|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Kasieńko - odnośnie pieska tak pokrótce... Każde zwierzątko to nie tylko frajda ale też i obowiązki. Trzeba zwierzakowi poświęcić czas (wychowanie, wyprowadzanie, pielęgnacja), zwierzątko też kosztuje - karma, wizyty w weta czy w salonie piękności (w zależności od rasy). Posiadanie zwierzaka to też troszeczkę ograniczenie swobody - może być kłopot z wyjściem (bo np. pies ujada, gdy nie ma właściciela w domu) czy wyjazdem. Decyzja o zakupie czy przygarnięciu zwierzaka musi być zatem bardzo przemyślana.
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
macie racje dziewczyny zostanę w domu nie ma co ryzykować
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1504 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
uwazaj na siebie i lez jak zalecil lekarz Cytat:
dziekuje za odp odnosnie koldry tez tak mam czasami ponaciagany brzuch ale to wynik jego rosniecia ![]() ![]() a na plecach nie wolno spac, czasem mi sie zdarzy bo nie kontroluje tego podczas snu niestety ale jak odpoczywa to najczesniej na lewym boku tak jest najlepiej dla nas i dla dziecka Cytat:
ja poprasowalam 3/4 rzeczy zjadlam obiadek dzisiaj byla rybka tilapia, warzywka na patelnie i ziemniaczki a teraz jedziemy z tz do miasta w sprswie tej koldry i rwecznikow musze kupic, by miec do szpitala tez ![]() dostalam dzisiaj karte z doz'u moge zamawiac |
||||||
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
POPROSZĘ JAKIŚ SPRAWDZONY, DOBRY PRZEPIS NA NALEŚNIKI
![]() wstyd się przyznać, ale będę robić po raz pierwszy
|
|
#1506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ide sobie podgrzac rosolek
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
U mnie dzisiaj słoneczko ![]() Mój mały dzisiaj kopał cała noc... ![]() Ale wysoko bardzo bo czuję go koło pępka ![]() I mam pytanie....kiedy wasi tż pierwszy raz wyczuli maleństwo pod ręką ?? w którym tyg.znaczy się... Bo mój się doczekać nie może a ja nie wiem co mu mam mówić....ile jeszcze będzie musiał czekać.... pewnie długo, bo mam tłuszczyku na brzuszku ![]() Vanes oszczędzaj się kochana i leż placuszkiem i wszystko będzie ok Eweska wózek rewelacyjny ![]() matallewar jaki słodki kiciak nadrabiam was dalej
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąka mleko jajko szczypta soli troche wody mineralnej gazowanej i musisz tak dobrac składniki zeby ciasto było dość rzadkie. mozesz to wymieszać taka trzepaczką do jajek
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Antropia mój poczuł Małego dokładnie 18tydz1dz o godzinie 22:50
myślę, że dość szybko ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
bo znalazłam taki przepis w necie: tylko czy 2 osób jest ok ilość składników Przepis na naleśniki: • 150 g mąki • 1 łyżeczka cukru pudru • 2 jajka • 240 ml mleka • szczypta soli • 3 łyżki roztopionego masła lub oleju • olej roślinny do smażenia
|
|
|
#1510 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny, jestem zadowolona z zakupu, a powiem Wam że miałam obawy co do tego wózka bo na żywo nigdzie w sklepie go nie widziałam, nie mają bliźniaczych Jane, same pojedyńcze jak coś. Ale od początku prawie wiedziałam, że chcę wózek z tej firmy i udało się utrafić
![]() Ja zaraz spadam do kuchni robić racuchy, a potem pewnie karpatkę jeszcze upiekę, jak będzie mi się chciało
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
moniqac kocham kapusniak !! na czymś wedzonym jeszcze .... mniam !
własnie wczoraj kapuche kiszona kupiłam hihi NIE JESTEM chudzielec Moni ! Przytyłam tu prawie najwiecej z Was. 1,5 tygodnia temu było plus 16 !! Teraz pewnie juz z 18 lekkoooo Jejku musze zacząć jesc ten magnezik... cholera.. Na szczescie skurczów zadnych nei mam - przynajmniej poki co. Cytat:
Na 1 danie kapusniak Moni, na drugie Twoje naleśniki jak mi nie dowiezie tej patelni to lipa, nie zjem nie bedzie na czym usmazyc. Ja robię na oko naleśniki wiec nie wiem czy pomoge... odnosnie tej mineralki, są bardziej puszyste z woda ale jak nie masz to daj zwykła albo mleko. JA robie róznie, czasem nawet miksuje kranówe z mlekiem A kaszka jeszcze jest pyszna bananowa i malinowa Eweska wypasiony wóz !! 24kasia86, no to jest pewne, ze by sie polubili hihi Ale tez nie dostałas zadniutkiego prezentu ? Moj podobnie jak Twoj zasiadł wieczorem do grania w fifke i jeszcze fochy stroił ze znów musze ogladac m jak milosci barwy szczescia
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-15 o 13:37 |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin świetny sen, fajnie by było jakbyśmy miały takie brzuszki prześwitujące
![]() eweska dla wózka ![]() Paulizia dobrze że się chłopina zreflektował i przepraszał anula_81 lae dzidzia urosła więc się nie martw, brzucho nie musi rosnąć ciągle wszerz ![]() MoniaK, ddaaiissyy, moria,Paulizia ile tych wizyt ![]() moria44 pierwsze słyszę że magnez TRZEBA brać w ciąży ... mój gin nic mi nie zalecał, w poprzedniej ciąży też miałam twardnienia brzucha i gin powiedział że jak chce to moge brać ale taki doustny i tak bardzo słabo się wchłania ... moniqac dobrze że odpoczywasz w końcu ![]() vanes dobrze że byłaś na tym usg, dzidzia pięknie rośnie i już jest ciężka więc rzeczywiście jak na te twoje 8mm ponaciska główką to może być nieciakwie, więc leż kochana jak najwięcej !!! wieka22 nie wiem co Ci poradzić, to juz zależy od twojej potrzeby, ja nie opłacałam lekarza, ani położnej, nawet nie miałam sali zagwarantowanej, ale stwierdziłam że jakoś to wszystko przeżyję ... i przeżyłam, źle nie było, chociaż pewnie mogło być lepiej ... niektóre kobiety muszą mieć większe poczucie bezpieczeństwa i muszą mieć wszystko dokłądnie zaplanowane, więc płącą dodatkowo ... trudna to decyzja ale musicie ją podjąć sami ddaaiissyy też nie biorę magnezu i raczej nic nam się nie stanie !!!! nie przesadzajmy z tymi tabletkami, jak sie nic nie dzieje to po co brać sztuczne suplementy zabuus nie za wcześnie na siarę, ja poprzednio miałam już jakoś w nastym tygodniu, a teraz jeszcze nie mam, tzn coś niby jest ale samo nie wycieka listopadowa80 a ja musiałam leżeć bo mi się wody sączyły i baby wredne sprzątać nie chciały, do tego krwawiłam i jakoś mi nie kazali chodzić ... 24kasia86 zdrówka !!!!!!!! doczytałam Was ![]() dziś od rana same rządzimy w domu, bo mężu pojechał do Wawy więc wstalyśmy o 8 i do 9 w pidżamach paradowałyśmy śniadanko, trochę zabawy piłeczką i pojechałam z Zosią do sklepu dziecięcego kupić małe co nieco ![]() dla małej nic nie kupiłam, ale dla Zosi fajowe puzzle, kubek, nowy śliniak, kredki, rajstopki, malowankę ![]() no i wiem że kocyka z drewexu nie opłaca kupować się na allegro bo w tym sklepie (który nota ben i tak jest drogi) to one są za tą samą cene i za przesyłę płacić nie trzeba teraz Zosia śpi ... obiad od wczoraj więc robić nic nie trzeba co do samopoczucia to powiem Wam że ja lepiej się czuję teraz niż jakieś 2-3 tyg temu, biodro mnie już nie boli, pachwiny też, jak pochodzę to krzyż oczywiście czuję, ale tego uniknąć się nie da, apetyt mam , brzuch mniej twardnieje, skurczów niet, nawet lepiej mi sie przewraca w nocy, obrzęków nie mam ... oczywiście odpukać w niemalowane (oby tak zostało)słoneczko za oknem ale strasznie wieje
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko świetny wózek
zdradź ile za niego w końcu zapłaciliście? A spać na plecach można
|
|
#1514 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
naleśniki z gazowaną wodą są bardziej puszyste
![]() ale może być zwykła woda |
|
|
|
#1516 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane brzuchatki
Ale miałam dzisiaj czytania , Tż teraz ma urlop i spędzamy razem trochę więcej czasu ![]() Anula ale masz piękne zdjęcia i film z usg Moria pokoik rewelacyjny, też bym już chciała wszystko miec Cytat:
, jak zaczęłam leżec była połowa września i cieszyłam się, że to nie czerwiec . Też bym mogła leżec nawet 2 lata Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Vanes dobrze, że maluszek już taki duży A jeszcze chciałam Wam napisac, że po moich przebojach szpitalnych,mogę Wam napisac, że niestety jest tak, że lepiej traktują pacjenta lekarza pracującego w szpitalu - wykazywane jest większe zainteresowanie. Ja w 17 tyg. zmieniłam lekarza i od tamtej pory jak jadę na izbę przyjęc - to zawsze jest szybki telefon i rozmowa: "Panie doktorze proszę zejśc na izbę, przyjechała pacjentka dr Jas.........." i zaraz jestem badana, a kiedyś czekałam nawet do 2 godz.
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tłusta jestem chyba hihi a on tez nie ma cierpliwosci siedziec z reka na moim brzuchu dodam ze 24 tc
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole nie musi byc wody, tylko z gazowana sa bardziej puszyste![]() wystarczy mleko mąka jajko i odrobina soli cukru normalnego tez mozesz dac kiedys dawałam odrobine oleju do ciasta ale nie jets to konieczne smacznego
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
moj tż poczuł jakos kolo 21 albo 22 tygodnia ruchy
ale takie słabe, a teraz trudno nie zauwazyc gołym okiem tych ruchów jak leze tak ze przytulam sie do pleców tż to on czuje ruchy na swoich plechach takze jest czadzik![]() dziewczonka masz rację za duzo o tym myślę, i faktycznie caly czas sprawdzam czy nie twardnieje. jezu za chwile mi głowe rozsadzi. chyba musze sie znowu kimnąć z godzinkę. kurde okropny dzień dzisiaj mam do tego mam tak gorąco w pokoju ale otworzyłam okno i wietrze moze swieze powietrze mi pomoże.
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Nalesniki robie "na oko" - ponoc najlepsze na swiecie Robie bardzo cieniutkie i faktycznie sa baaaaaardzo dobre.-maka -2 jaja -mleko -woda -cukier w takich proporcjach zeby ciasto bylo lejace, ale nie za lejace czasami dodaje olej, ale zazwyczaj nie i daje wiecej mleka niz wody.Kopniaki z zewnatrz czuc u mnie od 22 tyg. a poza tym to nadal mam wizazowego lenia, ale dzielnie czytam i sciskam Was o taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaak ![]() |
|
|
|
#1522 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do magnezu to się nie stresuj - to nie jest raczej dla dziecka, tylko dla Ciebie - tak mi sie wydaje. a na pewno łykasz inne witaminy. kapuśniak jest super Cytat:
|
|||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i lepiej nie bo caly ciezar macicy itp naciska ci na nerwy i kosci, co poteguje bole zreszta dziecku jest mega niewygodnie ![]() DZIEWCZYNY CZY OPROCZ PODKLADÓW POPORODYWCH ABSORGYN TRZEBA OSOBNO KUPIC PODPASKI POPORODOWE?? BO ZGLUPIALAM http://allegro.pl/ginekologiczne-hig...441054122.html http://allegro.pl/duze-ginekologiczn...441073316.html Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-15 o 13:54 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
dorwałam centymetr i zmierzyłam się.
w najszerszym miejscu brzucha mam 88cm w biodrach 89 w pupie 93
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dodoaję do naleśnikowego ciasta olej, gdy piekę na krokiety. Ciasto jest wtedy baaaaardzo elastyczne, slicznie się po patelni rozpływa i można smażyć wręcz bibułki
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś bez zgiętych nóg również
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zajęta dzieciaczkiem będziesz i to bardzo ![]() zobaczycie jak na odchowalni się przerzedzi i tempo zwolni
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was!
Ale produkujecie dziś te strony! Ledwo Was doczytałam. Rano leżeliśmy z tż w łóżku z 2 godziny i nie chciało nam się wstać, więc nie miałam chwili, żeby zajrzeć, a potem zajęcia. No i teraz w przerwie do Was piszę ![]() Muszę dziś na uczelni do 18 posiedzieć i pozałatwiać wcześniejsze zaliczenia. Jedno już umówione, że do Wielkanocy będę mieć wpis, jeszcze dwa. Dziękuję w imieniu Drania (znaczy kota mojego, bo on się nazywa Ty Draniu) za wszelkie komplementy ![]() Edzik dał mi dziś pospać (z przerwami 10-minutowymi o 2:30, 7 i 8 rano), więc nawet jestem wypoczęta ![]() Miłego dnia - uciekam zbierać wpisy z poprzedniego semestru ![]() Ach, no i dziś zaczynamy 28 tydzień ciąży
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-15 o 14:07 |
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
to szybciutko wasi tz wyczuli te ruchy
![]() zazdroszczę, bo u mnie to tak jak u ddaaiissyy też 24 tydz. i nic.... czasami go wołam jak się mocno rusza i pytam: "czułeś coś?" a on:" nie" !!! ja naleśniki też na oko robię...nigdy sie nie zastanawiłam nad tym ile jajek itd ![]() mój tz bardzo "lubi" jak sie mnie pyta o cos jak zrobić, a ja mu na to, że na oko ![]() odpowiada wtedy zawsze, że na okoto chłop w szpitalu umarł ![]() on musi miec wszystko co do grama odmierzone
|
#1530 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jak coś umiem już robić, to daję na oko
ale po raz pierwszy muszę mieć wszystko dokładnie podane. dlatego zostanę przy przepisie, który znalazłam w necie. ale dziękuję bardzo za wszelkie rady ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

.
ale smaruję ciągle dzielnie, nacieram się oliwą, robię peelingi, owijam w folię
przynajmniej nie będę miała do siebie pretensji, że o siebie nie dbałam 
:confuse d:

dla wózka 
ile tych wizyt 
Czekamy na Ciebie fasolko