Kraków - część 9. Pędzimy dalej! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 15:02   #2251
gg22
Zakorzenienie

Dot.: Kraków - część 9. Pędzimy dalej!

wróciłam i grzeje się pod kocem, ale zmarzłam!
jakie to przykre dziewczyna stała sama nad grobem ojca, nie ma nikogo jak mnie przygnębiają pogrzeby

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
gg, ja chętnie wybralabym się w przyszłą środę na przykład. Jeśli Ci pasuje to możemy się umówić tak

w środę mam aerobik do 17.30 i taka po zajęciach iść sie mierzyć
Hard- ja jestem bardzo zadowolona ze swojej fryzjerki, przez 2lata nigdy mi źle nie zrobiła, wyprowadziła moje włosy na prostą i jest tania tym razem chciała mi troszkę przyciemnić mój blond żeby mi tak odrostów nie było widać, ale przedobrzyła. może to źle nie wygląda, ale ja się po prostu źle czuję- jak zebra w popielniku
a Ciebie to ja widzę w czekoladzie, tylko i wyłącznie taka brązowa tonacja. i zero obcinania. masz za cienkie włosy
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:06   #2252
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Jest w klubie w wątku o Awanti, na którejś tam stronie od końca

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

A fotek od tyłu mam póki co dość
Dzieki ide grzebac i szukac

Mam Rzeczywiscie krotka Jestem troche od Ciebie wyzsza, na mnie bedzie juz za krotka Musze sobie odmowic sukienki

Edytowane przez e milka
Czas edycji: 2011-02-24 o 15:09
e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:11   #2253
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Kasiencja a gdzie chodzisz? Też się uczę włoskiego ale sama i teraz średnio mi to szło bo dawno nie zaglądałam...
A ta oferta na gruponie chyba wcale nie taka tania?
lektorat w ramach zajęć na UJ. za darmo, no i jak mówię, przeszkadza mi trochę ten ślimaczy poziom wszystkiego, a umiem za mało, by się zapisać na jakieś B1 czy nawet A2. ale lepsze coś niż nic

jak dla mnie to nie jest tak dużo jak za cały semestr, widziałam reklamę jakichś miesięcznych warsztatów za ponad 200

ps. PKP jest głupie, muszę jechać późniejszym pociągiem bo okazało się, że źle spojrzałam i on stoi pół godziny na Głównym, a nie na Płaszowie tak jak zawsze

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-02-24 o 15:12
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:20   #2254
mmmmmm
Zakorzenienie

Ola to gdzie się włóczysz? Jak Cię nie ma to teraz nadrabiaj
Coś cicho ostatnio to chyba dużo nie masz

Kasiencja po zniżce nie jest dużo,a le super promocja też chyba nie. Semestr w takiej szkole to zazwyczaj 4 miesiące i ta "pełna" cena - 800zł chyba troche przesadzona...
Stary 2011-02-24, 15:57   #2255
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Bielizna już jest W klubie info

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:35   #2256
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Wieści z drogi od Malli:
Jeszcze nie wyjechali dobrze z Krakowa, a mieli stłuczkę. Na pierwszych światłach na wyjeździe na zakopiankę panna wjechała im w tyłek (stali na czerwonym), i posunęła ich auto na to, co stało 1 metr przed nimi. Poszły im zderzaki przód-tył, zablokował się bagażnik, cofnęły prowadnice. Czekanie na policję - 2,5-3h, w międzyczasie do panny przyjechało 3 kolegów-dresów obwieszonych łańcuchami (wg Malli pod wpływem %), i zaczęło Mallę zastraszać, że ich wina Zadzwoniłam do niej i kazałam się dresom nie poddawać i nagrywać groźby i straszenie na dyktafon w telefonie - bo ustawowo zawsze jest wina tego, kto wjedzie w tyłek - nie dostosował prędkości ani odległości do poprzedzającego pojazdu do warunków na drodze Teraz przyjechała policja, panna zaczęła się wykłucać że nie jej wina, że malla się nie dostosowała do warunków na drodze (STOJĄC na czerwonym świetle się miała dostosować ), a że panna uważała Policja ją rzecz jasna wyśmiała, będzie sprawa w sądzie bo nie przyjęła mandatu

I Mallę boli kręgosłup
Dziękuję Tak właśnie było, czyli wyjazd zaczął się wesoło
Potem jeszcze nas kontrolowała straż graniczna i policja

Potem zgubiliśmy się w lesie i wyleźliśmy na skały
Potem było tak ślisko, że ciężko było iść, ale doszliśmy
Potem znowu się zgubiliśmy w kosówce po kolana w śniegu

Ale było super

Ból kręgosłupa zastąpiłam bólem wszystkiego
Idziemy gdzieś w sobotę potańczyć? Bo zakwasy mi się zrobią, jak będę siedzieć na tyłku...

Niestety, nie ruszyło nic do przodu, ani z R ani z G Nadal tęsknię cholernie za R...
Stary 2011-02-24, 16:37   #2257
ola_gie
Zakorzenienie

1/2
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Myślę że dobijemy do darmowej wysyłki (od 180 zł), ja mam już prawie na 100 zł wybrane A w razie czego podzielimy i wg wagi podzielimy koszty
A co tam jest wartego uwagi?

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Od przyszłego tygodnia w klubie będzie jak w monarchii angielskiej, ja będę tylko reprezentować, a Wy rządzić i mówić co trzeba zrobić.

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
Rozumiem, że awanti to dopiero w marcu jak jesteście tak przesiąknięte zamółwieniami?
Ja mam traumę

Cytat:
dokładnie Jestem też w innym klubie i tam było tak, że klub był niewidoczny, dopiero jak ktoś się udzielał to dziewczyny same proponowały, żeby go zaprosić i głosowały
Zacytowałam ten post, tylko po to, żeby zaproponować takie rozwiązanie, żeby właśnie w Klubie prowadzić dyskusję kogo przyjąć, a kogo nie (jak ktoś ma rzeczowe argumenty, bez zdębnych offtopów), ale gdzieś później sama przedstawiłaś ten pomysł

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja jak nie zdam, to przestanę z Wami zamawiać, tylko na warunek będę zbierać :<
Dasz radę!

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
też bałam się kupować w ciemno, no ale się zmierzyłam dobrze i okazało się, że 65DD leży idealnie. swoją drogą, dlaczego jest taki rozmiar miseczki jak DD (czyli coś pomiędzy D a E?), a nie ma na przykład CC czy EE?
DD to nie jest rozmiar "pomiędzy", tylko normalny, regularny, pełnoprawny rozmiar. No i istotnie wypada między D a E, tak samo jak B jest między A i C Po prostu podówjne literki występują w rozmiarówce brytyjskiej, a w naszej nie i stąd wrażenie, że jest to rozmiar "połówkowy". Ale jak rozmiary idą np. co 2,5 cm (tego teraz nie jestem pewna), to D od DD różni właśnie te 2,5, tak samo jak DD od E i E od F (swoją drogą, EE nie ma, a FF jest ).
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25300942]Ciąć twarz
[/QUOTE]
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Zachciało mi się robienia mydeł, właśnie dziś zrobiłam pierwsze kakaowe :P
Ale super!

Cytat:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17615508 Tutaj Ja już mam stanik upatrzony
Ja też chcę! Ale mam ten sam rozmiar co Ty, nie chcę Ci robić konkurencji

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2011-02-24 o 16:57
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 16:41   #2258
Jamie69
Raczkowanie

Witam Was, Dziewczyny .
Jako, że wątek dotyczy Krakowa, myślę, że jest to najbardziej odpowiednie miejsce na moje pytanie. Ach, nawet nie wiem, jak zacząć...
Po prostu potrzebuję dość dużej grupy osób, które nie bałyby się stanąć oko w oko z obiektywem aparatu na krakowskim rynku. Nie, nie chodzi o żadną sesję zdjęciową . Mój przyjaciel mieszkający w Egipcie prosił mnie o przysługę. Chodzi o zdjęcie, na którym ktoś trzymałby tabliczkę z napisem: "trzymamy kciuki za Egipt" lub jakimś innym, podobnym hasłem. Może porywam się z motyką na słońce, ale chciałabym by na zdjęciu, które dostanie z Polski był tłum ludzi (a czy będzie, zobaczymy ). Z tego, co wiem, kilka osób z Hiszpanii, Argentyny, Peru i Rosji zapewniło, że dostarczą swoje "życzenia".
Tak czy inaczej ze zlepku tych zdjęć zostanie utworzony filmik, który być może znajdzie się na Youtube.

Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc?
Stary 2011-02-24, 16:49   #2259
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Idziemy gdzieś w sobotę potańczyć? Bo zakwasy mi się zrobią, jak będę siedzieć na tyłku...
Dobrze ze wrocilas cala i zdrowa
Co do soboty to nie obiecuje ale moze gdzies bym wyszla (zalezy od tego, czy ten, ktorego mam sobie wybic z glowy do mnie przyjdzie powaznie porozmawiac czy nie )

Cytat:
Napisane przez Jamie69 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc?
A kiedy to mialoby byc?

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:51   #2260
Jamie69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
A kiedy to mialoby byc?
Myślę, że w przyszłą środę lub czwartek około 16:00
Stary 2011-02-24, 16:53   #2261
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ale niefart Mam nadzieję, że Malli kręgosłup nie ucierpiał a ta głupia laska porządnie zapłaci...
U mnie chyba ok, ale laska nie przyjęła mandatu 200 zł i 6 pkt, będzie się sądzić. Policja była w szoku, bo takie sprawy są z góry przegrane, koszty sądowe to ok. 600 zł, a laska będzie miała zawalone w papierach, bo to sprawa KARNA. Porażka, tak jej dresy doradziły

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 16:57   #2262
ola_gie
Zakorzenienie

2/2

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Blair, ja Ci nie chcę robić eko-konkurencji, po prostu potrzebuję kupić kamień winny (czasami zwany winianem potasu), i nigdzie go nie ma
A do czego to służy?

I TERAZ SERIA POSTÓW DOT. KLUBU:

Cytat:
Odkąd pamiętam moja postawa była "powiedzcie a tak uczynię". Długo czekałam na jakieś warunki odnośnie członkostwa, była burza, przeszła burza i żadnych skutków. Doprosić się nie umiałam konkluzji. Stwierdziłam, że już nie będę się prosić, ani sama nad tym siedzieć, bo to nasz klub, a ja już na niego nie mam czasu, tyle ile bym chciała i ile jemu się należy. Jeśli Wy nic nie ustalicie, to nic się nie zmieni.

- Ja będę odrzucać osoby, które po prostu wysyłają prośbę o zaakceptowanie bez słowa.
- Gdy jakaś wizażanka pokwapi się o wysłanie mi PW, oczywiście napiszę o tym w wątku.
- Gdy jakaś zapyta o członkostwo, nie kierujcie jej do mnie od razu, tylko wytłumaczcie co i jak, jakie mamy zasady, że jest nas sporo, tip. itd. jeśli natomiast skierujecie, dam jej członkostwo, bo ewidentnie nie przeszkadza, że nowa czy coś.
Uważam, że świetnie sobie radzisz, a wszelkie dyskusje nie mają na celu krytyki, a jedynie szukanie lepszych rozwiązań. W dalszych zacytowanych przeze mnie postach padło wiele sensownych pomysłów i dlatego warto jednak rozmawiać
Ale absolutnie nikt nie ma zastrzeżeń do sposobu moderowania Klubu przez Ciebie!
Moim zdaniem system informowania nas o prośbach o przyjęcie do Klubu jest bardzo dobry
Dodam tylko, że nie widzę potrzeby, abyś pisała, które ze zgłoszeń z miejsca odrzuciłaś (widziałam w Klubie, że taka wiadomość się pojawiła)

Cytat:
Zaczęłabym zatem od wyedytowania pierwszego posta trust

Wprowadzać będzie w błąd w związku z nowymi zasadami. Napisać, że mamy klub, jakie są warunki przyjęcia, kto klubem zarządza i chyba na tyle.

Rozumiem, ze nie wszystkie przystały, ale wtedy proszę mi powiedzieć, co ja mam napisać takiej osobie Bo póki co to sama nie wiem, w pierwszym poście jest informacja , która nijak ma się do rzeczywistości. I co ja mam robić?
Miałam właśnie to proponować.
Nie piszmy w pierwszym poście o Klubie, nie informujmy o nim specjalnie nowych osób. Temat Klubu przewija się i tak w naszych rozmowach, więc jak ktoś śledzi dyskusje to sam spyta.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Łojej znów temat klubu

ecrulo - przestań raz na zawsze się tłumaczyć - odwalasz kawał dobrej roboty i mało kto Ci ją ułatwia. Afera o klub była, Twoja prośba o sugestie regulaminowe też - a jak rozumiem zero odzewu.

Lenka - a ja wcale nie uważam, że będzie nas za dużo w pewnym momencie. Nie we wszystkich zamówieniach jest full chętnych (np. mazidła czy pollena ostatnio były w dość wąskim gronie) więc przesyłka wcale nie zawsze jest gratis. A jak jest obawa co do obsłużenia ze strony organizatorki - to już jej prawo jest, aby ustalić limit biorących udział albo limit produktów.
Wg mnie niektóre zamówienia są nie do ogarnięcia ze względu na bałagan w watku - teraz doszło do tego, że Cholerka, jej śladem ja - prosimy o brak offtopów - a dawniej była to reguła - po to zakładałyśmy klub przecież! Mnie szczerze mówiąc szlag trafiał z Awanti i Elfem - bo wciąż był tam multum informacji dla mnie zbędnych a te ważne mi umykały. Przypominam: Klub był po to, abyśmy nie musiały przekopywać nastu stron wątku, żeby znaleźć ważną informację. Niestety teraz przerzucamy naście stron w Klubie.
A co do wątku tajnego - znów się odwołam do idei założenia Klubu - miał być na spotkania i zamówienia, a nie zwierzenia. Jeśli jest taka potrzeba, to załóżcie osobny Klub i tam restrykcyjnie pilnujcie kto wchodzi. To jakaś paranoja, żeby nie zapraszać do wspólnego zamówienia mało znanej na wątku wizażanki (którą ja np. znam z innego wątku), bo nie może przeczytać jak Cholerce było na randce (sorki Cholerka, potrzebowałam przykładu, a wiem że Ty się nie obrazisz).
Zgadzam się co do Ecrulo
Jeśli chodzi o okropne offtopy i multum informacji to masz całkowitą rację. Przez wątek Awanti nikt nie mógł (i dalej nie może ) przebrnąć, wszystkie moje ogłoszenia ginęły, na dodatek mimo próśb tutaj na wątku o nadrobienie wątku w Klubie, mało kto to robił. A wysyłanie do wszystkich PW z istotnymi informacjami mija się z celem istnienia Klubu.

Cytat:
Byłabym tylko za tym, żeby usunąć nieużywane i tak wątki. Konkursowo, decoupage i info o forum uncensored praktycznie nie są używane.

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ineso,
Chociaż mam pewne zastrzeżenia co do przyjmowania "wizażanki z innego wątku". Klub powstał przy naszym wątku, a nie dla wszystkich Krakowianek świata. Są tam nasze zamówienia i nasze spotkania. Moim zdaniem, jeśli ktoś chce dołączyć do jednego zamówienia to może to załatwić na PW, jeśli organizatorka nie ma nic przeciwko. Nie trzeba od razu dawać całego dostępu do Klubu, bo ktoś z biochemicznego chce kupić z nami jedną rzecz i potem w ogóle nie mieć z nami kontaktu.
Ja się zgadzam.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Jeśli będzie w regulaminie - to albo się stosujesz albo nie bierzesz udziału, koniec dyskusji.
Ja nie uważam, żeby limitowanie rzeczy było dobrym pomysłem. Mamy tu faktycznie stare grono i szczerze mówiąc wolałabym przyjąć znaną dziewczynę z większą ilością rzeczy niż kogoś nieznanego. A może się zdarzyć, że nowa osoba zgłosi się pierwsza i dla znajomej braknie już miejsca.
Na dodatek niektóre zamówienia, jak np. Awanti, trzeba wysyłać szybko, zanim dojdą wpłaty. Istnienie Klubu i fakt, że w zamówieniu biorą znane mi osoby dały mi komfort psychiczny, którego nie miałabym przyjmując do zamówienia obce dziewczyny. Wiem, że niby jako organizatorka będę mogła sobie w przyszłości zastrzec, że kogoś nie wezmę do zamówienia no ale wtedy można równie dobrze nie przyjmować nowych osób do Klubu i na to samo wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kobietki kochane bo aż głupio się poczułam też, bo ja sama doszłam tutaj do klubu kilka dni temu, nie znam Was aż tak dobrze, nie byłam jeszcze na żadnym spotkaniu, chcę robić z Wami zamówienia, teraz wpisałam się do BU i po prostu nie chcę, żebyście też jakoś moją obecnością były skrępowane czy źle się czuły.

Nie mówię tego kochane w złej wierze, po prostu nie chcę, żebyście czuły się źle A to wspólne zamówienie mogę załatwić przez PW z ecrulo i naprawdę nie będę miała nikomu za złe, jak wyprosicie mnie z klubu
Oj przestań, Ty się przynajmniej odezwałaś, przywitałaś i w ogóle

Cytat:
Próby stworzenia regulaminu v. 1.1:
1. Nie czyń drugiej organizatorce, co Tobie niemiłe. (0 offtopów w zamówieniowych, 0 komentarzy i 0 wszystkiego co nie jest ZAMÓWIENIEM).
2. Ilość produktów/ data zakupu/ data składania zamówienia/ wpłat zależy od ORGANIZATORKI. Nie chcesz? Nie kupuj !
3. Pilnuj własnego zadka, czyli to TY dbasz o porządek w swoim zamówieniu, to TY dbasz o zamknięcie wątku.
Ja bym dodała jeszcze jeden punkt:
4. Bierzesz udział w zamówieniu = śledzisz wątek w Klubie i ogłoszenia organizatorki.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
misiaczki, świeżutka dostawa awanti
Nie powala
Cytat:
Ola to gdzie się włóczysz? Jak Cię nie ma to teraz nadrabiaj
Coś cicho ostatnio to chyba dużo nie masz
Jednak trochę mi zeszło

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2011-02-24 o 18:00
Stary 2011-02-24, 17:28   #2263
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
wróciłam spędziłam super weekend ze znajomymi ze studiów
czy Wam też jest tak zimno? brrrrr ratuje się właśnie ciepłą kawą i idę nadrabiać
Ale Ci fajnie Odpoczęłaś?

Jak jest Ci zimno, to proponuję 7-godzinny spacer w temperaturze -15 stopni
Cytat:
Napisane przez Mjucaczek Pokaż wiadomość
NIE POLECAM!
Za podłączenie głupiego kabelka do wiatraka w laptopie wzięli 100zł wszystko im wytłumaczyłam, powiedziałam, że kabelek się odłączył, więc jedyne co musieli zrobić to go podłączyć i już... Sama bym to zrobiła, tylko śrubokręt zostawiłam w domu
Czy zrobili coś źle? Nie, więc proszę mi tu nie siać czarnego PR.
Trzeba było pożyczyć śrubokręt od kogoś.
Sorry, ale to ich praca, a pracę się ceni.
Stary 2011-02-24, 17:33   #2264
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie chyba ok, ale laska nie przyjęła mandatu 200 zł i 6 pkt, będzie się sądzić. Policja była w szoku, bo takie sprawy są z góry przegrane, koszty sądowe to ok. 600 zł, a laska będzie miała zawalone w papierach, bo to sprawa KARNA. Porażka, tak jej dresy doradziły
Fajnie, że już wróciłaś I mam nadzieję, że nic z kręgosłupem nie dzieje i nie stanie się juz złego.
A co do tej laski to można powiedzieć, że za głupotę się płaci Jak słucha takich marnych rad to będzie musiała stawić czoło rzeczywistości i wydać trochę więcej niż nie chciała zapłacić...

Cytat:
Jak jest Ci zimno, to proponuję 7-godzinny spacer w temperaturze -15 stopni
brrr już mi zimno na samą myśl...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:51   #2265
blair witch
Zakorzenienie

Mall

Dziewczyny, pytanie z innej beczki - gdzie można tanio i skutecznie naprawić suszarkę do włosów? Od 2 lat mam tylko zimny nawiew i nie ukrywam że mi to zaczęło przeszkadzać A że suszarka porządna to żal mi wyrzucać... Ale jeśli koszt naprawy będzie taki że można za to nową kupić, to sobie odpuszczę
Stary 2011-02-24, 17:56   #2266
Mjucaczek
Zadomowienie

Cytat:
Czy zrobili coś źle? Nie, więc proszę mi tu nie siać czarnego PR.
Trzeba było pożyczyć śrubokręt od kogoś.
Sorry, ale to ich praca, a pracę się ceni.
Oj nie, nie za takie rzeczy. Za poważną naprawdę zapłaciłam kiedyś w serwisie 80zł, a to był pikuś. Oni swoją pracę przeceniają, jak dla mnie.

idę się dalej zabijać.
He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed...

Mjucaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:57   #2267
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Mju, zdecydowałaś się już na granatową?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:59   #2268
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
HARD wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!
Szczere i gorące życzenia: szczęścia!
Stary 2011-02-24, 18:02   #2269
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ja też chcę! Ale mam ten sam rozmiar co Ty, nie chcę Ci robić konkurencji
Ale tam zawsze jest kilka staników w tym rozmiarze, a ja max 2 kupię, więc no problem

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 18:05   #2270
ola_gie
Zakorzenienie

Hm, co brać z BU jak się jest zielonym w temacie?
Nie jestem jeszcze gotowa na kręcenie całych kremów, nie mam zresztą warunków do przechowywania półproduktów i porcji kosmetyku.
Zależy mi na jakichś mało kłopotliwych rzeczach Ostatnio wzięłam olejek myjący i olej kokosowy, z naturalisa mam shea i jakieś hydrolaty w maleńkich pojemniczkach, ale w sumie jeszcze tych rzeczy (z naturalisa) nie testowałam.
Może jakaś maseczka? Serum pod oczy (tylko piszą, że od 25. roku życia...)?
Polecicie coś?

Tak właśnie.
Stary 2011-02-24, 18:16   #2271
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:

A na Szwedzką się w końcu dodzwoniłaś? Bo ja tez wczoraj próbowałam chyba na 3 numery i nic. Odpisałam sobie tam na miejscu nr do recepcji to mogę Ci podać
Nie dodzwoniłam, poproszę

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
2/2

A do czego to służy?
Do zrobienia takiego "wyciąganego" cukru, który wygląda jak szklane nitki, zdobi się tym desery. I jeszcze do zrobienia zastępnika corn syrupu.

Ja właśnie przeżyłam masakryczny stres...miałam stłuczkę wracając od Kasiencji, z mojej winy, wpadłam w poślizg i wjechałam w tył lawety. U mnie zderzak do wymiany, nic poważnego, u niego taka tablica draśnięta, też praktycznie nic...no ale powiedział, że wzywamy policję, więc nie chciałam mu robić problemów (auto firmowe, oczywiście) - w końcu moja wina, nie mam się co burzyć. Po 40 minutach czekania gościa strasznie ruszyło sumienie, bo stwierdził, że w sumie nic się nie stało, oni tego nawet do firmy ubezpieczeniowej nie będą zgłaszać bo za mała szkoda, a ja dostanę punkty i mandat będę musiała płacić, poza tym spieszyło mu się a policji nie...i, uwaga, okazało się, jak spisywaliśmy nawzajem dane, że moje ubezpieczenie skończyło się wczoraj. A o moje ubezpieczenie dba moja mama, aktualnie na urlopie, więc pewnie się do niej nie dodzwonili żeby potwierdzić automatyczne przedłużenie jej i mojego auta...no nic tylko wyć. Szybki telefon do znajomego prawnika, okazało się, że można odwołać zgłoszenie na policję. Dogadałam się z gościem od lawety, on powiedział, że w takim razie odwołujemy policję, nie ma co. Odwołaliśmy, umówiliśmy się na niedzielę na podpisanie oświadczeń (jest z Tychów, jak ja ), i rozstaliśmy w zgodzie...nastresowałam się jak mało kiedy. Ale koniec końców skończyło się dobrze - oczywiście będę musiała koniec końców wydać ok. 300-400zł, ale to i tak o 4-6pkt karnych i 200zł mandatu mniej ...

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2011-02-24 o 18:45
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:20   #2272
Malla
Nie depcze krokusów

Cholerka - oj, kupa stresu, na szczęście się udało dogadać
Stary 2011-02-24, 18:22   #2273
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

No to się najadłaś stresu. Ja pamiętam jak raz babka przede mną nagle zahamowała (zrobiła zmyłkę, najpierw przyspieszyła i chciała wyprzedzić samochód, a potem nagle zaczęła gwałtownie hamować) i ja zauważyłam to w ostatnim momencie i dawaj po hamulcach. Zatrzymałam się na jej tyłku i tylko poczułam lekkie uderzenie, ale obie wysiadłyśmy i ani mnie, ani jej się nic nie stało, więc tylko powiedziałam, żeby nie robiła takich rzeczy, bo stwarza niebezpieczeństwo takimi manewrami i pojechałam dalej. Tak, wiem, że też powinnam zachować uwagę, ale jechałam sporo od niej, jak w momencie zahamowała a ja ledwo zdążyłam (jechałam może 40km/h) zareagować.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:22   #2274
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholerka - oj, kupa stresu, na szczęście się udało dogadać

Tak...i właśnie podzwoniłam, od jutra już będę miała odnowioną polisę. Ufff. Ech.

Całe szczęście, że gość od lawety nie zadzwonił po dresów
Stary 2011-02-24, 18:25   #2275
ola_gie
Zakorzenienie

Jej, dobrze, że odwołał i nic Wam się nie stało! Ale nerwy rzeczywiście musiały być.
Ja Wam opowiem w Klubie, co mi się przydarzyło wczoraj, może nie jest to jakieś super tajne, ale wolałabym nie zostać "namierzona", bo historia zapewne dość charakterystyczna

Tak właśnie.
Stary 2011-02-24, 18:27   #2276
Malla
Nie depcze krokusów

Cholera - oj, wyskoczyłam z pyskiem do tych dresów
Stary 2011-02-24, 18:37   #2277
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tam zawsze jest kilka staników w tym rozmiarze, a ja max 2 kupię, więc no problem
No tak, ale wiadomo, że ma po jednej sztuce i mogą nam się podobać te same
Chociaż ja na razie chyba i tak nie będę kupować

Cytat:
Do zrobienia takiego "wyciąganego" cukru, który wygląda jak szklane nitki, zdobi się tym desery. I jeszcze do zrobienia zastępnika corn syrupu.
Ciekawe

Tak właśnie.
Stary 2011-02-24, 18:41   #2278
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

A ja poznajdowałam taaaakie piękne makijaże, nic tylko się malować

Może mi się zachce jutro do pracy coś zrobić, albo po pracy

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:43   #2279
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholera - oj, wyskoczyłam z pyskiem do tych dresów
Ja chciałam panu od lawety dać krówek, bo akurat miałam, ale pomyślałam, że może nie lubi słodyczy, i się obrazi, i co jeszcze
Stary 2011-02-24, 19:03   #2280
ola_gie
Zakorzenienie

Cholerka -
Mogłaś dać!

Tak właśnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości