|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
przed chwilą narzekałam ze mi sie nudzi i co??
![]() mama przywiaozła mi chrześnice na tydzien mała ma 7lat i jest taka jak jej matka ,a matki nie trawie,jest straszna, wszystko wie lepiej ,maskra chyba wolałam siedziec sama a w dodatku małą jest chora,ma jakie leki i mam jej je podawac
|
|
#2972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() wiesz, zalatwilam sobie taki swistek od ginka, bede gadac z prodziekanem, ale sa wyklady na ktorych musze byc bo bez tego przedmiot nie do zaliczenia. a dzisiaj siedzialam od 8 do 14. ale wstac trzeba bylo o 6 a tz o 2giej w nocy jechala na lotnisko. mam naprawde dosyc juz tego remontu, przeprowadzki itd, Cytat:
|
||
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
no to agnieszko zazdroszczę takiego prezentu na walentynki
|
#2974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba byc dobrej mysli Cytat:
![]() Cytat:
a malutka lezy glowka w dol skoro czujesz czkawke na bronchildzie a w podzebrzu moze ona ma nozki i dlatego cie uiera co ?? piekny ![]() czesc slonca ja od rana w rozjazdach najpierw cmentarz pozniej maz mnie zabral na rybke z grilla a w miedzczasie wynikla propozycja jego siostry z mezem i chrzesniakiem i kuzynemby jechac do aquaparku oddalonego o 50 km od nas wiec pojechalismy wyplawilam sie ledwo co wlazlamw stroj ![]() za 2 tyg mamy jechc do Olesnicy ale to juz chyba ostatni rz bo juz pozniej w stroj nie wejde no i spowortem wjerchalismy do kotlina chlopcy na kotlety po kowalsku dlugosci 20 cm a ja n nalesniki boze paskudne byly teraz zdycham, nieofbrze mi i zaluje, ze je jadlam |
|||
|
|
|
#2975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak poczuliśmy jak się Zosia urodziła, dziadki tutaj mają swój dom i jak tu przyjeżdżamy to latem jest dla Zośki raj, cały dzień na podwórku, piaskownica, huśtawka, basen itp , pełno atrakcji, a w blokach to jednak trochę ograniczone jest .... dlatego nam też marzy się mały domek ![]() tutaj u dziadków w cenie mieszkania we wrocławiu (2-pokojowego) mamy dom ok 100m2, także myślimy też o powrocie w rodzinne strony ... pamiętam, że mężul był ostro podjarany tymi domami , szukał opinii ludzi którzy w takich domach mieszkają, znalazł nawet firmę która stawia takie domy w naszym województwie, ceny ... koszty utrzymania ...ale pewnie wszystko przeszło bez echa dlatego że to jednak mało popularne jest, nie wiadomo czy do końca sprawdza się w naszych realiach i czy to rzeczywiście wygląda tak różowo jak to wszyscy przedstawiają .... Cytat:
![]() ciężko mu jest samemu coś zainicjować i jeszcze dać mi wolne popołudnie
|
||
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie ma szans, że wyniesie sie wczesniej ? O kurde Agnieszka, ale prezencik !! agus87, czy mowisz o Olesnicy niedaleko wrocławia? Bo jesli tak, to moj tata sie tam urodził Ale zazdroszcze basenu ! Pan dr mi ostatnio mówił i wręcz polecał chodzenie na basen, podobno dobrze wpływa na dzidziusia a i na mamusie, bo ma troszkę ruchu. Zastanawiałam się własnie, jak wbiję sie w kostium, byłas w 1 czy 2 częściowym? Nie wzbudzałas duzego zainteresowania brzuszkiem ?? ![]() andziotku, my obecnie mieszkamy w domu (na piętrze, w domu teściow, z własną kuchnia, łazienką itp) i ogródek też mamy i na szczęscie do tabliczki Kraków 5 km więc mozna powiedzieć, ze mieszkam na wsi Wiesz co, kolezanka z mojej wczesniejszej pracy, mieszka w takim domku kanadyjskim. Nawet byłam u niej na parapetówie i gdyby nie fakt, iż mi powiedziała, jaką metodą jest to dom wybudowany, to w życiu bym nie wpadła na to sama, gdyż dom otynkowany i wygląda jak "normalny" Jutro ją zaczepię na gg i zrobię wywiad jak po 1,5 roku dom sie spisuje no i jak kształtują sie koszty utrzymania, bo to też wazne.. Jesli chcesz to dam Ci znac
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
spice1985 ale brzunio, rosnie jak na drozdzach
ddaaiissyy a nie mozesz kupic samego ciasta lub blatu na pizze, to chyba lepsze niz taka cala mrozona? my wczoraj akurat bylismy w pizzerii neapolitanskiej, a pizza z Neapolu charakteryzuje sie tym, ze ciasto jest wysokie, ja taka najbardziej lubie, a jadlam zwykla margherite z mozzarella di bufala (ta mozzarella to tez typowa dla regionu Campania ), no juz nie bede Ci tu apetytu robic, chociaz chetnie wymienilabym pizze za ogoraski kiszone![]() no u nas ciepelko, ale w tym tygodniu ma przyjsc ponoc znaczne ochlodzenie
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie czegoś takiego ![]() i to jeszcze chorą do ciężarnej !!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie przed chwilką kroiłam ogóry kiszone, do sałatki z tuńczyka Ehh szkoda, że net jeszcze nie daje możliwosci wymiany towarów Chętnie bym się z Tobą wymieniła Sęk w tym, że małż na jakimś zebraniu a mnie nie chce się do sklepu, bo pisząc z Wami jeszcze bawię się w ocenianie wniochów :| Ajj a smaka mi narobiłaś jedyne co nie przemawia do mnie to fakt, że ja kocham się w cieniutkich spodach Princi, ochłodzenie u Ciebie to oznacza ile? Plus 5 będziecie mieć ?
|
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
andziot moja mama była u nich na kawie i mała powiedziała ze chce do mnie przyjechac to ja spakowali i przywiezli, jak wrócili to sie zdziewiłam z jaka niespodzianka..... teraz mama pojdzie do pracy na cały dzien a ja bede musiała jej czas organizowac przez tydzień
![]() cos mi sie zdaje ze ostatni raz do mnie przyjechała
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak ta Olesnica ja sobie w pazdzierniku kupilam nowy stroj kapielowy taka wieksza M, ze na brzuszek bylo bardzo duzo miejsca no i w tym moemncie to miejsce sie konczy czyli za tydzien zaczynam 8 miesiac, wiec wytzrymalam przez 4 msc w tym strojuoczywiscie jednoczesciowy stroj chociaz widzialam babki w dwu ![]() chodzilam na basen tak do 6 miesiaca 2 razy w tygodniu gin tez powiedzial, ze moge, problemu nie ma wiadomo moga zdarzyc sie infekcje ale jialam raz no a czy wzbudzam zainteresownie hmmm wzbudzam niektorzy normalnie spojrza i nic a niektorzy to patrza sie na ciebie jak na idiote
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
monika21121984, może, Twojej mami było niezręcznie odmówić ? Zresztą nie istotne, na pewno inteligencją nie popisała się matka dziewczynki !! Trzeba mieć tupet, jak Boga kocham... a do tego zero wyobrazni ! Co za pusta baba (przepraszam..)
Ja rozumiem, gdyby wcześniej zadzwoniła do Ciebie i zapytała o zgodę - a tak.. zostałas postawiona przed faktem dokonanym. Ręce opadają
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy Kochana technologia idzie do przodu, za niedlugo bedzie telepatia to bedziemy sobie zarelko tez przesylac
![]() a nas cos z mezulkiem dzis naszlo i wpierw obejrzelismy nasz album ze slubu a teraz dvd a zalicytywalam te oto kurteczke, jak podoba sie Wam, jescie moja wyrocznia ![]() http://allegro.pl/kurteczka-marksspe...460329135.html no juz nic wiecej nie kupuje, bo dzidzius szybko bedzie rosl, gdzie ja to bede trzymac
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakochalam sie w tym domu z bali
![]() JA CHCE TAKI DOMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W GORACH NAJLEPIEJ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 oo to wiecej pań w ciazy na basenie?
musze wiec sobie sprawić 1 czesciowy, bo w 2 częściowym głupio mi paradować po basenie a na pewno chcę iść, bo odrobina ruchu nikomu jeszcze nie zaszkodziła (oczywiscie, jesli nie ma przeszkód)To milusio spedziłas weekend Szkoda tylko, że naleśniki Ci nie podeszły ;/
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak czasem ide tu do siebie n basen to nawet 3 na raz w ciagu godziny sie ciezarne przewina w aquaparku tez sie zdrzy, ze jest wiecej ale dzisiaj nie widzialam w zadnej poza mna![]() ale bylam w malutkiej miescince, jarocinie ![]() taa milusi weekend, ale bardzo meczacy
|
|
|
|
|
#2987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
princi, powiem tyle, ciesz się, ze nie bede miała syneczka
Bo walczyłabym z Tobą o tą aukcje !! Sliczny zestaw a ciuchy Tommiego uwielbiam ! Własnie, czemu gabryska moja jeszcze nie ma nic od niego Rewelacyjny ten zestaw ! Trzymam kciuki abyś wygrała tą aukcję Cytat:
Jak Ci w Polsce ????? Powiedz mi, Ty płaciłas 13zł za szklankę soku (czy za litr)?? Toć to cena z kosmosu jesli szklanka. Tesknisz za meżulkiem...
|
|
#2989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() . dzieki, poglaskam na pewno![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dzięki za słowa pocieszenia
Anula oby więcej już takie plamienia się nie pojawiały ![]() Gusia te kłucia to na pewno normalne, mi też gin powiedział, że jestem szczupła i ciąża będzie bolec (no i boli ) A co do domków kanadyjskich JESTEM NA TAK
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczonka
![]() : Jak Twoje samopoczucie? Kojarzę, ze pisałaś ostatnio, iż znów dopadły Cie problemy ze spaniem i z kołataniem serduszka. Czy już lepsiejsze samopoczucie ? Mam nadzieję, że to tylko taka chwilowa niemoc była... ![]() O fajnie słyszeć takie opinie o kanadyjkach od kogoś, kto już co nie co wie Czyli, Ty jesteś na tak? No roznica w cenie faktycznie duża a dwa, czas ! Mówisz, że nawet w Norwegi je budują? To nasza Anula, może sie wypowiedzieć cosik na ten temat, moze słyszała coś.
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
andziot ta kurteczka nie jest ciepla, tylko taka na watolince, wiesz ja juz ja zaloze malemu po wyjsciu ze szpitala, podwine rekawki, a pozniej bede miec na chlodniesze wieczory, noz widelec gdziec na polnoc pojedziemy
![]() ddaaiissyy dla dziewczynek to jest tyle rzeczy, sukieneczki, spodniczki, pierdziolki, jednak baba to baba
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co ta ciąża robi z człowiekiem, a jak pomyślę, że może byc jeszcze gorzej to brrr....No własnie czas też jest niezły, w 3 miesiące moga taka kanadyjke postawic )
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Już miałam odpisywać, ale zaczęłam oglądać film i mnie wciągnęło ![]() Eve, coś musiałaś pomylić, bo ja nie znam Konrada, o którym mówisz. Może jakiś błąd fejsika? ![]() Tak sobie podpatruję Wasze zakupy i widzę, że Ikea górą I w sumie dobrze, ceny przystępne, fajne rzeczy ![]() Co do baldachimu, to u Igusi prezentuje się super! Ciekawe, jak będzie u nas, bo łóżeczko będzie stało w rogu, więc baldachim pewnie powiesimy tak, że będzie nad 3 ścianami łóżeczka - długą i 2 krótkimi, a dostęp do Hanutki będzie tylko z jednej strony. No nie wiem. Zobaczymy potem. Jeszcze jest czas ![]() Dziś taka zimnica, ale zaliczyłam super spacer, godzina szybkiego marszu w skrzypiącym śniegu Choróbsko chyba odpuściło, wczoraj się kurowałam, a na noc zrobiłam sobie herbatkę Gripowita i jakoś pomogło. Rano, jak nówka sztunia byłam ![]() Dobra, zahaczę o prysznic i może polatam po wizażu
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, właśnie doczytałam, co pisałaś wcześniej
Normalnie pięknie się zsynchronizowałyśmy z bezsennością w nocy |
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie pożarłam hamburgera (swojego i część mężula)
|
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
andziot - ja bym chętnie wszamała hamburera
nie mogę znaleść sobie dzisiaj smaku i tylko bym jadła i jadł... ych.daisy - Kochana TY mi powiedz - Xerial 10 jest bezpieczny w ciąży? bo ja się już pogubiłąm. |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo wcześniej któras dziewczyna pytała o kosmetyki Tołpy (moria?) Jadę na nich cały czas i też nic sie nie dzieje (Pewnie dziwne, ze tyle na raz używam, ale na każdą część ciała smaruje się czymś innym )Po raz pierwszy w życiu uczulił mnie krem..... i to Biodermy, wiec też apteczny.. nie wiem czy to zasługa ciąży czy składników - tak więc ostrzegam przed nim http://allegro.pl/bioderma-matrician...436598441.html niby hipoalergiczny i do skóry wrażliwej.. ale nie wiem. Pojawiła mi się na buzi taka drobniutka kaszka. Odstawiłam i po ok tygodniu znikneła. Zacznę teraz jeszcze raz smarować i przekonam się czy to jego zasługa czy nie bo troszkę żal mi go wywalić..
|
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
mała spi narazie nie dała sie mocno we znaki,zobaczymy co bedzie jutro,jak ja jej czas zorganizuje???????
mój mezulo wrocił zmeczony,juz jest nakarmiony wykapany i tez w łózeczku- czeka na mnie to do jutra ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- andziot ja wczoraj i dzisiaj smażyłam sobie frytki bo taka mnie naszła chęc jestes rozgrzeszona co do tych hamburgerów
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

cos czuje, ze w szkole bede czesto wzywana 
że na ciuszki mam szlaban no to cosik wybrac musiałam 

Ciekawe czy nasze dzieciaczki będą miały lepiej... 

poza mna
Czekamy na Ciebie fasolko
Nie wiem co ta ciąża robi z człowiekiem, a jak pomyślę, że może byc jeszcze gorzej to brrr....No własnie czas też jest niezły, w 3 miesiące moga taka kanadyjke postawic
)