|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
na malym ogniujak sie zagotuje mieszam, czekam az sie mleko troche zburzy i wylaczam ogien, odstawiam na jakies 10-15 min mieszajac co jakis czas,bo nie lubie jak sie kożuch zrobi... bleee... a pozniej na talerz i szamka ![]() Cytat:
gratuluje ![]() bylam jakies 3godz w tesco...robia u mnie remont i wszystko poprzestawiane :P kupowalismy z rodzicami takie sliczne body (bratowa jest w ciazy) rozowe, biale i z napisem hug me ![]() a sobie wzielam 2 pray rekawiczek za 6zl w tym jedne bez palcow w paski ![]() w miedzyczasie wietrzylam posciel przez pol dnia i jej nie wnioslam do domu:/ teraz to jest zimna jak diabli...poczekam az TŻ wroci z pracy to bedzie grzac posciel co do soi to ktoras z dziewczyn mowila cos o mleku sojowym, to co ono jest dozwolone a kotlety nie? nie kumam roznicy :P przecieru pomidorowego stosuje gora 1,5 malej lyzeczki jak sos barwie -nawet na P wkoncu to tylko przyprawa i bez cukru
|
|
#2432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobry wybór
|
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
to fajnie bo si enad nimi zastanawialam
ale przekopalam stosy roznych rzeczy iz nalazlam czarno -biale akurat sie zima konczy powoli :Pcos dzis glodna nie jestem, na kolacje tylko troche serka granulowanego... moze waga zejdzie jutro.. u was tez sa takie drogie warzywa.. dzis szok przezylam :O papryka po prawie 9 zl i wyzej tyz, ogorki po prawie 6zl za kg lub ponad 2zl za sztuke.. porazka... a ja dzis PW niby mialam i z warzyw tylko pomidora rano zjadlam i na obiad chinska mieszanke :/ lekko mowiac chamstwo..
|
#2434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mniej... ja go nie używam na wątrobę robiłam coś co nazywało się u mnie w laboratorium PROFIL WĄTROBOWY, w którego skład wchodziły badania ASPAT, ALAT, i bilirubina całkowita. Chipsy szyneczkowe! to jest myśl! Cytat:
Eh, skąd ja znam to przymilanie się kiedy ma chętkę na małe co nieco Trzeba jednak z tych chwil czerpać ile się da
|
|
|
#2435 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co...uwielbiam Was, ale niestety teraz już uciekam. Mam dziś nie najlepszy nastrój, położę sie wczesniej poogladam telewizje i pomysle...czasem sa potrzebne takie chwile dla siebie...
![]() Wpadnę do Was jutro...Milusiego wieczorku, kobietki buziaczki - muaaaa
|
|
#2436 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Skrobi też w niczym nie jesz? Bo to też nie białko, ani nawet warzywo... ![]() Cytat:
Zazdroszczę, że tak szybko chudniesz
|
||
|
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
ja tez zmykam, dobranoc wszystkim
|
#2438 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do skrobii to dzisiaj pierwszy raz użyłam jej do zagęszczenia sosu musztardowego I kiedy przychodzi mi wilczy głód na słodkości to budyniu troszkę wcinam takiego z samą skrobią kuku ![]() Ale przyznać muszę, że staram się nie przesadzać z tym co dopuszczalne, a nie dozwolone ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Jest coś co się zwie granulat sojowy z 50g białka (i 17 węglowodanów) i wygląda jak takie wysuszone mielone "mięsko" sojowe. I są też prażone "orzeszki" z soi... ale węglowodanowe dość...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2011-02-25 o 20:57 |
||
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
ja właśnie znów się objadłam... w ciągu dnia nie jadłam mięska więc po południu nadrobiłam kupiłam dorsza wędzonego - musiałam go podzielic na dwie części bo inaczej zjadłabym całego na raz (haha kosztował tylko jedyne 10 zł) poza tym zrobiłam bitki wołowe - zjadłam dwie, oraz upiekłam kurczaka w piekarniku i zjadłam cycka - ja się chyba wściekłam z tym jedzeniem i jeszcze cos za mną chodzi - najlepiej coś słodkiego - ale nie powinnam ale przynajmniej będę miała co jeść przez weekend P. i może wreszcie spadnie waga
|
|
|
|
#2441 |
|
Przyczajenie
|
cześć chudzinki!
jejku, ale gnacie. ze stronami wątku i spadkiem kg. Gratuluje ! ;] basia_ww mam to samo - ciągle bym coś jadła. jak mi się waga zatrzyma to się nie zdziwię ![]() Kobietki, przechodzę od niedzieli na III fazę. Tata mnie dzisiaj opierniczył że jem inaczej niż wszyscy, a i mama zaczyna się krzywo patrzeć. Cel dukanowski osiagnęłam, swojego własnego nie, ale jakoś to będzie. Póki co mam -14cm w boczkach Może któraś z Was jest już na III fazie i może mi odpowiedzieć na kilka pytań, bo nie do końca rozumiem jak to jest. Np. na stronce dieta-dukan.pl jest napisane, że można jeść 2 razy w tygodniu produkty skrobiowe i 2 razy w tyg uczte królewską. No i nie wiem czy te 2 wyznaczone produkty zawierają się w ucztach, czy np. jeśli w ucztach zjem ziemniaki to mogę jeszcze zjeść ryż oddzielnie na zwykły obiad? chciałabym też się dowiedzieć czy te desery zawarte w ucztach to może być np zwykła czekolada czy coś? Dzięki za wszystkie odpowiedzi
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ! Nie nadrobie Was, komputer mój umarł śmiercią tragiczną, ale mam nadzieję, że TŻ go ożywi
Więc dziś tak z doskoku.. i pewnie nie szybko się pojawię..7 jeszcze nie zobaczyłam na wadze, ale jest co raz bliżej dzisiaj waga pokazała 80,2 więc już nie daleko ^ Brakuje mi plot naszych, mam nadzieje, że uda się to jak najszybciej naprawić...
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc dukaneczki - miłych znów i dużych spadków
|
|
|
|
#2444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bądź co bądź to też warzywa:P nie przesadzajmy-skoro Dukan pozwala. oczywiście w dozwolonych ilościach i nie codziennie. ja prawie codzienne z dozwolonych,ale niezalecanych rzezcy jem kakao.... ;P czasem skrobię do sosu/lanych klusek/budyniu i koncentrat do kurczaka po indyjsku (robiłam go z 3 razy przez 2 miesiące więc chyba nie przesadzam:P) no i oczywiście ogórki i cebulkę to prawie codziennie, ale troszkę![]() zmywam się spać, dobranoc Kochane
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-02-25 o 22:49 |
|
|
|
|
#2446 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale USG na razie raczej można sobie odpuścić tak myślę bo nic nie wniesie... jw - AlAT, AspAT, bilirubina |
||||
|
|
|
#2447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do magnezu - tęsknię za orzechami! bardzo tęsknię... i może przestanę w pracy pić kawę! takie postanowienie od 1marca ![]() Pomidory ubóstwiam surowe! Latem jadam je tonami. Przegryzam jak owoce, jem w sałatkach, mmm z cebulką...każda forma surowych pomidorów. Za nimi też tęsknię... Cytat:
ależ się na mnie uwzięłyściecebulki nie jem prawie w ogóle na P. Ogórki tylko na PW Przypraw używam sporo- fakt! Tylko taka paczuszki np papryki to ok. 20g (o ile dobrze kojarzę). Ja naprawdę mam strasznie słabą silną wolę! Nie istnieją dla mnie półśrodki. Że tak powiem działam jak system dwójkowy: 0 albo 1. Nie umiałabym określić kiedy cebulka przestaje być przyprawą bo za bardzo ją lubię i mogłabym mieć np całe dwie cebule do 200g twarożku posiekane i nadal bym się oszukiwała, że to tylko przyprawa. Mnie przede wszystkim smakuje to co sobie przyszykuję a że nie potrzebuję do tego np koncentratu to źle? Może jak przyjdzie chwila zwątpienia to sięgnę po maizenę i pomidory na P. Na razie trzymam się swojego ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Obejrzałam film "Hotel Ruanda". Poryczałam się jak nie wiem... a miał być miły wieczór z filmem... Teraz zaatakuję wannę apotem kolejny film. Tym razem lekki, łatwy i przyjemny. Dobranoc Słodkich snów i spadków jutro rano, przy sobotnim ważeniu!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2011-02-25 o 23:39 |
||
|
|
|
#2448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zakwasza mocz a te najczęstsze kamienie lubią się tworzyć w zasadowym. no i płuczemy nerki co też pomaga zapobiec kamieniom. kawe faktycznie dobrze ograniczyć - strasznie 'wypłukuje' magnez też chyba powinnama pomidorki -> system 0 / 1 |
|
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech zaliczyłam dzisiaj swój pierwszy grzech po ponad miesiącu odchudzania - herbata bodajże z łopianu z dwoma łyżeczkami miodu i cytryną (ale przyszłej teściowej nie wypadało odmówić
Zła jestem na siebie ...
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry chudziunki!!
ja znów pierwsza ![]() ![]() dzisiaj wg mnie super spadek i jestem strasznie zadowolona, uwaga! uwaga! -0,6 od wczoraj ![]()
|
#2451 |
|
BAN stały
|
druga
miłego dzionka i dużych spadków ![]() lece na uczelnie Edytowane przez popolka Czas edycji: 2011-02-26 o 07:38 |
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam
![]() z góry gratuluje spadków ![]() ja znów zapomniałam się zważyć przed jedzeniem
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w sobotni poranek
No i I faza za mną ![]() a dzisiaj mam imprezę urodzinową koleżanki, ale nie mam zamiaru zgrzeszyć ![]() jedyną rzeczą której nie piję na diecie a się napiję mimo, że można to cola light, niech wtopię się w tłum choć troszkę
|
#2454 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pieknie...! :roz a:Widze Twoja usmiechnieta mordke po zejsciu z wagi... ![]() A ja witam wszystkich... Dzis moj 53 dukajacy dzien ![]() Waga nie zawiodła mnie i dzis...pokazała spadek o 0,4 kg dzisiaj mialam ciezka noc, mała spała u tesciowej ale o 3 w nocy ktoś zwalił mi sie do łożka..hmmm ktoz to mogł byc?? uslyszałam jedynie "SCIAŁAM MAMUSI"...i wszystko jasne ![]() zasnełam kolo 4 i wstałam o 7, dzisiaj bede bankowo - zamroczona! Leze pod ciepla kolderka i nie mam ochoty na nic...jedynie czytanie Was i pisanie na forum wchodzi poki co w zakres moich obowiazków. Dzisiaj chyba wybiore sie do Czestochowy na zakupy, chcemy kupic meble kuchenne bo powoli bedziemy sie zabierac za wykonczenie kuchni i doprowadzenie jej do jakis normalnych kształtów... ![]() Macie moze kawke odstapic...ale goraca ?? ?? ?? ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pilnuj sie dzis na tej imprezce i pamietaj tylko Cola Light ![]()
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę się pilnować napewno, nie mam ochoty w ogóle na picie i jak pomyślę, że paroma kieliszkami bym zawaliła te 5 dni to już mi słabo zastanawia mnie tylko jedno, bo Dukan mówi, że można kieliszek czerwonego wina codziennie ![]() :cojes t: jak to jest?????
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
podobno mozna...ale to na pewno nie powinno byc wino slodkie a raczej wytrwane.
Ja bedac tydzien temu na rodzinnej imprezie pokusiłam sie o kieliszek wina wlasnie wytrwanego, wrocilam na forum i pogodzilam sie juz ze beda baty a tu zaskoczenie i...dziewczyny mi napisały ze to zaden grzech i ze ten kieliszek jest wlasnie dozwolony. Tylko nie jestem pewna czy codziennie, wazne zeby nie przesadzic...
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Nadiia24;25368178]O Ty skubancu! 0,6
pieknie...! :roz a:Widze Twoja usmiechnieta mordke po zejsciu z wagi... ![]() A ja witam wszystkich... Dzis moj 53 dukajacy dzien ![]() Waga nie zawiodła mnie i dzis...pokazała spadek o 0,4 kg dzisiaj mialam ciezka noc, mała spała u tesciowej ale o 3 w nocy ktoś zwalił mi sie do łożka..hmmm ktoz to mogł byc?? uslyszałam jedynie "SCIAŁAM MAMUSI"...i wszystko jasne ![]() zasnełam kolo 4 i wstałam o 7, dzisiaj bede bankowo - zamroczona! Leze pod ciepla kolderka i nie mam ochoty na nic...jedynie czytanie Was i pisanie na forum wchodzi poki co w zakres moich obowiazków. Dzisiaj chyba wybiore sie do Czestochowy na zakupy, chcemy kupic meble kuchenne bo powoli bedziemy sie zabierac za wykonczenie kuchni i doprowadzenie jej do jakis normalnych kształtów... ![]() Macie moze kawke odstapic...ale goraca ?? ?? ?? [COLOR="Silver"]nie martw się ja też niewyspana. nie dość że mam kaszel.. to jeszcze mnie brzuch boli, nie wiem troche jakby przed okresem, ale jakoś tak dziwnie, obudziłam się po 3 i nie mogłam zasnąć, wierciłam się, kręciłam aż w końcu o 7 chyba wyszłam z łóżka, wypiłam kawę, zjadłam śniadanie i zrobiłam sobie jedzenie do pracy. Od raz jak będę szła to lecę do apteki po jakiś syrop, bo chyba umrę. A spadek oczywiście mnie uszczęśliwił ![]() no i Tobie też gratuluję. w ogóle jakoś beznadziejnie się czuję. nie wiem czy mi niedobrze, czy co..;/ pewnie przeziębienie.. jak co chwile ostatnio
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
ciąża?? Heheh JOKE
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
nie, ciąża nie, bo my czekamy z tym do ślubu
![]() a tak poważnie to pewnie okres się zbliża, ale masakra
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewna nie jestem bo z wielu informacji różne rzeczy czytam
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Mimo wszystko to najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało 

zakwasza mocz a te najczęstsze kamienie lubią się tworzyć w zasadowym. no i płuczemy nerki co też pomaga zapobiec kamieniom.
też chyba powinnam
będzie -> 55