|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ej na tym zdjęciu mojego synka to są jajeczka? bo ja w sumie nie miałam podczas badania momentu, w którym pan doktor by nam wyraźnie pokazał. ..... i czy wy też tak macie, że jak widać obraz jest taki wąski? obojętnie w którym programie oglądam jest taki wydłużony i wąski
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() bo ja doświadczenia z jajkami nie mam |
|
|
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
sania ja też niedoświadczona w tym temacie. Na dwa pośladeczki mi to wygląda a pomiędzy... hmm... dziewczyny tu opowiadały, że jajeczka sa zwykle bardzo duże i chlopcy nimi "świecą"
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie już powinny mi wychodzić czerwone plamki a jak na razie nie ma ich!!!!! Moria dziękuję Andziot wszystkiego naj z okazji urodzin, zdrowej dzidzi, szczęśliwego rozwiązania i wogule spełnienia marzeń!!!! Idę nadrabiać dalej
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2526 | ||
|
Zadomowienie
|
Grazin!!!!!!! zbieraj du* ę! najważniejsze to się rozkręcić!!!!!!
wstawaj - ubieraj się.... ja też miałam rano masakre, teraz się rozkręciłam ciut. Cytat:
.Cytat:
i obraz rzeczywiście masz dziwny ja oglądam normalnie.
|
||
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka przyszła
|
#2528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
I zdążyłam już zjeść I i II śniadanko hehe. Coś mam spory apetyt dzisiaj![]() Cytat:
Wszystkiego najpiękniejszego ![]() Cytat:
Najważniejsze, że Ty masz spokój. A dla Tż ![]() Cytat:
Mam podobnie. Wieczorem jestem bardzo zmęczona, oczy się same zamykają. A jak położę się spać to nagle natłok myśli. Po prostu nie mogę przestać myśleć I tak chyba ze dwie godziny, a w międzyczasie bieganie na siku Pewnie dlatego spałam do 11. A właśnie skoro już o tym piszę, to może Wy podpowiecie mi z tym kolorem ścian?? Ja oczywiście zbyt intensywnie myślałam i nic nie wymyśliłam![]() Cytat:
Piąteczka Super ujęcie!agnieszka_pe25 świetna fotka stópeczki Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-18 o 14:11 |
||||
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Saniu, mnie to wygląda na same jądra
![]() A tak poważnie, to nie mam doświadczenia w kroczach dzieci, nawet Hanka mnie się jakaś podejrzana wydała...
|
|
|
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas pokazał taką kreseczkę i to ma być właśnie bronchilda. Niby nic nie wystawało, więc wierzę
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moniqac a skad Ty pochodzisz, jesli nie tajemnica, że masz 300km do Rodziców? Rozumiem Twoj ból jak tęsknisz.... Własnie najgorzej gdy sie z TŻ cos tam chwilowo nie układa to sie ma taaaaaka straszną ochotę wsiąść za kółko i jechac do mami a tu kawał drogi... Choc ja nie narzekam... mam 120km ale mimo wszystko jest problem
|
|
#2532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, że tylko taki z przekładaną jest idealny, no po prostu mi się takiego zachciewa, bo na prawdę zbyt dużo ciągniętych wózków z powodu wiatru widziałam, a z przekładaną nie masz tego problemu.A idealny jak dla mnie to byłby taki, co to i przekładaną rączkę ma, ale waży tylko ok. 10kg i ma duuuuuuuże pompowane koła, ale to już inna bajka, bo same koło sporo ważą, ach pomarzyć ..........
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 kg za 38 zl
|
|
|
|
|
#2534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam filmik, na którym bardzo wyraźnie widać jajka, ale w ogóle nie potrafie go odtworzyć na komputerze (w jakimś innym formacie jest nagrany), działa mi tylko w dvd. W każdym bądź razie akurat u mnie to wygląda inaczej, może to być kwestia ujęcia. Widać 2 rozłożone szerokie paski (to są uda), a pomiędzy 2 kule i po środku pasek (ale opis, no ale tak wygląda)
U mamuś marcowo-kwietniowych podejrzałam takie naklejki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...oration/16306/ Bardzo mi się te motylki podobają, nawet nie wiedziałam, że Ikea ma taki produkt w ofercie, a wygląda na godny uwagi |
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten mój brzuch jest normalnie kosmiczny, zobaczcie jaki dziwny czub - też tak macie? Zdjęcie robione od góry, tak jak ja to widzę (od cyców w dół)
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe cudowna stopeczka
![]() the sania mnie to wyglada na worek na usg tez mi cos podobnego doktor pokazywal. na wczesniejszym usg widzialam penisa i dwa jaja, a tutaj tylko wór![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Amarcia no calkiem ciekawy ten Twoj brzucholek Moze sie mala wypiela
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba się odwróciła na dobre
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
amarcia mój kuzyn mi mówi że brzuch kobiety z dziewczynką jest czubaty a chłopca okrągły... może to i racja on to zawsze trafi jak spojrzy na brzuch czy to chłopiec czy dziewczynka
![]() a mi to wywróżył jak jeszcze nic nie było widać bo w 9 tygodniu
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamusie i brzuszki
Ja po czterech dniach nieobecności wracam na wizaż Nie było mnie od poniedziałku, doszło 50 stron, raczej marne szanse na nadrobienie, chyba sobie odpuszczę, chociaż zdaję sobie sprawę, że na pewno wiele mnie opuściło.. Zresztą nie raz sobie myślałam, co piszecie i co u was ![]() Doczytałam od połowy wczorajszego dnia (wiem.. marnie) i z co się zoreintowałam to : Grazin gratulujemy synka - witaj w gronie siusiaków Aguś87 chwaliła się wózkiem - nic dziwnego Aga, też bym się chwaliła na twoim miejscu ![]() ![]() MoniaK jednak chłopiec chociaż mnie 70% nie przekonuje ![]() Paulizia jestem małpa, ale napiszę, że fajnie i dobrze mi jak piszesz o wadze, która Ci przybyła ..bo przestaje wtedy mieć wyrzuty sumienia i cieszę się, że nie tylko ja zamieniłam się w słoniątko ..i pewnie w realu wyglądasz całkiem nieźle!!Antoś Skarbeczek cudowny!! Kwiatecek fajnie, że ślub i weselicho zaplanowane! Przyjmij gratki.. Fajne te przygotowania.. ja czasami żałuję, że to już wszystko za mną ![]() Andziotku buckiecik kwiatuszków dla Ciebie ślę ![]() ![]() Listopadowa niestety tak! Ja też mam problem z bezsennością.. zwykłe kładę się ok 23 30 do wyrka, spię do 3 00, a później tylko przewracanie się z boku na bok i komibnowanie z liczeniem baranów, żeby usnąć.. I udaje się, zasypiam ok 7 00, a o 7 30 dzwoni budzik!! No i jak wtedy usnąć?! Nic, a nic nie da rady!!Ddaiissyy jeszcze do Ciebie? ..bo z tego co się zorientowałm to Cię tu karcą za siedzenie w pracy! Popieram i dopytuję od kiedy na L4 się zdecydujesz? Oczywiście gartuluję wszystkim mamusiom wstąpienia w noy, zacny tydzień ciąży U mnie 26 się rozpoczyna Tyle, co doczytałam Reszta na później
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sobie kupię ![]() a masz Tą ???? czy Wy też mieliście po tym "pyszniutkim" syropku Prenalen mega zgage ????????? w ogóle jak przypomnę sobie ten smak i zapach czosnku z maliną to normalnie
|
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jejku... kochane dziewuszki ![]() Siedze sobie lajtowo i doczytuję, a tu nagle moje imię pada! Jak mi się miło zrobiło, że ktoś pamięta Ja jeszcze sobie w DE klabuje Od wtorku mega zakręcony czasu tu miałam, nie było kiedy do was zajrzeć - nad czym bardzo ubolewałam, wierzcie mi.. Dopiero dziś mi się zluzowało i wracam do żywych (w sensie na wątek)
|
||
|
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a syropki takiego nigdy nie piłam i może dobrze
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a zgagi nie miałam...no bo jeszcze (odpukac) nigdy nie miałam
|
|
|
#2545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja sie witam popoludniowo
![]() Wiem, ze mnie okrzyczycie, ale bylam w sklepie, sie przewietrzyc(na szcescie sklep 50 metrow od domu, prawie w kapciach tam poszlam ![]() kupilam kapuste i bedziemy robic jutro badz w niedziele...uwaga golabki! nigdy nie robilam a wlasnie mi sie zachcialo, a co ![]() spotkalam moja sasiadke ktora urodzila w wigilie cvhlopczyka...uwaga 4700 wazyl, przez CC ale opowiadala mi, ze tak jak ja cala ciaze miala uplawy i duzo plamien i miala non stop zwolnienie, bo na poczatku nie wiedzieli czemu a potem sie okazalo ze ma lozysko schodzace na dol i stad male ilosci krwi w sluzie ale jeszcze nie dosc ze donosila, to przenosila, wiec jest ok a maly taki wielgasny, mowie wam normalnie wyglada na polroczne dziecko![]() i wlasnie sie umowilam z nia na kawke w poniedzialek bo mieszka az za sciana ![]() Cytat:
![]() i kolejna historie sobie utkalam, bo w nocy szczegolnie zima suche powietrze i pije wode, wiec sikam, a ze woda to i siuski wlasciwie przezroczyste, wiec wymyslilam znowu, ze to te wody plodowe! ehhh dajcie mi po glowie bom glupia! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mamy kosmitki w brzuszku![]() ide cos zjesc i szykuje obiadek, mezus bedzie troche pozniej, ale juz sobie przyszykuje, powoli zeby miec zajecie ![]() buzialki |
|||||
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a to, ze dziewczynki odbieraja kobietom urode, a to, ze musi byc taki brzuch i owaki a to, ze jak na dziewczynke, to pepek wychodzi na wierzch!! g... prawda! ![]() ja aby wrzucam do koszyka w dozie i mam juz prawie 150 zl a tu konca nie widac |
|
|
|
|
#2547 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ale jeszcze troszkę czasu mamy może nas cos natchnie ![]() co do remontu kuchni to tak, póki i tak jest syf w domu to już wszystko robic za jednym razem, cały czas myśleliśmy o kuchni ale nie wiedzielismy czy małż sie wyrobi z czasem bo do FR trzeba będzie jechać, ale w przyszłym tyg będzie w domku więc może się zabrać za kuchnie bo pokój i przedpokój wykonczy w przyszłym tygodniu. Dziś jeszcze jedziemy po płyty gipsowe na sufit do przedpokoju i panele do dużego pokoju bo są fajne kolorystycznie i jakościowo w dość niskiej cenie ![]() A i mężul zabiera nas dziś na hamburgery |
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka jestes ! hej hej
szalejesz po niemieckich shopach? Zazdroszczę Obkup się do bólu Jestes o 1 tydzień do przodu przede mną ![]() Nie wiem co z tym l-4.. Jak ja mam iśc do mojego dyrektora.. wręczyć L-4 i powiedziec, ze co? Idę bo ... ? Zle się czuje? (A czuje sie rewelacyjnie? ) Z jednej strony chciałabym, aby mnie coś chodz na tydzień (mało powaznego ) połozyło do łózka to bym z czystym sumieniem poszła odpocząć a tak Chyba nie umiem I bede tu łaziła jak słoń do konca maja albo prosto z roboty na porodówke
|
#2549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj mąż ma odebrać.
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

normalnie już powinny mi wychodzić czerwone plamki a jak na razie nie ma ich!!!!!
i obraz rzeczywiście masz dziwny
ja oglądam normalnie.

. W nocy zabrałam się za prasowanie, co by bezczynnie tak w łóżku nie leżeć. U mnie największy problem jest z tym, że nie potrafię się totalnie wyłączyć tylko gdy kładę się do spania to włącza mi się myślenie - tysiące myśli kotłuje mi się w głowie, zaczynam sobie wkręcać różne filmy- np. że może być coś nie tak z dzidzią itp
Ja oczywiście zbyt intensywnie myślałam i nic nie wymyśliłam

, że tylko taki z przekładaną jest idealny, no po prostu mi się takiego zachciewa, bo na prawdę zbyt dużo ciągniętych wózków z powodu wiatru widziałam, a z przekładaną nie masz tego problemu.
..i pewnie w realu wyglądasz całkiem nieźle!!
No i jak wtedy usnąć?! Nic, a nic nie da rady!!

.
.