Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 19:54   #3451
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

A tak wogóle to dzionek zleciał dzisiaj bardzo szybko. Najpierw wyprawa do lumpka, (poniżej efekt). Kupiłam koszule dla siebie, taka fajna rozszerzaną i długą, oraz śpioszki dla dzidziusia. Potem wyprawa z bratem i mężem do "normalnych"sklepów, brat chciał kupić koszule, marynarkę i buty na połowinki studenckie, a siostra zawsze dobrze radzi Potem obiadek u mamusi. Po południu pojechaliśmy jeszcze do Tczewa na zakupy do "Piotra i Pawła", no i jeszcze nie obeszło się bez wjazdu do MC. Objadłam się dzisiaj jak nigdy, i pomyśleć że jeszcze nie tak dawno na jedzenie nie mogłam nawet patrzeć. Teraz też co chwile coś wcinam, a to żelki, pudding, i kiełbaskę taka wędzoną pycha

A do tego TŻ zrobił mi super drineczka oczywiście bezalkoholowego, więc wstawiam fotkę i TWOJE I TWOJEGO DZIDZIUSIA ZDRÓWKO BEATKO!!!

Aha, jeszcze bym zapomniała pochwalić się jaką mi mężuś kupuję sukienkę
http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-o...440529537.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drink1.jpg (33,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink2.jpg (27,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg śpioszki.jpg (32,6 KB, 30 załadowań)
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:22   #3452
Stapelka
Rozeznanie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

madzia - sukienka czadowa!!!

Zanka z tym magnezem to nie tak prosto - jak są niedobory to nadrobienie zajmuje sporo czasu przy końskich dawkach -ile tego bierzesz?

beata - 100 lat!! żeby wszystko poukładało się po Twojej myśli!!
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:31   #3453
83monia
Zakorzenienie

madzia - a gdzie bedziesz rodzic? starogard, tczew, koscierzyna? bo ja jakos bym sie starogardu bała (ja kociewianka jestem :P). bylam tam ze zwyklym zlamaniem i mam traume, jos mi sie ten szpital z umieralnia kojarzy... moze sie cos zmieilo, nie wiem...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:39   #3454
madzia1k1
Raczkowanie

Jak nie będzie żadnych komplikacji to w Starogardzie raczej. Teraz już podobno się zmieniło, oddział porodowy jest wyremontowany, i rok temu w marcu 2 koleżanki rodziły i obie były mile zaskoczone, zarówno warunkami jak i obsługą. Moja gin jest z Gdańska i być może będzie mnie namawiała do porodu w jej szpitalu, ale ja wolałabym chyba jednak na miejscu, tym bardziej że zamierzamy chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu.
Stary 2011-02-12, 21:01   #3455
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
madzia - sukienka czadowa!!!

Zanka z tym magnezem to nie tak prosto - jak są niedobory to nadrobienie zajmuje sporo czasu przy końskich dawkach -ile tego bierzesz?

ja przed ciążą zaczęłam łykać aspargin, myślę że nadrobiłam niedobory dawno
teraz brałam jedną tabletkę dziennie, czasem zapominałam no i witaminy dla ciężarnych
nigdy mi powieka nie skakała

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 21:59   #3456
Vaniliova11
Zadomowienie

Beatko spelnienia marzeń sto lat
Ja teraz w ciąży biorę magnez z b6 a przed asparginian
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:10   #3457
evelicious2612
Przyczajenie

Edytowane przez evelicious2612
Czas edycji: 2011-02-12 o 22:46
evelicious2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 01:50   #3458
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
madzia - a gdzie bedziesz rodzic? starogard, tczew, koscierzyna? bo ja jakos bym sie starogardu bała (ja kociewianka jestem :P). bylam tam ze zwyklym zlamaniem i mam traume, jos mi sie ten szpital z umieralnia kojarzy... moze sie cos zmieilo, nie wiem...
Ja osobiście mam złe wspomnienia ze szpitala w Stg. rodziłam tam w listopadzie 2009. Obsługa fatalna. Nie chciałabym rodzić tam drugi raz. Co trzeba zrobić, aby rodzić w innym szpitalu, a nie w tym do którego się należy?

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 08:36   #3459
madzia1k1
Raczkowanie

Hmmm, to wtedy już nie wiem, czyżby przez pół roku aż tak się zmieniło. Muszę jeszcze w takim razie zaczerpnąć informacji od osób które urodziły już w tym roku w Stg. Te 2 koleżanki, które rodziły w marcu 2010, mówiły że owszem na jednej zmianie była mniej przyjemna pielęgniarka, ale ogólnie to były zadowolone. Dobrze, że jeszcze kilka koleżanek rodzi przede mną w Stg, to sie wypytam.
Stary 2011-02-13, 08:39   #3460
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelicious2612 Pokaż wiadomość
czemu skasowałaś post?

Stary 2011-02-13, 08:41   #3461
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Nie ma teraz czegos takiego jak "nalezenie do szpitala". Po prostu jedziesz tam, gdzie chcesz, chocby to mialo byc na drugim koncu Polski i o ile sa wolne miejsca (niektore szpitale ciesza sie wieksza popularnosci, wiec moga cieodeslac z braku miejsc), to tam rodzisz.

Witam niedzielnie!

U nas sliczne slonko zaglada przez okno, moj P szykuje sie do pracy, a ja jeszcze sie wyleguje korzystajac z okazji. Wieczorem idziemy do chinskiej knajpki cos zjesc, bo baaardzo dawno nie bylismy, a przy okazji smiejemy sie, ze to beda nasze Walentynki.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 08:49   #3462
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

U Nas w Poznaniu dawno temu było że ktoś należy do jakiegoś szpitala teraz tak nie ma.Ale np w tym szpitalu który ja wybrałam jak nie masz swojego lekarza to duże prawdopodobieństwo że Ciebie nie przyjmą

Hej Madzia,Aga, Zanka
U Nas też słonecznie ale mroźno
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 09:11   #3463
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Beatko Sto Latek

dziękuje pięknie

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie!!!

W końcu nadrobiłam

Beatko wszystkiego najlepszego

Jeżeli chodzi o nasze starania o dzidziusia to dokładnie rok. Ślub mieliśmy w 3 października, Już we wrześniu odstawiłam tabletki. Planowaliśmy dzidziusia z tymże bez nacisku, po prostu jak będzie to będzie. Ale po pół roku bezefektownych starań zaczęłam się denerwować. Już czarno widziałam, że to wszystko moja wina, przez moją niedoczynność tarczycy, no i wtedy nie było lekko, bo z każdym okresem załamywałam się coraz bardziej. Potem w czerwcu przeprowadziliśmy się do własnego mieszkanka, ale dalej nic...Gdzieś około wrzesnia zdecydowaliśmy, że nie będziemy już tak się przejmować, po prostu daliśmy sobie na luz. Nie rozmawialiśmy już tyle na ten temat, i cieszyliśmy sie z tego co już mamy(ja byłam bardzo zafascynowana mieszkaniem, że tak szybko daliśmy radę). No i wreszcie 13 grudnia ujrzałam 2 kreseczki, i nie mogłam uwierzyćTaka była nasza historia.
serdecznie dziękuje
kurcze tak czytam i czytam Wasze wypowiedzi i widze że niewielu z nas udało się tak po prostu zajść w ciążę, bez wyczekiwania, bez "molestowania" facetów i w ogóle, ale uważam że dzięki temu takie wyczekiwane maleństwa będą kochane naj naj najbardziej na świecie nasze małe cuda

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:

A do tego TŻ zrobił mi super drineczka oczywiście bezalkoholowego, więc wstawiam fotkę i TWOJE I TWOJEGO DZIDZIUSIA ZDRÓWKO BEATKO!!!

Jaki drink apetyczny no to zdrówko

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

dziękuje

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Beatko spelnienia marzeń sto lat
Ja teraz w ciąży biorę magnez z b6 a przed asparginian
Dziekuje za życzonka

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 10:11   #3464
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać że byłam w tym tygodniu u gina i generalnie wszytsko w porządku, płci nie sprawdzał niestety... ale powiedział ze mam trochę wydzieliny to mi przepisze taki krem w aplikatorze dopochwowym -Gynazol.
Kupiłam to a tam w ulotce jest że to na preparat na grzyby
i ostrzeżenie że stosować jeśli korzyści dla matki są większe niż zagrożenie dla dziecka
Kuźwa nie miałam żadnego posiewu robionego czy badania mikrobiologicznego więc po co mi to? Bałam się to użyć ale w końcu stwierdziłam ze lekarz chyba wie co robi..
I teraz sobie pomyślałam że może złapałam coś na basenie Byliśmy ostatnio parę razy z Filipem i może coś się przypałętało.
Mam ostatnio więcej śluzu ale myślałam że to normalne bo poprzednio też tak miałam, a tu taki preparat.. Miała któraś z Was coś takiego???
Ja tez bylam u ginki i powiedzialam ze mam wiecej wodnistych uplawów i ona spojrzała na wydzieline i od razu ze to stan zapalny i grzybka trzeba wyleczyc i mam pimafucin 2 razy w tyg przez 3 tyg. - nie czesciej.

Beatko wszytskiego naj naj naj i zdrowego dzidziulka !!!!

My prezentow na walentynki nie robimy wczoraj zrobilam kolacyjke Nugettsy z ziemniaczkami w cwiartki na pikantnie, suróweczką z kapusty kiszonej i sosami pikantnym i czosnkowym a na deser karpatka mniam

My ślub bralismy rok temu w styczniu, a o dzidziusia zaczelismy sie starac od maja. Po 6 bezowocnych cyklach wybralam sie do lekarza i dostalismy obydwoje skierowanie na badania, ktorych naszczescie nie bylo nam dane wykonac bo jak sie okazalo niecałe dwa tyg później bylam u ginki spowrotem z pozytywnym testem i betą Na pierwszej wizycie pani doktor dala mi wskazania jak brac luteine przy staraniach (mialam ją na plamienia przedmiesiączkowe ok 6-7 dniowe), i ze w razie dodatniego testu trzeba podwoic dawkę. Wczesniejsi lekarze po 10 dniach kazali odstawiac i czekac na okres (i tak zawsze sie dzialo), a ta pani doktor brac przez 14 dni, pozniej test tego dnia (beta a nie sikacze jak mowila) i w razie "+" zwiekszenie dawki. Tak zrobilam i mysle ze to pomogło zarodkowi w zagniezdzeniu, plamienia byly 6 dni ale po zwiekszeniu dawki w dniu testu nie pojawily sie juz dzis jestemy w 20 tyg pozdrawiam wszytskie brzuchatki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 10:12   #3465
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tak nieskromnie przyznam że tak

To zapraszam dziewczynki na imprezke
Beatko, spóźnione ale szczere - wszystkiego najlepszego!!!!!

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
przeciw bolowo przy porodzie naturalnym mozesz dostac nospe dozylnie czy jakies inne leki rozkurczowe, badz przeciwbolowe.. ale ja sama nie chcialabym zadnego znieczulenie ZO, dla przykladu: rodzilam dziecko, mialam juz skorcze parte i w ostatniej chwili okazalo sie ze musze miec cesarke, dostalam to znieczulenie i nie czulam od pasa w dol nic, zero... nie bylabym w stanie wogole przec a co dopiero dziecko urodzic. No chociaz slyszalam ze podaja je, chociaz dla mnie to glupota... a jezeli dawka okaze sie za silna? ze nie bedzie czucia? na to ma wplywa waga ale i np tylko zmeczenie, wystarczy ze bedziesz przemeczona i znieczuli cie tak ze cie beda musieli rozciąc..
ja to może i głupia jestem, ale powiem Wam że bardziej boję się znieczulenia niż porodu... serio, jak tak sobie wyobrażę w które miejsce dają znieczulenie, i co by było jakby się przesunęło choć kawałek, to na razie ...nie chcę...

Co do starań, to nam udało się - można powiedzieć - od razu. Miesiąc po ślubie, ale że widzimy się tylko w weekendy to szybko
no i planowaliśmy że od razu zaczniemy starania, bo 1,5 roku wcześniej łykałam bromergon na pcos, więc nastawiałam się że może to potrwać...a tu taka miła niespodzianka

My już w domku niestety, tzn cieszę się że w domu ale tak fajnie było wczoraj praktycznie cały dzień w drodze, bo robiliśmy sobie długie przerwy, to na zakupy, to na pizzę

No i wózek już na nas czekał już jest złożony, sprawdzony, i powiem wam że jesteśmy bardzo zadowoleni! Wygląda super, prowadzi się dobrze, łatwo się składa i rozkłada (już to sama wszystko przećwiczyłam ), no i nie zauważyłam żadnych wad. Oj, cieszę się bardzo

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 10:43   #3466
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cześć dziewczyny,
nie wiem kiedy ja was nadrobię ostatnio nie bardzo miałam jak siedzieć przed komputerem, czasu brakuje mi na wszystko Wpadłam się tylko pochwalić że byłam wczoraj na wizycie i będę miała córeczkę i synka Tak jak czułam i chciałam, tylko teraz mąż zaczyna wydziwiać z imionami Maluszki rozwijają się prawidłowo, wszystko jest w jak najlepszym porządku No i mam już 5 kg na plusie

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 10:52   #3467
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry kochane mamusie piękna pogoda u mnie choć zimno brrrrr , a my dziś znowu w gości wczoraj u teściów dziś u moich rodziców czyli weekend bez gotowania miłego dzionka Wam i Waszym rodzinkom
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 11:07   #3468
Stapelka
Rozeznanie

to ja chwale się bambetlem 16 i 18tc dla porównania. Wygląda jakby mi jakiś mięsień przyrósł

milej niedzieli! robię wlaśnie na obiad sos brokułowy do penne z gorgonzolą i czosnkiem
a na deser to ciasteczko http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/L...paign=Blox_pow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16i18.jpg (87,8 KB, 51 załadowań)
Stary 2011-02-13, 11:07   #3469
Stapelka
Rozeznanie

o Asia, jak fajnie - taka parka od razu!
Stary 2011-02-13, 11:22   #3470
marmutita
Rozeznanie

bry

Cytat:
A tak wogóle to dzionek zleciał dzisiaj bardzo szybko. Najpierw wyprawa do lumpka, (poniżej efekt). Kupiłam koszule dla siebie, taka fajna rozszerzaną i długą, oraz śpioszki dla dzidziusia. Potem wyprawa z bratem i mężem do "normalnych"sklepów, brat chciał kupić koszule, marynarkę i buty na połowinki studenckie, a siostra zawsze dobrze radzi Potem obiadek u mamusi. Po południu pojechaliśmy jeszcze do Tczewa na zakupy do "Piotra i Pawła", no i jeszcze nie obeszło się bez wjazdu do MC. Objadłam się dzisiaj jak nigdy, i pomyśleć że jeszcze nie tak dawno na jedzenie nie mogłam nawet patrzeć. Teraz też co chwile coś wcinam, a to żelki, pudding, i kiełbaskę taka wędzoną pycha

urocza sukienka
ja nie wiem, ale póki co nie mam żadnej typowo ciążowej rzeczy - jedną tuniczkę która na taką wygląda, z lumpa.
Ale wiem, że pora rozejrzeć się za spodniami, bo te które noszę teraz muszę sobie zakładać na gumeczkę, bo jak siedzę o mnie cisną
a lada moment to i nawet gumka nie pomoże.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
czemu skasowałaś post?
też mnie to ciekawi

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tez bylam u ginki i powiedzialam ze mam wiecej wodnistych uplawów i ona spojrzała na wydzieline i od razu ze to stan zapalny i grzybka trzeba wyleczyc i mam pimafucin 2 razy w tyg przez 3 tyg. - nie czesciej.
widzę, że nie tylko mnie dopadły dolegliwości grzybopodobne
jest nas coraz więcej
no mnie dopadło dość nagle po antybiotykach i pech chciał że gin na urlopie, teraz mi przechodzi, ale we wtorek i tak idę, bo chyba samoistnie od tantum rosa nie zniknął

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
nie wiem kiedy ja was nadrobię ostatnio nie bardzo miałam jak siedzieć przed komputerem, czasu brakuje mi na wszystko Wpadłam się tylko pochwalić że byłam wczoraj na wizycie i będę miała córeczkę i synka Tak jak czułam i chciałam, tylko teraz mąż zaczyna wydziwiać z imionami Maluszki rozwijają się prawidłowo, wszystko jest w jak najlepszym porządku No i mam już 5 kg na plusie
super! Niby dwójka na raz to podwójne obłożenie, ale i tak myśl o bliźniakach mnie rozczula, no i dwójka za jednym razem ech... pozazdrościć
A pamiętam jakie były obawy lekarza na początku, a tu wszystko pięknie się pokuładało, jak widać pierwsze diagnozy często nie mają pokrycia w rzeczywistości, bo natura rządzi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane mamusie piękna pogoda u mnie choć zimno brrrrr , a my dziś znowu w gości wczoraj u teściów dziś u moich rodziców czyli weekend bez gotowania miłego dzionka Wam i Waszym rodzinkom
dzień dobry, mam wrażenie że samopoczucie lepsze, czyżby mniej drapania?

Cytat:
to ja chwale się bambetlem 16 i 18tc dla porównania. Wygląda jakby mi jakiś mięsień przyrósł

milej niedzieli! robię wlaśnie na obiad sos brokułowy do penne z gorgonzolą i czosnkiem
Stapelko, malusi ten brzuszek, ale sukcesywnie robi postępy
mi dopiero teraz chyba zaczyna też rosnąć i się uwypuklać po dobrym jedzonku mam wrażenie że wieczorem jest dwa razy wi,ększy.
Też mam uwieczniać ten postęp na zdjęciach, ale zapominam o regularnym cotygodniowym fotografowaniu się

a ja na obiad nic nie robię czekam na TŻ aż wróci z giełdy i pomyslimy co będziemy dziś jeść. A że często pichcimy wspólnie, to nie mam wyjścia, i nie mogę bez niego zacząć jestem zmuszona "nicnierobić'
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 11:28   #3471
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
więc idealnie mieć od razu córcię i synka bomba
Ty jesteś podwójną mamą a masz i tak mniej kg niż ja na plus więc głowa do góry

Cytat:

powie Ci, że różnicy w wielkości dużej nie ma, ale jakiś kształt inny właśnie taki teraz masywniejszy masz brzuś
po 20.t.c. jak wystrzelą brzuchy to będziecie się dziwić, że może tak z dnia na dzień

jutro idę do gina do przychodni, o ile się dodzwonię
będą wyniki morfologi, moczu i co najważniejsze toxo
boję się, bo w I ciąży nie miałam tego badania

na 13.00 idziemy na obiad do moich rodziców, musze makaron zrobić więc musimy być wcześniej
poza tym słonko świeci ale zimno
wiosny nadal nie ma, ale widzę że walczy dzielnie z zimną hihi

Stary 2011-02-13, 11:35   #3472
madzia1k1
Raczkowanie

[QUOTE=Stapelka;25056164]to ja chwale się bambetlem 16 i 18tc dla porównania. Wygląda jakby mi jakiś mięsień przyrósł

Piękny brzusio. To i ja później zrobię fotkę i się pochwalę. Brzusio już urósł, ale waga jak na razie cały czas 1kg na minusie.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

Stary 2011-02-13, 11:35   #3473
dziubek79
Zakorzenienie

[QUOTE=marmutita;25056481]bry

dzień dobry, mam wrażenie że samopoczucie lepsze, czyżby mniej drapania?
oj kochana niestety nie mniej a nawet gorzej bo to pokrzywko-uczulenie się bardziej rozprzestrzenia ale próbuje sobie jakoś z tym radzić , kąpiele, smarowania ... nic więcej nie mogę zrobić niestety, ale dziękuję za zainteresowanie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 11:48   #3474
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Gratuluje parki! A te kg to pikus przy dwoch maluszkach. Ja w krotce CIe przegonie, a mam tylko jedno dziecko.

Cytat:
Oj malutki jeszcze, ale pewnie w kroce wystrzeli do przodu.

Cytat:
Piękny brzusio. To i ja później zrobię fotkę i się pochwalę. Brzusio już urósł, ale waga jak na razie cały czas 1kg na minusie.
Tez bym chciala byc jeszcze na minusie...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj kochana niestety nie mniej a nawet gorzej bo to pokrzywko-uczulenie się bardziej rozprzestrzenia ale próbuje sobie jakoś z tym radzić , kąpiele, smarowania ... nic więcej nie mogę zrobić niestety, ale dziękuję za zainteresowanie
Kurcze dzielna jestes z tym swedzeniem, to musi byc strasznie nieprzyjemne i denerwujace. Trzymaj sie i aby dermatolog cos temu zaradzil.

A ja ide robic foty. Wyciagnelam z czelusci mojej szafy ciuchy ciazowe i musze wystawic 3 pary spodni, bo sa za duze. Moze uda mi sie je sprzedac, a za pieniazki kupic jakies dopasowane na mnie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:06   #3475
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

asiago gratuluje parki!!!!!

Stapelka fajny brzusio, poki co rosnie chyba "do góry"

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:07   #3476
83monia
Zakorzenienie

czesc piekne!

ja mam dzis dola... wiem sloneczko swieci... ptaszek spiewa... a mnie w domu krew zalewa! auto nadal w naprawie wiec jutro telepie sie do pracy i zlobka autobusami (super...), myslalam ze sobie zrobimy dzis wypadzik nad morze, tam spacerek, wspólny obiad, d..pa - bez samochodu nie bedziemy sie pchac... a tak slicznie na dworzu, jak na zlosc... do tego mialam fajny pomysl na zmiane szafy na korytarzu, a mezowi sie pomysl nie podoba (i tak moj jest lepszy!), a poza tym marudzi mi ze zlobki to ostatecznosc ale co - jak nie mam wyboru to co mam zrobic, siedziec w domu i tynk gryzc?! normalnie robi ze mnie zla matke, a widze ze zlobek naprawde wiele go nauczyl. dzis w kosciele wzial jakas mala dziewczynke za raczke, zaprowadzil do jej mamy, pobawil sie z nia w akuku.... normalnie dumna bylam, a wiem ze to wpływ wlasnie zlobka... pryczalam sie i mam w d...pie walentynki!

Stary 2011-02-13, 12:46   #3477
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
idealny "zestaw" gratuluje!

Cytat:

brzuszek delikatnie zaokraglony, maly czy duzy, kazdy slodki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czesc piekne!

ja mam dzis dola... wiem sloneczko swieci... ptaszek spiewa... a mnie w domu krew zalewa! auto nadal w naprawie wiec jutro telepie sie do pracy i zlobka autobusami (super...), myslalam ze sobie zrobimy dzis wypadzik nad morze, tam spacerek, wspólny obiad, d..pa - bez samochodu nie bedziemy sie pchac... a tak slicznie na dworzu, jak na zlosc... do tego mialam fajny pomysl na zmiane szafy na korytarzu, a mezowi sie pomysl nie podoba (i tak moj jest lepszy!), a poza tym marudzi mi ze zlobki to ostatecznosc ale co - jak nie mam wyboru to co mam zrobic, siedziec w domu i tynk gryzc?! normalnie robi ze mnie zla matke, a widze ze zlobek naprawde wiele go nauczyl. dzis w kosciele wzial jakas mala dziewczynke za raczke, zaprowadzil do jej mamy, pobawil sie z nia w akuku.... normalnie dumna bylam, a wiem ze to wpływ wlasnie zlobka... pryczalam sie i mam w d...pie walentynki!
tez mam zly nastroj, kolejny cichy dzien, pewnie nici z walentynek, zreszta moj tz jest malo tworczy i nie robi niespodzianek, tym bardziej jak mu cos lezy na watrobie
ech....

AgaGuernsey, golabki teraz bardzo poprawilyby mi humor, no ale ta odleglosc..
a pene z gorgonzola.... pychota

chyba zaszyje sie w garach dla poprawy humoru

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-02-13 o 12:47
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:56   #3478
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Beatko wszytskiego naj naj naj i zdrowego dzidziulka !!!!

Kochana dziękuje

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny,
gratuluje parki Asiu

A kg się nie przejmuj, tyle przy bliźniakach to pikus

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
a ja na obiad nic nie robię czekam na TŻ aż wróci z giełdy i pomyslimy co będziemy dziś jeść. A że często pichcimy wspólnie, to nie mam wyjścia, i nie mogę bez niego zacząć jestem zmuszona "nicnierobić'
o masz babo placek, ja też czekam na małża bo ze znajomymi pojechał na giełdę do Rzeszowa i trutnia nie ma jeszcze. A mnie się okropnie nudzi samej..

Dziewczynki, mam nietypowe pytanie,
dzisiaj oglądałam swoje piersi i zauważyłam że po lekkim uciśnięciu piersi z sutka wypłynęła kropelka takiego w miarę bezbarwnego płynu, z drugiej piersi to samo, myślałam że to tak jednorazowo ale za chwilkę spróbowałam jeszcze raz i to samo
to normalne?? nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:57   #3479
83monia
Zakorzenienie

beata - no przeciez mleczko miec bedziesz... to juz troche masz. to sie zdarza

Stary 2011-02-13, 13:01   #3480
iwonap79
Raczkowanie

cześć Mamuśki
ja dla odmiany mam super humor, ale to po wczorajszej nerwówie.
ale po kolei
tydzień temu byłam u Gina na standardowej kontroli, powiedział, że wszystko ok.
ja jeszcze mu poweidziałam, ze mam wysypkę na dekolcie (nieswędzacą)
on dał mi na "wszelki wypadek" skierowanie na AST I ALT (Aktywność enzymów wątrobowych)
wyszły podwójnie wyzsze niż powinny. więc do internisty (do gina nie mogłąm się dostać) ta zapewniła mnie, że nie ma tragedii, ale też nie wolno bagatelizować. dała skierowanie na dokąłdniejsze badania
te wyszły na granicy, albo min poniżej/powyżej a ast i alt tak samo- w PIATEK
no I wczoraj jak TZ nie było odebrałam telefon od lekarza z medicoveru, ze mam pilnie jechać do szpitala;(((((
4 godziny wycięte z życiorysu
w szpitalu Św zofii otrzymałam info (po 3 h czekania), że wszystko ok i nie wie o co chodzi lekarzowi. zrobił usg, posłuchał serduszka, 5 razy przejżała badania
i zgłupiała. stwierdziła, że badania z jednej strony wskazują na uszkodzenie wątroby, ale inne parametry mówią, że watroba ok. ze nie można lekceważyć i trzeba zrobić usg i dalej badania, ale nie ma podstawy do paranoi i leżenia w szpitalu....a i stwierdziła, że się nie zdziwi jakbym taką "urodę" w ciązy miałą bo wszystkie inne badania ok
i tak jutrzo mam wizytę i lekarza, który mnie wysłał do szpitala... zobaczymy co będzie dalej...
a opisuję Wam, zeby żadna się nie nakręciła na zapas. ja z medicoverem już znam podobną historię- ja jestem druga;(
a ile wczoraj się wypłakałam i wydenerwowałam to moje.
o TZ nie wspomnę, który nazłamanie karku 100km wracał. także prosze o kciukasy za moją wątrobę)

z lepszych rzeczy to Was nie lubię puscicie mnie z torbami
kupiłam 2 wesołe czapeczki i 3 koszule szpitalne z waszych linków)))
iwona

ach zadroszcę bliźnaików- parki))) cudownie rok przerąbany, ale potem idylla)) obserwuję taką sytuację u mojej przyjaciółki. maluchy już mają prawie 2 latka i ma super spokój bo już się ze sobą bawią i wogule sią meeeega słodkie ale i diabełkowate

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2011-02-13 o 13:03
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości