|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
![]() Andziotku 100 lat, pieknego i szybkiego porodu i wszystkiego czego chcesz Mary poziomeczko a powiedz mi, znasz Konrada-fotografa osobiscie, czy tylko przez FB? Zdziwilam sie, ze mamy wspolnych znajomych ![]() Wpadlam na momencik przywitac sie z Wami, obwiescic, ze zaczynam kolejny tydzien i ze zaczal bolec mnie zab Ide sprzatac i moze nawet obiad ugotuje ![]() |
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdybym miała dziewczynkę, to też bym brała energy...
|
|
|
|
|
#2434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek
kochana bierz sie szybko za siebie jak cie juz w kosciach lamie! ja zaczelam za pozno i sie mecze juz 3 dzien agnieszka_pe25 co za ludzie w tych sklepach pracuja! doczytalam ze jednak przyjada stolarze i sami zamontuja, to dobrze! jak ja sie ciesze ze zgagi nie mam ![]() andziot slonce wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!! jak szybko zaczelas kuracje lecznicza powinno cie nie dopasc! ja na razie tabletek nie biore, u lekarza tez nie bylam... ale jak sie nie poprawi to pojde. Cytat:
poza tym ze znam tam cala ochrone i wiem ze beda nas obserwowac jak tylko mnie dojrzą a jak juz zobacza bede musiala isc na zaplecze sie przywitac dobrze by bylo szefa nie spotkac bo to beznadziejny czlowiek.ja moge sie spotkac najszybciej w marcu, teraz musze sie wykurować, a w przyszlym tygodniu jade do tesciow i badania musze porobic. Takze badzmy w kontakcie Cytat:
![]() Cytat:
co do siedzenia w domu doskonale cie rozumiem kto wie moze z wami skoro mamy sie spotkac..... Cytat:
chociaz teraz (nos czerwony i oczy) gorzej no ale powiedz czy nie bylo ci milo??? fajnie jest cos takiego uslyszecCytat:
![]() ja tez mam nadzieje ze sie spotkamy w Łodzi
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa o takim właśnie zasypianiu i spaniu pisałam dziś w pierwszym moim poście
masakra
|
#2436 |
|
Moderatoreska
|
Co do spania to ja ostatnio nie mogę sobie miejsca znaleźć, ciągle mi źle a wczoraj to już wogóle przez cały dzień miałam problem, nawet siedziec nie mogłam, dzieciaki mi uciskają ciągle w okolicach żołądka i mnie ciągle tam piecze/boli i dzisiaj jest tak samo, nawet siły czasami stac nie mogę np. jak myję naczynia czy gotuję obiad
|
|
|
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2438 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz chyba muszę ściągnąć odcinek przez ciebie !!!! Cytat:
![]() wyobraźnię mamy całkiem całkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te hormony to nas cudownie przyzywczajają do tych nieprzespanych nocy ja jeszcze śpię dobrze, ale pamiętam że z Zochą też budziłam się jak mężul wychodził do pracy i koniec spania byłam na spacerze pada śnieg, ale jest dość ciepło
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-18 o 11:41 |
|||||
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
A tego to i ja niewiem? Ostatni okres moj to24.07 a termin lekarz podal taki jak widac.
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wpadnij na kawke i kup w makro swieze truskawki, po drodze
|
||
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie marcowo-kwietniowe mają świetny tytuł nowego wątku
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
to prawda andziotku i 3 już rozpakowane
![]() ciekawa jestem która z nas będzie pierwsza
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
z tym spaniem u mnie jest trochę lepiej ostatnio... w ogóle to narzekałam na ból pod piersiami rano po przebudzeniu, tak jakby Marcel mi kopał tam mocno... brzuch jakby obity takie uczucie. no ale od dwóch dni śpię tylko na lewym boku, ewentualnie na prawym i przeszło na 90%. za to jak leżałam na wznak to rano ból masakra.
Ewesko a macie już wybrane imiona dla chłopaków? ![]() Cytat:
|
|
|
#2444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Kompletnie nie potrafię się wyłączyćCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny...
ja mam mega dół dzisiaj - jeszcze gorzej się czuje po wczorajszej kłótni z TZ... masakra jakaś... poszłam spać po 00:30 i wstałam dopiero o 10.30... nie lubie tak długo spać, bo znowu w nocy nie zasnę a TZ ma dzisiaj impreze firmowa i jak napisal "nie wie jeszcze czy wroci do domu na obiad" ... cały dzień sama... jeju jak bym pojechała do rodziców .co chwile wybucham płaczem ... nie wiem czemu. Siasiek - dobrze że z Mamą dobrze a Ty sie wturlaj do łóżka i nie wychodź - grypsko to cos paskudnego aga.pe - uwielbiam nasze panie w sklepach które robią Ci taką "łache" że szok, a to że jesteś klientem to nie ma żadnego znaczenia. niektórzy to nie szanują swojej pracy. Aliczka88 - łącze się z Tobą... zawsze jest o te kilka słów za dużo - też mam dziś bardzo ciężki nastrój i nie wiem co ze sobą zrobić... może też zaczną sprzątać... albo pojeżdżę po sklepach... masakra - oczy mam jak chinczyk od płaczu. Ty wyprawiłas męża do pracy, mój się nawte nie pożegnał jak wychodził. i jeszce to że musze siedzieć w domu!!!!!!!!!!!!! wrrrrrrrrr wkurza mnie to, wolałabym iść do tej durnej roboty. Aaaaaaaaaaa.... doczytałam, że o Tatę chodzi - mam wrazenie że z rodzicami łatwiej "po kłótni" się dogadać niż z własnym mężem - ja tak mam przynajmniej. andziot wszystkiego naj Kochana! przede wszystkim żebyś była szczęśliwa - a w tym jest już wszystko zawarte .elis5 - dzięki serdeczne - obczaję linka co to za cudo wysłałaś a swoją drogą chyba po prostu przejadę się do sklepu i pogadam - oby z jakimś kumatym sprzedawcą. Kochana!!!!!!!!!!! świetny ten wózek! wizualnie bardzooooo mi odpowiada - musze koniecznie o nim przeczytać! listopadowa - hm..... też fajny wózek .... jakoś nie brałam inne firmy pod uwagę, ale zacznę się wczytywać - w sumie to zaczęłam się zastanawiać czy ciężar jest dużą przeszkodą - mieszkam w bloku z windą, jedynie to będę go dzwigać wkładając / wyciągają z bagażnika... a czasem zakupy cięższe się nosiło . musze w końcu zacząc macać na żywo wózki, może będzie łątwiej.Dzieki Kochana. |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też
ale w sumie różnie to może być przez te szyjki itp. ale mam nadzieję, że wszystkie dzidziulki będą zdrowe, nawet jak przyjdą na świat troszkę wcześniej
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa wypróbowałaś tą golarkę morii ?????? bo prezent sobie wybieram
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
taaa
Cytat:
![]() ja chce ja chce Cytat:
|
||
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Wczoraj przeżyłam kulminacje gorączki. 38 i coś tam...wypociłam sie przez noc i dziś już jest o niebo lepiej. Widze ze parę z was też coś meczy ddaaiissyy po dupie za ten pracoholizm powinnaś dostać! Co to za pytanie z bezpodstawnym L4?! W ciąży jesteś! Kochana! Mnie lekarz od 5 tyg pytał czy "wypisujemy" Chciałam jeszcze wam pokazać język za dylemat z przekładana rączka w wózku. Od początku mamy wybraną Marite Roana. To jest alternatywa męża na Inglesine na która nas nie stac ihiihi... jak sie nie ma co się lubi...
|
|
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
Piona dla Ciotek i Brzuchatkow
![]() antosiowa lapka.jpg Ja cos czuje, ze urodze najpozniej z Mamus majowych jako pierwsza obstawiam tez Eweske i jescze kasia24 jakos mi sie wydaje, ze bedzie nastepna Listopadowa ja spie jak susel... chyba bym cholery dostala jakbym zasnac nie mogla, a mysli jest ciezko ''turn off'' mnie tez bardzo pomaga cieple mleczko na sen
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem wam ze od walentynek cały czas leżę w łóżku i wychodzę tylko na siku
![]() tak się boję że spełnią się słowa mojej gin...dlatego tylko leżę i zaciskam nogi
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorkabl powrotu do zdrowia!!!!!!!!!! kuruj sie kochana!!!!
jak nie ma przekladanej raczki to zawsze moze byc przekladane siedzisko tak jak w Mutsy
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia
cudne zdjęcie !!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa ja zaraz bede liczyc swoja date porodu, bo ja dokladnie wiem kiedy zaszlam w ciaze w nocy z 3 na 4 wrzesnia
nie wiem tylko ile robaczek wedrowal do dziurki
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze eweska i vanes
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
aga.pe tak jeszcze wrócę do tej twojej baby ze sklepu.
W weekend na uczelni miałam zaliczenie, test i dziewczyny zajeły mi fajna miejscówkę, no ale ze mi sie zachciało siku no to wyszłam. Wracam a tam siedzi jakas niunia a nad nia "sąd publiczny" ze ma złazić, ze jest nie poważna-ona nic. Raz ja uświadomiłam ze poszłam siku-ona nic. Po czym jej mówię (prawie sie drac na cała aule) głaszcząc sie po brzuchu: "fajnie sie siedzi? Życze ci żebys była kiedys w takiej samej sytuacji, zeby cię ktos tak samo potraktował. Świnio!" i sobie poszłam...normalnie 300 osób na sali wbiło w nia wzrok! hihihh |
|
|
|
#2459 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ostatecznie imion nie mamy jeszcze wybranych zastanawiamy sie jak na razie nad Piotrusiem i Bartusiem ![]() Cytat:
Ja ostatnią @ miałam 28 lipca ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że w kwietniu chłopcy będą już z nami. Niech siedzą jak najdłużej w brzuszku, ale z miesiąc wczesniej przyjdą na świat. |
|||
|
|
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a żółwika jeszcze dziecka nie nauczyłaś? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

, grazin, monia z tego co wyczytałam raczej będą "siuraczki" 

skoro mamy sie spotkac.....
na początku ciąży miałam takie świetne paznokcie, a teraz? Jakaś porażka! Masakrycznie się łamią, są słabe i w ogóle nie ma opcji zapuszczenia na więcej, niż 2 milimetry

. W nocy zabrałam się za prasowanie, co by bezczynnie tak w łóżku nie leżeć. U mnie największy problem jest z tym, że nie potrafię się totalnie wyłączyć tylko gdy kładę się do spania to włącza mi się myślenie - tysiące myśli kotłuje mi się w głowie, zaczynam sobie wkręcać różne filmy- np. że może być coś nie tak z dzidzią itp

. Kompletnie nie potrafię się wyłączyć
wszystkiego naj Kochana! przede wszystkim żebyś była szczęśliwa - a w tym jest już wszystko zawarte