|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
A tak wogóle to dzionek zleciał dzisiaj bardzo szybko. Najpierw wyprawa do lumpka, (poniżej efekt). Kupiłam koszule dla siebie, taka fajna rozszerzaną i długą, oraz śpioszki dla dzidziusia. Potem wyprawa z bratem i mężem do "normalnych"sklepów, brat chciał kupić koszule, marynarkę i buty na połowinki studenckie, a siostra zawsze dobrze radzi
Potem obiadek u mamusi. Po południu pojechaliśmy jeszcze do Tczewa na zakupy do "Piotra i Pawła", no i jeszcze nie obeszło się bez wjazdu do MC. Objadłam się dzisiaj jak nigdy, i pomyśleć że jeszcze nie tak dawno na jedzenie nie mogłam nawet patrzeć. Teraz też co chwile coś wcinam, a to żelki, pudding, i kiełbaskę taka wędzoną pychaA do tego TŻ zrobił mi super drineczka oczywiście bezalkoholowego, więc wstawiam fotkę i TWOJE I TWOJEGO DZIDZIUSIA ZDRÓWKO BEATKO!!! Aha, jeszcze bym zapomniała pochwalić się jaką mi mężuś kupuję sukienkę http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-o...440529537.html |
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
madzia - sukienka czadowa!!!
Zanka z tym magnezem to nie tak prosto - jak są niedobory to nadrobienie zajmuje sporo czasu przy końskich dawkach -ile tego bierzesz? beata - 100 lat!! żeby wszystko poukładało się po Twojej myśli!! |
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
madzia - a gdzie bedziesz rodzic? starogard, tczew, koscierzyna? bo ja jakos bym sie starogardu bała (ja kociewianka jestem :P). bylam tam ze zwyklym zlamaniem i mam traume, jos mi sie ten szpital z umieralnia kojarzy... moze sie cos zmieilo, nie wiem...
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Jak nie będzie żadnych komplikacji to w Starogardzie raczej. Teraz już podobno się zmieniło, oddział porodowy jest wyremontowany, i rok temu w marcu 2 koleżanki rodziły i obie były mile zaskoczone, zarówno warunkami jak i obsługą. Moja gin jest z Gdańska i być może będzie mnie namawiała do porodu w jej szpitalu, ale ja wolałabym chyba jednak na miejscu, tym bardziej że zamierzamy chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu.
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz brałam jedną tabletkę dziennie, czasem zapominałam no i witaminy dla ciężarnych nigdy mi powieka nie skakała
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Beatko spelnienia marzeń sto lat
Ja teraz w ciąży biorę magnez z b6 a przed asparginian |
|
|
|
#3457 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez evelicious2612 Czas edycji: 2011-02-12 o 22:46 |
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście mam złe wspomnienia ze szpitala w Stg. rodziłam tam w listopadzie 2009. Obsługa fatalna. Nie chciałabym rodzić tam drugi raz. Co trzeba zrobić, aby rodzić w innym szpitalu, a nie w tym do którego się należy?
|
|
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, to wtedy już nie wiem, czyżby przez pół roku aż tak się zmieniło. Muszę jeszcze w takim razie zaczerpnąć informacji od osób które urodziły już w tym roku w Stg. Te 2 koleżanki, które rodziły w marcu 2010, mówiły że owszem na jednej zmianie była mniej przyjemna pielęgniarka, ale ogólnie to były zadowolone. Dobrze, że jeszcze kilka koleżanek rodzi przede mną w Stg, to sie wypytam.
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma teraz czegos takiego jak "nalezenie do szpitala". Po prostu jedziesz tam, gdzie chcesz, chocby to mialo byc na drugim koncu Polski i o ile sa wolne miejsca (niektore szpitale ciesza sie wieksza popularnosci, wiec moga cieodeslac z braku miejsc), to tam rodzisz.
Witam niedzielnie! U nas sliczne slonko zaglada przez okno, moj P szykuje sie do pracy, a ja jeszcze sie wyleguje korzystajac z okazji. Wieczorem idziemy do chinskiej knajpki cos zjesc, bo baaardzo dawno nie bylismy, a przy okazji smiejemy sie, ze to beda nasze Walentynki. |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas w Poznaniu dawno temu było że ktoś należy do jakiegoś szpitala teraz tak nie ma.Ale np w tym szpitalu który ja wybrałam jak nie masz swojego lekarza to duże prawdopodobieństwo że Ciebie nie przyjmą
![]() Hej Madzia,Aga, Zanka U Nas też słonecznie ale mroźno
|
|
|
|
#3463 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje pięknie ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
kurcze tak czytam i czytam Wasze wypowiedzi i widze że niewielu z nas udało się tak po prostu zajść w ciążę, bez wyczekiwania, bez "molestowania" facetów i w ogóle, ale uważam że dzięki temu takie wyczekiwane maleństwa będą kochane naj naj najbardziej na świecie nasze małe cuda ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
no to zdrówko ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Beatko wszytskiego naj naj naj i zdrowego dzidziulka ![]() My prezentow na walentynki nie robimy wczoraj zrobilam kolacyjke Nugettsy z ziemniaczkami w cwiartki na pikantnie, suróweczką z kapusty kiszonej i sosami pikantnym i czosnkowym a na deser karpatka mniam ![]() My ślub bralismy rok temu w styczniu, a o dzidziusia zaczelismy sie starac od maja. Po 6 bezowocnych cyklach wybralam sie do lekarza i dostalismy obydwoje skierowanie na badania, ktorych naszczescie nie bylo nam dane wykonac bo jak sie okazalo niecałe dwa tyg później bylam u ginki spowrotem z pozytywnym testem i betą Na pierwszej wizycie pani doktor dala mi wskazania jak brac luteine przy staraniach (mialam ją na plamienia przedmiesiączkowe ok 6-7 dniowe), i ze w razie dodatniego testu trzeba podwoic dawkę. Wczesniejsi lekarze po 10 dniach kazali odstawiac i czekac na okres (i tak zawsze sie dzialo), a ta pani doktor brac przez 14 dni, pozniej test tego dnia (beta a nie sikacze jak mowila) i w razie "+" zwiekszenie dawki. Tak zrobilam i mysle ze to pomogło zarodkowi w zagniezdzeniu, plamienia byly 6 dni ale po zwiekszeniu dawki w dniu testu nie pojawily sie juz dzis jestemy w 20 tyg
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
serio, jak tak sobie wyobrażę w które miejsce dają znieczulenie, i co by było jakby się przesunęło choć kawałek, to na razie ...nie chcę... ![]() Co do starań, to nam udało się - można powiedzieć - od razu. Miesiąc po ślubie, ale że widzimy się tylko w weekendy to szybko ![]() no i planowaliśmy że od razu zaczniemy starania, bo 1,5 roku wcześniej łykałam bromergon na pcos, więc nastawiałam się że może to potrwać...a tu taka miła niespodzianka ![]() My już w domku niestety, tzn cieszę się że w domu ale tak fajnie było wczoraj praktycznie cały dzień w drodze, bo robiliśmy sobie długie przerwy, to na zakupy, to na pizzę No i wózek już na nas czekał ), no i nie zauważyłam żadnych wad. Oj, cieszę się bardzo
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
nie wiem kiedy ja was nadrobię Maluszki rozwijają się prawidłowo, wszystko jest w jak najlepszym porządku No i mam już 5 kg na plusie
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane mamusie
piękna pogoda u mnie choć zimno brrrrr , a my dziś znowu w gości wczoraj u teściów dziś u moich rodziców czyli weekend bez gotowania miłego dzionka Wam i Waszym rodzinkom
|
|
|
|
#3468 |
|
Rozeznanie
|
to ja chwale się bambetlem
16 i 18tc dla porównania. Wygląda jakby mi jakiś mięsień przyrósł ![]() milej niedzieli! robię wlaśnie na obiad sos brokułowy do penne z gorgonzolą i czosnkiem a na deser to ciasteczko http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/L...paign=Blox_pow
|
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
o Asia, jak fajnie - taka parka od razu!
|
|
|
|
#3470 | |||||
|
Rozeznanie
|
bry
![]() Cytat:
![]() ja nie wiem, ale póki co nie mam żadnej typowo ciążowej rzeczy - jedną tuniczkę która na taką wygląda, z lumpa. Ale wiem, że pora rozejrzeć się za spodniami, bo te które noszę teraz muszę sobie zakładać na gumeczkę, bo jak siedzę o mnie cisną ![]() a lada moment to i nawet gumka nie pomoże. też mnie to ciekawi ![]() Cytat:
![]() jest nas coraz więcej no mnie dopadło dość nagle po antybiotykach i pech chciał że gin na urlopie, teraz mi przechodzi, ale we wtorek i tak idę, bo chyba samoistnie od tantum rosa nie zniknął ![]() Cytat:
![]() A pamiętam jakie były obawy lekarza na początku, a tu wszystko pięknie się pokuładało, jak widać pierwsze diagnozy często nie mają pokrycia w rzeczywistości, bo natura rządzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi dopiero teraz chyba zaczyna też rosnąć i się uwypuklać po dobrym jedzonku mam wrażenie że wieczorem jest dwa razy wi,ększy.Też mam uwieczniać ten postęp na zdjęciach, ale zapominam o regularnym cotygodniowym fotografowaniu się ![]() a ja na obiad nic nie robię czekam na TŻ aż wróci z giełdy i pomyslimy co będziemy dziś jeść. A że często pichcimy wspólnie, to nie mam wyjścia, i nie mogę bez niego zacząć jestem zmuszona "nicnierobić'
|
|||||
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc idealnie mieć od razu córcię i synka Ty jesteś podwójną mamą a masz i tak mniej kg niż ja na plus więc głowa do góry Cytat:
po 20.t.c. jak wystrzelą brzuchy to będziecie się dziwić, że może tak z dnia na dzień jutro idę do gina do przychodni, o ile się dodzwonię będą wyniki morfologi, moczu i co najważniejsze toxo boję się, bo w I ciąży nie miałam tego badania na 13.00 idziemy na obiad do moich rodziców, musze makaron zrobić więc musimy być wcześniej poza tym słonko świeci ale zimno wiosny nadal nie ma, ale widzę że walczy dzielnie z zimną hihi
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Stapelka;25056164]to ja chwale się bambetlem
16 i 18tc dla porównania. Wygląda jakby mi jakiś mięsień przyrósł ![]() Piękny brzusio. To i ja później zrobię fotkę i się pochwalę. Brzusio już urósł, ale waga jak na razie cały czas 1kg na minusie.
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marmutita;25056481]bry
![]() dzień dobry, mam wrażenie że samopoczucie lepsze, czyżby mniej drapania? ![]() oj kochana niestety nie mniej a nawet gorzej bo to pokrzywko-uczulenie się bardziej rozprzestrzenia ale próbuje sobie jakoś z tym radzić , kąpiele, smarowania ... nic więcej nie mogę zrobić niestety, ale dziękuję za zainteresowanie
|
|
|
|
#3474 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja ide robic foty. Wyciagnelam z czelusci mojej szafy ciuchy ciazowe i musze wystawic 3 pary spodni, bo sa za duze. Moze uda mi sie je sprzedac, a za pieniazki kupic jakies dopasowane na mnie. |
||||
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
asiago gratuluje parki!!!!!
Stapelka fajny brzusio, poki co rosnie chyba "do góry" |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
czesc piekne!
ja mam dzis dola... wiem sloneczko swieci... ptaszek spiewa... a mnie w domu krew zalewa! auto nadal w naprawie wiec jutro telepie sie do pracy i zlobka autobusami (super...), myslalam ze sobie zrobimy dzis wypadzik nad morze, tam spacerek, wspólny obiad, d..pa - bez samochodu nie bedziemy sie pchac... a tak slicznie na dworzu, jak na zlosc... do tego mialam fajny pomysl na zmiane szafy na korytarzu, a mezowi sie pomysl nie podoba (i tak moj jest lepszy!), a poza tym marudzi mi ze zlobki to ostatecznosc ale co - jak nie mam wyboru to co mam zrobic, siedziec w domu i tynk gryzc?! normalnie robi ze mnie zla matke, a widze ze zlobek naprawde wiele go nauczyl. dzis w kosciele wzial jakas mala dziewczynke za raczke, zaprowadzil do jej mamy, pobawil sie z nia w akuku.... normalnie dumna bylam, a wiem ze to wpływ wlasnie zlobka... pryczalam sie i mam w d...pie walentynki! |
|
|
|
#3477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ech.... AgaGuernsey, golabki teraz bardzo poprawilyby mi humor, no ale ta odleglosc.. ![]() a pene z gorgonzola.... pychota chyba zaszyje sie w garach dla poprawy humoru
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-02-13 o 12:47 |
|||
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochana dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() A kg się nie przejmuj, tyle przy bliźniakach to pikus ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Dziewczynki, mam nietypowe pytanie, dzisiaj oglądałam swoje piersi i zauważyłam że po lekkim uciśnięciu piersi z sutka wypłynęła kropelka takiego w miarę bezbarwnego płynu, z drugiej piersi to samo, myślałam że to tak jednorazowo ale za chwilkę spróbowałam jeszcze raz i to samo ![]() to normalne?? nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
beata - no przeciez mleczko miec bedziesz... to juz troche masz. to sie zdarza
|
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
cześć Mamuśki
![]() ja dla odmiany mam super humor, ale to po wczorajszej nerwówie. ale po kolei tydzień temu byłam u Gina na standardowej kontroli, powiedział, że wszystko ok. ja jeszcze mu poweidziałam, ze mam wysypkę na dekolcie (nieswędzacą) on dał mi na "wszelki wypadek" skierowanie na AST I ALT (Aktywność enzymów wątrobowych) wyszły podwójnie wyzsze niż powinny. więc do internisty (do gina nie mogłąm się dostać) ta zapewniła mnie, że nie ma tragedii, ale też nie wolno bagatelizować. dała skierowanie na dokąłdniejsze badania te wyszły na granicy, albo min poniżej/powyżej a ast i alt tak samo- w PIATEK no I wczoraj jak TZ nie było odebrałam telefon od lekarza z medicoveru, ze mam pilnie jechać do szpitala;((((( 4 godziny wycięte z życiorysu w szpitalu Św zofii otrzymałam info (po 3 h czekania), że wszystko ok i nie wie o co chodzi lekarzowi. zrobił usg, posłuchał serduszka, 5 razy przejżała badania i zgłupiała. stwierdziła, że badania z jednej strony wskazują na uszkodzenie wątroby, ale inne parametry mówią, że watroba ok. ze nie można lekceważyć i trzeba zrobić usg i dalej badania, ale nie ma podstawy do paranoi i leżenia w szpitalu....a i stwierdziła, że się nie zdziwi jakbym taką "urodę" w ciązy miałą bo wszystkie inne badania ok i tak jutrzo mam wizytę i lekarza, który mnie wysłał do szpitala... zobaczymy co będzie dalej... a opisuję Wam, zeby żadna się nie nakręciła na zapas. ja z medicoverem już znam podobną historię- ja jestem druga;( a ile wczoraj się wypłakałam i wydenerwowałam to moje. o TZ nie wspomnę, który nazłamanie karku 100km wracał. także prosze o kciukasy za moją wątrobę )z lepszych rzeczy to Was nie lubię puscicie mnie z torbami![]() kupiłam 2 wesołe czapeczki i 3 koszule szpitalne z waszych linków )))iwona ach zadroszcę bliźnaików- parki ))) cudownie rok przerąbany, ale potem idylla )) obserwuję taką sytuację u mojej przyjaciółki . maluchy już mają prawie 2 latka i ma super spokój bo już się ze sobą bawią i wogule sią meeeega słodkie ale i diabełkowate
Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-02-13 o 13:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

Potem obiadek u mamusi. Po południu pojechaliśmy jeszcze do Tczewa na zakupy do "Piotra i Pawła", no i jeszcze nie obeszło się bez wjazdu do MC. Objadłam się dzisiaj jak nigdy, i pomyśleć że jeszcze nie tak dawno na jedzenie nie mogłam nawet patrzeć. Teraz też co chwile coś wcinam, a to żelki, pudding, i kiełbaskę taka wędzoną pycha

Byliśmy ostatnio parę razy z Filipem i może coś się przypałętało.

więc idealnie mieć od razu córcię i synka
a nawet gorzej bo to pokrzywko-uczulenie się bardziej rozprzestrzenia ale próbuje sobie jakoś z tym radzić , kąpiele, smarowania ... nic więcej nie mogę zrobić niestety, ale dziękuję za zainteresowanie
zębole