Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 22:11   #4411
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

wlasnie policzylam i mi wyszlo ze 9 lat sie znamy z moim... ja, a podobno po 7 kryzys i sie ludzie rozstaja, chyba cos przeoczylam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 22:23   #4412
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
no to też szybko przeszliście "do rzeczy"
ja myślałam że tak szybko się zdecydowałam po półtora miesiąca znajomości, ale nie żałuję i lubie z małżem wspominać jak to było wtedy i w ogóle.. sentymentalni w tej materii jesteśmy...

nam 5 latek razem stuknie w połowie lipca R. tez był moim pierwszym chłopakiem, i pomysleć że do 18 lat ja chłopaka nie miałam w ogóle jako nastolatka czułam się brzydka, trądzik i w ogóle,
i pewnie dlatego unikałam chłopaków
powiem Ci, że ja nieśmiała byłam strasznie, miałam kompleksy i tak jakoś żaden chłopak za mną nie szalał
dopiero mój mąż, który zresztą mieszkał w bloku na przeciwko, mogliśmy sobie machać z balkonów, normalnie kawałeczek od siebie
no i zabujał się we mnie, dopiero potem ja w nim
2 razy dałam mu kosza, ale w końcu wyszłam z inicjatywą i zaczęliśmy się spotykać
w zasadzie również zastanawiałam się czy to nie za szybko, pojawiały się obawy, że może mnie "wykorzysta" i rzuci
no ale z drugiej strony czułam, że mimo iż byliśmy dzieciakami zależało mu na mnie bardzo i nie skrzywdziłby mnie
no i moje przeczucia się sprawdziły

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
ja dokładnie jak Zanka 16 z moim mężem. Sylwester A jesteśmy razem 17 lat
17 lat to dużo...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wlasnie policzylam i mi wyszlo ze 9 lat sie znamy z moim... ja, a podobno po 7 kryzys i sie ludzie rozstaja, chyba cos przeoczylam...
hehe my po 7 latach związku mieliśmy już dziecko, więc kryzys nas ominął
może gdybyśmy nie mieli dziecka pojawiłaby się jakaś rutyna a tak nie było w nam w głowie kłócenie się i szukanie problemów, synek na I miejscu

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 22:41   #4413
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja miałam 18 lat i 6 miesięcy Z TŻtem byłam 2 miesiące Do dziś się ze mnie śmieje, że łatwa sztuka byłam, ale oboje wiemy że szaleliśmy ( i dalej szalejemy) za sobą bez pamięci. W tym roku stuknie Nam 8 lat razem

I pamiętam jak pewnego razu ogarnęła Nas dzika panika bo okres mi się spóźniał jakieś 2 tygodnie, a ja nigdy nie miałam takich problemów. TŻ stanął na wysokości zadania co prawda, ale byliśmy mega przerażeni...a teraz "NaszMałyLokator" jest największym szczęściem w życiu. Los jest strasznie przewrotny...
my nie mieliśmy żadnych stresów nigdy z powodu spóźniającej się miesiączki, dopiero teraz nam tak wyszło okres mi się spóźniał na początku listopada o jakieś 2 tyg a tż - kup test, może to "to". Ale pierwszy wyszedł negatywny nie wiedzieć czemu. A okresu dalej nie było i po kolejnych 1,5 tyg. znowu - "kup test" - kurcze, stresowałam się jak nastolatka jakaś i wstydziłam w swojej aptece test ciążowy kupić jakbym miała 16 lat Ale ja myślałam że to dalej nie dzidziol bo wydawało mi się że kobieta "czuje" takie rzeczy, a tu jednak nie, bo czułam się zwyczajnie.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

dobranoc dziewuszki dosyć wizażowania na dziś

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 22:48   #4414
brumek
Zakorzenienie

No to ja byłam zdecydowanie najstarsza - 21 lat, po roku bycia razem. Ale powiem szczerze, że duuuużo silnego charakteru i samozaparcia mnie to kosztowało A biednego faceta pewnie jeszcze więcej
Stary 2011-02-18, 23:43   #4415
nerola
BAN stały

OJ BEATKO-ZNASZ MNIE JUŻ NA WYLOT
Mój tam nadal czeka a czy sie doczeka?Szantażuje mnie tym malowaniem.
Na razie zwiałam mu z łazienki

Ja pierwszy raz z ojcem Maksa po 8 miesiacach bycia razem a lat miałam 16 z kawałkiem
I 5 miesięcy brakowało do 18 jak urodziłam Maksa.

Pieleszko-szantażuj dr.G

Mój m i dziś wygolił kreta i wyszorował piętki
I sobie tez
Bo ponoć nie krzyczę-tak mi oznajmił.

Ja miałam ostatnio cytologię 1 grupę.A teraz nie wiem bo nie robiliśmy
Jak to lekarz mówi-jak pupcia niemowlaka

Narobiłam Wam smaka lodzikiem Tylko którym
I się jeszcze smiałam w aucie,ze jeszcze ciepły-tzn.polewa bo potrójna a ten od razu skojarzył.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 23:54   #4416
zanka205
Zakorzenienie

chyba trzeba iść spać nie?
coś ostatnio zasnąć nie mogę, a rano wstaję nieprzytomna

Stary 2011-02-19, 06:58   #4417
agni82
Zadomowienie

Witam
ja z tych rannych jestem. Tak czytam wasze wypowiedzi i skojarzyło mi się z Bravo Girl.Nie wiem, czy któraś z Was jeszcze pamięta tą gazetkę, ale byłą dośc popularna jak ja byłam 13-14 -latką. Była tam taka rubryka z listami od czytelniczek: jak się poznały ze swoimi chłopakami, pierwszy raz. Aż mi się uśmiech na twarzy pojawił na samo wspomnienie.

Za 40 lat spotkamy się na forum"leki z babcinej apteki" i będziemy gadac o tym, co której dolega i co na to pomaga.

Za 50 lat będzie forum" wybierz się z nami- nowymi trumnami" i będziemy wybierac trumny i pościel do niej i obicie itp.

Podsumowując na wszystko przychodzi czas - wow jakie to filozoficzne

Miłej sobotki wszystkim
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 08:11   #4418
margaret82
Zadomowienie

Hej mamusie
Ja juz wstałam, wypiłam poranną herbatkę ( taki codzienny zwyczaj ze rano musze wypić herbatkę ) zaraz sobie zrobie druga i zjem śniadanko Potem sprzatanie, lodówkę musze umyć, łazienkę sprzatnąć Mam dzisia plan do 11 się wyrobić ze sprzątaniem
Na szczęście chorba już mija, kaszel sie pięknie odrywa

W poniedziałek muszę iść do pijawki żeby mi krwi upusciła bo w czwartek wizyta Mam nadzieję ze Nasz maluch nie bedzie wstydliwy i pokaże co ma miedzy nogami

Wczoraj byłam w lumpku i kupiłam sobie tuniczke na lato i spodnie ogrodniczki dla maluszka Nie wiem tylko czemu są yakie jakby chłopięce w ciemnym kolorze Ostatnio coś czuję ze to będzie synek Ciekawe czy sie sprawdzi
Zadzieram kiece i lece się brac za robotę
Miłego dnia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 08:36   #4419
zanka205
Zakorzenienie

witam również ja
dzień zaczynamy od Teletubisiów haha

Stary 2011-02-19, 08:43   #4420
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
witam również ja
dzień zaczynamy od Teletubisiów haha
A ja od pracy Ale tylko (albo aż ) do 13tej. Także nie wiem kto mi dziś w domu posprząta. A bałagan jest ooollllbrzymi Pewnie znowu odłożę sprzątanie na jutro i tak jakoś dotrwam do kolejnej soboty

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:18   #4421
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
OJ BEATKO-ZNASZ MNIE JUŻ NA WYLOT
Mój tam nadal czeka a czy sie doczeka?Szantażuje mnie tym malowaniem.
Na razie zwiałam mu z łazienki
Mój mi dziś wygolił kreta i wyszorował piętki
I sobie tez
Bo ponoć nie krzyczę-tak mi oznajmił.

Ja miałam ostatnio cytologię 1 grupę.A teraz nie wiem bo nie robiliśmy
Jak to lekarz mówi-jak pupcia niemowlaka

Narobiłam Wam smaka lodzikiem Tylko którym
I się jeszcze smiałam w aucie,ze jeszcze ciepły-tzn.polewa bo potrójna a ten od razu skojarzył.
i Ty kochana mi zarzucasz że ja zboczona jestem?? no ładnie..
Ty do dopiero szalejesz jak tu o ciepłych lodach wypisujesz, całe szczęście że o tak późnej porze to Cię cenzura nie dopadnie

To ładnie Ci się podlizywał jak i wydepilował i piętki i w ogóle ma chłop chcice jednym słowem

No to oznajmij nam jak tam, czy wynegocjowałąś z nim malowanie?

A tą I grupą to udało Ci się, no no
można powiedzić że prawie jak dziewica z Ciebie, bo Bartessa napisała że I to prawie tylko dziewice mają

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:19   #4422
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

córka ma od wczoraj biegunkę,do tego gorączkę,ale ma pełno energii,widac nic ją nie bli,nie chce pic elektrolitów,nie wiem co robic posłałam męża po Humanę HN i tyle...ma ktoś jakieś pomysły,bo jestem zrospaczona

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:20   #4423
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja z moim 11 lat a po 8 zaszłam w planowaną ciążę
Dopiero teraz zaczynam rozumieć jak różni jesteśmy i że ludzie o przeciwnych charakterach nie powinni być razem
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:22   #4424
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

córka ma od wczoraj biegunkę,do tego gorączkę,ale ma pełno energii,widac nic ją nie bli,nie chce pic elektrolitów,nie wiem co robic posłałam męża po Humanę HN i tyle...ma ktoś jakieś pomysły,bo jestem zrospaczona
może od zębów, a może wirus (odpukać)
a pije normalnie i je? obserwuj małą, może to nic takiego
dużo zdrówka dla małej

Stary 2011-02-19, 09:23   #4425
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

polecam Smecte mleko słabsze tzn syp mniej miarek niż powinnas
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:40   #4426
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Tz pojechał na Słowacje wroci jutro wieczorem.

Ja czekam na kolezanke i idziemy poszperac po sklepach.

Co ja jem na obiad jak jestem sama....???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:15   #4427
nerola
BAN stały

Oj Beatko dopiero w drugiej części wątku sie wydało

Zaraz sie bierze,na razie pije drugą kawkę,więc jest nadzieja.
Chciałabym wieczorem mies skończone juz na dwa razy pomalowane.

1 grupa dziewice?-OMG ja już 3 razy rodziłam(którędy:confused .

Agni fajne przemyślenia tylko nicków nie zmieniajmy

Babonik daj jej faktycznie Smectę.Elektrolitów to i ja nie lubie.

Carmela,to zleć mu zakup kropelek na kolki
Za to masz plany i nie jesteś sama.

Mam dobry humorek w końcu.

Chyba dziś coiś upiekę.
A..wyrzucam wszystko,co mi zalega.Porobiłam porządki w szafkach,komodach i tyle miejsca się znalazło
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:19   #4428
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej
To ja też odpowiem na pytanie miałam 16 lat i byłam z chłopakiem z 6 msc, a potem "po" jeszcze rok. Ale zakochałam się w innym i się rozpadło :P A był najlepszym kandydatem na męża.

Bravo Girl pamiętamy, zapytaj Paulinę czy coś w ten deseń :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:23   #4429
aania_20
Zakorzenienie

a ja też w pracy dziś..... potem do domu, posprzątać...
zima się zrobiła, sypie paskudnie

Nerola, dołączam się z kawą. Ktos jeszcze?

Beatko, coś dla Ciebie http://allegro.pl/pojemnik-na-pielus...464426664.html http://allegro.pl/pojemnik-kosz-sang...465674116.html http://allegro.pl/sangenic-tommee-ti...466323334.html tak mi wpadło w oko tylko

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-02-19 o 10:24
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:24   #4430
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej
To ja też odpowiem na pytanie miałam 16 lat i byłam z chłopakiem z 6 msc, a potem "po" jeszcze rok. Ale zakochałam się w innym i się rozpadło :P A był najlepszym kandydatem na męża.

Bravo Girl pamiętamy, zapytaj Paulinę czy coś w ten deseń :P
Tak , tak i pytania typu: " Mam dziwną narośl na kolanie. Czy to może być ciąża pozamaciczna? Zrozpaczona 15 lat "

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-02-19, 10:30   #4431
Zmalowana
Zakorzenienie

Czy przez całowanie mogę zajść w ciąże ? :P

A dam Wam przykład już z życia. Rozmawiałam z nauczycielem z gimnazjum w wakacje jakoś i mówi, że u nich w szkole 6 dziewczynek w ciąży bo grały w słoneczko. No i tam z nimi rozmawiali nauczyciele i powiedziały, że myślały, że jak się nie całuje to się nie zajdzie w ciążę

Stary 2011-02-19, 10:44   #4432
BABONIK
Zadomowienie

czy Smectę można dodac np do herbaty albo soku?bo samej smecty tak jak elektrolitów chwycic się nie chce kupiłam tą Humanę HN i wypiła prawie 200ml,ale nie daję żadnych stałych posiłków,pije różnie,ileż można pic?martwię się że do wieczora się odwodni,w nocy trzy razy ,a od rana już 4 razy miała biegunkędo tego gorączka ok 38stp.chyba wieczorem pojade do szpitala,tylko jak ja mam z nią zostac w ciąży w szpitalu

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:11   #4433
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej hej
Przebrnęłam przez czytanie

To ja też dziewica bo miałam pierwszą grupę w cytologii

Mój mąż też był moim pierwszym, najlepsze jest to, że jesteśmy ze sobą 5 lat - za miesiąc 5 rocznica pytania "Może moglibyśmy być razem"

Ale z TYMI RZECZAMI to się na mnie tż naczekaaaaał że ho ho kurcze w sumie normalnie nie pamiętam kiedy był nasz pierwszy raz... ale wstyd....
Ale na stówe ze 2 lata byliśmy ze sobą zanim poszaleliśmy nie żałuje tego Kurcze ale mam teraz rozkmine...... poznaliśmy sie w 2005, od 2006 jestesmy ze soba.... w 2008 mialam wypadek wiec tez odpada.... kurde to chyba się służej naczekał ale jaja..........

Dziewczynki ja też walcze z grzybkami, wypróbuje tą sól - może pomoże

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:19   #4434
aania_20
Zakorzenienie

Mój TZ to też mój pierwszy i ostatni tzn pierwszy tak na poważnie fajnie że nie jestem sama z takim podejściem Bravo Girl nigdy nie czytałam namiętnie, ale w szkole czytałyśmy czasem właśnie po to żeby się z listów pośmiać

babonik, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:32   #4435
brumek
Zakorzenienie

Witajcie
Dziś zaczynamy z Kurczakiem 15 tydzień
I pracowito-imprezowy weekend przed nami. Bo zaraz jedziemy na slub, potem 60 urodziny jednej cioci, a jutro urodziny teściówki

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Ja juz wstałam, wypiłam poranną herbatkę ( taki codzienny zwyczaj ze rano musze wypić herbatkę )
Mam taki sam zwyczaj. Od jakiś 30 lat
Stary 2011-02-19, 11:32   #4436
jacieeeee
Wtajemniczenie

Agulaaabar toś faceta przetrzymała Ja też mam zamiar w soli się wymoczyć, bo mam non stop problemy z pęcherzem i zaczynam się martwić, ze dzidzi zaszkodzi. Co miesiąc robię mocz, co miesiąc mam liczne bakterie. Potem kuracja z żuravitu, tydzień spokoju i od nowa

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-02-19, 11:35   #4437
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Babonik dużo zdrówka dla małej i żeby wszystko było dobrze

Mój pierwszy raz był kiedy miałam lat 18 z moim obecnym mężem, a chyba jakos po miesiącu Jesteśmy razem ponad 2 lata. I absolutnie niczego nie żałuje, dalej za nim szaleje

Mnie dzisiaj dopadł ból głowy, nic mi się nie chce, lenia mam okropnego Na dworze biało, mam dość tej zimy! Chcę wiosnę

Miłej soboty
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:44   #4438
Zmalowana
Zakorzenienie

A ja od paru dni mam nieodparte pragnienie, żeby TŻ pogłaskał i pocałował brzuszek tak jak to robił :/

Stary 2011-02-19, 11:46   #4439
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Agulaaabar toś faceta przetrzymała Ja też mam zamiar w soli się wymoczyć, bo mam non stop problemy z pęcherzem i zaczynam się martwić, ze dzidzi zaszkodzi. Co miesiąc robię mocz, co miesiąc mam liczne bakterie. Potem kuracja z żuravitu, tydzień spokoju i od nowa
Się biedak naczekał ale nie żałujemy niczego achhh co to były za czasy
Własnie też chyba wypróbuje.... narazie stosuje tantum rosa, do codziennej higieny lactacyd i smaruje się maścia clotrimazolum...
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Babonik dużo zdrówka dla małej i żeby wszystko było dobrze

Mój pierwszy raz był kiedy miałam lat 18 z moim obecnym mężem, a chyba jakos po miesiącu Jesteśmy razem ponad 2 lata. I absolutnie niczego nie żałuje, dalej za nim szaleje

Mnie dzisiaj dopadł ból głowy, nic mi się nie chce, lenia mam okropnego Na dworze biało, mam dość tej zimy! Chcę wiosnę

Miłej soboty
Witaj w klubie.... ja miałam wczoraj taki ból głowy, że myślałam, że będę po ścianach chodzić... dzisiaj nie lepiej zresztą może się wiosna zbliża?? Też mam po dziurki w nosie tej szarówy za oknami....normalnie życ się nie chce

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:06   #4440
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziękuję za wirtualne odwiedziny, kwiatuszka i dobre słowa.
Podnoszą człowieka na duchu
Trzymajcie kciuki żebym tu nie zwariowała
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości