pozaglądam do tych szafek i przedstawię im konkretny plan działania gdzie co ma iść... i dajcie mi na to tydz max za tydz o tej porze zdam relację z "wyprowadzki"
dziękuję za podpowiedź... nic tak nie motywuje jak druga osoba która zna problem od podszewki
trzymam kciuki mam nadzieję że za tydzień o tej porze już Ci się wszystko wyjaśni i będziesz miała wszystko posprzątane i miejsce dla dzidziusia

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry kochanecoś leniwy mam dzisiaj dzień i stresujący. Chyba przez te badania prenatalne - trzymajcie kciuki, żeby wszytko było dobrze
trzymamy mocno

Cytat:

milego dnia
oj biedulko Ty zamiast sprzątać odpoczywaj i zdrowiej nam

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Tż ma wolne i skrobie kibelek a jutro kładzie płytki, kupiłam sobie na all dywaniki do łazienki i wc, takie:
http://allegro.pl/wyprzedaz-2-czesci...443814106.html
zazdroszczę my dopiero latem będziemy robić remont łazienki-kłaść płytki i malować bo teraz funduszy brak
bardzo ładne dywaniki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:03   #3570
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
aja1 zgadzam się że bez potrzeby nie ma cos się badać i szukać na siłę,ale mój tż przesadza z jedzeniem różnych rzeczy, co prawda schudł od czerwca 23 kg ale jak widze co drugi dzien kupuje i zjada tatar, salcesonik, z wedlin tylko salami, alebo jakies boczki, sloik mojonaezu na 4 dni. no dla mnie to przesada. a tak mam argument w garsci ze to jedzenie nie jest takie bezkarne.
No to dobry jest

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
nie wiem czy kupować jakieś witaminki K, D3 chyba jeszcze nie,nie wiem
Ja tylko D3 ta K to jest potrzebna jak umarłemu kadzidło Tylko nabijają firmom farmaceutycznym kasę. Tylko nie wiem czy ona jest na receptę, bo nie pamiętam.

Laseczkaa u nas płytki leżały i leżały, taki jasny pistacjowy kolor. Tz kiedyś przytargał do chałupki. Mieszkanie i tak mamy wynajmowane, ale już nie mogę patrzeć na tą tapetę :/
Jak będę miała swoje to wtedy nie wiem co będę chciała położyc, więc trzeba to było jakoś wykorzystać.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-02-11 o 14:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości