DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 19:09   #2431
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez alicjalit Pokaż wiadomość
dziewczynki a znacie jakis dobry przepis na owsianke ? bo mi na sniadanie zawsze taka bez smaku wychodzi ... a ja bym taka z truskawkami i bita smietana zjadła
ja gdzies przepis znalazlam kiedys i troche go do siebie dopasowalam, wlewam do garczka szklanke mleka, 1/3szkl. wody, slodzik, 1 lyz otrebow pszennych i 2 owsianych i gotuje na malym ogniu
jak sie zagotuje mieszam, czekam az sie mleko troche zburzy i wylaczam ogien, odstawiam na jakies 10-15 min mieszajac co jakis czas,bo nie lubie jak sie kożuch zrobi... bleee... a pozniej na talerz i szamka
Cytat:
Napisane przez tina22 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że zachce Ci się dzidziusia Mimo wszystko to najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało
śliczna dzidzia gratuluje

bylam jakies 3godz w tesco...robia u mnie remont i wszystko poprzestawiane :P kupowalismy z rodzicami takie sliczne body (bratowa jest w ciazy) rozowe, biale i z napisem hug me do tego maciupinkie rozowe rekawiczki i pelikana mieciusiego zeby gdzies przy lozeczku czatowal i obserwowal cudo..
a sobie wzielam 2 pray rekawiczek za 6zl w tym jedne bez palcow w paski
w miedzyczasie wietrzylam posciel przez pol dnia i jej nie wnioslam do domu:/ teraz to jest zimna jak diabli...poczekam az TŻ wroci z pracy to bedzie grzac posciel
co do soi to ktoras z dziewczyn mowila cos o mleku sojowym, to co ono jest dozwolone a kotlety nie? nie kumam roznicy :P
przecieru pomidorowego stosuje gora 1,5 malej lyzeczki jak sos barwie -nawet na P wkoncu to tylko przyprawa i bez cukru

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:13   #2432
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
a sobie wzielam 2 pray rekawiczek za 6zl w tym jedne bez palcow w paski
Tez mam te rekawiczki...sa superr dobry wybór

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:20   #2433
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Tez mam te rekawiczki...sa superr dobry wybór
to fajnie bo si enad nimi zastanawialam ale przekopalam stosy roznych rzeczy iz nalazlam czarno -biale sliczne sa akurat sie zima konczy powoli :P
cos dzis glodna nie jestem, na kolacje tylko troche serka granulowanego... moze waga zejdzie jutro..
u was tez sa takie drogie warzywa.. dzis szok przezylam :O papryka po prawie 9 zl i wyzej tyz, ogorki po prawie 6zl za kg lub ponad 2zl za sztuke.. porazka... a ja dzis PW niby mialam i z warzyw tylko pomidora rano zjadlam i na obiad chinska mieszanke :/ lekko mowiac chamstwo..

Stary 2011-02-25, 19:21   #2434
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
jakie badania na wątrobę robiłaś? cieszę się że wszystko ok

koncentrat można jako przyprawę. w rozsadnych ilościach, np łyżeczka w porcji do kurczaka po indyjsku

ale koncentrat tak, w małej ilości

miałam dziś kryzys w sklepie. dawno w auchan nie byłam i zawsze jak tam byłam na większych zakupach to kupowałam też reddsa i chipsy. zawsze. i tak mnie tam dół złapał,że zaczęłam myśleć,że mała paczka i jedno piwko nie zaszkodzą.....że najwyżej zwrócę (matko,co za myśli:P), no ale siedzę teraz przed kompem z wędzonym pstrągiem i energy drinkiem light z lidla. o. i zrobię chipsy z szynki i będę zapijać energy drinkiem i udawać, że to piwo i chipsy;p
No to cofam moją wypowiedź o KONCENTRACIE Nie mniej... ja go nie używam

na wątrobę robiłam coś co nazywało się u mnie w laboratorium PROFIL WĄTROBOWY, w którego skład wchodziły badania ASPAT, ALAT, i bilirubina całkowita.

Chipsy szyneczkowe! to jest myśl!

Cytat:
Moj nie wychodzi z kolegami, raz bo jest typem domownika a dwa nie pije alkoholu (jest chory) i nie moze...
ale za to ma inne zboczenie...Gra w necie z koleszkami i niestety robi to codziennie a przez to ja czasem staje sie dla niego nie widzialna
Kazdy przy swoim kompie...no chyba ze cos odemnie chce (wiesz o czym mowa) to wtedy potrafi byc potulny jak baranek i spedzic ze mna wieczor od A do Z...ale niestety tylko czasem...i co najwazniejsze szczerze mowiac skutecznie mnie do wszystkiego zniecheca...
uuu... to ja wolę się nie odzywać. Też bywam maniakiem gier. Może nie w takie sieciowe, ale jak wpadnę w jakąś (głównie strategie) to jak kamień w wodę!

Eh, skąd ja znam to przymilanie się kiedy ma chętkę na małe co nieco Trzeba jednak z tych chwil czerpać ile się da

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:27   #2435
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Wiecie co...uwielbiam Was, ale niestety teraz już uciekam. Mam dziś nie najlepszy nastrój, położę sie wczesniej poogladam telewizje i pomysle...czasem sa potrzebne takie chwile dla siebie...

Wpadnę do Was jutro...Milusiego wieczorku, kobietki buziaczki - muaaaa

Faza II - trwa...

Stary 2011-02-25, 19:37   #2436
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
tylko jeśli podchodzi się do diety ortodoksyjnie to nie można. Ja jestem z tych, którym mówi się stanowczo NIE! i wtedy nie ruszam... a jeśli mi ktoś pozwoli na coś, choćby na pół gwizdka, to ja potem z pół gwizdka robię ponad dwa gwizdki! Albo idziemy trybem P, PW albo mieszamy. Takie moje zdanie
No ale jeśli autor diety pozwala, to nie sądzę, by stosowanie się do zasad i jedzenie dozwolonego koncentratu było nieortodoksyjne

Skrobi też w niczym nie jesz? Bo to też nie białko, ani nawet warzywo...

Cytat:

Też całkiem spory spadek... no i wynik taki ze az sie milo patrzy
Gratulacje! no i oby tak dalej
Dziękuję, do Twojego tempa się nie umywam Zazdroszczę, że tak szybko chudniesz
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:37   #2437
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

ja tez zmykam, dobranoc wszystkim

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 19:40   #2438
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
co do soi to ktoras z dziewczyn mowila cos o mleku sojowym, to co ono jest dozwolone a kotlety nie? nie kumam roznicy :P
Pewnie chodzi o jakieś różnice w składzie, może coś dodają do tych kotletów. Bo to chodzi o takie gotowe kotlety, pewnie można sobie zrobić samemu z normalnej soi, aczkolwiek nie wiem, nie znam się
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:56   #2439
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
No ale jeśli autor diety pozwala, to nie sądzę, by stosowanie się do zasad i jedzenie dozwolonego koncentratu było nieortodoksyjne

Skrobi też w niczym nie jesz? Bo to też nie białko, ani nawet warzywo...
Oj, ja po prostu jem warzywa i warzywopochodne tylko na PW A co do skrobii to dzisiaj pierwszy raz użyłam jej do zagęszczenia sosu musztardowego

I kiedy przychodzi mi wilczy głód na słodkości to budyniu troszkę wcinam takiego z samą skrobią kuku

Ale przyznać muszę, że staram się nie przesadzać z tym co dopuszczalne, a nie dozwolone

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o jakieś różnice w składzie, może coś dodają do tych kotletów. Bo to chodzi o takie gotowe kotlety, pewnie można sobie zrobić samemu z normalnej soi, aczkolwiek nie wiem, nie znam się
Akurat dzisiaj a Almie wczytywałam się w produkty sojowe. Kotlety, które znalazłam firmy Sante mają mąkę ziemniaczaną w składzie.
Jest coś co się zwie granulat sojowy z 50g białka (i 17 węglowodanów) i wygląda jak takie wysuszone mielone "mięsko" sojowe.
I są też prażone "orzeszki" z soi... ale węglowodanowe dość...

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2011-02-25 o 19:57
Stary 2011-02-25, 19:56   #2440
basia_ww
Zakorzenienie

cześć kochane

ja właśnie znów się objadłam...
w ciągu dnia nie jadłam mięska więc po południu nadrobiłam
kupiłam dorsza wędzonego - musiałam go podzielic na dwie części bo inaczej zjadłabym całego na raz (haha kosztował tylko jedyne 10 zł)
poza tym zrobiłam bitki wołowe - zjadłam dwie, oraz upiekłam kurczaka w piekarniku i zjadłam cycka - ja się chyba wściekłam z tym jedzeniem i jeszcze cos za mną chodzi - najlepiej coś słodkiego - ale nie powinnam
ale przynajmniej będę miała co jeść przez weekend P.
i może wreszcie spadnie waga
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:23   #2441
lusia17
Przyczajenie

cześć chudzinki!
jejku, ale gnacie. ze stronami wątku i spadkiem kg. Gratuluje ! ;]
basia_ww mam to samo - ciągle bym coś jadła. jak mi się waga zatrzyma to się nie zdziwię
Kobietki, przechodzę od niedzieli na III fazę. Tata mnie dzisiaj opierniczył że jem inaczej niż wszyscy, a i mama zaczyna się krzywo patrzeć. Cel dukanowski osiagnęłam, swojego własnego nie, ale jakoś to będzie. Póki co mam -14cm w boczkach
Może któraś z Was jest już na III fazie i może mi odpowiedzieć na kilka pytań, bo nie do końca rozumiem jak to jest. Np. na stronce dieta-dukan.pl jest napisane, że można jeść 2 razy w tygodniu produkty skrobiowe i 2 razy w tyg uczte królewską. No i nie wiem czy te 2 wyznaczone produkty zawierają się w ucztach, czy np. jeśli w ucztach zjem ziemniaki to mogę jeszcze zjeść ryż oddzielnie na zwykły obiad?
chciałabym też się dowiedzieć czy te desery zawarte w ucztach to może być np zwykła czekolada czy coś? Dzięki za wszystkie odpowiedzi
II faza --> trwam ;]
cel = 62kg <60kg>
lusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:36   #2442
ch0colate
Zadomowienie

GG do ch0colate

Dziewczyny ! Nie nadrobie Was, komputer mój umarł śmiercią tragiczną, ale mam nadzieję, że TŻ go ożywi Więc dziś tak z doskoku.. i pewnie nie szybko się pojawię..
7 jeszcze nie zobaczyłam na wadze, ale jest co raz bliżej dzisiaj waga pokazała 80,2 więc już nie daleko ^ Brakuje mi plot naszych, mam nadzieje, że uda się to jak najszybciej naprawić...

.sam sobie narysuj świat. coś nie podoba Ci się to sobie to zdrap.

ch0colate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:39   #2443
basia_ww
Zakorzenienie

dobranoc dukaneczki - miłych znów i dużych spadków
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:58   #2444
sweet__chocolate
Raczkowanie

Cytat:
Będzie dobrze!!! Trzymam kciuki a Ty daj znać jakie masz wyniki. Wymienimy się wartościami. A co dokładnie robiłaś?

Może koleżanka rzeczywiście coś źle robiła. Nie przyznawała się, różnie to bywa! Ja mam postanowienie na PW pić codziennie szklankę soku pomidorowego... bo samych pomidorów teraz nie mogę jeść, takie są ohydne (czekam na lato aż będą smakowały pomidorami a nie plastikiem)!
krew, mocz, tarczyca, cukier, cholesterol

Start: 03.12.2012r.
Cel: -10,1kg

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Za mną już: -4,4kg
sweet__chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:47   #2445
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, ja po prostu jem warzywa i warzywopochodne tylko na PW A co do skrobii to dzisiaj pierwszy raz użyłam jej do zagęszczenia sosu musztardowego
a jesz cebulkę i ogórki na P? jako przyprawę? albo paprykę sproszkowaną? bądź co bądź to też warzywa:P nie przesadzajmy-skoro Dukan pozwala. oczywiście w dozwolonych ilościach i nie codziennie. ja prawie codzienne z dozwolonych,ale niezalecanych rzezcy jem kakao.... ;P czasem skrobię do sosu/lanych klusek/budyniu i koncentrat do kurczaka po indyjsku (robiłam go z 3 razy przez 2 miesiące więc chyba nie przesadzam:P) no i oczywiście ogórki i cebulkę to prawie codziennie, ale troszkę

zmywam się spać, dobranoc Kochane sporych spadeczków jutro!!!

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-02-25 o 21:49
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:11   #2446
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Mam za mało magnezu z czym borykam się od dzieciństwa... tabletki same nie wystarczają:/ brakuje orzechów i czekolady gorzkiej może jeszcze troszkę wytrzymam
wcinaj/pij kakao - tyle co dozwolone ale codziennie. zawsze sobie tego magnezu trochę dostarczysz

Cytat:
a z czego jest przecier?

a czym są pomidory?

a można warzywa na P?

niestety, odpowiedź brzmi NIE :/
fajnie napisane

Cytat:
Może koleżanka rzeczywiście coś źle robiła. Nie przyznawała się, różnie to bywa! Ja mam postanowienie na PW pić codziennie szklankę soku pomidorowego... bo samych pomidorów teraz nie mogę jeść, takie są ohydne (czekam na lato aż będą smakowały pomidorami a nie plastikiem)!
polecam pomidory z puszki albo koncentrat z kartonika - jest pycha

Cytat:
Z nerkami nie ma przelewek. Często chorowałam na zapalenie pęcherza i widziałam na lekarze dmuchają na zimne, żeby nic nie tknęło nerek!
Jeśli Cię bolą to obowiązkowo badania moczu i krwi. Nie jestem znawcą ale mnie polecono sprawdzić sobie:
-ogólnie badanie moczu (taki zestaw podstawowy, standardowy)
-mocznik
-kreatynina
-GFR
do tego wybrałabym się do lekarza ogólnego (USG), może nefrolog później. Będę trzymać kciuki!
jeszcze do tego można by dodać kwas moczowy i próby wątrobowe (AlAT, AspAT i bilirubina całkowita)
ale USG na razie raczej można sobie odpuścić tak myślę bo nic nie wniesie...

Cytat:
jakie badania na wątrobę robiłaś?
jw - AlAT, AspAT, bilirubina
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:44   #2447
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
wcinaj/pij kakao - tyle co dozwolone ale codziennie. zawsze sobie tego magnezu trochę dostarczysz

fajnie napisane

polecam pomidory z puszki albo koncentrat z kartonika - jest pycha

jeszcze do tego można by dodać kwas moczowy i próby wątrobowe (AlAT, AspAT i bilirubina całkowita)
ale USG na razie raczej można sobie odpuścić tak myślę bo nic nie wniesie...
No na pewno na początek badania. Czy USG nic nie wniesie nie wiem... jakiś piasek (żwirek) ewentualny może wykryć...

Co do magnezu - tęsknię za orzechami! bardzo tęsknię... i może przestanę w pracy pić kawę! takie postanowienie od 1marca

Pomidory ubóstwiam surowe! Latem jadam je tonami. Przegryzam jak owoce, jem w sałatkach, mmm z cebulką...każda forma surowych pomidorów. Za nimi też tęsknię...

Cytat:
a jesz cebulkę i ogórki na P? jako przyprawę? albo paprykę sproszkowaną? bądź co bądź to też warzywa:P nie przesadzajmy-skoro Dukan pozwala. oczywiście w dozwolonych ilościach i nie codziennie. ja prawie codzienne z dozwolonych,ale niezalecanych rzezcy jem kakao.... ;P czasem skrobię do sosu/lanych klusek/budyniu i koncentrat do kurczaka po indyjsku (robiłam go z 3 razy przez 2 miesiące więc chyba nie przesadzam:P) no i oczywiście ogórki i cebulkę to prawie codziennie, ale troszkę

zmywam się spać, dobranoc Kochane sporych spadeczków jutro!!!
ależ się na mnie uwzięłyście
cebulki nie jem prawie w ogóle na P. Ogórki tylko na PW Przypraw używam sporo- fakt! Tylko taka paczuszki np papryki to ok. 20g (o ile dobrze kojarzę). Ja naprawdę mam strasznie słabą silną wolę! Nie istnieją dla mnie półśrodki. Że tak powiem działam jak system dwójkowy: 0 albo 1. Nie umiałabym określić kiedy cebulka przestaje być przyprawą bo za bardzo ją lubię i mogłabym mieć np całe dwie cebule do 200g twarożku posiekane i nadal bym się oszukiwała, że to tylko przyprawa.
Mnie przede wszystkim smakuje to co sobie przyszykuję a że nie potrzebuję do tego np koncentratu to źle?
Może jak przyjdzie chwila zwątpienia to sięgnę po maizenę i pomidory na P. Na razie trzymam się swojego

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Obejrzałam film "Hotel Ruanda". Poryczałam się jak nie wiem... a miał być miły wieczór z filmem...
Teraz zaatakuję wannę apotem kolejny film. Tym razem lekki, łatwy i przyjemny.

Dobranoc

Słodkich snów i spadków jutro rano, przy sobotnim ważeniu!

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2011-02-25 o 22:39
Stary 2011-02-25, 22:55   #2448
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
No na pewno na początek badania. Czy USG nic nie wniesie nie wiem... jakiś piasek (żwirek) ewentualny może wykryć...

Co do magnezu - tęsknię za orzechami! bardzo tęsknię... i może przestanę w pracy pić kawę! takie postanowienie od 1marca

Pomidory ubóstwiam surowe! Latem jadam je tonami. Przegryzam jak owoce, jem w sałatkach, mmm z cebulką...każda forma surowych pomidorów. Za nimi też tęsknię...

ależ się na mnie uwzięłyście
cebulki nie jem prawie w ogóle na P. Ogórki tylko na PW Przypraw używam sporo- fakt! Tylko taka paczuszki np papryki to ok. 20g (o ile dobrze kojarzę). Ja naprawdę mam strasznie słabą silną wolę! Nie istnieją dla mnie półśrodki. Że tak powiem działam jak system dwójkowy: 0 albo 1. Nie umiałabym określić kiedy cebulka przestaje być przyprawą bo za bardzo ją lubię i mogłabym mieć np całe dwie cebule do 200g twarożku posiekane i nadal bym się oszukiwała, że to tylko przyprawa.
Mnie przede wszystkim smakuje to co sobie przyszykuję a że nie potrzebuję do tego np koncentratu to źle?
Może jak przyjdzie chwila zwątpienia to sięgnę po maizenę i pomidory na P. Na razie trzymam się swojego
nasza dieta można powiedzieć "chroni" nas przed kamieniami nerkowymi zakwasza mocz a te najczęstsze kamienie lubią się tworzyć w zasadowym. no i płuczemy nerki co też pomaga zapobiec kamieniom.

kawe faktycznie dobrze ograniczyć - strasznie 'wypłukuje' magnez też chyba powinnam

a pomidorki -> też ubóstwiam, ale na szczęście te z puszki też....

system 0 / 1
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 23:24   #2449
Czarna14
Wtajemniczenie

Ech zaliczyłam dzisiaj swój pierwszy grzech po ponad miesiącu odchudzania - herbata bodajże z łopianu z dwoma łyżeczkami miodu i cytryną (ale przyszłej teściowej nie wypadało odmówić ).
Zła jestem na siebie ...
Stary 2011-02-26, 06:16   #2450
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Dzień Dobry chudziunki!!
ja znów pierwsza
dzisiaj wg mnie super spadek i jestem strasznie zadowolona, uwaga! uwaga! -0,6 od wczoraj

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 06:35   #2451
popolka
BAN stały

druga

miłego dzionka i dużych spadków

lece na uczelnie

Edytowane przez popolka
Czas edycji: 2011-02-26 o 06:38
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 07:07   #2452
karolajjnn
Wtajemniczenie

hej wam
z góry gratuluje spadków

ja znów zapomniałam się zważyć przed jedzeniem

było->72 jest ->61.5będzie -> 55
10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93
28.05 - 90,9

kolejna dieta Herbalife dwa tygodnie
karolajjnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 07:08   #2453
sweetpinky
Zakorzenienie

Witam się w sobotni poranek
No i I faza za mną iiiii -2,5 kg mniej jejeje a tak myślałam, że przez głupi @ się nie uda, chyba dzisiaj dostanę

a dzisiaj mam imprezę urodzinową koleżanki, ale nie mam zamiaru zgrzeszyć koleżanka wie, że jestem na diecie i mój małż a oprócz nas jeszcze moja przyjaciółka, więc koleżanka ma zrobić też dla nas rzeczy
jedyną rzeczą której nie piję na diecie a się napiję mimo, że można to cola light, niech wtopię się w tłum choć troszkę

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 07:18   #2454
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry chudziunki!!
ja znów pierwsza
dzisiaj wg mnie super spadek i jestem strasznie zadowolona, uwaga! uwaga! -0,6 od wczoraj
O Ty skubancu! 0,6 pieknie...! :roz a:
Widze Twoja usmiechnieta mordke po zejsciu z wagi...

A ja witam wszystkich...

Dzis moj 53 dukajacy dzien
Waga nie zawiodła mnie i dzis...pokazała spadek o 0,4 kg
dzisiaj mialam ciezka noc, mała spała u tesciowej ale o 3 w nocy ktoś zwalił mi sie do łożka..hmmm ktoz to mogł byc?? uslyszałam jedynie "SCIAŁAM MAMUSI"...i wszystko jasne
zasnełam kolo 4 i wstałam o 7, dzisiaj bede bankowo - zamroczona!

Leze pod ciepla kolderka i nie mam ochoty na nic...jedynie czytanie Was i pisanie na forum wchodzi poki co w zakres moich obowiazków.

Dzisiaj chyba wybiore sie do Czestochowy na zakupy, chcemy kupic meble kuchenne bo powoli bedziemy sie zabierac za wykonczenie kuchni i doprowadzenie jej do jakis normalnych kształtów...

Macie moze kawke odstapic...ale goraca ?? ?? ??

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Witam się w sobotni poranek
No i I faza za mną iiiii -2,5 kg mniej jejeje a tak myślałam, że przez głupi @ się nie uda, chyba dzisiaj dostanę

a dzisiaj mam imprezę urodzinową koleżanki, ale nie mam zamiaru zgrzeszyć koleżanka wie, że jestem na diecie i mój małż a oprócz nas jeszcze moja przyjaciółka, więc koleżanka ma zrobić też dla nas rzeczy
jedyną rzeczą której nie piję na diecie a się napiję mimo, że można to cola light, niech wtopię się w tłum choć troszkę
No gratuluje! i witam na II fazie
Pilnuj sie dzis na tej imprezce i pamietaj tylko Cola Light

Faza II - trwa...

Stary 2011-02-26, 07:22   #2455
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
O Ty skubancu! 0,6 pieknie...! :roz a:

A ja witam wszystkich...

dzisiaj mialam ciezka noc, mała spała u tesciowej ale o 3 w nocy ktoś zwalił mi sie do łożka..hmmm ktoz to mogł byc?? uslyszałam jedynie "SCIAŁAM MAMUSI"...i wszystko jasne

Leze pod ciepla kolderka i nie mam ochoty na nic...jedynie czytanie Was i pisanie na forum wchodzi poki co w zakres moich obowiazków.

Dzisiaj chyba wybiore sie do Czestochowy na zakupy, chcemy kupic meble kuchenne bo powoli bedziemy sie zabierac za wykonczenie kuchni i doprowadzenie jej do jakis normalnych kształtów...

Macie moze kawke odstapic...ale goraca ?? ?? ??

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

No gratuluje! i witam na II fazie
Pilnuj sie dzis na tej imprezce i pamietaj tylko Cola Light
dziękuję
będę się pilnować napewno, nie mam ochoty w ogóle na picie i jak pomyślę, że paroma kieliszkami bym zawaliła te 5 dni to już mi słabo zastanawia mnie tylko jedno, bo Dukan mówi, że można kieliszek czerwonego wina codziennie :cojes t: jak to jest?????

Stary 2011-02-26, 07:26   #2456
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

podobno mozna...ale to na pewno nie powinno byc wino slodkie a raczej wytrwane.
Ja bedac tydzien temu na rodzinnej imprezie pokusiłam sie o kieliszek wina wlasnie wytrwanego, wrocilam na forum i pogodzilam sie juz ze beda baty a tu zaskoczenie i...dziewczyny mi napisały ze to zaden grzech i ze ten kieliszek jest wlasnie dozwolony. Tylko nie jestem pewna czy codziennie, wazne zeby nie przesadzic...

Faza II - trwa...

Stary 2011-02-26, 07:27   #2457
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

[QUOTE=Nadiia24;25368178]O Ty skubancu! 0,6 pieknie...! :roz a:

A ja witam wszystkich...

Macie moze kawke odstapic...ale goraca ?? ?? ??[COLOR="Silver"]

nie martw się ja też niewyspana.
nie dość że mam kaszel.. to jeszcze mnie brzuch boli, nie wiem troche jakby przed okresem, ale jakoś tak dziwnie, obudziłam się po 3 i nie mogłam zasnąć, wierciłam się, kręciłam aż w końcu o 7 chyba wyszłam z łóżka, wypiłam kawę, zjadłam śniadanie i zrobiłam sobie jedzenie do pracy.
Od raz jak będę szła to lecę do apteki po jakiś syrop, bo chyba umrę.
A spadek oczywiście mnie uszczęśliwił
no i Tobie też gratuluję.
w ogóle jakoś beznadziejnie się czuję. nie wiem czy mi niedobrze, czy co..;/
pewnie przeziębienie.. jak co chwile ostatnio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 07:34   #2458
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

ciąża?? Heheh JOKE

Faza II - trwa...

Stary 2011-02-26, 07:36   #2459
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
ciąża?? Heheh JOKE
nie, ciąża nie, bo my czekamy z tym do ślubu

a tak poważnie to pewnie okres się zbliża, ale masakra

Stary 2011-02-26, 07:42   #2460
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
podobno mozna...ale to na pewno nie powinno byc wino slodkie a raczej wytrwane.
Ja bedac tydzien temu na rodzinnej imprezie pokusiłam sie o kieliszek wina wlasnie wytrwanego, wrocilam na forum i pogodzilam sie juz ze beda baty a tu zaskoczenie i...dziewczyny mi napisały ze to zaden grzech i ze ten kieliszek jest wlasnie dozwolony. Tylko nie jestem pewna czy codziennie, wazne zeby nie przesadzic...
no właśnie chyba w książce widziałam, że codziennie ale pewna nie jestem bo z wielu informacji różne rzeczy czytam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości