|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX
Cytat:
ale nie napalalam sie bo... kolezanka ma zawsze okres, musi sprzatac albo cos tam z chlopakiem![]() a chlopak tez poszedl do kolegi bo wynajal stancje kolega w tym samym bloku co on mieszka... no tylko ze ja nie mieszkam z TZ to mi tam bez ronicy czy siedzi w domu cy wychodzi Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2011-03-02 o 21:24 |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
No i to jest dziecko z nas samych, krew z krwi, a TŻ w sumie, jak bardzo byśmy go nie kochały, to 'obcy'. TŻ narozrabia i można go nawet znienawidzić, a dziecko może spaść poniżej dna - i mimo wszystko, nadal się go będzie kochać...
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać jak będziesz miała zamiar kupić, a ja zaraz looknę na skład ![]() ooo, a na jaki kolor? prooszę, pokaż zdjęcie potem jak wyszło
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam dzisiaj Porzeczkówkę Lubelską. Ale otworzę ją dopiero jak się z TŻ-em zobaczę. Jeszcze czeka na nas trochę pseudo absyntu, z ostatniego naszego spotkania ![]() Cytat:
Wiem, że w ciąży działają hormony, które sprawiają, że się kocha własne dziecko, ale one dopiero jakoś pod koniec ciąży zaczynają działać. A do tego czasu mogłabym swojego dziecka nienawidzić za ograniczenia, które muszę przez nie znosić.Wiem, że to wszystko brzmi okropnie. I nie dziwię się, że ileś osób tutaj delikatnie mi sugeruje, że mam coś z głową ![]() Ale na razie pozwalam sobie na takie gdybanie. Dlatego, że to tylko gdybanie. Ono na szczęście nikogo nie krzywdzi ![]() Cytat:
![]() Jak na razie to jednak miłość do TŻ-a jest dla mnie pewniejsza niż ta do dziecka (w moim przypadku). I nie wierzę, że miłość do dziecka może być mocniejsza Chociaż z pewnością jest zupełnie inna
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo kocham moje młodsze siostry. Mogą najpierw mnie nawyzywać, wkurzyć na maksa. Ale i tak im przebaczam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale to już mniejsza z tym ![]() PS Ja wiem, że zdrowa matka ZAWSZE kocha swoje dziecko. Ale niestety, bywa i tak, że matka po prostu nie potrafi swojego dziecka pokochać. Jest to chore i pewnie nienaturalne, ale tak się zdarza. I jest duże prawdopodobieństwo, że tak byłoby u mnie... Cały czas mówię "na sucho", żeby nie było. Nie wiem czy pokochałabym własne dziecko czy nie. Nie wiem czy gdybym już zaszła w ciążę to byłaby dla mnie okropnym czasem podczas którego czułabym się jak więzień czy tylko czasem wielu niedogodności. Ale stawiam na to pierwsze.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-03-02 o 21:38 |
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ide robic kolacjee z herbata ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- patu ja nie mam pamieci do cen ale chyba z 12-14 zl kosztuje niech mnie ktos poprawi. To jak bede sie wybierac to cie uprzedze jak nie bedziesz chciala brac na pol to spoko tez jakos poradze:dnarazie mam projekt denko 2 moich lorysow |
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niedawno kolejna znajoma, która już miała 2 dzieci i była na prawdę bardzo dobrą mamą, po 3 ciąży miała silną depresję poporodową. i też nie była w stanie zająć się dzieckiem. nie docierało do niej np że płacze w nocy. też inni przychodzili pomagać przy dziecku. i o ile w tym 2 przypadku wróciła do zdrowia, teraz juz normalnie się zajmuje córeczką, to w 1 nadal ma poważne problemy, mimo, ze od porodu minęło już wiele lat...
|
|
#1511 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kofeina utrudnia wchlanianie wapnia, ktory jest niezbedny do rozwoju dziecka a takze dla matki ktora chce uniknac osteoporozy, tezyczki czy zwyczajnie zepsutych zebow po ciazy. Utrudnia przyswajanie zelaza, ktore tez w ciazy jest wyjatkowo bardzo potrzebne zeby nie dostac anemii (bardzo czesto zdaza sie w ciazy). Wyplukuje takze magnez ipotas z organizmu, a w ciazy kazdy mineraljest na wage zlota. Dlatego zaleca sie wykluczenie kofeiny lub ograniczenie do minimum. Kofena jest tez w herbacie wiec nalezy ograniczyc wszystko co zawiera kofeine. Cytat:
W ogolenie powinno sie pic tych wszystkich sztucznych napojow. Cytat:
Cytat:
A to ze kobieta wypila piwo w ciazy i dziecko jest zdrowe niczego nie udowadnia. Cytat:
![]() Przykladowy artykul. http://www.benc.pl/czytelnia/107/alkohol-w-ciazy/ Cytat:
Jest. I wynosi ZERO. Policja z alkomatem ciezarnych nie sciga, ale zalecana ilosc alkoholu w ciazy wynosi zero. Taka sama w PL i w UK i w calej UE. Cytat:
Choc w sumie powinien bo aborcja jest nielegalna a swiadome szkodzenie dziecku jest ok ![]() Cytat:
A jesli chodzi o kawe to i tak wiekszosck kobiet po kawie cierpi na zgage wiec problem ograniczania sam sie rozwiazuje ![]() Efekty spozywania produktow niedozwolonych widzimy nawet po ilosci dzieci chorych/uposledzonych jakie rodza sie w rodzinach patologicznych. Ja nie lubie wodek i tym podobnych, nie lubie sie upijac,ani nawet za bardzo czuc alkoholu, ale moje pifffko imbirowe jest I drineczki jakes pyszniutkie lubie.
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspomnisz kiedys moje słowa
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
smacznego ;*
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W dalszym ciągu myślę ze i w Twoim wypadku hormony zrobily by swoje, i to szybciej niż myślisz chociaż wiem, że może być inaczej. Koniecznie musisz pomyśleć o wyjątkowo skutecznej metodzie antykoncepcji, bo wiele dziewczyn nie chce dziecka, bo nie jest gotowe rozpoczynając współżycie, ale u ciebie to jest wyjątkowo rozbudowana niechęć ![]() Mitonic z tą milością bezwarunkową do dzieci.. Noo. chyba mogłabym kiedyś tego też doświadczyć.Mi z kolei będzie trudniej do obdarzenia TŻ-a jakiegoś którego będę mieć żeby z nim wychowywać dzieci, niż samego malenstwa malenstwo mogę kiedyś mieć pewnie, ale żeby wychowywać je z facetem..czarno to widzę..
|
||
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo, to fajnie
bo ja nigdzie nie mogę znaleźć, jeszcze w poniedziałek podejmuję ostatnią próbę, bo ostatnie drogerie i zielarskie mi zostały do sprawdzenia i jak nie dostanę jej nigdzie, to mogłabyś mi kiedyś przy okazji kupić i wysłać? oczywiście wpłacę należność na konto hehe
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tez bym mogla na pol wziac bo litr to bede do smierci zuzywac
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale cena ładna- kilkanaście zł ![]() choć ponoć są też i mniejsze opakowania
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2011-03-02 o 22:10 |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wlasnie piweczko imbirowe sacze, a wczoraj miodek pitny.
|
|
#1520 | |||||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
;)
Cytat:
Cytat:
Ale rozumiem, co masz na myśli. Cytat:
Ale kofeina jeszcze dodatkowo pewnie na dziecko zły wpływ, którego już nie da się wyeliminować uzupełnianiem minerałów itp... Naprawdę trudno by mi się żyło bez kawy. Nie wiem czy dałabym radę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie żebym twierdziła, że w tym artykule jest nieprawda, ale nie wygląda on wiarygodnie."Po prostu dopiero niedawno naukowcy odkryli jego związek z licznymi ciążowymi powikłaniami oraz wadami u płodu"- Niedawno czyli kiedy? Jacy naukowcy? Jakie badania? Jak były prowadzone? Zero konkretów. Takie powoływanie się na "naukowców" to mnie nie przekonuje. Ale zgadzam się z tym, że alkohol szkodzi dziecku. Cytat:
![]() Cytat:
W przypadku wielu substancji ważna jest ilość. Wiadomo, że np. codzienne picie 2 litrów kawy może zaszkodzić. Jednej czy dwóch filiżanek- wątpię. Itp. Cytat:
Byle moje i TŻ-a genetycznie ![]() Ale że to nie koncert życzeń, to tak dobrze nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Litrowe są do spłukiwania. W mniejszych opakowaniach są odżywki bez spłukiwania.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-03-02 o 22:16 |
|||||||||||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać...
|
#1523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pza tym czasem do konca zycia nie dowiemy sie ze nasze pozornie zdrowe dziecko ma np. uszkodzony mozg. Bo czasem uszkodzenia moga byc niewielkie. Nie ma tu czarnego i bialego Pracowali nad tym naukowcy, a nie banda sprzataczek wiec nie widze powodu zeby nie wierzyc. Poswiecililata badaniom i nie wiem czemu mialoby sluzyc wciskanie nieprawdziwych informacji na ten temat. Cytat:
Niestety materialy naukowe dostepne sa tylko odplatnie wiec nie jestem w stanie Ci ich podac. Udalo mi sie znalezc ze pierwsze dowody na szkodliwosc malych ilosci alkoholu dla plodu zostaly opublikowane w 1997 roku. Tu jeszcze jakis artykul, ale Ci sie nie spodoba bo jest o badaniach na szczurach ![]() http://archiwum.wiz.pl/1997/97010600.asp Cytat:
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ;)
Cytat:
http://allegro.pl/kallos-maska-mlecz...478281511.html i jest do spłukiwania. to sama co litrowa, tylko naklejkę ma inną, ale opis ten sam. na KWC też są podane objętości zarówno 1l jak i 275 ml do opisu tej odżywki. chyba, ze się mylę i się różnią czymś te 2 odżywki, to wtedy przepraszam z góry
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2011-03-02 o 23:13 |
|
|
|
|
#1525 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie o to przecież chodzi.Cytat:
Wiem, że takie były prowadzone. Ja tylko wyśmiałam artykuł, który podesłałaś, bo moim zdaniem był żałosny. Bo argument, że "jacyś naukowcy dowiedli, że coś tam szkodzi", to żaden argument Nawet jeżeli naprawdę jacyś naukowcy dowiedli, że coś tam szkodzi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobrze, bo już zaczęłam wątpić czy oby to na pewno ta sama odżywka ![]() bo o Lorysie wcześniej pisałam, stąd pewnie tak mogłaś pomyśleć
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Hura, dokończyłam ten marny 2 rozdział. Co prawda nie jestem przekonana czy dobrze, ale jest. I 2 w indeksie nie będzie. Nie miała czasu to ma na odwal się. Jeszcze jej chyba napiszę, że miałam wątpliwości co zawrzeć w 2 rozdziale więc czekałam na spotkanie. Ech niech wie, że jestem wku****. Dla 6 osób miała czas a dla innych nie, więc one mają dosłać co brakuje
![]() . Gdybym była bazyliszkiem to już by jej nie było...Dziewczyny0 czy któraś z Was ma dostęp do masek Leo ? Chodzi mi o zakwaszającą i kokosową. Na Allegro dość drogo sobie liczą za przesyłkę ...
|
|
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje że i u mnie tak będzie ![]() Cytat:
![]() Ja tylko piwo lubię, wino od czasu do czasu, wódki nie cierpię a innych alkoholi nie piję ![]() Mi Gloria w ogóle nie przypadła do gustu ![]() Nie mogę się doczekać jutrzejszego testowania nowej odżywki Nałożyłam na buźkę krem Hean, ciekawe jak się sprawdzi Śliczny zapach ma |
|||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

ale nie napalalam sie bo... kolezanka ma zawsze okres, musi sprzatac albo cos tam z chlopakiem

Niby wszyscy maja jakies usprawiedliwienie, ale tym gorzej, nie mam sie nawet na kogo zloscic, a zla jestem.

niech mnie ktos poprawi. To jak bede sie wybierac to cie uprzedze jak nie bedziesz chciala brac na pol to spoko tez jakos poradze:d
- 82
15.04.2013

to tez bym mogla na pol wziac bo litr to bede do smierci zuzywac