|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Dzień dobry
Pauliziu, ja co prawda nie o 5:00, ale o 7:00 już się przebudziłam, bo miałam czkawkę w brzuchu Dospałam potem, ale za krótko i pewnie szybko padnę...caffelate05, może dziecko rośnie i trudniej wymachiwać kończynami? A czkawka nisko, to znaczy, że dziecko głowę ma na dole![]() Anulinko, uważam, że mimo złego nastroju powinnaś do nas wpadać, zawsze możesz ponarzekać nam tu, albo w K A ten pracodawca Twojego Wojtka, to mnie wkurza ![]() Grazin, Ty tam się nie przemęczaj! A te mdłości po żelazie masz? Co bierzesz? Na czczo? Po jedzeniu? Z tą pozycją spania, to ja jeszcze jakoś ogarniam temat, ale najgorzej w ciągu dnia, kiedy chcę coś obejrzeć, albo poszperać w necie. No nie mam pozycji ![]() Schną mi pazury, popijam kawę i świeży sok, zapowiada się znowu aktywny dzień, jednak muszę znaleźć chwilę na wizytę w Smyku. Zakochałam się w pajacu w misie, który Moniquac kupiła dla syneczka |
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Dzień dobry
Nie mam siły wszystkiego nadrobić tyle piszecie Na dodatek wciągnęła mnie Trylogia Millenium Larssona i czytam całymi dniami. Trochę chociaż odpocznę od kompa ![]() Saniu, ja stawiam na Mikołaja Co do imion to jeśli będzie chłopczyk to u nas najprawdopodobniej Tymoteusz. Małż się uparł na to imię już kilka lat temu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-22 o 09:14 |
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też nikt do tych prac nie zmusza, ale nudno mi i póki moge to chce coś zrobić ale staram sie nie męczyć sebusia wiesz co uwielbiam pływać, ale: 1. obawiam się, że z tak zaawansowanym cellulitem jak mój mogłabym zostac wyłowiona z tego basenu przez green peace 2. mam taki fajny kameralny basen 15 min jazdy samochodem od domu, a samochodu aktualnie nie mam ![]() 3. a ten basen co jest w oświęcimiu jest rozmiarów olimpijskich i czuje sie tam jak na zawodach sportowych... podejrzewam że robią tam jakieś zajęcia dla ciężarnych musiałabvym spytać. 4. troszkę boję się infekcji pochwy juz jedna miałam w ciązy. ale marze o basenie bo nawet po kąpieli w wannie mnie mniej boli. póki co tż dzielnie masuje
|
|
#3274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochaniutkie! Dziekuje wszystkim za mile komentarze, wklejam jeszcze fotke siusiaka i mordki Flawcia
![]() Ja dzis od 6tej na nogach, rosolek juz na gazie, mieszkanie oprzatnietne i zaraz ide po zakupy, spaccc mi sie chce musze isc do internisty zeby wypisal mi skierowanie na nastepne badania, ktore wczoraj mi przepisal ginek, ale sluchajcie zapomnialam o jednym Wam napisac, bardzo sie zmartwilam, bo ginek powiedzial, ze mam b.wysokie proteiny w moczu, co one oznaczaja cisnienie mam w normie, tylko ten bol lydek taki, sa spuchniete, ale nie jakos masakrycznie...obecnosc tych protein to 5 mg/dl, a powiedzial ze ich w moczu w ogole powinno nie byc, znaczy ze zle nerki funkcjonuja i trzeba to sprawdzic, bo moze to byc poczatek gestozy, matko co to jest![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kwietecek na nastepnej wizycie powiemy, ze maz ma krew Rh+, zreszta zobaczymy czy zapyta...jak nie to sama wpisze, tak jak Ty to zrobilas
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gtam jest moze 10 m2 do pozamiatania wiec dam rade moze mi sie kregosłup rozrusza:Pa co do zelaza biore 3x2 ascofer zazwyczaj staram sie cos zjesc odczekac jakies 30 min i łykam. i tak o godzinie, ale nie za kazdytm razem mnie dopada mdłość.... ble. powiązałam te mdłości z żelazem ale nie wiem czy słusznie. w sumie dawke mam konkretną,. i tak nie jem 6 tabletek tylko zazwyczaj rano 2 po południu 2 i wieczór 1. może jak zjem coś nieodpowiedniego wczesniej to mnie mdli
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie zapomnialam o fotce
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
princi nie mam pojęcia co oznaczaja proteiny w moczu
![]() szperałas cos na ten temat w necie juz? chciałam poruszyć jeszcze jeden temat. mianowicie mój gin powiedział ze moja zrelaksowana macica sięga 3 cm nad pępkiem a ja czasem czuje wyraźne ruchy dziecka tuż pod cycem. gin powiedział ze tam są jelita ale nie wiem w takim razie czy czuje tam zawartość jelit!!! i dlaczego ruszają sie jak dziecko w sensie wyychaja sie i chowaja za chwile?![]() macie tak? czy ja coś źle interpretuje? ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- zapomnaiłaaś a ja już album odwiedziłam ![]() buzinke ślicznie widac szkoda ze ja nie mam takiego zdjecia małego brrrale moze na tym usg w 30 tyg cos uchwyci. a co jest na 1 zdjeciu? nie umiem zinterpretowac ![]() boże a pomyśleć ze nasze skarby jeszcze nie dawno mialy po 2 mm a teraz takie byczki
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
wklejam zdjęcia z wczoraj, miałam to zrobić wczoraj ale mam tylko tel do użytku i wieczorem mi wyszły słabej jakości
|
#3279 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zakupy rewelacja ![]() Cytat:
Za to, jak ja się dowiadywałam zanim pierwszy raz poszłam tam do lekarza, to usłyszałam, że żeby mieć pewność, że znajdzie się dla mnie miejsce do porodu, to najlepiej odbyć minimum 3 wizyty przed porodem, a im więcej tym lepiej, bo jest mniejsze prawdopodobieństwo usłyszenia, że nie ma miejsc i trzeba jechać do innego szpitala. Atiz trzymam kciuki za wizytę ![]() Mi się coś ostatnio poprzestawiało. Znowu wstałam o 5-ej, a teraz jestem taka śpiąca . Ale niewygodnie mi jest na leżąco, chyba zaczne spać na fotelu ![]() A jeszcze dzisiaj w nocy o mały włos, a bym się do łózka zsikała Nagle ogarnęło mnie takie uczucie, jakby mi mały złapał mój pęcherz w rączkę i zaczął wyciskać jak cytrynę. Jak wyparowałam z łózka, to aż mąż i pies przybiegli za mną do łazienki. Mąż się wystraszył, że coś mi się stało. Opieprzył małego i poszliśmy spać W temacie pasów już się kiedyś wypowiadałam ... miałam w życiu 2 poważne wypadki i za każdym razem uratowały mnie pasy. Zapinam je nawet jak idę tylko przeparkować samochód. Mam taki nawyk i nawet ciąża go nie zmieni, chociaż mój mąż na mnie krzyczy, że miażdż jego dziecko Ale jak mu dałam ostatnio do przeczytania artykuł o kobiecie, która miała wypadek w 8 miesiącu ciąży i też uratowały ją pasy, to już na mnie nie krzyczy, że zapinam. Poza tym w tym artykule były wyniki jakiś badań, że dużo większą krzywdę można zrobić dziecku pasów nie zapinając. Ja jestem tak zatwardziała w swoim stanowisku, że choćby wszedł przepis zakazujący zapinania pasów w ciąży, to ja bym i tak zapinała.Anulinka_2009 naprawdę macie przechlapane z tymi wynagrodzeniami. Trzymam kciuki, żeby się temat wreszcie pozytywnie zakończył Grazin, a próbowałaś brać to żelazo na czczo i popijać szklanką świeżo wyciśniętego soku z grejfruta? Ważne, żeby to nie były soki z kartonu, bo one mają cukier. Mi tak zalecił lekarz i nie mam żadnych problemów z mdłościami, ani zatwardzeniami. Moja siostra, która też jest w ciąży niestety miała problemy podobne do twoich, ale jak spróbowała metody zalecanej przez mojego lekarza, to już jest ok. |
||
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
świetne zdjęcia i końcu coś tam widzę, tzn na pierwszym nie wiem co jest
,
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
principessina mnie takie tematy nie przerażają
Sama sie o hemoroidy bałam i boje bo "wyczytałam" że jest to tez choroba która dopada kobitki w ciąży i osoby które maja problemy z zaparciami. mary poziomkowa świeżego soku to ci zazdroszczę Wyjdziesz dziś znów na zakupy i znów wrócisz z wielkimi siatami! hihi
|
|
|
|
#3282 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
Witam wtorkowo. Ja nietomna dzisiaj bo nocka do kitu, najpierw siusianie co godzinke chyba, potem o 4:30 Zosia zrobila mamusi pobudke kopankiem i chyba sie przekrecala bo normalnie brzuch myslalam, ze mi peknie i zaczela znowu zgaga palic w zwiazku z czym polazilam, lekarstwo wzielam itp , polozylam sie i Zosia znowu rowerek cwiczyla, po czym wszedlm mi taki bol w plecy ze nie mialam jak sie ulozyc, wiec poczytalam gazetke, potem jak TZ o 7:30 wyszedl do pracy to na chwilke zasnelam, ale ze burczalo w brzuchu(Zosia tego nie lubi i zawsze wtedy kopie, nie wiem czy tez tak macie?) no to wstalam na sniadanie i juz nie moge zasnac i tak.a Zosia chyba teraz glowa w gore lezy, bo czkawka byla kolo pepka z rana ![]() a jak u was? Cytat:
Co do humoru kochana to si eabsolutnie nic nie przejmuj, wszystkie tu mamy gory i dolinki![]() co do pasow, ja mam dokladnie tak samo jak ty, nawet jak jade 200 metrow do sklepu zapinam, moj TZ tez i powodzenia na wizycie i napisz wiecej co u ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do slabosci mnie sie czesto robi tak dziwnie slabo, ostatnio zaczelam sie martwic czy to nie cos z cukrem bo ja tu zadnej glukozy nie mialam, ale gdyby tak bylo to chyba by mi wyszedl podwyzszony cukier normalnie w badaniach krwi co? Cytat:
jak na was patrze to mam dola bo ja widze ze mnei wszystko weszlo w du.pke niestety Cytat:
Cytat:
![]() ja pracoholiczka i odczuwam to bo dnie tak powoli leca jak sie nic nie robi i czekam na czwartkowa wizyte, zeby lekarz powiedzial, ze nie musze duzo lezec, to bym juz ostatnie ciuszki malutkiej uprala, i posprzatala pokoik wymalowany, mam tam jeszcze kilka dziwnych rzeczy do ogarniecia(np w swoich ubraniach mam balagan nie z tej ziemi mam taki problem ze musze codziennie zrobic cos pozytecznego bo mnie zzeraciuszki cuudne!! moj tz sie rozkochal w body z tygryskiem! i fajnie, ze Twoj TZ tez taki podekscytowany zakupami ![]() Cytat:
z nimi jest tak, ze oni na poczatku nie chcieli dzieciaka, a bardziej ona ale z biegiem czasu zatesknili, a tu sie okazalo, ze ona ma zespol policystycznych jajnikow plus cos tam plus problemy z waga i szanse male, za pierwsza stymulacja, wychodowali tylko dwa jajeczka, a stymulacja byla ta najdluzsza. eehh ale nie bede wam tu pisac, kochani sa i zycze im jak najlepiej!Dzieki MORIA za dobre slowa i KWIATECEK tobie tez ![]() Cytat:
mam nadzieje, ze dzisiaj lepiej Cytat:
![]() musze wziac prysznic i sie ogarnac, ale jeszcze sie zastanawiam,czy moze najpierw drzemka? trzeba odespac nocke...
|
||||||||||
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Aga M dziękuję za radę. popijałam jakiś czas wodą z cytryną i też było w miarę ok,. jak mowie nie mam tak za kazdym razem;/
lubie grejfruty ale sok z grejfruta chyba by mi nie wszedl ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- ide chwycić za miotłę
|
#3284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja tez ruchy czasem czuje pod biustem jakos, ale wczoraj ginek wytlumaczyl jak dzidzius jest ulozony i to chyba jego kolanka tam czuje ![]() o tych proteinach czytalam, w ogole ich w moczu nie powinno byc zmartwilam sie strasznie!Cytat:
Cytat:
uciekne chyba ze wstydu!
|
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Synek sliczny
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze nie takie rzeczy widzieli
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Princi fajne foteczki, jaki Flavcio juz duzy!
Cytat:
Cytat:
![]() ja ide w drzemke
|
||
|
|
|
#3288 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dołączam do cierpiących na bezsenność, nie śpię od 5. ![]() Lolka jeśli jesteście ściśle związani z Niemcami, co więcej zakładacie możliwość przeprowadzki to ja postawiłabym na bardziej uniwersalne imię. matal mam nadzieję, że dałaś radę z ogarnięciem mieszkania. Wyglądasz bardzo ładnie ze zgrabniutkim brzuszkiem. moniqac super zakupy, o której mogę wpadać na te knedle? ![]() grazin mnie ból pleców również bardzo dokucza, nawet rozważam wybranie się na jakiś masaż. Basen na razie odpada, bo u mnie bardzo łatwo o przeziębienie i infekcję, dlatego czekam aż się troszkę ociepli. Dzisiaj rano było -17, ja chcę wiosnę!!! Dzisiaj mam troszkę wolniejszy dzień to może zdecyduję się na kolor poszewki do kojca motherhood, bo ostatnio nic nie wybrałam i zaniechałam zakup. Tak, tak... w ciąży nawet kolor poduszki może stać się ogromnym problemem principessina Flavcio słodki. |
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka no bialko bialko, wczoraj mialam wizyte u ginka, teraz przepisal dodatkowe badania, ale nast, wizyta za miesiac, to co mam panikowac??? a taka bylam happy...
MoniaK no ale ja wlasnie taki wstydzioch jestem, juz przezywam jak ja sie po porodzie pozniej temu ginkowi na wizycie kontrolnej pokaze, po tym co ja nawyprawiam przy porodzie jakbym nie miala innych zmartwien zeby synek byl zdrowy, ja to tez...
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
Wczoraj was nadrobiłam ale już nie miałam siły napisać, a dzisiaj jak włączyłam komputer to znowu musiałam nadrabiać ![]() Dziękuję dziewczyny za miłe słowa the_sania dla mnie bardziej podoba się Marcel. principessina mnie też TO dopadło tylko, że ja pewnego dnia poczułam dokuczliwy ból, który towarzyszył mi przy każdym ruchu i sama zapytałam gina jaką maść mogę stosować. To jest niestety normalne w ciąży.
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, no to wszystko dobrze robisz, właśnie chciałam zasugerować żelazo po jedzeniu. Ten sok, czy wit. C sama, raczej nie wpłynie na pozbycie się mdłości
Princi, hej A czemu miałaby zeschizować z lampkami? Co do pajacyków, to już Moniquac mówiła, że ze Smyka ![]() Dorko, w takim razie zapraszam na sok Kiedy będziesz w Wawie? Co do zakupów, to przewiduję tylko spożywcze podstawowe i ten pajacyk, na inne czasu może nie starczyć, no i kasę powoli kitram na remont ![]() Anula, dzięki za miłe słowa! Zapewniam Cię, że chudzielcem nie jestem, przed ciążą miałam wagę prawidłową, a teraz już nadwaga U mnie też sporo w tyłek poszło No z pozycjami, to już będzie ciężej... Teraz też jestem na kanapie w pozycji nieokreślonej ![]() Dobra, zmykam! Miłego dnia!
|
|
|
|
#3292 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
a ja spac nie moglam ale jakos sie zmeczylam i padlam poza tym moim bolem spojenia lonowego wsio okej ale mala wczoraj tak szalala, ze myslalam, z emi z brzucha wyskoczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak masz taki zalatany dzien to uwazaj, by tej swojej hanutki nie zgubic ![]() ![]() sliczny ![]() Cytat:
ja mam jedno kremowe i zastanawiam sie nad drugim nie chce rozu juz go troche za duzo a jak mi jutro na wizycie powie, ze Oleńce kikutek wyrosl ?? |
|||
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Princi, ja też jestem wstydzioch ale przecież lekarze nie takie rzeczy widzieli w życiu
tak więc nic się nie martw ![]() Kurczę, ja też mam problem z pozycjami do spania i leżenia. Czuję się jak paralityk, zanim się przekręcę z boku na bok to mija kilka chwil, do tego zawsze mnie coś ukłuje w podbrzuszu i mam wszystkiego dość. Ten brzuch zdecydowanie nie jest wygodny ![]() Spadam na zakupy i do apteki. Muszę męża wykorzystać dopóki nie pojedzie do pracy Miłego dnia kochane
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK ja tez ide do apteki i po zakupy, bo po obiadku chce sie zdrzemnac
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaufac lekarzowi a jesli wyjdzie cos nie tak to po prostu do niego zadzwon i poinformuj o wynikach, wtedy na pewno wezmie Cie wczesniej na wizyte. Nie ma sie co martwic na zapas.
|
|
#3296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-02-22 o 10:07 |
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mozna by pomyslec o jakiejs mamie lub kilku dyzurujacych
na innych watkach maja tak, ze jakby sie ktoras pojawila w szpitalu to ta mama, ktore praktycznie calymi dniami jest tu na watku i w ogolnie na wizazu to przekazywalaby wiadomosci na ogolny w sensie cos sie dzieje, np zaczynamy rodzic dana mama pisze do dyzurujacej i tas przekazuje dalej, ze E. jest na porodowce itp itd.
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Mango08 no czasem sobie mierze cisnienie, wczoraj na wizycie to mialam 100/60 wiec normlane, ale z tydzien temu mialam 130/90, w ogole serce mi lomocze, chyba zaczne codziennie mierzyc te cisnienie, to na czczo sie mierzy??
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U lekarza mam zawsze ok 148/90 cisnienie, a w domu 108/76 wiec mowie zawsze, ze w domu mierze, bo tak jak i waga jest niewiarygodna
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sie unormowalo nie musisz na czczo mierzyc wazne, bys miertzyla codzien o tej samej porze mniej wiecej ![]() no i nie powysilku czy np po zejsciu z 2 pietra
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

Dospałam potem, ale za krótko i pewnie szybko padnę...

musze isc do internisty zeby wypisal mi skierowanie na nastepne badania, ktore wczoraj mi przepisal ginek, ale sluchajcie zapomnialam o jednym Wam napisac, bardzo sie zmartwilam, bo ginek powiedzial, ze mam b.wysokie proteiny w moczu, co one oznaczaja
cisnienie mam w normie, tylko ten bol lydek taki, sa spuchniete, ale nie jakos masakrycznie...obecnosc tych protein to 5 mg/dl, a powiedzial ze ich w moczu w ogole powinno nie byc, znaczy ze zle nerki funkcjonuja i trzeba to sprawdzic, bo moze to byc poczatek gestozy, matko co to jest

. Ale niewygodnie mi jest na leżąco, chyba zaczne spać na fotelu 

Co do humoru kochana to si eabsolutnie nic nie przejmuj, wszystkie tu mamy gory i dolinki