|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ddaaiissyy nie boli bo kopie dość delikatnie, chociaż czasami dziabnie trochę mocniej. Pewnie jeszcze przyjdzie czas na mocne kopniaki
![]() Dziewczyny ciuszki śliczne , zazdroszczę.Anula pokoik super, bardzo przytulny.
|
|
#4562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Zaczynałam z wagą 50, na ostatniej wizycie na wadze stało 53,8 Teraz pewnie będzie więcej, więc myslę, że 5 kilo się uzbierałoCo do włosów to nie przyciemniłam tylko swoje zapuściłam Strasznie zniszczone już rozjaśnianiem były. W rzeczywistości są trochę jaśniejsze, niż na fotce.moniqac Świetne wiadomości!! :cmo k:
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-25 o 17:57 |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqa, wow jaki duży ten Twój Szymek! Super że wszystko dobrze, tylko nie przepracuj się za mocno jak wrócisz z tego L4
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
zlosnica22m
anula_81 piękny pokoik Agnieszka.M chyba kupie te orzechy skoro taka zadowolona jestes ![]() łoooooooo matko tyle z was juz ma te orzechy ![]() jak to sie stalo ze ja nie mam jeszcze ![]() łoooooooooooooooooo zwolniłyście tempo dzieki bogu byłam na spacerze z zochną i szału z nadrabianiem nie było ![]() dzięki |
|
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czytając robiłam tylko co chwilkę duże oczy. Ponad 2 kg Ale nic tylko ![]() ![]() klask i: będzie Szymonek konkretnym facecikiem
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Zdolowalam sie
Faktycznie mam angine i dostalam antybiotyk - Duomox. Dzwonilam jeszcze do mojej kolezanki laryngolog, ktora tez potwierdzila, ze jest bezpieczny w ciazy i ze bardziej dziecku szkodze tym, ze sie zamartwiam niz tym, ze lykam te leki, ale i tak jest mi smutno Nawet mi sie jesc nie chce, zrobie chyba sobie herbatke i zapadne sie w otchlan rozpaczy buuuuuuuuJak wracalam to weszlam do Biedronki i wiecie co, dwie rzeczy sa w dobrych cenach - Actimelki biedronkowe 10 sztuk za 4.99!!! To jest super cena mysle. A do tego jeszcze zestaw herbat Lipton po 20 piramidek zielona z pomarancza i biala z malina za 10 zl. Poza tym jest gazetka z okazji 8 marca http://gazetka.biedronka.pl/g19,piekno_na_obcasach.html A to, ze kosmetyki dla Biedronki robi Torf Corporation (wlasciciel Tołpy) to wiecie? Wachalam dzisiaj zele pod prysznic i ten pomaranczowo-bambusowy super pachnie, mam jeszcze 3 z TBS do wykorzystania, ale potem moze sie zaczaje na ten. Wracam do lozka
|
|
|
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że z Szymonkiem wszystko OK i że nie masz żadnego zagrożenia ![]() A ja nie wiem, jak Edzik jest ułożony, 21 marca się dowiem... ![]() Cytat:
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-25 o 18:02 |
||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac
![]() 2150g ????????????????????????? ?? ![]() moja waży 1400g ![]() czym ty go karmisz ???? |
|
|
|
#4570 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja juz po obiedzie. Padlam. teraz juz plackiem do wieczora planuje lezec. TZ az sie wzruszyl pokoikiem
![]() warto bylo. Cytat:
, w sypialni wczesniej byly na scianie gdzie stoi lozko tez pasy nieregularne, pomarancz, bialy i czerwony ale sie nam znudzily![]() polecam zyc kolorowo! zytus bodziaki zawsze sie przydadza, szczegolnie takie ladne ![]() oj matall! ja uwielbiam jak moja Zosia mnie tak smyra od srodka, cuuudne uczucie prawda? Witaj Beatko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() male pokoiki latwiej przerobic na takie przytulne ![]() dziekuje ![]() wlaczam filmik i mzoe drzemka, ale mam na was oko pamietajcie
|
|||
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac gratuluje udanej wizyty
jaki duuuuużyyyyy szkrabek
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulko kochana jestes
Moniaq super wiadomosc!!! I nie trzeba bylo sie tak martwic! Ode mnie batow nie dostaniesz, bo najwazniejsze, ze Ty chcesz wrocic, a szczesliwa Mamusia to szczesliwy Szymonek ![]() Gusiagatko leci zaproszonko do Ciebie Tez chce zobaczyc![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Mimbi powrotu do zdrowia!!!!!!
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle lubię, jak on taki ruchliwy jest
|
|
|
#4574 |
|
Rozeznanie
|
moniaq ale super wieści z wizyty
![]() a Twój Szymon jest już naprawdę sporym dzieciaczkiem
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez 2,5 tygodnia przybralam 1,5 kg ale troszku sobie pozwolilam ![]() Cytat:
a 2 tygondnie to duzo czasu na obrocenie sie maluszka poczytaj o cwiczeniach ![]() ponoc miedzy innymi lezenie na lozku z poduszkami pod pupa pomaga ponoc chodzenie na czworaka pomaga ogolnie takie pozycje, by maluszek mial duzo miejsca poczytaj, kochana w necie tego duzo jest ale mnie glowa paskudnie boli bylam na zakupach z tz wchodze do intermarche a tam swieze truskawki oczywiscie musialam to wykrzyczec 6 zl za pojemniczek 250g ![]() drogo, bo w polo kupowalam 2 dni temu 7 zl za 500 g \no ale kit 3 pudelka musialam wziac jednego juz nie ma ide zabierac sie za nalesnikowe buritto
|
||
|
|
|
#4576 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, z taka pogoda czasami mozna oszalec i czesto jest tak, ze ze swetra przebieram sie w koszulki lub odwrotnie, no i nauczylam sie zawsze miec ze soba cos dodatkowego do ubrania. Cytat:
![]() Cytat:
super, ze wizyta tak sie udala Cytat:
Za to Irolki chodza w krotkim rekawku nawet przy minusowych temperaturach, sa nieprawdopodobnie zahartowani i kapiel dzieci w lodowatym oceanie nie jest niczym nadzwyczajnym, ale polskie dzieci (nie wszystkie) tez juz "gole" biegaja. Ja juz sie troche przyzwyczailam i z roku na rok mi cieplej, ale i tak marzne. Za to moja mama i jej "chlopak" - Wloch jak do nas przyjechali, to mialam ochote ich zamordowac Musialam im zimowe koldry wyciagac, na gwalt swetrow szukac i polarow, srodek lata a oni ze zimno i zimno Cytat:
Cytat:
No i nie mam i nie mialam podgrzewacza, mialam reczny laktator i sterylizator do mikrofali, wiec wykorzystam i tym razem. Olek mial zoltaczke, ale nie byl naswietlany i nie bylismy 7 dni w szpitalu. I cos jeszcze mialam napisac.... zapomnialam |
||||||
|
|
|
#4577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() duzy pokoj to fiolet, biala czekolada i bez, lacznie z sufitem kolorowym, ale wrzuce fotki po remoncie bo takie pisanie nieodzwierciedla o co mi kaman. nasza sypialnia bedzie jasnym rozu, wybralam okleine na szafe, a jedna sciana w kolorze chocolate pudding -tak sie nazywal kolor z castoramy co widzialam, ale to taki szary zmieszany z kapeczka brazu i fioletu, nie jestem w stanie tego kolorku opisac, mlodego pokoj zielono bezowy, a kuchnia i korytarz pokryte w bezazch i brazach taka dziwna specjalna farba. |
||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra zanim wlacze filmik, to jeszcze napisze
mie moge sie oderwac![]() MoniaK i tak dzisiaj malo do nadrabiania ciesze sie ze pokoik sie podoba Moniqac gratuluje udanej wizyty, przede wszystkim zamknietej szyjki i WIELKIEGO SZYMONKA!!! czym ty go karmisz!!!! najwazniejsze ze zdrowiutki, a cesarka sie nie przejmuj, co ma byc to bedzie ![]() ale za ten powrot do pracy to ![]() ale napisze po cichu, ze ja pewnie tez wroce jeszcze do pracy na chwile znajac zycie ale moze tylko na 80%? choc wyjatkowo nie mam parcia ![]() migotka dziekuje za komplement pokoikowy ![]() gugusiatko ale malo przytylas..zazdroszcze... ja zaczynalam z 55 a mam juz 67 pocieszam sie ze przy 171 cm to nie ma tragedii moze...? Andziot ciesze sie ze pokoik ci sie podoba, gdyby nie bylo tej szarej sciany to pewnie pomalowalibysmy tez w jakies ciapki albo paski znajac mnie a ze orzechow nie masz, a ja czemu nie mam??! chyba musimy zamowic nooo!mimbi nie przejmuj sie antybiotykiem, duomox to najslabszy antybiotyk na rynku, najwazniejsze, zeby ci przeszlo Pauliziaaa eeee tam jaka ja kochana, prosze mnie nie zawstydzac
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłodniałam ale nie wiem co by zjeść
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Moniqac
![]() Chociaż największe brawa dla Szymusia i twojej szyjki |
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK tosty
![]() W ogole to jestem wsciekla, bo promocje w sklepach a ja nie moge wydawac pieniedzy
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
moniqac
BRAWO !!!!!!!!!!! nio pieknie !! Same genialne wiesci ![]() ![]() Bedziecie miec wyjątkowo i "Stosunkowo" udany weekend hihi ![]() ![]() ![]() Super Bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzo ! Ale z tą pracą........ hmmm na ile chcesz wrócić ?? choc z drugiej strony, jesli sprawia Ci to naprawdę taką radośc, to tak jak napisałam Matall.. szczesliwa mamunia to i szczęśliwy Szymuś.Rozmiary to chłop ma Ty nie kupuj nic na 58 bo na pięty co najwyżej Malemu wciśniesz Rośnie Ci jak na drożdzach bardzo sie ciesze, razem z TobaCytat:
mimbi, nie martw sie Lepiej szybciutko zwalczyc antybiotykiem choróbsko, niż się meczyc jeszcze nie wiadomo ile.. i maluszka też. Nie Ty jedna bedziesz brała antybiotyk Za kilka dni bedziesz nówka sztuka i wszystko będzie oki Z dzidzią tez !
|
|
#4583 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjęcia 3D w ramce też się świetnie komponują no a ja jak bym mogła się gniewać w życiu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No a waga synka... powalająca Bierzesz jakieś witaminy ?
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqac, ale no kawał chłopa z Twojego Szymka!
Jeszcze ma troszkę czasu na obrócenie się główką w dół . A co do porodu - moim skromnym zdaniem bezpieczniej jest urodzić bardzo duże dziecko właśnie przez cesarkę i nie bez powodu duża masa płodu stanowi wskazanie do cc (inna sprawa, że lekarze niekoniecznie się do tego stosują).No i dobrze, że Twoja szyjka posłuszna ![]() Mimbi - zdrówka życzę |
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że nie. Widziałam jak wstawiałaś zdjęcia brzusia. Nie widać po Tobie tych kilogramów ![]() Cytat:
Mam 168 cm wzrostu i całkiem spory apetyt I Tż, który ciągle pilnuje, żebym duuużo jadła.
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-25 o 18:40 |
||
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi tez nie wolno wydac ani zlotoweczki na bobaska pieprzony remont pochlania kazda sume i aktualnie drze zeby przezyc do marcowej wyplaty tz i w marcu raczej tez nic nie kupie, a troche jeszczze zostalo do kupienia, a raczej bym powiedziala ze jestem daleko w polu..... |
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
No jestem po prawie 2-godzinnej drzemce, znowu nic nie zrobilam
![]() Cytat:
ale ten b.mi sie podoba...Lolka co do bodziakow to jeszcze chcialam powiedziec, ze na dlugi rekaw mam dwa, ale u mnie w szpitalu nie chca na dlugi, bo dziecku pobiera sie krew, czasem trzeba do kroplowki podlaczyc itd. biedna mimbi, wiem co przezywasz, ale nie denerwuj sie to juz prawie III trymestr, nic dzidziowi nie zaszkodzisz Eve nie no ja ogolnie zmarzluch jestem, wieczorami w lato w Pl jest mi zimno, za to mojemu mezowi wiecznie goraco, nawet w polska zime, mi kiedys lekarz powiedzial, ze to przez chora tarczyce moge tak odczuwac... anula_81 co juz posprzatane jejku u mnie wszystko w lesie!
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co my teraz zrobimy? Ja chce kupowac, a nie moge ![]() ![]() musimy sie jakos trzymac razem w tym ciezkim okresie
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
a moje dziecko dzisiaj osiaga szczyt rozwydrzenia
chyba jeszcze nigdy sie tak nie nadarlam na neigo jak dzisiaj. mowie po 10x i nic! jak do sciany. juz siedzial w kacie ale zadnej nauczki. aktualnie siedzi drugi raz bo najpierw babcia sobie nie mogla z nim poradzic teraz dziadek. tak nieusluchany to on chyba jeszcze nie byl jak dzisiaj. ![]() zawsze sa z nim problemy u dziadkow, nie moglabym tutaj mieszkac na stale bo bym musiala super nianie wzywac ![]() w domu to nie to samo dziecko |
|
|
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moniqac właśnie miałam to samo napisać 2150??? mój synuś w 30 tc waży 1400g ![]() Gratuluje super wieści... tchnęłaś we mnie nadzieję, że może i mi w czwartek ginek powie, że wracam do świata żywych... ale Ci fajnie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Teraz pewnie będzie więcej, więc myslę, że 5 kilo się uzbierało

klask i: będzie Szymonek konkretnym facecikiem
Faktycznie mam angine i dostalam antybiotyk - Duomox. Dzwonilam jeszcze do mojej kolezanki laryngolog, ktora tez potwierdzila, ze jest bezpieczny w ciazy i ze bardziej dziecku szkodze tym, ze sie zamartwiam niz tym, ze lykam te leki, ale i tak jest mi smutno 

.
.

!
na szczescie do domu dziecka go nie oddaje, moj wujek zainterweniowal. Moja rodzina sie jednak smieje, ze jak ona sie wychoruje po porodzie to znowu zniknie...ale dobrze ze chociaz Tomuś-tak mu dali na imie, bedzie z dziadkami. Kurde jak bym ja zobaczyla to bym ja

baaardzo mi sie podoba ! tzn ja klikne w rózu bo widze, ze sprzedajacy ma