|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
nosze tuniki, legginsy ale szybko z tego wyrastammysle zeby jechac do lumpka i jakas kurtke kupic przeciez mroz ze nie da sie wytrzymac a ja paraduje z brzuchem jakby lato bylo![]() moria44 wyrabiaja te nasze dzidzie ze ho ho podobnie jak u the_sania swietny filmik... moja nie lubi sie kamerowac ![]() milego popoludnia zabki, ja uciekam
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3123 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc laski odebralam dzis posciel dla malej, i moge z czystym sumieniem polecic, jest sliczna, i mieciutka i mila w dotyku
![]() maz jak rozpakowal to mial taka mine ze szok, a potem podszedl do mnei i mowi:"wiesz co ta posciel jest cudna, naprawde ci sie zakup udal.."i pochwili mowi: ejjj a nie am takich duzychna nasze lozkooo:P.. mala bedzie miala taka ja tez chce kupie sobie niebieska:P, http://allegro.pl/show_item.php?item=1463010091 ja mam z miekka koncowka, tez kupilam gruszke zamiast tej nowoczesnej fridy ![]() wiec looz blusss nie jestes sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez taka miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czuje teraz głównie na dole, ale w czuć też takie jakby czkania z odbicia wyżej i czasem się nawet zastanawiam które czkanie jest prawdziwe, to u góry czy to na dole ![]() resztę przeczytam później bo idę do miasta |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powiedział, że musi się oswoić z ta myslą, że jednak cos tam jest ma teraz namacalne dowody ![]() i powiedział , że mi współczuje, jak mi mały tak po wnętrznościach wali, że musze odczuwać dyskomfort i, że choć sam nie jest w ciąży i nigdy nie będzie to potrafi sobie wyobrazić jakie to musi być dla mnie męczące ja nie zapinam pasów w aucie, od momentu jak jechałam taxi i gościu gwałtownie zachamował i się w pasy brzuchem wbiłam... zblałam ze strachu ![]() choć boje się jak cholera jeździć bez pasów...tak nauczona jestem... na szczęście autem jeżdżę bardzo rzadko ![]() 24kasia86 ja mam jedne spodnie ciążowe i na tym koniec ![]() szkodami kasy na ciuchy typowo ciązowe... jeszcze na tuniki do leginsów odżałuje bowiem, że po ciąży tez je wykorzystam, ale to wszystko
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-02-21 o 15:45 |
|
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tz bilby ci brawo jest podirytowany tlumaczeniem, i dlatego glownie dla niego priorytetem bylo danie dzieciom imion uniwersalnych. wkoncu nie mozna przewidziec co bedzie dalej, gdzie beda sie wychowywac nasze dzieci i co beda robic w przyszlosci, chociaz z drugiej strony typowo narodowe imiona to fajna rzecz, bycie oryginalnym, |
|
|
|
|
#3127 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moria, paulizia macie rację w końcu to ja decyduje kiedy i co kupuję jak się wygadałam to już mi lepiej ![]() a dzisiaj kupiłam: przewijak butelkę body skarpetki czapeczki 2 nożyczki smoczek wanienkę ręcznik przynajmniej tu się pochwalę ![]() ale widze że Paulizia tez dzisiaj poszalała, mogłąbys wstawić zdjęcie tej bluzeczki i spodenek ![]() The_sania fajny filmik
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
ja chce kupic ten zestaw
http://allegro.pl/7el-posciel-dzieci...464791436.html ktoras go ma??????? |
|
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wrzuć fotki ![]()
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- wrzucę jak mi się tel naładuje bo aparatu nie posiadam
|
|
#3131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Igutka aż tak się nie wypina Cytat:
Wszystkie jakie mi przychodzą do głowy to: Szymon (Simon), Olaf, Eryk, Max, Alexander, Adam, David, Piotr, Filip, Oliver, Patryk, Oskar, Tobiasz (Tobias), Michał, Jakub.
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka przypomnialam sobie jak mowili w Angli na mojego kolege, ktory ma na imie Wojciech. Anglicy czytali ŁOJCIEK
do dzisiaj go tak nazywam
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty te wiewióreczki zamówiłaś?Ja się zastanawiam nad wzorem F-71 (zielono-fioletowy) lub F-75 ale trochę zwątpiłam bo nie wysłałam zapytanie w sprawie dodatkowych zdjęć tej pościeli F-75 bo nie widać jakie to ma kolory i czy to ma prążki czy marszczenia i jeszcze nie dostałam odpowiedzi - totalna olewka Jeśli mi nie odpiszą to nie kupię, taka będę
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paulizia |
|
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
The sania boskie ruchy
moj maly tez sie tak z lewej strony wypycha i szaleje widze, ze juz lozeczko stoi...
|
#3136 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie znowu godzine z mama na skypie i jakby sie zgrala z waszymi mamami i tesciowymi! ze mata edukacyjna a po co, ze ja to w wozku lezalam, ze lezaczek po co mieszkanei bede zagracac i po co pieluchy kupilam i normalnie grrrr....
macie racje cala przyjemnosc pada. ![]() Cytat:
no i taka rozmowa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moaj ma dzisiaj fazy spokoju totalnego i kopania totalnego normalnie jak noworodek a czkawki jeszcze dzisiaj nie bylo co dziwne, ale oczekuje jednej po obiedzie, bo to jej czas czkawkowy![]() ja wlasnie mysle co na jutro zrobic, bo ostatnio jakos nie daje rady jesc tego samego dwa dni ![]() Cytat:
Cytat:
) przeciez nic nie robie. Ja osobiscie dom szkieletowy. bale sa urokliwe aczkolwiek pasuja do gor i gorali ktorzy potrafia taki dom wykonac, szkieletowki sa cieple, tanie, latwiej przeprowadzic w nich wszelkie instalacje, plus nie wiem naogladalam sie w Norwegii tych domow i jestem ich fanka![]() a ginka mam w czwartek dopiero... a w aucie pasy zapinam pod i nad brzuchem, nei rozumiem tych co nie zapinaja. wszystkie artykuly nowoczesne i badania mowia, ze trzeba zapinac, ze jak sie odpowiednio zapnie to nie robi sie krzywdy dziecku, a wieksza mozna zrobic niezapinajac. kurcze gdzie moj TZ...glodna jestem noo.... |
||||||
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
![]() widze temat mam na tapecie, moja wczoraj stwierdziła, że wstępne imię dla Małego jej sie nie podoba bo jak ona będzie zdrabniać ... nie dość, że się przekonałam, żeby je wybrać teraz a nie w szpitalu to jeszcze źle. no i po co pampersy, przecież tetrowe są the best ![]() Mały mi się dzisiaj jakoś po lewej stronie pępka ustawił i mam tam wielką gulę
|
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Twojej mamy, to naprawdę nie masz się czym przejmować i tracić radochę z zakupów ![]() Ja mam o tyle dobrze, że moja mama nigdy się nie miesza do moich zakupów, ona uważa, że ja wiem co jest dla mnie najważniejsze i co mi się przyda a co nie, bo jak sama mówi, za jej czasów takich rzeczy nie było więc co ona może mieć do powiedzenia. Był spirytus i oliwka Bambino, zwykłe pieluchy i białe pajace z pewexu, nie było tylu udogodnień jak dziś. A dziś jeszcze mi powiedziała, że w taki pozytywny sposób zazdrości mi zaangażowania TŻ'ta bo jak mówi, kiedy ona była w ciąży to mój tata w ogóle się nie angażował w jakiekolwiek zakupy dla dzecka, do brzucha nie gadał i ogólnie musiała wszystko robić w domu bez wyręczania jej w czymkolwiek
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
the_sania
REWELACJA!!!
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
fajnie komuś to pokazać niesamowita radość. dziś po obiedzie znowu tak brykał.
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)wlasnie znowu twoj ogladalam, slodki ![]() Cytat:
chyba jestem tym wyjatkiem ktorego tesciowa ma lepsze podejscie niz matka, tez ma swoje zdanie, ale wszystko jej sie podoba i podziwia to jak mamy w domu, i sie cieszy ze jestesmy szczesliwi, ludzie sa rozni, niestety ja jestem z tych wrazliwcow, co chcieliby zadowolic wszystkich i biora takie uwagi wlasnej matki gleboko do siebie. ale nic to. na szczescie moja mama tez podziwia mojego TZ za zaangazowanie, bo moj tata nigdy nic w domu nie robil, ale jak opowiadam o brzuszku jak mala sie rusza i jak TZ sie zachwyac, to juz nie wykazuje zainteresowania. tyle lat , juz sie przyzwyczailam ze taka jest, ale teraz w ciazy jakos bardziej biore sobie do serca jej uwagi niepotrzebnie. jeju ale sie rozpisalam, przepraszam. mala chyba czuje, ze babcia mamusie zdenerwowala bo kopie i kopie
|
||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
anula Ja dziś kupiłam 78 sztuk Pampersów premium care w Rossmanie za 49zł
![]() Odpowiedz sobie sama Wróciłam z zakupów. Nabyłam: - 6 poduszek na krzesła (brązowych, żeby pasowały do nowych ścian )- materc lateksowy dla Edzika - przewijak z żyrafką - pościel z żyrafką (bardzo miła w dotyku, a myślę, że po praniu będzie bardzo miękka - teraz jest tylko odrobinę sztywna )- wypełnienie do pościeli - prześcieradło kremowe Do tego zamówiłam dziś: - zielono-czarny wózek Kunert Silver ![]() - łóżeczko Klupś Radek VII w kolorze sosnowym zdjęcia wkleję, jak przyjdą ![]() Mam przed sobą masę pracy, muszę rozpakować całe mieszkanie ![]() Ale jak się uda, to jutro wrzucę Wam zdjęcia ![]() A co do prawka, to dzisiejszego dnia bez autka bym nie przeżyła Gratis - ciążowy brzuszek na tle remontu ![]() A co do pasów, to ja kupiłam taki pas bezpieczeństwa dla ciężarnych, który nacisk przenosi na uda. Też nie wyobrażam sobie nie zapinać pasów, przecież to NIEBEZPIECZNE i dla nas i dla dzidzi!
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-21 o 17:06 |
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula może dlatego, że w ciąży reagujemy w ogóle na wszystko bardziej emocjonalnie.
Moja mama np. ani razu nie dotknęła brzucha... trochę mi smutno, ale cóż nigdy nie miałam z nią dobrego kontaktu. Jestem osobą znerwicowaną i non stop się kłóciłyśmy. Zresztą tak byłam z siostrą wychowana, że rzadko słyszałyśmy słowo kocham, albo przytulanie jakieś... Jak mieszkamy oddzielnie, to często dzwoni, żeby pogadać, wpadnie na kawkę i już mówi, że chce wziąć tydzień urlopu jak urodzę, żeby pomóc przy małym (na co mój TŻ reaguje alergicznie, bo on sam chciałby się synkiem zajmować , ale wiadomo, że taka pomoc się przyda). W sumie jest raczej nowoczesną osobą, więc myślę, że nie będzie źle. Aczkolwiek też będę pewnie za bardzo brać jej uwagi do siebie. Taka już jestem, że wkurza mnie, ale zawsze "ale mamy się jeszcze zapytam, co ona o tym myśli" i jej zdanie mimo wszystko bardzo się dla mnie liczy.Z kolei teściowa jest staroświecka bardziej i to mnie wkurza... "Po co przewijak, ja tam na łóżku przewijałam, po co to, po co tamto? a to już łóżeczko złożyliście? a czemu kupujesz już skarpetki? zdążysz jeszcze ....itp. ale jak widzi brzuch to nawet mnie po nim całuje taka gospodyni domowa..uf, ale żem się rozpisała piję gorące cappuccino, bo coś zimno w mieszkanku, mimo, że grzejniki pięknie grzeją
|
|
#3144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ja już parę dni wcześniej. Urocza jest Cytat:
Nie rozumiem czasem traktowania kobiet w ciąży. Przecież nam powinno się ułatwiać dostęp do specjalistów Cytat:
Współczuję Ci kochana takiego zasypiania.Cytat:
masakra Cytat:
![]() Lolka ja mieszkam w Niemczech od jakiegoś czasu i tez z Tż zastanawiamy się nad imionami, które by nam się podobały i z którymi Niemcy nie mieliby problemów (wymowa i pismo). Ja mam już dość ciągłego literowania mojego imienia (Agnieszka) hehhe Kwiatecek jeśli chodzi o butelki to kupiłam 2 plastikowe, 260 antykolkowe z Aventu i myślę, że wystarczą. Mówię Wam ale się zasłodziłam. Zrobiłam sobie kawkę zbożową i wcisnęłam do niej trochę mleczka z tubki. Pycha ale trochę za słodkie kciukasy ![]() za wizyty
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-21 o 17:11 |
|||||
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Matallewar no pięknie- szczuplutka z piłką z przodu
mamuśka 1klasa i zakupy również. zaszalałaś Ty maniaczko żyrafek hihi ![]() możemy sobie podać ręce, bo też mam przewijak z żyrafką ![]() masz jakiś link do wózka, który zamówiłaś? nie chce mi się w google szukac
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-21 o 17:19 |
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Tez sobie nie wyobrażam jeżdżenia bez pasów...
Właśnie mi koleżanka powiedziała że zrobi listę czego chce sie po dzieciaczku pozbyć. nie bede musiała kupować hihi a jak powiedziałam ze ja odkupie to rzuciła hasło : w zamian podaruj mojej córci pampersy, zobaczysz ile na to idzie pieniędzy Super, prawda...
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wózek - 966 zł łóżeczko - 262 zł Dziś odebrane: materacyk - 240zł przewijak - 50zł pościel z wypełnieniem - 97zł Poduchy - 150zł Nie każcie mi tego podliczać, bo się przewrócę Link do wózka: http://allegro.pl/kunert-nowosc-woze...460852583.html
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
Ja też tego nie rozumiem. Jak dzwoniłam do przychodni w Żorach, to pielęgniarka w rejestracji zdziwiła się, że można nie przyjmować... Tak więc wizytę mam 28 lutego i mam nadzieję, że po krzywej 75 g wyjdzie już dobry cukier.
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i widzę że wszystkie zakupy żyrafkowe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

nosze tuniki, legginsy ale szybko z tego wyrastam

Moj synek bedzie mieszkal z nami w Angli, a bedzie mial na imie Antoni. Proste do zapamietania, bez polskich znakow. Nie zamierzam go nazywac Anthony lub Anton bedzie po Polsku ANTONI!!!
to najgorsze wspomnienai ciazy... Wprawdzie ani razu nie wymiotowałam, ale te mdłosci........

Moja Igutka aż tak się nie wypina 

Gdyby nie to, że dziś się już w kuchni nastałam, zagniotłam chleb i bułki tureckie, to już bym buraki obierała ale nie chcę się forsować
Współczuję Ci kochana takiego zasypiania.