|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() co do kasy- nie jest najgorzej
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Jak tylko przyjdzie, to opiszę co i jak
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania cudne brykanie w brzuszku
Kwiatecek ładne foteczki ddaaiissyy ja zapinam pasy zosiaaa, matallewar za zakupymatallewar szczuplacha z CIebie ![]() byłam w aptece, ale zaszłam do reserved kids ![]() kupiłam Zosieńce bawełniany płaszczyk na wiosnę za 25zl, rajstopki i skarpetki w aptece wydałam 100zl ![]() babcia w tym czasie ugotowała pyszne klopsy z kapustą w sosie pomidorowym ![]() michę już pochłonęłam ![]() Zosia z tatusiem na spacerku |
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot
się uśliniłam na myśl o tych klopsikach![]() matallewar jaka lasencja z Ciebie!! brzusio cudaczny
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-02-21 o 18:24 |
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej... Zarumieniłam się, tyle komplementów
![]() Ja oczywiście wcale nie uważam, żebym była szczupła ![]() Wracam do pracy... Jeszcze kilka toreb, a jak wróci tż, to musi mi powiesić firankę i wywiercić dziury na tablicę korkową... Ale już bliżej niż dalej
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
matall - jesteś szczuplaczek zdecydowanie
anula moja mała też dziś wyjątkowo aktywna. I jeszcze miałam Ci napisać, że też mi się tak jakby brzuch zmniejszył
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
matallewar wózeczek wyglada na solidny, jeszcze za taką cenę. A i kolorek wybrałaścudgny, mnie sie podoba grafit z czerwienią
![]() My zastanawiamy sienad tym wózkiem: http://allegro.pl/3w1-bartatina-alu-...463379593.html Tak mi sie wydaje że to ten, bo ogladalismy w sklepie, a nie zapytałam o dokładną nazwę. |
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
ale pustawo tu dziś
![]() wszyscy się remontują i wydają pieniądze
|
|
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i przewijak z zyrafka mnie urzekl totalnie ![]() Cytat:
![]() dobrze jednak wiedziec ze nie jestem sama ![]() PS: barszczyk i krokiety wysmienity byl, ale zgaga juz mnei dopadla... ja jestem! )ogladamy Top Geara z TZtem
|
|||
|
|
|
#3160 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do "Wojtka" to akurat nie miałabym problemu gdyż nienawidze tego imienia (eks facet). ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam 2 pary jeansów, ale to jeszcze nic... gorzej z bluzkami- chyba 4 ciążowe... i jak patrzę na moje wszystkie ubrania w rozm.38 to płakać mi się chce ;( normalnie jestem załamana! a tu jeszcze 2 miesiące...Cytat:
|
||||
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki, wlasnie wrocilismy z wizyty i jestem mega zadowolona, nasz ginek zadko kiedy az tyle czasu deykuje, a tu taka niespodziewajka, pokazal nam pyszczek Flawcia, siusiaka i wszystko inne
Dzidzus juz jest obrocony glowka do dolu, siusiaka ma dosc duzego tak mowi doktor, mam nadzieje, ze w normie Moje badania w normie, tylko w moczu mam znowu leukocyty podwyzszone, wiec mam zrobic posiew i na nast. wizyte tego Coombsa, bo mamy z mezem konflik serologiczny. Na bolace lydki dostalam zel do smarowania, no a ztakich troche nieprzyjemnych rzeczy (tylko mi sie tu nie smiejcie, bo ja myslalam, ze sie pod zieme zapadne...) to dostalam spray na...hemoroidy, bozesz ginek nawet w dupsko zaglada no cos takie zycie hehe dziwne, bo codziennie chodze do wc i nic mnie tam nie boli![]() No a jeszcze z rewelacyjnych nowinek to to, ze w szpitalu w ktorym mam rodzic w przyszlym miesiacu inauguruja nowy oddzial, jakis mega nowoczesny, wiec mam nadzieje ze usulga bedzie "zachodnia" ![]() Cytat:
tylko nie wiem czy w niemieckim alfabecie jest litera "W"? bo pozniej moze byc Vojtek hmm wiesz moj synek tez bedzie w Pl zarejestrowany, a imie bedzie nosil wloskie, chociaz dla Polakow nie jest ono trudne, tak mysle, ze jest mega latwiutkie i zapada tez w pamieci Bartek mi sie tez podoba, a Tobie??Cytat:
Antonio bardzo mi sie podoba Antooooooo
|
|
#3162 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcę, aby mój synuś - tak jak napisałaś - męczył się ze swoim imieniem, tak jak twój mąż.. Dzięki Aga Cytat:
Jak dobrze, że nie tracisz do mnie nerwów Cytat:
Swoją drogą małpa z Ciebie ![]() ![]() Cytat:
Gusiagatko a nad jakimi imionami myślicie?? Macie już coś konkretnego nad czym się wahacie? .bo u Ciebie też synuś z tego co pamiętam?! Dziewczynki dziękuję wam jeszcze raz Już was nie zamudzam dylematami imionowymi Matall jestem pod wrażeniem!!! Super wyglądasz.. brzuszek krąglutki i ramionko takie szczuplutkie ![]() Ja już jestem po wizycie! U ginka super.. porządną dawkę pozytywnych emocji dziś dostałam ![]() ![]() Zaraz zdam relacje, tylko skoczę jeszcze do kuchni po jakieś papu
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-21 o 19:03 |
||||
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ja już po wizycie i po małych zakupach. Dzidzia leży główką do dołu, ma 1139g, serduszko bije. Tylko pani doktor zobaczyła coś w nerce, już nie pamiętam jak to ona powiedziała, coś o kanalikach? Mówiła że może jak dzidzia się wysiusia to zniknie i kazała przyjść za tydzień. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, ale się boję. Dostałam żelazo, mam brać dwa razy dziennie, godzinę przed posiłkiem. Mam nadzieję, że pomoże, na następną wizytę mam zrobić morfologię. No i widzieliśmy płeć na własne oczy (TZ był ze mną). TZ nie będzie już mówił, że może jednak będzie syn ![]() No i kupiłam sobie bluzkę, taka sobie, ale zawsze coś, bo już nie mam co na siebie włozyć. A teraz ide was doczytać.
|
|
#3164 | ||
|
Rozeznanie
|
A widziałyście to:
http://www.youtube.com/watch?v=rHypp...eature=related też tak chce ![]() Kwiatecek mnie sie wydaje że to są właśnie skurcze przepowiadajace, które przygotowująmacice do porodu. Ponoć zaczynają się w 20tc, tylko są wtedy słabiutkie, mało wyczuwalne. Cytat:
Ja też wstaje często w nocy na siku. Wcześniej wstawałam 2 razy, a ostatnio częściej. Dzis aż 6 razy, dosłownie co godzine. Masakra. Ale na szczęście usypiam bez poblemu ![]() Co do czkawki to mój synek w sobote czkał tak długo, z 10 minut napewno. Myśle że to dla niego nic groźnego ![]() Cytat:
My też już pomalowalismy pokój Mebelki wybraliśmy. A ubranek tyle nakupiłam, że nie wiem czy zdąże go we wszystko ubrać nim z tego wyrośnie
|
||
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
ej ale jak to tak? wizyty i żadnych zdjęć dzieciaczków dla cioć wizażowych?
![]()
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję kochane udanych wizyt
![]() ja siedzę bezproduktywnie i się nudzę...
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
principessina bardzo się cieszę że po wizycie wszystko ok
masz fotki Flawcia ??? ja mam nadzieję że u nas nereczki też będą ok ![]() Lolka1212 a mi się tak ten Łojciech podoba ale doskonale Was rozumiemmigotka03 kolejna udana wizyta spokojnie, pójdziesz za tydzień to już nic na pewno nie będzie w tych nerkach a myziania w filmiku super !!!! kurcze jak my mogliśmy tam siedzieć w tych brzuchach tyle czasu, tak tam ciasno, ciemno i ruszyć się nie można prawie przymierzyłam Zosi ten płaszczyk i on jest 92 no i jest teraz na styk na wiosnę to może już być mały ![]() muszę lecieć jutro wymienić ( a nie pamiętam czy był większy nawet, bo to resztki przecenowe były )
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
kruczaa extra filmik, ale musza bolec chyba juz takie ewidentne ruchy
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Princi fajowo, że jesteś zadowolona z wizyty i tyle dobre wieści
![]() 1,2 kg? ![]() I bardzo dobrze, że ten oddział akurat teraz, jakby dla Ciebie przyszykowany ![]() ![]() Moja wizytka też udana! Wyniki wszystkie dobre.. krew, mocz, glukoza wzorowo, jak to lekarz określił USG ).. Moja dzidzia waży ok 770 gram, wszystkie parametry wewnętrzne są zgodne i odpowiadają dwudziestemu szóstemu tygodniowi ciąży - cytat gina hehe Mały ułożony jest miednicowo, ale lekarz powiedział, że to okej, że powinien odwrócić się do 32 tygodnia, więc jest jeszcze czas! Mam płytkę i fajnie widać.. mimo, że naczytałam się w necie, że filmiki po 22 tygodniu nie są już fajne, bo dzidziuś jest za duży! Nie prawda.. u mnie dobrze wszystko widać.. i ta buźka moja śliczna Poza tym wzruszyłam się niesamowicie przy USG, jak czułam ruchy synusia, a na ekranie widziałam co to za ruch.. mały wtedy podniósł rączkę i przystawił do oczka, potem do buzi.. genialne uczucie! Czuję, że się rusza i jednocześnie widzę co dokładnie robi Nic nie przytyłam do ostatniej wizyty też dobra informacja chociaż nie mam paranoi na tym punkcie..Następna wizyta za 3 tygodnie
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzusio rosnie a ty szczuplutka i sie gon a NIEBEZPIECZNE to jest zapinanie pasow w ciazy zaawansowanej, bo w razie wypadku pas sciska ci caly brzuch i co grozi dziecku? smierc ![]() a ja nie zapinam bo pomimo wszystko poduszki beda dzialac, oprzynajmniej w moim aucie wiec jesli chodzi o znajomego policjanta w zaawansowanej ciazy nie nalezy zapinac pasow ![]() to jest moje zdanie bylismy u moich rodzicow, mala kopnela pierwszy raz jak mama trzymala reke na brzuchu jezu jak zaczela szalec - mama za chwile bede robic kolacyjke glodna jstem
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka to moj synus na jakiegos giganta wyglada w porownaniu do Twojego, no niby ja jestem miesiac do przodu, ale zeby az 400 g roznicy
![]()
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
Aguś a ja jestem innego zdania. Uważam że pasy powinno sie zapinać, tylko odpowiednio, pod brzuchem. W razie wypadku kobieta i dziecko mają większe szanse przeżycia w pasach niż na przykład po wyrzuceniu przez przednią szybę.
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i jeszcze! Amarcia jesteś? Dzisiaj na USG termin porodu wyszedł dzień później niż z OM, czyli 3 czerwiec ![]()
|
||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jest moja opinia
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanko, czy ktoras z Was ma z mezem konflikt serologiczny krwi? bo troszke zaczelam sie tym martwic, czy w szpitalu beda wiedziec, ze maja mi podac po porodzie ten zastrzyk, czy to zalezy od tego jakas krew odziedziczy dzidzius, w sensie jesli po mnie to zastrzyku nie potrzeba? no i widze, ze w karcie ciazy ginek nie wpisal gr. krwi mojego meza, wiec moze przy nast. wizycie powinnam cos o tym napomniec
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=xLmBi...1&feature=fvwp
posikałam sie hahah
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
termin z usg można brav pod uwagę, ale tylko ten pierwszy, kiedy jest fasolka mała jeszcze. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie musi być to niesamowite uczucie, gdy czułaś dzidzie i widziałaś na ekranie co czujesz i najważniejsze,że wszystkie wyniki badań OK ![]() A tak w ogóle Dziewczyny, ostatnio jak byłam u gin (15lutego) przepisał mi żelazo (Hemofer) - bez aktualnej morfologii, i Nystatynę (chyba profilaktycznie bo co 3 dzień. A ja jeszcze nie zaczęłam łykać ani żelaza ani aplikować tej nystatyny... po tych wszystkich waszych przeżyciach, mdłościach po żelazie- boję się tej nystatyny też... :/ zastanawiam się nad tym,żeby najpierw zrobić morfologię i zobaczyć czy to żelazo jest mi w ogóle potrzebne... myślicie że dobrze będzie jak tak zrobię...?
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-02-21 o 19:56 |
|
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
cytat z książki "ciąża dla bystrzaków"
badanie usg wykonane w I trymestrze pomaga ustalić dokładność daty porodu. Może wykazać czy płód jest większy lub mniejszy, niż wskazywałaby na to data rozpoczęcia Twojej ostatniej miesiączki. Jeżeli CRL wykaże niedokładność daty porodu o 3, 4 dni , lekarz może zmienić termin rozwiązania. Badanie USG przeprowadzone w I trymestrze precyzyjniej potwierdza, bądź określa datę porodu, niż badania tego typu wykonywane później.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

za zakupy

tylko nie wiem czy w niemieckim alfabecie jest litera "W"? bo pozniej moze byc Vojtek

Swoją drogą małpa z Ciebie
, całe zadowolenie z dzisiejszych zakupów poszło nie powiem gdzie, tak to jest jak mieszka sie z rodzicami